Κορυφαίες πέντε καλύτερες προσθήκες FAQ WordPress

Προσφορές WordPress


Γιατί οι συχνές ερωτήσεις είναι τόσο αποτελεσματικές; Λοιπόν, εάν ένας χρήστης έχει μια καυτή ερώτηση που πρέπει να υποβάλει, οι πιθανότητες είναι ότι δεν είναι ο πρώτος (και δεν θα είναι ο τελευταίος) που θα το κάνει. Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, σπαταλάτε πολύ χρόνο από την ομάδα υποστήριξής σας – ή, όπως συμβαίνει συνήθως με τις μικρότερες επιχειρήσεις, τον δικό σας χρόνο – επαναλαμβάνοντας τις ίδιες βαρετές απαντήσεις στις ίδιες βαρετές ερωτήσεις.

Μπορείτε να κόψετε την ομάδα υποστήριξής σας με κάποια σοβαρή χαλάρωση, καταρτίζοντας μια λίστα με τις πιο συχνές ερωτήσεις. Μπορείτε να παραπέμψετε γρήγορα τους χρήστες σε αυτήν τη λίστα ή οι επισκέπτες ενδέχεται να το σκοντάψουν, εξοικονομώντας σας το πρόβλημα να απαντήσετε εντελώς σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου..

Το πιο σημαντικό, ότι πρέπει να κάνετε μια ερώτηση και να περιμένετε μια απάντηση καθυστερεί την απόφαση αγοράς. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο δυνητικός πελάτης θα μπορούσε να κρυώσει στην αγορά – ειδικά αν κάνει μια ώθηση αγοράς – ή γίνεται ένας αγώνας ενάντια στην ομάδα υποστήριξης του ανταγωνιστή σας για να δει ποιος μπορεί να απαντήσει πρώτα και να κλείσει την πώληση.

Με άλλα λόγια, οι Συχνές Ερωτήσεις παρέχουν στους πελάτες όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν από την αρχή, που σημαίνει λιγότερη δουλειά για εσάς και λιγότερες επιπλέον μετατροπές. Τι περισσότερο θα μπορούσατε να ζητήσετε?

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας βοηθήσουμε να προσθέσετε ενότητες FAQ στον ιστότοπό σας, παρουσιάζοντάς σας σε πέντε από τις καλύτερες προσθήκες FAQ για το WordPress. Υπάρχει ένας συνδυασμός δωρεάν και premium προσθηκών, οπότε υπάρχει κάτι για όλους – ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό.

Εμφανίζεται σε καμία συγκεκριμένη σειρά:

1. Ultimate FAQ (30 $)

Η προσθήκη Ultimate FAQs

Πρώτα έχουμε το πρόσθετο Ultimate FAQ. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε εντυπωσιακές ενότητες Συχνές ερωτήσεις τύπου ακορντεόν που διατίθενται σε πέντε στυλ διάταξης: Προεπιλογή; μπλοκ χρώματος? ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ; λίστα; και εμφανίζονται όλες οι απαντήσεις.

Ακόμα καλύτερα, κάθε διάταξη προσφέρει μια ποικιλία επιλογών στυλ. Μπορείτε να προσαρμόσετε χρώματα, γραμματοσειρές, εικονίδια, μεγέθη και περιγράμματα, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε μια ενότητα FAQ που ταιριάζει με το συνδυασμό χρωμάτων του υπόλοιπου ιστότοπού σας.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει την προσθήκη Ultimate FAQs

Όταν οι επισκέπτες κάνουν κλικ στην ερώτηση που θέλουν, ανοίγει η απάντηση, στυλ ακορντεόν.

Κάθε διάταξη φαίνεται υπέροχη, αναφέροντας τις ερωτήσεις η μία μετά την άλλη. Εάν ο επισκέπτης ενδιαφέρεται για μια συγκεκριμένη ερώτηση, μπορεί να κάνει κλικ για εναλλαγή της απάντησης. Αυτό αποτρέπει έναν περιττό «τοίχο κειμένου» καθώς οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν και να επιλέξουν αυτό που θέλουν να διαβάσουν. (Η προφανής εξαίρεση είναι η διάταξη «όλες οι απαντήσεις», η οποία εμφανίζει όλες τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις από προεπιλογή.)

Φυσικά, οποιαδήποτε καλή ενότητα FAQ θα πρέπει να απαντά στις κακές ερωτήσεις που κάνουν οι επισκέπτες. Για να διευθετηθεί αυτό, οι επισκέπτες μπορούν να αφήσουν ερωτήσεις από το μπροστινό μέρος του ιστότοπού σας – το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε έναν απλό σύντομο κώδικα στον ιστότοπό σας. Μπορείτε ακόμη και να ανοίξετε το λόγο για τους επισκέπτες να απαντήσουν σε ερωτήσεις, κάνοντας κλικ στο Ενεργοποίηση σε αυτό το εύχρηστο μικρό χαρακτηριστικό. Κάθε φορά που υποβάλλεται μια νέα ερώτηση ή απάντηση, θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση στον διαχειριστή του WordPress.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης της φόρμας που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες για να υποβάλουν ερωτήσεις

Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ερωτήσεις μέσω μιας απλής φόρμας.

Καθώς η ενότητα Συχνές ερωτήσεις αρχίζει να δημιουργείται, μπορείτε να δώσετε προτεραιότητα σε συγκεκριμένες ερωτήσεις χτυπώντας τις στην κορυφή της λίστας χρησιμοποιώντας μεταφορά και απόθεση. Και, για να βοηθήσετε τους επισκέπτες σας να περιηγηθούν στην ενότητα Συχνές ερωτήσεις, η προσθήκη σάς επιτρέπει να αντιστοιχίσετε κατηγορίες, ετικέτες και συγγραφείς σε κάθε ερώτηση.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, οι επισκέπτες μπορούν να μεταβούν αμέσως σε μια ερώτηση που χρειάζονται να απαντήσουν με τη λειτουργία αναζήτησης του Ultimate FAQ. Αυτό είναι πιθανώς το αγαπημένο μου από τις λειτουργίες της προσθήκης, καθώς υποστηρίζει αυτόματους συμπληρωματικούς τίτλους ερωτήσεων και AJAX για την επιστροφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης χωρίς να χρειάζεται ανανέωση της σελίδας.

Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, το Ultimate FAQ ενσωματώνεται επίσης στο WooCommerce. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προσθέσετε Συχνές Ερωτήσεις βάσει προϊόντος ανά προϊόν – ένας καλός τρόπος για να εξαλείψετε την αντίσταση των αγοραστών και να ενθαρρύνετε έναν επισκέπτη να κάνει τη βουτιά και να ανοίξει το πορτοφόλι του.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει την ενοποίηση WooCommerce και Ultimate FAQ

Προσθέστε μια καρτέλα FAQ σε οποιαδήποτε από τις σελίδες προϊόντων σας στο WooCommerce.

Άλλες χρήσιμες λειτουργίες περιλαμβάνουν κουμπιά κοινής χρήσης, σήμανση σχήματος για συχνές ερωτήσεις SEO και δυνατότητα εισαγωγής / εξαγωγής των συχνών ερωτήσεων.

Αν σας αρέσει αυτό που βλέπετε αλλά δεν έχετε τον προϋπολογισμό για αυτό, μια πιο περιορισμένη έκδοση του Ultimate FAQ είναι διαθέσιμη δωρεάν από τον επίσημο κατάλογο προσθηκών. Η έκδοση Lite της προσθήκης παρέχεται χωρίς κάποιες από τις επιλογές στυλ, καθώς και οι επισκέπτες δεν μπορούν να υποβάλουν / να απαντήσουν σε ερωτήσεις. Ωστόσο, το πρόσθετο εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο ικανά δωρεάν πρόσθετα FAQ, αξίζει τον κόπο να το δείτε.

2. HTML5 Responsive FAQ (ΔΩΡΕΑΝ)

Η προσθήκη HTML5 Responsive FAQ

Στη συνέχεια, έχουμε τις πρώτες από τις εντελώς δωρεάν επιλογές: HTML5 Responsive FAQ. Και, όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό το πρόσθετο είναι βελτιστοποιημένο για κινητά, διασφαλίζοντας ότι φαίνεται υπέροχο σε μικρότερες συσκευές.

Η προσθήκη σάς επιτρέπει να δημιουργείτε ερωτήσεις και απαντήσεις FAQ ως προσαρμοσμένο τύπο ανάρτησης. Στη συνέχεια, μπορείτε να αντιστοιχίσετε κάθε ερώτηση σε μία από τις κατηγορίες του ιστολογίου σας.

Η προσθήκη της ενότητας FAQ στον ιστότοπό σας είναι επίσης πολύ εύκολη. Απλώς αντιγράψτε και επικολλήστε έναν απλό σύντομο κώδικα και, στη συνέχεια, προσθέστε τις κατηγορίες που θέλετε να συμπεριλάβετε. Και, επειδή μπορείτε να εκχωρήσετε μια ερώτηση σε πολλές κατηγορίες, μπορείτε να εμφανίσετε τις ίδιες με μια ποικιλία ενοτήτων FAQ – ιδανικές για τις δημοφιλείς ερωτήσεις που κάνουν οι επισκέπτες ξανά και ξανά. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες κάνουν κλικ στις ερωτήσεις που θέλουν να διαβάσουν και οι απαντήσεις θα ανοίξουν σαν ακορντεόν.

Όλες οι επιλογές στυλ τοποθετούνται σε μια βολική οθόνη. Από εδώ, μπορείτε να επιλέξετε τα χρώματα κουκκίδων, το μέγεθος της γραμματοσειράς και το κενό μεταξύ των ερωτήσεων. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε έναν τύπο κεφαλίδας για το κείμενο της ερώτησης – για παράδειγμα, μπορείτε να πάτε με ετικέτες H3.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης της οθόνης διαμόρφωσης Συχνές ερωτήσεις HTML5

Όλα όσα χρειάζεστε για να σχεδιάσετε την ενότητα Συχνές ερωτήσεις είναι διαθέσιμα σε ένα χώρο.

Εύκολο στη ρύθμιση, λοιπόν, αλλά τι γίνεται με τις ενότητες FAQ που παράγει η προσθήκη; Είναι μέχρι το μηδέν; Ευτυχώς, η απάντηση είναι ναι – φαίνονται υπέροχα, ειδικά όταν ταιριάζουν με τις επιλογές στυλ σας.

3. Συχνές ερωτήσεις για το Arconix (ΔΩΡΕΑΝ)

Η προσθήκη Arconix FAQ

Το Arconix είναι ένα άλλο φοβερό δωρεάν πρόσθετο FAQ και, παράλληλα με το HTML5 Responsive FAQ, είναι το πιο δημοφιλές στην κατηγορία του. Η προσθήκη βασίζεται επίσης σε σύντομους κωδικούς, επιτρέποντάς σας να προσθέσετε μια ενότητα FAQ οπουδήποτε στον ιστότοπό σας με ελάχιστη φασαρία.

Η προσθήκη υποστηρίζει δύο τύπους συχνών ερωτήσεων: Εναλλαγή jQuery και πλαίσιο ακορντεόν. Μπορείτε επίσης να αποφασίσετε αν θέλετε όλες οι απαντήσεις να εμφανίζονται ως προεπιλογή ή αν ο επισκέπτης πρέπει να κάνει κλικ για να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτές.

Αντί να αναθέτετε ερωτήσεις σε κατηγορίες, το Arconix FAQ απαιτεί να πληκτρολογείτε FAQ «ομάδες», οι οποίες λειτουργούν όπως οι τυπικές ετικέτες σας στο WordPress. Μπορείτε να επισυνάψετε απεριόριστο αριθμό αυτών των ομάδων σε κάθε ερώτηση, πράγμα που σημαίνει ότι οι ερωτήσεις μπορούν να εμφανίζονται σε πολλές λίστες Συχνών Ερωτήσεων. Για να διαμορφώσετε την ενότητα Συχνές ερωτήσεις, πρέπει απλώς να προσθέσετε ποιες ομάδες θέλετε να εμφανίζονται στον σύντομο κώδικα.

Οι επιλογές στυλ είναι λεπτές στο έδαφος σε αυτό, αλλά αν θέλετε να δημιουργήσετε μια καθαρά λειτουργική ενότητα FAQ χρησιμοποιώντας ένα δωρεάν πρόσθετο, δεν θα βρείτε πολύ καλύτερα από το Arconix FAQ.

4. Συχνές ερωτήσεις Tribulent (35 $)

Η προσθήκη Tribulent FAQ

Το Tribulent FAQ είναι ένα υψηλής ποιότητας πρόσθετο FAQ. Έρχεται με μια σειρά από εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που το καθιστούν μια καλύτερη επιλογή από τα δωρεάν πρόσθετα (υπό την προϋπόθεση ότι έχετε 35 $ επιπλέον).

Για αρχάριους, η προσθήκη επιτρέπει στους επισκέπτες να κάνουν ερώτηση από το μπροστινό άκρο του ιστότοπού σας (μπορείτε επίσης να αποφασίσετε εάν ένας επισκέπτης πρέπει να εγγραφεί πριν από την ερώτηση). Κάθε υποβολή χρήστη στη συνέχεια κάθεται στον πίνακα ελέγχου του WordPress, περιμένοντας να την εγκρίνετε και, στη συνέχεια, να δημοσιεύσετε μια απάντηση. Και, όταν πατήσετε δημοσίευση, ο χρήστης θα λάβει μια ειδοποίηση μέσω email που δείχνει την εν λόγω απάντηση.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες από τις καλύτερες δυνατότητες του Tribulent FAQ απευθύνονται σε χρήστες front-end. Για παράδειγμα, υπάρχει μια εύχρηστη λειτουργία αναζήτησης που επιτρέπει στους επισκέπτες να περιηγηθούν στα βάθη των Συχνών Ερωτήσεων. Οι επισκέπτες μπορούν να πραγματοποιήσουν αναζήτηση σε μια συγκεκριμένη κατηγορία (ή σε ολόκληρο τον ιστότοπο) και ο αλγόριθμος επιστρέφει και τις δύο ερωτήσεις και απαντήσεις που σχετίζονται με το ερώτημα αναζήτησης.

Οι ενότητες Συχνές ερωτήσεις του Tribulent είναι από τις καλύτερες που θα βρείτε, επίσης, με όμορφα, συρόμενα εφέ ακορντεόν. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία επιλογών προσαρμογής, ενώ μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε κομψά κουμπιά κοινής χρήσης στις απαντήσεις σας.

5. Συχνές ερωτήσεις (19 $)

Η προσθήκη FAQPlus

Εάν τα κύρια κριτήρια για την επιλογή ενός πρόσθετου FAQ είναι η προσαρμογή, μην ψάχνετε περισσότερο από το FAQPlus. Σας επιτρέπει να προσθέτετε συχνές ερωτήσεις με επικόλληση ενός σύντομου κώδικα, που σημαίνει ότι μπορείτε να τα εμφανίσετε οπουδήποτε στον ιστότοπό σας – συμπεριλαμβανομένων των χώρων widget.

Όπως αναφέρθηκε, το FAQPlus είναι πλούσιο σε επιλογές στυλ. Υπάρχουν 25 εφέ κίνησης, πολλαπλές διατάξεις, απεριόριστα χρώματα και εικονίδια FontAwesome. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε διαφορετικά στυλ σε κάθε ερώτηση σε μια ενότητα FAQ.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει ένα FAQ Συχνές ερωτήσεις ακορντεόν

Οι συχνές ερωτήσεις τύπου ακορντεόν διαθέτουν υπέροχο στυλ.

Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε τις ενότητες Συχνές ερωτήσεις με όλα τα είδη εμπλουτισμένου περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων εικόνων και βίντεο – δοκιμάστε το εάν θέλετε να διευκολύνετε την πέψη των απαντήσεών σας. Κάθε ερώτηση συντάσσεται σε μια λίστα συχνών ερωτήσεων, αναδιατάσσεται με μεταφορά και απόθεση και στη συνέχεια εκχωρείται ένας μοναδικός σύντομος κωδικός.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει μια εικόνα μέσα σε συχνές ερωτήσεις

Κάντε τις συχνές ερωτήσεις σας πιο ελκυστικές με εικόνες και βίντεο.

Οι επισκέπτες μπορούν να ενεργοποιήσουν απαντήσεις είτε με ένα κλικ είτε απλά με το να αιωρηθούν – διαμορφώστε αυτήν τη ρύθμιση σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Και, αν θέλετε να επεξεργαστείτε τις ενότητες Συχνές ερωτήσεις σε ορισμένες σύνθετες προσαρμοσμένες διατάξεις, το FAQPlus είναι πλήρως συμβατό με την προσθήκη του CodeCanyon με τις καλύτερες πωλήσεις, Visual Composer.

Τελικές σκέψεις

Εάν προσπαθείτε να δημιουργήσετε έναν επιτυχημένο ιστότοπο, μια ενότητα “Συχνές ερωτήσεις” θα μπορούσε να είναι το γρανάζι που σας έλειπε. Όταν γνωρίζετε ποιες πληροφορίες χρειάζονται οι επισκέπτες σας, οι συχνές ερωτήσεις σας μπορούν να ξεπεράσουν τυχόν αντιρρήσεις αγοραστών – τώρα δεν υπάρχει τίποτα που να σας εμποδίζει να κλείσετε αυτήν την πώληση.

Ως εκ τούτου, μια πολύ ενημερωτική και καλά σχεδιασμένη ενότητα FAQ θα μπορούσε να αποφέρει μια υγιή απόδοση – και να σας εξοικονομήσει έναν τόνο εργασίας. Όλες οι προσθήκες που εμφανίζονται σήμερα είναι εύχρηστες και δημιουργούν υπέροχες συχνές ερωτήσεις. Η μόνη ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι: Δωρεάν ή premium?

Κατά τη γνώμη μου, το premium είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε τον προϋπολογισμό για αυτό. Τα πρόσθετα Premium FAQ έρχονται συνήθως με καλύτερα σχέδια και πιο εκτεταμένες επιλογές προσαρμογής και υποστηρίζουν πρόσθετες λειτουργίες – πιο χρήσιμες, ερωτήσεις και απαντήσεις που υποβάλλονται από τον επισκέπτη. Και, με τιμές κάτω των 40 $, μόνο μία ή δύο επιπλέον πωλήσεις σημαίνει ότι το πρόσθετο έχει ήδη πληρώσει για τον εαυτό του – δεν είναι καθόλου κακό!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map