Τι νέο υπάρχει στην έκδοση WordPress 4.4


Με επικεφαλής τον Scott Taylor και ονομάστηκε «Clifford» (αφού ο μουσικός της Jazz Clifford Brown, έφτασε η έκδοση 4.4 του WordPress!

Με την πρώτη ματιά, εκτός από την προσθήκη ενός αναμφισβήτητα κάπως οπτικά λιγότερο-εμπνευσμένου νέου προεπιλεγμένου θέματος, θα σας συγχωρούσαν που πιστεύετε ότι αυτή δεν είναι μια ιδιαίτερα αξιοσημείωτη κυκλοφορία. Ωστόσο, όπως θα σας πει οποιοσδήποτε ένθερμος προγραμματιστής: τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από την αλήθεια, διότι εκτός από το να συμπεριλάβετε μερικά λιγότερα – αλλά ακόμα αρκετά σημαντικά – νέα χαρακτηριστικά όπως “post embeds” και “responsive images” (εξηγείται παρακάτω), Το WordPress 4.4 περιέχει επίσης την υποκείμενη υποδομή για ένα εξαιρετικά σημαντικό – και πολύ αναμενόμενο – νέο χαρακτηριστικό γνωστό ως REST API.

Ας ρίξουμε μια σύντομη, συνοπτική ματιά σε καθεμία από αυτές τις νέες δυνατότητες με τη σειρά:

Ένα νέο προεπιλεγμένο θέμα

Με το WordPress 4.4 έρχεται ένα ολοκαίνουργιο προεπιλεγμένο θέμα: Είκοσι δεκαέξι. Τα προεπιλεγμένα θέματα έχουν σχεδιαστεί κατά κύριο λόγο για να παρέχουν παραδείγματα προτύπων κωδικοποίησης και βέλτιστων πρακτικών, κάτι που κάνει αυτό. Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τις οπτικές πτυχές: διότι δυστυχώς, είναι αναμφισβήτητα λίγο ήπιο και μη εμπνευσμένο. Αν ψάχνετε για σχεδιασμό και γνωρίζετε τι κάνετε με το CSS, θαυμάσιο: πιθανότατα θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως πρότυπο και να δημιουργήσετε κάτι αρκετά μοντέρνο και ευχάριστο. αν όχι, τότε δεν είναι μεγάλη υπόθεση: μπορείτε πάντα να πάτε με κάτι εντελώς διαφορετικό.

Θέμα TwentySixteen WordPress - Στιγμιότυπο οθόνης

Προσωπικά, ελπίζω ότι το επόμενο προεπιλεγμένο θέμα δείχνει τι μπορεί να κάνει το WordPress όχι μόνο ως μια απλή πλατφόρμα blogging, αλλά και ως μια βιώσιμη επιχειρηματική πλατφόρμα – ίσως όσον αφορά μια βιτρίνα επιχείρησης / προϊόντος, ένα προσωπικό χαρτοφυλάκιο ή ακόμα και έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου.

Για μια ζωντανή επίδειξη, δείτε την επίσημη Ιστοσελίδα Twenty Sixteen.

Αποκριτικές εικόνες

Η άνοδος των ατόμων που έχουν πρόσβαση στο δίκτυο μέσω κάθε είδους διαφορετικών μεγεθών οθόνης ΚΑΙ Οθόνες που είναι έτοιμες για αμφιβληστροειδή (ή σε κανονική γλώσσα: υψηλή ευκρίνεια) έχουν δημιουργήσει ορισμένες σημαντικές προκλήσεις στο σχεδιασμό ιστοσελίδων ως προς τον καλύτερο τρόπο εμφάνισης εικόνων. Επειδή οι εικόνες σε έναν ιστότοπο γενικά αποτελούν σημαντικό μέρος του συνολικού μεγέθους της σελίδας (σε kilobyte / megabyte), η εμφάνιση εικόνων που δεν είναι κατάλληλα βελτιστοποιημένες για τη συσκευή (και την ανάλυση οθόνης) στην οποία εμφανίζονται μπορούν να καθυστερήσουν μαζικά την ταχύτητα με την οποία φορτώνεται ένας ιστότοπος. Εν ολίγοις: η ιδανική ιστοσελίδα θα ανιχνεύσει τις διαστάσεις της οθόνης (και την ανάλυση) και θα εξυπηρετεί ακριβώς τις εικόνες σωστού μεγέθους για να ταιριάζει με αυτήν – η οποία, με αυτήν τη νέα ενημέρωση, είναι ακριβώς αυτό που προσπαθεί να κάνει το WordPress.

Οι μηχανικοί του πώς λειτουργούν όλα αυτά είναι δυστυχώς πολύ περίπλοκοι για αυτήν τη συγκεκριμένη ανάρτηση (πιθανότατα θα καλύψουμε σε μεγαλύτερο βάθος σε μια μελλοντική ανάρτηση), αλλά ουσιαστικά θα εμπλέξουμε κάθε εικόνα που ενσωματώνεται σε μια ανάρτηση ή μια σελίδα που θα έχει ένα υποσύνολο διαφορετικών εικόνες μεγέθους (τις οποίες δημιουργεί αυτόματα το WordPress: σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που βρίσκονται μέσω των «Ρυθμίσεων» > «Πολυμέσα» στον πίνακα ελέγχου του WordPress ή, εάν υπάρχουν, ρυθμίσεις PHP στο αρχείο function.php του θέματος) για προβολή σε μια προσπάθεια να ταιριάζει καλύτερα με τις διαστάσεις της οθόνης και την ανάλυση της συσκευής του χρήστη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη νέα δυνατότητα, διαβάστε αυτήν την επίσημη ανάρτηση σχετικά με το θέμα.

Το WordPress ως παροχέας oEmbed

Το WordPress σάς επέτρεψε να ενσωματώσετε απρόσκοπτα περιεχόμενο από διάφορες άλλες πλατφόρμες (όπως το Twitter και το YouTube κ.λπ.) για αρκετές φορές τώρα και με το WordPress 4.4, μπορείτε τώρα να ενσωματώσετε το δικό σας περιεχόμενο WordPress σε άλλους ιστότοπους – απλώς ρίχνοντας ένα URL σε έναν επεξεργαστή που υποστηρίζει την τεχνολογία oEmbed (συμπεριλαμβανομένων άλλων εκδοτών WordPress). Με αυτόν τον τρόπο, θα σας δοθεί μια άμεση προεπισκόπηση οποιουδήποτε περιεχομένου ενσωματώνετε – με τίτλο, απόσπασμα, μια επιλεγμένη εικόνα (με την προϋπόθεση ότι έχετε ορίσει μία), ένα εικονίδιο ιστότοπου και ακόμη και συνδέσμους για σχόλια και κοινή χρήση.

Επιπλέον, το WordPress 4.4 προσθέτει υποστήριξη για πέντε νέους παρόχους oEmbed: Cloudup, Reddit Comments, ReverbNation, Speaker Deck και VideoPress.

Το API REST

Όπως αναφέρεται στην εισαγωγή, το REST API είναι μια μεγάλη υπόθεση. Τόσο μεγάλο στην πραγματικότητα, ότι τα επόμενα χρόνια σχεδόν αναμφίβολα θα αλλάξει μεγάλο μέρος του τρόπου με τον οποίο τόσο οι χρήστες όσο και οι κάτοχοι ιστότοπων προβάλλουν και αλληλεπιδρούν με ιστότοπους που υποστηρίζονται από WordPress (συμπεριλαμβανομένων των δικών τους ιστότοπων). Τι είναι αυτό? Εν ολίγοις, είναι ένα σύστημα που ανοίγει τη βασική δομή και τα δεδομένα που περιέχονται σε έναν ιστότοπο που υποστηρίζεται από WordPress για άμεση αλληλεπίδραση με όλα τα είδη άλλων τεχνολογιών – τεχνολογίες που δεν χρειάζεται να έχουν καμία σχέση με το WordPress! Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι οι νέες τεχνολογίες που βασίζονται στον Ιστό (όπως εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές, άλλα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου και ενδεχομένως ακόμη και φυσικές συσκευές) έχουν πλέον ένα μέσο με το οποίο μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το backend του WordPress.

Το μυαλό μου ξέρει. Και ειλικρινά, προσπαθώντας να το εξηγήσω όλα αυτά σε μία ανάρτηση ιστολογίου (πόσο μάλλον σε μία παράγραφο όπως προσπάθησα παραπάνω) είναι μια χαμένη μάχη. Αν ενδιαφέρεστε πραγματικά για το τι σημαίνει το REST API για το WordPress, κατευθυνθείτε στο Google και ξεκινήστε να διαβάζετε ό, τι μπορείτε να βρείτε. Θα πάρει σίγουρα λίγο χρόνο για να βυθιστεί και να καταλάβει…

Ευτυχώς (για όσους δεν τους αρέσει η αλλαγή τουλάχιστον), παρόλο που η καταιγίδα έχει πλέον ξεκινήσει επίσημα, πιθανότατα θα είναι το καλύτερο μέρος ίσως ενός έτους ή περισσότερο προτού τα αποτελέσματα του REST API αρχίσουν να εκδηλώνονται με τρόπους που ο μέσος χρήστης του WordPress θα αρχίσει να εκτιμά.

Προς το παρόν, το μόνο που χρειάζεται πραγματικά να γνωρίζετε είναι ότι το WordPress περιέχει πλέον μεγάλο μέρος της υποκείμενης υποδομής για το REST API (το πρώτο μέρος της διάθεσης πολλών σταδίων).

Συν:

Συν μια σειρά από πολύ πιο λεπτές τροποποιήσεις, διορθώσεις και μικρές βελτιώσεις – όπως μερικές βελτιώσεις μετα-όρου και ταξινόμησης, μια επανεξέταση πολλών από τις τρέχουσες υποδομές σχολίων και διάφορες βελτιώσεις πολλαπλών ιστότοπων.

Σημείωση: για μια πλήρη λίστα όλων των νέων στο WordPress v4.4, ανατρέξτε στην επίσημη έκδοση 4.4 codex.

Μείνετε συντονισμένοι για νέα και πληροφορίες σχετικά με το WordPress 4.5 (με επικεφαλής τον Mike Schroder, το πρόγραμμα κυκλοφορίας δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί – και θυμηθείτε να δημιουργείτε πάντα ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας πριν από την ενημέρωση)!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map