WP Engine με WP Rocket Cache – Κάνει πραγματικά τη διαφορά; Αξίζει?

Προσφορές WordPress


Εάν έχετε προσπαθήσει ποτέ να εγκαταστήσετε μια προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης κατά τη χρήση του WP Engine, θα γνωρίζετε ότι το WP Engine απαγορεύει όλες τις προσθήκες προσωρινής αποθήκευσης επειδή παρεμβαίνουν στο σύστημα EverCache σε επίπεδο διακομιστή.

Λοιπόν, όλα τα πρόσθετα προσωρινής αποθήκευσης εκτός από ένα: Πύραυλος WP. Στην πραγματικότητα, το WP Rocket είναι μέρος του «Προτιμώμενου Προγράμματος Plugin» του WP Engine και είστε εντελώς ελεύθεροι να χρησιμοποιήσετε το WP Rocket με το WP Engine.

Αυτό μας έκανε να αναρωτιόμαστε: Η χρήση του WP Rocket με WP Engine κάνει πραγματικά τη διαφορά; Δηλαδή, εάν πληρώνετε ήδη για το WP Engine και όλες τις βελτιστοποιήσεις απόδοσης που εφαρμόζουν σε επίπεδο διακομιστή, αξίζει ακόμη να χρησιμοποιήσετε το WP Rocket για να επιταχύνετε περαιτέρω τον ιστότοπό σας?

Για να το μάθω, δημιούργησα έναν ιστότοπο δοκιμών στο WP Engine και τον έτρεξα σε κάποιες δοκιμές συγκρίνοντας πώς λειτουργεί με το WP Rocket και χωρίς, και θα μοιραστώ αυτά τα δεδομένα μαζί σας.

Αλλά, πριν φτάσω σε αυτό, ας συζητήσουμε τι συμβαίνει όταν συνδυάζετε αυτά τα δύο…

Τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε WP Rocket με WP Engine?

Όπως ανέφερα παραπάνω, το WP Engine περιλαμβάνει την προσωρινή αποθήκευση σε επίπεδο διακομιστή από προεπιλογή μέσω του συστήματος EverCache. Εάν δεν είστε σίγουροι τι είναι η προσωρινή αποθήκευση, δείτε αυτήν την ανάρτηση και μπορείτε επίσης να μάθετε περισσότερα σχετικά με το WP Engine στην αναθεώρηση WP Engine.

WP Rocket στο WP Engine Solution Center

Στις σελίδες προϊόντων τους, το WP Engine είναι αρκετά ασαφές σχετικά με το τι κάνει πραγματικά το EverCache (πέρα από το «προσωρινό περιεχόμενο στατικής αποθήκευσης στον ιστότοπό σας»). Έτσι, για να λάβω μια πιο λεπτομερή εξήγηση, επικοινώνησα με την ομάδα υποστήριξής τους, η οποία μου είπε ότι ήταν βασικά ένας συνδυασμός:

 • Προσωρινή αποθήκευση σελίδας βερνικιού.
 • Αποθήκευση προσωρινής μνήμης αντικειμένου.

Αυτό το σύστημα επικαλύπτεται με πολλές προσθήκες προσωρινής αποθήκευσης – συμπεριλαμβανομένης της λειτουργικότητας της σελίδας προσωρινής αποθήκευσης της WP Rocket – για το λόγο αυτό η WP Engine απαγορεύει τις προσθήκες προσωρινής αποθήκευσης από την πλατφόρμα τους.

Λοιπόν, πώς μπορούν να συνεργαστούν, τότε?

Λοιπόν, για να αποφευχθούν τυχόν διενέξεις, το WP Rocket θα απενεργοποιήσει αυτόματα τη λειτουργία προσωρινής αποθήκευσης σελίδων όταν το εγκαταστήσετε σε έναν ιστότοπο στο WP Engine. Έτσι, το WP Rocket δεν κάνει προσωρινή αποθήκευση σελίδας όταν το χρησιμοποιείτε με το WP Engine, πράγμα που σημαίνει ότι χάνετε ένα από τα μεγαλύτερα σημεία πώλησης του WP Rocket.

Ωστόσο, ακόμη και χωρίς τη λειτουργία προσωρινής αποθήκευσης, το WP Rocket εξακολουθεί να προσφέρει μια σειρά από άλλες βελτιώσεις απόδοσης από τις οποίες μπορείτε να επωφεληθείτε, όπως:

 • Ελαχιστοποίηση και συνένωση – συρρικνώνει και συνδυάζει αρχεία HTML, CSS και JavaScript χωρίς να αλλάζει τη λειτουργικότητά τους.
 • Τεμπέλης φόρτωση εικόνων και βίντεο – περιμένει τη φόρτωση εικόνων ή βίντεο στο κάτω μέρος έως ότου ένας χρήστης αρχίσει να κάνει κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα.
 • Αναβολή JavaScript – επιταχύνει τους αντιληπτούς χρόνους φόρτωσης της σελίδας, περιμένοντας να φορτώσει το JavaScript μέχρι την απόδοση της σελίδας.
 • Έλεγχος καρδιακών παλμών – σας επιτρέπει να περιορίσετε ή να απενεργοποιήσετε το WordPress Heartbeat API για να μειώσετε τη φόρτωση στον διακομιστή σας.
 • Διάφορα τσιμπήματα – όπως απενεργοποίηση emoji.

Επιπλέον, το WP Rocket καθαρίζει αυτόματα την προσωρινή μνήμη WP Engine κάθε φορά που εκκαθαρίζετε την προσωρινή μνήμη στο WP Rocket, κάτι που είναι ένα καλό μπόνους όταν πρόκειται για ευκολία.

Αυτή η ανάρτηση αφορά ουσιαστικά την ανακάλυψη του πόσο αυτά τα επιπλέον χαρακτηριστικά απόδοσης μπορούν να μετακινήσουν τη βελόνα στην απόδοση του ιστότοπού σας.

Εκτέλεση ορισμένων δοκιμών: WP Engine και WP Rocket

Για να μάθω πόση διαφορά κάνει το WP Rocket στο WP Engine, δημιούργησα έναν ιστότοπο δοκιμών στο WP Engine’s Σχέδιο εκκίνησης.

Αυτός ο δοκιμαστικός ιστότοπος χρησιμοποιεί το θέμα Avada και έναν πλήρη ιστότοπο επίδειξης Avada, καθώς και ορισμένα πρόσθετα στο παρασκήνιο, όπως το Yoast SEO. Βασικά, προσπαθούσα να προσεγγίσω έναν «πραγματικό» ιστότοπο WordPress.

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησα το WebPageTest για να δοκιμάσω τον ιστότοπο:

 • χωρίς WP Rocket (δηλ. μόνο χρησιμοποιώντας τις ενσωματωμένες βελτιώσεις απόδοσης της WP Engine)
 • με WP Rocket πλήρως διαμορφωμένο (θα μοιραστώ την προσέγγιση διαμόρφωσής μου μετά τα δεδομένα δοκιμής).

Χρησιμοποίησα το WebPageTest επειδή ήθελα έναν καλό τρόπο για να ποσοτικοποιήσω το τεμπέλης φόρτωσης του WP Rocket, το οποίο το WebPageTest Δείκτης ταχύτητας έκανε καλή δουλειά να συλλάβει. Ο «δείκτης ταχύτητας» είναι «ο μέσος χρόνος εμφάνισης ορατών τμημάτων της σελίδας». Βασικά, πόσο γρήγορα το περιεχόμενο στο πάνω μέρος είναι ορατό στους χρήστες, κάτι που θα πρέπει να αποτυπώσει το αποτέλεσμα της τεμπέλης φόρτωσης.

Για να προσπαθήσω να αφαιρέσω όσο το δυνατόν περισσότερες μεταβλητές, έτρεξα τρεις ξεχωριστές δοκιμές WebPageTest σε τρεις ξεχωριστές ημέρες.

Επιπλέον, ρυθμίζω κάθε δοκιμή WebPageTest για εκτέλεση πέντε ξεχωριστές δοκιμές και παίρνει τη μέση τιμή. Συνολικά, υπήρχαν 15 ξεχωριστές δοκιμές για κάθε διαμόρφωση, οι οποίες έκαναν καλή δουλειά εξαλείφοντας οποιαδήποτε μεταβλητότητα ενός τεστ.

Για αναφορά, το κέντρο δεδομένων WP Engine βρισκόμουν στη Νότια Καρολίνα και χρησιμοποιούσα την τοποθεσία Dallas του WebPageTest, την τοποθεσία TX και προσομοίωσα μια σύνδεση καλωδίου 5 Mbps χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης Chrome για υπολογιστές.

Αυτά είναι τα δεδομένα:

Ημέρα 1:

Διαμόρφωση

Φόρτωση χρόνου

Δείκτης ταχύτητας

Πλήρως φορτωμένο

Τίποτα

4.296 δευτερόλεπτα

4.400 δευτερόλεπτα

4.798 δευτερόλεπτα

Πύραυλος WP

3,959 δευτερόλεπτα

4.312 δευτερόλεπτα

4.407 δευτερόλεπτα

Ημέρα 2:

Διαμόρφωση

Φόρτωση χρόνου

Δείκτης ταχύτητας

Πλήρως φορτωμένο

Τίποτα

3,932 δευτερόλεπτα

4.172 δευτερόλεπτα

4.403 δευτερόλεπτα

Πύραυλος WP

3.819 δευτερόλεπτα

4,062 δευτερόλεπτα

4.377 δευτερόλεπτα

Ημέρα 3:

Διαμόρφωση

Φόρτωση χρόνου

Δείκτης ταχύτητας

Πλήρως φορτωμένο

Τίποτα

3.376 δευτερόλεπτα

3,699 δευτερόλεπτα

3,845 δευτερόλεπτα

Πύραυλος WP

2.491 δευτερόλεπτα

2.919 δευτερόλεπτα

5,289 δευτερόλεπτα

Εξηγείται η ορολογία

Ακολουθούν οι ορισμοί για τους τρεις όρους από το WebPageTest:

 • Φόρτωση χρόνου – «ο χρόνος από την αρχή της αρχικής πλοήγησης έως την έναρξη του συμβάντος φόρτωσης παραθύρου (onload)».
 • Δείκτης ταχύτητας – «ο μέσος χρόνος εμφάνισης ορατών τμημάτων της σελίδας».
 • Πλήρως φορτωμένο – «ο χρόνος από την αρχή της αρχικής πλοήγησης έως ότου υπήρχαν δύο δευτερόλεπτα χωρίς δραστηριότητα δικτύου μετά την ολοκλήρωση του εγγράφου. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει οποιαδήποτε δραστηριότητα που ενεργοποιείται από JavaScript μετά τη φόρτωση της κύριας σελίδας. “

Πώς διαμόρφωσα το WP Rocket για αυτές τις δοκιμές

Για αναφορά, ενεργοποίησα τα πάντα στο WP Rocket. Ενεργοποίησα…

 • ελαχιστοποίηση και συνένωση για HTML, CSS και JavaScript
 • βελτιστοποιήστε το CSS και το JavaScript που παρέχονται για την εξάλειψη του κώδικα αποκλεισμού απόδοσης
 • τεμπέλης φόρτωση για εικόνες και βίντεο
 • Έλεγχος καρδιακού API (απενεργοποίησα εντελώς το API)
 • όλες οι τροποποιήσεις της απόδοσης misc, όπως η απενεργοποίηση των emoji.

Έτσι, η χρήση του WP Rocket με WP Engine κάνει τη διαφορά?

Από τα δεδομένα, φαίνεται ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα όφελος από τη χρήση του WP Rocket ακόμη και στο WP Engine. Με ενεργοποιημένο το WP Rocket, ο ιστότοπος φορτώθηκε γρηγορότερα και στις τρεις μέρες που έκανα δοκιμές (και θυμηθείτε ότι κάθε δοκιμή ήταν πέντε ξεχωριστές διαδρομές).

Όταν σκέφτεστε τι κάνει το WP Rocket, αυτό σίγουρα έχει νόημα.

Tweaks όπως ελαχιστοποίηση / συνένωση αρχείων, τεμπέλης φόρτωση, βελτιστοποίηση παράδοσης και ούτω καθεξής είναι όλες καλές συμβουλές για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress.

Χρειάζεστε WP Rocket για να κάνετε αυτές τις βελτιστοποιήσεις; Οχι απαραίτητα. Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια δωρεάν στοίβα προσθηκών με παρόμοια λειτουργικότητα. Για παράδειγμα:

 • Αυτόματη βελτιστοποίηση για ελαχιστοποίηση και βελτιστοποίηση σεναρίων.
 • Lazy Load για τεμπέλης φόρτωση (δωρεάν προσθήκη από την ομάδα WP Rocket).
 • Heartbeat Control για περιορισμό ή απενεργοποίηση του Heartbeat API (άλλο δωρεάν πρόσθετο από την ομάδα WP Rocket).
 • WP-Optimize για να καθαρίσετε τη βάση δεδομένων σας
 • Clearfy για τροποποιήσεις επιδόσεων misc.

Ωστόσο, νομίζω ότι υπάρχει αξία στην άνεση και την απλότητα του να μπορώ να κάνω όλα αυτά από ένα πρόσθετο (WP Rocket), κάτι που μπορεί να δικαιολογήσει την τιμή των 49 $.

Επιπλέον, δύο άλλα πλεονεκτήματα του WP Rocket έναντι των δωρεάν επιλογών είναι:

 • Premium υποστήριξη, σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια για τη διαμόρφωση όλων αυτών των στοιχείων.
 • Το WP Rocket ενσωματώνεται στο βερνίκι της WP Engine, το οποίο σας επιτρέπει να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη μέσω του WP Rocket (απλώς μια ωραία δυνατότητα ευκολίας).

Αν σας αξίζει 49 $, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του WP Rocket στην κριτική WP Rocket.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map