HostGator εναντίον Bluehost – Ποιο προσφέρει το καλύτερο προϋπολογισμό WordPress Hosting;

Προσφορές WordPress


Το Bluehost και το HostGator είναι δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα στη φιλοξενία WordPress, οπότε αν ψάχνετε τον καλύτερο τρόπο για να αποκτήσετε έναν ιστότοπο στο διαδίκτυο με ελάχιστο κόστος, είναι πιθανό και τα δύο να βρίσκονται στη λίστα σας. Αλλά ποιο είναι το καλύτερο?

Το Bluehost και το HostGator μπορεί τεχνικά να ανήκουν στην ίδια εταιρεία (περισσότερα σε αυτό αργότερα), αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε ποιο είναι κατάλληλο για εσάς. Συγκρίνοντας τα χαρακτηριστικά τους, την αξιοπιστία και την απόδοσή τους – χρησιμοποιώντας το πραγματικό δεδομένα δοκιμών πραγματικής ζωής από το δημοφιλές θέμα WordPress Divi, από τα Elegant Themes – ελπίζουμε να σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείτε για να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το ποια είναι κατάλληλη για τον ιστότοπό σας.

Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ…

Contents

Σχέδια φιλοξενίας που χρησιμοποιούνται για αυτήν τη σύγκριση

Σε αυτήν τη σύγκριση, θα δοκιμάσουμε ένα από τα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας από το Bluehost, μαζί με ένα από τα βελτιστοποιημένα προγράμματα φιλοξενίας HostGator WordPress. Με και τα δύο σχέδια διαθέσιμα στην ίδια τιμή, αυτή η σύγκριση Bluehost vs HostGator όχι μόνο θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια να εμπιστευτείτε με τον ιστότοπό σας, αλλά και αν η κοινή φιλοξενία κοινής χρήσης ή μια υπηρεσία βελτιστοποιημένη για το WordPress είναι η καλύτερη επιλογή για το έργο σας.

Οι κύριες λεπτομέρειες των σχεδίων που χρησιμοποιούνται σε αυτήν τη σύγκριση είναι οι εξής:

 • Bluehost – Shared Plus: Από 5,95 $ το μήνα (κανονική τιμή 10,99 $ το μήνα).
 • HostGator – WordPress Starter: Από 5,95 $ το μήνα (κανονική τιμή 14,95 $ το μήνα).

Η επιλογή μηνιαίας πληρωμής σημαίνει ότι θα χρεωθείτε με την κανονική τιμή, ενώ εάν εγγραφείτε για μεγαλύτερες περιόδους, θα λάβετε έκπτωση με το HostGator και το Bluehost.

Σχετικά με το HostGator και το Bluehost

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Bluehost και το HostGator είναι δύο από τους πιο γνωστούς οικοδεσπότες Ιστού που λειτουργούν και, από το 2015, ήταν και οι δύο στις κορυφαίες 20 μεγαλύτερες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων στον κόσμο. Επομένως, ανεξάρτητα από το ποιο θα διαλέξετε, θα φιλοξενείτε τον ιστότοπό σας με μια πολύ εδραιωμένη εταιρεία.

bluehost-αρχική σελίδα

Στην πραγματικότητα, τόσο το HostGator όσο και το Bluehost ανήκουν πλέον στην ίδια εταιρεία, Endurance International Group (EIG). Όχι μόνο η EIG κατέχει και λειτουργεί το Bluehost και το HostGator, αλλά έχουν επίσης αγοράσει πολλές άλλες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων και, από το 2015, σύμφωνα με πληροφορίες είχαν εντελώς επιβλητικούς 4,2 εκατομμύρια χρήστες.

hostgator-αρχική σελίδα

Η Bluehost ιδρύθηκε το 2003 στη Γιούτα των ΗΠΑ, όπου βρίσκονται ακόμη τα κεντρικά της γραφεία. Αγοράστηκε από την EIG το 2010 για ένα μη γνωστό ποσό. Το HostGator ιδρύθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ το 2002, αν και από τότε μετέφερε τα κεντρικά του γραφεία στο Τέξας των ΗΠΑ. Το HostGator εξαγοράστηκε από την EIG το 2012 για 225 εκατομμύρια δολάρια. Μαζί με άλλους οικοδεσπότες της EIG, και οι δύο εταιρείες υπέστησαν αξιοσημείωτες διακοπές λειτουργίας το 2013 – ωστόσο, δεν έχει αναφερθεί τίποτα στην ίδια κλίμακα από τότε.

Βασικές λεπτομέρειες των σχεδίων Bluehost και HostGator: Σε σύγκριση

Οι κύριες πτυχές των κοινών προγραμμάτων φιλοξενίας σε επίπεδο εισόδου που χρησιμοποιούνται σε αυτήν τη σύγκριση είναι οι εξής:

 • Bluehost Shared Plus: Φιλοξενήστε απεριόριστους ιστότοπους με αποθηκευμένο χώρο αποθήκευσης και εύρος ζώνης.
 • HostGator WordPress Starter: Φιλοξενήστε έναν ιστότοπο με μη μετρημένο χώρο αποθήκευσης και μηνιαία μέση επισκεψιμότητα ιστότοπου 100.000 επισκέψεων.

Στα χαρτιά, τουλάχιστον, φαίνεται ότι η Bluehost προσφέρει την πιο ανταγωνιστική υπηρεσία για την τιμή. Ωστόσο, όπως θα δούμε σύντομα, υπάρχουν περισσότερα για την επιλογή ενός οικοδεσπότη Ιστού από το εύρος ζώνης και τα επιδόματα ιστότοπου.

Bluehost και HostGator Κύρια Χαρακτηριστικά Web Hosting: Σε σύγκριση

Εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας CodeGuard

Το HostGator περιλαμβάνει αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας ιστότοπων WordPress, ενώ το Bluehost διαθέτει ένα εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με ένα κλικ.

Προτού φτάσουμε στα αποτελέσματα της δοκιμής ταχύτητας και απόδοσης, ας δούμε μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των δύο προγραμμάτων φιλοξενίας από το HostGator και το Bluehost.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ιστοτόπων WordPress

Παρόλο που τα δύο προγράμματα φιλοξενίας σε αυτήν τη σύγκριση είναι προς το τέλος του φάσματος εισόδου, αξίζει να επισημανθεί ότι το σχέδιο HostGator απευθύνεται ειδικά σε χρήστες του WordPress, και ως εκ τούτου έχει κάποια ωραία πρόσθετα χαρακτηριστικά που πρέπει να εκτιμήσει αυτό το δημογραφικό. Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι είστε λίγο πιο περιορισμένοι σε ό, τι μπορείτε να κάνετε με τον λογαριασμό φιλοξενίας σας.

Κατάσταση CodeGuard

Με το HostGator, οι ιστότοποι WordPress δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας κάθε 24 ώρες χρησιμοποιώντας την υπηρεσία CodeGuard.

Μία από αυτές τις χρήσιμες λειτουργίες είναι τα αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας ιστοτόπων WordPress μέσω CodeGuard. Ως μέρος αυτής της υπηρεσίας, οι πελάτες του HostGator λαμβάνουν 1 GB χώρου αποθήκευσης αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου, με την επιλογή να διατηρούν αρχεία αντιγράφων ασφαλείας για όσο διάστημα επιθυμούν, ενώ παραμένει χώρος.

Ρυθμίσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας CodeGuard

Το εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας HostGator CodeGuard διευκολύνει την επιλογή του χρόνου διατήρησης των αρχείων αντιγράφων ασφαλείας.

Οι πελάτες της Bluehost στο πρόγραμμα Shared Basic σε επίπεδο εισόδου θα πρέπει να φροντίσουν οι ίδιοι για τα αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπου. Ωστόσο, ο πίνακας ελέγχου Bluehost καθιστά πολύ εύκολη τη δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας ιστότοπου, με μόνο ένα κλικ που απαιτείται.

Εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Bluehost

Το πρόγραμμα Bluehost Shared Basic σε επίπεδο εισόδου δεν περιλαμβάνει αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας, αλλά διαθέτει ένα εύχρηστο εργαλείο.

Εάν αυτή η δυνατότητα είναι σημαντική για εσάς, το πιο ακριβό πρόγραμμα φιλοξενίας Bluehost Shared Prime περιλαμβάνει το εργαλείο SiteBackup Pro, το οποίο επιτρέπει την αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπων WordPress. Υπάρχουν επίσης μερικές εξαιρετικές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας τρίτων κατασκευαστών εκεί έξω που μπορούν να προσθέσουν αυτήν τη δυνατότητα στον ιστότοπό σας.

Κανάλια υποστήριξης

Η δυνατότητα επικοινωνίας με τον οικοδεσπότη Ιστού σας είναι ζωτικής σημασίας, επομένως είναι καλό να βλέπετε ότι τόσο το Bluehost όσο και το HostGator προσφέρουν 24/7 ζωντανή συνομιλία και τηλεφωνική υποστήριξη. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, και οι δύο οικοδεσπότες ιστού προσέφεραν μια υπηρεσία ζωντανής συνομιλίας με άμεση ανταπόκριση και γνώση. Ωστόσο, εάν το email είναι η προτιμώμενη μέθοδος επικοινωνίας με την υποστήριξη, καμία από τις υπηρεσίες δεν προσφέρει πλέον τεχνική υποστήριξη μέσω έκδοσης εισιτηρίων μέσω email.

Άλλες σημαντικές λεπτομέρειες σύγκρισης Bluehost και HostGator

Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποιο από τα δύο σχέδια φιλοξενίας είναι το καλύτερο για τον ιστότοπό σας – Bluehost Shared Plus ή HostGator WordPress Starter – εδώ είναι μερικές σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Προσωρινή αποθήκευση ιστότοπου: Η Bluehost χρησιμοποιεί τη δική της τεχνολογία προσωρινής αποθήκευσης για να αυξήσει την ταχύτητα του ιστότοπού σας, ενώ το HostGator συνιστά και εγκαθιστά αυτόματα το δημοφιλές πρόσθετο WP Super Cache WordPress.
 • Δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (CDN): Η Bluehost υποστηρίζει και συνιστά τη δωρεάν υπηρεσία Cloudflare CDN, ενώ το HostGator σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε υπηρεσία CDN.
 • PHP: Το Bluehost προσφέρει εύκολη εναλλαγή μεταξύ των εκδόσεων PHP 5.6, 7 και Edge, ενώ με το HostGator θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη για εναλλαγή μεταξύ των εκδόσεων PHP 5.6. και 7.1.
 • HTTP / 2.0: Το Bluehost χρησιμοποιεί HTTP / 2.0. Το HostGator δεν το κάνει.
 • SSL: Τα πακέτα Bluehost περιλαμβάνουν δωρεάν πιστοποιητικό SSL, ενώ με το HostGator είναι ένα προαιρετικό πρόσθετο επί πληρωμή.
 • Τεχνολογία διακομιστή: Οι διακομιστές Bluehost και HostGator εκτελούν το Apache.
 • SFTP: Το Bluehost και το HostGator προσφέρουν ασφαλή πρόσβαση FTP στον ιστότοπό σας για μεταφόρτωση και επεξεργασία αρχείων.
 • Διαχειριστής αρχείων διακομιστή: Το Bluehost σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στον χώρο σας μέσω διαχειριστή αρχείων με γραφικό περιβάλλον χρήστη. Το HostGator δεν το επιτρέπει αυτό για πελάτες στα προγράμματα WordPress.
 • Πρόσβαση στη βάση δεδομένων: Το Bluehost σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων του ιστότοπού σας μέσω του phpMyAdmin, ενώ το πρόγραμμα HostGator WordPress Starter δεν περιλαμβάνει πρόσβαση στη βάση δεδομένων.
 • Υπηρεσία email: Το Bluehost και το HostGator προσφέρουν μια πλήρη υπηρεσία email ως μέρος αυτών των σχεδίων.
 • Διαχείριση ιστότοπου WordPress: Το Bluehost σάς δίνει τη δυνατότητα ενεργοποίησης αυτόματων πυρήνων WordPress, προσθηκών ή / και θεματικών ενημερώσεων, ενώ το HostGator ενημερώνει αυτόματα τον πυρήνα, τις προσθήκες και τα θέματα του WordPress χωρίς επιλογή να εξαιρεθείτε.
 • Περιορισμοί προσθηκών: Το Bluehost επιτρέπει όλες τις προσθήκες WordPress, ενώ το HostGator διαθέτει μια λίστα μη επιτρεπόμενων προσθηκών για πελάτες στα πακέτα WordPress.
 • Μέτρα ασφαλείας: Το HostGator προστατεύεται από επιθέσεις DDoS (πλημμύρα UDP) και κακόβουλο λογισμικό και το σχέδιό του περιλαμβάνει την υπηρεσία ασφαλείας SiteLock, ενώ η Bluehost δεν πραγματοποιεί ελέγχους σάρωσης κακόβουλου λογισμικού και DDoS ως στάνταρ, αλλά προσφέρει την υπηρεσία ασφαλείας SiteLock ως προαιρετική πληρωμένη αναβάθμιση.
 • Υπηρεσίες καθαρισμού μετά την παραβίαση: Το Bluehost θα παρέχει μια λίστα παραβιασμένων αρχείων για να αντιμετωπίσετε, ενώ το πρόγραμμα HostGator WordPress περιλαμβάνει αυτόματη αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού.
 • Τοποθεσίες κέντρου δεδομένων: Το Bluehost έχει κέντρα δεδομένων στη Γιούτα (ΗΠΑ) και το HostGator έχει κέντρα στη Γιούτα και το Τέξας (ΗΠΑ).
 • Ιστότοποι στάσης: Το HostGator δεν προσφέρει υπηρεσία ιστότοπου σταδιοποίησης, ενώ το Bluehost διαθέτει ένα εργαλείο ιστότοπου σταδιοποίησης πλούσιο σε χαρακτηριστικά.
 • Μετεγκατάσταση ιστοτόπου WordPress: Ενώ το HostGator προσφέρει μια δωρεάν υπηρεσία μετεγκατάστασης ιστότοπων WordPress, η Bluehost έχει μια υπηρεσία μετανάστευσης επί πληρωμή $ 149, αλλά υποστηρίζει πρόσθετα μετεγκατάστασης WordPress για να σας βοηθήσει να μετακινηθείτε σε έναν νέο κεντρικό υπολογιστή ιστού.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό έχει απαντήσει στις υπόλοιπες ερωτήσεις σας σχετικά με τα σχέδια HostGator και Bluehost. Τώρα, ας μάθουμε ποιος είναι ο πιο αξιόπιστος και γρηγορότερος οικοδεσπότης Ιστού στη σύγκριση χρόνου λειτουργίας και ταχύτητας σελίδας.

Bluehost και HostGator Uptime

Για κάθε δευτερόλεπτο ο ιστότοπός σας είναι εκτός σύνδεσης και δεν είναι διαθέσιμος, ενδέχεται να χάνετε πωλήσεις, πελάτες ή μια ευκαιρία να αυξήσετε το κοινό σας. Ακριβώς όπως ένα κατάστημα που έκλεισε χωρίς προειδοποίηση κατά τις προγραμματισμένες ώρες λειτουργίας του, ένας ιστότοπος που υποφέρει από διακοπή λειτουργίας δεν θα έχει καλή εντύπωση στους επισκέπτες και είναι απίθανο να κερδίσει νέες αφίξεις.

Έχοντας αυτό κατά νου, είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξετε έναν οικοδεσπότη με έντονη εστίαση στην παροχή υψηλών επιπέδων χρόνου λειτουργίας και αποδεδειγμένη ικανότητα να ελαχιστοποιήσετε τον χρόνο διακοπής. Κάποιο είδος επιστροφής χρημάτων ή εγγύησης χρόνου λειτουργίας μπορεί επίσης να είναι ωραίο.

Τόσο η Bluehost όσο και η HostGator στοχεύουν να διατηρήσουν τον ιστότοπό σας στο διαδίκτυο όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά μόνο το HostGator προσφέρει εγγύηση χρόνου λειτουργίας. Σε αντίθεση με το Bluehost, εάν ο ιστότοπός σας σε κοινόχρηστο διακομιστή HostGator αντιμετωπίζει λιγότερο χρόνο λειτουργίας 99,9%, ενδέχεται να λάβετε πίστωση ενός μήνα. Αν και αυτό είναι καλό, δεν προτιμάται η διακοπή λειτουργίας έναντι της επιστροφής χρημάτων.

Λοιπόν, πώς συγκρίνονται οι Bluehost και HostGator σε ό, τι αφορά τον χρόνο λειτουργίας και την ταχύτητα της σελίδας?

HostGator vs Bluehost: Αποτελέσματα δοκιμών Uptime

Στις δύο εβδομάδες παρακολούθησης με το Pingdom, τόσο το Bluehost όσο και το HostGator κατάφεραν να προσφέρουν 99,9% uptime. Ωστόσο, ο ιστότοπος στους διακομιστές Bluehost αντιμετώπισε περισσότερα από δύο φορές περισσότερα λεπτά εκτός σύνδεσης.

Σύγκριση Uptime

Μια σύγκριση του χρόνου διακοπής που βίωσαν οι Bluehost και HostGator κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας.

Όπως μπορείτε να δείτε από τις δοκιμές μας, ακόμη και ο χρόνος λειτουργίας 99,9% επιτρέπει μερικές ξεχωριστές περιπτώσεις και ορισμένα λεπτά διακοπής λειτουργίας σε μια σχετικά σύντομη περίοδο 18 ημερών.

Αναφορά χρόνου λειτουργίας HostGator

Στη δοκιμή μας, το HostGator έδωσε τον καλύτερο χρόνο λειτουργίας με 99,97% και μία διακοπή, η οποία διήρκεσε οκτώ λεπτά.

Στην πραγματικότητα, όπως δείχνει ο ιστότοπος uptime.is, κατά τη διάρκεια ενός έτους, ο χρόνος λειτουργίας 99,9% ισούται με 8 ώρες και 45,0 δευτερόλεπτα εκτός λειτουργίας, σε σύγκριση με 52 εκατομμύρια 35,7 δευτερόλεπτα για χρόνο λειτουργίας 99,99%. Έτσι, εάν μπορείτε να βρείτε έναν κοινόχρηστο κεντρικό υπολογιστή που προσφέρει 99,99% χρόνο λειτουργίας, προσθέστε τα στη σύντομη λίστα σας.

Αναφορά Bluehost Uptime

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το Pingdom ανέφερε 99,94% χρόνο λειτουργίας και 17 λεπτά διακοπής λειτουργίας για τρεις διακοπές.

Με το HostGator να παρέχει καλύτερο χρόνο λειτουργίας από το Bluehost, ας δούμε πώς συγκρίνονται αυτοί οι οικοδεσπότες ιστού όταν πρόκειται για χρόνους φόρτωσης.

Bluehost vs HostGator Χρόνοι φόρτωσης: Σε σύγκριση

Υπάρχουν πολλά καλά τεκμηριωμένα οφέλη από την ύπαρξη ενός ιστότοπου γρήγορης φόρτωσης, όπως υψηλότερα ποσοστά μετατροπών, μεγαλύτερες επισκέψεις σε ιστότοπους και καλύτερες βαθμολογίες μηχανών αναζήτησης. Επομένως, όταν επιλέγετε έναν οικοδεσπότη Ιστού, η απόδοση πρέπει να είναι μία από τις κύριες προτεραιότητές σας.

Λοιπόν, ποιος είναι ο γρηγορότερος οικοδεσπότης Ιστού: HostGator ή Bluehost; Για να το μάθουμε, δοκιμάσαμε και τις δύο υπηρεσίες χρησιμοποιώντας ένα βασικό δωρεάν θέμα WordPress και ένα ισχυρό πρότυπο πολλαπλών χρήσεων.

Bluehost vs HostGator: Χρόνοι φόρτωσης σελίδων 7 ημερών με ένα ελαφρύ θέμα

Στιγμιότυπο οθόνης σελίδας δοκιμής θέματος 2017

Στιγμιότυπο οθόνης από τη σελίδα δοκιμής θεμάτων Twenty Seventeen WordPress.

Αρχικά, εγκαταστήσαμε το βασικό δωρεάν θέμα Twenty Seventeen WordPress στους ιστότοπους δοκιμών και στη συνέχεια δημιουργήσαμε μια ανάρτηση ιστολογίου. Στη συνέχεια, ρυθμίσαμε το Pingdom να παρακολουθεί την ταχύτητα αυτής της σελίδας σε διάστημα επτά ημερών, με τους χρόνους να καταγράφονται σε διαστήματα 30 λεπτών για τον προσδιορισμό των μέσων χρόνων φόρτωσης.

Σύγκριση ταχύτητας σελίδας Pingdom

Όταν χρησιμοποιείτε ένα βασικό θέμα WordPress, το HostGator είχε καλύτερη απόδοση από το Bluehost.

Οι ακόλουθοι χρόνοι φόρτωσης όταν χρησιμοποιούσατε ένα ελαφρύ θέμα WordPress και μια απλή ανάρτηση ιστολογίου για δοκιμή έδειξαν ότι ο ιστότοπος HostGator ήταν πολύ πιο γρήγορος:

 • Bluehost: 2,15 δευτερόλεπτα (Θέμα είκοσι δεκαεπτά).
 • HostGator: 814 χιλιοστά του δευτερολέπτου (Θέμα είκοσι δεκαεπτά).

Λαμβάνοντας υπόψη τις παρόμοιες τιμές αυτών των πακέτων φιλοξενίας, τα αποτελέσματα δείχνουν μια εκπληκτικά μεγάλη διαφορά στην απόδοση όταν χρησιμοποιείτε ένα βασικό θέμα WordPress και δοκιμάζετε με μια απλή ανάρτηση ιστολογίου.

Χρόνοι φόρτωσης 7 ημερών HostGator με ελαφρύ θέμα

Χρόνοι φόρτωσης HostGator με θέμα 2017

Σε έναν ιστότοπο που χρησιμοποιεί το βασικό θέμα Twenty Seventeen WordPress, το HostGator παρέδωσε τους γρηγορότερους χρόνους φόρτωσης.

Χρόνοι φόρτωσης σελίδας Bluehost 7 ημερών με ένα ελαφρύ θέμα

Bluehost Loading Times με θέμα 2017

Ο μέσος χρόνος φόρτωσης που καταγράφηκε για επτά ημέρες ήταν πολύ πιο αργός για τον ιστότοπο της Bluehost.

Δοκιμή ταχύτητας σελίδας με θέμα WordPress πολλαπλών χρήσεων Premium

Εάν δημιουργείτε οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα βασικό ιστολόγιο, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα θέμα WordPress πολλαπλών χρήσεων ή πλούσιο σε λειτουργίες. Το Divi, από το Elegant Themes, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα WordPress πολλαπλών χρήσεων που διατίθενται σήμερα και, κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, καταγράψαμε επίσης τους χρόνους φόρτωσης ενός ιστότοπου χρησιμοποιώντας αυτό το θέμα.

Σύγκριση των χρόνων φόρτωσης με το θέμα Divi

Στο δεύτερο σύνολο δοκιμών ταχύτητας σελίδας χρησιμοποιώντας μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με το θέμα Divi, το HostGator ξεπέρασε ξανά το Bluehost.

Όπως μπορείτε να δείτε, μετά από επτά ημέρες δοκιμών, ο ιστότοπος που φιλοξενήθηκε με το HostGator φορτώθηκε ξανά γρηγορότερα από την ίδια σελίδα στον ιστότοπο που φιλοξενήθηκε από το Bluehost κατά τη χρήση του θέματος Divi:

 • Bluehost: 2,76 δευτερόλεπτα (θέμα Divi).
 • HostGator: 1,38 δευτερόλεπτα (θέμα Divi).

Η ιστοσελίδα που χρησιμοποιήθηκε για τη δοκιμή ήταν μεγαλύτερη και περιελάμβανε περισσότερο περιεχόμενο και δυνατότητες από το κιτ εργαλείων Divi, το οποίο εξηγεί συνολικά τις χαμηλότερες ταχύτητες.

Η σελίδα δοκιμής θεμάτων Divi

Στιγμιότυπο οθόνης της δοκιμαστικής σελίδας θεμάτων Divi.

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ένα θέμα πολλαπλών χρήσεων για τον ιστότοπό σας, θα πρέπει να περιμένετε να δείτε αντίκτυπο στους χρόνους φόρτωσης σε σύγκριση με ένα βασικό θέμα blogging. Ωστόσο, μπορείτε να έχετε καλά αποτελέσματα επιλέγοντας έναν οικοδεσπότη Ιστού γρήγορης φόρτωσης.

Χρόνοι φόρτωσης σελίδας HostGator 7 ημερών με θέμα πολλαπλών χρήσεων

Αποτελέσματα HostGator Pingdom

Χρόνοι φόρτωσης σελίδας Bluehost 7 ημερών με θέμα πολλαπλών χρήσεων

Αποτελέσματα δοκιμής Bluehost Pingdom

Με βάση τα αποτελέσματα από την πρόσφατη σύγκριση WP Engine έναντι SiteGround, το HostGator συγκρίνεται ευνοϊκά με άλλους κοινόχρηστους κεντρικούς υπολογιστές υψηλής απόδοσης, όπως το SiteGround, αλλά δεν είναι στην ίδια κατηγορία με τις καλύτερες υπηρεσίες φιλοξενίας WordPress, όπως το WP Engine.

Έλεγχος απόδοσης πρόσκρουσης φορτίου

Έτσι, τώρα γνωρίζουμε πόσο αξιόπιστοι είναι αυτοί οι δύο οικοδεσπότες ιστού και τι είδους χρόνοι φόρτωσης μπορείτε να περιμένετε όταν χρησιμοποιείτε ένα βασικό θέμα WordPress – καθώς και μια επιλογή πολλαπλών χρήσεων πλούσια σε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς αποδίδουν οι δύο δημοφιλείς οικοδεσπότες Ιστού υπό πίεση.

Σε αυτήν την ενότητα της σύγκρισης HostGator εναντίον Bluehost, θα σας δώσουμε μια ιδέα για την απόδοση του ιστότοπού σας όταν έχει πρόσβαση σε πολλούς επισκέπτες ταυτόχρονα.

Για αυτές τις δοκιμές απόδοσης, χρησιμοποιήσαμε την υπηρεσία Load Impact για να προσομοιώσουμε πολλούς επισκέπτες που έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο ταυτόχρονα. Οι δοκιμές φόρτωσης ξεκινούν με έναν εικονικό χρήστη που επισκέπτεται τον ιστότοπό σας και αυξάνει αυτόν τον αριθμό κατά έναν (δείτε την μπλε γραμμή στα γραφήματα) έως ότου ο ιστότοπος σταματήσει να αποκρίνεται. Οι χρόνοι φόρτωσης (οι πράσινες γραμμές στα γραφήματα) καταγράφονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ ο αριθμός των εικονικών επισκεπτών στον ιστότοπο δοκιμών αυξάνεται.

Αποτελέσματα δοκιμής πρόσκρουσης φορτίου Bluehost

Αποτελέσματα δοκιμής πρόσκρουσης φορτίου Bluehost με Divi

Τριάντα ταυτόχρονοι ενεργοί εικονικοί χρήστες αφορούσαν το όριο για τον ιστότοπο WordPress που φιλοξενούσε το Bluehost χρησιμοποιώντας το Divi.

Όπως μπορείτε να δείτε από το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης από τη δοκιμή Load Impact, τη στιγμή που 30 εικονικοί χρήστες είχαν πρόσβαση στον ιστότοπο που φιλοξένησε το Bluehost, οι χρόνοι φόρτωσης είχαν φτάσει τα 5,48 δευτερόλεπτα. Μετά από αυτό, με κάθε πρόσθετο εικονικό χρήστη να έχει πρόσβαση στον ιστότοπο, οι χρόνοι φόρτωσης άρχισαν να αυξάνονται σημαντικά (όπως φαίνεται από την πράσινη γραμμή).

Αποτελέσματα δοκιμών επιπτώσεων φορτίου HostGator

Αποτελέσματα αντίκτυπου φόρτωσης HostGator με θέμα Divi

Ο ιστότοπος που φιλοξενήθηκε από το HostGator δεν παρουσίασε αύξηση των χρόνων φόρτωσης έως ότου ο αριθμός των ταυτόχρονων εικονικών χρηστών έφτασε τους 31.

Σε σύγκριση με το Bluehost, το HostGator τα πήγε καλύτερα στις δοκιμές επιπτώσεων φορτίου. Μόνο 40 εικονικοί χρήστες είχαν πρόσβαση στον ιστότοπο ταυτόχρονα ότι οι χρόνοι φόρτωσης έγιναν απαράδεκτο, φτάνοντας τα 9,03 δευτερόλεπτα. Σε 30 ταυτόχρονους εικονικούς χρήστες, οι χρόνοι φόρτωσης ήταν ακόμα κάτω από ένα δευτερόλεπτο στα 556,6 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Περίληψη δοκιμής επιπτώσεων φόρτωσης

Εάν περιμένετε ότι ο ιστότοπός σας θα έχει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, τότε αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι πιθανότατα θα πρέπει είτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρύ θέμα WordPress είτε να κάνετε αναβάθμιση σε έναν οικοδεσπότη ιστού υψηλότερης απόδοσης. Ωστόσο, εάν μόλις ξεκινήσετε και δεν έχετε ακόμη δημιουργήσει κοινό, ενώ ο ιστότοπος δοκιμών HostGator θα μπορούσε να χειριστεί περισσότερους επισκέπτες από το Bluehost, και οι δύο επιλογές φιλοξενίας θα πρέπει να είναι κατάλληλες.

Πίνακες ελέγχου λογαριασμού και πίνακες ελέγχου ιστότοπου

Εκτός από το να γνωρίζετε πώς αποδίδει κάθε οικοδεσπότης Ιστού και σε ποιες λειτουργίες έχετε πρόσβαση, είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσετε πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσετε μια συγκεκριμένη υπηρεσία. Σε αυτήν την ενότητα της σύγκρισης HostGator vs Bluehost, θα διερευνήσουμε τις εγκαταστάσεις διαχείρισης λογαριασμών και τους πίνακες ελέγχου ιστότοπων κάθε κεντρικού υπολογιστή.

Διαχείριση λογαριασμού και ιστοτόπου Bluehost

Και οι δύο αυτοί οικοδεσπότες ιστού θα εγκαταστήσουν το WordPress για εσάς, οπότε θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε μόλις εγγραφείτε. Χάρη στη νέα περιοχή λογαριασμού πελατών της Bluehost, η πρόσβαση στις δυνατότητες διαχείρισης ιστότοπου WordPress που έχετε στη διάθεσή σας είναι πολύ απλή.

Ενημερώσεις του Bluehost WordPress

Η περιοχή λογαριασμού πελατών Bluehost διευκολύνει τη διαχείριση του ιστότοπού σας WordPress.

Μέσω της ενότητας Εργαλεία WordPress του πίνακα ελέγχου Bluehost, είναι δυνατή η ενημέρωση προσθηκών και θεμάτων, η ενεργοποίηση αυτόματων ενημερώσεων και η δημιουργία και επαναφορά αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπων.

Διαχείριση έκδοσης Bluehost PHP

Η αλλαγή των εκδόσεων PHP μέσω του πίνακα ελέγχου διαχείρισης ιστότοπων Bluehost είναι απλή.

Είναι επίσης δυνατό να αλλάξετε την έκδοση PHP που χρησιμοποιείται στο χώρο του διακομιστή σας και να διαχειριστείτε τα πιστοποιητικά ασφαλείας για τους τομείς σας, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης από το δωρεάν πιστοποιητικό SSL που παρέχεται στους πελάτες της Bluehost και την ενεργοποίηση των δωρεάν υπηρεσιών CDN. Εάν φιλοξενείτε περισσότερους από έναν ιστότοπους στο λογαριασμό σας, μπορείτε να διαχειριστείτε πολλούς ιστότοπους από την ίδια περιοχή του πίνακα ελέγχου.

Εγκατάσταση ιστότοπου Bluehost WordPress

Είτε επιλέγετε να εγκαταστήσετε το WordPress κατά την εγγραφή σας στο Bluehost είτε το εγκαταστήσετε μόνοι σας μέσω της περιοχής διαχείρισης λογαριασμού, έχετε πρόσβαση σε ορισμένα χρήσιμα πρόσθετα για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας.

Bluehost Control Panel WordPress Installer

Νέες εγκαταστάσεις WordPress μπορούν να δημιουργηθούν με λίγα μόνο κλικ με το Bluehost.

Εκτός από την εύκολη εγκατάσταση του WordPress, το Bluehost εμφανίζει μια σύντομη σελίδα για τον νέο σας ιστότοπο.

Η Bluehost έρχεται σύντομα

Το Bluehost εμφανίζει αυτόματα μια προσεχή σελίδα για νέες εγκαταστάσεις WordPress.

Όχι μόνο αυτό, αλλά όταν συνδέεστε στον νέο ιστότοπό σας στο WordPress, το Bluehost θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία δημιουργίας του νέου σας ιστότοπου.

Οθόνη καλωσορίσματος νέου ιστότοπου Bluehost

Οι εγκαταστάσεις του Bluehost WordPress περιλαμβάνουν έναν οδηγό εγκατάστασης ιστότοπου που θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε τον νέο σας ιστότοπο.

Η διαδικασία εγκατάστασης σάς βοηθά να δημιουργήσετε μια σελίδα επαφών, να διαμορφώσετε το ιστολόγιό σας και να συνδεθείτε στο Jetpack για να ενεργοποιήσετε επιπλέον δυνατότητες ιστότοπου. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε ορισμένες από τις δυνατότητες του λογαριασμού σας μέσω της περιοχής Bluehost του πίνακα ελέγχου του ιστότοπού σας στο WordPress.

Πίνακας ελέγχου εγκατάστασης Bluehost WordPress

Το Bluehost προσθέτει ένα επιπλέον σύνολο στοιχείων ελέγχου στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Με εύκολη πρόσβαση σε εργαλεία και λειτουργίες, όπως προσωρινή αποθήκευση, ιστότοπους στάσης και την ενσωμάτωση του θεματικού καταστήματος MOJO Marketplace premium, όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε τον νέο σας ιστότοπο είναι διαθέσιμα στα χέρια σας με το Bluehost.

Bluehost WordPress Themeshop

Τώρα μπορείτε να περιηγηθείτε και να αγοράσετε premium θέματα και προσθήκες από το MOJO marketplace χωρίς να εγκαταλείψετε τον πίνακα ελέγχου του ιστότοπού σας.

Πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου Bluehost

Εάν χρειάζεστε ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο και πρόσβαση στον ιστότοπό σας και στο περιβάλλον φιλοξενίας του, μπορείτε να ξεκινήσετε το cPanel. Παρόλο που η Bluehost έχει εφαρμόσει το δικό της δέρμα στο cPanel, εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα συνήθη εργαλεία μέσω του πίνακα ελέγχου.

Bluehost cPanel με προσαρμοσμένο δέρμα

Η πρόσβαση στο cPanel διασφαλίζει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διαχείριση αρχείων, το phpMyAdmin και άλλα για τη διαχείριση του λογαριασμού φιλοξενίας σας.

Η Bluehost έκανε καλή δουλειά απλοποιώντας τη διαδικασία δημιουργίας και διαχείρισης ενός ιστότοπου WordPress. Το χρήσιμο σύνολο στοιχείων ελέγχου που προστέθηκαν στην εγκατάσταση του WordPress σημαίνει ότι θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε όλες τις δυνατότητες και τα εργαλεία από τον λογαριασμό φιλοξενίας σας σε μια κεντρική τοποθεσία.

Διαχείριση λογαριασμού και ιστοτόπου HostGator

Για να παραμείνει ανταγωνιστικός με άλλους οικονομικούς οικοδεσπότες Ιστού, όπως το Bluehost και το GoDaddy, το HostGator βρίσκεται στη διαδικασία ενημέρωσης της πύλης πελατών του. Ωστόσο, η νέα έκδοση δεν είναι ακόμη ευρέως διαθέσιμη και, αντίθετα, οι περισσότεροι χρήστες θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται τον λογαριασμό τους στο HostGator μέσω της τυπικής περιοχής πελατών.

Πύλη πελατών HostGator

Η πύλη πελατών HostGator αναμένεται να ενημερωθεί σύντομα.

Μέσω αυτής της περιοχής στον ιστότοπο του HostGator, μπορείτε να δείτε τα στοιχεία του λογαριασμού σας, να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη και να περιηγηθείτε στην τεκμηρίωση.

Εγκατάσταση ιστοτόπου HostGator WordPress

Όπως και το Bluehost, οι ιστότοποι του HostGator WordPress περιλαμβάνουν την προσθήκη ενοποίησης MOJO Marketplace, δίνοντάς σας έναν εύκολο τρόπο περιήγησης και αγοράς premium θεμάτων, προσθηκών και υπηρεσιών WordPress.

Προεπιλεγμένη εγκατάσταση HostGator WordPress

Σε αντίθεση με το Bluehost, δεν υπάρχουν επιπλέον στοιχεία ελέγχου ή περιοχή ταμπλό στις εγκαταστάσεις του HostGator WordPress.

Μια νέα εγκατάσταση του HostGator WordPress περιλαμβάνει επίσης το δωρεάν WP Super Cache, το Google Analytics Dashboard for WP (GADWP) και τις προσθήκες Varnish HTTP Purge από προεπιλογή.

Λεπτομέρειες προσθήκης HostGator WalkMe

Η προσθήκη HostGator WalkMe είναι εγκατεστημένη με το WordPress, αλλά δεν έχει ακόμη τεθεί σε λειτουργία.

Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη οδηγός για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τον νέο σας ιστότοπο. Οι νέες εγκαταστάσεις του WordPress περιλαμβάνουν το plugin HostGator WalkMe, αλλά, κατά τη στιγμή της σύνταξης, δεν ήταν ακόμη σε λειτουργία.

Πρόσβαση στον Πίνακα Ελέγχου HostGator

Σε αντίθεση με τα τυπικά κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας Bluehost και HostGator, το πακέτο φιλοξενίας HostGator WordPress σε αυτήν τη σύγκριση δεν περιλαμβάνει πρόσβαση στο cPanel. Αντ ‘αυτού, βασικές εργασίες διαχείρισης ιστότοπων μπορούν να εκτελεστούν μέσω της ενότητας WordPress Manager της πύλης πελατών HostGator.

Διαχειριστής εγκατάστασης του HostGator WordPress

Το HostGator παρέχει στους χρήστες των προγραμμάτων φιλοξενίας WordPress έναν βασικό πίνακα ελέγχου.

Αυτό σίγουρα βοηθά να διατηρήσετε τα πράγματα απλά, αλλά αυτή η μειωμένη πρόσβαση περιορίζει ό, τι μπορείτε να κάνετε με τον λογαριασμό σας. Για παράδειγμα, η έλλειψη πρόσβασης διαχειριστή αρχείων ή βάσης δεδομένων που παρέχεται μέσω του cPanel σε έναν παραδοσιακό κοινόχρηστο λογαριασμό φιλοξενίας μπορεί να είναι ένα μειονέκτημα για ορισμένους χρήστες.

Εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου HostGator CodeGuard

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην εφεδρική υπηρεσία CodeGuard μέσω του πίνακα ελέγχου του WordPress HostGator.

Ωστόσο, όποιος θέλει απλώς έναν ιστότοπο WordPress πιθανότατα δεν πρέπει να αποθαρρύνεται από αυτό. Επίσης, με το HostGator να φροντίζει για ενημερώσεις για το λογισμικό WordPress, προσθήκες και θέματα, καθώς και για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπων, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε με αυτό το πακέτο φιλοξενίας.

Τελικές σκέψεις

Όταν αποφασίζετε εάν το Bluehost Shared Plus ή το HostGator WordPress Starter είναι η καλύτερη επιλογή σας, καταλήγει σε μερικούς παράγοντες.

Εάν θέλετε πολλές δυνατότητες και επιλογές, όπως η δυνατότητα φιλοξενίας πολλών ιστότοπων που ενδέχεται να μην είναι όλοι ιστότοποι WordPress, πρόσβαση cPanel, υποστήριξη ιστότοπου στάσης, δωρεάν πιστοποιητικό SSL, απεριόριστο εύρος ζώνης και αποθήκευση, ένας χρήσιμος πίνακας ελέγχου και ένας οδηγός για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress, τότε το σχέδιο Bluehost Shared Plus είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Ωστόσο, ενώ μπορείτε να φιλοξενήσετε μόνο έναν ιστότοπο WordPress και δεν έχετε πρόσβαση στο cPanel, καθώς και μερικά άλλα πρόσθετα, όπως έδειξαν οι δοκιμές απόδοσης, το πρόγραμμα HostGator WordPress Starter έδωσε ταχύτερους χρόνους φόρτωσης και αντιμετώπισε καλύτερα υπό πίεση.

Με τιμές που ξεκινούν από 5,99 $ ανά μήνα (με περισσότερες εκπτώσεις συχνά διαθέσιμες, και οι δύο επιλογές παρέχουν εύλογη αξία για τα χρήματα. Η απόφαση για ποια είναι η σωστή επιλογή για τον ιστότοπό σας εξαρτάται από το αν προτιμάτε την απόδοση του HostGator ή τις δυνατότητες και τις επιλογές του Bluehost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map