Rishikimi i Rocket WP – Me sa mund ta shpejtojë WordPress?

Marrëveshjet me WordPress


Nëse dëshironi të shpejtoni faqen tuaj të internetit në WordPress, instalimi i një shtojcë memorie memorie është një nga mënyrat më të mira për të përmirësuar kohën e ngarkimit të saj. Zvogëlimi i disa milisekonda nga koha juaj e ngarkimit mund të ketë një ndikim pozitiv në normat e konvertimit dhe renditjen e motorëve të kërkimit.

Nëse keni menduar të përshpejtoni uebfaqen tuaj të WordPress me një shtojcë memorie mbajtëse, WP Rocket është një emër që me siguri do të keni gjetur. Shtë një shtojcë që raportohet se jep rezultate të shkëlqyera me shumë pak përpjekje. Por, a është ajo pluginja e duhur e caching për sitin tuaj?

Kjo është pyetja që do t’ju ndihmojmë të përgjigjeni në këtë përmbledhje. Duke shqyrtuar tiparet, duke eksploruar përvojën e përdoruesit dhe duke shkëmbyer rezultatet e instalimit të kësaj shtojce në faqet tona të testimit, ne do t’ju japim gjithçka që ju nevojitet për të marrë një vendim të informuar nëse WP Rocket është apo mënyra më e mirë për të mundësuar caching në Uebfaqja e WordPress.

Le të fillojmë…

Whatfarë është fshehja e WordPress-it?

Nëse keni dëgjuar që WP Rocket mund të shpejtojë faqen tuaj të internetit në WordPress, por nuk jeni plotësisht të sigurt se si, kjo pjesë e rishikimit tonë do t’ju shpejtojë. Nëse tashmë jeni njohur me konceptin e caching të WordPress, ose nuk jeni të interesuar për mënyrën se si funksionon, ndjehuni i lirë të kaloni në seksionin tjetër.

Me pak fjalë, sa herë që dikush viziton një faqe në faqen tuaj të internetit, shumë të dhëna komunikohen mbrapa dhe me radhë midis serverit, softverit WordPress dhe bazës së të dhënave WordPress për të gjeneruar në mënyrë dinamike faqen e internetit që kërkohet nga përdoruesi. Siç mund ta imagjinoni, kjo ngadalëson gjërat – veçanërisht nëse jeni duke përdorur pritjen e buxhetit me kosto të ulët.

Për të shpejtuar gjërat, caching mund të përdoret për të krijuar një version statik të faqes tuaj dhe përmbajtjes së tij. Sa herë që dikush viziton sitin, përmbajtja statike shfaqet, në vend që të gjenerohet në mënyrë dinamike. Ndërsa kërkon më pak kohë për të shfaqur versionin statik të përmbajtjes, vizitorët duhet të përjetojnë kohë më të shpejtë të ngarkimit.

Përveç përmirësimit të shpejtësisë së sitit, vizitorët nuk duhet të vërejnë ndryshime të tjera midis përmbajtjes dinamike dhe përmbajtjes statike të cached Nëse bëni ndonjë ndryshim në faqen tuaj të internetit, të tilla si botimi i përmbajtjes së re ose redaktimi i dizajnit, shtojcat më të mira të ruajtjes automatike do të rifreskojnë skedarët e ruajtur në mënyrë automatike që versionet statike të përmbajtjes të jenë plotësisht të azhurnuara..

Nëse dëshironi të dini më shumë, udhëzuesi ynë për caching të faqes në internet shpjegon këtë koncept në thellësi.

Si e aktivizoni ruajtjen në një uebfaqe të WordPress?

Kur është fjala për përdorimin e caching në faqen tuaj të internetit WordPress, dy opsionet kryesore janë zgjedhja e një hosti në internet që ofron këtë veçori si pjesë e planeve të tyre të pritjes ose instalimin e një shtojce memorie mbajtëse. Në varësi të zgjedhjes suaj të host-it në internet, mund të jeni në gjendje të përdorni zgjedhjen tuaj të shtojcës së ruajtjes së bashku me teknologjinë e tyre të memorimit të brendshëm për shpejtësinë maksimale të faqes.

Caching është një mënyrë popullore dhe e provuar për ta bërë WordPress më të shpejtë, por a është WP Rocket opsioni i duhur për faqen tuaj? Le ta zbulojmë tani …

Rreth Rocket WP

WP Rocket është një plugin që mundëson ruajtjen në faqet e internetit të WordPress me qëllim të përmirësimit të kohës së ngarkimit të tyre. Si dhe caching, WP Rocket ka disa karakteristika të tjera që mund të shpejtojnë faqet e internetit, të cilat do t’i shqyrtojmë në këtë përmbledhje.

Faqja Kryesore e Raketave WP

Ndërsa ekzistojnë disa shtojcë të shkëlqyera pa memorie WordPress atje, WP Rocket është një opsion i paguar, me çmimet që fillojnë nga 49 dollarë. Sidoqoftë, deri në kohën kur keni përfunduar të lexoni këtë përmbledhje, do të dini nëse ia vlen të investoni në WP Rocket.

Mund WP Rocket Really Speed ​​Up Website në WordPress?

Para se të shqyrtojmë se çfarë mund të bëjë kjo shtojcë dhe si funksionon, nëse gjithçka që ju intereson është nëse WP Rocket ka të ngjarë të shpejtojë faqen tuaj të internetit, bazuar në përvojën tonë, përgjigjja e shkurtër është po.

Pas instalimit të kësaj shtojce në tre site, të gjithë panë rritje të shpejtësisë, duke filluar nga 480 milisekonda në 1.18 sekonda, ose një përmirësim prej 27 në 69 përqind. Ju mund t’i shihni detajet e plota të testeve më vonë në këtë përmbledhje, por, për një përmbledhje të shpejtë, këtu janë rezultatet nga një prej testeve tona:

Rocket WP para dhe pas

Koha e ngarkesës së një prej vendeve që kemi testuar WP Rocket është përmirësuar për 1.1 sekonda, ose 69%.

Siç u përmend, ekzistojnë shtesa shtesë për memorje. Sidoqoftë, kur krahasuam WP Rocket me WP Super Cache dhe W3 Total Cache – dy prej shtojcave më të njohura të caching WordPress – bazuar në të dhënat e provës, WP Rocket dha rezultatet më të mira.

Prandaj, nëse paraja nuk është objekt, blerja e WP Rocket është ndoshta zgjedhja e duhur. Sidoqoftë, për të gjithë të tjerët, kjo rishikim do t’ju ndihmojë të vendosni nëse blerja e kësaj shtese premium caching është një investim i mirë, ose nëse duhet të kurseni paratë tuaja dhe të kërkoni diku tjetër.

Për t’ju ndihmuar të merrni atë vendim, këtu janë tiparet më të mira të WP Rocket.

Karakteristikat më të mira të Rocket WP

Kur bëhet fjalë për zgjedhjen e një shtojcë memorie memorie për faqen tuaj të internetit WordPress, faktori vendimtar do të jetë nëse e zvogëlon apo jo kohën e ngarkimit të faqes tuaj.

Sidoqoftë, si dhe përmirësimet e mundshme në shpejtësinë e sitit, është gjithashtu e rëndësishme të dini nëse do të jeni në gjendje të konfiguroni siç duhet shtojcën për të marrë rezultatet më të mira nga ajo.

Pra, duke pasur parasysh këtë, le të fillojmë duke hedhur një vështrim në përvojën e përdoruesit të WP Rocket para se të arrijmë në eksplorimin e karakteristikave të tij kryesore.

Lehtësinë e përdorimit

Për të qëndruar larg nga turma, WP Rocket është ndërtuar për të bërë mbajtjen e memorjes sa më të papërvojë sa të jetë e mundur, kështu që të gjithë mund të fillojnë të shpejtojnë faqen e saj të WordPress, pavarësisht aftësive të tyre teknike.

Në të njëjtën kohë, WP Rocket synon gjithashtu t’u apelojë përdoruesve të energjisë duke u ofruar atyre mundësi dhe cilësime të mjaftueshme për të mundësuar caching në faqen e tyre të internetit në saktësisht mënyrën si dëshirojnë..

Një mënyrë WP Rocket thjeshton mundësimin dhe menaxhimin e caching në faqet e internetit të WordPress është përmes pultit të tij miqësor. Për më tepër, posa të aktivizohet shtojca, ajo do të fillojë në caching faqen tuaj për të përmirësuar kohën e ngarkimit.

Nëse jeni të shqetësuar nëse keni aftësi teknike për të shpejtuar në mënyrë të efektshme faqen tuaj të internetit me WordPress me caching, me kusht që të mund të instaloni dhe aktivizoni një shtojcë, do të jeni në gjendje të filloni të optimizoni faqen tuaj me WP Rocket.

Paneli i raketave WP

Paneli i pluginave WP Rocket është i thjeshtë për të lundruar dhe bashkëvepruar me të.

Nëse dhe kur jeni gati të shkoni përtej përdorimit të WP Rocket në modalitetin e tij të paracaktuar, ka udhëzues video që mbulojnë të gjitha tiparet e kësaj shtojce. Këto udhëzues jo vetëm që ju tregojnë se si t’i përdorni këto karakteristika, por gjithashtu duhet t’ju japin një kuptim më të mirë se si funksionon Rocket WP dhe çfarë mund të bëjë kjo shtojcë.

Këto video janë të arritshme nga pulti i WordPress-it tuaj, dhe bëni një punë të shkëlqyeshme për të shpjeguar se çfarë bën WP Rocket si paracaktuar dhe si më mirë të konfiguroni shtojcën për faqen tuaj.

Kur është fjala për të marrë një qasje më praktike për të optimizuar faqen tuaj te internetit me WP Rocket, cilësimet dhe kontrollet e pultit janë të organizuara bukur dhe shoqërohen nga shpjegime të qarta që shfaqen në ndërfaqen e përdoruesit të shtojcës. Prandaj, nëse nuk doni të aktivizoni karakteristika shtesë, të tilla si caching mobile ose minifikimi i skedarëve HTML dhe CSS, lehtë mund të zbuloni se si ta bëni këtë.

Cilësimet e raketës WP

Të gjitha cilësimet dhe opsionet janë të organizuara mirë, me shpjegime dhe lidhje në faqet përkatëse të mbështetjes.

Kur eksploroni cilësimet dhe opsionet e Rocket WP, do të vini re se, si dhe duke u shoqëruar me një tekst të dobishëm, ka edhe lidhje që shfaqin përmbajtje përkatëse mbështetëse në panelin ndihmës që shfaqet. Falë kësaj, të zbuloni nëse përdorimi i veçorive specifike ose cilësimet e WP Rocket është i duhuri për faqen tuaj është e drejtpërdrejtë.

Asistent raketash WP

Lidhjet në pult, lehtësojnë gjetjen e dokumentacionit përkatës për hulumtimin e cilësimeve.

Ndërsa mbështetja premium është një tjetër nga mënyrat me të cilat WP Rocket ndan veten nga shtojcat falas të memorjeve WordPress, është mirë të shihni që mund të dërgoni një mesazh tek stafi i tavolinës së ndihmës nga brenda pulturës tuaj të WordPress, në vend që të vizitoni faqen e internetit të shtojcave.

Dërguesi i Mesazhit Mbështetës

Mund të dërgoni me shpejtësi një mesazh te personeli mbështetës nga pulti juaj WordPress.

Nëse jeni duke kërkuar një shtojcë që do të fillojë ta bëjë faqen tuaj të shpejtë sa më shpejt që aktivizohet, duke siguruar gjithashtu shumë ndihmë për t’ju ndihmuar të merrni një qasje më proaktive për të shpejtuar faqen tuaj, WP Rocket është e vështirë të mundet.

Përputhshmëria e CDN

Përdorimi i një rrjeti për shpërndarjen e përmbajtjes (CDN) për të shpërndarë skedarët tuaj të internetit në të gjithë botën është një mënyrë tjetër efektive për të shpejtuar faqen tuaj të internetit. Për shkak të kësaj, është mirë të shohësh që WP Rocket është në përputhje me shumicën e ofruesve të CDN.

Pra, nëse jeni duke përdorur shërbimin CDN që është përfshirë si pjesë e planit tuaj të pritjes, ose jeni regjistruar me një CDN në mënyrë të pavarur, duhet të jeni në gjendje ta integroni atë me WP Rocket për të përmirësuar performancën e faqes tuaj..

Optimizimi i mediave

Ndërsa skedarët e imazheve të mëdha mund të ngadalësojnë faqen tuaj të internetit, WP Rocket ka disa karakteristika për të ndihmuar në këtë problem të mundshëm.

Së pari, shtojca përfshin një veçori opsionale LazyLoading për të vonuar ngarkimin dhe shfaqjen e imazheve dhe videove derisa përdoruesi të ketë lëvizur poshtë në pozicionin e tij në faqe. Kjo është në kundërshtim me ngarkimin automatik të të gjithë skedarëve të mediave, posa të shfaqet faqja në shfletues.

Cilësimet LazyLoading

LazyLoading parandalon ngarkimin e imazheve dhe përmbajtjeve të tjera derisa vizitori të ketë arritur atë pjesë të faqes.

Me WP Rocket, ju keni mundësinë e ngarkimit të emojis në përmbajtjen tuaj nga kompjuteri i vizitorit, në vend se t’i shkarkoni ato nga WordPress.org. Ekipi WP Rocket ka krijuar gjithashtu Imagify, një shtojcë për optimizimin e imazhit me një plan të lirë që mund të kompresojë imazhet e faqes suaj të internetit për të zvogëluar madhësitë e skedarëve dhe për të përmirësuar kohën e ngarkimit.

Optimizimi i bazës së të dhënave

Me kalimin e kohës, baza e të dhënave tuaja WordPress do të rritet, me mundësinë që të ngadalësoni faqen tuaj të internetit. Për të ndihmuar në luftimin e kësaj, WP Rocket ka disa veçori të optimizimit të bazës së të dhënave, duke përfshirë aftësinë për të pastruar revizionet e vjetra të postimeve, hartimet dhe postimet e shkatërruar, si dhe komente që janë fshirë ose shënuar si spam.

Cilësimet e optimizmit të bazës së të dhënave për raketë WP

WP Rocket mund të pastrojë dhe optimizojë bazën e të dhënave tuaja në komandë ose sipas një orari.

Përveç optimizmit të tabelave të bazës së të dhënave për komandën, WP Rocket gjithashtu mund të planifikohet që automatikisht të pastrojë bazën e të dhënave në baza ditore, javore ose mujore. Ndërsa ekzistojnë mjete të dedikuara për optimizimin e bazës së të dhënave WordPress atje, duke e lejuar WP Rocket të kujdeset për këtë është më i përshtatshëm dhe, shpresojmë, më efikas se instalimi i një shtojce shtesë.

Minification

Ashtu siç WP Rocket mund të ndihmojë në zvogëlimin e madhësisë së skedarëve të figurave, ai gjithashtu mund të zvogëlojë madhësinë e skedarëve të tjerë, përfshirë skedarët JavaScript, CSS dhe HTML.

Përmes veçorisë minifikuese opsionale, WP Rocket mund të heq hapësirën e panevojshme të bardhë, komente, ndërprerje të linjave dhe karaktere shtesë nga kodi në skedarët që përbëjnë faqen tuaj të internetit..

Pasi këto skedarë janë zvogëluar në madhësi, ata duhet të konsumojnë më pak gjerësi bande dhe të ngarkojnë më shpejt kur kërkohen, duke ju dhënë një mënyrë tjetër, krahas caching, për të përmirësuar shpejtësinë e faqes tuaj..

Detektimi dhe ruajtja në celular

Me gjithnjë e më shumë përdorues të internetit që përdorin faqet e internetit në smartphone dhe pajisje të tjera të lëvizshme, është mirë të shihni që WP Rocket mund të zgjedh faqen tuaj për këtë segment të audiencës tuaj.

Përmes këtyre cilësimeve, ju keni mundësinë që të aktivizoni caching për pajisjet celulare dhe gjithashtu të krijoni skedarë të veçantë cache për pajisjet mobile për të ndihmuar në shpejtimin e kohës së ngarkimit për përdoruesit e smartphone dhe tablet..

Tregti miqësore

Nëse jeni duke ekzekutuar një dyqan në internet ose duke shitur disa artikuj nga faqja e internetit tuaj WordPress, WP Rocket duhet të punojë me shtojcën tuaj të zgjedhur ecommerce.

Duke përjashtuar automatikisht shportën e shikimit dhe faqet e arkëtimit të faqes tuaj nga cache, WP Rocket siguron që klientët tuaj të mos përjetojnë ndonjë problem kur po shpejtoni faqen tuaj.

Jetëgjatësi i fshehtë i cache

Edhe pse WP Rocket do të pastrojë cache kurdo që përmbajtja e re të publikohet në faqen tuaj të internetit ose të modifikoni faqen tuaj në ndonjë mënyrë tjetër, për të siguruar që vizitorët tuaj të përjetojnë gjithnjë versionin më të azhurnuar, gjithashtu mund të boshatisni cache vetë ose të vendosni plugin për të fshirë skedarët e cache në interval të rregullt.

Cilësimet e jetëgjatësisë së cache

Ju mund ta vendosni skedarin e skadimit për të siguruar që skedarët e ruajtur janë gjithnjë të azhurnuar.

Duke vendosur një jetëgjatësi të cache për disa minuta, orë ose ditë, ju mund të merrni masa për t’u siguruar që versioni i faqes tuaj të internetit që vizitorët tuaj shohin është sa më i freskët që të jetë e mundur.

Përmes cilësimeve të tjera të cache, ju gjithashtu mund të aktivizoni ose çaktivizoni caching-in për përdoruesit e regjistruar – diçka që mund të jetë e dobishme nëse drejtoni një sit anëtarësie ose lloj tjetër projekti, ku përdoruesit e loguar shohin përmbajtje të ndryshme nga ato që shihen nga rregullt vizitorët.

Përjashtoni përmbajtjen nga cache

Disa pjesë të një faqe në internet WordPress nuk duhet të ruhen, të tilla si faqja e hyrjes ose një shportë blerjeje. Ndërsa WP Rocket automatikisht do t’i përjashtojë këto URL-të nga cache-i i saj, gjithashtu mund të specifikoni URL-të e tjera që nuk doni të ruhen.

Thjesht shkruani adresën e postimeve, faqeve dhe përmbajtjeve të tjera që kurrë nuk duhet të ruhen në seksionin e duhur të tabelës së plugin-it, dhe WP Rocket do të bëjë pjesën tjetër. Ju gjithashtu mund të përdorni shprehje të rregullta për të përjashtuar një grup faqesh nga cache menjëherë.

Cilësimet e ruajtjes së URL-së

Shtë e thjeshtë të përjashtosh pjesë të faqes suaj të internetit nga cache Rocket WP.

Përndryshe, ju mund të përjashtoni një pjesë të përmbajtjes nga cache përmes panelit WP Rocket Options që shtojca shton në ekranin e redaktorit të WordPress.

Cilësimet e cache

Ju lehtë mund të përcaktoni nëse WP Rocket duhet të mbajë një postim ose faqe, ose të aplikojë karakteristika të tjera për të.

Përjashtimi i shfletuesve të caktuar ose agjentëve të përdoruesve që ndonjëherë të shihni përmbajtje të cached është gjithashtu e mundur me WP Rocket.

Pajtueshmëria e Web Hosting

Si funksionon Rocket WP në uebfaqen tuaj mund të varet nga cili host i internetit që po përdorni. Meqenëse shumë hoste kanë sistemin e tyre të depozitimit në shtëpi, disa karakteristika të WP Rocket mund të çaktivizohen automatikisht për të siguruar përputhshmëri me mënyrën se si hosti juaj caches faqen tuaj të internetit..

Interesshtë interesante që WP Rocket është i vetmi plugin caching i lejuar nga WP Engine, dhe në testet tona, zbuluam se kishte një përfitim për të përdorur WP Rocket me WP Engine. Ne gjithashtu kemi parë që kjo të jetë rasti kur përdorni WP Rocket me GoDaddy dhe SiteGround.

Pra, edhe nëse plani juaj i pritjes përfshin caching, mund të ketë akoma përfitime për të përdorur WP Rocket, të tilla si përfitimi i ngarkimit dembel, optimizimi i bazës së të dhënave, minifikimi dhe veçoritë e tjera të shtojcës.

Nëse doni të shihni se si tiparet e WP Rocket grumbullohen kundër disa prej prizave të tjera kryesore të memorimit të fshehtë për WordPress, ekziston një tabelë informative krahasuese në faqen e internetit WP Rocket. Sidoqoftë, mbani në mend se, pasi kjo tabelë është krijuar nga ekipi i WP Rocket, mund të mos tregojë tregimin e plotë për sa i përket asaj që mund të bëjnë prizat e tjera.

Rezultatet e testimit të shpejtësisë së raketës WP

Për t’ju ndihmuar të vendosni nëse WP Rocket është shtojca më e mirë e memorjes për të shpejtuar faqen tuaj, ne kemi matur performancën e disa faqeve të ndryshme të WordPress për të parë nëse kohët e ngarkimit të tyre janë përmirësuar pas aktivizimit të kësaj shtojce.

Ndërsa WP Rocket fillon të optimizojë faqet e internetit sa më shpejt që plugin të aktivizohet, ne gjithashtu aktivizuam disa nga karakteristikat e tij shtesë, të tilla si skedari dhe optimizimi i imazhit përmes pultit miqësor për përdoruesit – diçka për të cilën do të jenë të aftë të gjithë përdoruesit e WordPress. Karakteristikat më të avancuara, të tilla si integrimi CDN dhe kontrollimi i aktivitetit të rrahjeve të zemrës, nuk do të përdoren.

Site Testimi # 1

UP-faqja e parë WP Rocket u testua në një instalim të ri të WordPress. Pas instalimit të WordPress, tema më e shitur e Avada u aktivizua në faqe dhe demoja e saj e Agjencisë u importua. Faqja kryesore e faqes, e cila përfshinte video, animacione dhe elementë të tjerë, u monitorua nga Pingdom për 24 orë për të vendosur kohën e saj mesatare të ngarkesës, e cila ishte 1.78 sekonda.

Pasi të ishte regjistruar koha mesatare e ngarkesës, WP Rocket ishte instaluar dhe aktivizuar në vendin e provës, dhe disa nga karakteristikat e tij u aktivizuan përmes panelit të kontrollit të shtojcave. Shpejtësia e faqes fillestare u monitorua për 24 orë të tjera në Pingdom për të parë se çfarë ndikimi kishte WP Rocket në kohën mesatare të ngarkesës.

Faqja 1 para dhe pas

Koha e ngarkimit të sitit të parë të provës u përmirësua me 0.48 sekonda, ose 27 përqind, pas instalimit të WP Rocket.

Koha mesatare e ngarkesës së sitit të provës # 1 ishte 1.3 sekonda pasi mundësoi WP Rocket dhe disa nga karakteristikat e tij – një përmirësim prej 0.48 sekonda, ose 27 përqind.

Site Testimi # 2

Për provën e dytë, një uebfaqe e lehtë e biznesit të vogël WordPress me vetëm disa postime dhe faqe u optimizua dhe u ruajt në memorie me WP Rocket. Para instalimit të WP Rocket, koha mesatare e ngarkimit të sitit pas 24 orësh monitorimi me Pingdom ishte 1.65 sekonda.

Faqja 2 para dhe pas ngarkimit të kohërave

Koha e ngarkimit të sitit të dytë të provës u përmirësua me 1.12 sekonda, ose 68 përqind, pas instalimit të WP Rocket.

Pas aktivizimit të WP Rocket dhe aktivizimit të disa prej karakteristikave të tij, koha e re mesatare e ngarkimit ishte 0.53 sekonda – një përmirësim prej 1.12 sekonda, ose 68 përqind.

Site Testimi # 3

Pasi testoi një sit të ri duke përdorur një temë të peshave të rënda dhe një faqe në internet të biznesit të lehtë, testi i tretë mati performancën e një blog pesë-vjeçar të krijuar me WordPress duke përdorur një temë të StudioPress.

Faqja e Testimit 3 Para dhe Pas ngarkimit të kohërave

Koha e ngarkimit të sitit të tretë të provës u përmirësua me 1.18 sekonda, ose 69 përqind pas instalimit të WP Rocket.

Pas monitorimit të sitit për 24 orë, pa u instaluar WP Rocket, koha mesatare e ngarkimit ishte 1.72 sekonda. Pasi WP Rocket u aktivizua dhe disa nga karakteristikat e tij u aktivizuan, duke përfshirë bazën e të dhënave dhe optimizimin e skedarëve, koha e re mesatare e ngarkimit ishte 0.54 sekonda – një përmirësim prej 1.18 sekondash, ose 69 përqind.

Përmbledhje e Testit të Shpejtësisë

Këtu është një përmbledhje e shpejtë e rezultateve nga tre faqet e internetit të WordPress WP Rocket u testua në:

Siti #
para
pas
Përmirësimi i kohës
Përmirësimi
11.78 s1.3 s480 ms27%
21.65 s526 ms1.12 s68%
31.72 s540 ms1.18 s69%

Siç mund ta shihni, WP Rocket përmirësoi kohën e ngarkimit të të tre faqeve tona të testimit duke ndryshuar shuma.

Një pjesë e mënyrës se si WP Rocket optimizon faqet e internetit të WordPress përfshin zvogëlimin e madhësive të skedarëve, përmes veçorive të tij opsionale, siç janë minifikimi i HTML dhe CSS dhe optimizimi i figurës. Prandaj, si dhe mundësimi i caching në vendet e provës, madhësitë e faqeve që maten u zvogëluan nga shtojca – siç mund të shihet në pamjet e rezultateve të provës Pingdom.

Edhe pse asnjë faqe në internet WordPress nuk është identike, informacioni i mësipërm duhet të ju jap një ide nëse WP Rocket mund të përmirësojë shpejtësinë e faqes tuaj.

Pmimi i raketave WP

Siç u përmend, WP Rocket është një shtojcë premium për memorje WordPress dhe ekzistojnë tre mundësi blerjeje:

PRmimi WPRocket

 • Beqare: 49 dollarë për një vit mbështetje dhe azhurnime që mbulojnë përdorimin në një faqe interneti.
 • Plus: 99 dollarë për një vit mbështetje dhe azhurnime që mbulojnë përdorimin në tre faqe interneti.
 • Pafund: 249 dollarë për një vit mbështetje dhe azhurnime që mbulojnë përdorimin në një numër të pakufizuar të faqeve të internetit.

Si parazgjedhje, licenca juaj do të rinovohet automatikisht pas një viti, dhe një zbritje prej 30 përqind do të aplikohet në çmim. Sidoqoftë, lehtë mund të çaktivizoni rinovimin automatik përmes zonës së llogarisë tuaj në faqen e internetit WP Rocket nëse është e nevojshme.

Ndërsa ekziston një politikë 14-ditëshe e kthimit të parave prej 100 përqind të parave, mund të blini WP Rocket dhe të shihni se çfarë ndikimi ka ajo në shpejtësinë e faqes tuaj pa ndonjë rrezik financiar.

Mendimet përfundimtare

Ky përmbledhje ka zbuluar se WP Rocket nuk është vetëm i lehtë për t’u përdorur, por gjithashtu mund të përmirësojë me shpejtësi shpejtësinë e faqeve të internetit të WordPress.

Ndërsa ekzistojnë shtesa të tjera të memorjes WordPress atje, përfshirë disa opsione falas, për ata që duan një zgjidhje që mund të përdoret për të shpejtuar një faqe në internet pa njohuri teknike dhe shumë pak përpjekje të kërkuara, WP Rocket është padyshim që ia vlen të investoni. Thjesht aktivizoni WP Rocket në faqen tuaj, dhe duhet të filloni të shihni kohë të përmirësuara të ngarkimit.

Përveç faktorit plug-and-play, WP Rocket gjithashtu vjen me shumë dokumente të dobishme, përfshirë udhëzues video, për t’ju ndihmuar në përmirësimin e kohës së ngarkimit të faqes suaj të internetit. Duke përdorur veçoritë shtesë të ruajtjes dhe optimizimit të shtojcës, mund të merrni rezultate edhe më të mira nga WP Rocket. Qasja në mbështetjen e përgjegjshme të emailit është një arsye tjetër për të konsideruar një shtojcë me pagesë siç është WP Rocket mbi alternativat falas.

Pavarësisht nga lloji i faqes në internet të WordPress që po menaxhoni, ka një shans të mirë WP Rocket do ta ndihmojë atë të ngarkojë më shpejt. Falë garancisë 14-ditore për kthimin e parave, ju mund të shihni se çfarë ndikimi ka kjo shtojcë në faqen tuaj, pa rrezik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map