Επιδιόρθωση του Dreaded “Εσωτερικού σφάλματος διακομιστή” στο WordPress (Βήμα προς βήμα)

Προσφορές WordPress


Ήμασταν όλοι εκεί – ένας ιστότοπος που λειτούργησε τέλεια μόλις πριν από λίγα δευτερόλεπτα, ξαφνικά αποφάσισε να κάνει μια εφαρμογή και να σβήσει ένα εσωτερικό σφάλμα διακομιστή. Εάν είστε τυχεροί, ο διαχειριστής του WordPress εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και αυτό μπορεί να αρνηθεί να συνεργαστεί. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τι είναι ένα εσωτερικό σφάλμα διακομιστή και, το πιο σημαντικό, πώς να το διορθώσετε.

Σπουδαίος: Πάντα να κάνετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας (ακόμα κι αν δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε) πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές – καλύτερα ασφαλές από συγγνώμη!

Ας σπάσουμε.

Τι είναι ένα εσωτερικό σφάλμα διακομιστή

Τα σφάλματα εσωτερικού διακομιστή είναι ενοχλητικά τόσο για τους χρήστες όσο και για τους προγραμματιστές, επειδή δεν παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη ρίζα του προβλήματος – απλώς σας λένε ότι υπάρχει. Φανταστείτε ότι πήγατε στο γιατρό και είπατε ότι αισθανθήκατε πόνο, αλλά αρνήσατε να αποκαλύψετε πού ήταν αυτός ο πόνος – θα ήταν πολύ δύσκολο για τον γιατρό να το αντιμετωπίσει! Αυτή είναι η δυσκολία με ένα σφάλμα εσωτερικού διακομιστή – δεν υπάρχει ένδειξη από πού προέρχεται το πρόβλημα.

Εσωτερικό Σφάλμα Διακομιστή

Επιπλέον, το όνομα “σφάλμα εσωτερικού διακομιστή” μπορεί να είναι παραπλανητικό, διότι, σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, δεν φταίει ο κεντρικός υπολογιστής σας (ή / και ο διακομιστής). Εάν ρίξετε μια ματιά στις προδιαγραφές HTTP, μπορείτε να δείτε ότι το σφάλμα εσωτερικού διακομιστή 500 σημαίνει τα εξής:

Ο διακομιστής αντιμετώπισε μια απροσδόκητη κατάσταση που τον εμπόδισε να εκπληρώσει το αίτημα.

Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με τον ίδιο τον διακομιστή – απλά αντιμετώπισε κάτι που δεν μπορεί να καταλάβει. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που θα μπορούσε να είναι – και πώς μπορείτε να το απαλλαγείτε.

Βήμα μηδέν: Ενεργοποίηση εντοπισμού σφαλμάτων

Το πρώτο βήμα πρέπει να είναι τουλάχιστον να προσπαθήσετε να κατανοήσετε το σφάλμα – θα μπορούσατε να είστε τυχεροί! Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο ο διακομιστής σας χειρίζεται σφάλματα, αυτό που βλέπετε ενδέχεται να μην είναι καθόλου σφάλμα διακομιστή. Για να δείτε εάν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να επεξεργαστείτε το αρχείο wp-config.php στον ριζικό κατάλογο του ιστότοπού σας. Πραγματοποιήστε λήψη του αρχείου (μέσω FTP, ανοίξτε το (χρησιμοποιώντας πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και αναζητήστε το “WP_DEBUG”. Εάν βρείτε τη γραμμή, απλώς αλλάξτε το false σε true και ανεβάστε ξανά το αρχείο στο διακομιστή.

Εάν αυτή η γραμμή δεν υπάρχει ακόμα στο αρχείο ρυθμίσεων, δημιουργήστε τη χρησιμοποιώντας την ακόλουθη γραμμή κώδικα:

καθορίζω( "WP_DEBUG", αληθινό);

Φορτώστε ξανά τον ιστότοπό σας και δείτε εάν αλλάζει το σφάλμα. Αν συμβαίνει αυτό, και τώρα βλέπετε ένα μήνυμα “μοιραίου σφάλματος” που δείχνει μια συγκεκριμένη γραμμή κώδικα σε ένα συγκεκριμένο αρχείο, τότε εξετάζετε ένα σχετικά απλό σφάλμα κώδικα. Υποθέτοντας ότι το εν λόγω σφάλμα προέρχεται από μια προσθήκη ή ένα θέμα, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το προσβλητικό προϊόν ή / και να εργαστείτε για την επίλυση του προβλήματος μόνοι σας (ή να ζητήσετε από κάποιον άλλον να το εξετάσει εάν δεν μπορείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει) το δικό σου).

Σημείωση: αφού εντοπίσετε το πρόβλημα, θυμηθείτε να αλλάξετε την παραπάνω “πραγματική” τιμή πίσω στο “false” μέσα στο προαναφερθέν αρχείο wp-config.

Βήμα πρώτο: Ελέγξτε εάν λειτουργεί ο διαχειριστής σας

Επισκεφτείτε τον διαχειριστή του ιστότοπού σας στη διεύθυνση http://yoursite.com/wp-admin/. Εάν αυτή η σελίδα φορτώνεται σωστά και σας επιτρέπει να συνδεθείτε, μπορείτε να είστε εύλογα βέβαιοι ότι το πρόβλημα σχετίζεται με μια προσθήκη ή με το θέμα σας. Εάν ο διαχειριστής σας φορτώσει, συνεχίστε στο δεύτερο βήμα. Εάν όχι, μεταβείτε στο βήμα τέσσερα.

Βήμα δεύτερο: Απενεργοποίηση όλων των προσθηκών

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας τρόπος ότι μια προσθήκη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα εάν είναι απενεργοποιημένη, επομένως, εάν υποψιάζεστε ότι ένα από τα πρόσθετα σας προκαλεί το πρόβλημα, μεταβείτε στην ενότητα προσθηκών και απενεργοποιήστε τα όλα. Αυτό δεν θα τα διαγράψει και θα διατηρήσει τα αποθηκευμένα δεδομένα τους, αλλά ο κώδικάς τους δεν θα εκτελεστεί. Εάν έχετε απενεργοποιήσει όλες τις προσθήκες σας και ο ιστότοπός σας δεν θα φορτωθεί, προχωρήστε στο τρίτο βήμα.

Εάν ο ιστότοπός σας λειτουργεί και λειτουργεί, ξεκινήστε να ενεργοποιείτε τις προσθήκες σας μία προς μία. Συνεχίστε να ελέγχετε για αυτό το 500 εσωτερικό σφάλμα διακομιστή μετά από κάθε προσθήκη. Όταν βρείτε τον ένοχο, μπορείτε να αποφασίσετε τι να κάνετε με αυτόν. Η καλύτερη πορεία δράσης είναι να απενεργοποιήσετε την προσθήκη και να ενημερώσετε αμέσως τον συντάκτη. Εάν πρόκειται για ένα πρόσθετο κρίσιμο για την αποστολή, πιθανότατα θα πρέπει να αναζητήσετε μια καλύτερη, πιο σταθερή εναλλακτική λύση.

Σε μερικές πολύ σπάνιες περιπτώσεις, η εκτέλεση παλιού λογισμικού όπως το PHP 5.3 μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Προτού αντικαταστήσετε μια προσθήκη που έχει αποδειχθεί αξιόπιστη μέχρι τώρα, ρίξτε μια ματιά στο βήμα επτά.

Βήμα τρίτο: Μετάβαση σε προεπιλεγμένο θέμα

Εάν η απενεργοποίηση των προσθηκών σας δεν έλυσε το πρόβλημα, είναι πιθανό το θέμα σας να είναι ο ένοχος. Μπορείτε να το επαληθεύσετε εύκολα μεταβαίνοντας σε ένα προεπιλεγμένο θέμα WordPress. Προτείνω να χρησιμοποιήσετε το Twenty Sixteen, το οποίο είναι το πιο πρόσφατο προεπιλεγμένο θέμα. Εάν η εναλλαγή σε Twenty Sixteen λύνει το πρόβλημα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά όλες τις προσθήκες και να ξεκινήσετε να βρίσκετε το ζήτημα στον κώδικα του θέματος.

Εάν το θέμα σας προέρχεται είτε από το επίσημο αποθετήριο θεμάτων είτε από ένα ανεξάρτητο κατάστημα θεμάτων, θα πρέπει να ενημερώσετε τον συντάκτη το συντομότερο δυνατό. Αν, από την άλλη πλευρά, είναι το δικό σας θέμα, θα χρειαστεί να ζητήσετε από έναν προγραμματιστή να σας βοηθήσει, επειδή αυτά τα σφάλματα μπορεί συχνά να είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν – ακόμη και για έμπειρους κωδικοποιητές.

Σε μερικές πολύ σπάνιες περιπτώσεις, η εκτέλεση παλιού λογισμικού όπως το PHP 5.3 μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Πριν περάσετε ώρες προσπαθώντας να βρείτε ένα σφάλμα ή να πληρώσετε εκατοντάδες δολάρια σε έναν προγραμματιστή, ρίξτε μια ματιά στο βήμα επτά.

Βήμα τέταρτο: Αυξήστε το όριο μνήμης

Εάν ο ιστότοπός σας χρησιμοποιεί υπερβολική μνήμη, σίγουρα θα ταιριάζει – πιθανότατα θα οδηγήσει σε σφάλμα εσωτερικού διακομιστή 500. Σε Πολλά περιπτώσεις, αυτό είναι ένα σημάδι κακώς κωδικοποιημένου θέματος ή προσθήκης. Μπορεί να αντιμετωπιστεί γρήγορα αυξάνοντας το όριο μνήμης, αλλά αυτός δεν είναι ένας σίγουρος τρόπος επίλυσης του προβλήματος και δεν θα φτάσει στη ρίζα του.

Σε κάθε περίπτωση, το WooThemes έχει έναν σύντομο οδηγό για την αύξηση του ορίου μνήμης του WordPress. Λάβετε υπόψη ότι ο διακομιστής σας ή ο λογαριασμός σας ενδέχεται να έχουν καθορισμένο ποσό μνήμης σε αυτόν, και δεν θα μπορείτε να αυξήσετε το όριο μνήμης πέρα ​​από αυτό.

Εναλλακτικά, μιλήστε με τον οικοδεσπότη σας για πιο συγκεκριμένες οδηγίες – ορισμένοι θα χαρούν να αυξήσουν το όριο της μνήμης σας χωρίς σχεδόν καθόλου φασαρία από την πλευρά σας.

Βήμα πέμπτο: Θέματα εντοπισμού σφαλμάτων .htaccess

Το αρχείο .htaccess είναι ένα αρχείο διαμόρφωσης για τον Apache Server που επιτρέπει κάποια σχετικά προηγμένη λειτουργικότητα. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη συμπίεση gzip, να αλλάξετε το μέγιστο μέγεθος μεταφόρτωσης και να κάνετε κάθε είδους άλλα εύχρηστα πράγματα.

Έχουμε ήδη γράψει έναν οδηγό για τον τρόπο επεξεργασίας του αρχείου .htaccess, αλλά αξίζει να επαναλάβουμε ότι πρόκειται για μια ευαίσθητη περιοχή όπου απαιτείται προσοχή. Ένα τυπογραφικό λάθος, ένας ξεχασμένος χώρος ή ένα μη κλειστό απόσπασμα, για παράδειγμα, θα μπορούσε εύκολα να προκαλέσει σφάλμα εσωτερικού διακομιστή 500, ακινητοποιώντας τον ιστότοπό σας – συμπεριλαμβανομένου του διαχειριστή σας -.

Η λύση είναι να ανοίξετε το αρχείο .htaccess – πρέπει να βρίσκεται στον ριζικό φάκελο WordPress – και να δείτε εάν υπάρχουν σφάλματα (ειδικά αν το έχετε αλλάξει πρόσφατα). Συνιστώ να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας με το όνομα backup.htaccess και, στη συνέχεια, να διαγράψετε εντελώς το αρχικό αρχείο .htaccess για να δείτε εάν ο ιστότοπος επανέρχεται στο διαδίκτυο.

Εάν συμβαίνει αυτό, τότε το ζήτημα αφορά το αρχείο .htaccess. Μπορείτε να περάσετε από τη γραμμή προς τη γραμμή για να δείτε πότε κατεβαίνει ο ιστότοπός σας. Μόλις βρείτε την προσβλητική γραμμή, βεβαιωθείτε ότι δεν έχει περιττό κείμενο (ίσως ένα κλειστό απόσπασμα ή κάτι παρόμοιο). Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το πρόβλημα, προτείνω να διαγράψετε τη γραμμή. Ο ιστότοπός σας που είναι εντελώς εκτός λειτουργίας είναι πολύ χειρότερος από μια γραμμή .htaccess που λείπει – ρωτήστε γύρω στα φόρουμ εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια.

Βήμα έκτο: Επανεγκαταστήστε το WordPress

Είναι εξαιρετικά σπάνιο, αλλά μπορεί να έχετε κάποια κατεστραμμένα αρχεία στον πυρήνα του WordPress. Αυτό δεν πρέπει να ανησυχείτε – κάτι μπορεί να έχει πάει στραβά όταν ο διακομιστής σας αντιγράφει τα απαιτούμενα αρχεία, για παράδειγμα. Η εκ νέου μεταφόρτωση των αρχείων WordPress Core ενδέχεται να λύσει το πρόβλημά σας.

Κατεβάστε ένα νέο αντίγραφο του WordPress και χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή FTP για να ανεβάσετε τα πάντα εκτός από το φάκελο wp-content. Εάν χρειάζεστε πιο λεπτομερείς οδηγίες, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο Codex σχετικά με την αναβάθμιση του WordPress.

Βήμα 7ο: Ζητήματα έκδοσης PHP

Ενώ οι παλιές εκδόσεις PHP συνήθως δεν προκαλούν 500 εσωτερικά σφάλματα διακομιστή, ίσως αξίζει να μιλήσετε με τον κεντρικό υπολογιστή σας και να τους ζητήσετε να σας δώσουν μια νεότερη έκδοση πριν ξοδέψετε πολύτιμο χρόνο και χρήμα. Το PHP 7 έχει καταργήσει ορισμένες προηγούμενες λειτουργίες – για παράδειγμα, μια προσθήκη μπορεί να χρησιμοποιεί μια λειτουργία που δεν είναι διαθέσιμη σε παλαιότερη έκδοση της PHP και ούτω καθεξής.

Ρωτήστε τον οικοδεσπότη σας ποια έκδοση του PHP χρησιμοποιείτε. Το PHP 5.2 είναι τώρα δέκα ετών και το 5.3 είναι επτά ετών – μην το αποδεχτείτε εάν ο οικοδεσπότης σας εκτελεί τον ιστότοπό σας σε τέτοιες παλιές εκδόσεις. Θα πρέπει τουλάχιστον να έχετε κάποια παραλλαγή 5.4 ή ακόμα καλύτερα το ολοκαίνουργιο PHP 7 (για βέλτιστη απόδοση).

Σύνθετα προβλήματα

Αν και είναι απίθανο να έχετε δύο προβλήματα ταυτόχρονα, μπορεί να συμβεί. Ενδέχεται να έχετε μια προσθήκη που προκαλεί πρόβλημα, καθώς και ένα πρόβλημα .htaccess. Σε αυτήν την περίπτωση, το πρόβλημα δεν θα επιλυθεί όταν απενεργοποιήσετε όλες τις προσθήκες και δεν θα επιλυθεί εάν καταργήσετε το αρχείο .htaccess – μόνο εάν κάνετε και τα δύο.

Εάν έχετε ακολουθήσει αυτά τα βήματα και εξακολουθείτε να λαμβάνετε 500 εσωτερικά σφάλματα διακομιστή, θα πρέπει να ξεκινήσετε ξανά και να το κάνετε δεν αναίρεση τυχόν αλλαγών. Διατηρήστε απενεργοποιημένες τις προσθήκες σας, κρατήστε το θέμα σας σε Twenty Sixteen και ούτω καθεξής.

Τελικές σκέψεις

Λόγω της ασάφειας του 500 εσωτερικού μηνύματος σφάλματος διακομιστή, η επίλυση μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα θα πρέπει να μπορείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει.

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα, επικοινωνήστε με τον οικοδεσπότη σας. Συνδεθείτε σε αυτό το άρθρο και ενημερώστε τους ότι έχετε δοκιμάσει αυτά τα βήματα, καθώς θα εκτιμήσουν την προσπάθεια και θα μπορούν να εντοπίσουν το ζήτημα πολύ πιο γρήγορα!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me