LearnDash Review – Η καλύτερη προσθήκη LMS για WordPress;

Προσφορές WordPress


Το LearnDash είναι ένα από τα πιο γνωστά και καλά αναγνωρισμένα διαδικτυακά πρόσθετα για το πρόγραμμα δημιουργίας μαθημάτων για το WordPress. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιείται από εταιρείες Fortune 500, μεγάλα πανεπιστήμια και οργανισμούς κατάρτισης και επιχειρηματίες που δημοσιεύουν εκπαιδευτικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Όμως, ενώ είναι σαφές το LearnDash είναι μια ικανή προσθήκη eLearning, είναι σωστό για το έργο σας?

Αυτή είναι η ερώτηση που θα σας βοηθήσει αυτή η κριτική να απαντήσετε. Σε τελική ανάλυση, το LearnDash δεν είναι μια φθηνή προσθήκη και υπάρχουν και άλλες επιλογές εκεί έξω.

Μόλις ολοκληρώσετε την ανάγνωση αυτής της κριτικής, θα ξέρετε εάν αυτή η προσθήκη διαθέτει τις λειτουργίες που χρειάζεστε, είναι εντός του προϋπολογισμού σας και, ίσως το πιο σημαντικό, είναι ένα εργαλείο που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Ας ξεκινήσουμε…

Για ποιον είναι το LearnDash?

Το LearnDash απευθύνεται σε όποιον θέλει να δημοσιεύσει μαθήματα στο διαδίκτυο – ανεξάρτητα από το αν θέλει να προσθέσει μερικούς εκπαιδευτικούς πόρους σε έναν υπάρχοντα ιστότοπο WordPress ή να δημιουργήσει τη δική του πλατφόρμα eLearning ή σύστημα διαχείρισης εκμάθησης (LMS).

Κριτική LearnDash

Αφού εγκαταστήσετε την προσθήκη LearnDash στον ιστότοπό σας στο WordPress, θα μπορείτε να δημιουργήσετε μαθήματα, μαθήματα και κουίζ για να διδάξετε και να αξιολογήσετε τους χρήστες σας. Τα πιστοποιητικά μπορούν να απονεμηθούν στους χρήστες σας βάσει προσαρμοσμένων κριτηρίων, ενώ τα εργαλεία αναφοράς παρέχουν μια καλή εικόνα για την πρόοδο των μαθητών σας.

Σας επιτρέπει να χρεώνετε στους χρήστες σας μια αμοιβή για την πρόσβαση στα μαθήματά σας με διάφορους τρόπους. Υπάρχει επίσης μια βιβλιοθήκη επίσημων πρόσθετων και τρίτων, καθώς και πολλές επιλογές ενσωμάτωσης που σας επιτρέπουν να συνδυάσετε το LearnDash με άλλες προσθήκες και υπηρεσίες για να δημιουργήσετε μια ακόμη πιο ισχυρή διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης.

Πρόσθετα για το LearnDash

Το LearnDash μπορεί να βελτιωθεί μέσω των δωρεάν και πληρωμένων πρόσθετων.

Στην πραγματικότητα, η λίστα χαρακτηριστικών LearnDash είναι τόσο μεγάλη και οι επιλογές τόσο ποικίλες που υπάρχει πιθανότητα η χρήση αυτής της προσθήκης θα μπορούσε να γίνει συντριπτική. Ωστόσο, όπως θα δούμε αργότερα σε αυτήν την κριτική, οι δημιουργοί προσθηκών έχουν κάνει καλή δουλειά απλοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερο την εμπειρία χρήστη, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι χρήστες ενέργειας μπορούν να δημιουργήσουν τα μαθήματα που χρειάζονται. Εάν θέλετε να δείτε πώς χρησιμοποιούν άλλοι αυτό το πρόσθετο, μπορείτε να δείτε μερικές μελέτες περιπτώσεων στον ιστότοπο του LearnDash.

Θα καλύψουμε λεπτομερέστερα τη συμβατότητα θέματος και προσθηκών αργότερα σε αυτήν την κριτική, αλλά, σε περίπτωση που αναρωτιέστε, το LearnDash θα πρέπει να συνεργάζεται με πολλά από τα καλύτερα πρόσθετα WordPress και όλα τα καλά κωδικοποιημένα θέματα. Εξαιτίας αυτού, θα πρέπει να ταιριάζει στον υπάρχοντα ιστότοπό σας. Εάν δεν έχετε ξεκινήσει ακόμα τον ιστότοπό σας, το LearnDash διαθέτει ένα θέμα υψηλής ποιότητας που έχει βελτιστοποιηθεί για αυτήν την προσθήκη.

Έτσι, τώρα έχετε μια καλή επισκόπηση του τι μπορεί να κάνει αυτό το πρόσθετο και για ποιον είναι, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του και τα κύρια μειονεκτήματά του.

Βέλτιστες δυνατότητες LearnDash

Εμφάνιση λίστας μαθημάτων

Το LearnDash σάς επιτρέπει να δημοσιεύετε όσα μαθήματα θέλετε στον ιστότοπο του WordPress.

Πριν εξερευνήσουμε την εμπειρία χρήστη αυτής της προσθήκης, για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε εάν πρόκειται για ένα εργαλείο που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, ακολουθούν μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες λειτουργίες του LearnDash, ακολουθούμενες από τα μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κάνετε μια απόφαση.

Δημιουργήστε απεριόριστα διαδικτυακά μαθήματα

Καθώς ο κύριος σκοπός του LearnDash είναι η δημιουργία διαδικτυακών μαθημάτων για ιστότοπους WordPress, είναι υπέροχο να βλέπεις να δημοσιεύεις όσα μαθήματα θέλεις. Δεν υπάρχουν όρια στον αριθμό μαθημάτων και κουίζ που μπορείτε να προσθέσετε στα μαθήματά σας.

LearnDash Drag-and-Drop Course Builder

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης για να οργανώσετε το περιεχόμενο των μαθημάτων σας.

Χάρη σε μια πρόσφατη ενημέρωση, το πρόγραμμα δημιουργίας μαθημάτων LearnDash έχει αναβαθμιστεί και η νέα διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης κάνει καλή δουλειά απλοποιώντας τη διαδικασία δημιουργίας μαθημάτων και δομής τους.

Έχοντας μια σαφή επισκόπηση των στοιχείων ενός μαθήματος, με τη δυνατότητα γρήγορης μετακίνησης μαθημάτων και κουίζ σε νέες τοποθεσίες, κάνει την εμπειρία του χρήστη πολύ πιο διαισθητική από μερικές από τις άλλες προσθήκες και λύσεις LMS εκεί έξω. Μπορείτε να δείτε μόνοι σας πώς φαίνονται τα μαθήματα και άλλο περιεχόμενο όταν δημοσιεύονται, μεταβαίνοντας στην ηλεκτρονική επίδειξη του LearnDash.

Ένας πλούτος ρυθμίσεων και στοιχείων ελέγχου

Παρόλο που μπορείτε να δημιουργήσετε γρήγορα τη δομή για ένα μάθημα χρησιμοποιώντας τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, το LearnDash έρχεται πραγματικά στη δική του όταν αρχίζετε να εξερευνάτε τις επιλογές για κάθε δυνατότητα.

Με στοιχεία ελέγχου που καλύπτουν ποιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μαθήματά σας, είτε ένα μάθημα έχει προϋποθέσεις και τη διαθεσιμότητα του περιεχομένου του μαθήματος, για να αναφέρουμε μόνο μερικά, είναι εκπληκτικό πόσος έλεγχος έχετε με αυτήν την προσθήκη.

Χρέωση για πρόσβαση σε μαθήματα

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έσοδα από τα διαδικτυακά μαθήματά σας, το LearnDash ενσωματώνεται στο PayPal από το κουτί για να ενεργοποιήσετε τις συλλογές πληρωμών μέσω του ιστότοπού σας. Στο παρελθόν, ήταν δυνατή μόνο η χρέωση εφάπαξ χρέωσης για πρόσβαση σε μαθήματα, αλλά το LearnDash υποστηρίζει πλέον και επαναλαμβανόμενες πληρωμές.

Μάθημα LearnDash επί πληρωμή

Μπορείτε να χρεώσετε για πρόσβαση σε μαθήματα με το LearnDash.

Ενώ η βασική λειτουργικότητα πληρωμής του LearnDash θα μπορούσε να είναι αρκετή για τους περισσότερους χρήστες, για εκείνους με πιο απαιτητικές απαιτήσεις, η προσθήκη ενσωματώνεται με όλες τις καλύτερες λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου για το WordPress, συμπεριλαμβανομένων των WooCommerce και Easy Digital Downloads.

Άλλες επεκτάσεις σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε το Stripe ως επεξεργαστή πληρωμών αντί για το PayPal και να ενσωματώνετε το LearnDash με πρόσθετα μελών, όπως το MemberPress, για να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο της πρόσβασης των χρηστών στα μαθήματά σας. Εκτός από τη βοήθεια για τη συλλογή πληρωμών και την πρόσβαση των χρηστών, τα δωρεάν και πληρωμένα πρόσθετα κάνουν μια πολύ καλή δουλειά ενισχύοντας τις ήδη εντυπωσιακές δυνατότητες του LearnDash.

Ισχυρά εργαλεία αναφοράς και διαχείρισης

Η δημιουργία μαθησιακού περιεχομένου είναι μόνο ένα μέρος της επιτυχημένης διαδικτυακής σειράς μαθημάτων. Πρέπει επίσης να είστε σε θέση να διαχειριστείτε τους χρήστες σας και να κατανοήσετε πώς αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπό σας.

Το LearnDash έχει μερικές χρήσιμες λειτουργίες σε αυτόν τον τομέα που βοηθούν και οι δύο να ενδυναμώσουν τους χρήστες σας και να απλοποιήσουν το ρόλο σας ως διαχειριστής μαθημάτων.

Για αρχάριους, οι συνδεδεμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα προφίλ τους στο μπροστινό μέρος του ιστότοπού σας. Μπορούν να δουν πόσα μαθήματα είναι διαθέσιμα σε αυτά, πόσα έχουν λάβει και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την πρόοδό τους, όλα μέσω μιας εύχρηστης πύλης.

Τα εργαλεία αναφοράς επιτρέπουν επίσης στους διαχειριστές να βλέπουν γρήγορα τις δραστηριότητες μεμονωμένων χρηστών, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που έχουν περάσει σε ένα μάθημα, της απόδοσής τους σε κουίζ και της συνολικής προόδου τους μέσω του περιεχομένου που είναι στη διάθεσή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από τις δυνατότητες αναφοράς παρέχονται μέσω της λειτουργικής μονάδας ProPanel που διατίθεται στις δύο κορυφαίες επιλογές άδειας χρήσης, αλλά όχι στο σχέδιο αρχικού επιπέδου.

Το LearnDash έχει επίσης τη δυνατότητα να στέλνει ειδοποιήσεις μέσω email βάσει ορισμένων ενεργοποιήσεων, βοηθώντας στην αυτοματοποίηση ορισμένων από τις εργασίες που σχετίζονται με την εκτέλεση διαδικτυακών μαθημάτων. Ορισμένα παραδείγματα αυτών των σκανδαλιστών περιλαμβάνουν: Όταν νέο περιεχόμενο είναι διαθέσιμο στους χρήστες. εάν η πρόσβαση σε ένα μάθημα πρόκειται να λήξει. και εάν ένας χρήστης δεν έχει συνδεθεί για μια συγκεκριμένη περίοδο.

Χρήσιμη τεκμηρίωση χρήστη

Όλες αυτές οι χρήσιμες λειτουργίες έχουν κόστος και αυτός είναι ο χρόνος που απαιτείται για να κατανοήσουμε πραγματικά αυτό το πρόσθετο και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο.

Ευτυχώς, το LearnDash συνοδεύεται από πολλά διαδικτυακά έγγραφα για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε και στη συνέχεια να αναπτύξετε μια καλύτερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της προσθήκης και τι μπορείτε να κάνετε με αυτό.

LearnDash Facebook Group

Οι χρήστες του LearnDash μπορούν να μοιραστούν συμβουλές και συμβουλές στην ομάδα του Facebook.

Εκτός από το εκπαιδευτικό περιεχόμενο που διατίθεται στον ιστότοπο του LearnDash, η προσθήκη ενσωματώνει ορισμένα χρήσιμα εκπαιδευτικά βίντεο στον Πίνακα ελέγχου του WordPress για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε. Υπάρχει επίσης μια ομάδα Facebook για χρήστες του LearnDash, όπου τα μέλη μπορούν να συζητήσουν τις βέλτιστες πρακτικές και να μοιραστούν συμβουλές.

Μειονεκτήματα του LearnDash

Το LearnDash έχει αναμφίβολα μερικές εξαιρετικές δυνατότητες που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μαθήματα και να δημιουργήσετε μια διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης με το WordPress. Ωστόσο, η προσθήκη δεν έχει τα μειονεκτήματά της. Έτσι, έχοντας κατά νου αυτό, ας διερευνήσουμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους το LearnDash μπορεί να μην είναι η σωστή προσθήκη LMS για εσάς.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αντιμετωπίσετε

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του LearnDash θα μπορούσε επίσης να είναι μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες του, και αυτή είναι η μεγάλη λίστα δυνατοτήτων της. Αν ψάχνετε για την πιο ισχυρή προσθήκη eLearning για το WordPress, τότε το LearnDash είναι εκεί με τα καλύτερα. Ωστόσο, εάν οι ανάγκες σας είναι πιο μέτριες, τότε μπορείτε να διαπιστώσετε ότι το LearnDash είναι υπερβολικό για το έργο σας.

Ενώ μπορείτε απλώς να αγνοήσετε τις λειτουργίες που δεν χρειάζεστε, αυτό δεν είναι τόσο εύκολο με το LearnDash. Όπως θα δείτε στην επόμενη ενότητα αυτής της κριτικής – όπου περνάμε την εμπειρία χρήστη του LearnDash – υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις και επιλογές που προσφέρονται σχεδόν σε κάθε βήμα. Έτσι, εάν θέλετε απλώς να δημιουργήσετε ένα απλό κουίζ, για παράδειγμα, μπορεί να βρεθείτε αποσπασμένοι ή ακόμη και μπερδεμένοι από όλους τους διαφορετικούς τύπους κουίζ που μπορείτε να δημιουργήσετε, μαζί με όλες τις ρυθμίσεις και τις επιλογές που ταιριάζουν.

Είναι καλό να βλέπουμε ότι κάποια λειτουργικότητα, όπως οι ενσωματώσεις με άλλα πρόσθετα, έχει αποσταλεί σε πρόσθετα, καθιστώντας τα προσβάσιμα μόνο σε όσους τα χρειάζονται πραγματικά. Ωστόσο, το βασικό πρόσθετο εξακολουθεί να περιέχει πολλές λειτουργίες που θα μπορούσαν να είναι συντριπτικές για ορισμένους.

Εάν χρειάζεστε πρόσβαση σε ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία LMS, τότε αυτός ο κίνδυνος υπερβολικής και απότομης καμπύλης μάθησης είναι το κόστος που πιθανότατα θα πρέπει να είστε έτοιμοι να πληρώσετε. Ωστόσο, εάν δεν χρειάζεστε τα πάντα για το LearnDash, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το εύρος αυτής της προσθήκης είναι υπερβολικό. Αργότερα σε αυτήν την κριτική, θα ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε μερικές από τις εναλλακτικές προσθήκες που είναι διαθέσιμες.

Πιο ισχυρές δυνατότητες αναφοράς Έλλειψη από σχέδιο επιπέδου εισόδου

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένας λόγος για να επιλέξετε το LearnDash είναι οι ισχυρές δυνατότητες αναφοράς που παρέχουν σε εσάς και τους χρήστες σας μια καλή εικόνα για τον ιστότοπό σας. Χάρη σε αυτό, οι κάτοχοι ιστότοπων και οι δημιουργοί μαθημάτων μπορούν να δουν πώς γίνεται πρόσβαση στο περιεχόμενό τους, ενώ οι μαθητές έχουν μια καλή εικόνα της προόδου τους.

Ωστόσο, οι πιο ισχυρές δυνατότητες αναφοράς διατίθενται μέσω του ProPanel, το οποίο διατίθεται μόνο στα προγράμματα Plus και Pro και όχι στη βασική επιλογή βασικού επιπέδου εισόδου σε χαμηλότερες τιμές. Επομένως, εάν χρειάζεστε πρόσβαση σε αυτό το είδος λειτουργικότητας αναφορών, θα πρέπει να ξοδέψετε περισσότερα από ό, τι είχε προγραμματίσει, γεγονός που μας οδηγεί στο επόμενο μειονέκτημα του LearnDash….

Το LearnDash δεν είναι φτηνό

Κατά τη στιγμή της σύνταξης, η τιμή του LearnDash κυμαινόταν από 159 $ για το πακέτο αρχικού επιπέδου έως 329 $ για το πακέτο κορυφαίας ποιότητας, το οποίο περιελάμβανε όλες τις δυνατότητες και μια άδεια 25 ιστότοπων.

Το LearnDash έχει μια μεγάλη λίστα δυνατοτήτων, αλλά, παρόλα αυτά, εξακολουθεί να είναι αρκετά υψηλή τιμή για μια προσθήκη WordPress και υπάρχουν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις, όπως το LifterLMS, καθώς και τα πρόσθετα freemium LearnPress και Sensei. Παρόλο που, όπως θα δούμε αργότερα, ορισμένα από τα πρόσθετα για αυτά τα πρόσθετα μπορεί να είναι εκπληκτικά ακριβό.

Από την άλλη πλευρά, σε σύγκριση με φιλοξενούμενες υπηρεσίες όπως το Teachable, με σχέδια που ξεκινούν από 29 $ το μήνα, η τιμή του LearnDash δεν είναι υπερβολικά υψηλή. Είναι απλώς ότι αν δεν χρειάζεστε την πλειονότητα των δυνατοτήτων του ή μια καλά σχεδιασμένη διεπαφή χρήστη δεν αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, μπορεί να βρείτε μια από τις άλλες επιλογές καλύτερη αξία. Θα εξετάσουμε σύντομα τις προσθήκες LMS και, για ορισμένους αναγνώστες, σίγουρα αξίζει να εξεταστούν.

Όταν πρόκειται να αποφασίσετε εάν αυτά τα μειονεκτήματα είναι σχετικά με εσάς, συνιστάται να λάβετε υπόψη την τιμή της προσθήκης, καθώς και εάν είστε διατεθειμένοι να επενδύσετε τον απαιτούμενο χρόνο για να καταλάβετε πώς λειτουργεί το LearnDash, και έτσι να αξιοποιήσετε στο έπακρο το.

Ας ελπίσουμε ότι τώρα έχετε μια καλή κατανόηση του τι μπορεί να κάνει το LearnDash και αν θα είναι η κατάλληλη επιλογή για το έργο σας. Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στην εμπειρία χρήστη.

Εξερεύνηση της εμπειρίας του LearnDash

Για να σας δώσουμε μια ιδέα για το πόσο φιλικό προς το χρήστη είναι το LearnDash, αυτό το μέρος της αξιολόγησής σας σας καθοδηγεί στη διαδικασία δημιουργίας ενός βασικού διαδικτυακού μαθήματος με την προσθήκη και επιδεικνύοντας τη λειτουργικότητα και τη χρηστικότητα του.

Ξεκινώντας με το LearnDash

Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε με το LearnDash, εμφανίζεται ένας σύνδεσμος για ένα mini boot camp μόλις ενεργοποιηθεί η προσθήκη στον ιστότοπό σας.

LearnDash Bootcamp

Το LearnDash εμφανίζει οδηγούς βίντεο μέσα στον Πίνακα ελέγχου WordPress για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε.

Αν και δεν είναι ακριβώς ο τύπος του οδηγού εγκατάστασης που έχετε με πρόσθετα όπως το WooCommerce, που σας καθοδηγούν στα βασικά βήματα διαμόρφωσης της προσθήκης και δημιουργίας του πρώτου σας μαθήματος, υπάρχει μια σειρά οδηγών βίντεο που καλύπτουν τις βασικές δυνατότητες του LearnDash, με συνδέσμους προς τις σχετικές ενότητες της ηλεκτρονικής τεκμηρίωσης.

Οδηγός βίντεο LearnDash

Η εκστρατεία εκμάθησης LearnDash περιλαμβάνει εκπαιδευτικά βίντεο που καλύπτουν τα κύρια χαρακτηριστικά της προσθήκης.

Αφού αγοράσετε την προσθήκη, σας αποστέλλεται επίσης ένα email καλωσορίσματος με συνδέσμους προς την ομάδα LearnDash Facebook και το κανάλι YouTube. Υπάρχει επίσης ένας οδηγός έναρξης, με πληροφορίες για όσους είναι νέοι στο WordPress, που καλύπτουν θέματα όπως η επιλογή ενός θέματος και η εύρεση της σωστής φιλοξενίας.

Όπως πρόκειται να δούμε, οι ρυθμίσεις και οι επιλογές του LearnDash είναι πολύ λεπτομερείς, οπότε αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να παρακολουθήσετε αυτά τα βίντεο πριν δημιουργήσετε ένα μάθημα.

Δημιουργία μαθήματος

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μετά από μια πρόσφατη ενημέρωση, το πρόγραμμα δημιουργίας μαθημάτων έχει επανασχεδιαστεί πλήρως για να το κάνει πιο ισχυρό και φιλικό προς τον χρήστη. Στο πλαίσιο αυτής της αναβάθμισης, μπορείτε πλέον να χρησιμοποιήσετε την τελευταία έκδοση του WordPress Editor για να δημιουργήσετε τις περιγραφές για το μάθημά σας και να ορίσετε τυχόν ετικέτες και κατηγορίες.

Δημιουργία οθόνης μαθημάτων

Η διεπαφή LearnDash ενημερώθηκε πρόσφατα για να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Μόλις δημιουργηθεί το μάθημα, μπορούν να προστεθούν υπάρχοντα μαθήματα και κουίζ μέσω του προγράμματος δημιουργίας LearnDash. Χάρη στη διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης του δημιουργού, μπορείτε απλά να μετακινήσετε μαθήματα από την πλαϊνή γραμμή στη δομή του μαθήματος.

Νέο πρόγραμμα δημιουργίας μαθημάτων LearnDash

Το πρόγραμμα δημιουργίας μαθημάτων LearnDash σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε το μάθημά σας μέσω μιας διεπαφής μεταφοράς και απόθεσης.

Εάν αυτή είναι η πρώτη σας πορεία, πιθανότατα δεν θα έχετε δημιουργήσει ακόμη μαθήματα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πρόβλημα, καθώς μπορείτε να δημιουργήσετε γρήγορα νέα μαθήματα μέσω του προγράμματος δημιουργίας μαθημάτων και να προσθέσετε περιεχόμενο αργότερα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να σχεδιάσετε γρήγορα τη δομή του μαθήματος προτού δημιουργήσετε όλα τα μαθήματα και τα κουίζ που θα περιλαμβάνει. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο αντίθετο, είναι πραγματικά πολύ βολικό να μπορείτε να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα για την πορεία σας από μία οθόνη.

Προσθήκη μαθημάτων με το πρόγραμμα δημιουργίας μαθημάτων

Το πρόγραμμα δημιουργίας μαθημάτων σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε γρήγορα τη δομή του μαθήματός σας με κενά μαθήματα και θέματα που χρησιμεύουν ως σύμβολα κράτησης θέσης.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αποθηκεύσετε το μάθημα και να μεταβείτε στην ενότητα μαθημάτων, όπου μπορείτε να ξεκινήσετε να εργάζεστε για το εκπαιδευτικό περιεχόμενο που θα αποτελέσει το μάθημα. Θα καλύψουμε πώς φαίνεται σύντομα, αλλά πρώτα ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στις ρυθμίσεις του μαθήματος.

Διαμόρφωση των μαθημάτων

Εκτός από τις παγκόσμιες ρυθμίσεις σε ολόκληρο τον ιστότοπο που εφαρμόζονται σε όλα τα μαθήματα, τα μεμονωμένα μαθήματα έχουν τις δικές τους ρυθμίσεις. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν: Επιλογή ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στο μάθημα. καθορισμός των προϋποθέσεων του μαθήματος · και εκχώρηση πιστοποιητικού στο μάθημα που θα απονεμηθεί μετά την επιτυχή ολοκλήρωση.

Στοιχεία ελέγχου πρόσβασης σε μαθήματα

Το LearnDash διευκολύνει τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα μάθημα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα πόντων μαθήματος για να ορίσετε πόσους πόντους χρειάζεται ένας χρήστης για να έχει πρόσβαση σε αυτό, καθώς και πόσους πόντους απονέμονται για την ολοκλήρωση του μαθήματος. Με την πρώτη ματιά, αυτό μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αλλά, αν πρόκειται να δημιουργήσετε πολλά μαθήματα που σχετίζονται όλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα πόντων για να ελέγξετε πλήρως την εξέλιξη των μαθημάτων και να σχεδιάσετε το εκπαιδευτικό ταξίδι των χρηστών σας.

Ορίστε πόντους μαθήματος

Οι πόντοι μπορούν να απονεμηθούν κατά την ολοκλήρωση του μαθήματος και επίσης να χρησιμοποιηθούν ως απαίτηση πρόσβασης.

Είναι επίσης δυνατό να ακολουθήσετε μια λιγότερο δομημένη προσέγγιση για την πρόσβαση στα μαθήματα και να μεταβείτε από τη γραμμική πρόοδο σε πρόσβαση σε ελεύθερη μορφή που επιτρέπει στον χρήστη να σχεδιάσει το δικό του ταξίδι μέσω του διαθέσιμου περιεχομένου του μαθήματος.

Άλλες ρυθμίσεις του προγράμματος δημιουργίας μαθημάτων διευκολύνουν τον έλεγχο πόσες ημέρες θα έχει πρόσβαση ένας χρήστης στο μάθημα από την ημερομηνία εγγραφής του, καθώς και εάν τα δεδομένα ενός χρήστη διαγράφονται όταν λήξει η πρόσβασή του.

Ρυθμίσεις λήξης πρόσβασης σε μαθήματα

Η πρόσβαση στο μάθημα μπορεί να οριστεί να λήξει μετά από έναν ορισμένο αριθμό ημερών.

Παρόλο που υπάρχουν πολλά στοιχεία ελέγχου, πολλά από αυτά είναι προαιρετικά, οπότε μπορείτε είτε να ξεκινήσετε γρήγορα ένα μάθημα με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ή να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στη διαμόρφωση του μαθήματος ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας.

Σχεδόν όλες οι ρυθμίσεις έχουν επεξηγήσεις εργαλείων που μπορούν να ενεργοποιηθούν κάνοντας κλικ στο εικονίδιο ερωτηματικού ή τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από τα στοιχεία ελέγχου για να εμφανιστούν χρήσιμες πληροφορίες. Εξαιτίας αυτού, η χρήση του LearnDash και των πολλών χαρακτηριστικών της είναι σχεδόν τόσο αυτονόητη όσο μπορείτε. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, η ηλεκτρονική τεκμηρίωση καλύπτει όλες τις δυνατότητες και τις ρυθμίσεις με περισσότερες λεπτομέρειες από τις συμβουλές εργαλείων.

Μόλις δημιουργήσετε τη δομή του μαθήματος, μπορείτε να προχωρήσετε στη δημιουργία των μαθημάτων της.

Δημιουργία μαθημάτων

Όπως αναφέρθηκε, τα μαθήματα στο LearnDash συμπληρώνονται με μαθήματα και αυτά, με τη σειρά τους, μπορούν να συμπληρωθούν με θέματα. Έτσι, για να προσθέσετε περιεχόμενο στο μάθημά σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε μερικά μαθήματα και θέματα. Βολικά, η ίδια διεπαφή χρησιμοποιείται για τη δημιουργία μαθημάτων και μαθημάτων, οπότε όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε το LearnDash, τόσο πιο γρήγορα θα γίνει η διαδικασία δημιουργίας περιεχομένου.

Δημιουργήστε ένα νέο μάθημα

Τα μαθήματα LearnDash δημιουργούνται χρησιμοποιώντας την κανονική διεπαφή WordPress με πρόσθετα στοιχεία ελέγχου.

Αφού δημιουργήσετε ένα μάθημα και του δώσετε μια περιγραφή, μπορείτε να αρχίσετε να το διαμορφώνετε μέσω της καρτέλας ρυθμίσεων. Κατά τον καθορισμό του μαθήματος, μπορείτε να προσθέσετε το περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων των βίντεο που θέλετε να προβάλλετε.

Ρυθμίσεις μαθήματος LearnDash

Το περιεχόμενο μπορεί να προστεθεί στο μάθημα μέσω της καρτέλας ρυθμίσεων.

Ως συνήθως, το LearnDash σάς προσφέρει έναν καλό έλεγχο σε κάθε μάθημα που δημιουργείτε. Ορισμένα παραδείγματα των ρυθμίσεων μαθήματος περιλαμβάνουν την απαίτηση παρακολούθησης ενός βίντεο προτού ο χρήστης προχωρήσει ή την υποχρεωτική του χρήστη να ανεβάσει μια εργασία προτού προχωρήσει. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα χρονοδιακόπτη εξαναγκασμένου μαθήματος για να αποτρέψετε την πρόοδο του χρήστη στο επόμενο μάθημα έως ότου παρέλθει ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα.

Περισσότερες ρυθμίσεις μαθήματος LearnDash

Το LearnDash διευκολύνει τον καθορισμό απαιτήσεων προόδου για κάθε μάθημα.

Μερικές πιο χρήσιμες λειτουργίες του LearnDash σάς επιτρέπουν να κάνετε ένα μάθημα δημόσια διαθέσιμο σε όλους τους επισκέπτες του ιστότοπού σας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να δημιουργήσετε δείγματα μαθημάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση ενός μαθήματος.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε το πρόγραμμα απελευθέρωσης του μαθήματος σε κλιμακωτό ή στάγδην περιεχόμενο ροής στους χρήστες σας, αντί να διαθέτετε τα πάντα διαθέσιμα από την αρχή. Οι διαισθητικές ρυθμίσεις του LearnDash καθιστούν πολύ εύκολη τη διαμόρφωση αυτών των λειτουργιών.

Ρυθμίσεις πρόσβασης μαθήματος

Η δυνατότητα δημιουργίας διαθέσιμων στο κοινό δειγμάτων μαθημάτων θα μπορούσε να σας βοηθήσει να προωθήσετε τα μαθήματά σας πιο αποτελεσματικά.

Όπως δείχνουν αυτές οι ρυθμίσεις μαθήματος, το LearnDash σάς δίνει πολύ έλεγχο σχετικά με τον τρόπο παράδοσης και κατανάλωσης του μαθησιακού σας περιεχομένου από τους χρήστες σας.

Δημιουργία κουίζ

Μπορείτε να προσθέσετε κουίζ στα μαθήματά σας για να τα κάνετε πιο διαδραστικά και η δημιουργία τους είναι εξίσου απλή με την οικοδόμηση μαθημάτων και μαθημάτων. Χάρη στον πλούτο των επιλογών και των ρυθμίσεων, έχετε και πάλι πολύ έλεγχο σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των κουίζ σας.

Δημιουργία κουίζ στο LearnDash

Τα κουίζ LearnDash δημιουργούνται μέσω της πλέον γνωστής διεπαφής.

Μόλις δημιουργήσετε ένα κουίζ, μπορείτε να αρχίσετε να ορίζετε πώς θα λειτουργεί μέσω της καρτέλας ρυθμίσεων. Όπως με τα μαθήματα, υπάρχει μια καλή σειρά ρυθμίσεων για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε κουίζ που είναι κατάλληλα για το περιεχόμενό σας και τους χρήστες σας.

Ρυθμίσεις κουίζ LearnDash

Κάθε κουίζ LearnDash μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας.

Εκτός από τον καθορισμό των προϋποθέσεων και τον έλεγχο εάν μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες ή όλοι μπορούν να λάβουν μέρος στο κουίζ, μπορείτε επίσης να ορίσετε μια βαθμολογία επιτυχίας και να εκχωρήσετε ένα πιστοποιητικό. Για να επιλέξετε πού θα είναι διαθέσιμο το κουίζ, απλώς συνδέστε το με ένα μάθημα και ένα μάθημα.

Ρυθμίσεις πρόσβασης κουίζ

Τα κουίζ εισάγονται σε μαθήματα συσχετίζοντάς τα με το περιεχόμενό σας.

Όπως πρόκειται να δούμε, παρόλο που ο όρος «κουίζ» μπορεί να προτείνει μια αξιολόγηση ερωτήσεων και απαντήσεων, μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα από αυτό με αυτήν τη λειτουργία του LearnDash.

Δημιουργία ερωτήσεων κουίζ

Μόλις δημιουργήσετε και διαμορφώσετε το κουίζ σας, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να δημιουργείτε κάποιες ερωτήσεις.

Λίστα ερωτήσεων κουίζ

Κάθε κουίζ έχει το δικό του σύνολο ερωτήσεων, αλλά μπορείτε εύκολα να εισαγάγετε ερωτήσεις από τα άλλα κουίζ σας.

Με επιλογές κουίζ που περιλαμβάνουν πολλαπλή επιλογή, δωρεάν επιλογή και συμπληρώστε το κενό, καθώς και τη δυνατότητα αποδοχής δοκιμίων και μεταφορτώσεων αρχείων, μπορείτε να προσθέσετε ένα ευρύ φάσμα αξιολογήσεων στα μαθήματά σας με το LearnDash.

Τύποι κουίζ

Οι ερωτήσεις κουίζ μπορούν να λάβουν διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών επιλογών ή απαιτώντας την αποστολή αρχείων.

Όπως μπορείτε να δείτε, με όποιο τρόπο θέλετε να αξιολογήσετε τους χρήστες σας, θα πρέπει να μπορείτε να το εφαρμόσετε με το LearnDash.

Εκδόσεις Μαθήματα

Μόλις ολοκληρώσετε τη δημιουργία του μαθήματος και του περιεχομένου του, μπορεί να δημοσιευτεί στον ιστότοπό σας.

Ανάλογα με τον τρόπο που έχετε διαμορφώσει το μάθημα, θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο σε όλους ή μόνο σε όσους είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για πρόσβαση. Ωστόσο, η δυνατότητα προαπαιτήσεων και άλλες ρυθμίσεις πρόσβασης σάς δίνουν περισσότερες επιλογές για τον έλεγχο του ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στα μαθήματα. Επίσης, όπως αναφέρθηκε, το LearnDash ενσωματώνεται με πολλές από τις καλύτερες προσθήκες μέλους στο WordPress, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε την πρόσβαση χρησιμοποιώντας τη λειτουργικότητα αυτών των εργαλείων εάν προτιμάτε.

Συντομεύσεις LearnDash

Παίρνετε πολύ έλεγχο των συντομεύσεων που χρησιμοποιούνται για τη δημοσίευση μαθημάτων και άλλου περιεχομένου στον ιστότοπό σας.

Ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις πρόσβασης του μαθήματος, το LearnDash σάς επιτρέπει να δημοσιεύετε γρήγορα τα μαθήματά σας χρησιμοποιώντας συντομεύσεις. Όπως και με τις άλλες πτυχές του LearnDash, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους συντομεύσεις με πολλούς τρόπους, όπως η εισαγωγή των μαθημάτων στις αναρτήσεις και οι σελίδες σας ή η εισαγωγή μαθημάτων στα μαθήματά σας και πολλά άλλα.

Παραδείγματα ShortDash LearnDash

Το LearnDash διαθέτει ένα εργαλείο δημιουργίας σύντομων κωδικών για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε σύντομους κωδικούς για την εμφάνιση του μαθησιακού περιεχομένου.

Μπορείτε να ελέγξετε την έξοδο των σύντομων κωδικών χρησιμοποιώντας παραμέτρους, όπως μόνο προβολή συγκεκριμένων μαθημάτων ή εμφάνιση όλων των μαθημάτων στα οποία έχουν ανατεθεί συγκεκριμένες ετικέτες ή κατηγορίες. Επιπλέον, μετά από πρόσφατες ενημερώσεις, το LearnDash κάνει τώρα εντυπωσιακή χρήση του αναβαθμισμένου WordPress Editor.

LearnDash LMS WordPress Editor Blocks

Το LearnDash περιλαμβάνει μπλοκ που σας επιτρέπουν να εισάγετε γρήγορα το περιεχόμενό του σε αναρτήσεις και σελίδες.

Η προσθήκη περιλαμβάνει μια επιλογή μπλοκ που μπορείτε να εισαγάγετε στις αναρτήσεις και τις σελίδες σας μέσω του WordPress Editor. Αυτά τα μπλοκ χρησιμοποιούν τους σύντομους κωδικούς, αλλά, λόγω του τρόπου λειτουργίας του αναβαθμισμένου WordPress Editor, αντί να βλέπετε τους συντομεύσεις, μπορείτε αντ ‘αυτού να προβάλετε την έξοδο του σύντομου κώδικα ενώ εργάζεστε στην ανάρτηση ή τη σελίδα.

Ρυθμίσεις μπλοκ LearnDash LMS

Το περιεχόμενο των μπλοκ LearnDash μπορεί να ελεγχθεί μέσω των ρυθμίσεων μπλοκ στην πλαϊνή γραμμή του προγράμματος επεξεργασίας.

Είναι υπέροχο να βλέπουμε τα πρόσθετα να αγκαλιάζουν τη βελτιωμένη λειτουργικότητα του WordPress Editor και το LearnDash κάνει καλή δουλειά αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητές του.

Αφού κάνετε προεπισκόπηση ή δημοσίευση της ανάρτησης ή της σελίδας στην οποία εργάζεστε, μπορείτε να παρακολουθήσετε το μάθημα με τον ίδιο τρόπο που θα κάνουν οι χρήστες σας. Καθώς το LearnDash πρέπει να λειτουργεί με οποιοδήποτε καλά κωδικοποιημένο θέμα, δεν θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα κατά την εμφάνιση των μαθημάτων και άλλου περιεχομένου στον ιστότοπό σας.

Δημοσιευμένο Παράδειγμα Μαθήματος

Τα μαθήματα LearnDash παρουσιάζονται όμορφα, αν και η επιλογή του θέματος σας θα υπαγορεύσει ακριβώς πώς φαίνονται.

Επιπλέον, το περιεχόμενο LearnDash ανταποκρίνεται πλήρως για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες σας μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μαθήματα στα smartphone και τα tablet τους. Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα αποκριτικό θέμα για να διασφαλίσετε την πρόσβαση στα μαθήματά σας σε αυτές τις μικρότερες συσκευές οθόνης.

LearnDash Mobile Διάταξη

Εάν ο ιστότοπός σας χρησιμοποιεί ένα θέμα που ανταποκρίνεται, το περιεχόμενο LearnDash θα είναι προσβάσιμο σε smartphone.

Αν ψάχνετε για ένα θέμα που είναι φιλικό προς το LearnDash για το έργο σας, το θέμα Astra WordPress συνοδεύεται από το LearnDash και ενσωματώνεται απρόσκοπτα σε αυτό. Ωστόσο, όλα τα μοντέρνα θέματα πρέπει να λειτουργούν με την προσθήκη.

Αυτό αφορά καλύμματα δημιουργίας ενός βασικού μαθήματος με το LearnDash και την ματιά μας στην εμπειρία χρήστη. Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό δεν είναι ένα ελαφρύ πρόσθετο που προσφέρει μερικές αυστηρά καθορισμένες λειτουργίες διαχείρισης μάθησης και μάθησης. Αντ ‘αυτού, είναι ένα ισχυρό εργαλείο που είναι εξαιρετικά διαμορφώσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους.

Επιλογές τιμολόγησης LearnDash

Το LearnDash είναι μια premium προσθήκη WordPress και υπάρχουν τρεις διαφορετικές επιλογές για την πραγματοποίηση μιας αγοράς:

 • Βασικό: 159 $ για πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες εκτός από το ProPanel και χρήση σε έναν ιστότοπο.
 • Επιπλέον: $ 189 για πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένου του ProPanel και χρήση σε δέκα ιστότοπους.
 • Pro: 329 $ για πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένου του ProPanel και χρήση σε 25 ιστότοπους.

Αυτές οι τιμές περιλαμβάνουν ένα έτος πρόσβασης σε ενημερώσεις και υποστήριξη προσθηκών και η άδειά σας θα ανανεώνεται αυτόματα κάθε χρόνο, εκτός εάν ακυρώσετε τη συνδρομή σας.

Οι αγορές καλύπτονται από εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε το LearnDash χωρίς κίνδυνο.

LearnDash εναντίον του Διαγωνισμού

Όπως αναφέρθηκε, το LearnDash δεν είναι η μόνη προσθήκη διαδικτυακών μαθημάτων για το WordPress, οπότε ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε μερικές από τις άλλες επιλογές.

LifterLMS

Πρόσθετο LifterLMS

Το LifterLMS είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση στο LearnDash.

Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές αυτής της κατηγορίας, παράλληλα με το LearnDash, είναι το LifterLMS, ένα πρόσθετο με περιορισμένη έκδοση που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν και επιλογές επί πληρωμή με πρόσθετες δυνατότητες.

Ανάλογα με τις λειτουργίες στις οποίες χρειάζεστε πρόσβαση, το LifterLMS θα μπορούσε να είναι φθηνότερο από το LearnDash, καθιστώντας το πιο κατάλληλο για εκείνους με αυστηρότερους προϋπολογισμούς. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να χρεώσετε για πρόσβαση στα μαθήματά σας, για παράδειγμα, το κόστος των προτεινόμενων επεκτάσεων ηλεκτρονικού εμπορίου LifterLMS αρχίζει γρήγορα να αυξάνεται.

Συνολικά, σε χαρτί, το LifterLMS και το LearnDash έχουν παρόμοιες δυνατότητες, αλλά, στις περισσότερες περιπτώσεις, το LearnDash σάς προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία για τη δημοσίευση μαθημάτων στο διαδίκτυο, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει την προβολή αυτών των μαθημάτων με ελκυστικό τρόπο στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Sensei LMS

Πρόσθετο Sensei LMS

Το βασικό πρόσθετο Sensei LMS είναι δωρεάν για χρήση και μπορεί να επεκταθεί με πρόσθετα επί πληρωμή.

Το Sensei δημιουργήθηκε από την ομάδα WooThemes, η οποία τώρα ανήκει στην Automattic, την εταιρεία πίσω από εργαλεία και υπηρεσίες όπως το Jetpack, το WooCommerce και το WordPress.com. Εξαιτίας αυτού, είναι πολύ πιθανό το Sensei LMS να συνεχίσει να φροντίζεται, να ενημερώνεται και να βελτιώνεται για πολλά ακόμη χρόνια.

Καθώς είναι μια προσθήκη freemium LMS, μπορείτε να δοκιμάσετε το Sensei και να πάρετε μια καλή επισκόπηση του τρόπου λειτουργίας του προτού επενδύσετε χρήματα. Όπως το LifterLMS, εάν θέλετε να πουλήσετε μαθήματα στο διαδίκτυο, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα premium πρόσθετο για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργικότητα. Τα πρόσθετα Sensei δεν είναι φθηνά, οπότε φροντίστε να λάβετε υπόψη το κόστος των δυνατοτήτων που πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε εάν λάβετε μια απόφαση σχετικά με το ποιο πρόσθετο θα χρησιμοποιήσετε με βάση την τιμή.

Το Sensei LMS έχει μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή, αλλά οι δυνατότητες δεν μπορούν να ανταγωνιστούν την ευρεία και βαθιά λειτουργικότητα του LearnDash.

LearnPress

Πρόγραμμα LearnPress Plugin

Το LearnPress είναι ένα άλλο πρόσθετο WordPress LMS freemium.

Το LearnPress είναι μια άλλη επιλογή όπου οι βασικές δυνατότητες είναι διαθέσιμες μέσω ενός δωρεάν πρόσθετου, με τη δυνατότητα αγοράς εμπορικών πρόσθετων. Σε αντίθεση με ορισμένες από τις άλλες επιλογές freemium, η βασική προσθήκη LearnPress σας δίνει τη δυνατότητα να συλλέγετε πληρωμές με αντάλλαγμα την πρόσβαση στα μαθήματά σας.

Ωστόσο, για να αποκτήσετε πρόσβαση σε εξελιγμένες λειτουργίες πληρωμής που είναι παρόμοιες με αυτές που παρέχονται από το LearnDash, θα πρέπει να αγοράσετε μία ή περισσότερες από τις premium επεκτάσεις. Αυτά τα πρόσθετα έχουν πιο λογικές τιμές από τις επεκτάσεις για το Sensei LMS και το LifterLMS.

Το LearnPress είναι μια επιλογή καλής αξίας που διαθέτει ένα χρήσιμο σύνολο δωρεάν διαθέσιμων δυνατοτήτων, με δυνατότητα ξεκλειδώματος επιπλέον λειτουργικότητας μέσω των σχετικά προσιτών πρόσθετων.

Λοιπόν, θα πρέπει να επιλέξετε LearnDash από τον ανταγωνισμό; Η απάντηση εξαρτάται πραγματικά από τις απαιτήσεις σας.

Ωστόσο, αφού κοιτάξουμε τις άλλες επιλογές, φαίνεται ότι το LearnDash είναι το πιο προηγμένο plugin όσον αφορά τις δυνατότητες και τη λειτουργικότητα. Πιθανότατα θα μπορούσατε να βρείτε μερικές ή ίσως τις περισσότερες από τις δυνατότητες του LearnDash αλλού, αλλά θα πρέπει να εγκαταστήσετε πρόσθετα, να αγοράσετε επεκτάσεις και να συγκεντρώσετε αποτελεσματικά το σωστό σύνολο εργαλείων μόνοι σας. Όπως μόλις είδαμε, το κόστος ορισμένων από αυτά τα πρόσθετα δεν είναι πολύ, αν όχι καθόλου, φθηνότερο από το LearnDash. Επιπλέον, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον χρόνο που απαιτείται για την επιλογή των σωστών επεκτάσεων για το έργο σας και, στη συνέχεια, να τις διαχειριστείτε μετά την εγκατάστασή τους..

Εκτός αν οι ανάγκες σας είναι πολύ βασικές και δεν καλύπτονται από ένα δωρεάν πρόσθετο LMS ή ο προϋπολογισμός σας είναι πολύ περιορισμένος, τότε, σε πολλές περιπτώσεις, το LearnDash θα είναι πιθανώς η καλύτερη επιλογή όσον αφορά τη λειτουργικότητα, την ευκολία χρήσης και ακόμη και την αξία.

Τελικές σκέψεις

Το LearnDash είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα LMS και online πρόγραμμα δημιουργίας μαθημάτων για το WordPress και, αφού εξερευνήσετε τις δυνατότητες και ελέγξετε την εμπειρία του χρήστη, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί.

Χάρη στην τεράστια λίστα χαρακτηριστικών και εκτεταμένων ρυθμίσεων και επιλογών, εάν θέλετε να δημοσιεύσετε μαθήματα στο διαδίκτυο, το LearnDash θα πρέπει να βρίσκεται στη σύντομη λίστα σας. Είναι πολύ απίθανο να μην μπορείτε να δημιουργήσετε τους τύπους μαθημάτων ή την διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης που θέλετε με το LearnDash και τη βιβλιοθήκη πρόσθετων και ενσωματώσεων προσθηκών τρίτου μέρους..

Ωστόσο, λόγω της εντυπωσιακής λειτουργικότητας και της ευελιξίας αυτής της προσθήκης, το LearnDash ενδέχεται να μην είναι κατάλληλο για όλους. Εάν έχετε πολύ βασικές ανάγκες δημιουργίας μαθημάτων στο διαδίκτυο ή δεν έχετε το χρόνο ή την τάση να εξερευνήσετε τις δυνατότητες και τις ρυθμίσεις του LearnDash, αυτή η προσθήκη ενδέχεται να μην είναι συμβατή με τους στόχους σας. Όπως είδαμε επίσης, το LearnDash δεν είναι φθηνό και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις σε χαμηλότερες τιμές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δωρεάν επιλογών.

Το LearnDash πρέπει να είναι κατάλληλο για τα περισσότερα έργα eLearning, ωστόσο, από τη δημιουργία βασικών μαθημάτων έως τη δημιουργία διαδικτυακών πλατφορμών μάθησης και οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο, παρά όλα τα βίντεο εκμάθησης και άλλους πόρους, η καμπύλη εκμάθησης και ο πλούτος των ρυθμίσεων μπορεί να είναι υπερβολικά για ορισμένους χρήστες.

Ωστόσο, εάν χρειάζεστε πρόσβαση στις δυνατότητες του LearnDash και δεν σας πειράζει να επενδύσετε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε όλες τις ρυθμίσεις, αυτό το πρόσθετο είναι δύσκολο να νικήσετε.

Εάν εξακολουθείτε να μην είστε βέβαιοι, τα βίντεο εκμάθησης στον ιστότοπο LearnDash κάνουν εξαιρετική δουλειά εξηγώντας τις λειτουργίες και την εμπειρία χρήστη με περισσότερες λεπτομέρειες.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map