CloudFlare vs MaxCDN – Theyfarë ofrojnë dhe si ndryshojnë…

Marrëveshjet me WordPress


Të dy CloudFlare dhe MaxCDN janë shërbime tepër të njohura, dhe të dy mund të shkojnë shumë përpara drejt ndihmës për të rritur punën e faqes suaj të internetit.

Sidoqoftë, kryesisht për shkak të faktit se të dy kompanitë ofrojnë shërbime CDN (Rrjeti i Dorëzimit të përmbajtjes), shumë njerëz ngatërrohen për të cilat më së miri u përshtatet nevojave të tyre.

Në realitet, megjithëse shumë nga karakteristikat e tyre tejkalojnë, CloudFlare dhe MaxCDN janë dukshëm lloje të ndryshme të shërbimit.

Do të filloj me shpjegimet e disa koncepteve themelore – siç janë CDN-të, kohërat e ruajtjes dhe përgjigjes së serverit – përpara se të shpjegoj se çfarë ofron secila prej këtyre dy shërbimeve, pse me siguri do të dëshironi të përdorni njërën ose tjetrën (ose të dy), dhe si ndryshojnë.

Le të fillojmë…

Pra, çfarë saktësisht është një CDN?

CDN qëndron për rrjeti i shpërndarjes së përmbajtjes – një rrjet i madh i shpërndarë i serverëve (zakonisht në një larmi vendndodhjesh në të gjithë botën) që përdoret për të shërbyer skedarët e një faqe në internet (zakonisht skedarë statikë siç janë imazhet, skedarët CSS dhe JavaScript) për vizitorët e tij.

Pse është kaq e rëndësishme? Epo, sa më larg nga një server secili nga vizitorët tuaj është, aq më gjatë do të duhet të presin skedarët që përbëjnë faqen tuaj të internetit për t’i arritur ato. Duke ruajtur skedarë në vende të shumta në të gjithë botën, një CDN lejon secilin nga vizitorët e faqes tuaj që t’i ngarkojë automatikisht ato nga cilido server në rrjet është më i afërti. Kjo ndihmon për të zvogëluar kohën e pritjes për të ngarkuar faqet e internetit tuaj në ekranet e tyre. Më shumë për këtë më poshtë.)

Përveç përdorimit të një CDN për të shërbyer skedarë statikë (d.m.th. skedarë që nuk do të ndryshojnë gjatë fluturimit), ekzistojnë gjithashtu një numër përfitimesh të tjera të lidhura me performancën për CDN – njëra prej të cilave është caching.

Ruajtja e faqeve

Kur regjistroheni për një llogari në një kompani pritëse, do t’ju jepet kontrolli i plotë i një serveri të plotë (një host i dedikuar) ose kontroll i pjesshëm mbi një pjesë të një serveri (pritja e përbashkët, hosting VPS, etj.). Baza e të dhënave të WordPress-it tuaj, skedarët bazë të WordPress-it, temat, shtojcat, imazhet dhe të ngjashme, të gjitha janë ruajtur në hapësirë ​​në serverin që ju keni alokuar nga kompania juaj pritëse.

Sa herë që dikush viziton një faqe në faqen tuaj të internetit në WordPress, kërkesa të shumta dërgohen në serverin tuaj. Për shembull, kur dikush viziton faqen kryesore, skedari WordPress index.php do të arrihet. Thirrjet në skedarët e tjerë bazë WordPress do të bëhen gjithashtu në serverin tuaj.

Vizitori do të duhet të marrë të dhënat nga tabela të shumta nga baza e të dhënave tuaja WordPress. Do të bëhen kërkesa për skedarët me temë, skedarët e shtojcave, skedarët JavaScript, skedarët CSS, imazhet dhe më shumë. Kur dikush viziton një faqe tjetër në faqen tuaj të internetit, procesi përsëritet.

Requestdo kërkesë shtesë e të dhënave rrit kohën që duhet për të ngarkuar një faqe. Një nga mënyrat më efikase për zgjidhjen e këtij problemi është të parashihni një version statik të secilës faqe të faqes tuaj. Kur dikush viziton faqen tuaj te internetit, ai do të shkarkojë një version statik HTML të secilës faqe në vend që ta ngarkojë në mënyrë dinamike çdo herë me thirrje në bazën e të dhënave tuaja.

Caching është një nga mënyrat më efektive për të rritur shpejtësinë e një faqe në internet. Mund të zvogëlojë lehtësisht kohën e ngarkimit të faqeve nga katër sekonda në më pak se një. Duke zvogëluar kohën e ngarkimit të faqeve, do të përfundoni me vizitorë më të lumtur, dhe me vizitorë më të lumtur vjen rritja e trafikut dhe madje edhe përmirësimi i renditjes së motorëve të kërkimit. Për shkak të kësaj, sigurimi i ngarkesave të faqes suaj të shpejtë duhet të jetë një përparësi.

Reduktimi i Kohëve të Reagimit të Serverit

Një faktor tjetër i madh që ndikon në kohën e ngarkimit të faqes në internet është koha e reagimit të serverit.

Koha e përgjigjes së serverit është një masë e kohës që duhet për një shfletues për të kërkuar të dhëna nga serveri juaj, dhe që serveri juaj t’i dërgojë ato në shfletuesin. Mund të jetë zhgënjyese të marrësh kohë të ngadalta reagimi nga kompania juaj e pritjes – veçanërisht nëse tashmë keni optimizuar faqet tuaja duke i ruajtur në mënyrë të duhur ato – dhe, për të qenë i sinqertë, ndonjëherë zgjidhja e vetme është të ndërroni kompanitë pritëse në atë që ofron kohë më të mirë përgjigjeje . (Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse po përdorni një host të përgjithshëm të përbashkët, në vend se një host të specializuar në WordPress.)

Përveç përdorimit të një shërbimi pritës që nuk varet nga puna, ka faktorë të tjerë që mund të kontribuojnë në ngadalësimin e kohës së reagimit të serverit. Këto shkojnë nga paketa juaj specifike ose sasia e trafikut që faqja juaj në internet merr në burime të kufizuara të CPU dhe mungesë të përgjithshme të kujtesës.

Më në fund, një faktor tjetër i madh në kohën e reagimit të serverit është distanca fizike midis vendndodhjes së një vizitori në internet dhe vendndodhjes së serverit tuaj. Sa më tej që vizitori të jetë nga qendra e të dhënave, aq më i ngadalshëm do të jetë koha e reagimit të serverit. Prandaj, nëse qendra juaj e të dhënave është e vendosur në Teksas, dikush nga Nju Jorku do të marrë kohë në mënyrë të konsiderueshme më të mirë përgjigjeje sesa dikush që hyn në faqen tuaj të internetit nga Londra – i cili, nga ana tjetër, do të merrte kohë shumë më të mirë të përgjigjes sesa dikush që viziton faqen tuaj të internetit në Dubai.

Si CDN-të Përmirësojnë Performancën e Uebfaqit

Siç u përmend më lart, CDN ndihmojnë në zgjidhjen e problemit të kohëve të ngadalta të reagimit të serverit duke ruajtur kopje të skedarëve që bashkohen për të formuar faqet e internetit tuaj (të tilla si imazhet, skedarët CSS dhe JavaScript) në vende të ndryshme në të gjithë botën. Kur dikush viziton faqen tuaj të internetit, këto skedarë do t’u dorëzohen atyre nga serveri më i afërt CDN. Ky kombinim i dërgimit të skedarëve statikë me kohë të reduktuar të reagimit të serverit është se si rrjetet e ofrimit të përmbajtjes mund të ndihmojnë në mënyrë drastike të përmirësojnë kohën e ngarkimit të faqes në internet.

Për më tepër, sepse një pjesë e madhe e ngarkesës do të jetë në CDN (në vend se serveri juaj origjinal), ato gjithashtu mund të forcojnë në mënyrë të konsiderueshme aftësinë e planit tuaj origjinal të pritjes për të trajtuar sasi më të mëdha seç pritej nga trafiku. Kjo do të thotë që faqja juaj në internet do të ketë më pak të ngjarë të shkojë jashtë linje nëse papritmas merrni një goditje trafiku. Për më tepër, pasi CDN-të u japin furnizuesve tuaj përmbajtjen tuaj, sasia e bandës që përdorni me llogarinë tuaj të pritjes gjithashtu do të zvogëlohet në masë të madhe. (Kjo është veçanërisht e rëndësishme nëse kompania juaj pritëse ju ngarkon për gjerësi bande, siç bëjnë disa.)

Me pak fjalë: Supozimi se audienca e faqes suaj të internetit është globale, përdorimi i një CDN mund të jetë një nga mënyrat më efektive për të shpejtuar faqen tuaj të internetit.

Tani, me gjithë atë pa mbarim, le t’i hedhim një sy asaj që ofrojnë këta dy ofrues të CDN. Le të fillojmë me CloudFlare.

Doesfarë ofron CloudFlare?

Me CloudFlare, i gjithë trafiku i faqes suaj të internetit do të kalojë nëpër rrjetin e tij global të qendrave të të dhënave.

CloudFlare ka 31 qendra të të dhënave në gjashtë kontinente – me një densitet veçanërisht të lartë në Amerikën e Veriut dhe Evropë. Rastësisht, ajo gjithashtu ka një uebfaqe të dedikuar që ofron njoftime të azhurnuara për punën e secilës qendër të të dhënave. Kjo është veçanërisht e dobishme për qëllime monitorimi.

Qendrat e të dhënave CloudFlare

Përveç ofrimit të shërbimeve të lartpërmendura të tipit CDN, CloudFlare gjithashtu ka shumë karakteristika për të ndihmuar në optimizimin e faqes suaj të internetit në mënyra të tjera, të tilla si faqet e gzipping, ngarkimi i burimeve asinkron, burimi i JavaScript, minifikimi, optimizimi i kokës së cache dhe memorja e shfletuesit.

Thënë kështu, CloudFlare NUK ka për qëllim vetëm rritjen e performancës së një siti. Me rëndësi, ajo gjithashtu ofron një gamë shërbimesh për të ndihmuar në mbrojtjen e faqes suaj të internetit kundër sulmeve me qëllim të keq, duke përfshirë:

 • Sulmet DDoS
 • Bota të vazhdueshme / dashakeqe
 • Injeksione SQL
 • Spam komenti

Në vitin 2004, CloudFlare trajtoi sulmin më të madh DDoS në historinë e internetit – që nënvizon përvojën e kompanisë në parandalimin e sulmeve në shkallë të gjerë në internet. Për një përmbledhje të shkëlqyeshme se si CloudFlare punon për të mbrojtur faqet e internetit, shikoni diagramet e dobishëm (dhe tekstin) në faqen e saj zyrtare.

Për ta përdorur atë, duhet të ndryshoni DNS-in tuaj (serverat e emrave të domenit) në ato të CloudFlare. Ky është një hap i domosdoshëm në sistemin e sigurisë të CloudFlare që do të thotë se i gjithë trafiku në internet do të rrjedhë përmes rrjetit të tij përpara se të arrijë në faqen tënde. Nëse sulmuesit ishin në gjendje të anashkalojnë DNS tuaj, ata atëherë mund të anashkalojnë plotësisht të gjitha masat e sigurisë të CloudFlare. Për shembull, nëse sulmuesit e mundshëm zbulojnë adresën IP të serverit tuaj, ata mund të sulmojnë direkt serverin tuaj. Ndryshimi i cilësimeve të DNS të fushës ndihmon për të parandaluar këtë.

Cilësimet e CloudFlare DNS

Pasi të keni treguar DNS-in e domain-it tuaj në CloudFlare, duhet të shtoni informacionin tuaj për konfigurimin e pritjes (siç është adresa IP e serverit tuaj). Këto janë të njëjtat cilësime që do të përdorë kompania juaj pritëse nëse keni përdorur cilësimet e tyre DNS, dhe serverët e postës elektronike dhe ridrejtimet gjithashtu mund të konfigurohen. Mos u shqetësoni për hapat – gjithçka që duhet të bëni është të hapni një biletë me CloudFlare dhe do t’ju ndihmojë të konfiguroni cilësimet e faqes tuaj të internetit.

Gjëja e mirë në lidhje me CloudFlare është që, pasi DNS-ja të tregohet në mënyrën e duhur, do të fillojë automatikisht faqet e ruajtjes në faqen tuaj të internetit – nuk ka nevojë të konfiguroni asgjë në faqen tuaj. Sidoqoftë, unë rekomandoj hapjen e një bilete me kompaninë tuaj pritëse dhe duke i kërkuar atyre që të rivendosin informacionin origjinal të IP-së në shkrimet e serverit. Ky është një hap i nevojshëm, pasi CloudFlare është një përfaqësues i kundërt. Të gjitha kompanitë pritëse kanë përvojë me CloudFlare, kështu që nuk ka shumë mundësi që kompania juaj pritëse të ketë vështirësi në kryerjen e këtij hapi për ju.

CloudFlare ka tre faqe cilësimesh: përmbledhje të cilësimeve, cilësimet e sigurisë dhe cilësimet e performancës. Shumica e pronarëve të faqeve të internetit do të jenë të kënaqur me cilësimet e paracaktuar, megjithatë mund të rregulloni një gamë të opsioneve të ndryshme të sigurisë dhe të performancës. Për shembull, mund të ndërroni dhe fikni veçori të tilla si parandalimi i lidhjes së nxehtë, bllokimi i adresës së postës elektronike, niveli i caching dhe optimizimi i figurës. Jini të vetëdijshëm se shtimi i masave shtesë të sigurisë në faqen tuaj në këtë mënyrë mund të ndalojë pa dashje vizitorët e ligjshëm që ta shohin atë.

Cilësimet e sigurisë CloudFlare

Një nga pjesët e mia të preferuara të CloudFlare është faqja e analitikës, e cila ju jep një raport të plotë për trafikun tuaj të internetit. Ju mund të shikoni një raport për të gjitha faqet e internetit në plane falas ose të gjitha faqet e internetit në planet e paguara, ose të shikoni raportet mbi bazën e internetit nga një faqe interneti.

Raporti tregon pamje totale të faqeve, trafik të rregullt, zvarritës dhe bots dhe kërcënime. Vendi i origjinës së kërcënimeve shfaqet dhe ka një ndarje të motorëve të kërkimit që kanë zvarritur faqen tuaj të internetit për periudhën e caktuar kohore.

CloudFlare Analytics

Rreth 30 aplikacione janë në dispozicion për CloudFlare dhe mund të zgjidhen përmes llogarisë suaj për të shtuar mjete ose për të integruar faqet e internetit tuaj me shërbimet e njohura të internetit.

Për shembull, një Shfletues më i Mirë do të paralajmërojë vizitorët që janë duke përdorur një shfletues të vjetër për të azhurnuar në një version më të ri, ndërsa ScrapeShield ju ndihmon të monitoroni faqet e internetit që po kopjojnë përmbajtjen tuaj. Ekzistojnë gjithashtu opsione integrimi për Google Analytics, Google Webmaster Tools, CodeGuard dhe VigLink.

Aplikacionet CloudFlare

Shumë njerëz përdorin CloudFlare për të përmirësuar shpejtësinë e tyre në internet; të tjerët përdorin shërbimin për t’i bërë faqet e internetit më të sigurta. Unë e përdor atë për të dyja këto arsye – megjithatë, ishte një sulm DDoS që kam përjetuar në fillim të këtij viti që më bëri të regjistrohem në shërbim.

Tani le të hedhim një vështrim në MaxCDN.

Doesfarë ofron MaxCDN?

Së pari, le t’i hedhim një sy qendrave të të dhënave të MaxCDN. MaxCDN ka 57 qendra të të dhënave: 22 në Amerikën e Veriut, 31 në Evropë, tre në Azi dhe një në Australi. (Kjo është më shumë sesa ofron CloudFlare.) Sidoqoftë, MaxCDN nuk ka një qendër të dhënash në Afrikë ose në Amerikën e Jugut, megjithëse një është planifikuar për Brazilin.

Të gjitha qendrat e të dhënave MaxCDN përdorin serverë të shpejtë SSD me lidhje 10 GB, dhe kompania ka partneritete me ofruesit e mëdhenj të shërbimeve të internetit në të gjithë botën për të ndihmuar në shpejtimin e lidhjeve mobile.

Qendrat e të dhënave MaxCDN

Për të përdorur MaxCDN në një uebfaqe të WordPress, do t’ju duhet një shtojcë memorie memorie, të tilla si W3 Total Cache, WP Super Cache ose WP Rocket. Përndryshe, ekzistojnë gjithashtu një numër në rritje i hosteve të WordPress-it të menaxhuar nga specialistët, të tilla si WPEngine dhe Flywheel (për të përmendur disa drejtues të industrisë) që ofrojnë shërbime të MaxCDN të ndërtuara në disa nga planet e tyre të pritjes (zakonisht më të kushtueshme).

Numri i opsioneve të konfigurimit të disponueshëm për ju me MaxCDN varet nga shtojca e memorimit që po përdorni. W3 Total Cache ofron më shumë se 20 cilësime unike për rrjetet e shpërndarjes së përmbajtjes, ndërsa WP Rocket ofron vetëm katër. (Shënim: WP Rocket është një nga disa shtojcat e memorjeve të fshehta të disponueshme për WordPress që gjithashtu ofron mbështetje për CloudFlare.)

Cilësimet e CDN WP Super Cache - Pamja e ekranit

Ndërsa CloudFlare ju lejon të aktivizoni dhe çaktivizoni disa veçori të CDN-së së saj, nuk ju ofron të njëjtin nivel kontrolli që bën MaxCDN. MaxCDN ju lejon të ruani skedarë të ruajtur në netdna-cdn.com, ose në një fushë me porosi të zgjedhjes suaj.

Skedarët e ruajtur janë të ndarë në tre lloje, dhe secili lloj ruhet në një zonë të veçantë.

 • Tërhiqni zonat – Këto janë për skedarë të rregullt, siç janë skedarët e figurave, skedarët CSS, skedarët JavaScript, etj. Skedarët e ruajtur në këto zona pastrohen periodikisht (rinovohen) pas një periudhe kohore që specifikoni.
 • Zonat shtytëse – Këto janë për skedarë më të mëdhenj që rrallë ndryshojnë, siç janë skedarët zip, eBooks, skedarët PDF, etj. Skedarët do të mbeten ashtu siç janë derisa t’i modifikoni ose fshini ato.
 • Zonat Vod – Këto janë për transmetim video dhe audio. Skedarët shërbehen duke përdorur Protokollin e Fluksit të Mediave në Real kohë dhe mbeten derisa t’i modifikoni ose fshini ato.

MaxCDN gjithashtu ju ofron një sasi të madhe informacioni në lidhje me skedarët tuaj të ruajtur. Seksioni i raporteve ju lejon të shihni madhësinë e skedarëve që po shpërndahen në CDN tuaj, 50 skedarët më të mirë, qendrat e të dhënave nga të cilat janë thirrur skedarët, kodet e statusit, ndarjen e zonës dhe më shumë. Të gjitha këto raporte ju ndihmojnë të shihni se cilat skedarë janë duke u shikuar, nga po shikohen, dhe çfarë po përdor pjesën më të madhe të brezit tuaj.

Paneli MaxCDN - Pamja e ekranit

MaxCDN ju lejon të mbroni llogarinë tuaj duke përdorur një proces autentifikimi me dy hapa; ju mund të vendosni në listat e adresave IP të personave që u lejohet të hyjnë në llogarinë tuaj.

Sidoqoftë, MaxCDN nuk mund ta bëjë faqen tuaj të internetit më të sigurt në mënyrën sesi mundet CloudFlare. Ai nuk e mbron faqen tuaj te internetit nga sulmet DDoS ose injeksione SQL, por ajo bën ofroni disa mundësi sigurie për aplikacione të tilla si autorizimi OAuth, IP Whistelisting, Whitelist i Referrer HTTP dhe Tokens Secure.

Sa kushtojnë CloudFlare dhe MaxCDN?

CloudFlare dhe MaxCDN kanë struktura çmimesh shumë të ndryshme. CloudFlare nuk ju ngarkon më kurrë për përdorimin e CDN të tij, ndërsa planet e çmimeve të MaxCDN bazohen në atë se sa bandë përdor faqen tuaj të internetit.

CloudFlare ofron katër lloje të planit: falas, pro, biznes dhe ndërmarrje.

Siç mund ta imagjinoni, plani falas i CloudFlare është jashtëzakonisht i popullarizuar. Kjo ju ndihmon ta bëni faqen tuaj më të sigurt, ju jep të dhëna të mira analitike në lidhje me trafikun tuaj, ka mbështetje SSL dhe ju ofron bandë të pakufizuar për skedarët tuaj të cached pa kosto. Thënë kështu, plani është i kufizuar në disa aspekte. Për shembull, nuk mbështet disa shfletues, dhe statistikat e trafikut azhurnohen vetëm çdo 24 orë.

Unë e përdor planin pro në blogun tim personal dhe për forumin tim të diskutimit. Kushton 20 dollarë në muaj për faqen e parë dhe 5 dollarë në muaj për secilën faqe në internet shtesë.

Përditësimi në planin pro shton një mur zjarri të aplikacionit në internet, statistika në kohë reale (azhurnohet çdo 15 minuta), veçoritë e optimizmit celular dhe optimizimin e figurës. Me lajmet e fundit që Yahoo është duke ndërprerë shërbimin e saj Smush.it, të qenit në gjendje të zgjedh imazhet me lehtësi është një veçori që unë me të vërtetë jam i kënaqur që kam në dispozicionin tim.

Ndërsa plani falas kontrollon faqen tuaj për ndryshime në baza javore, programi pro përmirëson shkallën e zvarritjes në tre ditë.

Me pakicë me 200 $ në uebfaqe në muaj, plani i biznesit ofron zvarritje të përditshme, mohim të avancuar të zbutjes së sulmit të shërbimit dhe mbështetje për Railgun për të përmirësuar shpejtësinë e faqes suaj të internetit në mënyrë të konsiderueshme. Plani i ndërmarrjes kushton 5,000 dollarë në muaj, dhe është i orientuar drejt ndërmarrjeve të mëdha.

Planet CloudFlare

Kostoja e MaxCDN varet nga sa bandë përdorni faqen tuaj të internetit çdo muaj. Nëse kontrolloni gjerësinë e bandës që jeni duke përdorur aktualisht me kompaninë tuaj pritëse, do të merrni një ide të mirë të planit që do të duhet të blini. Sidoqoftë, mos u shqetësoni nëse blini një plan që ofron më shumë gjerësi bandë sesa që ju nevojitet – MaxCDN rrotullohet nga gjerësia e brezit në muajin vijues.

Plani më i lirë i MaxCDN tërhiqet me 9 dollarë në muaj. Kjo ofron 100 GB bandwidth dhe dy zona në internet. Anydo gjerësi bande e përdorur gjatë alokimit tuaj ngarkohet me 0.08 dollarë për GB.

Pagesa e 39 dollarëve në muaj do të rrisë alokimin e gjerësisë së bandës në 500 GB, ndërsa plani më i popullarizuar tërhiqet në 79 dollarë në muaj për 1TB. Planet më të larta kanë zvogëluar kostot e tepërta dhe një ndarje më të lartë të zonave në internet.

Planet e fillimit të MaxCDN

Planet fillestare japin mundësinë e hyrjes në 12 qendrat kryesore të të dhënave të MaxCDN në Amerikën e Veriut dhe Evropë. Nëse dëshironi të keni qasje në qendrat shtesë të të dhënave, siç janë Hong Kongu, Singapori, Sidnei, Izraeli dhe Tokio, duhet të paguani 15 dollarë në muaj për zonë. Kjo tarifë nuk është e zbatueshme për ata që zgjedhin plane me vëllim të lartë. Zonat shtesë mund të blihen për të gjitha planet me një kosto prej 12 $ në vit, dhe SSL me porosi është në dispozicion për 99 dollarë në muaj.

Nëse doni një kursim prej 20% në të gjitha planet, konsideroni të paguani çdo vit. Nëse zgjidhni një plan mujor dhe zbuloni se plani merret me të gjithë trafikun tuaj në mënyrë të efektshme, do të kurseni para duke paguar për të paraprakisht.

Planet me vëllim të lartë MaxCDN

Kostoja e përdorimit të MaxCDN do të rritet më shumë pasi përshtypjet e faqes tuaj dhe gjerësia e bandës rritet me kalimin e kohës. Sidoqoftë, është e rëndësishme të mbani mend që përdorimi i MaxCDN gjithashtu do të zvogëlojë gjerësisht bandën e bandës që përdorni me hostin tuaj.

Për shembull, kompania ime e strehimit më ngarkon me 0.20 dollarë për GB kur shkoj për ndarjen e gjerësisë sime të bandës. Prandaj, përdorimi i 2,000 GB bandwidth shtesë me planin tim të hostimit do të më kushtonte 400 dollarë me kompaninë time nikoqire, por do të më kushtonte vetëm 120 dollarë me MaxCDN (nëse do të përdorja planin e tij më të popullarizuar me një normë të mbingarkesës prej 0.06 $ për GB).

Kini parasysh këtë kur rishikoni kostot e një rrjeti për shpërndarjen e përmbajtjes, të tilla si MaxCDN, pasi shumë pronarë të faqes në internet zbulojnë se ata në të vërtetë kursen para në gjerësi të bandës kur fillojnë të përdorin një CDN.

CloudFlare vs MaxCDN: Cila është më mirë?

Kur bëhet fjalë për shpejtësinë e rrjeteve të tyre, duket se ka mendime të ndryshme se cili shërbim përmirëson më së miri performancën e faqes në internet. Disa mendojnë se CloudFlare është më i shpejtë; të tjerët mendojnë se MaxCDN është më i shpejtë.

Unë i kam përdorur të dy shërbimet dhe nuk kam vërejtur që një shërbim të jetë më i shpejtë se tjetri – megjithëse ia vlen të përmendet se unë kurrë nuk kam bërë një krahasim plotësisht gjithëpërfshirës midis të dyve për të provuar shpejtësinë përkatëse të CDN-ve të tyre.

Në fillim të këtij artikulli, unë vura në dukje se shumë karakteristika të CloudFlare dhe MaxCDN mbivendosen. Kjo është e vërtetë sepse një pjesë e madhe e shërbimit të CloudFlare është rrjeti i ofrimit të përmbajtjes së tij. Sidoqoftë, pasi të zbuloni më thellë, mund të shihni se një krahasim i drejtpërdrejtë i dy shërbimeve nuk është saktësisht i drejtë.

Tabela e çmimeve të CloudFlare sugjeron se ka një kufizim të madh me CDN-në e saj. Plani falas zvarritet çdo javë dhe programi zvarritet çdo tre ditë. Ju duhet të përmirësoni në planin e biznesit me 200 dollarë në muaj për të zvarritur çdo ditë.

Me siguri kjo është një gjë e keqe?

Epo, në përvojën time nuk ka qenë problem. CloudFlare ju lejon të pastroni skedarët në çdo kohë, dhe ju mund t’i pastroni ato individualisht ose të pastroni cache tuaj të plotë. CloudFlare gjithashtu ju lejon të vendosni rregulla të faqeve për të përcaktuar rregullat e ruajtjes së pjesëve të caktuara të faqes tuaj të internetit.

Shkarkimi i skedarëve shpesh mund të ndikojë në performancën. Shënon MaxCDN në faqen e saj të FAQ:

“Purge është krijuar për të skuqur cache-në tuaj CDN për të rivendosur skedarin (et) nga origjina juaj, dhe, si i tillë, duhet ta përdorni atë vetëm kur keni azhurnime në serverin tuaj që duhet të shtyhen në CDN, dhe këto ndryshime janë redaktimet e skedarëve ekzistues – skedarët e rinj nuk kërkojnë pastrim. Pastrimi i shpeshtë nuk rekomandohet sepse do të duhet kohë shtesë që cache të rindërtohet sa herë që e skuqni. Mos harroni, më shumë spastrime = shpejtësi më të ngadaltë = performancë e keqe. “

Unë kam qenë shumë i lumtur me CloudFlare, sepse është përmirësuar si siguria ashtu edhe shpejtësia e faqes time. Sidoqoftë, është jo një rrjet i vërtetë i ofrimit të përmbajtjes. Po, shpejton faqen time të internetit, por ka shumë kufizime.

Si shumë pronarë të faqeve të internetit, unë nuk kam qenë në dijeni të kufizimeve të CDN të CloudFlare. Fatkeqësisht, faqja ime në internet pësoi një sulm tjetër të DDoS kohët e fundit.

Një gjë që më shqetësoi për këtë sulm të fundit ishte që CloudFlare nuk shfaq një version të ruajtur në faqen e internetit time. Pse u shfaq një mesazh gabimi CloudFlare në vend të një versioni të memorizuar të faqeve të mia?

Epo, gjithçka varet nga funksionimi i funksionit CloudFlare Always Online. CloudFlare deklaron se:

“Gjithmonë Online është një veçori që ruan një version statik të faqeve tuaja në rast se serveri juaj shkon jashtë linje.”

Fatkeqësisht, faqja e informacionit Gjithmonë Online tregon vetëm deklaratën e mësipërme. The Pse nuk funksionon Gjithmonë Online? Page faqja e informacionit shpjegon plotësisht kufizimet e rrjetit të ofrimit të përmbajtjes CloudFlare:

“CloudFlare nuk e fsheh çdo faqe në faqen tuaj. Do të shfaqet një cache e kufizuar e faqes suaj, përgjithësisht një deri në tre faqe, që do të thotë se vetëm disa faqe në faqen tuaj do të jenë të shikueshme kur serveri juaj i origjinës zbret. “

Kjo deklaratë më befasoi. Një nga pikat më të mëdha të shitjes së një rrjeti për shpërndarjen e përmbajtjes është që një version i ruajtur i faqes suaj të internetit do të shfaqet nëse faqja juaj e internetit shkon poshtë, megjithatë CloudFlare deklaron se vetëm disa palë të ruajtura në memorie do të shfaqen në rast se një server me origjinë do të humbasë.

Unë kam qenë i dyshimtë që CloudFlare shfaq ndonjë faqe të ruajtur në rast se një server po bie, pasi të gjitha faqet në faqen time të internetit ishin poshtë. Faqja e shpjegimit Gjithmonë Online vë në dukje gjithashtu se:

“Sitet e shtuara kohët e fundit nuk do të kenë në dispozicion një rezervë të madhe të faqes së tyre, që do të thotë se Gjithmonë Online mund të mos funksionojë nëse vetëm shtoni faqen në disa ditë më parë.”

Uebfaqet e mia u shtuan në CloudFlare më shumë se tre muaj më parë, kështu që mungesa e faqeve të ruajtura nuk ka gjasa të ketë qenë në rrënjën e këtij problemi. Unë i kërkova CloudFlare të sqarojë këtë çështje. Një ditë më vonë, ata më këshilluan që:

“Karakteristika Gjithmonë në internet ka një numër kufizimesh dhe është krijuar vetëm për të punuar me gabime në kohën e duhur nga serveri juaj. Kodi i gabimit nga serveri juaj që u kthye ishte një përgjigje e zbrazët, e cila, për fat të keq, nuk është një nga rrethanat në të cilat funksioni do të funksiononte. “

Aty është në të zezë dhe të bardhë: sistemi i cache i CloudFlare supozohet se ndihmon vetëm në gabimet e kohëzgjatjes. Nëse serveri juaj është fikur, nuk do të shfaqen faqe të ruajtura.

Prandaj, nëse po flasim për rrjetet e ofrimit të përmbajtjes, duke krahasuar CloudFlare dhe MaxCDN dhe duke pyetur “Cili është më mirë?”, Përgjigjja ime do të ishte MaxCDN. MaxCDN do të fshehë çdo faqe të vetme në faqen tuaj të internetit dhe do të shfaq një version të ruajtur në faqen e internetit tuaj në rast të kohëzgjatjes – për këtë është e drejtë të themi se është CDN e vërtetë.

Aty ku shkëlqehet MaxCDN është niveli i kontrollit që ju jep mbi rrjetin e ofrimit të përmbajtjes. Zonat e tërheqjes, zonat e shtytjes dhe zonat e vodër e bëjnë të lehtë përcaktimin se si ruhet përmbajtja, dhe aftësia për të përcaktuar shkallën e zvarritjes së zonave tuaja tërheqëse do të thotë që ju të mund të kontrolloni kur skedarët e cache janë pastruar dhe rinovuar. MaxCDN gjithashtu thekson se cilat skedarë janë duke u shkarkuar dhe nga ku – diçka që CloudFlare nuk ofron.

Nëse, megjithatë, joproduktive nuk është diçka që ju shqetëson, dhe thjesht dëshironi të shpejtoni faqen tuaj të internetit, duhet të provoni CloudFlare. Fakti që lejon një sasi të pakufizuar të gjerësisë së bandës në cilindo prej planeve të tij, do të thotë që CloudFlare mund të kursejë disa pronarë të uebsajtit qindra apo edhe mijëra dollarë çdo vit duke përdorur CDN falas të tij – për sa kohë që ata janë të vetëdijshëm për kufizimet e tij.

MaxCDN ka një reputacion të madh për ofrimin e mbështetjes 24-orëshe, që është diçka që tërheq shumë njerëz në shërbimin e saj. Për shembull, autori kryesor i kësaj faqe interneti, Brin Wilson, komenton shpesh për mbështetjen e madhe nga MaxCDN.

Përvoja ime fillestare me CloudFlare ishte pozitive, por gjatë sulmit tim të fundit DDoS hapa një biletë mbështetëse duke kërkuar ndihmë. Pas 14 orësh, unë kontaktova CloudFlare përmes Twitter, dhe përfundimisht mora një përgjigje jo të dobishme që më këshilloi të rivendosja në planin e saj të biznesit $ 200 për një muaj në muaj. Kur vura re se sa i dobët ishte shërbimi i tij për një klient, i cili po paguante një tarifë mujore për të përdorur planin e tij, më këshilluan:

“Ne kemi shumë klientë të tjerë, me shumë pyetje ashtu si tuajat. Ne u përgjigjemi atyre sipas rendit që ata pranohen me përparësi në planet e biznesit dhe ndërmarrjeve.

Planet e biznesit zakonisht marrin përgjigjet e tyre brenda një ore. Nëse keni nevojë për atë lloj mbështetje, unë do të sugjeroja përmirësimin në një plan biznesi ose ndërmarrje. “

Unë u thashë atyre se bileta ime nuk ishte “thjesht një pyetje” dhe se serveri im ishte duke u sulmuar.

Për ta përmbledhur, MaxCDN është i njohur për ofrimin e një mbështetje të madhe për klientët e tij dhe për përgjigjen e biletave brenda orës. Në të kundërt, përveç nëse regjistroheni në planin e biznesit të CloudFlare me 200 dollarë në internet në muaj, me siguri nuk do të merrni një përgjigje për biletat tuaja për dy ditë. Si dikush që paguan një tarifë mujore në CloudFlare, unë padyshim jam shumë i zhgënjyer nga kjo qasje ndaj shërbimit ndaj klientit.

Më në fund, duhet të flasim për sigurinë.

Nëse po kërkoni ta bëni faqen tuaj më të sigurt dhe ta mbroni atë nga sulmet DDoS dhe metodat e tjera të qëllimshme të hakerimit, CloudFlare është qartë alternativa më e mirë, pasi MaxCDN nuk e ofron atë funksionalitet.

Do të merrni vetëm një sasi të kufizuar të mbrojtjes DDoS me planet falas dhe pro CloudFlare. Megjithatë, nuk mund t’i kritikoj për këtë. Mbrojtja e DDoS është e shtrenjtë, dhe përdorimi i planeve falas ose pro CloudFlare pa dyshim që do t’u japë faqeve të internetit më shumë mbrojtje sesa thjesht të mbështeteni në sigurinë që ofron kompania juaj pritëse.

Nëse dëshironi më të mirën nga të dy botët, mund të dëshironi të merrni parasysh përdorimin e MaxCDN për rrjetin tuaj të shpërndarjes së përmbajtjes dhe CloudFlare për të siguruar faqen tuaj të internetit. Kjo ishte diçka që u sugjerua nga mbështetja e MaxCDN kur, si pjesë e hulumtimit për këtë artikull, i pyeta për ndryshimet midis dy shërbimeve.

Disa kompani pritëse kanë një mundësi për të shtuar CloudFlare ose MaxCDN direkt përmes panelit tuaj të kontrollit të pritjes, kështu që, nëse dëshironi të përdorni një prej këtyre shërbimeve, unë do t’ju rekomandoja të flisni me hostin tuaj për të parë nëse ata kanë mundësi integrimi për një ose tjetri (ose ndoshta të dy) tashmë i vendosur.

Për të përmbledhur mendimet e mia në CloudFlare dhe MaxCDN:

 • Nëse doni të shpejtoni faqen tuaj të internetit falas, përdorni CloudFlare
 • Nëse doni një CDN të vërtetë që është në gjendje të fshehë të gjithë faqen tuaj të internetit, përdorni MaxCDN
 • Nëse doni të shtoni disa mbrojtje themelore DDoS në faqet e internetit tuaj, përdorni CloudFlare
 • Nëse mbështetja në kohë e klientit është e rëndësishme për ju, përdorni MaxCDN
 • Dhe së fundi, për më të mirët e të dy botëve, konsideroni të përdorni të dy shërbimet së bashku!

Dhe atje e keni atë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map