Αναθεώρηση Plugin Jetpack WordPress – Πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;

Προσφορές WordPress


Το Jetpack by WordPress.com είναι ένα πρόσθετο βελτίωσης, απόδοσης και ασφάλειας ιστότοπου, που αναπτύχθηκε από την Automattic (η εταιρεία πίσω από το WordPress.com.

Με περισσότερες από 5 εκατομμύρια ενεργές εγκαταστάσεις, το Jetpack είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο δημοφιλή plugins WordPress στην αγορά. Και, με τόσες πολλές εξαιρετικές δυνατότητες, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί χρησιμοποιείται από τόσους κατόχους ιστότοπων.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξω τα κύρια χαρακτηριστικά του Jetpack και θα σας εξηγήσω γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσετε με τους ιστότοπους του WordPress.

Τι είναι το Jetpack και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσετε?

Το Jetpack κυκλοφόρησε από την Automattic το 2011.

Ο συνιδρυτής του WordPress, Matt Mullenweg, παρουσίασε για πρώτη φορά την ιδέα του Jetpack κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο State of the Word WordCamp στο Σαν Φρανσίσκο το 2009. Το όραμά του ήταν ότι το Jetpack θα ήταν «ένας τρόπος παροχής ισοτιμίας χαρακτηριστικών μεταξύ WordPress.com και WordPress .org για όλους ».

Η πρώτη έκδοση του Jetpack περιελάμβανε οκτώ δημοφιλή χαρακτηριστικά: Hovercards, stats, an “After the Deadline” ορθογραφικό έλεγχο, ένα widget Twitter, συντομεύσεις, σύντομους συνδέσμους, κουμπιά κοινής χρήσης κοινωνικών μέσων και μαθηματικό εργαλείο LaTeX. Το Jetpack καλεί αυτές τις λειτουργικές μονάδες.

Κατά τα τελευταία οκτώ χρόνια, το πρόσθετο επεκτάθηκε και εξευγενίστηκε συνεχώς και ο αριθμός των ενοτήτων έχει αυξηθεί σε 43. Ωστόσο, το Jetpack είναι πολύ περισσότερο από τα modules που προσφέρει.

Το πρόγραμμα Jetpack σας

Όπως οραματιζόταν ο Matt, το Jetpack έχει γίνει πράγματι μια γέφυρα μεταξύ του WordPress.com και του WordPress.org.

Δημοφιλείς υπηρεσίες Automattic από το WordPress.com, όπως θέματα WordPress.com, έχουν ενσωματωθεί στο Jetpack, ενώ η εφεδρική υπηρεσία τους, VaultPress, έχει μεταφερθεί πλήρως στο Jetpack. Σήμερα, ο ιστότοπος VaultPress δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια σελίδα προορισμού που προωθεί το Jetpack.

Η πραγματική ενσωμάτωση με το WordPress.com συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια. Το μυστικό όπλο του Jetpack είναι η ικανότητά του να χρησιμοποιεί την γρήγορη και ασφαλή υποδομή φιλοξενίας του WordPress.com και, αποφορτώνοντας τη βαριά δουλειά στους αποδοτικούς διακομιστές τους, το Jetpack μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση του ιστότοπού σας μειώνοντας τον αριθμό των εντατικών εργασιών που εκτελεί ο ιστότοπός σας.

Ενότητες Jetpack Gutenberg

Είτε πρόκειται για βελτιώσεις στην απόδοση και την ασφάλεια του ιστότοπου, βλέποντας πόσους επισκέπτες ιστότοπων έχετε είτε προσθέτοντας χρήσιμες λειτουργίες blogging στην εργαλειοθήκη του ιστότοπού σας, υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για την εγκατάσταση του Jetpack.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι κάθε ιδιοκτήτης ιστότοπου WordPress χρησιμοποιεί το Jetpack για διαφορετικούς λόγους. Κατά την προετοιμασία αυτού του άρθρου, είχα μια μακρά συνομιλία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον ιδρυτή της WinningWP, Brin Wilson, όπου ανακαλύψαμε ότι η λειτουργικότητα Jetpack που ήταν απαραίτητη για αυτόν δεν ήταν τόσο σημαντική για μένα, και αντίστροφα.

Εκεί βρίσκεται η ομορφιά του Jetpack: Η προσθήκη προσφέρει δεκάδες χρήσιμα χαρακτηριστικά, αλλά χρειάζεται μόνο να ενεργοποιήσετε αυτά που ισχύουν για εσάς.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε τι έχει να προσφέρει το Jetpack.

Ένας ασφαλής ιστότοπος WordPress

Η ασφάλεια βρίσκεται στην καρδιά του Jetpack και προσφέρει πολλές δυνατότητες που μπορούν να κάνουν τον ιστότοπό σας ασφαλέστερο από επιθέσεις.

Στο κύριο μενού πλοήγησης για τις ρυθμίσεις Jetpack, η ασφάλεια αναφέρεται πρώτα, καθώς είναι η πιο σημαντική κατηγορία. Οι άλλες κατηγορίες είναι η απόδοση, η γραφή, η κοινή χρήση, η συζήτηση και η κυκλοφορία.

Μενού πλοήγησης Jetpack

Οι προτεραιότητες για κάθε κάτοχο ιστότοπου είναι να διατηρούν τον ιστότοπό τους ασφαλή και να διασφαλίζουν ότι παραμένει συνδεδεμένος στο διαδίκτυο. Το Jetpack παρέχει μια σειρά εργαλείων ασφαλείας για να προστατεύσει τον ιστότοπό σας από τους εισβολείς και να τον συνεχίσει να λειτουργεί.

Η δυνατότητα ασφαλούς ελέγχου ταυτότητας του Jetpack σάς επιτρέπει να αλλάζετε το σύστημα εισόδου σας στο WordPress.com, αναγκάζοντας τους χρήστες να χρησιμοποιούν ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης. Υπάρχει επίσης μια επιλογή για χρήση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων που, εάν επιλεγούν, θα απαιτούν από τους χρήστες να εισάγουν έναν κωδικό επαλήθευσης από ένα SMS που αποστέλλεται στο τηλέφωνό τους.

Το σύστημα σύνδεσής σας μπορεί να προστατευτεί περαιτέρω με Brute Force Attack Protection. Όταν ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, οι κακόβουλες IP που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας κοινούς συνδυασμούς ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης θα αποκλειστούν αυτόματα. Οι έγκυρες διευθύνσεις IP μπορούν να συμπεριληφθούν στη λίστα επιτρεπόμενων, επομένως οι διαχειριστές, οι συντάκτες και το λοιπό προσωπικό δεν εξαιρούνται από τις μαύρες λίστες.

Ο συνολικός αριθμός επιθέσεων που έχει αποτρέψει το Jetpack εμφανίζεται στον κύριο πίνακα ελέγχου σας.

Προστασία Brute Force Attack και Παρακολούθηση Downtime

Τα premium και επαγγελματικά σχέδια Jetpack προσφέρουν επίσης σάρωση ασφαλείας. Ο ιστότοπός σας θα σαρώνεται αυτόματα καθημερινά για κακόβουλο λογισμικό, παραβιάσεις και άλλο ύποπτο κώδικα – με πολλές γνωστές απειλές να καταργούνται αμέσως όταν εντοπιστούν. Τα email σας αποστέλλονται κάθε φορά που εντοπίζεται απειλή.

Σε περίπτωση που ο ιστότοπός σας τερματιστεί λόγω προβλήματος φιλοξενίας ιστότοπου, επίθεσης ή οτιδήποτε άλλο, η λειτουργία Downtime Monitoring του Jetpack θα σας ειδοποιήσει μέσω email και / ή κινητού. Το εργαλείο θα ελέγχει εάν ο ιστότοπός σας είναι συνδεδεμένος κάθε πέντε λεπτά, οπότε θα ενημερωθείτε μόλις υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Όπως προαναφέρθηκε, η υπηρεσία αντιγράφων ασφαλείας VaultPress της Automattic έχει ενσωματωθεί στο Jetpack και δεν είναι πλέον διαθέσιμη ως αυτόνομη υπηρεσία. Περιλαμβάνεται σε όλα τα premium πακέτα Jetpack.

Το Jetpack θα εκτελεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και επιτρέπει την επαναφορά ιστότοπου με ένα κλικ και τη μετεγκατάσταση ιστότοπων. Στα προσωπικά και premium σχέδια του Jetpack, δημιουργείται ένα αντίγραφο ασφαλείας ιστότοπου κάθε μέρα και τα αντίγραφα ασφαλείας αποθηκεύονται για 30 ημέρες. Εάν κάνετε αναβάθμιση στο επαγγελματικό πρόγραμμα Jetpack, δημιουργείται αντίγραφο ασφαλείας ιστότοπου κάθε ώρα και όλα τα αντίγραφα ασφαλείας αποθηκεύονται για όσο διάστημα χρησιμοποιείτε το Jetpack.

Λήψη ενός αντιγράφου ασφαλείας στο Jetpack

Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι το Activity Log. Αυτό παρέχει ένα αρχείο καταγραφής ελέγχου κάθε δραστηριότητας στον ιστότοπό σας. Αυτό είναι χρήσιμο για εντοπισμό σφαλμάτων, διαχείριση χρηστών και γενική παρακολούθηση.

Το σπουδαίο πράγμα σχετικά με τις δυνατότητες ασφάλειας και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Jetpack είναι ότι όλα συμβαίνουν στο παρασκήνιο και ειδοποιείτε μόνο όταν κάτι πάει στραβά. Αυτό μειώνει το χρόνο που χρειάζεστε για τη διαχείριση του ιστότοπού σας.

Ενημερώσεις αυτόματης προσθήκης

Ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα συντήρησης που πρέπει να εκτελέσουν οι κάτοχοι ιστότοπων του WordPress είναι οι ενημερώσεις προσθηκών.

Η ενημέρωση των προσθηκών σας όχι μόνο διασφαλίζει ότι έχετε τις πιο πρόσφατες δυνατότητες, αλλά σημαίνει επίσης ότι έχετε τις πιο πρόσφατες διορθώσεις σφαλμάτων και αναβαθμίσεις ασφαλείας.

Ενημερώσεις αυτόματης προσθήκης

Τα πρόσθετα WordPress μπορούν να ενημερωθούν αυτόματα από το Jetpack. Αυτή η λειτουργία αναφέρεται στην καρτέλα ασφαλείας, αλλά όταν κάνετε κλικ στον σύνδεσμο, θα μεταφερθείτε στο WordPress.com.

Στη σελίδα προσθηκών, θα δείτε μια λίστα με όλες τις εγκατεστημένες προσθήκες WordPress στον ιστότοπό σας. Κάθε προσθήκη μπορεί να απενεργοποιηθεί από αυτήν τη σελίδα και μπορείτε να επιλέξετε εάν ενημερώνεται αυτόματα.

Αυτή η λειτουργία δεν υποστηρίζει προσθήκες WordPress που έχουν ληφθεί εκτός του αποθετηρίου WordPress.org plugin, επομένως, εάν έχετε εγκαταστήσει premium plugins WordPress στον ιστότοπό σας, θα πρέπει να τα ενημερώσετε από την περιοχή διαχείρισης WordPress.

Anti-Spam

Το Spam παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους για τους ιδιοκτήτες ιστότοπων.

Ακόμα κι αν ο ιστότοπός σας δεν έχει μεγάλο πρόβλημα ανεπιθύμητων μηνυμάτων, θα πρέπει να αφιερώνετε χρόνο κάθε εβδομάδα διαγράφοντας ανεπιθύμητα σχόλια που έχουν αναρτηθεί από bots. Η αποτυχία διαγραφής ανεπιθύμητων μηνυμάτων μπορεί να κάνει τον ιστότοπό σας να φαίνεται μη επαγγελματικό και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει στη μαύρη λίστα ή την απαγόρευση του ιστότοπού σας από μηχανές αναζήτησης. Ορισμένοι ιστότοποι επέλεξαν να καταργήσουν εντελώς τα σχόλια από τον ιστότοπό τους λόγω ιδιαίτερα κακών προβλημάτων με τα ανεπιθύμητα μηνύματα.

Η Automattic βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα για χρόνια με το δημοφιλές πρόσθετο anti-spam Akismet. Η προσθήκη συνεχίζει να συσκευάζεται με όλες τις λήψεις του WordPress παράλληλα με το άχρηστο Hello Dolly.

Φιλτράρισμα ανεπιθύμητων μηνυμάτων

Όλα τα premium σχέδια της Jetpack προσφέρουν Spam Filtering. Πρόκειται για μια επέκταση του Akismet που η Automattic περιγράφει ως το ισοδύναμο ενός προγράμματος Akismet Plus (το οποίο κοστίζει μόνο 5 $ το μήνα).

Η δυνατότητα φιλτραρίσματος ανεπιθύμητων μηνυμάτων φιλτράρει αυτόματα τα γνωστά ανεπιθύμητα μηνύματα από σχόλια, pingbacks και υποβολές φόρμας επικοινωνίας. Τα σχόλια που έχουν επισημανθεί ως ανεπιθύμητα μπορούν να ελεγχθούν και μπορείτε να δείτε την πρόσφατη δραστηριότητα ανεπιθύμητων στον ιστότοπό σας.

Βελτιωμένη αναζήτηση

Η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης WordPress έχει τη φήμη ότι είναι, πολύ, πολύ κακή. Είναι αργή, προκαλεί χρονικά όρια σε μεγαλύτερους ιστότοπους και τα αποτελέσματα αναζήτησης που δημιουργούνται δεν είναι σχετικά.

Όσοι από εσάς κάνετε αναβάθμιση σε επαγγελματικό πρόγραμμα Jetpack, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα εκμεταλλευόμενοι το Jetpack Search for WordPress.

Με την υποστήριξη της Elasticsearch, το Jetpack Search θα παρέχει γρήγορα σχετικά αποτελέσματα και θα εξαλείψει τα σφάλματα χρονικού ορίου MySQL.

Αναζήτηση Jetpack για WordPress

Το γραφικό στοιχείο Jetpack Search βελτιώνει τη λειτουργικότητα αναζήτησης για τους επισκέπτες του ιστότοπου προσθέτοντας φιλτράρισμα κατηγοριών και ετικετών και τη δυνατότητα ταξινόμησης αποτελεσμάτων κατά συνάφεια ή ημερομηνία. Μπορείτε, ωστόσο, να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το προεπιλεγμένο widget αναζήτησης WordPress, εάν προτιμάτε.

Οι προγραμματιστές μπορούν επίσης να αποκτήσουν πρόσβαση στο Elasticsearch API για να προσαρμόσουν το ερώτημα αναζήτησης και το widget αναζήτησης μπορεί να έχει στυλ ώστε να ταιριάζει με το θέμα του WordPress.

Βελτίωση απόδοσης

Εκτός από τη βελτίωση της ταχύτητας των αποτελεσμάτων αναζήτησης, το Jetpack μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τους χρόνους φόρτωσης σελίδων στον ιστότοπό σας.

Στην περιοχή ρυθμίσεων απόδοσης, θα δείτε μια λειτουργία που ονομάζεται Site Accelerator. Εάν το ενεργοποιήσετε, το μέγεθος των εικόνων θα αλλάξει αυτόματα για κινητές συσκευές και οι εικόνες και τα στατικά αρχεία θα βελτιστοποιηθούν και θα προβληθούν από ένα γρήγορο δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (CDN) που έχει διανείμει κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η δυνατότητα όχι μόνο θα βελτιώσει την ταχύτητα του ιστότοπού σας, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει σημαντικά το κόστος εύρους ζώνης φιλοξενίας.

Απόδοση & ταχύτητα Jetpack

Το Lazy Loading μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθυστερήσει τη φόρτωση αρχείων εικόνας στο περιεχόμενό σας. Οι σελίδες σας θα φορτωθούν γρηγορότερα ως αποτέλεσμα αυτού, καθώς οι εικόνες θα πρέπει να ληφθούν μόνο όταν ο χρήστης μετακινηθεί προς τα κάτω στη σελίδα. Αυτή η λειτουργία λειτουργεί σε συνδυασμό με το Jetpack Content Delivery Network.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που λειτουργεί με το CDN είναι το Video Hosting. Περιλαμβάνεται στα premium και επαγγελματικά σχέδια Jetpack, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προβολή βίντεο γρήγορης φόρτωσης χωρίς διαφημίσεις.

Ένα πράγμα που μου αρέσει για τις λειτουργίες απόδοσης του Jetpack είναι ότι δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των βελτιστοποιημένων εικόνων, βίντεο ή αρχείων στο CDN τους.

Στατιστικά ιστότοπου

Το Site Stats αποτελεί αναπόσπαστο χαρακτηριστικό του Jetpack από τότε που κυκλοφόρησε. Σας επιτρέπει να βλέπετε στατιστικά στοιχεία για τον ιστότοπό σας από την περιοχή διαχείρισης WordPress, στο WordPress.com και μέσω της εφαρμογής WordPress για κινητά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα στατιστικά στοιχεία για να κατανοήσετε καλύτερα τους αναγνώστες σας και ποιο περιεχόμενο βλέπουν στον ιστότοπό σας.

Στα στατιστικά στοιχεία περιλαμβάνονται κορυφαίοι παραπομπείς, κλικ, όροι μηχανών αναζήτησης, κορυφαίες δημοσιεύσεις και σελίδες, η τοποθεσία των επισκεπτών, οι συνδρομές, οι ακόλουθοι κοινωνικών μέσων και πολλά άλλα. Τα αποτελέσματα μπορούν να εμφανίζονται σε ημέρες, εβδομάδες, μήνες και ακόμη και χρόνια.

Στατιστικά ιστότοπου Jetpack

Πάντα βρίσκω τα στατιστικά στοιχεία ιστότοπου για να συμπληρώνουν καλά το Google Analytics, καθώς μου δείχνει πολλές πληροφορίες σχετικά με τον ιστότοπό μου σε απλούστερη μορφή.

Είναι βολικό να ελέγχετε στατιστικά στοιχεία από την περιοχή διαχειριστή του WordPress, αλλά σας προτείνω να δείτε και τα στατιστικά σας στο WordPress.com, καθώς δείχνει πολλές επιπλέον μετρήσεις.

Συνδρομές

Οι συνδρομές Jetpack είναι ένας φανταστικός τρόπος σύνδεσης με τους αναγνώστες σας και ενθαρρύνοντάς τους να επιστρέψουν στον ιστότοπό σας.

Μπορεί να στέλνει αυτόματα email στους συνδρομητές κάθε φορά που δημοσιεύετε νέες δημοσιεύσεις. Ενημερώσεις σχολίων μπορούν επίσης να παρέχονται σε όσους επιλέγουν ένα πλαίσιο στη φόρμα σχολίων σας.

Φόρμα συνδρομών Jetpack

Προηγουμένως χρησιμοποιούσα υπηρεσίες όπως το MailChimp και το GetResponse για να μεταφέρω αναρτήσεις σε συνδρομητές του ιστολογίου μου. Ωστόσο, άλλαξα τις συνδρομές Jetpack το 2017.

Πολλοί μπλόγκερ μπορεί να πιστεύουν ότι το εργαλείο συνδρομών του Jetpack είναι πολύ βασικό, αλλά, για μένα, αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του. Σας συνιστούμε να το δοκιμάσετε εάν αναζητάτε έναν αποτελεσματικό τρόπο αυτόματης ενημέρωσης των αναγνωστών όταν δημοσιεύετε νέο περιεχόμενο.

Βελτιώσεις στο Blogging

Ως δημιουργός περιεχομένου, ψάχνω πάντα τρόπους για να είμαι πιο παραγωγικός.

Οι συνδρομές είναι ένα από τα αγαπημένα μου χαρακτηριστικά του Jetpack. Ωστόσο, η προσθήκη παρέχει πολλά επιπλέον εργαλεία που θα αγαπήσουν οι bloggers και άλλοι δημιουργοί περιεχομένου.

Η δυνατότητα Content Embeds χρησιμοποιεί συντομεύσεις για την απλοποίηση της διαδικασίας ενσωμάτωσης βίντεο, ήχου, εγγράφων, κοινωνικών μέσων και άλλων. Μπορείτε επίσης να βελτιώσετε τον τρόπο προβολής των εικόνων στους αναγνώστες τοποθετώντας τις σε γκαλερί, καρουζέλ και παρουσιάσεις.

Το Markdown μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιταχύνει τη διαδικασία μορφοποίησης περιεχομένου. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε τολμηρό κείμενο τοποθετώντας δύο αστερίσκους πριν και μετά το κείμενο που θέλετε να επισημάνετε. Το μαθηματικό εργαλείο σήμανσης LaTeX είναι επίσης διαθέσιμο.

Το Post by Email είναι ένα εργαλείο που πρέπει να γνωρίζουν περισσότεροι χρήστες του WordPress. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημοσίευση νέων άρθρων στέλνοντας απλώς ένα email σε μια διεύθυνση email που δημιουργεί το Jetpack. Υποθέτω ότι αυτό θα ήταν περιοριστικό, αλλά μπορείτε να ορίσετε τον τίτλο της ανάρτησης, το περιεχόμενο, τις ετικέτες και τις κατηγορίες. Μπορείτε επίσης να μορφοποιήσετε κείμενο και να επισυνάψετε εικόνες και γκαλερί εικόνων.

Jouspack Image Carousel

Το Jetpack προσφέρει επίσης σχετικές δημοσιεύσεις. Με ένα κλικ μπορείτε να εμφανίσετε σχετικές αναρτήσεις ιστολογίου που έχετε δημοσιεύσει με τις αντίστοιχες μικρογραφίες εικόνας τους, κάτι που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τους επισκέπτες στον ιστότοπό σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με τα πρόσθετα δημοσιεύσεων που σχετίζονται με το WordPress είναι ότι μπορεί να είναι εντατικά με CPU και να επιβραδύνουν τις σελίδες σας. Αυτό δεν είναι πρόβλημα με το Jetpack, καθώς οι σχετικές αναρτήσεις επεξεργάζονται στους γρήγορους διακομιστές του WordPress.com.

Η φόρμα σχολίων του Jetpack αντικαθιστά την προεπιλεγμένη φόρμα σχολίων WordPress και αποτελεί σημαντική βελτίωση, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό WordPress.com, Google, Twitter ή Facebook.

Οι συνδρομές ενσωματώνονται στη φόρμα σχολίων, η οποία είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος ενθάρρυνσης των ατόμων να εγγραφούν στον ιστότοπό σας, καθώς έχουν ήδη δεσμευτεί. Οι σχολιαστές μπορούν επίσης να λαμβάνουν ενημερώσεις για νέα σχόλια μέσω email.

Βελτιωμένη φόρμα σχολίων

Το Jetpack έχει μεγάλη υποστήριξη στα κοινωνικά μέσα.

Οι επιλογές περιλαμβάνουν παρόμοιο σύστημα, widget εικονιδίων κοινωνικών μέσων, widget Twitter και Facebook και κουμπιά κοινής χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τις αναρτήσεις και τις σελίδες σας.

Το χαρακτηριστικό που χρησιμοποιώ περισσότερο είναι Δημοσίευση. Κάθε φορά που δημοσιεύετε μια νέα ανάρτηση ιστολογίου, ένα μήνυμα ειδοποίησης μπορεί να σταλεί στα δίκτυα κοινωνικών μέσων που προτιμάτε. Υποστηρίζονται Facebook, Twitter, LinkedIn και Tumblr.

Κοινή χρήση κοινωνικών μέσων

Δυστυχώς, η δυνατότητα Proofreading του Jetpack, η οποία υποστηρίχθηκε από το After the Deadline, αποσύρθηκε ήσυχα το 2019. Καταλαβαίνω το σκεπτικό πίσω από αυτό, καθώς υπάρχουν πολλές επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης διόρθωσης στην αγορά, αλλά το βρήκα πάντα χρήσιμο.

Συνολικά, πιστεύω ότι οι bloggers και οι συγγραφείς θα εκτιμήσουν την πρόσθετη λειτουργικότητα που παρέχει το Jetpack για δημιουργούς περιεχομένου.

Βελτιώσεις θέματος WordPress

Όποιος εγκαταστήσει το Jetpack αποκτά πρόσβαση σε πάνω από εκατό θέματα WordPress από το WordPress.com και 200 ​​ακόμη είναι διαθέσιμα σε όσους κάνουν αναβάθμιση σε επαγγελματικό Jetpack.

Η σελίδα πληροφοριών για κάθε θέμα είναι πολύ καλύτερη από ό, τι στο WordPress.org, καθώς δείχνει περισσότερες προεπισκοπήσεις εικόνων και λεπτομέρειες σχετικά με τις απαιτήσεις του θέματος. Το πρότυπο των σχεδίων είναι επίσης πολύ καλό. Ωστόσο, ο κατάλογος θεμάτων WordPress.org παραμένει το καλύτερο μέρος για να βρείτε δωρεάν θέματα WordPress, καθώς υπάρχουν χιλιάδες σχέδια που αναφέρονται εκεί.

Δωρεάν θέματα Jetpack

Η ενότητα βελτιώσεων θέματος βρίσκεται στη σελίδα ρυθμίσεων γραφής και διαθέτει τρεις χρήσιμες επιλογές θέματος: Άπειρη κύλιση, προσαρμοσμένο CSS και θέμα κινητού.

Το Infinite Scroll μπορεί να χρησιμοποιηθεί με έναν από τους δύο τρόπους. Μία επιλογή είναι να εμφανιστεί ένα κουμπί που επιτρέπει στους αναγνώστες να φορτώνουν περισσότερες δημοσιεύσεις για εμφάνιση, αλλά μια πιο πρακτική επιλογή είναι να φορτώνουν αναρτήσεις αυτόματα καθώς ο αναγνώστης μετακινείται προς τα κάτω στη σελίδα σας.

Το προσαρμοσμένο CSS σάς επιτρέπει να προσθέσετε τον δικό σας κώδικα στυλ. Το ωραίο για αυτήν τη λειτουργία είναι ότι θα διατηρήσει τις 25 τελευταίες αναθεωρήσεις CSS που έχετε κάνει, ώστε να μπορείτε να συγκρίνετε τον κώδικα και, εάν είναι απαραίτητο, να τον επαναφέρετε.

Θέμα Jetpack Mobile

Αν θέλετε να κάνετε το περιεχόμενο του ιστότοπού σας πιο προσβάσιμο, ίσως θελήσετε να ενεργοποιήσετε το Θέμα για κινητά Jetpack. Υποστηρίζει επιλεγμένες εικόνες και σας επιτρέπει να εμφανίζετε αποσπάσματα αντί για πλήρεις δημοσιεύσεις ιστολογίου.

Όσοι από εσάς χρησιμοποιείτε μια παλιά σχεδίαση WordPress που δεν ανταποκρίνεται θα πρέπει να το ελέγξετε.

Widgets Jetpack

Περισσότερα από 20 widget WordPress είναι διαθέσιμα μέσω του Jetpack.

Πρέπει να ενεργοποιήσετε τα γραφικά στοιχεία στη σελίδα ρυθμίσεων γραφής, καθώς είναι απενεργοποιημένα από προεπιλογή.

Ρυθμίσεις Jetpack Widget

Υπάρχει μια καλή ποικιλία widget που προσφέρονται, όπως για Twitter, Facebook, Flickr, Google Translate, προφίλ συγγραφέων, επερχόμενες εκδηλώσεις, κορυφαίες αναρτήσεις ιστολογίου και πολλά άλλα.

Οι επιλογές είναι αρκετά περιορισμένες στα περισσότερα από αυτά τα widget, αλλά, ενεργοποιώντας τα widget Jetpack, μπορείτε να εξοικονομήσετε από την εγκατάσταση πρόσθετων πρόσθετων WordPress.

Widgets Jetpack

Το Jetpack σάς επιτρέπει επίσης να ορίσετε ποιος βλέπει τα widget σας. Εάν ενεργοποιήσετε τα στοιχεία ελέγχου ορατότητας widget, μπορείτε να πείτε εάν εμφανίζεται ένα συγκεκριμένο widget για συγκεκριμένους τύπους σελίδων, κατηγορίες, ετικέτες, ημερομηνίες και συγγραφείς.

Όλα αυτά γίνονται μέσω μιας σειράς δηλώσεων IF που δημιουργείτε. Μπορείτε επίσης να το ρυθμίσετε έτσι ώστε να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις. Αυτό αλλάζει όλες τις δηλώσεις IF σε καταστάσεις AND.

Ορατότητα Widget Jetpack

Φροντίστε να δείτε τη σελίδα υποστήριξης widget Jetpack για μια πλήρη λίστα διαθέσιμων widget.

Άλλα υπέροχα χαρακτηριστικά

Το Jetpack διαθέτει τόσα πολλά χαρακτηριστικά που είναι αδύνατο να τα καλύψουμε όλα σε ένα άρθρο, αλλά, σε αυτήν την ενότητα, θα ήθελα να μιλήσω εν συντομία για άλλα ωραία πράγματα που μπορεί να κάνει το Jetpack.

Χαρτοφυλάκια & Οι Testimonial Post Types μπορούν να ενεργοποιηθούν από τη σελίδα ρυθμίσεων γραφής του Jetpack. Οι μαρτυρίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος εμφάνισης προσφορών από πελάτες και σημαντικούς ανθρώπους στον κλάδο σας.

Τα χαρτοφυλάκια μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικούς τύπους έργων (κατηγορίες) και να τους έχουν ανατεθεί ετικέτες. Δεδομένου ότι χρησιμοποιείται ένας προσαρμοσμένος τύπος ανάρτησης, έχετε μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τον τρόπο εμφάνισης των μέσων παρά με μια κανονική συλλογή.

Χαρτοφυλάκιο Jetpack

Η φόρμα επικοινωνίας Jetpack είναι αρκετά βασική, αλλά είμαι μεγάλος θαυμαστής, καθώς είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργείτε γρήγορα απλές φόρμες επικοινωνίας.

Επιτρέπει σε πολλά άτομα να ειδοποιούνται κατά την υποβολή ενός email.

Email φόρμας επικοινωνίας Jetpack

Τέσσερα πεδία είναι διαθέσιμα στη φόρμα: Όνομα, email, ιστότοπος και μήνυμα και μπορείτε να ορίσετε ποια πεδία απαιτούνται και να εισαγάγετε προεπιλεγμένες τιμές για αυτά.

Πεδία φόρμας επικοινωνίας Jetpack

Στην ενότητα ρυθμίσεων επισκεψιμότητας, θα δείτε επιλογές για την ενεργοποίηση σύντομων συνδέσμων, χαρτών ιστότοπου και επαλήθευσης ιστότοπου.

Οι σύντομοι σύνδεσμοι WP.me ​​μπορούν να δημιουργηθούν για τις αναρτήσεις και τις σελίδες σας. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο όταν μοιράζεστε συνδέσμους σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το Twitter.

Το Jetpack προσφέρει δύο τύπους ιστότοπων XML ιστότοπων. Ο πρώτος χάρτης ιστότοπου σχεδιάστηκε για μηχανές αναζήτησης, όπως Google, Yahoo !, Bing και Ask.com. Ο δεύτερος χάρτης ιστότοπου θα σας βοηθήσει να καταχωρίσετε τα πιο πρόσφατα άρθρα ειδήσεων στις Ειδήσεις Google.

Ο ιστότοπός σας μπορεί να επαληθευτεί με μεγάλες μηχανές αναζήτησης με τα Εργαλεία επαλήθευσης ιστότοπου της Jetpack. Υποστηρίζονται τα Google, Bing, Pinterest και Yandex. Αυτό θα σας εξοικονομήσει από την υποχρέωση επαλήθευσης της ιδιοκτησίας του ιστότοπου χρησιμοποιώντας μια εναλλακτική μέθοδο επαλήθευσης, όπως η αποστολή ενός αρχείου στον ιστότοπό σας.

Επαλήθευση ιστότοπου Jetpack

Όσοι από εσάς κάνετε αναβάθμιση σε premium ή επαγγελματικό πρόγραμμα Jetpack θα προσθέσετε επίσης λειτουργικότητα για το Google Analytics, εργαλεία προεπισκόπησης SEO, ενσωμάτωση PayPal και καταλληλότητα για το δίκτυο διαφημίσεων WordPress.com.

Δεν είμαι σίγουρος για το γιατί η ενσωμάτωση του Google Analytics προορίζεται για προγράμματα premium, δεδομένου του πόσο απλή είναι η προσθήκη του κώδικα παρακολούθησης στον ιστότοπό σας. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις του Jetpack στο μέλλον.

Η ενότητα Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης θα σας βοηθήσει να προσθέσετε μετα-πληροφορίες σε σελίδες και να αλλάξετε τι γράφεται για τίτλους, περιγραφές και άλλα.

Το πρόγραμμα διαφημίσεων του Jetpack για ιστότοπους WordPress μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση του εισοδήματος στον ιστότοπό σας. Οι διαφημίσεις είναι βελτιστοποιημένες για τις γεωγραφικές τοποθεσίες και τις τοποθεσίες των επισκεπτών του ιστότοπου και μπορείτε να ελέγξετε τα στατιστικά και τα κέρδη σας στο WordPress.com.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα Απλά κουμπιά πληρωμής σάς βοηθούν να εισάγετε κουμπιά PayPal στον ιστότοπό σας. Για κάθε κουμπί, μπορείτε να ορίσετε μια εικόνα προϊόντος, τίτλο προϊόντος, περιγραφή προϊόντος, τιμή προϊόντος και την αντίστοιχη διεύθυνση email PayPal μέσω της οποίας θέλετε να πληρωθείτε.

Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση μονάδων

Στο κάτω μέρος κάθε σελίδας στο Jetpack βρίσκεται ένα μενού πλοήγησης. Ο σύνδεσμος μονάδων σε αυτό το μενού θα σας οδηγήσει σε μια σελίδα όπου μπορείτε να δείτε όλες τις λειτουργικές μονάδες Jetpack και να τις ενεργοποιήσετε και να τις απενεργοποιήσετε.

Υποσέλιδο Jetpack

Η σελίδα ενοτήτων εμφανίζει όλες τις λειτουργικές μονάδες Jetpack σε μια λίστα. Είναι ένας πρακτικός τρόπος για να δείτε ποιες ενότητες είναι ενεργές και ποιες όχι.

Οι ενότητες μπορούν να ταξινομηθούν με αλφαβητική σειρά ή με νεότερα ή δημοφιλή. Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε τις ενότητες ανά κατηγορία.

Λίστα ενοτήτων Jetpack

Εάν δεν είστε σίγουροι για το γιατί δεν είναι διαθέσιμη συγκεκριμένη λειτουργικότητα, ανατρέξτε στη λίστα λειτουργικών μονάδων Jetpack. Σας βοηθά να δείτε γρήγορα ποιες ενότητες είναι ενεργές και σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε πολλές ενότητες.

Προσαρμογή ενοτήτων Jetpack

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Jetpack είναι η απλότητά του.

Τα περισσότερα χαρακτηριστικά του Jetpack μπορούν να ενεργοποιηθούν με ένα μόνο κλικ. Στη συνέχεια, το Jetpack φροντίζει τα πάντα για εσάς.

Είναι ένας από τους λόγους που μου αρέσει το Jetpack, αλλά, σε ορισμένες περιοχές, η έλλειψη επιλογών προσαρμογής μπορεί να είναι λίγο απογοητευτική.

Η ενότητα Σχετικές δημοσιεύσεις είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Είναι μια από τις ταχύτερες σχετικές λύσεις αναρτήσεων που διατίθενται στους χρήστες του WordPress, αλλά, από την περιοχή ρυθμίσεων του Jetpack, μπορείτε να επιλέξετε μόνο εάν θέλετε να εμφανίζεται ο τίτλος «Σχετικά» πάνω από τις αναρτήσεις και εάν εμφανίζεται μια μικρογραφία.

Μια μεγαλύτερη ανησυχία είναι οι σχετικές αναρτήσεις που εμφανίζονται δεν περιορίζονται από κανένα εύρος ημερομηνιών, γεγονός που καθιστά τη λειτουργική μονάδα ακατάλληλη για ιστολόγια που έχουν αναρτήσεις άνω των λίγων ετών.

Στο προσωπικό μου blog, το Jetpack έδειχνε άρθρα που δημοσίευσα πριν από πέντε, οκτώ ή ακόμα και 12 χρόνια. Όλες αυτές οι αναρτήσεις ιστολογίου είναι πλέον ξεπερασμένες.

Εξαιτίας αυτού, απενεργοποίησα τη λειτουργική μονάδα στο ιστολόγιό μου.

Αρχικές σχετικές δημοσιεύσεις Μικρογραφίες

Όταν απενεργοποίησα σχετικές αναρτήσεις στον ιστότοπό μου, δεν ήξερα ότι το Jetpack σας δίνει πράγματι έναν τρόπο να τροποποιήσετε τις ενότητες του.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε μερικά αποσπάσματα κώδικα στον ιστότοπό σας.

Το Jetpack διαθέτει μια ειδική σελίδα που σας δείχνει πώς μπορείτε να προσαρμόσετε σχετικές αναρτήσεις και παρέχονται περίπου δώδεκα παραδείγματα. Μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τον σχετικό κώδικα στον ιστότοπό σας και να κάνετε τυχόν προσαρμογές που θεωρείτε απαραίτητες.

Τα αποσπάσματα κώδικα μπορούν να τοποθετηθούν στο αρχείο functions.php του θέματος. Ωστόσο, μια απλούστερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο απόσπασμα κώδικα WordPress. Προτιμώ αυτήν τη μέθοδο, καθώς σημαίνει ότι ο κώδικας δεν είναι συνδεδεμένος με ένα συγκεκριμένο θέμα WordPress.

Η προσθήκη που προτείνω ονομάζεται Code Snippets. Για κάθε απόσπασμα μπορείτε να προσθέσετε τον κωδικό σας, να το ονομάσετε, να προσθέσετε μια περιγραφή, να προσθέσετε ετικέτες, να ορίσετε την προτεραιότητά του και να ορίσετε εάν το απόσπασμα εκτελείται στο πίσω ή στο μπροστινό μέρος του ιστότοπού σας.

Δεδομένου ότι ο κωδικός που πρόσθεσα ήταν για τη σχετική ενότητα αναρτήσεων, επέλεξα να τρέξω τον κώδικα μόνο στο μπροστινό μέρος του ιστότοπού μου.

Απόσπασμα κώδικα των σχετικών δημοσιεύσεων

Χρησιμοποιώντας τα παραδείγματα που παρείχε το Jetpack, μπόρεσα να περιορίσω σχετικές αναρτήσεις σε αυτές που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο χρόνο. Επίσης, αύξησα τον αριθμό των σχετικών δημοσιεύσεων που εμφανίζονται από τρεις σε έξι.

Σχετικές δημοσιεύσεις μετά από απόσπασμα κώδικα

Σας ενθαρρύνω να περιηγηθείτε στην περιοχή υποστήριξης Jetpack για αποσπάσματα κώδικα που μπορούν να εφαρμοστούν στις αγαπημένες σας μονάδες Jetpack. Θα βρείτε αποσπάσματα κώδικα που θα σας βοηθήσουν να τροποποιήσετε συνδρομές, φόρμες επικοινωνίας, αναζητήσεις και άλλα.

Εφαρμόζοντας μερικά αποσπάσματα κώδικα στον ιστότοπό σας, θα έχετε καλύτερη εκτίμηση του τρόπου προσαρμογής του Jetpack για να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Νομίζω ότι η μέθοδος τροποποίησης αποσπάσματος κώδικα έχει νόημα στις περισσότερες περιπτώσεις. Μειώνοντας τον αριθμό των επιλογών στην περιοχή ρυθμίσεων του Jetpack, οι προγραμματιστές μπόρεσαν να διασφαλίσουν ότι η προσθήκη παραμένει φιλική προς τον χρήστη και οι ιδιοκτήτες ιστότοπων δεν έχουν καταβληθεί από επιλογές.

Βεβαίως, υπάρχουν μερικές ενότητες Jetpack που θα ήθελα να δω εκτεταμένη, αλλά το Jetpack προσφέρει αποσπάσματα κώδικα για τις περισσότερες από τις τροποποιήσεις που χρειάζομαι.

Σχέδια Jetpack

Η συντριπτική πλειονότητα των δυνατοτήτων του Jetpack διατίθεται δωρεάν. Η μόνη προϋπόθεση είναι να εγγραφείτε σε λογαριασμό WordPress.com για να χρησιμοποιήσετε την προσθήκη.

Υπάρχουν, ωστόσο, πολλοί έγκυροι λόγοι για αναβάθμιση σε ένα από τα τρία διαθέσιμα premium προγράμματα Jetpack.

Το πιο προσιτό σχέδιο είναι το προσωπικό σχέδιο. Με μόλις 3,50 $ το μήνα ή 39 $ το χρόνο, μπορείτε να ξεκλειδώσετε καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να πραγματοποιήσετε επαναφορά ενός ιστότοπου με ένα κλικ για οποιοδήποτε αντίγραφο ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες 30 ημέρες.

Η ενότητα φιλτραρίσματος ανεπιθύμητων ενεργειών που υποστηρίζεται από το Akismet περιλαμβάνεται επίσης σε αυτό το σχέδιο, μαζί με παρακολούθηση δραστηριοτήτων και υποστήριξη προτεραιότητας 30 ημερών.

Όταν θεωρείτε ότι το σύστημα αντιγράφων ασφαλείας Jetpack πωλήθηκε προηγουμένως στο VaultPress.com για $ 5 το μήνα και η λειτουργικότητα φιλτραρίσματος ανεπιθύμητων μηνυμάτων κοστίζει 5 $ το μήνα εάν το αγοράσετε απευθείας από το Akismet.com, το προσωπικό πρόγραμμα Jetpack προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής μόνο 3,50 $ το μήνα.

Τιμολόγηση Jetpack

Το πρόγραμμα premium Jetpack κοστίζει 9 $ το μήνα ή 99 $ το χρόνο. Η αναβάθμιση σε αυτό το πρόγραμμα βελτιώνει την ασφάλεια του ιστότοπού σας προσθέτοντας σάρωση κακόβουλου λογισμικού και αυτόματες διορθώσεις ασφαλείας. Αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης φιλοξενία βίντεο, ενσωμάτωση Google Analytics, εργαλεία SEO, υποστήριξη δικτύου διαφημίσεων WordPress.com και κουμπιά PayPal.

Το Jetpack professional είναι το πιο ακριβό πακέτο, το οποίο πωλεί 29 $ το μήνα ή 299 $ το χρόνο. Αυτό το πρόγραμμα αυξάνει τα αντίγραφα ασφαλείας από καθημερινά σε ωριαία και όλα τα αντίγραφα ασφαλείας διατηρούνται όσο η συνδρομή σας είναι ενεργή.

Η αναζήτηση Jetpack που τροφοδοτείται από Elasticsearch περιλαμβάνεται επίσης σε αυτό το σχέδιο, καθώς και 200 ​​premium WordPress.com θέματα. Το αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων θα παρακολουθεί επίσης συμβάντα για έως και ένα έτος.

Όπως μπορείτε να δείτε, η Automattic είναι επιθετική με τις τιμές της.

Η βασική λειτουργικότητα του Jetpack παραμένει δωρεάν, αλλά, προσφέροντας τα premium προγράμματά τους από μόλις 3,50 $ το μήνα, το καθιστούν πολύ δελεαστικό να αναβαθμίσουν.

Τελικές σκέψεις

Αυτό που ξεκίνησε το 2011 ως μια χρήσιμη συλλογή εργαλείων έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα πρόσθετα στην αγορά plugin του WordPress.org.

Εάν χρησιμοποιείτε το Jetpack στον δικό σας ιστότοπο WordPress?

Πιστεύω ότι, για τους περισσότερους χρήστες του WordPress, η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι ΝΑΙ. Ωστόσο, θα εξαρτηθεί από τη λειτουργικότητα που χρειάζεστε.

Ένας καλός τρόπος για να αξιολογήσετε το Jetpack είναι να εγκαταστήσετε την προσθήκη στον ιστότοπό σας και να δοκιμάσετε κάθε μία από τις ενότητες. Εάν διαπιστώσετε ότι το Jetpack μπορεί να αντικαταστήσει πολλές προσθήκες WordPress ή πολλές υπηρεσίες τρίτων, τότε είναι λογικό να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε.

Εγκαθιστώντας το Jetpack στους δικούς μου ιστότοπους WordPress, κατάφερα να σταματήσω να χρησιμοποιώ υπηρεσίες τρίτων για παρακολούθηση downtime, μάρκετινγκ email και κοινή χρήση κοινωνικών μέσων για νέες αναρτήσεις ιστολογίου. Απενεργοποίησα επίσης τις προσθήκες WordPress για λειτουργίες όπως σχετικές αναρτήσεις και τεμπέλης φόρτωση εικόνων.

Με λίγα λόγια, το Jetpack έχει γίνει ένα απαραίτητο πρόσθετο WordPress για μένα, διότι επιλύει αρκετά σημαντικά ζητήματα και με βοηθά να διαχειρίζομαι πιο αποτελεσματικά τους ιστότοπους του WordPress..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map