Shared vs VPS Hosting – Ποια είναι η διαφορά;

Προσφορές WordPress


Η επιλογή του σωστού κεντρικού υπολογιστή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το να νιώθεις συγκλονισμένοι, μπερδεμένοι και λίγο χαμένοι είναι απόλυτα φυσιολογικές αντιδράσεις όταν αντιμετωπίζεις το να αποφασίσεις το σωστό επίπεδο εξυπηρέτησης. Ακόμη και με σημαντική εμπειρία, μπορεί να είναι δύσκολο να διαλέξετε ανάμεσα στον τεράστιο αριθμό επιλογών εκεί έξω.

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στην κοινή φιλοξενία (ένα φυσικό σημείο εκκίνησης για μικρούς ιστότοπους) και τη φιλοξενία VPS (Virtual Private Server) – και στη συνέχεια ολοκληρώστε με μερικές προτάσεις για κάθε τύπο υπηρεσίας.

Στην ουσία, οι εικονικοί ιδιωτικοί διακομιστές είναι ένα σημαντικό βήμα από τα γενικά κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας – με κόστος που κυμαίνεται από μόλις 5 $ / μήνα στο χαμηλό τέλος έως 20 έως 55 $ για μια αξιοπρεπή υπηρεσία VPS μεσαίας εμβέλειας. Δικαιολογείται το πρόσθετο κόστος; Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ…

Κοινή φιλοξενία

Η κοινή φιλοξενία είναι ένας τρόπος για τις εταιρείες φιλοξενίας να τοποθετούν μεγάλο αριθμό χρηστών στον ίδιο διακομιστή. Ένας διακομιστής δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν υπολογιστή με επεξεργαστή, μνήμη και σκληρό δίσκο – όπως και ο δικός σας οικιακός υπολογιστής. Εάν έχετε μεγαλώσει ποτέ σε ένα νοικοκυριό με έναν μόνο υπολογιστή που χρησιμοποιείται από όλη την οικογένεια, τότε μάλλον είστε ήδη εξοικειωμένοι με ορισμένα από τα μειονεκτήματα της κοινής φιλοξενίας.

Από την άλλη πλευρά, το κόστος ανά χρήστη είναι χαμηλό. Εάν αγοράσατε όλους στην οικογένεια έναν υπολογιστή, θα κοστίσει πιθανώς περίπου $ 300 ανά άτομο. Εάν όλοι χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή, ωστόσο, το κόστος ανά άτομο μπορεί να είναι, μεταξύ των έξι από εσάς, μόλις 50 $ / άτομο.

Στο κάτω μέρος, οι πόροι που διατίθενται σε καθέναν από εσάς θα είναι περιορισμένοι και θα μπορούσατε να επηρεαστείτε από τις ενέργειες των άλλων. Για παράδειγμα, εάν ο αδερφός σας κατεβάσει δέκα παιχνίδια, μπορεί να χρησιμοποιεί έως και 80% του σκληρού δίσκου. Επιπλέον, εάν μία από τις λήψεις του περιέχει ιό, θα μπορούσε ενδεχομένως να εμποδίσει όλους τους άλλους στην οικογένεια να μπορούν να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή.

Η κοινή φιλοξενία μοιάζει πολύ με τον οικογενειακό υπολογιστή. Ο διακομιστής που χρησιμοποιείτε μπορεί να είναι αρκετά ισχυρός, αλλά οι εταιρείες φιλοξενίας συνήθως τοποθετούν εκατοντάδες (μερικές φορές χιλιάδες) χρήστες. Έτσι διατηρούν το κόστος κάτω από το επίπεδο $ 4–8 $ / μήνα. Ένας ισχυρός αποκλειστικός διακομιστής – όπου μόνοι σας χρησιμοποιείτε το διακομιστή – συνήθως κοστίζει πάνω από περίπου 350 $ / μήνα. Εάν μια εταιρεία χρησιμοποιεί το ίδιο υλικό αλλά βάζει 300 άτομα σε αυτό, λαμβάνουν πάνω από 1200 $ / μήνα – όχι κακή συμφωνία (για αυτούς)!

Φυσικά, δεν πρέπει πραγματικά να περιμένετε πολλά για τόσο χαμηλό κόστος. Εάν υπάρχει ιστότοπος με διαρροή μνήμης στον ίδιο διακομιστή στον οποίο βρίσκεστε, θα επηρεαστείτε. Εάν ένας ιστότοπος χρησιμοποιεί έως και 80% της μνήμης, όλους τους άλλους ιστότοπους (που θα μπορούσαν να είναι χιλιάδες) έχουν πρόσβαση μόνο στο υπόλοιπο 20%. Επιπλέον, οι κακόβουλες επιθέσεις σε έναν ιστότοπο σε έναν διακομιστή ενδέχεται να διαδώσουν προβλήματα σε ολόκληρη τη βάση χρηστών. Αυτό συχνά αναφέρεται ως «κακός γείτονας». Το χειρότερο είναι ότι είναι εντελώς απρόβλεπτο, γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατο τον προγραμματισμό.

Φιλοξενία VPS

Σε σύγκριση με μια κοινόχρηστη υπηρεσία φιλοξενίας, ένα VPS (Εικονικός ιδιωτικός διακομιστής) είναι μια τεχνικά ανώτερη λύση σχεδόν με κάθε τρόπο. Από τεχνικής απόψεως, οι διακομιστές VPS είναι στην πραγματικότητα ακόμα «κοινόχρηστα» περιβάλλοντα (στο βαθμό που θα εξακολουθούν να υπάρχουν περισσότεροι από ένας χρήστες που εκτελούνται στον ίδιο φυσικό υπολογιστή), αλλά η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την εκχώρηση πόρων και τη διατήρηση των χρηστών ξεχωριστά είναι πολύ πιο εξελιγμένη.

Η βασική διαφορά είναι ο τρόπος κατανομής των πόρων. Πολύ λιγότεροι χρήστες χρησιμοποιούν το ίδιο υλικό και ο καθένας έχει το δικό του «ιδιωτικό» περιβάλλον, κάτι που το κάνει να φαίνεται σαν ο καθένας να έχει τον δικό του διακομιστή.

Με κοινόχρηστους κεντρικούς υπολογιστές, είναι ουσιαστικά ένα είδος υπηρεσίας δωρεάν για όλους: όποιος πάρει τα μέσα πρώτα θα τα χρησιμοποιήσει. Εάν ο διακομιστής έχει μνήμη 16 GB, τότε ένας ιστότοπος (από χιλιάδες) θα μπορούσε ενδεχομένως να καταλήξει να χρησιμοποιεί σχεδόν όλα αυτά. Στους διακομιστές VPS, το ποσό κατανέμεται εκ των προτέρων. Για παράδειγμα, τα προγράμματα VPS χαμηλότερου επιπέδου ενδέχεται να διαθέτουν 2 GB σε κάθε χρήστη. Καθένας από αυτούς τους χρήστες θα μπορούσε τότε να χρησιμοποιήσει όσα από αυτά τα 2 GB χρειάζονται, αλλά κανένας δεν θα μπορεί να υπερβεί το δικό του επίδομα 2 GB.

Η κατανομή πόρων ανά χρήστη δημιουργεί ένα πολύ πιο σταθερό και προβλέψιμο περιβάλλον. Μπορείτε να εξαντλήσετε τη μνήμη; Εάν διαθέτετε ιστότοπο με κακή κωδικοποίηση ή μεταβείτε σε ιούς και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες διανυκτέρευση, τότε σίγουρα. Ωστόσο, τα προγράμματα VPS σας επιτρέπουν σχεδόν πάντα να αποκτήσετε επιπλέον μνήμη όπως και όταν τη χρειάζεστε (φυσικά είτε με επιπλέον χρέωση). Το takeaway είναι ότι δεν θα επηρεαστείτε δυσμενώς από αυτό που κάνουν κάποιοι άλλοι χρήστες / ιστότοποι στον διακομιστή.

Ένα άλλο πλεονέκτημα σε αυτό είναι η καλύτερη ασφάλεια για όλους. Υπάρχουν περιπτώσεις σεναρίων που μπορούν να παρακάμψουν τον επόπτη – τη διαδικασία που δημιουργεί τους εικονικούς διακομιστές, αλλά αυτές είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Πρέπει να αλλάξω σε VPS?

Η απλή απάντηση είναι: Ναι. Θα πρέπει σχεδόν σίγουρα να σκεφτείτε να απομακρυνθείτε από την κοινή φιλοξενία εάν εκτελείτε μια σοβαρή διαδικτυακή επιχείρηση – αν και ανάλογα με τον τύπο του ιστότοπου που χρησιμοποιείτε, ένα VPS μπορεί να μην είναι η μόνη επιλογή που αξίζει να λάβετε υπόψη: αλλά θα φτάσουμε σε αυτό λίγο αργότερα. Μπορώ να σκεφτώ μόνο δύο λόγους για τους οποίους η χρήση ενός κοινόχρηστου κεντρικού υπολογιστή μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή από τη χρήση ενός VPS: ο ένας οφείλεται σε οικονομικά ζητήματα, το άλλο είναι ότι έχετε έναν αριθμό ιστότοπων χαμηλής επισκεψιμότητας που θα θέλατε θέλουν να συνεχίσουν να ζουν, αλλά δεν έχουν καμία πραγματική σημασία.

Εάν μόλις ξεκινήσατε μια εταιρεία και τα χρήματα είναι περιορισμένα, ίσως θελήσετε να ορίσετε την επιλογή $ 5 / μήνα αντί για την επιλογή $ 20 / μήνα (ελάχιστο). Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι ο ιστότοπός σας μπορεί να είναι η ραχοκοκαλιά των προσπαθειών σας για δημιουργία εσόδων. Εάν ναι, θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή να ξοδέψετε περισσότερα στον ιστότοπό σας και να αναιρέσετε πράγματα όπως να αποκτήσετε επώνυμα χαρτικά ή / και να πραγματοποιήσετε γεύματα στο γραφείο.

Ένας άλλος καλός λόγος για τη χρήση κοινόχρηστης φιλοξενίας είναι εάν έχετε κάποιους ιστότοπους πολύ χαμηλής επισκεψιμότητας που θέλετε να συνεχίσετε να εκτελείτε, αλλά δεν θέλετε να “μολύνετε” έναν λογαριασμό VPS μαζί τους. Συνήθως, αυτοί οι ιστότοποι δεν θα χρειάζονται σημαντική ισχύ και λίγο χρόνο διακοπής εδώ δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, νομίζω ότι ένας λογαριασμός VPS είναι καλή ιδέα και θα συνιστούσα σε κάθε σοβαρή επιχείρηση να αλλάξει σε αυτό το συντομότερο δυνατό. Ίσως τα πιο σχετικά ζητήματα είναι το ποσό που πρέπει να ξοδέψετε σε ένα VPS και ποιες είναι οι επιλογές μόλις αποφασίσετε να κάνετε τη μετάβαση.

Μια ερώτηση που μπορεί να έχετε: «Τι γίνεται με το εύρος ζώνης και τον αποθηκευτικό χώρο; Ο κοινόχρηστος κεντρικός υπολογιστής μου επιτρέπει απεριόριστο εύρος ζώνης και χώρο αποθήκευσης, ενώ οι λογαριασμοί VPS συνήθως επιβάλλουν σχετικά βαριά όρια. “

Ακριβώς μιλώντας αυτό είναι αλήθεια, αλλά σχεδόν σίγουρα ποτέ δεν θα βρεθείτε σε όρια αποθήκευσης, εκτός εάν έχετε έναν πολύ μεγάλο ιστότοπο (συνήθως με τεράστια ποσά που έχετε ανεβάσει – όχι μόνο σε ροή – περιεχόμενο βίντεο, για παράδειγμα). Ο αποθηκευτικός χώρος σε λογαριασμούς VPS χαμηλότερου επιπέδου είναι περίπου 40 GB, δηλαδή Πολύς χώρος.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι κάθε οικοδεσπότης που έχει «απεριόριστο» οτιδήποτε έχει επίσης πολιτική «ορθής χρήσης». Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως αποθετήριο για όλα σας τα πράγματα. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να αποκτήσετε έναν φτηνό λογαριασμό Bluehost και στη συνέχεια να αποθηκεύσετε 50 GB αντιγραμμένων DVD εκεί. αυτοί θα ακυρώστε το λογαριασμό σας μόλις το μάθουν.

Το ίδιο ισχύει περίπου για το εύρος ζώνης. Ένα VPS χαμηλού επιπέδου προσφέρει συνήθως περίπου 1 TB δεδομένων. ας δούμε πόσο είναι αυτό. Το μέσο μέγεθος του ιστότοπου τον Ιούνιο του 2014 ήταν λίγο πάνω από 1600kb. Διαιρώντας το επιτρεπόμενο εύρος ζώνης με αυτόν τον αριθμό, λαμβάνουμε τον ακαθάριστο αριθμό μηνιαίων επισκέψεων που επιτρέπει το 1TB, που είναι 625.000.

Εάν έχετε πολλούς επισκέπτες σε κοινόχρηστο οικοδεσπότη, σίγουρα θα το χρησιμοποιήσετε τρόπος περισσότεροι πόροι από ό, τι θα έπρεπε να είναι και ο ιστότοπός σας θα λειτουργεί σχεδόν όλη την ώρα. Στην πραγματικότητα, αν έχετε σχεδόν 500.000 επισκέπτες το μήνα, τότε πιθανότατα θα πρέπει να αναζητάτε λύσεις φιλοξενίας υψηλότερης τεχνολογίας ούτως ή άλλως – και με επισκεψιμότητα όπως αυτή στον ιστότοπό σας, πιθανότατα θα έχετε περισσότερα από αρκετά χρήματα για να το κάνετε!

Διαφορετικοί τύποι VPS

Οι λογαριασμοί VPS διαφοροποιούνται ανάλογα με το ποσό των πόρων που διαθέτετε.

Τα πακέτα με τις χαμηλότερες τιμές (γενικά περίπου $ 20 / μήνα) συνήθως σας δίνουν 1 πυρήνα και περίπου 1 GB μνήμης, 20 GB αποθηκευτικού χώρου και 500 GB εύρους ζώνης – ενώ τα σχέδια με υψηλότερες τιμές σάς δίνουν περισσότερα όπως 8 πυρήνες, 10 GB μνήμης, 150 GB αποθηκευτικού χώρου και 1,5 TB εύρους ζώνης. Αυτό το είδος ρύθμισης θα τείνει να σας επαναφέρει οτιδήποτε από περίπου $ 150 / μήνα και πάνω.

Σύμφωνα με την εμπειρία μου, εάν έχετε απομακρυνθεί με έναν κοινόχρηστο κεντρικό υπολογιστή μέχρι τώρα, ένας διακομιστής VPS 20 $ / μήνα θα ταιριάζει πιθανώς στον ιστότοπο / τις ανάγκες σας. Επιπλέον, αν χρειαστεί, οι περισσότεροι οικοδεσπότες VPS θα σας επιτρέψουν να αναβαθμίσετε πρακτικά μια στιγμή ειδοποίησης – απλώς πληρώστε τους λίγο περισσότερο και θα εκχωρήσουν στον ιστότοπό σας περισσότερους πόρους ανάλογα.

Τί άλλο υπάρχει εκεί?

Εκτός από το VPS, μια άλλη πολύ βιώσιμη λύση – εάν χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο που υποστηρίζεται από WordPress – θα ήταν να επιλέξετε “διαχείριση φιλοξενίας WordPress«. Η διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress μπορεί (τεχνικά μιλώντας) να εκτελείται είτε κοινόχρηστοι διακομιστές ή διακομιστές VPS, αλλά επειδή τέτοιες υπηρεσίες έχουν ρυθμιστεί ειδικά για την εκτέλεση μόνο του WordPress, έρχονται με πολλά σημαντικά οφέλη, ένα από τα οποία είναι η ταχύτητα!

Αν ψάχνετε να επιλέξετε μια λύση φιλοξενίας για έναν ιστότοπο που χρησιμοποιεί μόνο WordPress, φροντίστε να ρίξετε μια ματιά σε ένα προηγούμενο άρθρο μας που ονομάζεται Shared vs Managed WordPress Hosting, το οποίο πηγαίνει σε κάποιο σημαντικό βάθος για το θέμα.

Προτεινόμενοι κεντρικοί υπολογιστές VPS

Σήμερα, οι περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας προσφέρουν μια επιλογή VPS. Έχω συγκεντρώσει μερικές από τις καλύτερες παρακάτω, με λίγα λόγια για το γιατί αξίζει ο καθένας.

SiteGround

Το SiteGround είναι μια μεγάλη, γνωστή εταιρεία στον κόσμο της φιλοξενίας. Μου αρέσει ιδιαίτερα η υποστήριξή τους. Είχα μερικές υπέροχες εμπειρίες μαζί τους. Είναι επίσης ο οικοδεσπότης VPS με την υψηλότερη βαθμολογία στα κοινωνικά μέσα. Αυτό δεν τους κάνει απαραίτητα μια αλεξίσφαιρη επιλογή, αλλά είναι σίγουρα μια καλή αρχή.

Υγρός Ιστός

Το Liquid Web είναι ένας ακόμη καλός οικοδεσπότης που προσφέρει έναν τόνο υπηρεσιών. Χρησιμοποιώ προσωπικά τις υπηρεσίες τους για έναν ιστότοπο με 200.000 προβολές το μήνα. Φιλοξενείται στο χαμηλότερο πακέτο VPS στα 50 $ / μήνα και λειτουργεί χωρίς εμπόδια. Απλώς δείχνει ότι ο αριθμός των επισκεπτών δεν χρειάζεται απαραίτητα να μεταφράζεται σε φιλοξενία αξίας εκατοντάδων δολαρίων ανά μήνα.

Linode

Ο Linode δεν είναι οικοδεσπότης που έχω χρησιμοποιήσει, αλλά συνεχίζω να ακούω καλά πράγματα γι ‘αυτούς. Είναι ενδιαφέρον, τιμολογούνται ανά ώρα – που είναι συχνά ο τρόπος με τον οποίο οι μεγάλες εταιρείες υπολογίζουν αυτά τα είδη κόστους. Οι τιμές εμφανίζονται επίσης ανά μήνα. Το φθηνότερο πακέτο τους θα σας επιστρέψει μόνο 10 $ / μήνα και εξακολουθεί να είναι ένα τεράστιο άλμα σε σύγκριση με την κοινή φιλοξενία.

Προτεινόμενοι κοινόχρηστοι οικοδεσπότες

Όπως ήδη αναφέρθηκε, νομίζω ότι η μετάβαση σε μια υπηρεσία VPS είναι ένα εξαιρετικό βήμα για σχεδόν οποιαδήποτε σοβαρή εταιρεία, αλλά τι γίνεται αν έχετε αρκετούς ιστότοπους με χαμηλή επισκεψιμότητα ή χρειάζεστε λίγο περισσότερο χρόνο για να συγκεντρώσετε αυτά τα πολύ σημαντικά κεφάλαια? Σε αυτήν την περίπτωση, θα συνιστούσα να ρίξετε μια ματιά στο SiteGround (που αναφέρεται ήδη στην ενότητα “Εξέχοντες κεντρικοί υπολογιστές VPS” παραπάνω), το οποίο προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας κοινόχρηστης φιλοξενίας σε προσιτές τιμές και θα μπορεί εύκολα να σας αναβαθμίσει σε ένα VPS όπως και όταν είναι απαραίτητο.

Το SiteGround προσφέρει μηνιαία κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας για μόλις κάτω από $ 5, ωστόσο, επιλέξτε οποιαδήποτε από τις καλά ελεγμένες μεγάλες εταιρείες κοινής φιλοξενίας που βλέπουν εδώ για περισσότερα και δεν μπορείτε πραγματικά να πάτε πολύ λάθος. τα ζητήματα των κακών γειτόνων και παρόμοιων μπορεί να σας στοιχειώνουν περιστασιακά, αλλά μια εταιρεία με ισχυρούς διακομιστές και καλή εξυπηρέτηση πελατών μπορεί – και θα – αντισταθμίσει αυτόν τον κίνδυνο σημαντικά.

συμπέρασμα

Το VPS είναι καλύτερο από την κοινή φιλοξενία με κάθε τεχνικό τρόπο. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά 20 $ / μήνα για έναν καλό διακομιστή VPS, θα συνιστούσα μάλιστα να πάτε με VPS $ 5 / μήνα με φτηνό ρύπο, αντί να μείνετε με έναν κοινόχρηστο κεντρικό υπολογιστή όταν ο ιστότοπός σας αρχίσει να αντιμετωπίζει κοινόχρηστη φιλοξενία- σχετικές δυσκολίες. Τα κοινόχρηστα περιβάλλοντα είναι σχεδόν εκτός ελέγχου σας, κάτι που μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό.

Μια καλή εναλλακτική λύση για ένα γενικό VPS – αν χρησιμοποιείτε WordPress – διαχειρίζεται το WordPress hosting διαβάστε περισσότερα. Αυτές είναι συνήθως λίγο πιο ακριβές από τις βασικές υπηρεσίες VPS που προσφέρονται, αλλά μπορούν να προσφέρουν μια πραγματικά σημαντική ώθηση στην ταχύτητα και την αξιοπιστία.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map