Htaccess Made Easy – Κριτική βιβλίου

Η htaccess έγινε εύκολη


Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των χρηστών του WordPress πιθανότατα δεν γνωρίζουν την ύπαρξή του, το αρχείο htaccess είναι ένα εργαλείο που συμπεριφέρεται σε όποιον και όλοι διαχειρίζονται τη δική τους εγκατάσταση WordPress για να το γνωρίζουν. Χορηγούμενη .htaccess εύκολη, γραμμένη από τον γκουρού του WordPress Jeff Starr (συν-συγγραφέας του Digging in WordPress), μπορεί να μην είναι ένα βιβλίο ειδικά για τη χρήση του htaccess με το WordPress (αν και έχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο 22 σελίδων αφιερωμένο ακριβώς σε αυτό * ), ωστόσο, όταν πρόκειται για την εύρεση ενός συμπαγούς πόρου για την καλύτερη κατανόηση (και εφαρμογή) αυτού του ιδιαίτερα εύχρηστου εργαλείου (για ιστότοπους που υποστηρίζονται από WordPress ή αλλιώς – βασικά οποιοσδήποτε τύπος ιστότοπου που εκτελείται στο Apache πιθανότατα δεν υπάρχει καλύτερος, πιο περιεκτικός πόρος για αρχάριους) εκεί έξω. Ας ρίξουμε μια ματιά…

Περί τίνος πρόκειται?

Ξεκινώντας με τα βασικά (ποιο είναι το αρχείο htaccess, πώς λειτουργεί και πώς να το εφαρμόσει), το .htaccess έκανε εύκολους στόχους να είναι ένας οδηγός ενιαίας μετάβασης για όλα τα πράγματα htaccess για όσους θέλουν να εφαρμόσουν ένα τεράστιο φάσμα htaccess λειτουργικότητα – από τη βελτιστοποίηση της απόδοσης (ενεργοποίηση συμπίεσης, ελέγχου κρυφής μνήμης κ.λπ.) έως τη βελτίωση του SEO (ανακατεύθυνση σπασμένων συνδέσμων, καθαρισμός κακόβουλων συνδέσμων κ.λπ.) και ενίσχυση της ασφάλειας (απενεργοποίηση προβολών καταλόγου, αποτροπή hotlinking, έλεγχος πρόσβασης IP κ.λπ.) * *.

Είναι καθόλου καλό?

Προσπαθώντας να πάρει κάποιον από τα βασικά του htaccess (ένα θέμα που πολλοί αρχάριοι WordPress θεωρούν κάπως μυστικιστές και ακόμη και πολλοί ειδικοί του κλάδου συχνά τείνουν να αποφεύγουν) μέχρι ένα επίπεδο όπου αισθάνονται άνετα να εργάζονται με σχετικά προηγμένους ελιγμούς htaccess είναι τεράστιο εγχείρημα – κάτι που, με χαρά λέω, ο Τζεφ φαίνεται να έχει βάλει πραγματικά την καρδιά και την ψυχή του! Καλά γραμμένο και σχετικά εμπεριστατωμένο, από το ξεκίνημα, το βιβλίο φαίνεται να έχει συνδυαστεί προσεκτικά (για να μην αναφέρουμε πολύ ακριβή) και περιέχει απολύτως σωρούς συνδέσμων και αναφορών σε όλα τα είδη πρόσθετων πόρων που σχετίζονται με την πρόσβαση (για όσους θέλουν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους ακόμη περισσότερο).

Το μόνο κομμάτι της «κριτικής» που θα προσπαθούσα να υποστηρίξω είναι ότι προσωπικά πιστεύω ότι έρχεται περισσότερο από λίγο περισσότερο στην κάλυψη του πώς ακριβώς να κατεβάσετε, να ανεβάσετε και να προβάλετε (κουκκίδες) αρχεία (όπως το. Το ίδιο το αρχείο htaccess, το οποίο, όπως θα γνωρίζουν πολλοί, είναι σχεδόν πάντα κρυμμένο από προεπιλογή) στον υπολογιστή σας – που είπε, αυτό το είδος απλών (αν και μερικές φορές λίγο δύσκολο να εφαρμοστεί), μπορεί φυσικά να βρεθεί εύκολα στο διαδίκτυο χωρίς πάρα πολύ πολλή προσπάθεια (και πολλοί άνθρωποι που διαβάζουν το βιβλίο αναμφίβολα θα έχουν ήδη πλήρη επίγνωση του πώς να κάνουν όλα αυτά φυσικά ούτως ή άλλως).

Ποιος πρέπει να το διαβάσει?

Όπως δηλώνει η εισαγωγή στο βιβλίο, «η εύκολη πρόσβαση. Είναι ένα βιβλίο για διαχειριστές, σχεδιαστές και προγραμματιστές εκεί έξω: οι άνθρωποι δημιουργούν / επεξεργάζονται εκπληκτικούς ιστότοπους σε καθημερινή βάση».

… Στο οποίο θα ήθελα επίσης να προσθέσω οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα σχετικά με τα αρχεία htaccess και τι μπορούν να κάνουν γενικά.

συμπέρασμα

Περιέχει πάνω από 100 επιλεγμένες συνταγές htaccess που κυμαίνονται από το πρακτικό έως το εξαιρετικό, είναι ένα βιβλίο για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το htaccess ή / και να το χρησιμοποιήσουν για μια τεράστια γκάμα διαφορετικών πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ανακατεύθυνσης της κυκλοφορίας, της προστασίας με κωδικό πρόσβασης συγκεκριμένων καταλόγων, βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης, βελτίωση της χρηστικότητας και προστασία των ιστότοπών τους από κακόβουλα σενάρια.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το .htaccess έκανε εύκολους στόχους να είναι οι πόροι μετάβασης για όλα τα πράγματα htaccess – και, εν συντομία, θα έπρεπε να πω μια μεγάλη «αποστολή ολοκληρώθηκε»! Είναι πραγματικά ένας παντός είδους φανταστικός πόρος που θα στοιχηματίσω με το χαμηλότερο δολάριο για οποιονδήποτε μπορεί να επωφεληθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης του βιβλίου, εγώ βρισκόμουν σταματώντας σε διάφορα σημεία για να επιστρέψω και να ρίξω μια δεύτερη ματιά (μερικές φορές μια πρώτη «σωστή» ματιά) σε μερικά από τα δικά μου αρχεία htaccess – σε διάφορους ιστότοπους – και οι δύο για να καταλάβω καλύτερα τι ήταν ήδη εκεί και, ίσως το πιο σημαντικό, κάντε διάφορες επεξεργασίες και βελτιώσεις .htaccess-made-easy-εμπνευσμένες!

Προβολή επίσημου ιστότοπου

Κατεβάστε ένα δωρεάν κεφάλαιο?

* συμπεριλαμβανομένου ενός προτύπου εκκίνησης htaccess με δυνατότητα λήψης που δημιουργήθηκε ειδικά για χρήση με το WordPress.

**… δείτε έναν πίνακα περιεχομένων?

*** Για βιβλία σχετικά με την εκμάθηση του WordPress γενικά, ρίξτε μια ματιά στο WinningWP Bookshelf ***

Το αγόρασα? Το χρησιμοποίησα? Σκέψεις?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me