Kinsta vs WPEngine – Ποια προσφέρει την καλύτερη διαχείριση φιλοξενίας WordPress;

Προσφορές WordPress


Το WP Engine και το Kinsta είναι δύο από τα πιο καυτά ονόματα στη διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress – που είναι ακριβώς ο τύπος φιλοξενίας που πρέπει να εξετάσετε εάν έχετε έναν κερδοφόρο ιστότοπο για να εκτελέσετε. Αλλά ποιο είναι το καλύτερο; Και ποιο θα πρέπει να επιλέξετε; Αυτές είναι οι ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουμε να απαντήσετε σε αυτήν τη σύγκριση – με τη βοήθεια ορισμένων πραγματικών δοκιμών ταχύτητας και απόδοσης

Τόσο η Kinsta όσο και η WP Engine έχουν γεμάτα χαρακτηριστικά και θετική φήμη, ενώ μοιράζονται επίσης παρόμοιες στρατηγικές τιμολόγησης, γεγονός που καθιστά την επιλογή μεταξύ τους πολύ δύσκολη – τουλάχιστον με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, μέχρι να διαβάσετε αυτήν τη σύγκριση, θα έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να αποφασίσετε ποια από τις δύο θα πρέπει να επιλέξετε.

Για να διασφαλίσουμε ότι είστε πλήρως ενημερωμένοι, δεν θα συγκρίνουμε μόνο τις δυνατότητες και την εμπειρία χρήστη αυτών των δύο κεντρικών υπολογιστών – θα συμπεριλάβουμε επίσης τους χρόνους φόρτωσης δύο ειδικά τοποθετημένων δοκιμαστικών ιστότοπων, καθώς και τον αντίστοιχο χρόνο λειτουργίας και παρακολούθηση απόδοσης Αποτελέσματα. Αυτά τα αποτελέσματα θα δείξουν πόσο καλά κάθε κεντρικός υπολογιστής χειρίζεται πολλούς επισκέπτες που έχουν πρόσβαση στους ιστότοπους ταυτόχρονα και τον αντίκτυπο που έχει αυτό στην ταχύτητα του ιστότοπου.

Ας βουτήξουμε…

Contents

Σχέδια φιλοξενίας Kinsta και WP Engine Entry-Level Hosting

Το Kinsta και το WP Engine προσφέρουν και τα δύο ένα ευρύ φάσμα σχεδίων φιλοξενίας για ιστότοπους WordPress που είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους έργων – από βασικά ιστολόγια έως ιστότοπους μεγάλων επιχειρήσεων. Έτσι, ανεξάρτητα από το μέγεθος του ιστότοπού σας και το κοινό του, και οι δύο οικοδεσπότες θα πρέπει να έχουν ένα σχέδιο που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας.

WPEngine - Αρχική σελίδα

Ωστόσο, παρόλο που αυτός ο οδηγός καλύπτει τις εταιρείες στο σύνολό της, για τον έλεγχο απόδοσης και την αξιολόγηση λειτουργιών, συγκρίναμε τα σχέδια αρχικού επιπέδου και από τους δύο κεντρικούς υπολογιστές. Εξαιτίας αυτού, ακόμη και οι αναγνώστες με χαμηλότερο προϋπολογισμό μπορούν να έχουν μια καλή εικόνα για το ποιος προσφέρει την καλύτερη διαχείριση φιλοξενίας WordPress.

Kinsta - Αρχική σελίδα

Έτσι, έχοντας κατά νου αυτό, οι κύριες λεπτομέρειες των σχεδίων αρχικού επιπέδου που χρησιμοποιούνται σε αυτήν τη σύγκριση WP Engine και Kinsta είναι:

 • Πρόγραμμα Kinsta Starter: 30 $ ανά μήνα για έναν ιστότοπο WordPress, 10 GB αποθηκευτικού χώρου, 20.000 επισκέψεις ανά μήνα και 50 GB χρήσης CDN.
 • Πρόγραμμα εκκίνησης WP Engine: 35 $ ανά μήνα για έναν ιστότοπο WordPress, 10 GB αποθηκευτικού χώρου, 25.000 επισκέπτες ανά μήνα και 50 GB εύρους ζώνης.

Όταν πρόκειται για δικαιώματα εύρους ζώνης, το όριο WP Engine 50 GB ισχύει για εύρος ζώνης διακομιστή, ενώ το Kinsta δεν έχει όριο εύρους ζώνης διακομιστή – παρόλο που έχουν αποδεκτή πολιτική χρήσης. Αντ ‘αυτού, το όριο των 50 GB στο πρόγραμμα Kinsta Starter ισχύει για τη χρήση του CDN.

Τόσο η WP Engine όσο και η Kinsta προσφέρουν εκπτώσεις εάν πληρώνετε ετησίως, δίνοντάς σας ουσιαστικά δωρεάν φιλοξενία δύο μηνών εάν επιλέξετε να πληρώσετε για ένα έτος εκ των προτέρων.

Παρόλο που δεν υπάρχουν πολλά να διαχωρίσουμε το Kinsta και το WP Engine όσον αφορά τα βασικά χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω, στην πραγματικότητα υπάρχουν μερικές σημαντικές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο κεντρικών υπολογιστών που θα επισημάνουμε τώρα.

WP Engine εναντίον Kinsta Overage Charges

Τόσο το Kinsta όσο και το WP Engine θέτουν όρια στον αριθμό των επισκέψεων που μπορεί να λάβει ο ιστότοπός σας και το εύρος ζώνης που μπορεί να καταναλώσει. Εάν υπερβείτε αυτά τα μηνιαία όρια, τότε θα χρεωθείτε με τις ακόλουθες χρεώσεις υπέρβασης:

 • Kinsta: 1 $ για κάθε 1.000 επιπλέον μηνιαίες επισκέψεις ιστότοπου και 0,10 $ για κάθε επιπλέον GB εύρους ζώνης CDN που χρησιμοποιείται.
 • WP Engine: $ 2 για κάθε 1.000 επιπλέον μηνιαίες επισκέψεις ιστότοπου, αλλά δεν χρεώνεται υπέρβαση του εύρους ζώνης.

Το WP Engine δεν θα επιταχύνει ποτέ τους πελάτες ή δεν θα μεταφέρει τον ιστότοπό του εκτός σύνδεσης σε περίπτωση υπέρβασης του επιτρεπόμενου ορίου ή αν σημειωθεί αύξηση της κυκλοφορίας. Ωστόσο, εάν υπερβαίνετε τα όριά σας με συνέπεια, σας προτείνουν να αναβαθμίσετε σε υψηλότερο πακέτο. Το Kinsta δεν θα περιορίσει την πρόσβαση στον ιστότοπό σας για κανονικές υπερβολικές υπερβάσεις, αλλά, εάν προκύψει υπερβολική υπερβολική ηλικία, τότε ενδέχεται να οδηγήσουν τον ιστότοπό σας εκτός σύνδεσης μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα.

Και με τους δύο κεντρικούς υπολογιστές, μπορείτε να παρακολουθείτε τα επιδόματα επίσκεψης και εύρους ζώνης από το εσωτερικό του ταμπλό σας, ελπίζοντας βοηθώντας να αποφύγετε τυχόν έκπληξη.

Πίνακας ελέγχου Analytics

Και οι δύο οικοδεσπότες σας δίνουν μια καλή εικόνα για τη χρήση σας, αν και το Kinsta παρέχει λίγο περισσότερες πληροφορίες από το WP Engine.

Με τις οικονομικές λεπτομέρειες εκτός λειτουργίας, ας διερευνήσουμε ακριβώς τι έχει να προσφέρει κάθε οικοδεσπότης προτού φτάσουμε στα αποτελέσματα δοκιμών απόδοσης.

Κύρια χαρακτηριστικά του Kinsta vs WP Engine

Μερικά από τα πλεονεκτήματα της επιλογής διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress από εταιρείες όπως το Kinsta ή το WP Engine περιλαμβάνουν ταχύτερη ταχύτητα ιστότοπου, πρόσβαση σε εξειδικευμένο προσωπικό υποστήριξης, πιο ισχυρή ασφάλεια και χρήσιμες λειτουργίες που συνήθως δεν βρίσκονται σε φθηνότερα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας.

Εδώ είναι μερικοί από τους λόγους που πρέπει να λάβετε υπόψη το WP Engine και το Kinsta, καθώς και τις διαφορές που θα σας βοηθήσουν να λάβετε μια τελική απόφαση.

Διαχειριζόμενο WordPress Cloud Hosting

Για να σας παρέχει μια υπερσύγχρονη υποδομή, τόσο η Kinsta όσο και η WP Engine προσφέρουν πλέον cloud hosting σε συνεργασία με το Google Cloud Platform. Επομένως, είτε επιλέγετε WP Engine είτε Kinsta, ο ιστότοπός σας θα φιλοξενείται στην Google Cloud Platform.

Χάρη στον σχεδόν απεριόριστο χαρακτήρα της φιλοξενίας cloud που παρέχει η Google, ο ιστότοπός σας θα έχει πάντα πρόσβαση στους πόρους που χρειάζεται. Ωστόσο, θα αντιμετωπίζετε πάντα άμεσα είτε το Kinsta είτε το WP Engine για τα πάντα, όπως χρέωση, διαχείριση ιστότοπων, υποστήριξη χρηστών και άλλα.

Παρόλο που αυτή η σύγκριση WP Engine εναντίον Kinsta επικεντρώνεται στα σχέδια αρχικού επιπέδου από αυτούς τους δύο κεντρικούς υπολογιστές – που χρησιμοποιούν και οι δύο το Google Cloud Platform – αξίζει να σημειωθεί ότι τα ειδικά φιλοξενούμενα προγράμματα φιλοξενίας από την WP Engine σάς δίνουν την επιλογή να χρησιμοποιήσετε το Amazon Πλατφόρμα Υπηρεσιών Ιστού για τον ιστότοπό σας. Ένα πλεονέκτημα αυτού είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε από περισσότερες τοποθεσίες κέντρων δεδομένων – υπό την προϋπόθεση ότι είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε την υψηλότερη τιμή των πιο ακριβών ειδικών σχεδίων από την WP Engine.

Ωστόσο, για τους περισσότερους αναγνώστες αυτής της σύγκρισης, τα σχέδια που χρησιμοποιούν το Google Cloud Platform πρέπει να παρέχουν αρκετούς πόρους.

Οφέλη του WordPress Cloud Hosting

Ένας καλός λόγος για να λάβετε υπόψη το cloud hosting είναι ότι οι διαθέσιμοι πόροι για τον ιστότοπό σας μπορούν να αυξηθούν ή να κλιμακωθούν αυτόματα ή χειροκίνητα από τον κεντρικό υπολογιστή σας, όπως και όταν χρειάζεται.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την πιο παραδοσιακή φιλοξενία, όπου ο ιστότοπός σας ενδέχεται να χρειαστεί να μετακινηθεί σε διακομιστή υψηλότερης προδιαγραφής κατά την αναβάθμιση, ενδεχομένως να οδηγήσει σε διακοπή λειτουργίας και διακοπή. Όχι μόνο αυτή η μετεγκατάσταση σε διακομιστή υψηλότερης απόδοσης μπορεί να προκαλέσει διακοπή, αλλά πρέπει να προγραμματιστεί. Με τη φιλοξενία cloud, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στους επιπλέον πόρους από τον ιστότοπό σας σχεδόν αμέσως – όπως και όταν χρειάζεται – καθιστώντας τη φιλοξενία cloud ιδανική για τον χειρισμό απροσδόκητης κίνησης αιχμές, καθώς και εκείνες τις στιγμές που πρέπει να μεταβείτε σε υψηλότερο σχέδιο, αλλά δεν θέλετε να ζήσετε χρόνο διακοπής.

Παρόλο που υπάρχουν πολλοί καλοί πάροχοι φιλοξενίας cloud στο WordPress, επιλέγοντας το Kinsta ή το WP Engine σημαίνει ότι θα έχετε μια έμπειρη εταιρεία φιλοξενίας WordPress που φροντίζει τον ιστότοπό σας, αξιοποιώντας παράλληλα τους σχεδόν ατελείωτους πόρους του Google Cloud Platform.

Δίκτυο παράδοσης περιεχομένου

Εκτός από τη φιλοξενία του ιστότοπού σας στο cloud, τόσο η WP Engine όσο και η Kinsta περιλαμβάνουν πρόσβαση σε δίκτυο παράδοσης περιεχομένου ή σε CDN ως μέρος των προγραμμάτων τους.

Ενεργοποίηση CDN στο WP Engine

Και οι δύο κεντρικοί υπολογιστές παρέχουν προαιρετική ενσωμάτωση CDN που μπορεί να ενεργοποιηθεί με λίγα μόνο κλικ.

Εξαιτίας αυτού, εάν επιλέξετε να ενεργοποιήσετε το CDN, τα αρχεία του ιστότοπού σας θα αποθηκευτούν σε πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, όταν ένας επισκέπτης έχει πρόσβαση στον ιστότοπό σας, αυτά τα αρχεία θα προβάλλονται από την τοποθεσία που βρίσκεται πλησιέστερα στον συγκεκριμένο επισκέπτη. Επειδή τα αρχεία έχουν λιγότερη απόσταση από ό, τι με έναν ιστότοπο που δεν χρησιμοποιεί CDN, οι επισκέπτες σας θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ταχύτερους χρόνους φόρτωσης. Όχι μόνο αυτό, αλλά το να αποθηκεύετε τα αρχεία του ιστότοπού σας σε πολλές τοποθεσίες προσθέτει πλεονασμό, το οποίο μπορεί να μειώσει τις περιόδους μη διαθεσιμότητας σε περίπτωση που ένα κέντρο δεδομένων είναι εκτός σύνδεσης.

Ο οδηγός μας για δίκτυα παράδοσης περιεχομένου για χρήστες WordPress το εξηγεί με περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα αξίζει να το έχετε.

Ενεργοποίηση CDN στο Kinsta

Η ενεργοποίηση της προαιρετικής ενσωμάτωσης CDN και με τους δύο κεντρικούς υπολογιστές είναι πολύ απλή.

Με το WP Engine και το Kinsta, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το CDN με λίγα μόνο κλικ μέσα από την περιοχή του λογαριασμού σας. Μόλις ενεργοποιηθεί, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο και η υπηρεσία θα φροντίσει τα πάντα για εσάς. Όσον αφορά το CDN που χρησιμοποιεί κάθε κεντρικός υπολογιστής, η Kinsta έχει συνεργαστεί με το KeyCDN ενώ η WP Engine χρησιμοποιεί το MaxCDN, αν και είστε ελεύθεροι να κάνετε τις δικές σας ρυθμίσεις CDN αν προτιμάτε.

Μετεγκατάσταση ιστοτόπου WordPress

Εάν σκέφτεστε να μετακινήσετε έναν υπάρχοντα ιστότοπο WordPress σε Kinsta ή WP Engine, τα καλά νέα είναι ότι και οι δύο οικοδεσπότες καθιστούν πολύ εύκολη τη μετεγκατάσταση του ιστότοπού σας στην πλατφόρμα τους.

Η Kinsta θα μεταφέρει δωρεάν τον ιστότοπό σας στο WordPress στους διακομιστές τους ως μέρος των σχεδίων τους, συμπεριλαμβανομένων απεριόριστων μετακινήσεων, εάν θέλετε να μετακινήσετε πολλούς ιστότοπους WordPress από συγκεκριμένους κεντρικούς υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένων των WP Engine, Flywheel και DreamHost. Το WP Engine δεν προσφέρει υπηρεσία μετεγκατάστασης.

Εκτός από τη δωρεάν μετανάστευση που παρέχει η Kinsta, η μη αυτόματη μεταφορά ενός ιστότοπου WordPress σε αυτούς τους κεντρικούς υπολογιστές είναι πολύ απλή. Δεδομένου ότι και οι δύο κεντρικοί υπολογιστές έχουν είτε ένα εσωτερικό plugin μετεγκατάστασης (WP Engine) είτε ένα προτεινόμενο εργαλείο τρίτου μέρους (Kinsta), μαζί με λεπτομερείς οδηγίες, η όλη διαδικασία θα πρέπει να προχωρήσει ομαλά.

Θέματα WordPress

Από την απόκτηση του StudioPress, οι πελάτες του WP Engine έχουν πλέον πρόσβαση σε 37 premium WordPress θέματα για τους ιστότοπούς τους, καθιστώντας αυτή ίσως τη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ Kinsta και WP Engine.

Θέματα StudioPress

Μερικά από τα premium θέματα WordPress από το StudioPress που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πελάτες του WP Engine χωρίς επιπλέον κόστος.

Με τιμές από τα πιο δημοφιλή θέματα WordPress που ξεκινούν από περίπου $ 60 και ορισμένα από τα θέματα StudioPress που είναι διαθέσιμα στους πελάτες του WP Engine που κοστίζουν έως και 129 $, η λήψη ενός θέματος χωρίς επιπλέον κόστος μπορεί να σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση – υπό την προϋπόθεση ότι μπορείτε να βρείτε αυτό που είναι κατάλληλο για τον ιστότοπό σας μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών.

Δυστυχώς, η Kinsta δεν περιλαμβάνει θέματα που περιλαμβάνονται στα προγράμματα φιλοξενίας τους. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλά καλά δωρεάν θέματα εκεί έξω.

Πρόσβαση στο εξειδικευμένο προσωπικό υποστήριξης του WordPress

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό της καλώς διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress είναι η πρόσβαση σε εξειδικευμένο προσωπικό υποστήριξης. Καθώς εταιρείες όπως η Kinsta και η WP Engine φιλοξενούν μόνο ιστότοπους WordPress, το προσωπικό υποστήριξής τους είναι πολύ έμπειρο όταν πρόκειται για τη φροντίδα αυτού του τύπου ιστότοπου. Σε αντίθεση με τη γενική φιλοξενία, όταν επικοινωνείτε με το Kinsta ή το WP Engine, θα πρέπει πάντα να είστε συνδεδεμένοι με κάποιον που ξέρει πώς να υποστηρίζει καλύτερα τους χρήστες του WordPress.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες διαφορές στον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε με το προσωπικό υποστήριξης της Kinsta και της WP Engine που μπορεί να είναι σημαντικές για εσάς, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας:

 • Επιλογές υποστήριξης Kinsta: Ζωντανή συνομιλία 24/7 και εισιτήρια για όλα τα σχέδια, αλλά χωρίς τηλεφωνική υποστήριξη.
 • Επιλογές υποστήριξης WP Engine: Ζωντανή συνομιλία 24/7 σε όλα τα πακέτα, 24/7 τηλεφωνική υποστήριξη σε όλα τα προγράμματα εκτός από το πρόγραμμα εκκίνησης σε επίπεδο εισόδου και εισιτήρια διαθέσιμα μόνο σε ειδικά προσαρμοσμένα προγράμματα κορυφαίας κατηγορίας.

Παρά τις διαφορές που περιγράφονται παραπάνω, κατά τη διάρκεια της δοκιμής αυτής της σύγκρισης, και οι δύο οικοδεσπότες παρείχαν ένα καλό επίπεδο υποστήριξης.

Κανάλι υποστήριξης ζωντανής συνομιλίας από το Kinsta

Και οι δύο οικοδεσπότες προσφέρουν υποστήριξη 24/7 μέσω ζωντανής συνομιλίας στα πανεπιστημιακά τους σχέδια.

Παρόλο που βασικές εργασίες όπως η δημιουργία ενός νέου ιστότοπου WordPress, η μετεγκατάσταση ενός υπάρχοντος ιστότοπου και η επισήμανση ενός τομέα στους λογαριασμούς, ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα, κατά τη διάρκεια της δοκιμής κατάφερα να προκαλέσω μερικά προβλήματα που απαιτούσαν να επικοινωνήσω με το WP Engine και Το προσωπικό υποστήριξης της Kinsta.

Αυτά τα ζητήματα προέκυψαν μετά τη δημιουργία και τη διαγραφή νέων ιστότοπων WordPress, τον πειραματισμό με διαφορετικές προσθήκες μετεγκατάστασης, τη δοκιμή πολλαπλών καταχωρητών τομέα και την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των πιστοποιητικών SSL. Αφού πραγματοποίησαν τέτοιου είδους δραστηριότητες για λίγο, οι ιστότοποι άρχισαν να αντιμετωπίζουν ορισμένα ζητήματα – κυρίως σε σχέση με τους τομείς και τους διακομιστές ονομάτων.

Αυτό παρουσίασε μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσω το προσωπικό υποστήριξης του Kinsta και του WP Engine, με το οποίο ήρθα σε επαφή μέσω των καναλιών ζωντανής συνομιλίας που είναι διαθέσιμα για τα σχέδιά τους. Παρόλο που ορισμένοι αναγνώστες ίσως προτιμούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με το προσωπικό υποστήριξης – κάτι που δεν είναι διαθέσιμο σε κανένα από τα προγράμματα εισόδου WP Engine ή Kinsta – τα κανάλια ζωντανής συνομιλίας και για τους δύο οικοδεσπότες ήταν πολύ ανταποκρινόμενα και τα ζητήματα επιλύθηκαν από τα πρώτα άτομα που συνδέθηκα με. Επιπλέον, όταν ήρθα σε επαφή με τις ομάδες υποστήριξης, χρειάστηκε μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να απαντήσει κάποιος.

Ωστόσο, εάν η επικοινωνία με το προσωπικό υποστήριξης μέσω τηλεφώνου είναι ένας παράγοντας διαπραγμάτευσης, τότε θα πρέπει να επιλέξετε οποιοδήποτε από τα προγράμματα WP Engine εκτός από το πρόγραμμα εκκίνησης σε επίπεδο εισόδου. Η Kinsta δεν προσφέρει καθόλου τηλεφωνική υποστήριξη, αλλά προσφέρει υποστήριξη μέσω εισιτηρίων μέσω email (εκτός από τη ζωντανή συνομιλία) σε όλα τα πακέτα, ενώ με τα WP Engine τα εισιτήρια προορίζονται για πελάτες στο κορυφαίο τους σχέδιο.

Αντίθετα, η τηλεφωνική υποστήριξη είναι διαθέσιμη σε όλα τα προγράμματα φιλοξενίας SiteGround χαμηλότερης τιμής, για τα οποία μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πρόσφατη κριτική μας στο SiteGround.

Καθώς η πρόσβαση σε εξειδικευμένο προσωπικό υποστήριξης είναι ένα από τα βασικά σημεία πώλησης της διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress, ήταν καθησυχαστικό να δούμε ότι τόσο η WP Engine όσο και η Kinsta αντιμετώπισαν τα θέματα γρήγορα και αποτελεσματικά.

Αυτοματοποιημένα και χειροκίνητα αντίγραφα ασφαλείας ιστοτόπων WordPress

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό της υψηλής ποιότητας φιλοξενίας στο WordPress είναι η παροχή ενός εύχρηστου εργαλείου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπων.

Η Kinsta και η WP Engine δεν αποτελούν εξαίρεση από την άποψη αυτή, καθώς και οι δύο οικοδεσπότες προσφέρουν αυτόματα καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας ιστότοπων σε όλα τα σχέδιά τους, καθώς και σας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργείτε χειροκίνητα αντίγραφα ασφαλείας ιστότοπου όταν χρειάζεται. Ωστόσο, για άλλη μια φορά, υπάρχουν ορισμένες βασικές διαφορές στον τρόπο με τον οποίο κάθε κεντρικός υπολογιστής παρέχει αυτήν τη δυνατότητα.

Σημεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου WP Engine

Με το WP Engine, μπορείτε να κατεβάσετε τα αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας για φύλαξη. με το Kinsta, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας με δυνατότητα λήψης.

Τα αντίγραφα ασφαλείας ή τα σημεία επαναφοράς διατηρούνται στους διακομιστές WP Engine και Kinsta και είναι διαθέσιμα μέσω του πίνακα ελέγχου του λογαριασμού σας, με την επιλογή λήψης τους για φύλαξη. Ωστόσο, ενώ το WP Engine σάς επιτρέπει να κατεβάσετε οποιοδήποτε από τα υπάρχοντα αντίγραφα ασφαλείας στον πίνακα ελέγχου σας, με το Kinsta θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό αντίγραφο ασφαλείας με δυνατότητα λήψης. Επίσης, με το Kinsta μπορείτε να δημιουργήσετε μόνο ένα από αυτά τα αντίγραφα ασφαλείας με δυνατότητα λήψης μία φορά την εβδομάδα.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ιστοτόπου Kinsta WordPress

Τα αντίγραφα ασφαλείας του Kinsta αποθηκεύονται για 14 ημέρες, ενώ το WP Engines διατηρεί έως και 40 αντίγραφα ασφαλείας στον πίνακα ελέγχου σας.

Τα αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας που δημιουργούνται καθημερινά από την Kinsta αποθηκεύονται για 14 ημέρες, ενώ με το WP Engine, είναι διαθέσιμα τα τελευταία 40 καθημερινά αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας. Κατά την επαναφορά των αντιγράφων ασφαλείας, η μόνη επιλογή σας με το Kinsta είναι να επαναφέρετε ολόκληρο το αντίγραφο ασφαλείας, ενώ με το WP Engine μπορείτε να συμπεριλάβετε ή να εξαιρέσετε τη βάση δεδομένων από την επαναφορά αντιγράφων ασφαλείας. Και οι δύο οικοδεσπότες σας δίνουν τη δυνατότητα να επαναφέρετε ένα αντίγραφο ασφαλείας στον ιστότοπο παραγωγής σας ή στο περιβάλλον σταδιοποίησης με λίγα μόνο κλικ.

Επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας επαναφοράς κινητήρα WP

Το WP Engine σας δίνει τη δυνατότητα να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας με ή χωρίς τη βάση δεδομένων, ενώ με το Kinsta η μόνη σας επιλογή είναι η πλήρης επαναφορά.

Το WP Engine σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα μερικό αντίγραφο ασφαλείας – κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο σε μεγάλους ιστότοπους – που σας επιτρέπει να εξαιρέσετε θέματα και προσθήκες, για παράδειγμα. Αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη με το Kinsta, αλλά όταν δημιουργείτε ένα αντίγραφο ασφαλείας με δυνατότητα λήψης ολόκληρος ο ιστότοπός σας είναι διαθέσιμος για λήψη, καθιστώντας δυνατή τη μη αυτόματη διαγραφή αρχείων από το αρχείο που δεν χρειάζεστε.

Επιλογές μερικής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας WP Engine

Το WP Engine σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα μερικό αντίγραφο ασφαλείας, ενώ με το Kinsta η πλησιέστερη επιλογή είναι η λήψη πλήρους αντιγράφου ασφαλείας και στη συνέχεια η διαγραφή όσων δεν χρειάζεστε.

Η δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας εύκολα κατά παραγγελία (όπως πριν από την ενημέρωση του λογισμικού WordPress ή την ενεργοποίηση μιας νέας προσθήκης) είναι ζωτικής σημασίας, επομένως είναι καλό να βλέπουμε ότι και οι δύο οικοδεσπότες το κάνουν πολύ απλό.

Παρόλο που και οι δύο οικοδεσπότες παρέχουν μια λειτουργική υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, όταν συγκρίνουν τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες τους, το WP Engine έχει κάποια πλεονεκτήματα έναντι του Kinsta. Αυτό περιλαμβάνει τη διατήρηση των αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επιτρέποντάς σας να κατεβάσετε τα υπάρχοντα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας και να έχετε περισσότερο έλεγχο σχετικά με το τι περιλαμβάνουν τα αντίγραφα ασφαλείας και τις επαναφορές. Ωστόσο, η Kinsta σας δίνει τη δυνατότητα πληρωμής για το πρόσθετο ωριαίων αντιγράφων ασφαλείας που σας δίνει επιπλέον σημεία επαναφοράς για να εργαστείτε.

Ιστοσελίδες σταδιοδρομίας WordPress

Και οι δύο οικοδεσπότες σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο σταδιοποίησης όπου μπορείτε να δοκιμάσετε νέες προσθήκες, να προσαρμόσετε ένα θέμα ή να εκτελέσετε άλλες εργασίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τους επισκέπτες σας εάν τους κάνατε στον ιστότοπό σας. Όταν είστε έτοιμοι, μπορείτε να μεταφέρετε το περιεχόμενο του ιστότοπου σταδιοποίησης στον ιστότοπο ζωντανής ή παραγωγής.

Και οι δύο οικοδεσπότες διευκολύνουν τη μεταφορά περιεχομένου μεταξύ των σταθμών σας και των ζωντανών ιστότοπων. Ωστόσο, για άλλη μια φορά, υπάρχουν κάποιες διαφορές στον τρόπο με τον οποίο παρέχουν αυτήν τη δυνατότητα που θα διερευνήσουμε τώρα.

Δυνατότητα στάσης κινητήρα WP

Το WP Engine σας δίνει πραγματικά τρία περιβάλλοντα εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλόντων ανάπτυξης, στάσης και παραγωγής. Ένας τρόπος με τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ρύθμιση είναι να δουλέψετε σε έναν ιστότοπο στο περιβάλλον ανάπτυξης και να το μεταφέρετε στο περιβάλλον σταδιοποίησης, όπου μπορεί να προσεγγιστεί από εκείνους στους οποίους έχετε δώσει άδεια, όπως οι πελάτες ή η ομάδα σας.

Διαμόρφωση ιστότοπου WP Engine Staging

Το WP Engine σάς επιτρέπει να δημιουργείτε περιβάλλοντα σταδιοποίησης και ανάπτυξης για δημιουργία και δοκιμή ιστότοπων.

Όταν είστε έτοιμοι, μπορείτε να μεταφέρετε τον ιστότοπο στάσης στο περιβάλλον παραγωγής, καθιστώντας τον προσβάσιμο σε όλους.

Κατά την αντιγραφή του ιστότοπού σας στο περιβάλλον παραγωγής με το WP Engine, αντιγράφονται μόνο τα αρχεία (αντί για το περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο στη βάση δεδομένων του WordPress). Ωστόσο, μπορείτε να αντιγράψετε τους πίνακες της επιλογής σας από τη βάση δεδομένων του ιστότοπου σταδιοποίησης, εάν θέλετε. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της λειτουργίας σταδιοποίησης στον ιστότοπο του WP Engine.

Δυνατότητα σταδιοποίησης Kinsta

Η Kinsta διατηρεί τα πράγματα απλά με δύο μόνο περιβάλλοντα: Ζωντανή και σκηνοθεσία. Όταν δημιουργείτε έναν ιστότοπο σταδιοποίησης, έχετε την επιλογή να επαναφέρετε ένα από τα υπάρχοντα αντίγραφα ασφαλείας στον ιστότοπο σταδιοποίησης, δίνοντάς σας έναν κλώνο του ζωντανού ιστότοπού σας για να εργαστείτε. Στη συνέχεια, όταν είστε έτοιμοι, μπορείτε να προωθήσετε τον ιστότοπο στάσης στον ζωντανό ιστότοπο.

Δημιουργία ιστότοπου σταδιοδρομίας Kinsta

Η λειτουργία σταδιοποίησης Kinsta είναι εύχρηστη, αλλά δεν είναι τόσο εξελιγμένη όσο η προσέγγιση του WP Engine.

Σε αντίθεση με το WP Engine, με το Kinsta ολόκληρος ο ιστότοπος και η βάση δεδομένων του αντιγράφονται από το περιβάλλον σταδιοποίησης στον ζωντανό ιστότοπο (και όχι μόνο τα αρχεία ιστότοπου και την επιλογή των πινάκων βάσης δεδομένων). Επομένως, εάν θέλετε περισσότερο έλεγχο σε ό, τι αντιγράφεται μεταξύ των περιβαλλόντων, ίσως προτιμάτε την προσέγγιση WP Engine σε σχέση με τους ιστότοπους.

Μεταβιβάσιμες τοποθεσίες

Εκτός από τα τρία περιβάλλοντα για τον κύριο ιστότοπό σας – ανάπτυξη, στάδια και παραγωγή – ένα άλλο ωραίο χαρακτηριστικό για τους προγραμματιστές του WP Engine είναι η δυνατότητα δημιουργίας μεταβιβάσιμων ιστότοπων. Αυτοί οι μεταβιβάσιμοι ιστότοποι έχουν τα τρία περιβάλλοντα που έχουν οι κανονικοί ιστότοποι, αλλά οι ιστότοποι προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης – συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος παραγωγής – έτσι ώστε μόνο εκείνοι με τα σωστά διαπιστευτήρια να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Ο σκοπός της δυνατότητας μεταβιβάσιμων ιστότοπων είναι να παρέχει ένα χώρο όπου οι προγραμματιστές μπορούν να παράγουν ιστότοπους για τους πελάτες τους, οι οποίοι μπορούν στη συνέχεια να μεταφερθούν στον λογαριασμό WP Engine του πελάτη όταν είναι έτοιμοι να μεταδοθούν ζωντανά. Εναλλακτικά, ο προγραμματιστής θα μπορούσε να αγοράσει μια πίστωση – 20 $ στο πρόγραμμα εκκίνησης – για να φιλοξενήσει έναν επιπλέον ιστότοπο στον λογαριασμό του, καθιστώντας τον ιστότοπο ζωντανό και διαθέσιμο στο κοινό.

Δεν έχετε αυτήν τη λειτουργία με το Kinsta, οπότε, αν θέλετε την ιδέα να δημιουργήσετε ιστότοπους που μπορούν εύκολα να μεταφερθούν από τον λογαριασμό φιλοξενίας σας και στον λογαριασμό κάποιου άλλου, το Kinsta μπορεί να μην είναι ο οικοδεσπότης για εσάς.

Εμπειρίες χρηστών WP Engine και Kinsta

Εκτός από τις δυνατότητες στις οποίες έχετε πρόσβαση, είναι επίσης σημαντικό να δείτε την εμπειρία χρήστη που παρέχει κάθε κεντρικός υπολογιστής. Σε τελική ανάλυση, εάν η επιλογή του οικοδεσπότη σας καθιστά δύσκολη τη διαχείριση του λογαριασμού σας ή τη δημιουργία ενός νέου ιστότοπου WordPress, ίσως καταλήξετε να λυπηθείτε για την απόφασή σας.

Έτσι, έχοντας κατά νου αυτό, ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο πώς είναι να χρησιμοποιείτε κάθε κεντρικό υπολογιστή για να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε έναν ιστότοπο WordPress.

Δημιουργία ιστότοπου WordPress με Kinsta και WP Engine

Ευτυχώς, τόσο η Kinsta όσο και η WP Engine διευκολύνουν τη δημιουργία ενός νέου ιστότοπου WordPress. Μόλις εγγραφείτε και δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας, μπορείτε να εισαγάγετε μερικές λεπτομέρειες για να δημιουργήσετε τον νέο σας ιστότοπο WordPress.

Δημιουργήστε νέο ιστότοπο με το Kinsta

Με το Kinsta, μπορείτε να επιλέξετε σε ποια τοποθεσία του κέντρου δεδομένων θα φιλοξενείται ο ιστότοπός σας κατά τη δημιουργία ενός νέου ιστότοπου.

Εκτός από την επιλογή της φιλοξενίας του ιστότοπού σας, μπορείτε επίσης να αντιγράψετε έναν από τους υπάρχοντες ιστότοπούς σας που φιλοξενούνται στο Kinsta στον νέο ιστότοπο. Με το WP Engine, μπορείτε να επιλέξετε μια τοποθεσία δεδομένων κατά τη δημιουργία του λογαριασμού σας και την εγγραφή σε ένα πρόγραμμα, αλλά δεν μπορείτε να επιλέξετε μια τοποθεσία κέντρου δεδομένων κάθε φορά που δημιουργείτε έναν νέο ιστότοπο. Ωστόσο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη και να ζητήσετε μετεγκατάσταση σε διαφορετική τοποθεσία, εάν είναι απαραίτητο.

Δημιουργία νέου ιστότοπου με WP Engine

Το WP Engine κάνει επίσης τη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου ιστότοπου πολύ απλή.

Όπως το Kinsta, το WP Engine σας δίνει επίσης τη δυνατότητα αντιγραφής ενός από τους υπάρχοντες ιστότοπους του λογαριασμού σας στο νέο ιστότοπο. Αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο εάν έχετε δημιουργήσει έναν ιστότοπο στο περιβάλλον σταδιοποίησης και είστε έτοιμοι να τον δημοσιεύσετε ή εάν έχετε μια προσαρμοσμένη διαμόρφωση ιστότοπου WordPress που χρησιμοποιείτε ως βάση για νέα έργα.

Πίνακας ελέγχου WordPress που φιλοξενείται από το Kinsta

Τα επιπλέον στοιχεία ελέγχου που προστίθενται σε ιστότοπους WordPress που φιλοξενούνται από την Kinsta κάνουν την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης απλή.

Οι ιστότοποι WordPress που δημιουργήθηκαν με το WP Engine και το Kinsta βρίσκονται πολύ κοντά στην προεπιλεγμένη εγκατάσταση του WordPress. Και οι δύο κεντρικοί υπολογιστές προσθέτουν μια επιπλέον ενότητα στον Πίνακα ελέγχου του WordPress που σας δίνει τη δυνατότητα εκκαθάρισης της προσωρινής μνήμης του ιστότοπού σας, ενώ το WP Engine περιλαμβάνει κάποια επιπλέον λειτουργικότητα που σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το CDN, καθώς και ένα κουμπί για την αντιγραφή του ιστότοπου στην περιοχή σταδιοποίησης . Το WP Engine προσθέτει επίσης εύχρηστους συνδέσμους στις σελίδες υποστήριξης και τεκμηρίωσης στον Πίνακα ελέγχου WordPress.

Πίνακας ελέγχου WordPress που φιλοξενείται από το WP Engine

Τόσο το WP Engine όσο και το Kinsta προσθέτουν μια επιπλέον ενότητα στον Πίνακα ελέγχου WordPress των ιστότοπων που φιλοξενούν.

Μία αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ των ιστότοπων WordPress που φιλοξενούνται από το Kinsta και το WP Engine είναι ότι ένας ιστότοπος που δημιουργήθηκε με το WP Engine εμφανίζει προτροπές που σας υπενθυμίζουν να δημιουργήσετε ένα σημείο επαναφοράς όταν πρόκειται να ενημερώσετε μια προσθήκη, ένα θέμα ή το λογισμικό WordPress.

Δημιουργία σημείου επαναφοράς στο WP Engine

Σας συνιστούμε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας πριν πραγματοποιήσετε τυχόν ενημερώσεις σε έναν ιστότοπο που φιλοξενείται από το WP Engine.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, τα premium θέματα StudioPress στα οποία έχουν πρόσβαση οι πελάτες του WP Engine μπορούν να ληφθούν από την περιοχή λογαριασμού WP Engine στον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, να τα ανεβάσετε στον Πίνακα ελέγχου WordPress.

Λήψη θέματος StudioPress

Οι πελάτες του WP Engine μπορούν να κατεβάσουν τα premium θέματα StudioPress WordPress από την περιοχή του λογαριασμού τους.

Είναι καλό να βλέπουμε ότι και οι δύο κεντρικοί υπολογιστές σας παρέχουν μια αρκετά καθαρή εγκατάσταση WordPress, σε αντίθεση με ορισμένους άλλους κεντρικούς υπολογιστές που προσθέτουν πρόσθετα και θέματα τρίτων στον ιστότοπό σας, κάτι που ίσως δεν θέλετε.

Μετεγκατάσταση υπάρχουσας ιστοσελίδας WordPress σε WP Engine και Kinsta

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, και οι δύο κεντρικοί υπολογιστές θα μετεγκαταστήσουν έναν υπάρχοντα ιστότοπο WordPress στους διακομιστές τους.

Ωστόσο, μόνο η Kinsta παρέχει μια υπηρεσία μετακίνησης hands-off σε όλα τα σχέδια, ενώ με το WP Engine αυτή η υπηρεσία προορίζεται για πελάτες με τα αποκλειστικά τους σχέδια. Επομένως, εάν δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις για τη μετανάστευση hands-off ή προτιμάτε να φροντίσετε μόνοι σας τη διαδικασία, θα πρέπει να εκτελέσετε μια μη αυτόματη μετεγκατάσταση.

Μετεγκατάσταση ιστοτόπου WordPress στο Kinsta

Η προτεινόμενη δωρεάν προσθήκη Migrate Guru από το BlogVault καθιστά πολύ εύκολη τη μετακίνηση ενός ιστότοπου WordPress στο Kinsta.

Ευτυχώς, και οι δύο οικοδεσπότες έχουν καταφέρει να απλοποιήσουν τη διαδικασία μετεγκατάστασης ενός ιστότοπου WordPress στις πλατφόρμες τους. Το WP Engine έχει τη δική του δωρεάν προσθήκη – με βάση το εργαλείο Migration Guru από το BlogVault – το οποίο καθιστά πολύ εύκολη τη μετεγκατάσταση ενός ιστότοπου WordPress στους διακομιστές τους, με λεπτομερή τεκμηρίωση που πρέπει να μπορούν όλοι να ακολουθούν.

Πρόσθετο μετεγκατάστασης από το WP Engine

Το WP Engine διαθέτει τη δική του προσθήκη μετεγκατάστασης που υποστηρίζεται από γραπτά και βίντεο φροντιστήρια.

Το Kinsta δεν έχει το δικό του plugin μετεγκατάστασης, αλλά προτείνουν και υποστηρίζουν πλήρως τη χρήση του δωρεάν προσθηκού Migrate Guru WordPress από το BlogVault. Και με τους δύο κεντρικούς υπολογιστές, έχετε επίσης την επιλογή να χρησιμοποιήσετε τη δική σας επιλογή προσθήκης μετεγκατάστασης.

Διαχείριση λογαριασμού WP Engine και Kinsta

Αντί να χρησιμοποιούν μια λύση εκτός του ράφι όπως το cPanel – όπως συμβαίνει συχνά με τους οικοδεσπότες Ιστού – τόσο η WP Engine όσο και η Kinsta έχουν δημιουργήσει τους δικούς τους πίνακες ελέγχου διαχείρισης λογαριασμού. Μέσω αυτών των πυλών, μπορείτε να δημιουργήσετε τους ιστότοπους WordPress, να δημιουργήσετε και να επαναφέρετε αντίγραφα ασφαλείας και να εκτελέσετε άλλες σημαντικές εργασίες.

Διεπαφή χρήστη πίνακα ελέγχου λογαριασμού Kinsta

Ο πίνακας ελέγχου Kinsta είναι καλά σχεδιασμένος με ωραία εμφάνιση που διευκολύνει τη διαχείριση του λογαριασμού και του ιστότοπού σας.

Καθώς και οι δύο οικοδεσπότες σας δίνουν ένα καθορισμένο όριο εύρους ζώνης και επισκέψεις που ο ιστότοπός σας μπορεί να καταναλώνει και να λαμβάνει κάθε μήνα, καθώς και ένα όριο στο μέγεθος του χώρου στο δίσκο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, είναι καλό να δείτε ότι τόσο το WP Engine όσο και το Kinsta σας δίνουν γρήγορος και βολικός τρόπος για να παρακολουθείτε αυτά τα στατιστικά στοιχεία – ειδικά εάν υπερβαίνετε αυτά τα όρια, ενδέχεται να χρεωθείτε με υπερβολικά τέλη.

Διεπαφή χρήστη πίνακα ελέγχου λογαριασμού WP Engine

Ο πίνακας οργάνων WP Engine είναι επίσης εύχρηστος, αλλά ίσως όχι τόσο κομψός όσο ο πίνακας ελέγχου Kinsta.

Και οι δύο οικοδεσπότες παρέχουν γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων του ιστότοπού σας στο WordPress μέσω του λογισμικού phpMyAdmin, αν και μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στη βάση δεδομένων με ένα εργαλείο της επιλογής σας.

Πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων WP Engine phpMyAdmin

Και οι δύο οικοδεσπότες σάς επιτρέπουν να εργαστείτε στη βάση δεδομένων του WordPress μέσω του phpMyAdmin ή της επιλογής σας διεπαφής.

Και οι δύο οικοδεσπότες έχουν δημιουργήσει πολύ εύχρηστες διεπαφές για τη διαχείριση του λογαριασμού σας. Δεν υπάρχει τίποτα να διαχωρίσουμε το WP Engine και το Kinsta σε αυτό το θέμα – παρόλο που μπορείτε να ενημερώσετε τις προσθήκες που είναι εγκατεστημένες στον ιστότοπό σας μέσω του πίνακα ελέγχου λογαριασμού Kinsta.

Διαχείριση προσθηκών WordPress

Σε αντίθεση με το WP Engine, το Kinsta σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώσετε τις προσθήκες WordPress μέσω της περιοχής του λογαριασμού σας.

Αυτό ολοκληρώνει την επισκόπηση μας για το πώς είναι να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες φιλοξενίας WordPress που διαχειρίζονται το Kinsta και το WP Engine. Και οι δύο προσφέρουν μια προσβάσιμη εμπειρία χρήστη, παρόλο που το WP Engine διαθέτει μερικά μικρά πρόσθετα που μπορεί να εκτιμήσετε, όπως οι οδηγίες για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας WordPress πριν εγκαταστήσετε τυχόν ενημερώσεις.

Τεχνικές λεπτομέρειες Kinsta vs WP Engine

Προτού φτάσουμε στα αποτελέσματα της δοκιμής απόδοσης, ακολουθούν ορισμένες τεχνικές πληροφορίες σχετικά με αυτούς τους κεντρικούς υπολογιστές που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε αν το WP Engine ή το Kinsta είναι η καλύτερη επιλογή για τον ιστότοπό σας:

 • Προσωρινή αποθήκευση ιστότοπου: Και οι δύο κεντρικοί υπολογιστές έχουν τη δική τους τεχνολογία προσωρινής αποθήκευσης, με την Kinsta να διαθέτει προσωρινή αποθήκευση σε επίπεδο διακομιστή και ένα εσωτερικό plugin προσωρινής αποθήκευσης WordPress, ενώ η WP Engine έχει τακτική προσωρινή αποθήκευση ιστότοπου και προαιρετική προσωρινή αποθήκευση αντικειμένων για προσωρινή αποθήκευση ερωτημάτων βάσης δεδομένων.
 • Δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (CDN): Και οι δύο οικοδεσπότες παρέχουν προαιρετική πρόσβαση σε CDN, με σχέδια WP Engine, συμπεριλαμβανομένης πρόσβασης CDN από το MaxCDN χωρίς επιπλέον κόστος, και το Kinsta συμπεριλαμβανομένης της χρήσης KeyCDN στα σχέδιά τους ως στάνταρ.
 • PHP: Και οι δύο κεντρικοί υπολογιστές διευκολύνουν την εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών εκδόσεων PHP, αλλά, ενώ το WP Engine υποστηρίζει PHP 5.6 και 7.2, οι χρήστες του Kinsta μπορούν να επιλέξουν από PHP 5.6, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3 και 7.4.
 • HTTP / 2.0: Τόσο το Kinsta όσο και το WP Engine χρησιμοποιούν HTTP / 2.0 στους διακομιστές και στο CDN.
 • SSL: Και οι δύο οικοδεσπότες παρέχουν δωρεάν πιστοποιητικά Let’s Encrypt SSL, ενώ σας δίνουν επίσης τη δυνατότητα εισαγωγής του δικού σας πιστοποιητικού ή αγοράς ενός μέσω του λογαριασμού σας.
 • SFTP: Και οι δύο κεντρικοί υπολογιστές σάς επιτρέπουν να συνδεθείτε στον χώρο του διακομιστή σας για μεταφόρτωση και επεξεργασία αρχείων μέσω Secure FTP, με το WP Engine να σας δίνει επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών λογαριασμών χρηστών SFTP.
 • Διαχειριστής αρχείων διακομιστή: Ούτε το WP Engine ούτε το Kinsta παρέχουν online διαχειριστή αρχείων για πρόσβαση στο χώρο του διακομιστή.
 • SSH: Το Kinsta παρέχει ασφαλή πρόσβαση στο κέλυφος στο χώρο του διακομιστή σας σε όλα τα πακέτα, ενώ με το WP Engine SSH προορίζεται για όσους βρίσκονται στα κορυφαία προγράμματα φιλοξενίας κορυφαίου επιπέδου.
 • Πρόσβαση στη βάση δεδομένων: Και οι δύο οικοδεσπότες χρησιμοποιούν το phpMyAdmin για να παρέχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων του ιστότοπου WordPress μέσω ενός προγράμματος περιήγησης με την επιλογή σύνδεσης μέσω του εργαλείου που προτιμάτε.
 • Υπηρεσία email: Δεν υπάρχει υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κανένα από τα προγράμματα φιλοξενίας Kinsta ή WP Engine.
 • Διαχείριση ιστότοπου WordPress: Ούτε το WP Engine ούτε το Kinsta ενημερώνουν αυτόματα τα θέματα ή τις προσθήκες σας για εσάς, αλλά το WP Engine θα ενημερώσει αυτόματα το λογισμικό WordPress – αν και έχετε τη δυνατότητα να αναβάλλετε μια ενημέρωση για 60 ημέρες. Σε αντίθεση με το WP Engine, το Kinsta σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώσετε τις προσθήκες σας μέσω του πίνακα ελέγχου του λογαριασμού My Kinsta.
 • Περιορισμοί προσθηκών: Και οι δύο κεντρικοί υπολογιστές έχουν λίστες απαγορευμένων Kinsta ή απαγορευμένων προσθηκών WP Engine που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων προσθηκών προσωρινής αποθήκευσης, δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και βελτιστοποίησης που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση του ιστότοπου.
 • Μέτρα ασφαλείας: Το Kinsta έχει λάβει πολλά μέτρα για να διατηρήσει τον ιστότοπό σας ασφαλή, όπως αποκλεισμός GeoIP, σάρωση DDoS, προληπτική διακοπή κακόβουλου κώδικα που εισέρχεται στο δίκτυο και πολλά άλλα, ενώ με το WP Engine, οι ιστότοποι σαρώνονται για κακόβουλο λογισμικό και άλλα θέματα ασφαλείας και την ομάδα υποστήριξης θα αναλάβει δράση αν εντοπιστεί κάτι ανεπιθύμητο.
 • Υπηρεσίες καθαρισμού μετά την παραβίαση: Εάν ο ιστότοπός σας που φιλοξενείται από το WP Engine έχει παραβιαστεί, θα πληρώσει τον Sucuri για να τον διορθώσει, ενώ ο Kinsta θα διορθώσει τον ιστότοπό σας δωρεάν εάν έχει παραβιαστεί.
 • Τοποθεσίες κέντρου δεδομένων: Και οι δύο οικοδεσπότες σάς επιτρέπουν να επιλέξετε από πολλές τοποθεσίες διακομιστών στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία μέσω των συνεργασιών τους με το Google Cloud Platform.
 • Ιστότοποι στάσης: Τόσο τα σχέδια WP Engine όσο και Kinsta περιλαμβάνουν πρόσβαση σε μια τοποθεσία σταδιοποίησης με ανάπτυξη με ένα κλικ στη ζωντανή τοποθεσία μέσω της γραφικής διεπαφής πύλης χρήστη.
 • Μετεγκατάσταση ιστοτόπου WordPress: Όλα τα σχέδια του Kinsta περιλαμβάνουν μετεγκατάσταση ιστοτόπου WordPress ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνιστώμενη δωρεάν προσθήκη για τη μετεγκατάσταση του ιστότοπου μόνοι σας. Το WP Engine δεν παρέχει μετεγκαταστάσεις ιστότοπων στο σχέδιο επιπέδου εισόδου, αλλά διαθέτετε δωρεάν προσθήκη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το κάνετε μόνοι σας. Τα εργαλεία μετεγκατάστασης είναι εύχρηστα και λειτουργούν καλά, με τους δύο κεντρικούς υπολογιστές να παρέχουν λεπτομερείς οδηγίες.
 • Αναλυτικά στοιχεία επισκεπτών: Και οι δύο οικοδεσπότες σάς επιτρέπουν να προβάλετε δεδομένα κίνησης ιστότοπου και κατανομής μέσω των πινάκων ελέγχου του λογαριασμού τους.
 • Έλεγχοι χρόνου λειτουργίας: Και με τους δύο κεντρικούς υπολογιστές, το μπροστινό άκρο του ιστότοπού σας παρακολουθείται για διακοπή λειτουργίας, ενώ το πίσω μέρος παρακολουθείται επίσης για να παρακολουθείτε τη συνολική υγεία του ιστότοπου. Αναλαμβάνεται δράση αν εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα. Και οι δύο οικοδεσπότες έχουν εγγύηση χρόνου λειτουργίας, με 99,95% εγγύηση χρόνου λειτουργίας από την WP Engine και 99,9% από την Kinsta.
 • Κανάλια υποστήριξης: Το WP Engine παρέχει ένα κανάλι ζωντανής συνομιλίας 24/7 σε όλα τα σχέδια και 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη είναι διαθέσιμη σε όλα τα σχέδια εκτός από το πρόγραμμα εκκίνησης σε επίπεδο εισόδου. Η υποστήριξη εισιτηρίων WP Engine 24/7 προορίζεται αποκλειστικά για ειδικά προσαρμοσμένα προγράμματα κορυφαίας κατηγορίας. Με το Kinsta, υπάρχει ένα κανάλι ζωντανής συνομιλίας 24/7 και ένα σύστημα έκδοσης εισιτηρίων σε όλα τα σχέδια, αλλά δεν υπάρχει τηλεφωνική υποστήριξη.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο σελίδα σύγκρισης σχεδίων του ιστότοπου WP Engine και τη σελίδα δυνατοτήτων του ιστότοπου Kinsta.

WP Engine εναντίον Kinsta Loading Times

Ένας από τους κύριους λόγους για να επιλέξετε έναν premium διαχειριζόμενο κεντρικό υπολογιστή WordPress σε σχέση με τη φθηνότερη κοινόχρηστη φιλοξενία είναι οι ταχύτεροι χρόνοι φόρτωσης που πρέπει να επιτύχει ο ιστότοπός σας.

Όπως έδειξαν οι δοκιμές από τη σύγκριση SiteGround vs WP Engine, η καλή διαχείριση φιλοξενίας WordPress είναι σίγουρα ταχύτερη από την καλύτερη κοινή χρήση φιλοξενίας. Υπάρχει όμως διαφορά μεταξύ των διαχειριζόμενων κεντρικών υπολογιστών; Και, αν ναι, ποιος είναι πιο γρήγορος, Kinsta ή WP Engine?

Για να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, δημιουργήσαμε αρκετούς δοκιμαστικούς ιστότοπους WordPress με κάθε κεντρικό υπολογιστή και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε την απόδοσή τους χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Pingdom επί πληρωμή. Οι χρόνοι φόρτωσης των δοκιμαστικών ιστότοπων καταγράφηκαν σε διαστήματα 30 λεπτών, σε διάστημα επτά ημερών.

Για να σας δώσουμε μια πιο στρογγυλή εικόνα σχετικά με την απόδοση του ιστότοπού σας εάν φιλοξενείται από το WP Engine ή το Kinsta, οι δοκιμαστικοί ιστότοποί μας κατέγραψαν τους χρόνους φόρτωσης όταν χρησιμοποιούσαμε ένα ελαφρύ θέμα, καθώς και όταν χρησιμοποιούμε πιο επιλεγμένη, βαρέων βαρών επιλογή.

Εδώ είναι τα αποτελέσματα…

Ελαφριά αποτελέσματα χρόνου φόρτωσης θέματος

Εάν δημιουργείτε ένα απλό ιστολόγιο ή θέλετε ο ιστότοπός σας να έχει τον ελάχιστο σχεδιασμό, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα σχετικά ελαφρύ θέμα για τον ιστότοπό σας. Ένα σύγχρονο και δημοφιλές παράδειγμα είναι το Twenty Nineteen, η τελευταία έκδοση από την επίσημη ομάδα θεμάτων WordPress.org που έχει ενεργοποιηθεί από προεπιλογή σε νέους ιστότοπους WordPress.

Είκοσι δεκαεννέα θέμα WordPress

Το δωρεάν, ελαφρύ θέμα Twenty Nineteen ενεργοποιείται από προεπιλογή σε νέους ιστότοπους WordPress.

Με μικρότερα μεγέθη αρχείων και απουσία φανταχτερών πρόσθετων στοιχείων, το Twenty Nineteen θα πρέπει να φορτώνεται πολύ γρήγορα. Ας δούμε λοιπόν πόσο γρήγορα ήταν οι δοκιμαστικοί ιστότοποί μας όταν χρησιμοποιούσαμε αυτό το θέμα και όταν φιλοξενήθηκαν από το WP Engine και το Kinsta.

Αποτελέσματα ταχύτητας σελίδας Pingdom για είκοσι δεκαεννέα

Σύγκριση των χρόνων φόρτωσης Kinsta και WP Engine χρησιμοποιώντας ένα ελαφρύ θέμα.

Όπως μπορείτε να δείτε από την παραπάνω περίληψη, πάνω από επτά ημέρες παρακολούθησης των χρόνων φόρτωσης των αναρτήσεων ιστολογίου στους ιστότοπους χρησιμοποιώντας το θέμα Twenty Nineteenen, ο ιστότοπος που φιλοξενήθηκε από το WP Engine ήταν ο πιο γρήγορος. Με το WP Engine, ο μέσος χρόνος φόρτωσης ήταν 361 χιλιοστά του δευτερολέπτου, σε σύγκριση με 405 χιλιοστά του δευτερολέπτου στον ιστότοπο που φιλοξενείται στο Kinsta.

Ωστόσο, με μόλις 44 χιλιοστά του δευτερολέπτου ή 0,044 δευτερόλεπτα, δεν υπάρχουν πολλά να διαχωρίσετε το WP Engine και το Kinsta όταν χρησιμοποιείτε ένα βασικό θέμα.

Αποτελέσματα Pingdom για είκοσι δεκαεννέα με WP Engine

Φόρτωση αποτελεσμάτων χρόνου για τον ιστότοπο χρησιμοποιώντας ένα ελαφρύ θέμα που φιλοξενείται από το WP Engine.

Οι εικόνες πάνω και κάτω δείχνουν τους χρόνους φόρτωσης που καταγράφηκαν σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της επταήμερης περιόδου δοκιμής για τις αναρτήσεις ιστολογίου στους ιστότοπους χρησιμοποιώντας το θέμα Twenty Nineteen.

Αποτελέσματα Pingdom για είκοσι δεκαεννέα με την Kinsta

Φόρτωση αποτελεσμάτων χρόνου για τον ιστότοπο χρησιμοποιώντας ένα ελαφρύ θέμα που φιλοξενείται από την Kinsta.

Αποτελέσματα χρόνου φόρτωσης θέματος πολλαπλών χρήσεων

Ενώ το Twenty Nineteen είναι μια καλή επιλογή για όσους αναζητούν ένα δωρεάν, γρήγορο και εύχρηστο θέμα για τον ιστότοπό τους, στο άλλο άκρο του φάσματος έχετε θέματα όπως το Avada. Αυτά τα θέματα πολλαπλών χρήσεων είναι συνήθως γεμάτα με προκαθορισμένο περιεχόμενο ιστότοπου, ισχυρά πρόσθετα και αμέτρητες λειτουργίες και το θέμα με τις καλύτερες πωλήσεις Avada δεν αποτελεί εξαίρεση.

Επίδειξη αρχικής σελίδας θεματικού πρακτορείου Avada

Το δεύτερο σετ δοκιμών μας παρακολούθησε τους χρόνους φόρτωσης ενός ιστότοπου χρησιμοποιώντας την επίδειξη Avada Agency.

Επομένως, εάν σκοπεύετε να δημιουργήσετε έναν εταιρικό ιστότοπο, έναν ιστότοπο πρακτορείου, ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου ή ένα ιστολόγιο με λειτουργίες όπως ρυθμιστικά, εφέ κίνησης ή φόντο βίντεο, τότε θα θέλατε να μάθετε αν το Kinsta ή το WP Engine είναι καλύτερο να φιλοξενήσει ένα ιστότοπο που χρησιμοποιεί ένα θέμα πολλαπλών χρήσεων όπως το Avada.

Avada Agency Demo Αρχική σελίδα Φόρτωση αποτελεσμάτων χρόνου

Για να κάνουμε αυτές τις δοκιμές πιο ρεαλιστικές, εισαγάγαμε την επίδειξη Avada Agency στους ιστότοπους δοκιμών WordPress. Οι χρόνοι φόρτωσης των αρχικών σελίδων καταγράφηκαν από το Pingdom κάθε 30 λεπτά, για περίοδο επτά ημερών. Ακολουθεί μια σύνοψη των αποτελεσμάτων:

Ταχύτητα σελίδας της αρχικής σελίδας Avada

Πάνω από επτά ημέρες δοκιμών, η αρχική σελίδα του ιστότοπου που χρησιμοποιεί το θέμα Avada φορτώθηκε πιο γρήγορα με το Kinsta από το WP Engine.

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των δοκιμών Pingdom, η αρχική σελίδα του ιστότοπου που φιλοξενήθηκε από τον Kinsta φορτώθηκε σε 1,07 δευτερόλεπτα, ενώ η ίδια σελίδα στον ιστότοπο που φιλοξενήθηκε από το WP Engine φορτώθηκε σε 1,19 δευτερόλεπτα, με διαφορά 0,12 δευτερολέπτων ή 120 χιλιοστά του δευτερολέπτου μεταξύ τους.

Χρόνοι φόρτωσης αρχικής σελίδας Avada

Η αρχική σελίδα του ιστότοπου χρησιμοποιώντας το θέμα Avada που φιλοξενήθηκε από τον Kinsta φορτώθηκε σε 1,07 δευτερόλεπτα.

Ορισμένοι αναγνώστες μπορεί να παρατηρήσουν ότι το μέγεθος της σελίδας που δοκιμάζεται είναι διαφορετικό στα δύο σύνολα αποτελεσμάτων, όπως φαίνεται παραπάνω και παρακάτω. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό στην επόμενη ενότητα αυτής της σύγκρισης, αλλά η διακύμανση στο μέγεθος της σελίδας θα μπορούσε να εξηγήσει τη διαφορά στους χρόνους φόρτωσης.

Αποτελέσματα δοκιμής αρχικής σελίδας Avada για WP Engine

Για τον ιστότοπο που φιλοξενείται από το WP Engine, η αρχική σελίδα επίδειξης από το θέμα Avada φορτώθηκε σε 1,19 δευτερόλεπτα.

Avada Agency Demo Blog Post Αποτελέσματα φόρτωσης χρόνου

Οι αρχικές σελίδες επίδειξης ενός προϊόντος όπως το Avada κάνουν εξαιρετική δουλειά για να δείξουν τι είναι αυτά τα θέματα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται κάθε ιστότοπος παρουσίαση πολυμέσων, εφέ κίνησης ή ενσωματωμένο βίντεο στην αρχική του σελίδα.

Δημοσίευση ιστολογίου επίδειξης πρακτορείου θεμάτων Avada

Δοκιμάσαμε επίσης τους χρόνους φόρτωσης μιας ανάρτησης ιστολογίου με μικρότερο μέγεθος αρχείου που δημιουργήθηκε με το Avada.

Έτσι, για να σας δώσουμε μια ιδέα για το είδος των χρόνων φόρτωσης που θα μπορούσατε να περιμένετε από μια πιο μέτρια σελίδα που δημιουργήθηκε με το Avada, μετρήσαμε επίσης την απόδοση μιας ανάρτησης ιστολογίου στους ιστότοπους δοκιμών μας. Ακολουθεί μια σύνοψη των αποτελεσμάτων από επτά ημέρες μέτρησης των χρόνων φόρτωσης:

Αποτελέσματα για την ανάρτηση ιστολογίου Avada

Σε αντίθεση με τη δοκιμή αρχικής σελίδας, αυτή τη φορά η σελίδα που φιλοξενείται από το WP Engine φορτώνεται γρηγορότερα από τη σελίδα που φιλοξενείται από την Kinsta.

Αυτή τη φορά, τα αποτελέσματα ήταν σχεδόν ίδια, με τη σελίδα που φιλοξενήθηκε από το WP Engine να φορτώνεται σε 1,19 δευτερόλεπτα και ο ιστότοπος που φιλοξενείται από το Kinsta έρχεται σε μόλις 0,02 δευτερόλεπτα ή 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου, πιο αργός.

Όπως μπορείτε να δείτε, το ιστολόγιο και η αρχική σελίδα του ιστότοπου που φιλοξενείται από το WP Engine και οι δύο φορτώθηκαν σε 1,19 δευτερόλεπτα, παρά τη διαφορά τους στα μεγέθη. Ωστόσο, με την Kinsta η μικρότερη ανάρτηση ιστολογίου φορτώθηκε σε 1,21 δευτερόλεπτα, έναντι 1,07 δευτερολέπτων για τη μεγαλύτερη αρχική σελίδα. Και οι δύο σειρές δοκιμών – για την αρχική σελίδα και τις αναρτήσεις ιστολογίου – εκτελέστηκαν ταυτόχρονα, τις ίδιες επτά ημέρες.

Ακολουθεί μια ανάλυση των χρόνων φόρτωσης της ανάρτησης ιστολογίου από τον ιστότοπο που φιλοξενείται από το WP Engine και τη χρήση του θέματος Avada, όπως καταγράφηκε από το Pingdom:

Αποτελέσματα ιστολογίου WP Engine Avada

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει τους χρόνους φόρτωσης της ανάρτησης ιστολογίου από τον ιστότοπο που φιλοξενείται από το Kinsta από το Pingdom:

Avada Blog Post Times Φιλοξενείται από την Kinsta

Γιατί η διαφορά στα μεγέθη σελίδων?

Όπως αναφέρθηκε, τα αποτελέσματα του Pingdom δείχνουν διαφορετικά μεγέθη και αριθμούς αιτημάτων για τις σελίδες που παρακολουθούνται, με την αρχική σελίδα του WP Engine που φιλοξενείται σύμφωνα με πληροφορίες να είναι 5,14 MB και η ίδια σελίδα στον ιστότοπο που φιλοξενείται από το Kinsta είναι 5,08 MB. Μια παρόμοια διαφορά φαίνεται στην ανάρτηση ιστολογίου Avada και στις θεματικές δοκιμές των είκοσι δεκαεννέα.

Οι ιστότοποι δημιουργήθηκαν με τον ίδιο τρόπο, ξεκινώντας με μια νέα εγκατάσταση του WordPress, μετά την εγκατάσταση των θεμάτων, την ενεργοποίηση των απαιτούμενων προσθηκών και την εισαγωγή του περιεχομένου επίδειξης. Σε μια προσπάθεια να ξεπεράσω τα διαφορετικά μεγέθη που καταγράφηκαν από το Pingdom, δημιούργησα επίσης έναν ιστότοπο σε διαφορετικό κεντρικό υπολογιστή, χρησιμοποιώντας το θέμα Avada, μετά τον μετανάστευσα στο WP Engine και το Kinsta χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο αναπαραγωγής ιστότοπου. Ωστόσο, τα αποτελέσματα του Pingdom έδειξαν διαφορετικά μεγέθη σελίδων για φαινομενικά πανομοιότυπους ιστότοπους.

Παρόλο που δημιουργήθηκε με τον ίδιο τρόπο, θα μπορούσε να είναι ότι η ρύθμιση παραμέτρων προσωρινής αποθήκευσης και CDN που τέθηκε σε εφαρμογή από τους κεντρικούς υπολογιστές, καθώς και οι εσωτερικές προσθήκες που ενεργοποίησαν οι WP Engine και Kinsta, επηρέασαν τα τελικά μεγέθη των σελίδων.

Επίσης, όπως δείχνουν οι παρακάτω εικόνες, τα μεγέθη σελίδων που καταγράφονται από το Pingdom κατά τη διάρκεια της δοκιμής κυμαίνονται. Ωστόσο, καθώς αυτό ισχύει για όλους τους ιστότοπους δοκιμών, πιστεύω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι τα αποτελέσματα είναι σχετικά και δίνουν μια καλή εικόνα για το πόσο γρήγορα είναι αυτοί οι οικοδεσπότες.

Κατανομή Pingdom του ιστότοπου που φιλοξενείται από το WP Engine

Η στήλη μεγέθους σελίδας εμφανίζει διαφορετικά μεγέθη για τη σελίδα που παρακολουθείται, παρά τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στον ιστότοπο κατά τη διάρκεια της περιόδου δοκιμής.

Κατανομή Pingdom του φιλοξενούμενου ιστότοπου του Kinsta

Και πάλι, το Pingdom παραθέτει διαφορετικά μεγέθη για τη σελίδα που παρακολουθείται στον ιστότοπο που φιλοξενείται στο Kinsta.

Για τη δοκιμή ταχύτητας ιστότοπου, όλοι οι ιστότοποι φιλοξενήθηκαν στην ίδια φυσική τοποθεσία Iowa και η ίδια τοποθεσία δοκιμής επιλέχθηκε στο Pingdom New York.

Φόρτωση δοκιμής απόδοσης αντίκτυπου

Οι παραπάνω δοκιμές χρόνου φόρτωσης πραγματοποιήθηκαν σε ιστότοπους που δεν έλαβαν επισκεψιμότητα. Παρόλο που αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συγκρίνουν την ταχύτητα αυτών των δύο κεντρικών υπολογιστών, είναι επίσης χρήσιμο να δούμε πώς αποδίδουν οι δοκιμαστικοί ιστότοποι όταν έχουν πρόσβαση σε πολλούς επισκέπτες ταυτόχρονα.

Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Load Impact, καταφέραμε να προσομοιώσουμε πολλούς χρήστες που έχουν πρόσβαση στους ιστότοπους ταυτόχρονα, ενώ καταγράφηκαν οι χρόνοι φόρτωσης των ιστότοπων. Στις προσαρμοσμένες δοκιμές μας, ο αριθμός των εικονικών χρηστών που έχουν πρόσβαση στους ιστότοπους αυξήθηκε σε μια περίοδο δέκα λεπτών έως ότου υπήρχαν 250 ταυτόχρονοι εικονικοί χρήστες που επισκέπτονταν τον ιστότοπο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δέκα λεπτών, το Load Impact κατέγραψε την ταχύτητα των ιστότοπων.

Στα παρακάτω γραφήματα, η μπλε γραμμή αντιπροσωπεύει τον αριθμό των εικονικών χρηστών που έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο, ενώ η πράσινη γραμμή δείχνει τον χρόνο φόρτωσης του ιστότοπου.

Αποτελέσματα αντίκτυπου φόρτωσης ιστότοπου Kinsta

Ο ιστότοπος που φιλοξενήθηκε από την Kinsta χειρίστηκε 250 ταυτόχρονους εικονικούς χρήστες χωρίς καμία πτώση στην απόδοση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής αυτής της δοκιμής και την επίδραση που είχε στον ιστότοπο που φιλοξένησε η Kinsta, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στον ιστότοπο Load Impact.

Αποτελέσματα επιπτώσεων φόρτωσης ιστότοπου κινητήρα WP

Ο ιστότοπος που φιλοξενήθηκε από το WP Engine φιλοξένησε επίσης 250 ταυτόχρονους εικονικούς χρήστες χωρίς επιβράδυνση.

Τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής είναι επίσης διαθέσιμα στον ιστότοπο Load Impact.

Για λόγους περιβάλλοντος, η σύγκριση Bluehost, GoDaddy και SiteGround δείχνει τους ιστότοπους WordPress που φιλοξενούνται σε αυτά τα φθηνότερα κοινόχρηστα σχέδια που αντιμετώπιζαν λιγότερους από 50 ταυτόχρονους εικονικούς χρήστες. Παρόλο που, όπως έδειξε η πρόσφατη κριτική μας στο SiteGround, το κοινόχρηστο σχέδιο GoGeek μεσαίου επιπέδου από το SiteGround είχε καλή απόδοση με εκατό ταυτόχρονους εικονικούς χρήστες. Επομένως, εάν τα σχέδια WP Engine και Kinsta είναι πολύ ακριβά, ενδέχεται να μπορείτε να βρείτε ένα ισχυρό σπίτι για τον ιστότοπό σας με κοινόχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας από μια εταιρεία, όπως το SiteGround, εάν κοιτάξετε πάνω από τα σχέδια αρχικού επιπέδου.

Kinsta vs WP Engine Uptime

Και οι δύο οικοδεσπότες έχουν εγγυήσεις λειτουργίας, με το WP Engine να προσφέρει 99,95% διαθεσιμότητα υπηρεσιών και 99,9% από την Kinsta. Ενώ η διαφορά μεταξύ 99,95% και 99,9% μπορεί να μην μοιάζει πολύ, σύμφωνα με αυτήν την αριθμομηχανή uptime, για ένα χρόνο ισοδυναμεί με μια διαφορά περίπου τεσσάρων ωρών στο εγγυημένο χρόνο διακοπής λειτουργίας μεταξύ των δύο κεντρικών υπολογιστών. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, κανένας από τους τέσσερις ιστότοπους δοκιμών που παρακολουθήσαμε δεν παρουσίασε καμία διακοπή λειτουργίας από κανέναν κεντρικό υπολογιστή κατά τη διάρκεια των επτά ημερών της δοκιμής.

Σύγκριση Uptime Kinsta vs WP Engine

Κανένας από τους τέσσερις ιστότοπους δοκιμών που φιλοξενήθηκε από την WP Engine και την Kinsta δεν αντιμετώπισε κανένα χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Τελικές σκέψεις

Με την πρώτη ματιά, δεν υπάρχουν πολλά να διαχωριστούν οι Kinsta και WP Engine. Και οι δύο οικοδεσπότες έχουν πακέτα εισόδου σε επίπεδο ίδιας τιμής με συγκρίσιμα δικαιώματα αποθήκευσης, εύρους ζώνης και επισκέψεων. Επιπλέον, οι ιστότοποι που φιλοξενούνται με το WP Engine και το Kinsta αποθηκεύονται στο ισχυρό Google Cloud Platform.

Ακόμη και τα αποτελέσματα από τον χρόνο φόρτωσης και τις δοκιμές απόδοσης δεν διευκολύνουν την κήρυξη ενός κεντρικού υπολογιστή καλύτερα από τον άλλο.

Εξαιτίας αυτού, μόλις αρχίσετε να σκάβετε τις λεπτομέρειες και να χρησιμοποιήσετε πραγματικά τους οικοδεσπότες, οι διαφορές αρχίζουν να γίνονται εμφανείς και κάποιος αρχίζει να εμφανίζεται ως νικητής.

Με ένα πιο λειτουργικό σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, περισσότερες επιλογές για τη χρήση ιστότοπων σταδιοποίησης και χωρίς χρεώσεις υπερβολικού εύρους ζώνης – για να μην αναφέρουμε την πρόσβαση στα 37 premium θέματα από το StudioPress – κερδίζετε περισσότερα για τα χρήματά σας με το WP Engine.

Επομένως, εκτός εάν υπάρχει μια συγκεκριμένη δυνατότητα που πρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτήν που παρέχεται μόνο από την Kinsta, πιθανότατα θα πρέπει πρώτα να εξετάσετε τη φιλοξενία του ιστότοπού σας με το WP Engine.

Χρησιμοποιήσατε / χρησιμοποιήσατε έναν από αυτούς τους δύο κεντρικούς υπολογιστές; Σκέψεις?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map