Ένας οδηγός σε βάθος για την αποτελεσματική προσωρινή αποθήκευση του WordPress

Προσφορές WordPress


Πριν από λίγο καιρό, έγραψα ένα άρθρο σχετικά με την προσωρινή αποθήκευση – Τι είναι η προσωρινή αποθήκευση ιστοτόπου και γιατί είναι τόσο σημαντική ;, που εξέτασε πώς η προσωρινή αποθήκευση επιταχύνει τους ιστότοπους, εξυπηρετώντας στατικό περιεχόμενο όποτε είναι δυνατόν. Σε αυτό το επόμενο άρθρο σχετικά με την προσωρινή αποθήκευση, θα επικεντρωθώ στις λεπτομέρειες του WordPress και τι μπορείτε να κάνετε ως κάτοχος ιστότοπου για να αξιοποιήσετε την προσωρινή αποθήκευση όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Βασικά στοιχεία προσωρινής αποθήκευσης

Με λίγα λόγια, κάθε φορά που ο ιστότοπός σας φορτώνει εκτελεί δεκάδες ερωτήματα βάσης δεδομένων. Η προσωρινή αποθήκευση αποθηκεύει μια στατική έκδοση της σελίδας σας και την αποστέλλει σε κάθε χρήστη – παρακάμπτοντας τη βάση δεδομένων εντελώς.

Έγραψα μια μακρά ενότητα σχετικά με τις περιπλοκές της διαδικασίας προσωρινής αποθήκευσης, αλλά συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν πραγματικά απαραίτητο. Η δημιουργία της προσωρινά αποθηκευμένης έκδοσης μιας σελίδας είναι ασήμαντη – το να ξέρεις πότε να καθαρίσεις την προσωρινή μνήμη είναι η πραγματική πρόκληση.

Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης

Αυτό αναφέρεται στη διαδικασία διαγραφής του στατικού αντιγράφου της σελίδας. Εάν δεν υπάρχει προσωρινή μνήμη, όλα τα ερωτήματα βάσης δεδομένων εκτελούνται όπως συνήθως και το αποτέλεσμα αποθηκεύεται ξανά, δημιουργώντας ένα νέο στατικό αντίγραφο.

Το περιεχόμενο της αρχικής σας σελίδας είναι λίγο πολύ σταθερό. αλλάζει μόνο όταν δημοσιεύετε μια νέα ανάρτηση. Ένα καλό σύστημα προσωρινής αποθήκευσης θα εξυπηρετήσει μια στατική έκδοση, εκκαθαρίζοντας την προσωρινή μνήμη μόνο όταν ανιχνεύει το συμβάν δημοσίευσης. Στη συνέχεια, θα συνεχίσει να προβάλλει τη νέα στατική έκδοση έως ότου δημοσιεύσετε άλλη ανάρτηση.

Αποτελεσματική προσωρινή αποθήκευση WordPress

Η προσωρινή αποθήκευση είναι αποτελεσματική όταν διατηρεί τις σελίδες σας ενημερωμένες με τον ελάχιστο αριθμό λειτουργιών εκκαθάρισης προσωρινής μνήμης.

Προσωρινή αποθήκευση βάσει χρόνου

Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια προσωρινά αποθηκευμένη έκδοση της πρώτης σελίδας σας που λήγει κάθε δευτερόλεπτο. Θα ήταν πάντα ενημερωμένο, αλλά θα επηρέαζε αρνητικά την απόδοση:

 • Περίπου το 99,9999% των διαγραφών προσωρινής μνήμης θα ήταν περιττό.
 • Η προσωρινή μνήμη θα αναπαράγονταν κάθε δευτερόλεπτο, γεγονός που θα οδηγούσε σε περισσότερες ερωτήσεις βάσης δεδομένων από ό, τι απαιτείται.

Θα μπορούσατε επίσης να ρυθμίσετε την προσωρινή μνήμη της πρώτης σελίδας να λήγει κάθε εβδομάδα. Το αποτέλεσμα θα ήταν εκατό ερωτήματα βάσης δεδομένων κάθε εβδομάδα αντί για κάθε δευτερόλεπτο, αλλά η αρχική σας σελίδα σπάνια εμφανίζει την πιο πρόσφατη μορφή της.

Τι γίνεται με την επιλογή κάτι στο μεταξύ, όπως 24 ώρες; Ακόμα θα χρειαστούν πολύ λίγα ερωτήματα, αλλά η αρχική σας σελίδα θα εξακολουθεί να μην είναι συγχρονισμένη με το περιεχόμενό σας για έως και 24 ώρες.

Για ορισμένες σελίδες που σπάνια επισκέπτονται ή δεν είναι ευαίσθητες στο χρόνο, αυτό μπορεί να είναι εντάξει, αλλά τις περισσότερες φορές είναι πιο σημαντικό για την αρχική σας σελίδα να παραμένει ενημερωμένη παρά να διατηρεί πόρους.

Προσωρινή αποθήκευση με βάση τη δράση

Λόγω της φύσης της εκκαθάρισης προσωρινής μνήμης βάσει χρόνου, οι μέθοδοι βάσει δράσης είναι καλύτερες στις περισσότερες περιπτώσεις. Το WordPress περιέχει πολλές ενέργειες που ενεργοποιούνται όταν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το συμβάν μετά τη δημοσίευση. Τα πρόσθετα προσωρινής αποθήκευσης μπορούν να εντοπίσουν πότε δημοσιεύεται μια ανάρτηση και, στη συνέχεια, να διαγράψουν τις απαραίτητες σελίδες.

Αυτή η μέθοδος είναι τέλεια, επειδή οι σελίδες παραμένουν στατικές για όσο το δυνατόν περισσότερο και εκκαθαρίζονται ακριβώς όταν χρειάζεται.

Μη αυτόματη εκκαθάριση προσωρινής μνήμης

Είναι επίσης δυνατό να καθαρίσετε τις κρυφές μνήμες με μη αυτόματο τρόπο. Αυτό είναι χρήσιμο όταν πρέπει να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη, αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί κανένα αυτόματο συμβάν.

Ρυθμίσεις προσωρινής μνήμης WordPress

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πάρα πολύ για την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης – τα πρόσθετα θα τα καταλάβουν όλα για εσάς. Ας ξεκινήσουμε με τις ρυθμίσεις του WP Super Cache με τις προτάσεις και τις σημειώσεις μου.

Μόλις εγκατασταθεί η προσθήκη, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις->WP Super Cache->Προχωρημένος.

Προσωρινή αποθήκευση

WP Super Cache - Προσωρινή αποθήκευση

Στην πρώτη ομάδα θα πρέπει, φυσικά, να ενεργοποιήσετε την προσωρινή αποθήκευση. Στη δεύτερη ομάδα, επιλέξτε αρχικά τη χρήση mod_rewrite και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Εύκολες ρυθμίσεις και χρησιμοποιήστε τον ελεγκτή προσωρινής μνήμης για να δείτε εάν λειτουργεί.

Εάν όχι, μπορείτε να δοκιμάσετε να ενεργοποιήσετε το mod_rewrite (θα χρειαστεί κάποια εμπειρία sysadmin) ή μπορείτε να πάτε για τη ρύθμιση προσωρινής αποθήκευσης PHP.

Αν θέλετε να ενεργοποιήσετε το mod_rewrite, προτείνω να ενεργοποιήσετε το mod_rewrite στο nginx ή Πώς να ενεργοποιήσετε το mod_rewrite στο Apache 2.2.

Διάφορα

WP Super Cache - Διάφορα

Συνιστώ να σημειώσετε τις δύο πρώτες ρυθμίσεις: Συμπίεση και όχι προσωρινή αποθήκευση για γνωστούς χρήστες. Ίσως θελήσετε να ρωτήσετε τον οικοδεσπότη σας εάν έχουν προβλήματα με τη συμπίεση και, εάν συμβαίνει, ή εάν βλέπετε προβλήματα, φροντίστε να το απενεργοποιήσετε.

Απενεργοποιώ πάντα την προσωρινή αποθήκευση για γνωστούς χρήστες (συνδεδεμένοι χρήστες) επειδή μου επιτρέπει να συνδεθώ και να δω την μη αποθηκευμένη (πιο πρόσφατη) έκδοση του ιστότοπου. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο κατά την ανάπτυξη όταν οι αλλαγές προωθούνται στο θέμα, αλλά η προσωρινή μνήμη δεν διαγράφεται, καθώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές περιεχομένου.

Λάβετε υπόψη ότι εάν έχετε έναν ιστότοπο που λειτουργεί με πολλούς συνδεδεμένους χρήστες – όπως ένας ιστότοπος που βασίζεται σε συνδρομή – ίσως θελήσετε να το απενεργοποιήσετε. Σε αυτήν την περίπτωση, σας προτείνω να σημειώσετε επίσης τη ρύθμιση “Γνωστοποίηση χρηστών ανώνυμων”. Η μόνη εξαίρεση είναι εάν οι συνδεδεμένοι χρήστες σας επεξεργάζονται περιεχόμενο.

Διατηρήστε την επιλογή επαναδημιουργίας κρυφής μνήμης, καθώς αυτό θα βελτιστοποιήσει τη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου προσωρινά αποθηκευμένου αρχείου.

Η ρύθμιση “Μην αποθηκεύετε προσωρινά τις σελίδες με παραμέτρους GET” εξαρτάται από τον τρόπο κατασκευής του ιστότοπού σας. Οι παράμετροι GET είναι πρόσθετα κομμάτια στο τέλος της διεύθυνσης URL και αν τα χρησιμοποιείτε για χειρισμό περιεχομένου σε μια σελίδα, ως πηγές utm για παρακολούθηση ή κάτι παρόμοιο, προτείνω να σημειώσετε το πλαίσιο.

Για ορισμένα σενάρια, όπως οι παράμετροι utm, μπορείτε να τα μετατρέψετε σε ετικέτες αγκύρωσης. Δείτε το σχόλιο πηγής urm του Joost για περισσότερες πληροφορίες.

Προηγμένες ρυθμίσεις

Προηγμένες ρυθμίσεις WPSuper Cache

Αν θέλετε να προβάλλετε προσωρινά αποθηκευμένες σελίδες σε χρήστες κινητών συσκευών, θα πρέπει να ελέγξετε την επιλογή υποστήριξης της κινητής συσκευής και να χρησιμοποιήσετε μια προτεινόμενη προσθήκη – ή τον δικό σας προγραμματιστή. Οι προτεινόμενες προσθήκες είναι:

 • Ενότητα θέματος για κινητά του Jetpack
 • WPTouch
 • Πακέτο για φορητές συσκευές WordPress

«Εκκαθάριση όλων των αρχείων προσωρινής μνήμης όταν δημοσιεύεται ή ενημερώνεται μια ανάρτηση ή σελίδα» δεν να ελεγχθεί για τους περισσότερους χρήστες. Ωστόσο, εάν έχετε μια σειρά από προτεινόμενα σχετικά αντικείμενα απορριμμένα στον ιστότοπό σας ή / και αλλαγές σε μία ανάρτηση επηρεάζουν ορισμένα συστήματα σε άλλες σελίδες, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε να κάνετε κλικ σε αυτήν την επιλογή.

Οι επιπλέον έλεγχοι αρχικής σελίδας πρέπει να είναι ενεργοποιημένοι. Μπορεί να προκαλέσει κάποια περιττή εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης για την αρχική σελίδα, αλλά είναι πιο σημαντικό να παραμείνετε ενημερωμένοι εκεί – είναι δικαιολογημένη η επιβάρυνση.

Εάν χρησιμοποιείτε το προεπιλεγμένο σύστημα σχολιασμού WordPress, θα πρέπει να επιλέξετε την επιλογή “Ανανέωση τρέχουσας σελίδας μόνο όταν γίνονται σχόλια”. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα σχόλια θα εμφανίζονται μόλις εγκριθούν.

Ώρα λήξης & Συλλογή απορριμάτων

Αυτή η ενότητα υπαγορεύει πώς και πότε αφαιρούνται τα παλιά αρχεία προσωρινής μνήμης. Όταν δημιουργείται μια νέα προσωρινά αποθηκευμένη έκδοση, η παλιά δεν καταργείται – η νέα έκδοση αναφέρεται ως φρέσκια, η παλιά αναφέρεται ως παλιά και διατηρείται.

Προτείνω να διαβάσετε την τεκμηρίωση κάτω από αυτές τις ρυθμίσεις για μερικές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο ορισμού των τιμών.

Αποδεκτά ονόματα αρχείων & Απορρίφθηκαν URI

Αυτή η ενότητα σάς επιτρέπει να εξαιρέσετε ορισμένους τύπους περιεχομένου από την προσωρινή μνήμη και προτείνω να σημειώσετε εδώ τη σελίδα αναζήτησης για να βεβαιωθείτε ότι τα αποτελέσματα είναι πάντα νέα.

Το παρακάτω πλαίσιο κειμένου σάς επιτρέπει να αφαιρέσετε επιλεκτικά ορισμένες διαδρομές από την προσωρινή αποθήκευση, οι οποίες μπορεί να είναι χρήσιμες για πρόσθετες σελίδες αναζήτησης ή σελίδες που αναπτύσσετε.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Η λειτουργία κλειδώματος θα διασφαλίσει ότι τα σχόλια θα έχουν δεν ενεργοποίηση εκκαθάρισης προσωρινής μνήμης. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα σχόλια να εμφανίζονται με λίγη καθυστέρηση, αλλά ενδέχεται να διατηρήσουν τον ιστότοπό σας συνδεδεμένο κατά τη διάρκεια μιας αύξησης της κυκλοφορίας.

Άλλες προσθήκες

Υπάρχουν πολλά άλλα πρόσθετα που παρέχουν παρόμοια λειτουργικότητα. Τα πιο αξιοσημείωτα είναι:

 • Συνολική προσωρινή μνήμη W3
 • WP Rocket (διαβάστε την κριτική μας

Οι ρυθμίσεις τους θα είναι ελαφρώς διαφορετικές, αλλά η σκέψη πίσω από τη διαμόρφωσή τους είναι η ίδια. Πρέπει να λάβετε ορισμένες αποφάσεις σχετικά με τον ιστότοπό σας και να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ του να είστε πάντα φρέσκοι και πόσος πόρος διατηρείται.

Διαχείριση φιλοξενίας WordPress

Τα πρόσθετα προσωρινής αποθήκευσης για το WordPress είναι υπέροχα, αλλά λειτουργούν στο ίδιο επίπεδο με το WordPress, το οποίο μπορεί να τα καταστήσει αναποτελεσματικό σε σύγκριση με τα συστήματα προσωρινής αποθήκευσης που λειτουργούν σε χαμηλότερο επίπεδο. Επίσης, είναι συνήθως τεράστια πρόσθετα που καλύπτουν όλες τις αποχρώσεις, γεγονός που μπορεί να τους κάνει δύσκολο να ρυθμιστούν.

Οι εταιρείες φιλοξενίας που προσφέρουν φιλοξενία αποκλειστικά για WordPress έχουν συχνά τα δικά τους συστήματα προσωρινής αποθήκευσης που χρησιμοποιούν ακόμη λιγότερους πόρους και παρέχουν μια πιο αποτελεσματική εμπειρία. Τα κύρια οφέλη περιλαμβάνουν:

 • Μπορείτε να ξεχάσετε εντελώς την προσωρινή αποθήκευση.
 • Χωρίς πρόσθετα πρόσθετα δεν σημαίνει ρύθμιση.
 • Εφαρμόζονται σε ολόκληρο το δίκτυο φιλοξενίας, με αποτέλεσμα έναν πιο αποτελεσματικό διακομιστή.
 • Οφέλη ταχύτητας.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε – όλα έχουν ρυθμιστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά έξω από το κουτί. Η προσωρινή αποθήκευση μπορεί να γίνει πολύ τεχνική και κάθε φορά που δημιουργείτε μια πολύπλοκη προσθήκη, θα πρέπει να κάνετε κάποια λάθη.

Σε σύγκριση με ένα τέλεια κωδικοποιημένο θέμα και ένα τέλεια ρυθμισμένο caching plugin, ίσως να μην παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά. Το γεγονός ότι η προσωρινή αποθήκευση σε επίπεδο διακομιστή δεν χρειάζεται να περάσει από την PHP για τη δημιουργία αρχείων το καθιστά πιο γρήγορο, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θα παρατηρούσατε κανονικά. Το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς ταχύτητας προκύπτει από ένα καλά λαδωμένο σύστημα έξω από το κουτί.

Εάν έχετε έναν ιστότοπο με τεράστια κίνηση και πολλά κινούμενα μέρη, το σύστημα προσωρινής αποθήκευσης ενός διαχειριζόμενου κεντρικού υπολογιστή WordPress ενδέχεται να μην προσφέρει αρκετές επιλογές – αλλά τότε είναι πιθανό ότι ούτε ένα πρόσθετο και πιθανότατα θα καταλήξετε να εφαρμόσετε τη δική σας λύση.

Δεν θα συνιστούσα την επιλογή διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress μόνο και μόνο επειδή έχει το δικό του σύστημα προσωρινής αποθήκευσης σε επίπεδο διακομιστή, αλλά είναι σίγουρα μια πολύ ωραία προσθήκη! Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τη διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μία από τις καλύτερες, δηλαδή μια εταιρεία όπως WPEngine, Flywheel (διαβάστε την κριτική μας ή Kinsta.

συμπέρασμα

Η προσωρινή αποθήκευση είναι μια απαραίτητη δυνατότητα για ιστότοπους στις μέρες μας. Διατηρεί πόρους ενώ βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη.

Ως κάτοχος ιστότοπου, πρέπει είτε να επιλέξετε έναν υψηλής ποιότητας διαχειριζόμενο κεντρικό υπολογιστή WordPress είτε να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο προσωρινής αποθήκευσης και να το ρυθμίσετε – μια μικρή επένδυση χρόνου για μια τόσο εκπληκτική δυνατότητα.

Εάν έχετε επιπλέον κόλπα στο μανίκι σας σχετικά με την προσωρινή αποθήκευση, θα θέλαμε να τα ακούσουμε! Παρακαλώ μοιραστείτε τα παρακάτω σχόλια!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map