Βιβλίο WordPress για Dummies – Ξεκινήστε με το WordPress (Κριτική βιβλίου)

WordPress για Dummies - από τη Lisa Sabin-Wilson


Γράφτηκε από την ειδική του WordPress Lisa Sabin-Wilson – συνιδιοκτήτης του WebDevStudios – WordPress για ανδρείκελα (τώρα στην 6η έκδοσή του) είναι μια εξαιρετική εισαγωγή στο WordPress για όσους αναζητούν έναν γραπτό πόρο για να τους βοηθήσουν να ξεκινήσουν να δημιουργούν και να κατανοούν τις τεχνικές γνώσεις του πρώτου ιστότοπού τους που υποστηρίζεται από WordPress.

Απευθύνεται σαφώς στους αρχάριους του WordPress, το WordPress for Dummies περιέχει πάνω από 350 σελίδες περιεχομένου με εξειδίκευση – με θέματα που κυμαίνονται από τα οφέλη από τη χρήση του WordPress (για όσους δεν έχουν ακόμη πειστεί ότι το WordPress είναι πράγματι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να δημιουργήσει το πρώτο τους) ιστοσελίδα) για την κατανόηση πολλών από τις πολυπλοκότητες της δημιουργίας και της προσαρμογής θεμάτων και λειτουργικότητας του WordPress.

Περί τίνος πρόκειται?

Ξεκινώντας με μια σύντομη προώθηση από τον Matt Mullenweg (κανένας άλλος από τον συνιδρυτή του WordPress, ο ίδιος), το WordPress for Dummies χωρίζεται σε έξι κύρια μέρη:

 • Το μέρος 1 καλύπτει τα οφέλη από τη χρήση του WordPress για τη δημιουργία ιστότοπων, πολλές από τις θεμελιώδεις αρχές του blogging γενικά και τις κύριες διαφορές μεταξύ της φιλοξενούμενης έκδοσης του WordPress (δηλ. WordPress.com και της αυτο-φιλοξενούμενης έκδοσης του WordPress (δηλ. WordPress.org.
 • Το μέρος 2 επικεντρώνεται στη χρήση του WordPress.com (δηλ. Την φιλοξενούμενη έκδοση του WordPress) – καλύπτοντας τον τρόπο έναρξης, τη σύνταξη και τη διαχείριση του πρόσφατα δημιουργημένου ιστολογίου σας και τη βελτίωση της εμφάνισης και της αίσθησης των πραγμάτων με θέματα, widget και αναβαθμίσεις.
 • Στη συνέχεια, το Μέρος 3 έρχεται σε αντίθεση με το Μέρος 2 εστιάζοντας στο WordPress.org (δηλ. Την αυτο-φιλοξενούμενη έκδοση του WordPress) – καλύπτοντας βασικά θέματα όπως πώς να καταχωρίσετε ένα όνομα τομέα, πώς να επιλέξετε την κατάλληλη φιλοξενία του WordPress και πώς να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του WordPress ( αυτό καλύπτεται ιδιαίτερα καλά). Στη συνέχεια συνεχίζει να μιλάει για πλοήγηση στον πίνακα ελέγχου του WordPress και για τη δημιουργία μιας ρουτίνας blogging.
 • Το μέρος 4 του βιβλίου αφορά το μέγιστο – και την επέκταση – WordPress: με πολυμέσα, πρόσθετα και θέματα.
 • Το μέρος 5 ερευνά τον κόσμο της προσαρμογής του WordPress – εισάγοντας απαλά τον αναγνώστη στη δομή αρχείων του WordPress και πώς να κάνετε βασικές αλλαγές χρησιμοποιώντας HTML, CSS και τις αρχές της PHP.
 • Το μέρος 6 ολοκληρώνεται έπειτα απλώς προτείνοντας δέκα δημοφιλή πρόσθετα WordPress και δέκα δωρεάν θέματα WordPress.

Και τέλος, υπάρχουν τα παραρτήματα – τα οποία καλύπτουν τα βασικά θέματα ενημέρωσης και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας, μετεγκατάσταση ενός υπάρχοντος ιστολογίου στο WordPress και μετακίνηση του ιστότοπού σας σε έναν νέο κεντρικό υπολογιστή. Υπάρχουν επίσης δύο κεφάλαια μπόνους που προσπαθούν να καλύψουν μερικά πιο προχωρημένα θέματα, δηλαδή: το σχεδιασμό για το WordPress ως σύστημα διαχείρισης περιεχομένου και τη φιλοξενία πολλών ιστότοπων με το WordPress.

Είναι καθόλου καλό?

Ενημερωμένο, ακριβές και ελκυστικό, αυτό είναι ένα βιβλίο που καλύπτει τα βασικά στοιχεία της δημιουργίας και της λειτουργίας ενός ιστότοπου WordPress με το είδος της εμπιστοσύνης που θα περιμένατε από έναν ειδικό συγγραφέα.

Η Λίζα γράφει με σαφήνεια και, κατά τη γνώμη μου, παίρνει την ισορροπία να παρέχει στους αρχάριους αρκετές πληροφορίες χωρίς να τους υπερφορτώνει για το σωστό.

Τούτου λεχθέντος, όταν πρόκειται για την κάλυψη του βιβλίου για δύο από τις μεγαλύτερες ερωτήσεις, οποιοσδήποτε αρχάριος χρήστης WordPress θα αναμφίβολα θα ενδιαφέρεται πολύ να απαντήσει – δηλαδή 1) Πώς να περιηγηθείτε στον κόσμο της επιλογής φιλοξενίας WordPress; και 2) Πού μπορώ να αγοράσω υψηλής ποιότητας, αξιόπιστα θέματα WordPress; – Δεν μπορώ να νιώσω ότι το βιβλίο εμφανίζεται λίγο περισσότερο από λίγο. Αναφέρει ουσιαστικά μόνο μια χούφτα διαφορετικών κεντρικών υπολογιστών WordPress Bluehost, HostGator, Kinsta, WP Engine και Pressable και μόνο δύο premium παρόχους θεμάτων WordPress iThemes και StudioPress. Αυτό είναι λίγο ντροπή, δεδομένου ότι επιλέγοντας ποιο είδος υπηρεσίας φιλοξενίας (όπως κοινόχρηστο, VPS, διαχειριζόμενο κ.λπ.) στο οποίο να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας αξίζει πραγματικά περισσότερο χώρο από ό, τι του δίνει το βιβλίο – και, μέχρι στιγμής Καθώς οι πάροχοι θεμάτων Premium-WordPress πηγαίνουν, υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα για να διαλέξετε απλώς από τα δύο που αναφέρονται (όπως Themify, Elegant Themes και, φυσικά, WooThemes – για να αναφέρουμε μόνο τρία από τα πολλά)!

Μπορώ επίσης να φανταστώ ότι μερικοί λαοί ίσως βρίσκουν το βιβλίο λίγο υπερβολικά επικεντρωμένο στο blogging. Βεβαίως, υπάρχει ένα κεφάλαιο μπόνους που πηγαίνει στη χρήση του WordPress ως CMS, αλλά είναι ακριβώς αυτό: ένα κεφάλαιο μπόνους. Ο πυρήνας του βιβλίου εξακολουθεί να αφορά τη χρήση του WordPress για blogging σε αντίθεση με τη χρήση του για τη δημιουργία ιστότοπου επιχείρησης, ηλεκτρονικού εμπορίου ή χαρτοφυλακίου.

Πέρα από την παραπάνω μικρή κριτική, το WordPress for Dummies καλύπτει αρκετά καλά θέματα, όπως το πού να καταχωρίσετε ονόματα τομέα, τη διαδικασία εγκατάστασης και ένα θέμα σχεδόν όλοι οι αρχάριοι του WordPress (και μερικές φορές ακόμη και μερικοί πιο προηγμένοι χρήστες) συγχέονται: διαφοροποίηση μεταξύ WordPress.com και WordPress.org!

Επιπλέον, είναι επίσης μια αρκετά γρήγορη ανάγνωση και, τολμώ να το πω: σχετικά φθηνό – πήρα ένα αντίγραφο στο παλιό καλό Amazon για μόλις 15 $: μια τιμή που, σε σύγκριση με πολλά άλλα βιβλία που επικεντρώνονται στο WordPress, φαίνεται περισσότερο από λογικό!

Ανακεφαλαίωση:

Η συγγραφή ενός βιβλίου στο WordPress για πλήρεις αρχάριους (ανδρείκελα;) δεν είναι εύκολη υπόθεση, κυρίως επειδή υποθέτουμε πόση γνώση ενός τόσο περίπλοκου θέματος θα έχει ήδη ο αναγνώστης είναι σχεδόν αδύνατο να μετρηθεί. Και με τόσα πολλά βιβλία στο WordPress διαθέσιμα, καταλαβαίνω πώς η επιλογή του σωστού μπορεί συχνά να είναι λίγο ναρκοπέδιο. Λοιπόν, έφτασε στη Λίζα για να ανέβει στην πρόκληση!

Είναι αυτό ο ιδανικό βιβλίο για πλήρης αρχάριοι; Λοιπόν, ίσως όχι, αλλά σίγουρα είναι ένας ισχυρός υποψήφιος – ειδικά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, εάν: α) ο ιστότοπος που θέλετε να δημιουργήσετε είναι ένα blog και β) είστε το είδος του ατόμου που του αρέσει να μαθαίνει από πράγματι πράξη πράγματα – σε αντίθεση με το να κάθεις στο περιθώριο μέχρι να έχεις κάθε διαθέσιμη πληροφορία για ένα θέμα πριν βρεις τα χέρια σου βρώμικα!

Εν ολίγοις, εάν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους που μιλάνε για την έναρξη του δικού τους ιστολογίου WordPress, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμη να τα ρυθμίσει όλα, το WordPress for Dummies θα σας δώσει και οι δύο την εμπιστοσύνη που χρειάζεστε για να σηκωθείτε πραγματικά και -συνδεθείτε με το WordPress και βεβαιωθείτε ότι έχετε μια σταθερή βάση από την οποία μπορείτε να βασιστείτε!

Ρίξτε μια ματιά στο Amazon

*** Για περισσότερα βιβλία σχετικά με την εκμάθηση του WordPress, ρίξτε μια ματιά στο WinningWP Bookshelf ***

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map