Αναθεώρηση επιχειρηματικού σχεδίου WordPress.com – Τι παίρνετε και αξίζει τον κόπο; (2020)

Προσφορές WordPress


Εάν είστε έμπειρος χρήστης του WordPress, πιθανότατα έχετε αγνοήσει τη φιλοξενία του ιστότοπού σας με το WordPress.com.

Ωστόσο, χάρη στην έναρξη του προγράμματος «Business» του WordPress.com, έχουν ξεπεραστεί πολλοί από τους λόγους για τους οποίους έχει παραβλεφθεί το WordPress.com ως σοβαρός οικοδεσπότης Ιστού (όπως η δυνατότητα χρήσης των δικών σας προσθηκών και θεμάτων, για παράδειγμα ).

Όχι μόνο αυτό, αλλά, εκτός από την υπέρβαση των μειονεκτημάτων της φιλοξενίας του ιστότοπού σας με το WordPress.com, το επιχειρηματικό σχέδιο περιλαμβάνει επίσης μερικές πραγματικά χρήσιμες λειτουργίες και λειτουργίες.

Παρακάτω, θα διερευνήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της υπηρεσίας για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε εάν αυτός είναι πραγματικά ο καλύτερος οικοδεσπότης για τον ιστότοπό σας. Επιπλέον, θα ρίξουμε μια ματιά μερικά αποτελέσματα από τους δικούς μας ανεξάρτητους ελέγχους ταχύτητας φόρτωσης ιστότοπου και παρακολούθηση απόδοσης έτσι μπορείτε να δείτε πώς συγκρίνεται με άλλες επιλογές.

Όσοι είναι ολοκαίνουργιοι στο WordPress μπορεί να αναρωτιούνται γιατί η φιλοξενία ενός ιστότοπου με το WordPress.com – μια εταιρεία που συνδέεται στενά με την ίδρυση και την ανάπτυξη του λογισμικού WordPress – δεν είναι η προφανής επιλογή. Παρακάτω, θα σας βοηθήσουμε να εξηγήσετε γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά και γιατί – με την άφιξη του επιχειρηματικού σχεδίου – πολλές από τις συνήθεις αντιρρήσεις δεν ισχύουν πλέον!

Ωστόσο, η φιλοξενία του WordPress.com και το επιχειρηματικό τους σχέδιο, δεν είναι για όλους. Επομένως, για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η κριτική είναι πλήρως ισορροπημένη (όπως όλες οι καλές κριτικές, φυσικά), θα εξετάσουμε επίσης τα μειονεκτήματα / αρνητικά της υπηρεσίας.

Ας ξεκινήσουμε…

Contents

Κύρια χαρακτηριστικά του WordPress.com Business Hosting

Επιχειρηματική φιλοξενία WordPress.com

Πριν φτάσουμε στους λόγους για τους οποίους μπορεί να μην θέλετε να εγγραφείτε στο WordPress.com Business hosting, εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους λόγους για να εξετάσετε αυτήν την επιλογή για τον ιστότοπό σας.

Ελευθερία χρήσης των επιλογών θεμάτων και προσθηκών

Το να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε θέμα θέλετε ή να εγκαταστήσετε όλες τις προσθήκες που θέλετε μπορεί να μην ακούγεται πολύ σε οποιονδήποτε φιλοξενεί έναν ιστότοπο WordPress με εταιρείες όπως το Bluehost, το GoDaddy ή το SiteGround, διαβάστε την ανάρτηση σύγκρισης εδώ.

Ωστόσο, μέχρι πρόσφατα, εάν θέλατε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες φιλοξενίας του WordPress.com, περιορίσατε σοβαρά σε ό, τι θέματα και προσθήκες θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας.

Τώρα, ωστόσο, οι πελάτες του προγράμματος φιλοξενίας WordPress.com Business όχι μόνο μπορούν να αναζητήσουν και να εγκαταστήσουν θέματα και προσθήκες απευθείας από τον πίνακα ελέγχου του WordPress, αλλά μπορούν επίσης να ανεβάσουν θέματα και προσθήκες από τον υπολογιστή τους – συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν αγοράσει απευθείας από άλλες πηγές ή ακόμα και αυτές που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι.

Υπάρχουν ορισμένες προσθήκες που δεν επιτρέπονται, όπως το WP Super Cache, το BackWPup και το Advanced Database Cleaner. Ωστόσο, η ύπαρξη μιας λίστας απαγορευμένων προσθηκών είναι μια πολύ κοινή πρακτική με πολλούς διαχειριζόμενους κεντρικούς υπολογιστές WordPress, συμπεριλαμβανομένων των WP Engine και Kinsta (διαβάστε τη σύγκριση μας εδώ, οι οποίοι επίσης απαγορεύουν τις προσθήκες που ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την υπηρεσία που παρέχουν.

Ευτυχώς, τα χαρακτηριστικά των απαγορευμένων προσθηκών, όπως η προσωρινή αποθήκευση, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπων και άλλα εργαλεία βελτιστοποίησης είναι διαθέσιμα σε εσάς ως μέρος του προγράμματος φιλοξενίας WordPress.com Business. Εξαιτίας αυτού, δεν χάνετε καμία ουσιαστική λειτουργικότητα. Αντ ‘αυτού, έχετε απλώς πρόσβαση σε αυτές τις λειτουργίες απευθείας από τον οικοδεσπότη ιστού σας και όχι από τρίτους προγραμματιστές προσθηκών. Αυτό θα μπορούσε ακόμη και να είναι ένα όφελος, διότι αν κάτι πάει στραβά ή εάν χρειάζεστε βοήθεια, έχετε μόνο μια εταιρεία για να αντιμετωπίσετε, αντί για πολλούς παρόχους.

Βοήθεια για τη δημιουργία ιστότοπου

Είτε είστε νέοι στη δημιουργία ιστότοπων ή χρειάζεστε κάποια έμπνευση για το επόμενο έργο σας, θα πρέπει να βρείτε χρήσιμο τον οδηγό δημιουργίας ιστότοπων του WordPress.com. Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προεπιλεγμένη εμπειρία χρήστη του WordPress που είναι διαθέσιμη με ιστότοπους που φιλοξενούνται από τον εαυτό σας, με τη φιλοξενία του WordPress.com, έχετε επίσης την επιλογή να περπατήσετε στη διαδικασία εγκατάστασης για να ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας.

Λίστα ελέγχου δημιουργίας ιστότοπου

Η λίστα ελέγχου καθιστά εύκολο να δείτε ποιες εργασίες έχετε ολοκληρώσει και τι πρέπει να γίνουν για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τον νέο σας ιστότοπο

Εκτός από τη χρήσιμη λίστα ελέγχου, ο οδηγός θέτει επίσης τα θεμέλια για τον ιστότοπό σας, ρωτώντας τον τύπο έργου που εργάζεστε. Σε όλο τον οδηγό, εμφανίζεται το εικονίδιο ζωντανής συνομιλίας, δίνοντάς σας έναν γρήγορο τρόπο για να λάβετε βοήθεια από το προσωπικό υποστήριξης σε περίπτωση που το χρειάζεστε.

Επιλέξτε τύπο ιστότοπου

Ο οδηγός WordPress.com θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τον νέο σας ιστότοπο.

Αφού επιλέξετε τον τύπο ιστότοπου που θέλετε να δημιουργήσετε, όπως ένα ιστολόγιο ή έναν επιχειρηματικό ιστότοπο, μπορείτε στη συνέχεια να εφαρμόσετε ένα από τα προκαθορισμένα στυλ ή επιδείξεις. Υπάρχουν πολλά από αυτά για να διαλέξετε, οπότε, ανεξάρτητα από το τι εργάζεστε, θα πρέπει να βρείτε μια σχετική επιλογή.

Ορίστε το θέμα του ιστότοπου

Το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων του WordPress.com σας δίνει πολλά προ-κατασκευασμένα πρότυπα για να διαλέξετε.

Μόλις καθορίσετε τον τύπο του ιστότοπου που θέλετε να δημιουργήσετε, ο οδηγός θα προσθέσει κάποιο περιεχόμενο και θα σας δείξει τις σχετικές επιλογές που σχετίζονται με θέματα και άλλες αποφάσεις σχεδιασμού.

Οδηγός εγκατάστασης ιστότοπου

Με βάση τις προηγούμενες επιλογές σας, ο οδηγός θα αρχίσει να δημιουργεί τον νέο σας ιστότοπο.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε γρήγορα από τα διαθέσιμα στυλ μορφοποίησης μέσω του οδηγού, επιτρέποντάς σας να αλλάξετε τις γραμματοσειρές, τα χρώματα και άλλες ιδιότητες εμφάνισης του ιστότοπού σας.

Επιλέξτε μορφοποίηση ιστότοπου

Ο οδηγός περιλαμβάνει μερικά διαφορετικά προκαθορισμένα στυλ για να διαλέξετε.

Μόλις αρχίσει να διαμορφώνεται ο ιστότοπος, μπορείτε να αρχίσετε να επεξεργάζεστε το περιεχόμενο placeholder και να προσθέτετε το δικό σας κείμενο μέσω της διαισθητικής διεπαφής. Απλώς κάντε κλικ στο κείμενο που θέλετε να επεξεργαστείτε και μπορείτε να πληκτρολογήσετε απευθείας στη σελίδα.

Επεξεργασία κλικ και τύπου

Μπορείτε να επεξεργαστείτε το κείμενο και άλλο περιεχόμενο των ιστότοπων του WordPress.com μέσω της διεπαφής σημείου και κλικ.

Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε ένα όνομα τομέα ή διεύθυνση για τον ιστότοπό σας. Ο οδηγός WordPress.com θα σας βοηθήσει να βρείτε μια κατάλληλη διεύθυνση και επέκταση ονόματος τομέα και θα λάβετε το όνομα τομέα δωρεάν για το πρώτο έτος ως μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου WordPress.com (αν και θα πρέπει να πληρώσετε για να το ανανεώνετε κάθε επόμενο έτος).

Επιλογή τομέα

Το επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com περιλαμβάνει το πρώτο έτος των χρεώσεων τομέα.

Ως μέρος της υπηρεσίας, οι πελάτες επιχειρηματικών σχεδίων μπορούν επίσης να προγραμματίσουν μια συνεδρία one-on-one με ένα μέλος του προσωπικού υποστήριξης του WordPress.com για να βοηθήσουν στη δημιουργία του ιστότοπού τους και να μάθουν περισσότερα για το λογισμικό WordPress.

Παρόλο που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό, όπως μπορείτε να δείτε, είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο που θα βοηθήσει νέους κατόχους ιστότοπων και χρήστες WordPress να δημιουργήσουν γρήγορα το περίγραμμα του ιστότοπού τους. Παρόλο που υπάρχουν πολλά εργαλεία δημιουργίας ιστότοπων τρίτων για το WordPress, είναι ωραίο να έχετε πρόσβαση σε αυτό που έχει κατασκευαστεί από την ομάδα του WordPress και που ενσωματώνεται απρόσκοπτα στο λογισμικό WordPress.

Όλα διαχειρίζονται για εσάς

Όχι μόνο σας βοηθούν να ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας, αλλά θα το διαχειρίζονται επίσης για εσάς – ή τουλάχιστον πολλές από τις πιο σημαντικές πτυχές της λειτουργίας ενός ιστότοπου WordPress.

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι η ομάδα του WordPress.com θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι ο ιστότοπός σας λειτουργεί ομαλά και με ασφάλεια. Έτσι, για παράδειγμα, εάν ο ιστότοπός σας γίνει ξαφνικά δημοφιλής, ίσως μετά από ένα άρθρο που έγινε viral ή το κοινό σας σταδιακά αυξήθηκε, επιπλέον πόροι διακομιστή θα διατεθούν απρόσκοπτα στον ιστότοπό σας. Όλα αυτά γίνονται χωρίς να χρειάζεται να αναβαθμίσετε το σχέδιό σας ή να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας, όπως συμβαίνει με κάποιους άλλους κεντρικούς υπολογιστές.

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τις προσθήκες που έχετε εγκαταστήσει ώστε να ενημερώνονται αυτόματα (αν και, ακόμα κι αν δεν ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, ορισμένες προσθήκες θα ενημερώνονται ούτως ή άλλως εάν διατίθεται μια επιδιόρθωση που σχετίζεται με την ασφάλεια).

Διαχείριση ενημερώσεων προσθηκών

Ως μέρος της διαχειριζόμενης υπηρεσίας, τα εγκατεστημένα πρόσθετα μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να ενημερώνονται αυτόματα.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπων και αποκατάσταση ιστότοπου

Ως μέρος αυτής της διαχειριζόμενης υπηρεσίας, ο ιστότοπός σας δημιουργείται αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας κάθε μέρα. Η επαναφορά ενός αντιγράφου ασφαλείας και η επαναφορά του ιστότοπού σας σε ένα από τα σημεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι πολύ απλή και μπορείτε επίσης να κατεβάσετε τα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας για φύλαξη.

Σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας WordPress

Τα αντίγραφα ασφαλείας ιστοτόπων WordPress δημιουργούνται καθημερινά και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά μέσω του ταμπλό σας.

Καθώς αυτή η λειτουργικότητα παρέχεται μέσω της premium υπηρεσίας VaultPress, επίσης από την Automattic (η εταιρεία πίσω από το WordPress.com, της οποίας ο ιδρυτής βοήθησε επίσης στη δημιουργία του WordPress), έχετε πρόσβαση σε μια από τις καλύτερες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του WordPress ως μέρος του WordPress.com Επιχειρηματικό σχέδιο. Εάν κάνετε λήψη ενός αντιγράφου ασφαλείας, το εξαγόμενο αρχείο σάς παρέχει πρόσβαση σε όλα τα αρχεία που αποτελούν τον ιστότοπό σας, συμπεριλαμβανομένης της βάσης δεδομένων WordPress.

Περιεχόμενα αρχείων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου

Τα ληφθέντα αντίγραφα ασφαλείας περιέχουν όλα τα αρχεία που αποτελούν τον ιστότοπό σας, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων προσθήκης και βάσης δεδομένων.

Ένα άλλο πολύ ωραίο χαρακτηριστικό της υπηρεσίας φιλοξενίας WordPress.com Business είναι ότι μπορείτε να δείτε μια λίστα με τις τελευταίες χιλιάδες δραστηριότητες που έχουν πραγματοποιηθεί στον ιστότοπό σας από τον πίνακα ελέγχου σας. Αυτό περιλαμβάνει ποιος έχει συνδεθεί, πότε και από ποια διεύθυνση IP.

Αρχείο καταγραφής δραστηριότητας ιστότοπου

Το αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων διευκολύνει την επαναφορά των αλλαγών και είναι επίσης χρήσιμο για λόγους ασφαλείας.

Αν και δεν έχουν καταγραφεί όλα, πολλές δραστηριότητες περιλαμβάνουν τη δραστηριότητα που σχετίζεται με προσθήκες, τη δημιουργία και τη διαγραφή περιεχομένου και άλλες αλλαγές στον ιστότοπό σας. Από το αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων, μπορείτε να κάνετε επαναφορά πριν εκτελέσετε προηγούμενη ενέργεια.

Έτσι, εάν έχετε διαγράψει κατά λάθος μια σελίδα, για παράδειγμα, θα πρέπει να μπορείτε να αναιρέσετε αποτελεσματικά αυτήν την ενέργεια μέσω του αρχείου καταγραφής δραστηριοτήτων. Ωστόσο, θα χάσετε οποιαδήποτε από τις άλλες αλλαγές που κάνατε στον ιστότοπό σας από τότε.

Επαναφορά αλλαγών ιστότοπου

Μπορείτε να επαναφέρετε πολλές από τις ενέργειες που εκτελούνται στον ιστότοπό σας από τα σημεία επαναφοράς στο αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων.

Παρόλο που μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα σημεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς μέσω του πίνακα ελέγχου του ιστότοπού σας, εάν ο ιστότοπός σας είναι εκτός λειτουργίας ή δεν είναι διαθέσιμος, ίσως λόγω θανατηφόρου σφάλματος, είναι ακόμα δυνατό να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας σε προηγούμενο σημείο.

Ενώ οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού παρέχουν κάποιο είδος εφεδρικής λύσης, αυτό το σύστημα που υποστηρίζεται από VaultPress από το WordPress.com είναι το πιο λειτουργικό και εύκολο στη χρήση μέχρι στιγμής.

Φιλοξενία από ειδικούς του WordPress

Υποστήριξη WordPres.com

Η υπηρεσία υποστήριξης ζωντανής συνομιλίας 24/7 είναι διαθέσιμη μέσω του πίνακα ελέγχου του λογαριασμού σας.

Πολλοί από τους πιο διαχειριζόμενους και κοινόχρηστους οικοδεσπότες WordPress υπερηφανεύονται για την πρόσληψη ειδικού προσωπικού υποστήριξης για να φροντίζουν τους ιστότοπους των πελατών τους και να τους παρέχουν βοήθεια όταν χρειάζονται βοήθεια.

Αυτές οι εταιρείες βελτιστοποιούν επίσης τους διακομιστές τους και την άλλη τεχνολογία που χρησιμοποιούν για την καλύτερη απόδοση από το WordPress.

Αν και αυτό είναι υπέροχο, αν επιλέξετε να γίνετε πελάτης του WordPress.com Business, θα αποκόψετε αποτελεσματικά τον μεσάζοντα και θα φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας απευθείας με την εταιρεία της οποίας ο ιδρυτής βοήθησε να δημιουργήσει το WordPress και που συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη αυτού του λογισμικού.

Παίρνετε επίσης 24/7 πρόσβαση στο προσωπικό υποστήριξης του WordPress.com ή στους Happiness Engineers, καθώς θέλουν να τους καλέσουν, μέσω των καναλιών ζωντανής συνομιλίας και έκδοσης εισιτηρίων μέσω email. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής για αυτήν την κριτική για το WordPress.com Business, το προσωπικό υποστήριξης ήταν τόσο ανταποκρινόμενο όσο και χρήσιμο.

Έτσι, θεωρητικά, εάν υπάρχει κάποιος που ξέρει πώς να φιλοξενεί, να διαχειρίζεται και να υποστηρίζει ιστότοπους WordPress και τους κατόχους του, θα πρέπει να είναι το WordPress.com.

Ωστόσο, η σύνδεση WordPress.com και WordPress.org δεν εγγυάται μια υπηρεσία υψηλού επιπέδου. Έτσι, για να προσδιορίσετε τον τύπο υπηρεσίας στους οποίους οι πελάτες έχουν πρόσβαση, τα αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας, παρακολούθησης χρόνου λειτουργίας και χειρισμού φορτίου αργότερα σε αυτήν την κριτική θα αποκαλύψουν ποια είναι η πραγματική κατάσταση.

Χωρίς όρια αποθήκευσης ή εύρους ζώνης

Σε αντίθεση με τα προγράμματα WordPress.com Προσωπικά και Premium χαμηλότερης τιμής, το Επιχειρηματικό σχέδιο σάς προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για να εργαστείτε. Δεν υπάρχει κανένα εύρος ζώνης ή όρια επισκεπτών.

Καθώς αυτά τα όρια έλλειψης χώρου αποθήκευσης και εύρους ζώνης είναι αρκετά σπάνια, ειδικά όταν πρόκειται για διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress, αυτό καθιστά το επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com ελκυστική επιλογή εάν θέλετε να φιλοξενήσετε μεγάλα αρχεία ή να λάβετε πολλή κίνηση στον ιστότοπό σας – ειδικά σε αυτό το εύρος τιμών.

Αναπαραγωγή αρχείων ήχου Podcast

Τα αρχεία βίντεο και ήχου μπορούν εύκολα να εισαχθούν σε αναρτήσεις και να φιλοξενηθούν στον λογαριασμό σας στο επιχειρηματικό σχέδιο.

Τα σχέδια του WordPress.com έχουν τώρα βελτιωμένη υποστήριξη για τη φιλοξενία podcasts, οπότε, αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε τη δική σας εκπομπή, αυτός είναι ένας άλλος λόγος για να λάβετε υπόψη αυτόν τον κεντρικό υπολογιστή για τον ιστότοπό σας. Η φιλοξενία βίντεο είναι επίσης κατάλληλη, χάρη στο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο και την υποστήριξη στο επιχειρηματικό σχέδιο.

Πρόσβαση σε premium θέματα και προσθήκες

Οι πελάτες στο επιχειρηματικό σχέδιο (και το πρόγραμμα Premium χαμηλότερης τιμής) έχουν πρόσβαση σε μια επιλογή θεμάτων που διαφορετικά θα έπρεπε να πληρώσουν για να χρησιμοποιήσουν. Τη στιγμή της γραφής, υπήρχαν περισσότερα από 200 θέματα premium για να διαλέξετε, καθώς και ακόμη περισσότερα δωρεάν θέματα.

Πρόγραμμα περιήγησης θεμάτων WordPress Premium

Οι πελάτες επιχειρηματικού σχεδίου έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 200 premium θέματα WordPress από τον πίνακα ελέγχου τους.

Τα θέματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα στυλ και σκοπών, οπότε, ανεξάρτητα από τον τύπο ιστότοπου που πρόκειται να δημιουργήσετε, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μην χρειαστεί να πληρώσετε για ένα premium θέμα από αλλού εάν εγγραφείτε στο Επιχειρηματικό σχέδιο από WordPress.com.

Περισσότερα Premium Θέματα WordPress

Περισσότεροι από τους ιστότοπους θεμάτων υψηλής ποιότητας που φιλοξενούνται στο επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν.

Επίσης, καθώς αυτά τα θέματα είναι διαθέσιμα μέσα από τον πίνακα ελέγχου του WordPress.com, είναι εύκολα προσβάσιμα και γρήγορα εφαρμόζονται στον ιστότοπό σας. Η διεπαφή διευκολύνει το φιλτράρισμα των θεμάτων με βάση τις δυνατότητές τους και τον τύπο ιστότοπου που είναι κατάλληλοι για τη δημιουργία. Επιπλέον, όλοι έχουν εγκριθεί από την ομάδα αξιολόγησης θεμάτων του WordPress, οπότε θα έπρεπε να έχουν παραχθεί σε υψηλό επίπεδο.

Ωστόσο, εάν η πρόσβαση σε premium θέματα WordPress χωρίς επιπλέον κόστος είναι σημαντική για εσάς, τότε μπορεί να σας ενδιαφέρει να γνωρίζετε ότι οι πελάτες του WP Engine έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα StudioPress ως μέρος των σχεδίων φιλοξενίας τους.

Όσον αφορά τα πρόσθετα premium, το Jetpack από την Automattic – την εταιρεία πίσω από το WordPress.com – ενεργοποιείται από προεπιλογή στον ιστότοπό σας. Παρόλο που το Jetpack και οι βασικές του δυνατότητες είναι δωρεάν για οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει, οι πελάτες στο επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com έχουν πρόσβαση στις λειτουργικές μονάδες Jetpack από το πρόγραμμα Professional, το οποίο θα κόστιζε 29 $ το μήνα εάν αγοράστηκε ξεχωριστά.

Σχέδια τιμολόγησης Plugin Jetpack

Οι δυνατότητες του προγράμματος Jetpack Professional είναι διαθέσιμες σε ιστότοπους που φιλοξενούνται στο επιχειρηματικό σχέδιο.

Μεταξύ των δυνατοτήτων του προγράμματος Professional Jetpack είναι εργαλεία για την αύξηση της απόδοσης του ιστότοπού σας, επιπλέον δυνατότητες ασφάλειας και λειτουργικότητα αυτοματισμού κοινωνικών μέσων. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα εργαλεία στα οποία έχετε πρόσβαση στον πρόσφατο οδηγό μας για την προσθήκη Jetpack.

Φυσικά, όπως καλύπτεται νωρίτερα, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του επιχειρηματικού σχεδίου, πέρα ​​από τις φθηνότερες επιλογές από το WordPress.com, είναι ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε την επιλογή σας δωρεάν και πληρωμένων προσθηκών από άλλους παρόχους.

Υποστήριξη για προσαρμοσμένο κώδικα

Εκτός από την ελευθερία να εγκαταστήσετε τα θέματα και τα πρόσθετα της επιλογής σας (εκτός από αυτά που περιλαμβάνονται στη λίστα των ασύμβατων επεκτάσεων), ως χρήστης του WordPress.com Business μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας μέσω της χρήσης προσαρμοσμένου κώδικα. Επομένως, εάν θέλετε να τροποποιήσετε ένα θέμα πέρα ​​από αυτό που είναι δυνατό μέσω των επιλογών και των ρυθμίσεών του, να επεξεργαστείτε μια υπάρχουσα προσθήκη ή να προσαρμόσετε τη λειτουργικότητα του WordPress με κάποιον άλλο τρόπο, μπορείτε να το κάνετε.

Τούτου λεχθέντος, εάν θέλετε πραγματικά να κάνετε σημαντικές προσαρμογές που σχετίζονται με τον κώδικα στον ιστότοπό σας στο WordPress, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το προσωπικό υποστήριξης του WordPress.com πριν εγγραφείτε για να συζητήσετε τις ανάγκες σας και να μάθετε αν μπορούν να φιλοξενηθούν, σε περίπτωση που πάνε κατά τους όρους παροχής υπηρεσιών.

Προσέγγιση Best-of-Both-Worlds στη δημοσίευση περιεχομένου και στη διαχείριση ιστότοπων

Όταν πρόκειται για τη διαχείριση του ιστότοπού σας στο WordPress, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης των ρυθμίσεων, της δημιουργίας περιεχομένου και της εγκατάστασης προσθηκών και θεμάτων, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη λειτουργικότητα μέσω του προσαρμοσμένου πίνακα ελέγχου του WordPress.com.

Πίνακας ελέγχου WordPress.com

Μπορείτε να διαχειριστείτε τον ιστότοπό σας μέσω του προσαρμοσμένου περιβάλλοντος χρήστη του WordPress.com.

Αυτός ο πίνακας ελέγχου WordPress.com είναι διαφορετικός από τον προεπιλεγμένο πίνακα ελέγχου των αυτο-φιλοξενούμενων ιστότοπων WordPress και κάνει καλή δουλειά απλοποιώντας την προεπιλεγμένη εμπειρία χρήστη του WordPress. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον προεπιλεγμένο πίνακα ελέγχου WordPress εάν θέλετε την «πραγματική» εμπειρία WordPress.

Προεπιλεγμένος πίνακας ελέγχου WordPress

Ο προεπιλεγμένος πίνακας ελέγχου WordPress εξακολουθεί να είναι διαθέσιμος παράλληλα με τον πίνακα ελέγχου WordPress.com.

Με την πρόσβαση και στις δύο διεπαφές χρήστη, όσοι είναι νέοι στο WordPress, καθώς και εκείνοι που έχουν βρει το προεπιλεγμένο περιβάλλον εργασίας χρήστη WordPress συντριπτικό ή μπερδεμένο, πρέπει να εκτιμήσουν τον απλοποιημένο πίνακα ελέγχου της υπηρεσίας WordPress.com.

Δημοσιεύσεις WordPress

Ο πίνακας ελέγχου WordPress.com φαίνεται πιο όμορφος από τον προεπιλεγμένο πίνακα ελέγχου WordPress.

Ωστόσο, όσοι προτιμούν την καθαρή εμπειρία χρήστη του WordPress, με άμεση πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες και τη λειτουργικότητα του προεπιλεγμένου πίνακα ελέγχου του WordPress, θα πρέπει να είναι ευτυχείς να γνωρίζουν ότι μπορούν να διαχειριστούν τον ιστότοπό τους και να δημιουργήσουν περιεχόμενο με αυτόν τον τρόπο.

Λίστα αναρτήσεων πίνακα εργαλείων WordPress

Όποιος προτιμά τον τυπικό πίνακα ελέγχου WordPress θα χαρεί να γνωρίζει ότι εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο.

Ορισμένες από τις δυνατότητες του επιχειρηματικού σχεδίου WordPress.com, όπως το εφεδρικό σύστημα και η premium βιβλιοθήκη θεμάτων, είναι προσβάσιμες μόνο μέσω του πίνακα ελέγχου του WordPress.com. Επομένως, είναι καλό να βλέπουμε ότι μπορείτε να κάνετε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των δύο διεπαφών, όπως απαιτείται.

Νέος επεξεργαστής WordPress

Η επεξεργασία περιεχομένου πραγματοποιείται από προεπιλεγμένη διεπαφή του WordPress Editor από προεπιλογή.

Αυτή η επιλογή διεπαφών χρήστη και εμπειριών θα βοηθήσει το επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com να απευθύνεται σε οποιονδήποτε έχει έναν αυτο-φιλοξενούμενο ιστότοπο WordPress και ανησυχεί για πιθανή απώλεια λειτουργικότητας κατά τη μετάβαση στην υπηρεσία WordPress.com. Στο άλλο άκρο του φάσματος, όσοι προτιμούν μια πιο απλοποιημένη προσέγγιση στη διαχείριση ιστότοπων θα πρέπει να βρουν επίσης την επιλογή των ταμπλό.

Κλασικό πρόγραμμα επεξεργασίας WordPress

Μπορείτε εύκολα να επιστρέψετε στην προηγούμενη εμπειρία επεξεργασίας του WordPress εγκαθιστώντας την δωρεάν προσθήκη Classic Editor.

Καθώς ο προεπιλεγμένος πίνακας εργαλείων WordPress και διαχειριστής έχει αυξηθεί σε λειτουργικότητα με την πάροδο των ετών, έχει γίνει λίγο συντριπτικός, ειδικά για όσους είναι νέοι στο WordPress.

Για να ξεπεραστεί αυτό, όλο και περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού προσπαθούν τώρα να εφαρμόσουν τις δικές τους διεπαφές χρήστη για την απλοποίηση της εμπειρίας χρήστη του WordPress. Ωστόσο, η ομάδα του WordPress.com πιθανότατα έχει βρει την καλύτερη λύση για τη δημιουργία μιας φιλικής προς το χρήστη διεπαφής που απλοποιεί τη διαχείριση ενός ιστότοπου χωρίς να θυσιάζει καμία λειτουργικότητα.

Σχετικά προσιτό

Αφού εξετάσουμε τις δυνατότητες του επιχειρηματικού σχεδίου WordPress.com, είναι σαφές ότι αυτή η υπηρεσία μπορεί νόμιμα να ονομαστεί διαχείριση φιλοξενίας WordPress. τα αποτελέσματα από τη δοκιμή απόδοσης των δύο ιστότοπων που φιλοξενούνται στο επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com (στο οποίο πρόκειται να φτάσουμε) δείχνουν επίσης αυτό.

Έτσι, έχοντας κατά νου αυτό, και το γεγονός ότι τα σχέδια αρχικού επιπέδου από δημοφιλείς διαχειριζόμενες εταιρείες φιλοξενίας WordPress όπως το WP Engine και το Kinsta φτάνουν τα 30 $, η τιμή των 25 $ το μήνα του επιχειρηματικού σχεδίου WordPress.com το καθιστά αυτό σχετικά προσιτή επιλογή.

WordPress.com Business vs Kinsta vs WP Engine

Η τιμή του επιχειρηματικού σχεδίου WordPress.com συγκρίνεται καλά με τα σχέδια αρχικού επιπέδου από την Kinsta και την WP Engine.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρέπει να πληρώσετε για ένα χρόνο φιλοξενίας στο WordPress.com. Εάν επιλέξετε να πληρώνετε ετησίως με το WP Engine και το Kinsta, λαμβάνετε έκπτωση που μειώνει την αντίστοιχη μηνιαία τιμή στα 25 $ και 29 $ αντίστοιχα.

Παρόλο που μπορείτε να πληρώσετε πολύ λιγότερο επιλέγοντας κοινόχρηστη φιλοξενία από μια εταιρεία όπως το HostGator ή το Bluehost, δεν θα έχετε πρόσβαση στο ίδιο επίπεδο δυνατοτήτων ή απόδοσης όπως και στο επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com.

Τι γίνεται με τα άλλα σχέδια φιλοξενίας WordPress.com?

Σύγκριση χαρακτηριστικών

Εκτός από τη δυνατότητα δημιουργίας καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου, το επιχειρηματικό σχέδιο είναι η πιο πλούσια σε χαρακτηριστικά επιλογή από το WordPress.com.

Εάν διαθέτετε περιορισμένο προϋπολογισμό, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε ο ιστότοπός σας να φιλοξενείται από το WordPress.com, τα άλλα προγράμματα χαμηλότερης τιμής μπορεί να ενδιαφέρουν:

 • Blogger: 3 $ το μήνα, χρεώνεται ετησίως με αποθηκευτικό χώρο 6 GB.
 • Προσωπικά: 5 $ το μήνα, χρεώνονται ετησίως με αποθηκευτικό χώρο 6 GB.
 • Premium: 8 $ το μήνα, χρεώνεται ετησίως με αποθηκευτικό χώρο 13 GB.
 • Επιχείρηση: 25 $ το μήνα, χρεώνεται ετησίως με απεριόριστο χώρο αποθήκευσης.
 • Ηλεκτρονικό εμπόριο: 45 $ το μήνα, χρεώνεται ετησίως με απεριόριστο χώρο αποθήκευσης.

Το κύριο μειονέκτημα των φθηνότερων προγραμμάτων (Blogger, Personal και Premium), σε σύγκριση με το επιχειρηματικό σχέδιο, είναι ότι δεν μπορείτε να ανεβάσετε θέματα και να εγκαταστήσετε προσθήκες. Δεν μπορείτε να καταργήσετε την επωνυμία του WordPress.com και υπάρχουν όρια στον αποθηκευτικό χώρο.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα διαφορετικά σχέδια, μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες στον ιστότοπο του WordPress.com.

Γιατί να μην χρησιμοποιείτε απλώς τακτική Web Hosting?

Τώρα που το πρόγραμμα φιλοξενίας WordPress.com Business σας δίνει σχεδόν την ίδια ελευθερία με πρόσθετα και θέματα όπως η τακτική κοινή και διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress, γιατί να μην χρησιμοποιείτε απλώς μια εταιρεία όπως το SiteGround ή το WP Engine για να φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας?

Αυτή είναι μια καλή ερώτηση και, ελπίζουμε, ένα από τα αποτελέσματα των δοκιμών απόδοσης θα σας βοηθήσει να απαντήσετε. Δεν αφορά μόνο την ταχύτητα του ιστότοπου. Όπως φαίνεται από αυτήν την κριτική, χαρακτηριστικά όπως το ισχυρό και διαισθητικό σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, ο φιλικός προς τον χρήστη πίνακας ελέγχου WordPress.com και ο οδηγός ρύθμισης ιστότοπου καθιστούν αυτήν την υπηρεσία μια ελκυστική επιλογή φιλοξενίας.

Μειονεκτήματα του WordPress.com Business Hosting

Πριν φτάσουμε στα δεδομένα δοκιμής, υπάρχουν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους η φιλοξενία του WordPress.com Business μπορεί να μην είναι κατάλληλη για εσάς.

Έλλειψη πρόσβασης στο χώρο του διακομιστή και στις βάσεις δεδομένων

Με πολλούς κεντρικούς υπολογιστές ιστού, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων διαχειριζόμενων υπηρεσιών φιλοξενίας WordPress, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διαδικτυακό διαχειριστή αρχείων ή λογισμικό FTP για να αποκτήσετε πρόσβαση στον χώρο διακομιστή στον οποίο είναι αποθηκευμένος ο ιστότοπός σας. Με αυτήν την πρόσβαση, μπορείτε να δημιουργήσετε, να διαγράψετε και να επεξεργαστείτε τα αρχεία στον διακομιστή σας. Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε αρχεία, όπως προσθήκες, θέματα και άλλους τύπους που επιτρέπονται από τον κεντρικό υπολογιστή σας.

Διαχείριση αρχείων SiteGround

Ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένου του SiteGround, σας επιτρέπουν να διαχειρίζεστε τα αρχεία στο χώρο του διακομιστή σας, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό με τη φιλοξενία του WordPress.com Business.

Ένα από τα πλεονεκτήματα αυτής της πρόσβασης διακομιστή είναι ότι μπορείτε να επεξεργαστείτε γρήγορα τα αρχεία που αποτελούν τον ιστότοπό σας στο WordPress, όπως το αρχείο wp-config.php, επιτρέποντάς σας να αλλάξετε τον τρόπο λειτουργίας του WordPress ή να διορθώσετε ορισμένα προβλήματα, όπως η σύνδεση βάσης δεδομένων λάθος.

Πρόσβαση στη βάση δεδομένων SiteGround

Με τη φιλοξενία WordPress.com, δεν μπορείτε να αποκτήσετε απευθείας πρόσβαση στη βάση δεδομένων του ιστότοπού σας.

Ωστόσο, με τη φιλοξενία WordPress.com, δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον χώρο του διακομιστή σας με αυτόν τον τρόπο ή να αποκτήσετε πρόσβαση στη βάση δεδομένων για τον ιστότοπό σας στο WordPress. Αν και αυτό δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα για πολλούς αναγνώστες, αν είναι μία από τις απαιτήσεις σας, η φιλοξενία του WordPress.com δεν θα είναι για εσάς.

Περιορισμοί και προϋποθέσεις προσθηκών

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως σε αυτήν την κριτική, υπάρχουν μερικά πρόσθετα που δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε στον ιστότοπό σας.

Παρόλο που η λίστα των ασυμβίβαστων προσθηκών δεν πρέπει να περιέχει εκπλήξεις σε όσους έχουν δει προηγουμένως τη διαχειριζόμενη φιλοξενία και έχουν δει τις λίστες προσθηκών που δεν επιτρέπουν οι εταιρείες, θα πρέπει σίγουρα να ελέγξετε τη λίστα προτού εγγραφείτε στο WordPress.com Business hosting.

Στο άλλο άκρο του φάσματος, οι ιστότοποι που φιλοξενούνται στο επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com πρέπει να χρησιμοποιούν την προσθήκη Akismet anti-spam και την προσθήκη Jetpack. Παρόλο που το πρόσθετο Jetpack έχει μερικές εξαιρετικές δυνατότητες, μερικοί άνθρωποι μπορεί να δυσαρεστούν όταν πρέπει να το χρησιμοποιήσουν. Ωστόσο, δεν είναι ασυνήθιστο για άλλους κεντρικούς υπολογιστές του WordPress να διαθέτουν υποχρεωτικά πρόσθετα που πρέπει να εγκαταστήσουν οι πελάτες τους, όπως εργαλεία προσωρινής αποθήκευσης και διαχείρισης ιστότοπων.

Έλλειψη ορισμένων λειτουργιών που βρέθηκαν αλλού

Εάν επιλέξετε φιλοξενία WordPress με διαχείριση υψηλής ποιότητας από μια εταιρεία όπως το WP Engine ή το Flywheel, ή ακόμα και κάποια κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας χαμηλότερης τιμής, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από το SiteGround, έχετε πρόσβαση σε ορισμένες δυνατότητες που δεν είναι διαθέσιμες στο WordPress.com Business hosting σχέδιο.

Μεταβιβάσιμες τοποθεσίες πελατών

Μια τέτοια δυνατότητα είναι η δυνατότητα δημιουργίας ιδιωτικών ιστότοπων για τους πελάτες σας που δεν είναι διαθέσιμοι στο κοινό ή δεν χρεώνονται έως ότου είναι έτοιμοι να κυκλοφορήσουν. Έτσι, εάν είστε σχεδιαστής ιστοσελίδων που αναζητά έναν οικοδεσπότη που μπορεί να σας βοηθήσει να συνεργαστείτε με πελάτες και να μεταφέρετε εύκολα την ιδιοκτησία των ιστότοπων που δημιουργείτε, υπάρχουν πιθανώς καλύτερες επιλογές εκεί έξω από το WordPress.com Business hosting.

Πολλαπλά περιβάλλοντα ιστότοπου

Επίσης, εάν θέλετε να έχετε τη δυνατότητα να εργαστείτε σε μια έκδοση ανάπτυξης ή σταδιοποίησης του ιστότοπού σας, προτού προωθήσετε αυτές τις αλλαγές στον ζωντανό ιστότοπό σας με το πάτημα ενός κουμπιού, αυτή η λειτουργικότητα δεν είναι διαθέσιμη από το WordPress.com Business hosting.

Υποστήριξη ηλεκτρονικού εμπορίου

Ένα άλλο σύνολο λειτουργιών που δεν διατίθεται στο επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com είναι η δυνατότητα δημιουργίας ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου. Παρόλο που μπορείτε να προσθέσετε ένα απλό κουμπί PayPal στον ιστότοπό σας που σας επιτρέπει να πουλάτε αντικείμενα στο διαδίκτυο, εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πλήρως εξοπλισμένο ηλεκτρονικό κατάστημα, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στο πιο ακριβό πρόγραμμα ηλεκτρονικού εμπορίου 45 μηνών το μήνα.

Τέλος, ενώ το περιβάλλον εργασίας χρήστη του WordPress.com είναι καλά σχεδιασμένο, δεν είναι τόσο ωραίο να το βλέπεις όσο και η κομψή πύλη πελατών Flywheel.

Αποτελέσματα δοκιμής επιχειρηματικής απόδοσης WordPress.com

Έτσι, τώρα έχουμε καλύψει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του προγράμματος φιλοξενίας επιχειρήσεων WordPress.com, ας ρίξουμε μια ματιά στους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη κατά την επιλογή ενός οικοδεσπότη Ιστού – την ταχύτητα του ιστότοπου, τα επίπεδα λειτουργίας και τη δυνατότητα χειρισμού πολλοί επισκέπτες ταυτόχρονα.

WordPress.com Φόρτωση αποτελεσμάτων δοκιμής χρόνου

Πρώτον, για να ελέγξετε την ταχύτητα αυτού του κεντρικού υπολογιστή, δημιουργήθηκαν δύο ιστότοποι WordPress σε δύο διαφορετικούς λογαριασμούς WordPress.com Business. Σε έναν ιστότοπο, χρησιμοποιήθηκε το προεπιλεγμένο και ελαφρύ θέμα είκοσι δεκαεννέα και, από την άλλη, το δημοφιλές και βαρέων βαρών θέμα Avada εγκαταστάθηκε και ενεργοποιήθηκε.

Ο έλεγχος της απόδοσης των ιστότοπων χρησιμοποιώντας αυτά τα δύο διαφορετικά θέματα θα σας δώσει μια ιδέα για το πόσο γρήγορα θα μπορούσε να φορτώσει ο ιστότοπός σας, ανάλογα με το στυλ του θέματος που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε και τον τύπο του ιστότοπου που θα διαχειρίζεστε.

Για τις δοκιμές ταχύτητας, οι χρόνοι φόρτωσης ενός URL από κάθε ιστότοπο παρακολουθούνταν από το Pingdom. Στον ιστότοπο που χρησιμοποιεί το θέμα Avada βαρέων βαρών, παρακολουθήθηκε η διεύθυνση URL της αρχικής σελίδας και για το ελαφρύ θέμα Twenty Nineteen, μια ανάρτηση ιστολογίου.

Οι χρόνοι φόρτωσης αυτών των URL καταγράφηκαν από το Pingdom κάθε 30 λεπτά για μια περίοδο επτά ημερών, δίνοντας έναν μέσο χρόνο φόρτωσης για κάθε ιστότοπο.

Ελαφριά Αποτελέσματα Δοκιμής Ταχύτητας Θέματος

Το θέμα Twenty Nineteen ενεργοποιείται σε νέους ιστότοπους WordPress από προεπιλογή και είναι ένα καλό παράδειγμα ενός ελαφρού θέματος που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για ένα απλό blog ή βασικό επιχειρηματικό ιστότοπο. Μόλις δημιουργήθηκε ο ιστότοπος, δημιουργήθηκε μια βασική σελίδα που περιείχε κάποιο κείμενο και μια εικόνα. Ο υπόλοιπος ιστότοπος, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων και των προσθηκών που εγκαταστάθηκαν από το WordPress.com, παρέμειναν στην προεπιλεγμένη τους κατάσταση.

Είκοσι δεκαεννέα θέμα WordPress

Το Twenty Nineteen είναι το τρέχον προεπιλεγμένο θέμα WordPress και είναι ένα καλό παράδειγμα ενός ελαφρού θέματος.

Μετά από επτά ημέρες παρακολούθησης, όπου η ταχύτητα του ιστότοπου καταγράφεται κάθε 30 λεπτά, ο μέσος χρόνος φόρτωσης της δοκιμαστικής σελίδας του ιστότοπου που φιλοξενείται στο επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com ήταν 603 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Αποτελέσματα Pingdom

Η σελίδα στον ιστότοπο που χρησιμοποιεί το ελαφρύ θέμα είχε μέσο χρόνο φόρτωσης 603 ms μετά από επτά ημέρες δοκιμής.

Αυτός ο μέσος χρόνος φόρτωσης είναι πολύ αξιοσέβαστος και δείχνει ότι το επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com είναι κάτι περισσότερο από ικανό να φιλοξενεί ιστολόγια και απλούς ιστότοπους. Τώρα, στα αποτελέσματα της ιστοσελίδας χρησιμοποιώντας το θέμα βαρέων βαρών.

Αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας θεμάτων πολλαπλών χρήσεων

Καθώς το Avada είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα WordPress – αν όχι το πιο δημοφιλές – είναι μια κατάλληλη επιλογή για τη δημιουργία ιστοτόπων πλούσιων σε χαρακτηριστικά για δοκιμές.

Μόλις δημιουργήθηκε ο δεύτερος ιστότοπος που φιλοξενήθηκε στο άλλο επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com, εγκαταστάθηκε το premium Avada θέμα και εισήχθη ένα από τα demos από τη βιβλιοθήκη των επιλογών του. Η επίδειξη του ιστότοπου Avada Agency επιλέχθηκε για αυτήν τη δοκιμή, καθώς περιελάμβανε πολλές δημοφιλείς λειτουργίες, όπως ρυθμιστικά και φόντα βίντεο.

Επίδειξη του Avada WordPress Agency Agency

Η επίδειξη Avada θεματικών πρακτορείων εισήχθη στον ιστότοπο για να δοκιμάσει πόσο κατάλληλο ήταν το επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com για ιστότοπους βαρέων βαρών.

Εκτός από τις προσθήκες που εφαρμόζονται αυτόματα σε οποιονδήποτε ιστότοπο φιλοξενείται στο επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com, το θέμα Avada ενεργοποιεί επίσης μερικές προσθήκες κατά την εγκατάστασή του. Όλες αυτές οι προσθήκες, καθώς και οι ρυθμίσεις του WordPress, αφέθηκαν στις προεπιλεγμένες καταστάσεις τους.

Το μέγεθος αρχείου της σελίδας που δοκιμάστηκε από αυτόν τον ιστότοπο ήταν πολύ μεγαλύτερο από τη δοκιμαστική σελίδα στον άλλο ιστότοπο και, λόγω αυτού, ο μέσος χρόνος φόρτωσης μετά από επτά ημέρες παρακολούθησης από το Pingdom ήταν 1,06 δευτερόλεπτα ή 1.060 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Δοκιμή ταχύτητας σελίδας WordPress Pingdom Avada

Η σελίδα στον ιστότοπο που χρησιμοποιεί το θέμα Avada είχε μέσο χρόνο φόρτωσης 1,06 δευτερόλεπτα.

Όπως δείχνει η παραπάνω εικόνα, η δοκιμαστική σελίδα στον ιστότοπο με τη χρήση του βαρέων βαρών χρόνου Avada φορτώθηκε σε ένα εντυπωσιακό χρονικό διάστημα. Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι το μέγεθος της σελίδας ήταν πολύ μεγαλύτερο από τη δοκιμαστική σελίδα από τον ιστότοπο χρησιμοποιώντας το ελαφρύ θέμα.

Περίληψη ταχύτητας σελίδας WordPress.com

Περίληψη ταχύτητας σελίδας Pingdom

Και οι δύο ιστότοποι δοκιμών που φιλοξενούνται στο επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com φορτώθηκαν γρήγορα.

Συνοψίζοντας, και οι δύο δοκιμαστικοί ιστότοποι που φιλοξενούνται στο επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com είχαν καλή απόδοση στις δοκιμές ταχύτητας σελίδας Pingdom:

 • Ελαφρύς μέσος χρόνος φόρτωσης θεμάτων είκοσι δεκαεννέα: 603 χιλιοστά του δευτερολέπτου (μέγεθος σελίδας 382,39 KB).
 • Μέσος χρόνος φόρτωσης θέματος Heavyweight: 1,06 δευτερόλεπτα (μέγεθος σελίδας 5,29 MB).

Ωστόσο, καθώς ο ιστότοπος δοκιμών που χρησιμοποιεί το θέμα βαρέων βαρών Avada αποδίδεται ιδιαίτερα καλά, φαίνεται ότι το επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή για όσους χρησιμοποιούν αυτόν τον τύπο θέματος ή δημιουργούν σελίδες με μεγάλα μεγέθη αρχείων.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι δεν καταβλήθηκαν προσπάθειες για τη βελτιστοποίηση των ιστότοπων δοκιμών. Επομένως, εάν εστιάσατε στην ταχύτερη φόρτωση του ιστότοπού σας στο WordPress, μειώνοντας, για παράδειγμα, τα μεγέθη αρχείων εικόνας, ελαχιστοποιώντας τα αρχεία ή ενεργοποιώντας τη συμπίεση του gzip, θα μπορούσατε να έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα από τον ιστότοπο που φιλοξενείτε στο WordPress.com.

Επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com έναντι του ανταγωνισμού

Σε μια πρόσφατη σύγκριση των WP Engine και Kinsta, δοκιμάσαμε επίσης τους χρόνους φόρτωσης ενός ιστότοπου χρησιμοποιώντας το θέμα Avada.

Αν και αυτό το άρθρο δεν είναι σύγκριση αυτών των κεντρικών υπολογιστών, είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ο ιστότοπος που χρησιμοποιεί το ίδιο θέμα βαρέων βαρών είχε καλύτερους χρόνους φόρτωσης στο επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com, σε σύγκριση με τους χρόνους των ιστότοπων που φιλοξενούνται στο WP εισόδου επιπέδου Σχέδια Engine και Kinsta.

Ωστόσο, ο ιστότοπος που φιλοξενήθηκε από το WordPress.com που χρησιμοποιούσε το ελαφρύ θέμα Είκοσι δεκαεννέα δεν ήταν τόσο γρήγορος σε σύγκριση με τους ιστότοπους που φιλοξενούνται από το Kinsta και το WP Engine χρησιμοποιώντας το ίδιο θέμα.

Είναι ενδιαφέρον, σε δοκιμές που πραγματοποιήσαμε για τη σύγκριση του SiteGround GoGeek έναντι του StartUp, όταν πρόκειται για το ελαφρύ θέμα, οι ιστότοποι που φιλοξενούνται σε αυτά τα φθηνότερα σχέδια φορτώθηκαν σε παρόμοιες χρονικές στιγμές με αυτές του επιχειρηματικού σχεδίου WordPress.com.

Ωστόσο, όσον αφορά το θέμα βαρέων βαρών, οι χρόνοι φόρτωσης του ιστότοπου που φιλοξενούνται στα κοινόχρηστα προγράμματα SiteGround δεν ήταν τόσο εντυπωσιακοί όσο εκείνοι που φιλοξενούνται στο επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com.

Αυτά τα αποτελέσματα υποστηρίζουν το σημείο που αναφέρθηκε νωρίτερα ότι, εάν σκοπεύετε να δημιουργήσετε έναν απλό ιστότοπο χρησιμοποιώντας ένα ελαφρύ θέμα, οι χρόνοι φόρτωσης από έναν καλό κοινόχρηστο κεντρικό υπολογιστή όπως το SiteGround μπορεί να είναι παρόμοιοι με αυτούς που θα λάβετε από το WordPress.com Business σχέδιο.

Ωστόσο, εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα δημοφιλές θέμα πολλαπλών χρήσεων όπως το Divi ή το Avada ή ο ιστότοπός σας θα περιέχει πολλές εικόνες και άλλα στοιχεία με μεγάλα μεγέθη αρχείων, πιθανότατα θα έχετε καλύτερη απόδοση από το επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com.

Δοκιμή επιδόσεων επιπτώσεων φόρτωσης WordPress.com

Η καθαρή ταχύτητα σελίδας δεν είναι η μόνη μέτρηση που εξετάσαμε για τον έλεγχο του επιχειρηματικού σχεδίου WordPress.com. Θέλαμε επίσης να μάθουμε πόσο καλά οι ιστότοποι που φιλοξενούνται σε αυτό το σχέδιο θα μπορούσαν να χειριστούν πολλούς επισκέπτες που έχουν πρόσβαση σε αυτούς ταυτόχρονα.

Καθώς οι δοκιμαστικοί ιστότοποί μας δεν λαμβάνουν πραγματικά κίνηση, χρησιμοποιήσαμε την υπηρεσία Load Impact για να προσομοιώσουμε πολλούς επισκέπτες που έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο ταυτόχρονα.

Για αυτό το τεστ απόδοσης, η αρχική σελίδα του ιστότοπου που χρησιμοποιεί το θέμα Avada βαρέων βαρών παρακολουθήθηκε από το Load Impact. Η υπηρεσία προσομοίωσε 250 χρήστες που έχουν πρόσβαση στη σελίδα, αυξάνοντας από έναν εικονικό χρήστη σε 250 ταυτόχρονους χρήστες με σταθερό ρυθμό κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής δέκα λεπτών.

Στο παρακάτω γράφημα, η μπλε γραμμή αντιπροσωπεύει τον αριθμό των εικονικών χρηστών (VU) που έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο ταυτόχρονα, ενώ η πράσινη γραμμή εμφανίζει το χρόνο φόρτωσης της σελίδας.

Δοκιμή επιπτώσεων φόρτωσης επιχειρήσεων WordPress.com

Έως και 250 εικονικοί χρήστες που αποκτούσαν ταυτόχρονα πρόσβαση στη δοκιμή δεν είχαν καμία επίδραση στον χρόνο φόρτωσης.

Όπως μπορείτε να δείτε από το παραπάνω γράφημα, ο χρόνος φόρτωσης του ιστότοπου δεν υπέστη καθώς ο αριθμός των εικονικών χρηστών που αποκτούσαν ταυτόχρονα πρόσβαση σε 250. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα και άλλες λεπτομέρειες από αυτήν τη δοκιμή για εσάς στον ιστότοπο Load Impact.

Καθώς αυτό το επίπεδο απόδοσης συγκρίνεται καλά με τα αποτελέσματα από τις ίδιες δοκιμές φόρτωσης επιπτώσεων από τις κριτικές Kinsta και WP Engine, θέτει το επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com στην ίδια κατηγορία με τα αντίστοιχα σχέδια σε επίπεδο εισόδου από αυτούς τους δύο διαχειριζόμενους κεντρικούς υπολογιστές WordPress όταν πρόκειται για τη δυνατότητα χειρισμού του φορτίου πολλαπλών χρηστών που ταυτόχρονα έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο.

Αποτελέσματα δοκιμής Uptime WordPress.com

Η μέτρηση του χρόνου διακοπής λειτουργίας ενός ιστότοπου είναι ένας άλλος καλός τρόπος για να ελέγξετε την απόδοση ενός κεντρικού υπολογιστή. Έτσι, για δέκα ημέρες, παρακολουθήσαμε τη διαθεσιμότητα των ιστότοπων δοκιμών μας με την υπηρεσία ελέγχου χρόνου λειτουργίας Pingdom.

Δοκιμή Pingdom Uptime

Κατά τη διάρκεια των δέκα ημερών παρακολούθησης, ένας ιστότοπος είχε 100% χρόνο λειτουργίας ενώ ο άλλος είχε 99,99 τοις εκατό.

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, ένας από τους δοκιμαστικούς ιστότοπούς μας δεν αντιμετώπισε καμία διακοπή λειτουργίας, ενώ ο άλλος δεν ήταν διαθέσιμος για ένα λεπτό κατά τη διάρκεια δέκα ημερών παρακολούθησης.

Θεωρώντας ότι ο χρόνος λειτουργίας είναι ακόμη πιο σημαντικός από την ταχύτητα της σελίδας, είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι οι δοκιμαστικοί ιστότοποί μας ήταν διαθέσιμοι για τουλάχιστον 99,99 τοις εκατό του χρόνου.

Τεχνικές λεπτομέρειες WordPress.com Business Hosting

Πριν ολοκληρώσουμε αυτήν την κριτική φιλοξενίας για το WordPress.com Business, ακολουθούν ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με την υπηρεσία που μπορεί να σας ενδιαφέρει:

 • Προσωρινή αποθήκευση ιστότοπου: Προσαρμοσμένη λύση προσωρινής αποθήκευσης που μπορεί να κλιμακώσει όταν χρειάζεται, χωρίς παρέμβαση από τους κατόχους ιστότοπων.
 • Δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (CDN): Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας διανέμεται αυτόματα σε διακομιστές σε όλο τον κόσμο.
 • PHP: Αυτήν τη στιγμή η έκδοση PHP 7.2.19 χρησιμοποιείται και δεν είναι δυνατή η αλλαγή των εκδόσεων. Μπορείτε να βρείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες έκδοσης εδώ.
 • HTTP / 2.0: Υποστηρίζεται HTTP / 2.0.
 • SSL: Δωρεάν πιστοποιητικά SSL από το Let’s Encrypt εφαρμόζονται στον ιστότοπό σας, αλλά δεν υπάρχει επιλογή να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας πιστοποιητικά από αλλού.
 • SFTP: Δεν υπάρχει πρόσβαση FTP στους διακομιστές ή στο χώρο αποθήκευσης.
 • Διαχειριστής αρχείων διακομιστή: Δεν υπάρχει διαχειριστής αρχείων με βάση το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο για πρόσβαση στον διακομιστή ή υποστήριξη για προσθήκες διαχειριστή αρχείων.
 • Πρόσβαση στη βάση δεδομένων: Δεν υπάρχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων του ιστότοπου WordPress.
 • Υπηρεσία email: Δεν υπάρχει υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προώθηση email ή να χρησιμοποιήσετε έναν τρίτο πάροχο email με τον τομέα σας.
 • Διαχείριση ιστότοπου WordPress: Το λογισμικό WordPress ενημερώνεται αυτόματα.
 • Περιορισμοί προσθηκών: Δεν υπάρχει λίστα με ασυμβίβαστα πρόσθετα που δεν επιτρέπονται.
 • Μέτρα ασφαλείας: Η επισκεψιμότητα παρακολουθείται για την ανίχνευση ύποπτης δραστηριότητας και η ασφάλεια του ιστότοπου ελέγχεται τακτικά ως μέρος των μέτρων ασφαλείας του WordPress.com.
 • Υπηρεσίες καθαρισμού μετά την παραβίαση: Το WordPress.com θα παρέχει βοήθεια εάν ο ιστότοπός σας έχει παραβιαστεί.
 • Τοποθεσίες κέντρου δεδομένων: Δεν μπορείτε να επιλέξετε μια τοποθεσία κέντρου δεδομένων ή να αποφασίσετε πού θα φιλοξενηθεί ο ιστότοπός σας. Ωστόσο, το CDN διανέμει το περιεχόμενο του ιστότοπού σας σε πολλές παγκόσμιες τοποθεσίες.
 • Ιστότοποι στάσης: Δεν υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας ιστότοπων σταδιοποίησης στον λογαριασμό σας στο WordPress.com και δεν υποστηρίζονται προσθήκες σταδιοποίησης.
 • Μετεγκατάσταση ιστοτόπου WordPress: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προσθήκη All in One WP Migration ή να ακολουθήσετε τις οδηγίες για να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress στο WordPress.com Business hosting.
 • Έλεγχοι και εγγύηση χρόνου λειτουργίας: Δεν υπάρχουν εγγυήσεις χρόνου λειτουργίας ή παρακολούθηση για διακοπή λειτουργίας.
 • Κανάλια υποστήριξης: Οι πελάτες επιχειρηματικού σχεδίου WordPress.com έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία ζωντανής συνομιλίας 24/7.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό απαντά σε τυχόν ερωτήσεις που απομένουν σχετικά με την υπηρεσία. Εάν όχι, μη διστάσετε να αφήσετε ένα σχόλιο ή επικοινωνήστε με την πολύ χρήσιμη και ανταποκρινόμενη ομάδα προ-πωλήσεων του WordPress.com μέσω του καναλιού ζωντανής συνομιλίας τους.

Τελικές σκέψεις

Το επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com είναι πολύ εντυπωσιακό.

Η δυνατότητα εγκατάστασης της δικής σας επιλογής θεμάτων και προσθηκών σημαίνει ότι το επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com θα πρέπει να περιλαμβάνεται σε οποιαδήποτε συζήτηση για τους καλύτερους διαχειριστές WordPress. Εκτός από τη λειτουργικότητα, τα αποτελέσματα από τις δοκιμές δείχνουν ότι αυτή η υπηρεσία μπορεί να ανταγωνιστεί την απόδοση με τους καλύτερους οικοδεσπότες σε αυτό το εύρος τιμών.

Προσθέστε τα επιπλέον πλεονεκτήματα του επιχειρηματικού σχεδίου WordPress.com, όπως πρόσβαση σε θέματα premium, το ισχυρό σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και τον οδηγό ρύθμισης ιστότοπου, για να μην αναφέρουμε την ανταγωνιστική τιμολόγηση και αυτή η υπηρεσία εμφανίζεται ως μία από τις καλύτερες επιλογές για τους κατόχους ιστότοπων του WordPress ψάχνετε για premium φιλοξενία.

Στο παρελθόν, η φιλοξενούμενη υπηρεσία WordPress.com θεωρήθηκε κατώτερη εναλλακτική λύση από την εμπειρία φιλοξενίας του WordPress. Τώρα, όμως, το επιχειρηματικό σχέδιο από το WordPress.com ξεπερνά σχεδόν όλες τις αντιρρήσεις που μπορεί να έχει κάποιος να επιλέξει αυτήν την υπηρεσία σε σχέση με την παραδοσιακή φιλοξενία ιστοσελίδων.

Επομένως, εάν ψάχνετε την καλύτερη εμπειρία φιλοξενίας για τον ιστότοπό σας, το επιχειρηματικό σχέδιο WordPress.com θα πρέπει σίγουρα να βρίσκεται στη σύντομη λίστα σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map