CloudFlare vs MaxCDN – Τι προσφέρουν και πώς διαφέρουν…

Προσφορές WordPress


Τόσο το CloudFlare όσο και το MaxCDN είναι εξαιρετικά δημοφιλείς υπηρεσίες και και οι δύο μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε την απόδοση του ιστότοπού σας.

Ωστόσο, σε μεγάλο βαθμό λόγω του γεγονότος ότι και οι δύο εταιρείες προσφέρουν υπηρεσίες CDN (Content Delivery Network), πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται για το ποιο ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους.

Στην πραγματικότητα, αν και πολλά από τα χαρακτηριστικά τους διασταυρώνονται, το CloudFlare και το MaxCDN είναι σαφώς διαφορετικοί τύποι υπηρεσιών.

Θα ξεκινήσω με εξηγήσεις για μερικές βασικές έννοιες – όπως CDN, caching και χρόνοι απόκρισης διακομιστή – πριν εξηγήσω τι προσφέρει κάθε μία από αυτές τις δύο υπηρεσίες, γιατί πιθανότατα θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε μία ή άλλη (ή και τα δύο) και πώς διαφέρουν.

Ας αρχίσουμε…

Λοιπόν, τι ακριβώς είναι ένα CDN?

Το CDN σημαίνει δίκτυο παράδοσης περιεχομένου – ένα μεγάλο κατανεμημένο δίκτυο διακομιστών (συνήθως σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο) που χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση των αρχείων ενός ιστότοπου (συνήθως στατικά αρχεία, όπως εικόνες, αρχεία CSS και JavaScript) στους επισκέπτες του.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό; Λοιπόν, όσο πιο μακριά είναι ένας διακομιστής κάθε επισκέπτης σας, τόσο περισσότερο θα πρέπει να περιμένουν τα αρχεία που αποτελούν τον ιστότοπό σας για να φτάσουν σε αυτούς. Αποθηκεύοντας αρχεία σε πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, ένα CDN επιτρέπει σε κάθε επισκέπτη του ιστότοπού σας να τα φορτώνει αυτόματα από οποιονδήποτε διακομιστή στο δίκτυο είναι ο πλησιέστερος. Αυτό βοηθά στη μείωση του χρόνου αναμονής για φόρτωση των ιστοσελίδων σας στις οθόνες τους. Περισσότερα για αυτό παρακάτω.)

Εκτός από τη χρήση ενός CDN για την προβολή στατικών αρχείων (δηλ. Αρχείων που δεν θα αλλάξουν εν πτήσει), υπάρχουν επίσης ορισμένα άλλα εγγενή οφέλη που σχετίζονται με την απόδοση για τα CDN – ένα από τα οποία είναι προσωρινά αποθηκευμένο.

Προσωρινή αποθήκευση σελίδας

Όταν εγγραφείτε για λογαριασμό σε μια εταιρεία φιλοξενίας, σας παρέχεται είτε πλήρης έλεγχος ενός πλήρους διακομιστή (αποκλειστική φιλοξενία) είτε μερικός έλεγχος ενός μέρους ενός διακομιστή (κοινόχρηστη φιλοξενία, φιλοξενία VPS και ούτω καθεξής). Η βάση δεδομένων του WordPress, τα βασικά αρχεία WordPress, τα θέματα, τα πρόσθετα, οι εικόνες και τα παρόμοια, είναι όλα αποθηκευμένα στο χώρο στον διακομιστή που σας έχει εκχωρηθεί από την εταιρεία φιλοξενίας σας.

Κάθε φορά που κάποιος επισκέπτεται μια σελίδα στον ιστότοπό σας στο WordPress, αποστέλλονται πολλαπλά αιτήματα στον διακομιστή σας. Για παράδειγμα, όταν κάποιος επισκέπτεται την αρχική σελίδα, θα έχει πρόσβαση στο αρχείο index.php του WordPress. Κλήσεις σε άλλα βασικά αρχεία WordPress θα πραγματοποιούνται επίσης στον διακομιστή σας.

Ο επισκέπτης θα πρέπει να ανακτήσει δεδομένα από πολλούς πίνακες από τη βάση δεδομένων του WordPress. Τα αιτήματα θα υποβληθούν επίσης σε αρχεία θεμάτων, αρχεία προσθηκών, αρχεία JavaScript, αρχεία CSS, εικόνες και άλλα. Όταν κάποιος επισκέπτεται μια άλλη σελίδα στον ιστότοπό σας, η διαδικασία επαναλαμβάνεται.

Κάθε πρόσθετο αίτημα δεδομένων αυξάνει το χρόνο που απαιτείται για τη φόρτωση μιας σελίδας. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους επίλυσης αυτού του προβλήματος είναι η προ-προσωρινή αποθήκευση μιας στατικής έκδοσης κάθε σελίδας του ιστότοπού σας. Όταν κάποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας, θα κατεβάζει μια στατική έκδοση HTML κάθε σελίδας αντί να το φορτώνει δυναμικά κάθε φορά με κλήσεις στη βάση δεδομένων σας.

Η προσωρινή αποθήκευση είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αύξησης της ταχύτητας ενός ιστότοπου. Μπορεί εύκολα να μειώσει τους χρόνους φόρτωσης σελίδας από τέσσερα δευτερόλεπτα σε λιγότερο από ένα. Μειώνοντας τους χρόνους φόρτωσης σελίδας, θα καταλήξετε με πιο ευτυχισμένους επισκέπτες και με πιο ευτυχισμένους επισκέπτες θα έχετε αυξημένη επισκεψιμότητα και ακόμη και βελτιωμένη κατάταξη μηχανών αναζήτησης. Εξαιτίας αυτού, η εξασφάλιση της γρήγορης φόρτωσης του ιστότοπού σας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

Μείωση των χρόνων απόκρισης διακομιστή

Ένας άλλος μεγάλος παράγοντας που επηρεάζει τους χρόνους φόρτωσης του ιστότοπου είναι το χρόνος απόκρισης διακομιστή.

Ο χρόνος απόκρισης διακομιστή είναι ένα μέτρο του χρόνου που απαιτείται για ένα πρόγραμμα περιήγησης για να ζητήσει δεδομένα από τον διακομιστή σας και για να τα παραδώσει ο διακομιστής σας στο πρόγραμμα περιήγησης. Μπορεί να είναι απογοητευτικό να λαμβάνετε αργούς χρόνους απόκρισης από την εταιρεία φιλοξενίας σας – ειδικά εάν έχετε ήδη βελτιστοποιήσει τις σελίδες σας αποθηκεύοντας τις σωστά – και, για να είμαι ειλικρινής, μερικές φορές η μόνη λύση είναι να αλλάξετε εταιρείες φιλοξενίας σε μια εταιρεία που προσφέρει καλύτερους χρόνους απόκρισης . (Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείτε κοινόχρηστη κοινή φιλοξενία, αντί για εξειδικευμένη φιλοξενία WordPress.)

Εκτός από τη χρήση μιας υπηρεσίας φιλοξενίας που δεν εξαρτάται από την εργασία, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην επιβράδυνση του χρόνου απόκρισης του διακομιστή. Αυτά κυμαίνονται από το συγκεκριμένο πακέτο σας ή το ποσό της κίνησης που λαμβάνει ο ιστότοπός σας σε περιορισμένους πόρους CPU και γενική έλλειψη μνήμης.

Τέλος, ένας άλλος μεγάλος παράγοντας στους χρόνους απόκρισης διακομιστή είναι η φυσική απόσταση μεταξύ της τοποθεσίας ενός επισκέπτη ιστότοπου και της τοποθεσίας του διακομιστή σας. Όσο περισσότερο ο επισκέπτης είναι από το κέντρο δεδομένων, τόσο πιο αργός θα είναι ο χρόνος απόκρισης του διακομιστή. Επομένως, εάν το κέντρο δεδομένων σας βρίσκεται στο Τέξας, κάποιος από τη Νέα Υόρκη θα έχει πολύ καλύτερους χρόνους απόκρισης από κάποιον που έχει πρόσβαση στον ιστότοπό σας από το Λονδίνο – ο οποίος, με τη σειρά του, θα έχει πολύ καλύτερους χρόνους απόκρισης από κάποιον που επισκέπτεται τον ιστότοπό σας στο Ντουμπάι.

Πώς τα CDN βελτιώνουν την απόδοση του ιστότοπου

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα CDN βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος των αργών χρόνων απόκρισης διακομιστή αποθηκεύοντας αντίγραφα των αρχείων που συνδυάζονται για να σχηματίσουν τις ιστοσελίδες σας (όπως εικόνες, αρχεία CSS και JavaScript) σε πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Όταν κάποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας, αυτά τα αρχεία θα παραδοθούν σε αυτόν από τον πλησιέστερο διακομιστή CDN. Αυτός ο συνδυασμός παράδοσης στατικών αρχείων με μειωμένους χρόνους απόκρισης διακομιστή είναι ο τρόπος με τον οποίο τα δίκτυα παράδοσης περιεχομένου μπορούν να βοηθήσουν δραστικά στη βελτίωση των χρόνων φόρτωσης ιστότοπου.

Επιπλέον, επειδή μεγάλο μέρος του φορτίου θα είναι στο CDN (και όχι στον αρχικό σας διακομιστή), μπορούν επίσης να ενισχύσουν σημαντικά την ικανότητα του αρχικού φιλοξενίας σας να χειρίζεται μεγαλύτερα από το αναμενόμενο ποσά επισκεψιμότητας. Αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας θα είναι λιγότερο πιθανό να αποσυνδεθεί εάν λάβετε ξαφνικά μια αύξηση της κυκλοφορίας. Επιπλέον, δεδομένου ότι τα CDN παραδίδουν το περιεχόμενό σας στους επισκέπτες, το ποσό του εύρους ζώνης που χρησιμοποιείτε με τον λογαριασμό φιλοξενίας σας θα μειωθεί επίσης σημαντικά. (Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν η εταιρεία φιλοξενίας σας χρεώνει για εύρος ζώνης, όπως ορισμένοι.)

Με λίγα λόγια: Υποθέτοντας ότι το κοινό του ιστότοπού σας είναι παγκόσμιο, η χρήση ενός CDN μπορεί να είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας.

Τώρα, με όλα αυτά εκτός δρόμου, ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που προσφέρουν αυτοί οι δύο πάροχοι CDN. Ας ξεκινήσουμε με το CloudFlare.

Τι προσφέρει το CloudFlare?

Με το CloudFlare, όλη η επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας θα περάσει από το παγκόσμιο δίκτυο κέντρων δεδομένων.

Το CloudFlare διαθέτει 31 κέντρα δεδομένων σε έξι ηπείρους – με ιδιαίτερα υψηλή πυκνότητα στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Παρεμπιπτόντως, διαθέτει επίσης έναν ειδικό ιστότοπο που παρέχει ενημερωμένες ειδοποιήσεις σχετικά με την απόδοση κάθε κέντρου δεδομένων. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για σκοπούς παρακολούθησης.

Κέντρα δεδομένων CloudFlare

Εκτός από την παροχή των προαναφερόμενων υπηρεσιών τύπου CDN, το CloudFlare διαθέτει επίσης πολλές δυνατότητες για τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας με άλλους τρόπους, όπως σελίδες gzipping, ασύγχρονη φόρτωση πόρων, δέσμευση JavaScript, ελαχιστοποίηση, βελτιστοποίηση κεφαλίδας προσωρινής μνήμης και προσωρινή αποθήκευση προγράμματος περιήγησης.

Ωστόσο, το CloudFlare ΔΕΝ στοχεύει μόνο στην αύξηση της απόδοσης ενός ιστότοπου. Βασικά, προσφέρει επίσης μια σειρά υπηρεσιών για την προστασία του ιστότοπού σας από κακόβουλες επιθέσεις, όπως:

 • Επιθέσεις DDoS
 • Επίμονα / κακόβουλα bots
 • Ενέσεις SQL
 • Σχόλιο ανεπιθύμητο

Το 2004, το CloudFlare χειρίστηκε τη μεγαλύτερη επίθεση DDoS στην ιστορία του διαδικτύου – η οποία υπογραμμίζει την εμπειρία της εταιρείας στην πρόληψη επιθέσεων σε ιστότοπους μεγάλης κλίμακας. Για μια εξαιρετική επισκόπηση του τρόπου λειτουργίας του CloudFlare για την προστασία ιστότοπων, ρίξτε μια ματιά στα εύχρηστα διαγράμματα (και το κείμενο) στην επίσημη σελίδα του.

Για να το χρησιμοποιήσετε, πρέπει να αλλάξετε το DNS σας (Domain Name Servers) σε εκείνο του CloudFlare’s. Αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα στο σύστημα ασφαλείας του CloudFlare που σημαίνει ότι όλη η κίνηση του ιστού σας θα διασχίζει το δίκτυό της πριν φτάσει στον ιστότοπό σας. Εάν οι εισβολείς μπόρεσαν να παρακάμψουν το DNS σας, θα μπορούσαν τότε να παρακάμψουν εντελώς όλα τα μέτρα ασφαλείας του CloudFlare. Για παράδειγμα, εάν οι πιθανοί εισβολείς ανακάλυψαν τη διεύθυνση IP του διακομιστή σας, θα μπορούσαν τότε να επιτεθούν απευθείας στον διακομιστή σας. Η αλλαγή των ρυθμίσεων DNS τομέα βοηθά στην αποτροπή αυτού.

Ρυθμίσεις CloudFlare DNS

Αφού δείξετε το DNS του τομέα σας στο CloudFlare, θα πρέπει να προσθέσετε τις πληροφορίες διαμόρφωσης φιλοξενίας (όπως τη διεύθυνση IP του διακομιστή σας). Αυτές είναι οι ίδιες ρυθμίσεις που θα χρησιμοποιούσε η εταιρεία φιλοξενίας σας εάν χρησιμοποιούσατε τις ρυθμίσεις DNS και μπορούν επίσης να διαμορφωθούν διακομιστές email και ανακατευθύνσεις. Μην ανησυχείτε για τα βήματα – το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε ένα εισιτήριο με το CloudFlare και θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις του ιστότοπού σας.

Το καλό για το CloudFlare είναι ότι, μόλις το DNS σας δείξει το δρόμο του, θα ξεκινήσει αυτόματα την προσωρινή αποθήκευση σελίδων στον ιστότοπό σας – δεν χρειάζεται να διαμορφώσετε τίποτα στον ιστότοπό σας. Προτείνω, ωστόσο, να ανοίξω ένα εισιτήριο με την εταιρεία φιλοξενίας σας και να τους ζητήσω να επαναφέρουν τις αρχικές πληροφορίες IP στα αρχεία καταγραφής διακομιστή. Αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα, καθώς το CloudFlare είναι ένας αντίστροφος διακομιστής μεσολάβησης. Όλες οι εταιρείες φιλοξενίας έχουν εμπειρία με το CloudFlare, οπότε είναι πολύ απίθανο η εταιρεία φιλοξενίας σας να δυσκολευτεί να εκτελέσει αυτό το βήμα για εσάς.

Το CloudFlare έχει τρεις σελίδες ρυθμίσεων: επισκόπηση ρυθμίσεων, ρυθμίσεις ασφαλείας και ρυθμίσεις απόδοσης. Οι περισσότεροι κάτοχοι ιστότοπων θα είναι ικανοποιημένοι με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, ωστόσο μπορείτε πραγματικά να προσαρμόσετε μια σειρά διαφορετικών επιλογών ασφάλειας και απόδοσης. Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε λειτουργίες όπως η πρόληψη hotlink, η απόκρυψη της διεύθυνσης email, το επίπεδο προσωρινής αποθήκευσης και η βελτιστοποίηση εικόνας. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι η προσθήκη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας στον ιστότοπό σας με αυτόν τον τρόπο ενδέχεται να εμποδίσει ακούσια τους νόμιμους επισκέπτες να το δουν.

Ρυθμίσεις ασφαλείας CloudFlare

Ένα από τα αγαπημένα μου μέρη του CloudFlare είναι η σελίδα αναλυτικών στοιχείων, η οποία σας παρέχει μια πλήρη αναφορά σχετικά με την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας. Μπορείτε να προβάλετε μια αναφορά για όλους τους ιστότοπους σε δωρεάν προγράμματα ή σε όλους τους ιστότοπους σε προγράμματα επί πληρωμή ή να προβάλετε αναφορές σε βάση ιστότοπου ανά ιστότοπο.

Η αναφορά εμφανίζει συνολικές προβολές σελίδας, κανονική επισκεψιμότητα, προγράμματα ανίχνευσης και bot και απειλές. Εμφανίζεται η χώρα προέλευσης των απειλών και υπάρχει ανάλυση των μηχανών αναζήτησης που ανίχνευσαν τον ιστότοπό σας κατά τη δεδομένη χρονική περίοδο.

CloudFlare Analytics

Περίπου 30 εφαρμογές είναι διαθέσιμες για το CloudFlare και μπορούν να επιλεγούν μέσω του λογαριασμού σας για να προσθέσετε εργαλεία ή να ενσωματώσετε τους ιστότοπούς σας με δημοφιλείς υπηρεσίες διαδικτύου.

Ένα καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης, για παράδειγμα, θα προειδοποιήσει τους επισκέπτες που χρησιμοποιούν ένα παλιό πρόγραμμα περιήγησης για ενημέρωση σε νεότερη έκδοση, ενώ το ScrapeShield σάς βοηθά να παρακολουθείτε ιστότοπους που αντιγράφουν το περιεχόμενό σας. Υπάρχουν επίσης επιλογές ενοποίησης για το Google Analytics, τα Εργαλεία για Webmasters Google, το CodeGuard και το VigLink.

Εφαρμογές CloudFlare

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το CloudFlare για να βελτιώσουν την ταχύτητα του ιστότοπού τους. Άλλοι χρησιμοποιούν την υπηρεσία για να κάνουν τους ιστότοπούς τους πιο ασφαλείς. Το χρησιμοποιώ και για τους δύο αυτούς λόγους – ωστόσο, ήταν μια επίθεση DDoS που βίωσα νωρίτερα φέτος που με έκανε να εγγραφώ στην υπηρεσία.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο MaxCDN.

Τι προσφέρει το MaxCDN?

Αρχικά, ας ρίξουμε μια ματιά στα κέντρα δεδομένων του MaxCDN. Το MaxCDN διαθέτει 57 κέντρα δεδομένων: 22 στη Βόρεια Αμερική, 31 στην Ευρώπη, τρία στην Ασία και ένα στην Αυστραλία. (Αυτό είναι κάτι περισσότερο από τις προσφορές CloudFlare.) Το MaxCDN, ωστόσο, δεν διαθέτει κέντρο δεδομένων στην Αφρική ή στη Νότια Αμερική, παρόλο που έχει σχεδιαστεί για τη Βραζιλία.

Όλα τα κέντρα δεδομένων MaxCDN χρησιμοποιούν γρήγορους διακομιστές SSD με συνδέσεις 10 GB και η εταιρεία συνεργάζεται με μεγάλους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσει στην επιτάχυνση των κινητών συνδέσεων.

Κέντρα δεδομένων MaxCDN

Για να χρησιμοποιήσετε το MaxCDN σε έναν ιστότοπο WordPress, θα χρειαστείτε μια προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης, όπως W3 Total Cache, WP Super Cache ή WP Rocket. Εναλλακτικά, υπάρχει επίσης ένας αυξανόμενος αριθμός εξειδικευμένων διαχειριστών WordPress, όπως το WPEngine και το Flywheel (για να αναφέρουμε μερικούς από τους ηγέτες του κλάδου) που προσφέρουν τις υπηρεσίες της MaxCDN ενσωματωμένες σε μερικά από τα (συνήθως πιο ακριβά) σχέδια φιλοξενίας τους.

Ο αριθμός των επιλογών διαμόρφωσης που έχετε στη διάθεσή σας με το MaxCDN εξαρτάται από την προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης που χρησιμοποιείτε. Το W3 Total Cache προσφέρει περισσότερες από 20 μοναδικές ρυθμίσεις για δίκτυα παράδοσης περιεχομένου, ενώ το WP Rocket προσφέρει μόνο τέσσερα. (Σημείωση: Το WP Rocket είναι ένα από τα λίγα πρόσθετα προσωρινής αποθήκευσης που είναι διαθέσιμα για το WordPress και προσφέρει επίσης υποστήριξη για το CloudFlare.)

Ρυθμίσεις CD WP Super Cache - Στιγμιότυπο οθόνης

Ενώ το CloudFlare σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε ορισμένες δυνατότητες του CDN του, δεν σας προσφέρει το ίδιο επίπεδο ελέγχου με το MaxCDN. Το MaxCDN σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε προσωρινά αποθηκευμένα αρχεία στο netdna-cdn.com ή σε έναν προσαρμοσμένο τομέα της επιλογής σας.

Τα αποθηκευμένα αρχεία χωρίζονται σε τρεις τύπους και κάθε τύπος αποθηκεύεται σε μια συγκεκριμένη ζώνη.

 • Τραβήξτε ζώνες – Αυτά είναι για κανονικά αρχεία, όπως αρχεία εικόνας, αρχεία CSS, αρχεία JavaScript κ.ο.κ. Τα αρχεία που αποθηκεύονται σε αυτές τις ζώνες εκκαθαρίζονται περιοδικά (ανανεώνονται) μετά από μια χρονική περίοδο που καθορίζετε.
 • Ζώνες ώθησης – Πρόκειται για μεγαλύτερα αρχεία που σπάνια αλλάζουν, όπως αρχεία zip, eBook, αρχεία PDF και ούτω καθεξής. Τα αρχεία θα παραμείνουν ως έχουν μέχρι να τα τροποποιήσετε ή να τα διαγράψετε.
 • Ζώνες Vod – Αυτά είναι για ροή βίντεο και ήχου. Τα αρχεία προβάλλονται χρησιμοποιώντας το Πρωτόκολλο ροής πολυμέσων σε πραγματικό χρόνο και παραμένουν μέχρι να τα τροποποιήσετε ή να τα διαγράψετε.

Το MaxCDN σας προσφέρει επίσης μια τεράστια ποσότητα πληροφοριών σχετικά με τα προσωρινά αποθηκευμένα αρχεία σας. Η ενότητα αναφορών σάς επιτρέπει να δείτε το μέγεθος των αρχείων που διανέμονται στο CDN σας, τα κορυφαία 50 αρχεία, τα κέντρα δεδομένων από τα οποία ζητούνται αρχεία, τους κωδικούς κατάστασης, την ανάλυση ζώνης και άλλα. Όλες αυτές οι αναφορές σάς βοηθούν να δείτε ποια αρχεία προβάλλονται, από πού προβάλλονται και τι καταναλώνει το μεγαλύτερο μέρος του εύρους ζώνης σας.

Πίνακας ελέγχου MaxCDN - Στιγμιότυπο οθόνης

Το MaxCDN σάς επιτρέπει να προστατεύετε τον λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας μια διαδικασία ελέγχου ταυτότητας δύο βημάτων. μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα επιτρεπόμενων τις διευθύνσεις IP των ατόμων στα οποία επιτρέπεται η πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Το MaxCDN, ωστόσο, δεν μπορεί να κάνει τον ιστότοπό σας πιο ασφαλή με τον τρόπο που το CloudFlare μπορεί. Δεν προστατεύει τον ιστότοπό σας από επιθέσεις DDoS ή ενέσεις SQL, αλλά κάνει Προσφέρετε ορισμένες επιλογές ασφαλείας για εφαρμογές, όπως εξουσιοδότηση OAuth, Λίστα επιτρεπόμενων IP, Λίστα επιτρεπόμενων παραπομπών HTTP και Ασφαλή διακριτικά.

Πόσο κοστίζει το CloudFlare και το MaxCDN?

Το CloudFlare και το MaxCDN έχουν πολύ διαφορετικές δομές τιμολόγησης. Το CloudFlare δεν σας χρεώνει ποτέ για τη χρήση του CDN του, ενώ τα προγράμματα τιμολόγησης του MaxCDN βασίζονται στο πόσο εύρος ζώνης χρησιμοποιεί ο ιστότοπός σας.

Το CloudFlare προσφέρει τέσσερις τύπους πακέτων: δωρεάν, επαγγελματικά, επιχειρηματικά και εταιρικά.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το δωρεάν πρόγραμμα του CloudFlare είναι εξαιρετικά δημοφιλές. Σας βοηθά να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο ασφαλή, να σας παρέχει καλά αναλυτικά δεδομένα σχετικά με την κυκλοφορία σας, να υποστηρίζει SSL και να σας προσφέρει απεριόριστο εύρος ζώνης για τα προσωρινά αποθηκευμένα αρχεία σας χωρίς κόστος. Ωστόσο, το σχέδιο είναι περιορισμένο από ορισμένες απόψεις. Για παράδειγμα, δεν υποστηρίζει ορισμένα προγράμματα περιήγησης και τα στατιστικά κίνησης ενημερώνονται μόνο κάθε 24 ώρες.

Χρησιμοποιώ το πρόγραμμα pro στο προσωπικό μου blog και στο φόρουμ συζήτησης. Κοστίζει 20 $ ανά μήνα για τον πρώτο ιστότοπο και 5 $ ανά μήνα για κάθε επιπλέον ιστότοπο.

Η αναβάθμιση στο επαγγελματικό πρόγραμμα προσθέτει τείχος προστασίας εφαρμογών ιστού, στατιστικά σε πραγματικό χρόνο (ενημερώνονται κάθε 15 λεπτά), δυνατότητες βελτιστοποίησης για κινητά και βελτιστοποίηση εικόνας. Με τις πρόσφατες ειδήσεις ότι η Yahoo διακόπτει την υπηρεσία Smush.it, η δυνατότητα βελτιστοποίησης εικόνων με ευκολία είναι ένα χαρακτηριστικό που είμαι πραγματικά ευτυχής που έχω στη διάθεσή μου.

Ενώ το δωρεάν πρόγραμμα ελέγχει τον ιστότοπό σας για αλλαγές σε εβδομαδιαία βάση, το επαγγελματικό πρόγραμμα βελτιώνει τον ρυθμό ανίχνευσης σε τρεις ημέρες.

Λιανικής πώλησης στα 200 $ ανά ιστότοπο ανά μήνα, το επιχειρηματικό σχέδιο προσφέρει καθημερινή ανίχνευση, προηγμένο μετριασμό της επίθεσης άρνησης υπηρεσίας και υποστήριξη για τη Railgun για τη βελτίωση της ταχύτητας του ιστότοπού σας. Το επιχειρηματικό σχέδιο κοστίζει $ 5.000 το μήνα και απευθύνεται σε μεγάλες εταιρείες.

Σχέδια CloudFlare

Το κόστος του MaxCDN εξαρτάται από το εύρος ζώνης που χρησιμοποιεί ο ιστότοπός σας κάθε μήνα. Εάν ελέγξετε το εύρος ζώνης που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή με την εταιρεία φιλοξενίας σας, θα λάβετε μια καλή ιδέα για το σχέδιο που θα πρέπει να αγοράσετε. Ωστόσο, μην ανησυχείτε πολύ αν αγοράσετε ένα πρόγραμμα που προσφέρει περισσότερο εύρος ζώνης από ό, τι χρειάζεστε – Το MaxCDN μεταφέρει εύρος ζώνης στον επόμενο μήνα.

Το φθηνότερο πακέτο του MaxCDN ξεκινά από 9 $ ανά μήνα. Αυτό προσφέρει 100 GB εύρους ζώνης και δύο ζώνες ιστότοπου. Τυχόν εύρος ζώνης που χρησιμοποιείται για την κατανομή σας χρεώνεται στα 0,08 $ ανά GB.

Η πληρωμή 39 $ ανά μήνα θα αυξήσει την κατανομή του εύρους ζώνης στα 500 GB, ενώ το πιο δημοφιλές πακέτο λιανικής στα 79 $ ανά μήνα για 1 TB. Τα υψηλότερα σχέδια έχουν μειώσει το κόστος υπερβολικής κατανάλωσης και την υψηλότερη κατανομή των ζωνών ιστότοπων.

Σχέδια εκκίνησης MaxCDN

Τα προγράμματα εκκίνησης παρέχουν πρόσβαση στα 12 βασικά κέντρα δεδομένων του MaxCDN στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Εάν θέλετε πρόσβαση σε επιπλέον κέντρα δεδομένων, όπως το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη, το Σίδνεϊ, το Ισραήλ και το Τόκιο, θα πρέπει να πληρώσετε 15 $ ανά μήνα ανά ζώνη. Αυτή η χρέωση δεν ισχύει για όσους επιλέγουν προγράμματα μεγάλου όγκου. Μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον ζώνες για όλα τα πακέτα με κόστος 12 $ ετησίως και το προσαρμοσμένο SSL είναι διαθέσιμο για 99 $ ανά μήνα.

Εάν θέλετε εξοικονόμηση 20% σε όλα τα σχέδια, σκεφτείτε να πληρώνετε ετησίως. Εάν επιλέξετε ένα μηνιαίο πρόγραμμα και διαπιστώσετε ότι το πρόγραμμα διαχειρίζεται όλη την επισκεψιμότητά σας αποτελεσματικά, θα εξοικονομήσετε χρήματα πληρώνοντάς το εκ των προτέρων.

Σχέδια υψηλού όγκου MaxCDN

Το κόστος χρήσης του MaxCDN θα αυξηθεί καθώς οι εμφανίσεις της σελίδας σας και το εύρος ζώνης αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η χρήση του MaxCDN θα μειώσει επίσης σημαντικά το εύρος ζώνης που χρησιμοποιείτε με τον κεντρικό υπολογιστή σας.

Για παράδειγμα, η εταιρεία φιλοξενίας μου χρεώνει 0,20 $ ανά GB όταν υπερβαίνω την κατανομή εύρους ζώνης. Επομένως, η χρήση 2.000 GB επιπλέον εύρους ζώνης με το πρόγραμμα φιλοξενίας μου θα μου κόστιζε 400 $ με την εταιρεία φιλοξενίας μου, αλλά θα μου κόστιζε μόνο 120 $ με το MaxCDN (αν χρησιμοποιούσα το πιο δημοφιλές πακέτο του με ρυθμό υπέρβασης 0,06 $ ανά GB).

Λάβετε υπόψη αυτό κατά την εξέταση του κόστους ενός δικτύου παράδοσης περιεχομένου, όπως το MaxCDN, καθώς πολλοί κάτοχοι ιστότοπων θεωρούν ότι εξοικονομούν πραγματικά χρήματα στο εύρος ζώνης όταν αρχίζουν να χρησιμοποιούν CDN.

CloudFlare vs MaxCDN: Ποιο είναι καλύτερο?

Όσον αφορά την ταχύτητα των δικτύων τους, φαίνεται ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το ποια υπηρεσία βελτιώνει την απόδοση του ιστότοπου με τον καλύτερο τρόπο. Μερικοί πιστεύουν ότι το CloudFlare είναι πιο γρήγορο. άλλοι πιστεύουν ότι το MaxCDN είναι πιο γρήγορο.

Έχω χρησιμοποιήσει και τις δύο υπηρεσίες και δεν έχω παρατηρήσει ότι μια υπηρεσία είναι πιο γρήγορη από την άλλη – αν και αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχω κάνει ποτέ μια ολοκληρωμένη σύγκριση μεταξύ των δύο για να δοκιμάσω τις αντίστοιχες ταχύτητες των CDN τους.

Στην αρχή αυτού του άρθρου, παρατήρησα ότι πολλές δυνατότητες των CloudFlare και MaxCDN επικαλύπτονταν. Αυτό ισχύει επειδή μεγάλο μέρος της υπηρεσίας CloudFlare είναι το δίκτυο παράδοσης περιεχομένου. Ωστόσο, μόλις εξερευνήσετε βαθύτερα, μπορείτε να δείτε ότι η άμεση σύγκριση των δύο υπηρεσιών δεν είναι ακριβώς δίκαιη.

Ο πίνακας τιμών του CloudFlare υποδηλώνει ότι έχει έναν σημαντικό περιορισμό με το CDN του. Το δωρεάν πρόγραμμα ανιχνεύει εβδομαδιαίως και το πρόγραμμα pro ανιχνεύει κάθε τρεις ημέρες. Πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στο επιχειρηματικό σχέδιο με 200 $ ανά μήνα για να ανιχνεύετε καθημερινά.

Σίγουρα αυτό είναι κακό?

Λοιπόν, από την εμπειρία μου, δεν ήταν πρόβλημα. Το CloudFlare σάς επιτρέπει να κάνετε εκκαθάριση αρχείων ανά πάσα στιγμή και μπορείτε να τα εκκαθαρίσετε ξεχωριστά ή να εκκαθαρίσετε την πλήρη κρυφή μνήμη. Το CloudFlare σας επιτρέπει επίσης να ρυθμίσετε κανόνες σελίδας για να ορίσετε τους κανόνες προσωρινής αποθήκευσης ορισμένων τμημάτων του ιστότοπού σας.

Η εκκαθάριση αρχείων μπορεί συχνά να επηρεάσει την απόδοση. Σημειώσεις MaxCDN στη σελίδα FAQ:

“Το Purge έχει σχεδιαστεί για να ξεπλύνει την προσωρινή μνήμη του CDN για να αποθηκεύσει ξανά τα αρχεία από την προέλευσή σας και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε μόνο όταν έχετε ενημερώσεις στον διακομιστή σας που πρέπει να προωθηθούν στο CDN και αυτές οι αλλαγές είναι επεξεργασίες υπαρχόντων αρχείων – τα νέα αρχεία δεν απαιτούν εκκαθάριση. Δεν συνιστάται η συχνή εκκαθάριση, διότι θα χρειαστεί επιπλέον χρόνος για την αναδημιουργία της προσωρινής μνήμης κάθε φορά που την ξεπλένετε. Θυμηθείτε, περισσότερες εκκαθαρίσεις = χαμηλότερη ταχύτητα = κακή απόδοση. “

Είμαι πολύ χαρούμενος με το CloudFlare, διότι βελτιώνει τόσο την ασφάλεια όσο και την ταχύτητα του ιστότοπού μου. Ωστόσο, είναι όχι ένα πραγματικό δίκτυο παράδοσης περιεχομένου. Ναι, επιταχύνει τον ιστότοπό μου, αλλά έχει πολλούς περιορισμούς.

Όπως πολλοί κάτοχοι ιστότοπων, δεν γνώριζα τους περιορισμούς του CDN του CloudFlare. Δυστυχώς, ο ιστότοπός μου υπέστη άλλη μια επίθεση DDoS πρόσφατα.

Ένα πράγμα που με ανησυχεί για αυτήν την πρόσφατη επίθεση ήταν ότι το CloudFlare δεν εμφάνισε μια προσωρινή μνήμη έκδοση του ιστότοπού μου. Γιατί εμφανίστηκε ένα μήνυμα σφάλματος CloudFlare αντί για μια προσωρινά αποθηκευμένη έκδοση των σελίδων μου?

Λοιπόν, όλα εξαρτώνται από το πώς λειτουργεί η λειτουργία Πάντα συνδεδεμένη στο CloudFlare. Το CloudFlare δηλώνει ότι:

“Πάντα online είναι μια δυνατότητα που αποθηκεύει προσωρινά μια στατική έκδοση των σελίδων σας σε περίπτωση που ο διακομιστής σας είναι εκτός σύνδεσης.”

Δυστυχώς, η σελίδα Πάντα σε απευθείας σύνδεση πληροφορίες εμφανίζει μόνο την παραπάνω δήλωση. Η σελίδα πληροφοριών «Γιατί δεν λειτουργεί πάντα στο Διαδίκτυο;» εξηγεί πλήρως τους περιορισμούς του δικτύου παράδοσης περιεχομένου του CloudFlare:

“Το CloudFlare δεν αποθηκεύει κρυφή μνήμη σε κάθε σελίδα του ιστότοπού σας. Θα εμφανιστεί μια περιορισμένη κρυφή μνήμη του ιστότοπού σας, γενικά μία έως τρεις σελίδες, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο ορισμένες σελίδες στον ιστότοπό σας θα είναι ορατές όταν ο διακομιστής προέλευσης κατεβαίνει. “

Αυτή η δήλωση με εξέπληξε. Ένα από τα μεγαλύτερα σημεία πώλησης ενός δικτύου παράδοσης περιεχομένου είναι ότι θα εμφανίζεται μια προσωρινά αποθηκευμένη έκδοση του ιστότοπού σας εάν ο ιστότοπός σας πέσει, αλλά το CloudFlare δηλώνει ότι μόνο μερικές σελίδες που έχουν αποθηκευτεί στην προσωρινή μνήμη θα εμφανίζονται σε περίπτωση που ένας διακομιστής προέλευσης πέσει κάτω.

Ήμουν ύποπτος ότι το CloudFlare εμφανίζει σελίδες που έχουν αποθηκευτεί στην κρυφή μνήμη σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας ενός διακομιστή, καθώς όλες οι σελίδες στον ιστότοπό μου ήταν εκτός λειτουργίας. Η σελίδα εξήγησης Πάντα σε απευθείας σύνδεση σημειώνει επίσης ότι:

“Οι ιστότοποι που προστέθηκαν πρόσφατα δεν θα διαθέτουν μεγάλο χώρο αποθήκευσης στον ιστότοπό τους, πράγμα που σημαίνει ότι το Always Online ενδέχεται να μην λειτουργεί εάν προσθέσατε τον ιστότοπο πριν από λίγες μέρες.”

Οι ιστότοποί μου προστέθηκαν στο CloudFlare πριν από περισσότερους από τρεις μήνες, οπότε η έλλειψη προσωρινών αποθηκευμένων σελίδων είναι απίθανο να ήταν η ρίζα αυτού του προβλήματος. Ζήτησα από το CloudFlare να διευκρινίσει αυτό το ζήτημα. Μια μέρα αργότερα, με ενημέρωσαν ότι:

«Η λειτουργία Πάντα σε σύνδεση έχει ορισμένους περιορισμούς και έχει σχεδιαστεί μόνο για να λειτουργεί με σφάλματα χρονικού ορίου από τον διακομιστή σας. Ο κωδικός σφάλματος από τον διακομιστή που επιστράφηκε ήταν μια κενή απάντηση, η οποία, δυστυχώς, δεν είναι μία από τις περιστάσεις στις οποίες θα λειτουργούσε η λειτουργία. “

Αυτό είναι ασπρόμαυρο: Το σύστημα προσωρινής αποθήκευσης του CloudFlare υποτίθεται ότι βοηθά μόνο σε σφάλματα χρονικού ορίου. Εάν ο διακομιστής σας είναι εκτός λειτουργίας, δεν θα εμφανίζονται αποθηκευμένες σελίδες.

Επομένως, εάν μιλάμε για δίκτυα παράδοσης περιεχομένου, συγκρίνοντας το CloudFlare και το MaxCDN και ρωτάμε “Ποιο είναι καλύτερο;”, η απάντησή μου θα ήταν το MaxCDN. Το MaxCDN θα αποθηκεύει προσωρινά κάθε σελίδα στον ιστότοπό σας και θα εμφανίζει μια προσωρινά αποθηκευμένη έκδοση του ιστότοπού σας σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας – γι ‘αυτό είναι δίκαιο να πούμε ότι είναι αληθινό CDN.

Όπου το MaxCDN excels είναι το επίπεδο ελέγχου που σας δίνει μέσω του δικτύου παράδοσης περιεχομένου. Οι ζώνες έλξης, οι ζώνες ώθησης και οι ζώνες Vod διευκολύνουν τον προσδιορισμό του τρόπου αποθήκευσης του περιεχομένου και η δυνατότητα καθορισμού του ρυθμού ανίχνευσης των ζωνών έλξης σημαίνει ότι μπορείτε να ελέγχετε πότε εκκαθαρίζονται και ανανεώνονται τα αρχεία προσωρινής μνήμης. Το MaxCDN επισημαίνει επίσης ποια αρχεία λαμβάνονται και από πού – κάτι που δεν προσφέρει το CloudFlare.

Εάν, ωστόσο, ο χρόνος διακοπής δεν είναι κάτι που σας απασχολεί και απλά θέλετε να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας, θα πρέπει να δοκιμάσετε το CloudFlare. Το γεγονός ότι επιτρέπει απεριόριστο εύρος ζώνης σε οποιοδήποτε από τα σχέδιά του σημαίνει ότι το CloudFlare θα μπορούσε να σώσει ορισμένους κατόχους ιστότοπων εκατοντάδες ή και χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο χρησιμοποιώντας το δωρεάν CDN του – αρκεί να γνωρίζουν τους περιορισμούς του.

Το MaxCDN έχει μεγάλη φήμη για την παροχή 24ωρης υποστήριξης, κάτι που προσελκύει πολλούς ανθρώπους στην υπηρεσία του. Για παράδειγμα, ο κύριος συγγραφέας αυτού του ιστότοπου, ο Brin Wilson, σχολιάζει συχνά τη μεγάλη υποστήριξη του MaxCDN.

Η αρχική μου εμπειρία με το CloudFlare ήταν θετική, αλλά κατά την πρόσφατη επίθεση μου στο DDoS άνοιξα ένα εισιτήριο υποστήριξης ζητώντας βοήθεια. Μετά από 14 ώρες, ήρθα σε επαφή με το CloudFlare μέσω του Twitter και τελικά έλαβα μια μη χρήσιμη απάντηση που με συμβούλεψε να αναβαθμίσω στο επιχειρηματικό της σχέδιο 200 $ ανά ιστότοπο / μήνα. Όταν παρατήρησα πόσο κακή ήταν η εξυπηρέτηση πελατών για έναν πελάτη που πληρώνει ένα μηνιαίο τέλος για να χρησιμοποιήσει το επαγγελματικό του σχέδιο, με ενημέρωσαν:

«Έχουμε πολλούς άλλους πελάτες, με πολλές ερωτήσεις όπως τη δική σας. Απαντάμε σε αυτούς με τη σειρά που λαμβάνεται με προτεραιότητα στα επιχειρηματικά και επιχειρηματικά σχέδια.

Τα επιχειρηματικά σχέδια λαμβάνουν συνήθως τις απαντήσεις τους μέσα σε μια ώρα. Εάν χρειάζεστε τέτοιου είδους υποστήριξη, θα πρότεινα την αναβάθμιση σε επιχειρηματικό ή επιχειρηματικό σχέδιο. “

Τους επεσήμανα ότι το εισιτήριό μου δεν ήταν «απλώς μια ερώτηση» και ότι ο διακομιστής μου δέχτηκε επίθεση.

Συνοψίζοντας, το MaxCDN είναι γνωστό ότι παρέχει μεγάλη υποστήριξη στους πελάτες του και ανταποκρίνεται σε εισιτήρια εντός μιας ώρας. Αντίθετα, αν δεν εγγραφείτε στο επιχειρηματικό σχέδιο του CloudFlare με 200 $ ανά ιστότοπο ανά μήνα, πιθανότατα δεν θα λάβετε απάντηση στα εισιτήριά σας για μερικές ημέρες. Ως κάποιος που πληρώνει μηνιαία χρέωση στο CloudFlare, προφανώς είμαι πολύ απογοητευμένος από αυτήν την προσέγγιση στην εξυπηρέτηση πελατών.

Τέλος, πρέπει να μιλήσουμε για την ασφάλεια.

Αν θέλετε να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο ασφαλή και να τον προστατεύσετε από επιθέσεις DDoS και άλλες κακόβουλες μεθόδους εισβολής, το CloudFlare είναι σαφώς η καλύτερη επιλογή, καθώς το MaxCDN δεν προσφέρει αυτήν τη λειτουργικότητα.

Θα λάβετε περιορισμένο ποσό προστασίας DDoS μόνο με τα δωρεάν και επαγγελματικά πακέτα CloudFlare. Δεν μπορώ, ωστόσο, να τους επικρίνω για αυτό. Η προστασία DDoS είναι δαπανηρή και η χρήση των δωρεάν ή επαγγελματικών προγραμμάτων του CloudFlare θα προσφέρει αναμφίβολα στους ιστότοπούς σας περισσότερη προστασία από το να βασίζεστε στην ασφάλεια που παρέχει η εταιρεία φιλοξενίας σας.

Εάν θέλετε το καλύτερο και των δύο κόσμων, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε το MaxCDN για το δίκτυο παράδοσης περιεχομένου σας και το CloudFlare για να ασφαλίσετε τον ιστότοπό σας. Αυτό ήταν κάτι που προτάθηκε από την υποστήριξη του MaxCDN όταν, ως μέρος της έρευνας για αυτό το άρθρο, τους ρώτησα για τις διαφορές μεταξύ των δύο υπηρεσιών.

Ορισμένες εταιρείες φιλοξενίας έχουν την επιλογή να προσθέσουν το CloudFlare ή το MaxCDN απευθείας μέσω του πίνακα ελέγχου φιλοξενίας, οπότε, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις υπηρεσίες, θα συνιστούσα να μιλήσετε στον κεντρικό υπολογιστή σας για να δείτε εάν έχουν επιλογές ενσωμάτωσης για μία ή το άλλο (ή ίσως και τα δύο) έχει ήδη ρυθμιστεί.

Για να συνοψίσω τις σκέψεις μου σχετικά με το CloudFlare και το MaxCDN:

 • Εάν θέλετε να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας δωρεάν, χρησιμοποιήστε το CloudFlare
 • Αν θέλετε ένα πραγματικό CDN που να μπορεί να αποθηκεύει προσωρινά τον ιστότοπό σας, χρησιμοποιήστε το MaxCDN
 • Εάν θέλετε να προσθέσετε κάποια βασική προστασία DDoS στους ιστότοπούς σας, χρησιμοποιήστε το CloudFlare
 • Εάν η έγκαιρη υποστήριξη πελατών είναι σημαντική για εσάς, χρησιμοποιήστε το MaxCDN
 • Και τέλος, για το καλύτερο και των δύο κόσμων, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε και τις δύο υπηρεσίες μαζί!

Και εκεί το έχετε!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map