Divi Builder Review: Ένα εντυπωσιακό Drag – & – Drop Page Builder Plugin by Elegant Themes (2020)

Προσφορές WordPress


Το Elegant Themes είναι ένα από τα κορυφαία καταστήματα θεματικών WordPress, και το εμβληματικό του θέμα, το Divi, ήταν επιτυχημένη επιτυχία – χάρη σε μεγάλο βαθμό στο εργαλείο δημιουργίας σελίδων μεταφοράς και απόθεσης.

Ωστόσο, είναι πραγματικά δυνατό να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το ίδιο εργαλείο δημιουργίας σελίδων χωρίς να μεταβείτε στο θέμα Divi. Χάρη στην κυκλοφορία του Divi Builder Plugin, μπορείτε πλέον να προσθέσετε αυτόν τον ισχυρό επεξεργαστή οπτικού περιεχομένου σε οποιονδήποτε ιστότοπο WordPress – ανεξάρτητα από το θέμα που χρησιμοποιείτε!

Εάν θέλετε περισσότερο έλεγχο σχετικά με τον τρόπο εμφάνισης του ιστότοπού σας στο WordPress, τότε αυτό το πρόσθετο θα μπορούσε να είναι αυτό που ψάχνετε. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ακριβώς τι έχει να προσφέρει και πόσο εύκολο είναι να το χρησιμοποιήσετε.

Χαρακτηριστικά του Divi Builder

Το Divi Builder είναι τώρα διαθέσιμο ως αυτόνομο plugin και θα λειτουργεί με οποιοδήποτε θέμα WordPress – όχι μόνο με αυτά των Elegant Themes.

Αρχική σελίδα Plugin Divi Builder

Η προσθήκη Divi Builder θα πρέπει να προσθέσει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας περιεχομένου μεταφοράς και απόθεσης σε οποιοδήποτε θέμα WordPress.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το χρησιμοποίησα με ένα παιδικό θέμα για το Genesis Framework από το StudioPress – και σχεδόν όλα λειτούργησαν όπως αναμενόταν. Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση, καθώς η προσθήκη ακόμη και βασικής επεξεργασίας διάταξης σελίδας στο WordPress μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την αρχική σελίδα και άλλο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας.

Σίγουρα, υπάρχουν και άλλοι αυτόνομοι δημιουργοί σελίδων για το WordPress, αλλά, όπως πρόκειται να δούμε, το Divi Builder διαθέτει πολλές δυνατότητες που το διαχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.

Drag-and-Drop Visual Content Editor

Το Divi Builder μπορεί να ξεκίνησε ως εργαλείο δημιουργίας σελίδων στο πίσω μέρος, αλλά τώρα είναι ένα πραγματικό οπτικό πρόγραμμα επεξεργασίας. Χάρη σε αυτήν την αναβάθμιση, αντί να εργάζεστε στο πίσω μέρος ή στον Πίνακα ελέγχου WordPress του ιστότοπού σας, μπορείτε να επεξεργαστείτε ζωντανά το μπροστινό μέρος του ιστότοπού σας μέσω ενός WYSIWYG (τι-βλέπετε-είναι-τι-εσείς-παίρνετε) διεπαφή.

Διεπαφή χρήστη WYSIWYG

Το Divi Builder διαθέτει πλέον ένα οπτικό πρόγραμμα επεξεργασίας WYSIWYG για τη δημιουργία προσαρμοσμένων διατάξεων δημοσιεύσεων και σελίδων.

Το κύριο μειονέκτημα των δημιουργών σελίδων στο πίσω μέρος είναι ότι δεν ξέρετε πραγματικά πώς θα είναι το σχέδιό σας έως ότου μεταβείτε στην προβολή προσκηνίου. Επομένως, το να μπορείτε να εργαστείτε απευθείας στο μπροστινό άκρο του ιστότοπού σας, όπως μπορείτε με την τελευταία έκδοση του Divi Builder, σας δίνει μια ακριβή εικόνα για το πώς οι επισκέπτες σας θα βιώσουν το περιεχόμενό σας. Αυτό εξοικονομεί χρόνο, καθώς δεν χρειάζεται να συνεχίζετε την εναλλαγή μεταξύ οπίσθιου και εμπρόσθιου άκρου και επίσης αφαιρεί την απογοήτευση του να ανακαλύπτετε ότι οι διατάξεις σας δεν μοιάζουν με τον τρόπο που σκοπεύατε.

Επεξεργαστής ρυθμίσεων μονάδας κουμπιού

Μπορείτε να προσαρμόσετε οποιοδήποτε από τα στοιχεία της σελίδας σας μέσω του οπτικού προγράμματος επεξεργασίας.

Όπως μπορείτε να δείτε από το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε απλά να κάνετε κλικ σε ένα στοιχείο σελίδας – συμπεριλαμβανομένου του κειμένου – και να αρχίσετε να το επεξεργάζεστε. Καθώς εργάζεστε στο μπροστινό μέρος του ιστότοπού σας, μπορείτε να δείτε ακριβώς πώς θα φαίνεται η σελίδα στους επισκέπτες σας.

Εσωτερική επεξεργασία κειμένου

Το κείμενο μπορεί να επεξεργαστεί inline μέσω της διασύνδεσης Divi Builder.

Ωστόσο, η εργασία στη λειτουργία οπίσθιου άκρου έχει κάποια πλεονεκτήματα. Πρώτον, μπορείτε να πάρετε μια καλή επισκόπηση του τρόπου κατασκευής της σελίδας, συμπεριλαμβανομένων των ενοτήτων που χρησιμοποιούνται και του τρόπου οργάνωσής τους. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο όταν σχεδιάζετε ένα σχέδιο και δεν ανησυχείτε ακόμη για το πώς θα φαίνεται, αλλά εστιάζετε στη δομή της σελίδας.

Ευτυχώς, το Divi Builder σάς επιτρέπει τώρα να μεταβείτε σε λειτουργία wireframe, αποκρύπτοντας αποτελεσματικά το περιεχόμενο κάθε ενότητας και καθιστώντας τη δομή της σελίδας πιο εμφανή. Στη λειτουργία wireframe, έχετε μια καλή επισκόπηση της διάταξης της σελίδας σας και των λειτουργικών μονάδων που χρησιμοποιούνται. Στη συνέχεια, μπορείτε να μεταφέρετε γρήγορα πράγματα και να προσαρμόσετε τη διάταξη χωρίς να παρεμποδίζεται το περιεχόμενο των ενοτήτων.

Διεπαφή χρήστη Divi Builder Wireframe

Η λειτουργία Wireframe παρέχει μια καλή επισκόπηση της διάταξης της σελίδας και διευκολύνει τη μετακίνηση ολόκληρων ενοτήτων.

Παρέχοντας αυτούς τους δύο τρόπους, το Divi Builder σάς επιτρέπει να εργάζεστε με τον τρόπο που θέλετε, όταν θέλετε.

Εκτός από τον οπτικό επεξεργαστή front-end και τη λειτουργία wireframe, μερικά άλλα χαρακτηριστικά έχουν προστεθεί στη διεπαφή Divi Builder από την κυκλοφορία του. Τώρα μπορείτε εύκολα να αναιρέσετε και να επαναλάβετε τυχόν ενέργειες που έχετε πραγματοποιήσει στο πρόγραμμα επεξεργασίας, να μεταβείτε σε μια θύρα προβολής για κινητά για να δείτε πώς θα φαίνεται η διάταξή σας σε ένα smartphone και να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση για να λάβετε μια καλή επισκόπηση ολόκληρης της σελίδας.

Μεγέθυνση και σμίκρυνση

Τώρα μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση για καλύτερη εικόνα της διάταξης της σελίδας σας.

Οι παραπάνω δυνατότητες κάνουν το Divi Builder να μοιάζει περισσότερο με μια αυτόνομη εφαρμογή λογισμικού σχεδιασμού ιστοσελίδων από μια τυπική προσθήκη WordPress.

Παρόλο που συμπεριλαμβάνουμε τόση νέα λειτουργικότητα είναι καλό, το να έχεις μια διεπαφή που είναι τόσο διαφορετική από τον προεπιλεγμένο WordPress Editor θα μπορούσε να έχει τα μειονεκτήματά της όταν πρόκειται για χρηστικότητα.

Έχοντας αυτό υπόψη, αφού ρίξουμε μια ματιά σε περισσότερες από τις καλύτερες δυνατότητες του Divi Builder, θα διερευνήσουμε την εμπειρία χρήστη αυτής της προσθήκης.

Αυξανόμενη βιβλιοθήκη προκατασκευασμένων ιστότοπων και διατάξεων σελίδας

Πακέτο διάταξης ιστότοπου Yoga Studio

Υπάρχουν 106 προ-ενσωματωμένα πακέτα διάταξης, το καθένα περιέχει πολλαπλές μεμονωμένες διατάξεις σελίδας.

Όπως μόλις είδαμε, το Divi Builder δίνει στους μη σχεδιαστές ιστοσελίδων τη δυνατότητα να δημιουργούν τα δικά τους προηγμένα σχέδια σελίδων χωρίς να χρειάζονται δεξιότητες κωδικοποίησης.

Αλλά μην ανησυχείτε αν ο σχεδιασμός δεν είναι το ισχυρό σημείο σας – αυτό το πρόσθετο έρχεται επίσης με μια εξαιρετική επιλογή προ-κατασκευασμένων διατάξεων υψηλής ποιότητας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έχουν ή ως το θεμέλιο για τα δικά σας προσαρμοσμένα σχέδια.

Πακέτο διάταξης ιστότοπου θεραπευτή

Οι διατάξεις του Divi Builder μπορούν να προσαρμοστούν μέσω του οπτικού προγράμματος επεξεργασίας.

Κατά τη στιγμή της σύνταξης, υπήρχαν 106 προεγκατεστημένα πακέτα διάταξης ιστότοπου για να διαλέξετε, αποτελούμενα από 791 μεμονωμένες διατάξεις σελίδας. Κάθε πακέτο διάταξης επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός συγκεκριμένου τύπου ιστότοπου, συμπεριλαμβανομένων ιστότοπων για πρακτορεία, ελεύθερους επαγγελματίες, καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου, εστιατόρια, κατασκευαστικές εταιρείες και πολλά άλλα. Ωστόσο, όλα μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν σε άλλα έργα.

Βιβλιοθήκη διατάξεων ιστότοπου

Η βιβλιοθήκη πακέτων ιστότοπων και μεμονωμένων διατάξεων αυξάνεται συνεχώς.

Εκτός από τη δημιουργία ιστότοπου με πακέτο διάταξης και μεμονωμένα πρότυπα, μπορείτε να συνδυάσετε και να ταιριάξετε τα διαφορετικά πρότυπα για να δημιουργήσετε τον δικό σας μοναδικό ιστότοπο. Έτσι, εάν δείτε μια σελίδα προορισμού σε ένα πακέτο διάταξης που σας αρέσει, μπορείτε εύκολα να την ενσωματώσετε στον ιστότοπό σας.

Πρόγραμμα περιήγησης πακέτου διάταξης Divi Builder

Τα πακέτα διάταξης ιστότοπου αποτελούνται από μεμονωμένες διατάξεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα από το πακέτο τους.

Οι προηγούμενες εκδόσεις του Divi Builder περιελάμβαναν μόνο έναν μικρό αριθμό μεμονωμένων διατάξεων σελίδας, αλλά τώρα έχετε πρόσβαση σε μια αυξανόμενη βιβλιοθήκη πλήρων πακέτων ιστότοπων, κάτι που είναι ένας άλλος τρόπος που το Divi Builder συγκρίνει ευνοϊκά με άλλα πρόσθετα δημιουργίας σελίδων, όπως το Beaver Builder και το Elementor.

Χρήσιμη επιλογή ενοτήτων περιεχομένου

Το Divi Builder περιλαμβάνει περισσότερες από 30 προσαρμόσιμες ενότητες περιεχομένου που μπορούν εύκολα να εισαχθούν στη διάταξη των στηλών και των γραμμών σας. Αυτός είναι ένας εντυπωσιακός αριθμός, αλλά είναι πραγματικά χρήσιμοι?

Ενότητα Κλήσης για δράση Divi Builder

Η ενότητα παρότρυνσης για δράση μπορεί να περιλαμβάνει κείμενο, εικόνες και κουμπιά.

Ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές από τη βιβλιοθήκη της ενότητας περιεχομένου περιλαμβάνουν κουμπιά παρότρυνσης για δράση, χρονόμετρα αντίστροφης μέτρησης, φόρμες συμμετοχής μέσω email, χάρτες, πίνακες τιμών, μαρτυρίες, ρυθμιστικά βίντεο και πολλά άλλα.

Ενότητα φόρμας Divi Builder Optin

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα optin email για να αναπτύξετε το ενημερωτικό δελτίο σας.

Ενεργοποιώντας το Divi Builder στον ιστότοπό σας, θα αντικαταστήσετε αμέσως τη λειτουργικότητα αμέτρητων άλλων δωρεάν και εμπορικών προσθηκών ταυτόχρονα. Αυτό δεν θα μειώσει μόνο το φορτίο στον ιστότοπό σας, αλλά θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει χρήματα.

Ενότητα Πίνακας Τιμών Divi Builder

Ένα παράδειγμα της ενότητας πίνακα τιμολογίων του Divi Builder.

Οι περισσότερες από τις ενότητες συνοδεύονται από διάφορες παραλλαγές, οπότε δεν έχετε κολλήσει στην προεπιλεγμένη διαμόρφωση και σχεδόν όλες έχουν εντυπωσιακό αριθμό ρυθμίσεων, ώστε να μπορείτε να τις προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζουν με τον ιστότοπο και το όραμά σας.

Ρυθμίσεις ενότητας Divi Builder Testimonials

Κάθε ενότητα που προσθέτετε στη σελίδα σας μπορεί να προσαρμοστεί με κάποιο τρόπο.

Εάν θέλετε μια εργαλειοθήκη για όλες τις χρήσεις για τη δημιουργία σχεδόν οποιουδήποτε τύπου ιστότοπου, οι ενότητες περιεχομένου από το Divi Builder είναι σχεδόν όσο πιο κοντά μπορείτε.

Εργαλείο δοκιμής Divi Builder A / B

Η ύπαρξη αυτής της δημιουργικής ελευθερίας στον ιστότοπό σας στο WordPress είναι μεγάλη, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε τον αντίκτυπο που θα έχουν οι προσαρμογές σας στις ενέργειες των επισκεπτών σας. Παρόλο που μπορεί να πιστεύετε ότι η προσαρμοσμένη διάταξη και το μοναδικό συνδυασμό χρωμάτων θα εντυπωσιάσει το κοινό σας και θα οδηγήσει σε περισσότερες μετατροπές, οι επισκέπτες σας ενδέχεται να διαφωνούν.

Το Divi Builder οδηγεί

Το Divi Leads σάς επιτρέπει να συγκρίνετε πολλά σχέδια και να μετρήσετε πόσο αποτελεσματικά είναι απέναντι στους στόχους σας.

Ευτυχώς, η προσθήκη Divi Builder περιλαμβάνει μια πολύ χρήσιμη λειτουργία που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε τα σχέδιά σας για να δείτε πόσο αποτελεσματικά είναι με το κοινό σας. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο δοκιμών και βελτιστοποίησης μετατροπών Divi Leads A / B, μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές παραλλαγές περιεχομένου και σχεδίασης για να δείτε ποια παράγει το καλύτερο ποσοστό μετατροπών.

Με τη δυνατότητα Divi Leads, μπορείτε γρήγορα να δημιουργήσετε πολλές παραλλαγές ενός στοιχείου στη σελίδα σας, όπως ένα κουμπί, ένα γραφικό banner ή έναν πίνακα τιμών και, στη συνέχεια, αφού ορίσετε έναν στόχο, δείτε σε ποιο απόκριση το κοινό σας ανταποκρίνεται πιο θετικά.

Το Divi Builder οδηγεί σε δοκιμές Split

Θα μπορούσατε γρήγορα να δημιουργήσετε δύο παραλλαγές ενός κουμπιού και να δείτε σε ποια γίνεται πιο κλικ.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε δύο διαφορετικές παραλλαγές ενός κουμπιού στη σελίδα σας, καθεμία από τις οποίες εμφανίζει διαφορετικό κείμενο. Στη συνέχεια, το Divi Leads παρακολουθεί την απόδοση των κουμπιών σε σχέση με τον στόχο που έχετε επιλέξει για να δείτε, για παράδειγμα, σε ποιο κουμπί γίνεται πιο συχνά κλικ από τους επισκέπτες σας. Όταν έχουν συλλεχθεί αρκετά δεδομένα για να δείξει ποια παραλλαγή είναι πιο αποτελεσματική, μπορείτε να τερματίσετε τη δοκιμή και να εμφανίσετε το κουμπί με το υψηλότερο ποσοστό μετατροπής στόχου και, στη συνέχεια, να απενεργοποιήσετε τις άλλες παραλλαγές.

Αποτελέσματα δοκιμής Divi Leads Split

Τα αποτελέσματα της δοκιμής split Divi Leads διευκολύνουν την εμφάνιση του νικητή.

Τα αποτελέσματα που παρέχονται από τη λειτουργία βελτιστοποίησης Divi Leads είναι λεπτομερή αλλά εύκολα κατανοητά, καθιστώντας σαφές ποια παραλλαγή έδωσε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Εάν προσπαθείτε να επιτύχετε έναν συγκεκριμένο στόχο, όπως δημιουργία πωλήσεων, κλικ σε έναν συγκεκριμένο σύνδεσμο ή χαμηλότερο ποσοστό εγκατάλειψης, αυτή η λειτουργία θα είναι πολύτιμη κατά τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας.

Επεξεργαστής Divi Role

Το Divi Builder αποστέλλει έναν επεξεργαστή ρόλων που διευκολύνει τον έλεγχο των τύπων χρηστών που έχουν πρόσβαση στα διάφορα στοιχεία του δημιουργού. Εάν έχετε συν-συγγραφείς που γράφουν για το ιστολόγιό σας και δεν θέλετε να αρχίσουν να δημιουργούν προσαρμοσμένες διατάξεις για τις αναρτήσεις τους, τότε θα εκτιμήσετε αυτήν τη λειτουργία.

Εναλλακτικά, μπορεί να θέλετε οι συν-συγγραφείς σας να μπορούν να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες ενότητες από το πρόγραμμα δημιουργίας, όπως κεφαλίδες και εικόνες πλήρους πλάτους, αλλά όχι άλλες ενότητες. Σε κάθε περίπτωση, με το πρόγραμμα επεξεργασίας ρόλων μπορείτε να ελέγχετε ακριβώς ποιος μπορεί να κάνει τι.

Divi Builder Role Editor για συγγραφείς

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους προεπιλεγμένους ρόλους χρήστη του WordPress για να ελέγξετε ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει ποια τμήματα του Divi Builder.

Εάν είστε σχεδιαστής ιστοσελίδων και ανησυχείτε για έναν πελάτη που παραβιάζει τα προσαρμοσμένα σχέδια που έχετε δημιουργήσει με το Divi μετά την παράδοση του ιστότοπού του, το πρόγραμμα επεξεργασίας ρόλων θα σας βοηθήσει να μειώσετε τις πιθανότητες να συμβεί αυτό.

Ενότητες επεξεργαστή ρόλων Divi Builder

Το πρόγραμμα επεξεργασίας ρόλων σάς δίνει λεπτομερή έλεγχο σχετικά με το ποιες ενότητες είναι διαθέσιμες στους χρήστες σας.

Οι ρυθμίσεις του προγράμματος επεξεργασίας ρόλων είναι εξαιρετικά λεπτομερείς, επομένως δεν είναι μια προσέγγιση «όλα-ή-τίποτα». Επιλέγοντας έναν ρόλο χρήστη WordPress, όπως συγγραφέας, μπορείτε να ορίσετε ποια στοιχεία της προσθήκης, εάν υπάρχουν, μπορούν να κάνουν χρήση.

Μια στρατηγική εξόδου θεμάτων Divi

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη το θέμα Divi – το οποίο περιλαμβάνει τη λειτουργία Divi Builder – τότε τα καλά νέα είναι ότι αυτή η προσθήκη σάς δίνει έναν εύκολο τρόπο εναλλαγής θεμάτων χωρίς να σπάσετε όλα τα προσαρμοσμένα σχέδια και τις διατάξεις σελίδας σας.

Ενεργοποιώντας την προσθήκη Divi Builder στον ιστότοπό σας, αλλά απομακρύνοντας από το θέμα Divi, έχετε τώρα μια στρατηγική εξόδου για να αφήσετε πίσω το θέμα Divi (όχι ότι υπάρχει κανένας λόγος να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το θέμα Divi, αλλά είναι ωραίο να έχετε επιλογές).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τυχόν σελίδες που δημιουργούνται με το Divi Builder θα καταστραφούν εάν απενεργοποιήσετε την προσθήκη στον ιστότοπό σας. Αν και αυτό αναμένεται από αυτόν τον τύπο εργαλείου, αξίζει να αναφερθεί, καθώς το κλείδωμα θέματος και προσθηκών είναι ένα σοβαρό ζήτημα και είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός νέου προϊόντος.

Ευτυχώς, με τα διαθέσιμα σχέδια τιμολόγησης για το Divi Builder – το οποίο θα φτάσουμε σύντομα – δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για τη δέσμευσή σας σε ακριβά συμβόλαια για να διατηρήσετε τη λειτουργία του ιστότοπού σας όπως θα έπρεπε.

Εμπειρία χρήστη Divi Builder Visual Editor

Σε αυτήν την ενότητα της αξιολόγησής μας, θα ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο πώς είναι να χρησιμοποιήσετε αυτήν την προσθήκη για να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες διατάξεις και σχέδια σελίδων για τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Divi Builder και Gutenberg Editor

Κάθε φορά που δημιουργείτε μια νέα ανάρτηση ή σελίδα έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε τον προεπιλεγμένο WordPress Editor ή το Divi Builder.

Καθώς το Divi Builder είναι πολύ διαφορετικό από τον τυπικό επεξεργαστή WordPress, ακόμη και οι πιο έμπειροι χρήστες του WordPress ενδέχεται να δυσκολευτούν να ξεκινήσουν με αυτό το εργαλείο δημιουργίας οπτικού περιεχομένου front-end.

Για να το ξεπεράσετε, υπάρχει τώρα μια λεπτομερής περιήγηση που μπορείτε να κάνετε μετά την έναρξη του Divi Builder για πρώτη φορά, η οποία σας καθοδηγεί στα κύρια χαρακτηριστικά της προσθήκης.

Περιήγηση καλωσορίσματος Divi Builder

Η περιήγηση καλωσορίσματος βοηθά τους νέους χρήστες να ξεκινήσουν με το Divi Builder.

Αφού πραγματοποιήσετε την περιήγηση ή επιλέξετε να την παραλείψετε, σας δίνεται η επιλογή να ξεκινήσετε με μια κενή σελίδα, να φορτώσετε μια προκαθορισμένη διάταξη ή να κλωνοποιήσετε μια υπάρχουσα σελίδα.

Ξεκινήστε με το Divi Builder

Έχετε τρεις κύριες επιλογές για τη δημιουργία διάταξης σελίδας με το Divi Builder.

Είτε επιλέξετε να δημιουργήσετε τη σελίδα σας από το μηδέν είτε να φορτώσετε ένα πρότυπο, όπως μπορείτε να δείτε από το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, εργάζεστε μόνο στην περιοχή σελίδων στο WordPress, με την κεφαλίδα, την πλευρική γραμμή και άλλες περιοχές του επιλεγμένου θέματος στην οθόνη.

Προεπιλεγμένο πρότυπο θέματος είκοσι δεκαοκτώ

Εάν το θέμα σας δεν διαθέτει πρότυπο πλήρους πλάτους, θα περιορίσει το μέγεθος των σχεδίων σελίδας σας.

Ορισμένα θέματα WordPress περιλαμβάνουν ένα πρότυπο πλήρους πλάτους ή πλήρους οθόνης που σας επιτρέπει να αποκρύψετε την κεφαλίδα, το υποσέλιδο και τις πλευρικές γραμμές στη σελίδα στην οποία εργάζεστε, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε σελίδες πλήρους οθόνης, όπως μια αρχική σελίδα ή μια σελίδα προορισμού.

Αλλά αν το θέμα σας δεν συμβαίνει, όπως συμβαίνει με το τελευταίο προεπιλεγμένο θέμα WordPress Twenty Eighteen, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια δωρεάν προσθήκη, όπως Πρότυπα πλήρους πλάτους, για να τα προσθέσετε στον ιστότοπό σας.

Θέμα με πρότυπο πλήρους πλάτους

Με το σωστό πρότυπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Divi Builder για να δημιουργήσετε διατάξεις σελίδας πλήρους πλάτους, χωρίς να συμπεριλάβετε την κεφαλίδα και το υποσέλιδο του θέματος.

Είτε θέλετε να δημιουργήσετε μια διάταξη πλήρους πλάτους είτε όχι, το επόμενο βήμα είναι να εισαγάγετε μια σειρά στη σελίδα σας. Καθώς οι σειρές μπορούν να χωριστούν σε πολλές στήλες, το Divi Builder σας δίνει μια καλή επιλογή συνδυασμών στηλών για να διαλέξετε.

Εισαγωγή σειράς

Οι διατάξεις σελίδων που δημιουργήθηκαν με το Divi Builder αποτελούνται από σειρές, στήλες και λειτουργικές μονάδες.

Μόλις εισαγάγετε μια σειρά, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε μια ενότητα στη διάταξή σας. Όπως θα δούμε αργότερα σε αυτήν την κριτική, υπάρχει ένας εντυπωσιακός αριθμός ενοτήτων για να διαλέξετε.

Εισαγωγή μονάδας στη διάταξη

Το Divi Builder διαθέτει μια ευρεία γκάμα ενοτήτων για τη διάταξή σας.

Αφού προσθέσετε μια ενότητα στη σελίδα σας, εμφανίζονται οι ρυθμίσεις για αυτήν την παρουσία της λειτουργικής μονάδας. Ένα από τα κύρια σημεία πώλησης του Divi Builder είναι ότι σας δίνει πολύ έλεγχο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι σελίδες σας και τις ενότητες που περιέχουν, την εμφάνιση και τη λειτουργία.

Ρυθμίσεις και στοιχεία ελέγχου ενότητας

Τυχόν αλλαγές που κάνετε σε μια ενότητα εμφανίζονται αμέσως στη σελίδα.

Για να εξοικονομήσετε χρόνο, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στον πίνακα ρυθμίσεων για να βρείτε τα ακριβή στοιχεία ελέγχου που αναζητάτε, αντί να κάνετε κλικ σε όλα τα μενού κορυφών και αναπτυσσόμενων μενού. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε το μέγεθος του πίνακα για να εμφανίσετε περισσότερα στοιχεία ελέγχου. Καθώς το Divi Builder σάς δίνει μια ζωντανή προεπισκόπηση της σελίδας ενώ εργάζεστε, τυχόν αλλαγές που κάνετε στις ρυθμίσεις εφαρμόζονται αμέσως στην ενότητα στην οποία εργάζεστε.

Επεξεργασία κειμένου Divi Builder Inline

Τυχόν αλλαγές που κάνετε, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας κειμένου, εφαρμόζονται στη σχεδίαση της σελίδας σας σε πραγματικό χρόνο.

Καθώς το επόμενο βήμα στη διαδικασία σχεδιασμού σελίδων εμφανίζεται αμέσως στη διεπαφή Divi Builder, δεν υπάρχει ποτέ καμία σύγχυση σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε. Μέχρι τη στιγμή που έχετε ακολουθήσει όλες τις οδηγίες και έχετε προβεί στην κατάλληλη ενέργεια, η σελίδα σας θα αρχίσει να έχει τη μορφή. Χάρη σε αυτό, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση (εκμάθηση μιας νέας διεπαφής) αισθάνεται πολύ απλό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το Divi Builder είναι ένα εργαλείο που μπορείτε να μάθετε αμέσως. Μερικές φορές, δεν είναι ξεκάθαρο τι κάνουν ορισμένα από τα στοιχεία διεπαφής χρήστη, όπως αυτά που εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης.

Συμβουλές εργαλείων διεπαφής χρήστη Divi Builder

Η διασύνδεση Divi Builder είναι μοναδική, οπότε θα χρειαστεί χρόνος για να γίνει master.

Ευτυχώς, υπάρχουν χρήσιμες συμβουλές εργαλείων που ενεργοποιούνται με αιωρηματοποίηση, καθώς και ένα εργαλείο αναζήτησης που θα σας βοηθήσει να βρείτε τις ρυθμίσεις που αναζητάτε. Ωστόσο, πιθανότατα θα σας πάρει λίγο χρόνο για να μάθετε ακριβώς πού να ψάξετε ή ακόμα και τι να αναζητήσετε όταν προσπαθείτε να ολοκληρώσετε μια συγκεκριμένη εργασία.

Αναζήτηση διεπαφών χρήστη

Λειτουργίες όπως το εργαλείο αναζήτησης θα σας βοηθήσουν να βρείτε τις ρυθμίσεις που αναζητάτε ή συνδέσμους προς σχετικές σελίδες βοήθειας.

Τούτου λεχθέντος, καθώς το Divi Builder είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί πραγματικά να σας επιτρέψει να ξεκλειδώσετε τη σχεδίαση του ιστότοπού σας WordPress, δεν πρέπει να είναι πολύ περίεργο να μάθετε ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να αντιμετωπίσετε πλήρως αυτόν τον νέο τρόπο εργαζόμενος.

Προσωπικά χαρακτηριστικά του Divi Builder

Ενώ υπάρχουν πολλές εξαιρετικές δυνατότητες που μπορείτε να βρείτε στο πρόσθετο Divi Builder, υπάρχουν μερικές πτυχές αυτού του εργαλείου που είναι προσωπικά αγαπημένα μου.

Περιεχόμενο πλήρους πλάτους

Η δυνατότητα προβολής εικόνων πλήρους πλάτους και άλλων τύπων περιεχομένου (που εκτείνονται πέρα ​​από τις άκρες του κοντέινερ ανάρτησης) είναι μια χαρακτηριστική σχεδίαση που έχω δει ότι έχει μεγάλη επίδραση σε ορισμένα γνωστά ιστολόγια.

Ενότητα κεφαλίδας πλήρους πλάτους

Το Divi Builder περιλαμβάνει μια επιλογή ενοτήτων πλήρους πλάτους για τις διατάξεις της σελίδας σας.

Τώρα, δεν χρειάζεται να αλλάξετε θέματα ή να αρχίσετε να χαράζετε τα αρχεία προτύπων σας για να μπορείτε να προσθέσετε περιεχόμενο πλήρους πλάτους στις αναρτήσεις σας.

Ενότητες πλήρους πλάτους

Το Divi περιλαμβάνει έναν αριθμό ενοτήτων πλήρους πλάτους που μπορούν να προστεθούν στις ενότητες πλήρους πλάτους της σελίδας σας.

Απλώς εισαγάγετε μια ενότητα πλήρους πλάτους στο εργαλείο δημιουργίας και, στη συνέχεια, προσθέστε μια ενότητα πλήρους πλάτους και το κατάλληλο περιεχόμενο σε αυτό και τελειώσατε. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εικόνες, βίντεο, κείμενο, κεφαλίδες, μενού και άλλα.

Ωστόσο, πόσο καλά λειτουργεί αυτό το εφέ θα εξαρτηθεί από το θέμα που έχετε επιλέξει. Το σπάσιμο από το κοντέινερ ανάρτησης δεν είναι εύκολο και, με ορισμένα θέματα, δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο λειτουργεί όταν χρησιμοποιείται το θέμα Divi. Ωστόσο, θα πρέπει να μπορείτε να το ξεπεράσετε προσθέτοντας τα δικά σας πρότυπα πλήρους πλάτους, είτε δημιουργώντας το δικό σας είτε εγκαθιστώντας ένα κατάλληλο πρόσθετο.

Ο τεράστιος αριθμός ρυθμίσεων και επιλογών

Σχεδόν κάθε ενότητα που μπορείτε να προσθέσετε στις διατάξεις σας μπορεί να διαμορφωθεί πλήρως ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σας. Κάθε ενότητα έχει αμέτρητες ρυθμίσεις που διέπουν την εμφάνιση και τις λειτουργίες της, δίνοντάς σας μεγάλο έλεγχο της εμφάνισης του ιστότοπού σας – από τη συνολική σχεδίαση, έως τις μεμονωμένες αναρτήσεις και σελίδες.

Εφέ Animation Module

Οι ρυθμίσεις σάς επιτρέπουν να προσαρμόζετε σχεδόν κάθε πτυχή της σελίδας σας, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης εφέ κίνησης σε λειτουργικές μονάδες.

Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορείτε επίσης να προσθέσετε το δικό σας CSS σε οποιαδήποτε ενότητα για να το προσαρμόσετε πραγματικά ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες σας. Ωστόσο, εάν δεν χρειάζεστε αυτό το επίπεδο ελέγχου και θέλετε απλώς να ολοκληρώσετε τη δουλειά το συντομότερο δυνατό, το Divi Builder δεν σας εμποδίζει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η απλή χρήση των κανονικών ρυθμίσεων παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Εύκολη επικάλυψη στοιχείων

Εκτός από τη δυνατότητα αποθήκευσης των διατάξεων για επαναχρησιμοποίηση σε οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο χρησιμοποιώντας το θέμα Divi ή την προσθήκη Divi Builder, μπορείτε επίσης να αντιγράψετε τα στοιχεία που έχετε δημιουργήσει για τις διατάξεις σας. Απλά κάνοντας κλικ στο εικονίδιο κλώνου δημιουργείται ένα αντίγραφο αυτού του στοιχείου που μπορείτε στη συνέχεια να τροποποιήσετε, εξοικονομώντας χρόνο και προσπάθεια.

Λειτουργεί πραγματικά με οποιοδήποτε θέμα WordPress

Ίσως θα μπορείτε να βρείτε ένα θέμα WordPress που δεν του αρέσει το Divi Builder, αλλά φαίνεται ότι τα περισσότερα καλά κωδικοποιημένα mainstream θέματα θα λειτουργήσουν ευτυχώς μαζί του.

Η μόνη περιοχή όπου το Divi Builder δεν λειτούργησε όπως αναμενόταν όταν χρησιμοποιήθηκε με ένα θέμα τρίτου μέρους – όπως το τρέχον προεπιλεγμένο θέμα Twenty Nineteen – ήταν όταν εργαζόταν με λειτουργικές μονάδες και διατάξεις πλήρους οθόνης ή πλήρους οθόνης.

Δεν υπάρχει παράδειγμα προτύπου πλήρους πλάτους

Οι διατάξεις σας δεν θα μπορούν να γεμίσουν το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης εάν το θέμα σας δεν διαθέτει πρότυπο πλήρους πλάτους.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, εκτός εάν το θέμα σας συνοδεύεται από ένα πρότυπο πλήρους πλάτους που κρύβει τις περιοχές κεφαλίδας, υποσέλιδου και πλευρικής γραμμής, δεν θα μπορείτε να δημιουργήσετε διατάξεις σελίδων που γεμίζουν ολόκληρο το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης – κάτι που ίσως θέλετε να κάνετε κατά το σχεδιασμό ενός αρχική σελίδα ή σελίδα προορισμού με το Divi Builder.

Αρχική σελίδα που χρησιμοποιεί πρότυπο πλήρους πλάτους

Μόλις προσθέσετε ένα πρότυπο πλήρους πλάτους στον ιστότοπό σας, οι διατάξεις σας μπορούν να γεμίσουν το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.

Ωστόσο, εάν το θέμα σας δεν συνοδεύεται από πρότυπο πλήρους πλάτους, μπορείτε να το ξεπεράσετε δημιουργώντας ένα πρότυπο ή εγκαθιστώντας ένα πρόσθετο που θα προσθέσει ένα στον ιστότοπό σας.

Για ποιον είναι το πρόσθετο Divi Builder?

Χάρη στις τακτικές ενημερώσεις και βελτιώσεις, είναι δίκαιο να πούμε ότι το Divi Builder θα πρέπει τώρα να απευθύνεται σε όσους είναι νέοι στη δημιουργία προσαρμοσμένων διατάξεων σελίδων για τους ιστότοπους WordPress και τους πιο έμπειρους σχεδιαστές ιστοσελίδων.

Υπάρχει μια μικρή καμπύλη εκμάθησης όταν χρησιμοποιείτε το Divi Builder για πρώτη φορά, κυρίως λόγω του καινοτόμου και πρωτότυπου περιβάλλοντος χρήστη και των σχεδόν απεριόριστων δημιουργικών δυνατοτήτων που παρέχει. Ωστόσο, με λίγη επιμονή και δοκιμή και σφάλμα, οι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να έχουν καλά αποτελέσματα από αυτό το εργαλείο δημιουργίας σελίδων – ειδικά όταν χρησιμοποιούν τις προκαθορισμένες διατάξεις ως σημείο εκκίνησης. Υπάρχουν επίσης πολλά διαδικτυακά εκπαιδευτικά βίντεο και οδηγοί που δημοσιεύονται στον ιστότοπο Elegant Themes.

Ένα εργαλείο για σχεδιαστές ιστοσελίδων

Ωστόσο, καθώς το Divi Builder μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρόνου και προσπάθειας για τη δημιουργία προσαρμοσμένων σχεδίων σελίδων, οι έμπειροι σχεδιαστές ιστοσελίδων θα πρέπει να βρουν επίσης αξία σε αυτό. Η δυνατότητα δημιουργίας επαναχρησιμοποιήσιμων προσαρμοσμένων διατάξεων και στοιχείων, γρήγορης κλωνοποίησης σελίδων και δοκιμαστικών σχεδίων χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Divi Leads καθιστά το Divi Builder ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που έχετε στη διάθεσή σας. Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων θα εκτιμήσουν επίσης το πρόγραμμα επεξεργασίας ρόλων όταν παραδίδουν ιστότοπους στους πελάτες τους.

Πρόγραμμα Divi Builder Plugin vs Divi WordPress

Για όσους ξεκινούν έναν νέο ιστότοπο WordPress και δεν έχουν επιλέξει ακόμη ένα θέμα, θα συνιστούσα να πάτε με το θέμα Divi, καθώς θα έχετε πρόσβαση σε όλες τις εξαιρετικές δυνατότητες του plugin Divi Builder χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχόν δυνατότητες ζητήματα συμβατότητας θέματος.

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη το θέμα Divi, δεν θα βρείτε καμία νέα λειτουργικότητα στην προσθήκη Divi Builder. Ωστόσο, εάν είστε χρήστης θεμάτων Divi αλλά σκέφτεστε να αλλάξετε θέματα, το Divi Builder θα σας βοηθήσει να μεταναστεύσετε σε άλλο θέμα χωρίς να χάσετε την πρόσβαση σε προσαρμοσμένες διατάξεις ή λειτουργικές μονάδες περιεχομένου που ενδέχεται να χρησιμοποιείτε.

Επιλογές τιμολόγησης Divi Builder

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο πρόσθετο Divi Builder, πρέπει να εγγραφείτε στο Elegant Themes club. Αυτό δεν είναι κακό, καθώς υπάρχουν πολλά οφέλη και οι τιμές ξεκινούν από μόλις 89 $ ετησίως. Εκτός από την προσθήκη Divi Builder, έχετε επίσης πρόσβαση σε άλλα πέντε πρόσθετα, όπως το ισχυρό εργαλείο δημιουργίας φόρμας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Bloom και το πλήρως χαρακτηρισμένο πρόσθετο κοινής χρήσης κοινωνικών μέσων Monarch.

Όχι μόνο αυτό, αλλά τα 89 $ σας περιλαμβάνουν επίσης πρόσβαση και στα 87 θέματα – συμπεριλαμβανομένου του Divi – καθώς και σε οποιαδήποτε άλλα που κυκλοφόρησαν από τα Elegant Themes κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγραφής σας. Ωστόσο, για να είμαι ειλικρινής, είναι ενδιαφέροντα μόνο τα θέματα Divi και Extra, καθώς οι άλλες επιλογές είναι παλαιότερες.

Επιπλέον θέμα WordPress

Το Divi Builder έρχεται με 87 θέματα WordPress, συμπεριλαμβανομένου του Extra.

Εάν δεν είστε οπαδός των ετήσιων προγραμμάτων συνδρομής, τότε μπορείτε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Lifetime Access και να πληρώσετε μια εφάπαξ χρέωση 249 $ για πρόσβαση σε όλα τα θέματα και τις προσθήκες, καθώς και τις ενημερώσεις τους, για τη ζωή.

Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων, οι προγραμματιστές και οι ιδιοκτήτες πρακτορείων μπορούν να χρησιμοποιούν τα πρόσθετα και τα θέματα Elegant Themes σε οποιονδήποτε αριθμό ιστότοπων, πλήρως υποστηριζόμενα, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν επιπλέον άδειες.

Μπορείτε να δείτε τις πλήρεις λεπτομέρειες των προγραμμάτων τιμολόγησης Elegant Themes εδώ.

Το Divi Builder αναθεωρεί τελικές σκέψεις

Όπως μπορείτε να πείτε, εντυπωσιάζομαι πολύ από την προσθήκη Divi Builder. Χρησιμοποιώ το plugin εδώ και αρκετό καιρό, οπότε το γνωρίζω πολύ καλά και με το πώς έχει βελτιωθεί από την κυκλοφορία του.

Καθώς έχουν προστεθεί νέες δυνατότητες όπως ο οπτικός επεξεργαστής front-end, επιπλέον λειτουργικές μονάδες και περισσότερες διατάξεις, το Divi Builder είναι ένα ακόμη πιο ελκυστικό εργαλείο δημιουργίας σελίδων WordPress από ό, τι στο παρελθόν.

Με πολλές υψηλής ποιότητας επεξεργάσιμες διατάξεις σελίδων για να διαλέξετε, καθώς και περισσότερες από 30 ενότητες περιεχομένου που μπορούν να προστεθούν στις αναρτήσεις και τις σελίδες σας, το Divi Builder είναι ένα πραγματικά ευέλικτο εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία οποιουδήποτε τύπου ιστότοπου με το WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me