Πώς να κάνετε το WordPress πιο γρήγορο – πολύ πιο γρήγορο! Ένας απλός οδηγός! (2020)

Προσφορές WordPress


Η ταχύτητα της ιστοσελίδας είναι μεγάλη υπόθεση. Έχει άμεση επίδραση στις πιθανότητες επιστροφής επισκεπτών, ποσοστών μετατροπών, επιπέδων ικανοποίησης πελατών και ακόμη και στην κατάταξη του ιστότοπού σας σε μηχανές αναζήτησης όπως το Google. Εν ολίγοις, ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι γρήγορος! Πόσο γρήγορα? Λοιπόν, σε γενικές γραμμές, οι σελίδες πρέπει να φορτώνουν σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα, αλλά, στην πραγματικότητα, όσο πιο γρήγορη τόσο καλύτερη (ιδανικά περισσότερο σαν ένα έως δύο δευτερόλεπτα).

Το WordPress είναι ένα καλά συντηρημένο και εξαιρετικά βελτιωμένο σύστημα – όταν προκύπτουν προβλήματα, γενικά οφείλεται στο γεγονός ότι σχεδόν κανείς δεν χρησιμοποιεί μια εγκατάσταση WordPress βανίλιας. Για να λάβετε τα αποτελέσματα που χρειάζεστε, είναι πιθανό να χρησιμοποιείτε πολλές προσθήκες, προσαρμοσμένο κώδικα ή θέματα τρίτων – τα οποία έχουν τη δυνατότητα να αποκλίνουν με την ταχύτητα του ιστότοπού σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις βασικές αιτίες αυτών των μειώσεων και θα εξετάσουμε τι μπορείτε να κάνετε για να επιλύσετε τυχόν προβλήματα και να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας σε ταχύτητα.

Τέσσερις παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα του ιστότοπου WordPress

Υπάρχουν μερικοί παράγοντες που καθορίζουν την ταχύτητα ενός ιστότοπου – εδώ είναι αυτοί που θα εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες:

 • Πινγκ
 • Ποιότητα φιλοξενίας
 • Ποιότητα κώδικα
 • Αιτήματα ιστότοπου

1. Πινγκ

Το ping είναι ουσιαστικά ο χρόνος που απαιτείται για ένα ερώτημα από τον υπολογιστή σας (ή από τους υπολογιστές των επισκεπτών σας) για να φτάσει στο διακομιστή του ιστότοπού σας. Αυτό μετράται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, τα οποία μπορεί να φαίνονται χαμηλά, αλλά αυτά τα χιλιοστά του δευτερολέπτου αυξάνονται γρήγορα. Εάν ο ιστότοπός σας έχει πολλά αιτήματα, ακόμη και ένα ping 10ms θα μπορούσε να προσθέσει έως και ένα δευτερόλεπτο ή περισσότερο.

Προφανώς δεν μπορείτε να ζητήσετε από τους χρήστες να πλησιάσουν τους διακομιστές σας, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (CDN) για να μειώσετε το ping κατά μέσο όρο. Θα μιλήσουμε περισσότερα για τις υπηρεσίες CDN παρακάτω.

2. Ποιότητα φιλοξενίας

Η φιλοξενία είναι πιθανώς ο πιο σημαντικός παράγοντας στην ταχύτητα του ιστότοπού σας. Δεν επηρεάζει μόνο την εμπειρία των χρηστών παρέχοντας ταχύτερη προσωρινή αποθήκευση και πιο ισχυρούς διακομιστές, αλλά, με την κατάλληλη υποδομή, θα είστε καλύτερα προστατευμένοι από τις αυξήσεις της κυκλοφορίας, ενώ τα αποτελέσματα χαμηλότερης ποιότητας κώδικα μπορούν επίσης να μετριαστούν.

Επομένως, η εύρεση ενός καλού οικοδεσπότη πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Έχουμε πολλά άρθρα και οδηγούς φιλοξενίας εδώ στο WinningWP – ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για τις καλύτερες υπηρεσίες φιλοξενίας WordPress και τα άρθρα μας σχετικά με τη φιλοξενία.

Κατά γενικό κανόνα, αξίζει να πληρώσετε λίγο επιπλέον για μια premium υπηρεσία φιλοξενίας – ειδικά εάν η επιχείρησή σας βασίζεται στην ταχύτητα και το χρόνο λειτουργίας του ιστότοπού σας.

3. Ποιότητα κώδικα

Η ποιότητα του κώδικα επηρεάζει την ταχύτητα του ιστότοπου με πολλούς τρόπους: Ο κακός κώδικας διαρκεί περισσότερο για την επεξεργασία. Ο μη βελτιστοποιημένος κώδικας μπορεί να είναι πολύ πιο απαιτητικός στη μνήμη ή απλά μεγαλύτερος, απαιτώντας περισσότερο χρόνο για λήψη. Για να μην αναφέρουμε το φαινόμενο της χιονοστιβάδας που συνδέεται με έναν δύσκολο να διατηρηθεί κώδικα – καθώς όλο και περισσότεροι προγραμματιστές προσθέτουν όλο και περισσότερο στον κώδικά σας σε διαφορετικά στυλ, χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθοδολογίες, θα αρχίσει να υποβαθμίζεται, επιδεινώνοντας όλα τα παραπάνω θέματα.

Το πρόβλημα είναι, αν δεν είστε έμπειρος προγραμματιστής, είναι δύσκολο να προσδιορίσετε την ποιότητα του κώδικα που χρησιμοποιείτε. Υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι πιο εύκολο να ελεγχθούν από άλλα, όπως η επιλογή αξιόπιστων προσθηκών, τα οποία θα εξετάσουμε αργότερα.

4. Αιτήματα ιστότοπου

Ο αριθμός των αιτημάτων που κάνει ο ιστότοπός σας σχετίζεται με την ποιότητα του κώδικα, αλλά αξίζει να τονιστεί γιατί μπορείτε να τον ελέγξετε σε κάποιο βαθμό. Κάθε φορά που ο ιστότοπός σας φορτώνει έναν πόρο – μια εικόνα, ένα βίντεο, ένα σενάριο (ένας κώδικας παρακολούθησης, για παράδειγμα) και μερικά άλλα πράγματα – υποβάλλεται ένα αίτημα. Κάθε ξεχωριστό αίτημα απαιτεί χρόνο, γεγονός που μειώνει την ταχύτητα του ιστότοπού σας, αλλά υπάρχουν μερικές τεχνικές για τη μείωση του αριθμού των αιτημάτων που υποβάλλει ο ιστότοπός σας – θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά παρακάτω.

Πώς να μετρήσετε τους χρόνους φόρτωσης

Προτού μάθετε πώς να μειώσετε τους χρόνους φόρτωσης, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να τους μετρήσετε. Το GTmetrix είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για αυτό, επιτρέποντάς σας να μετράτε την απόδοση του ιστότοπού σας και να λαμβάνετε δωρεάν κάθε είδους πληροφορίες και αντικείμενα με δυνατότητα δράσης. Ανατρέξτε στον αποκλειστικό οδηγό GTmetrix για περισσότερες πληροφορίες.

Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν Pingdom και WebPageTest, και οι δύο είναι παρόμοιες υπηρεσίες.

Όταν εκτελείτε τις δοκιμές απόδοσης, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ορισμένα πράγματα:

 • Μεταβλητότητα – φροντίστε να εκτελέσετε πολλές δοκιμές σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα των ωρών φόρτωσης του ιστότοπού σας. Οι μεμονωμένες δοκιμές μπορεί να διαφέρουν, επομένως πρέπει να εκτελέσετε πολλές δοκιμές εάν θέλετε ακριβή δεδομένα.
 • Θέση δοκιμής – προσπαθήστε να επιλέξετε μια δοκιμαστική τοποθεσία που είναι κοντά στο κοινό-στόχο σας, ώστε να μπορείτε να αποτυπώσετε με ακρίβεια την εμπειρία τους. Εναλλακτικά, εάν έχετε παγκόσμιο κοινό, φροντίστε να δοκιμάσετε από διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο για να δείτε πώς θα βιώσουν διαφορετικοί επισκέπτες τον ιστότοπό σας.
 • συσκευές – περισσότερο από το 50% της κυκλοφορίας στο Διαδίκτυο συμβαίνει σήμερα σε κινητές συσκευές, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δοκιμάζουν απλώς τους χρόνους φόρτωσης της επιφάνειας εργασίας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές μεταξύ των συσκευών. Για παράδειγμα, τα φθηνά smartphone χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστούν τη JavaScript, πράγμα που σημαίνει ότι ένας ιστότοπος με βαριά JavaScript ενδέχεται να φορτώνει πολύ πιο αργά σε κινητές συσκευές.

Το GTmetrix και το WebPageTest σας επιτρέπουν να αλλάξετε τοποθεσίες δοκιμής, συσκευές και άλλες μεταβλητές.

Τι είναι καλός χρόνος φόρτωσης?

Πρώτον, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν υπάρχει χρόνος φόρτωσης μιας σελίδας για τον ιστότοπό σας. Πέρα από τυχόν βελτιστοποιήσεις που έχετε κάνει, η ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού σας εξαρτάται από άλλους παράγοντες, όπως η τοποθεσία ενός επισκέπτη, η συσκευή (π.χ. επιφάνεια εργασίας έναντι smartphone) και η ταχύτητα σύνδεσης (π.χ. 3G έναντι γρήγορης ενσύρματης σύνδεσης).

Επιπλέον, ο καλός χρόνος φόρτωσης στην επιφάνεια εργασίας δεν είναι απαραίτητα ο ίδιος με τον καλό χρόνο φόρτωσης σε κινητά, αν και τα δεδομένα είναι παρόμοια.

Για κινητές συσκευές, η Google συνιστά να προσπαθήσετε να διατηρήσετε τους χρόνους φόρτωσης κάτω από τρία δευτερόλεπτα. Πάνω από αυτό, και η πιθανότητα του επισκέπτη να αναπηδήσει σχεδόν διπλασιάζεται.

Είναι δύσκολο να βρείτε παρόμοια δεδομένα για επισκέπτες από επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά θα δείτε επίσης ένα παρόμοιο άλμα περίπου τρία δευτερόλεπτα σε επιτραπέζιους υπολογιστές – τουλάχιστον σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα από το Pingdom. Ωστόσο, η άνοδος των ποσοστών εγκατάλειψης δεν είναι τόσο μεγάλη όσο για τους επισκέπτες σε κινητές συσκευές, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι επισκέπτες της επιφάνειας εργασίας είναι λίγο πιο συγχωρητικοί.

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, θέλετε να τραβήξετε το μέγιστο για τρία δευτερόλεπτα.

Πώς να μειώσετε τους χρόνους φόρτωσης και να κάνετε το WordPress πιο γρήγορο

Ενώ μερικές από αυτές τις συμβουλές μπορεί να ακούγονται λίγο τεχνικές, θα μπορείτε να εκτελέσετε όλες τις τακτικές σε αυτήν την πρώτη ενότητα χωρίς να χρειάζεστε ειδικές τεχνικές γνώσεις. Τα περισσότερα από αυτά περιλαμβάνουν τη λήψη έξυπνων επιλογών και την εγκατάσταση πρόσθετων WordPress όπου χρειάζεται.

Επιλέξτε έναν γρήγορο οικοδεσπότη

Έχω ήδη αναφέρει τη σημασία ενός καλού οικοδεσπότη – ο οδηγός μας για τις καλύτερες υπηρεσίες φιλοξενίας WordPress θα σας βοηθήσει να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Ένας καλός οικοδεσπότης όχι μόνο προσφέρει προηγμένες υπηρεσίες, όπως αντίγραφα ασφαλείας, παρακολούθηση ιστότοπων και εύκολη προσθήκη νέων ιστότοπων, αλλά επίσης εφαρμόζει βελτιστοποιήσεις για να διασφαλίζει ότι ο ιστότοπός σας φορτώνεται γρήγορα.

Εάν θέλετε γρήγορους χρόνους φόρτωσης του WordPress, η καλύτερη επιλογή σας είναι να επιλέξετε έναν διαχειριζόμενο κεντρικό υπολογιστή WordPress που έχει βελτιστοποιηθεί ειδικά για την απόδοση του WordPress.

Οι τρεις καλύτερες υπηρεσίες φιλοξενίας WordPress είναι οι WP Engine, Kinsta και Flywheel. Όλα αυτά παρέχουν υψηλής ποιότητας φιλοξενία και, ενώ έχουν τις διαφορές τους, θα εμπιστευόμουν την επιχείρησή μου σε οποιονδήποτε.

Ένα πράγμα που θα ήθελα να προσέξω θα ήταν η χρήση των διαχειριζόμενων υπηρεσιών φιλοξενίας WordPress εταιρειών που επικεντρώνονται και σε άλλες μορφές φιλοξενίας Αυτές οι υπηρεσίες είναι συνήθως φθηνές και δεν είναι πραγματικά συγκεκριμένες για το WordPress, απλώς μια επανασυσκευασία των υφιστάμενων κοινόχρηστων ή VPS προγραμμάτων τους. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κακά, αλλά εταιρείες που ειδικεύονται στις υπηρεσίες WordPress είναι πολύ καλύτερες σε αυτό το είδος.

Ενημέρωση όλων (ειδικά PHP)

Πρώτα απ ‘όλα, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πάντα την τελευταία έκδοση του WordPress. Από την έκδοση 3.7, το WordPress είχε αυτόματες ενημερώσεις για μικρές εκδόσεις και ενημερώσεις ασφαλείας. Όταν έρθει μια νέα ενημέρωση, θα λάβετε μια ειδοποίηση στον διαχειριστή. Μην το απορρίψετε ως δουλειά για αργότερα – διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό και θα αυξήσει την ασφάλεια και πιθανώς την ταχύτητα του ιστότοπού σας.

Βεβαιωθείτε ότι τα πρόσθετα και τα θέματα σας έχουν επίσης ενημερωθεί για τις πιο μικρές, πιο ενημερωμένες, πιο ασφαλείς και ταχύτερες εκδόσεις αυτών των προϊόντων.

Αυτό φροντίζει το WordPress, αλλά μην ξεχνάτε τους διακομιστές σας – ειδικά την έκδοση PHP σας. Η PHP είναι η βασική γλώσσα στην οποία γράφεται το WordPress και η διαφορά ταχύτητας μεταξύ της τελευταίας έκδοσης της PHP και των προηγούμενων εκδόσεων είναι δραματική. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τους δείκτες αναφοράς PHP του Kinsta στο WordPress, το PHP 7.4 επεξεργάζεται περισσότερο από το τριπλασιασμό του αριθμού των αιτημάτων ανά δευτερόλεπτο έναντι του PHP 5,6.

Παρά την τεράστια διαφορά, πάνω από το 25% των ιστότοπων WordPress, δυστυχώς, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν PHP 5,6 ή χαμηλότερη.

Οι κεντρικοί υπολογιστές υψηλού επιπέδου θα το διαχειριστούν για εσάς ή ενδέχεται να μπορείτε να ορίσετε ποια έκδοση του PHP χρησιμοποιεί ο διακομιστής σας από τον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας. Εάν δεν μπορείτε να το αναφέρετε, δοκιμάστε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη του οικοδεσπότη σας.

Χρησιμοποιήστε ένα CDN

Έχω αναφέρει προηγουμένως υπηρεσίες CDN σε σχέση με τη μείωση των ping. Το CDN είναι ένα κατανεμημένο δίκτυο που εξυπηρετεί περιεχόμενο στους επισκέπτες σας από μια τοποθεσία που είναι γεωγραφικά πιο κοντά σε αυτούς. Εάν προβάλλω μια εικόνα μέσω ενός CDN, οι θεατές στις ΗΠΑ μπορούν να λάβουν την εικόνα μέσω ενός κέντρου δεδομένων στο Τέξας, ενώ οι Ευρωπαίοι μπορεί να την αποκτήσουν μέσω ενός κέντρου δεδομένων στη Γερμανία.

Η μείωση των δεδομένων απόστασης πρέπει να ταξιδεύει μειώνει τα ping και τους χρόνους μεταφοράς και μειώνει το άγχος στον διακομιστή του ιστότοπού σας, καθώς το στατικό περιεχόμενό σας διανέμεται τώρα σε όλο τον κόσμο.

Ένας εύκολος τρόπος για να ξεκινήσετε με ένα CDN είναι να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Site Accelerator στη δωρεάν προσθήκη Jetpack. Αυτό θα επιταχύνει τις εικόνες και τα στατικά αρχεία σας, όπως CSS και JavaScript. Διαβάστε τον οδηγό μας για την προσθήκη Jetpack.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν υπηρεσία Cloudflare, αν και χρειάζεται λίγο περισσότερη ρύθμιση, επειδή πρέπει να αλλάξετε τους διακομιστές ονομάτων του τομέα σας.

Θα βρείτε επίσης μια σειρά από premium υπηρεσίες CDN, όπως:

 • KeyCDN
 • StackPath (αποκτήθηκε MaxCDN)
 • Amazon CloudFront
 • Λαγουδάκι CDN
 • Γρήγορα

Πολλοί φιλοξενούμενοι WordPress που διαχειρίζονται premium συνδυάζονται επίσης σε μια υπηρεσία CDN χωρίς επιπλέον κόστος. Αυτό ισχύει για WP Engine (μέσω StackPath), Kinsta (μέσω KeyCDN) και Flywheel (μέσω Fastly). Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τη χρήση διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress.

Χρήση προσωρινής αποθήκευσης σελίδας (σε επίπεδο διακομιστή, εάν είναι δυνατόν)

Όταν προβάλλετε μια σελίδα στους θεατές σας, συμβαίνουν τα εξής: Ο κώδικας PHP εκτελείται και υποβάλλεται σε επεξεργασία στον διακομιστή, με αποτέλεσμα τον κώδικα HTML που αποστέλλεται στον χρήστη. Το HTML που προκύπτει είναι συχνά το ίδιο, αλλά εξακολουθεί να υποβάλλεται σε επεξεργασία κάθε φορά.

Πάρτε για παράδειγμα μια ανάρτηση ιστολογίου. Δεν αλλάζει αν δεν ενημερωθεί, αλλά ο κωδικός PHP εξακολουθεί να υποβάλλεται σε επεξεργασία κάθε φορά.

Οι κρυφές μνήμες εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο διακομιστή «εξοικονομώντας» το αποτέλεσμα της διαδικασίας επεξεργασίας. Ο κώδικας εκτελείται και υποβάλλεται σε επεξεργασία και το HTML που προκύπτει αποθηκεύεται στην προσωρινή μνήμη. Για τους επόμενους επισκέπτες, η επεξεργασία παραλείπεται εντελώς και λαμβάνουν την αποθηκευμένη έκδοση HTML.

Βασικά, ο διακομιστής σας πρέπει να κάνει λιγότερη δουλειά για να παραδώσει το περιεχόμενο του ιστότοπού σας σε κάθε επισκέπτη.

Αυτό όχι μόνο επιταχύνει τον ιστότοπό σας, αλλά μπορεί να είναι τεράστια βοήθεια για την αντιμετώπιση της αύξησης της κυκλοφορίας, καθώς ο διακομιστής δεν χρειάζεται να επεξεργαστεί κάθε αίτημα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την προσωρινή αποθήκευση του WordPress.

Ο καλύτερος τρόπος για την εφαρμογή προσωρινής αποθήκευσης είναι η επιλογή ενός διαχειριζόμενου κεντρικού υπολογιστή WordPress που υλοποιεί την προσωρινή αποθήκευση σε επίπεδο διακομιστή. Με αυτόν τον τρόπο, ο διακομιστής σας δεν χρειάζεται καν να φορτώσει το WordPress για την προβολή της προσωρινής σελίδας. Οι μηχανές WP, Kinsta και Flywheel εφαρμόζουν όλες τις κρυφές μνήμες σε επίπεδο διακομιστή.

Εάν δεν είναι αυτή η επιλογή, μπορείτε επίσης να προσθέσετε προσωρινή μνήμη με μια προσθήκη WordPress. Αυτό δεν είναι τόσο καλό, επειδή ο διακομιστής σας εξακολουθεί να χρειάζεται να φορτώσει την εφαρμογή WordPress πριν παραδώσει την προσωρινά αποθηκευμένη σελίδα, αλλά θα εξακολουθήσει να προσφέρει τεράστια βελτίωση σε σχέση με τη μη χρήση κρυφής μνήμης.

Εδώ είναι τρία από τα καλύτερα πρόσθετα προσωρινής αποθήκευσης:

 1. WP Rocket η κριτική μας
 2. WP Super Cache
 3. Ταχύτερη προσωρινή μνήμη WP

Σημείωση: Χρειάζεστε μόνο μια προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης και δεν χρειάζεστε μια προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης εάν ο κεντρικός υπολογιστής σας έχει ήδη εφαρμόσει προσωρινή αποθήκευση σε επίπεδο διακομιστή.

Βελτιστοποιήστε τις εικόνες σας

Κατά μέσο όρο, οι εικόνες αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% του μεγέθους αρχείου μιας ιστοσελίδας. Έτσι, εάν μπορείτε να συρρικνώσετε τις εικόνες σας βελτιστοποιώντας τις, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά τους χρόνους φόρτωσης της σελίδας του ιστότοπού σας.

Υπάρχουν δύο μέρη για τη βελτιστοποίηση των εικόνων σας:

 1. Αλλαγή μεγέθους – αλλάξτε τις πραγματικές διαστάσεις της εικόνας σας ώστε να ταιριάζει με τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, εάν η περιοχή περιεχομένου του θέματος σας έχει πλάτος μόνο 800 εικονοστοιχεία, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε σε μέγιστες εικόνες πλάτους ~ 1.600 εικονοστοιχεία (θέλετε να διπλασιάσετε το πλάτος της περιοχής περιεχομένου σας για να λάβετε υπόψη τις οθόνες αμφιβληστροειδούς).
 2. Συμπίεση – συρρίκνωση του μεγέθους του αρχείου είτε χωρίς απώλεια ποιότητας (συμπίεση χωρίς απώλειες) είτε με μια μικρή, συχνά απαρατήρητη πτώση στην ποιότητα (απώλεια συμπίεσης).

Εάν ταιριάζει στη ροή εργασίας σας, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες σας προτού τις ανεβάσετε στο WordPress χρησιμοποιώντας το Photoshop. Όλοι οι επεξεργαστές εικόνων σάς επιτρέπουν να επιλέξετε ποιότητα JPEG, επομένως χρησιμοποιήστε τη χαμηλότερη δυνατή ρύθμιση. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν θα παρατηρήσετε τη διαφορά μεταξύ ποιότητας 100% και 60%, αλλά το μέγεθος του αρχείου θα μπορούσε να μειωθεί κατά το ήμισυ (ή περισσότερο).

Εάν θέλετε μια πιο πρακτική λύση, υπάρχουν επίσης πολλά πρόσθετα που μπορούν αυτόματα να αλλάξουν το μέγεθος και να συμπιέσουν τις εικόνες καθώς τις ανεβάζετε στο WordPress. Το ShortPixel και το Imagify είναι δύο καλές επιλογές που έχουν περιορισμένα δωρεάν προγράμματα. Το Smush είναι μια άλλη επιλογή ποιότητας με απεριόριστο δωρεάν πακέτο, αλλά σας επιτρέπει μόνο να χρησιμοποιήσετε συμπίεση χωρίς απώλειες, εκτός αν εγγραφείτε στο WPMU DEV την κριτική μας.

Ελέγξτε τις προσθήκες σας

Εάν έχετε έναν πολύ αργό ιστότοπο, ο έλεγχος των προσθηκών σας θα μπορούσε να είναι μια από τις καλύτερες κινήσεις που κάνετε. Συνιστώ να ανατρέξετε στη λίστα προσθηκών σας δύο φορές. Κατά την πρώτη σας κριτική, εντοπίστε προσθήκες που δεν χρησιμοποιείτε ή δεν χρειάζεστε, απενεργοποιήστε τις και μετά διαγράψτε τις.

Τώρα που έχετε απαλλαγεί από περιττές προσθήκες, ήρθε η ώρα να ελέγξετε τι απομένει για να δείτε εάν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Βεβαιωθείτε ότι κάθε προσθήκη είναι η καλύτερη προσφορά: Υπάρχουν χιλιάδες προσθήκες στο αποθετήριο, οπότε επιλέξτε αυτά που είναι αξιόπιστα, δοκιμασμένα και υψηλής ποιότητας. Όπως πάντα, σας έχουμε καλύψει – ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για την επιλογή προσθηκών για μερικές συμβουλές σχετικά με το καλύτερο.

Θα πρέπει να στοχεύσετε να έχετε όσο το δυνατόν λιγότερα πρόσθετα, καθώς βελτιστοποιώντας τη χρήση των προσθηκών σας * θα μειώσετε τον αριθμό των αιτημάτων που κάνει ο ιστότοπός σας, γεγονός που αυξάνει την ταχύτητα ακόμη περισσότερο.

* Η χρήση περισσότερων προσθηκών δεν θα επιβραδύνει αυτόματα τον ιστότοπό σας, επειδή εξαρτάται από το τι κάνει πραγματικά κάθε προσθήκη και πόσο καλά κωδικοποιείται. Όμως, εκτός αν έχετε τη γνώση να αναλύσετε την απόδοση μιας προσθήκης μόνοι σας, είναι καλύτερο να ακολουθήσετε τον γενικό κανόνα ότι περισσότερες προσθήκες σημαίνει πιο αργό ιστότοπο.

Ενεργοποίηση συμπίεσης Gzip

Το μέγεθος των ιστοσελίδων μπορεί να συμβάλει σημαντικά στις ταχύτητες λήψης. Χρησιμοποιώντας το gzip για να συμπιέσετε τον ιστότοπο (αυτό μοιάζει πολύ με τη χρήση αρχείων zip), μπορείτε να μειώσετε το μέγεθος της σελίδας σας και, συνεπώς, το χρόνο που απαιτείται για την ανάκτησή του. Κατά μέσο όρο, το gzip μπορεί να μειώσει τα μεγέθη αρχείων κατά περίπου 70%.

Πολλά πρόσθετα επιδόσεων / προσωρινής αποθήκευσης στο WordPress έχουν ήδη ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει τη συμπίεση του gzip. Αυτό περιλαμβάνει WP Rocket, WP Super Cache και WP Fastest Cache. Υπάρχει επίσης ένα ειδικό πρόσθετο που ονομάζεται Enable Gzip Compression που εστιάζει εξ ολοκλήρου στη συμπίεση gzip.

Εναλλακτικά, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε χειροκίνητα με την επεξεργασία του αρχείου .htaccess – δείτε τον οδηγό μας.

Ελαχιστοποίηση και συνένωση αρχείων

Η συνένωση (συγχώνευση) αρχείων βοηθά στη μείωση του αριθμού των αιτημάτων που υποβάλλει ένας ιστότοπος. Εάν ο ιστότοπός σας περιέχει δέκα αρχεία JavaScript και δέκα αρχεία CSS, υποβάλλετε 20 αιτήματα. Εάν συγχωνεύσετε όλα τα αρχεία JavaScript σε ένα μόνο αρχείο, ωστόσο (και κάνετε το ίδιο για το CSS σας), θα μειώσετε τα αιτήματά σας σε δύο, γεγονός που θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο φόρτωσης.

Η ελαχιστοποίηση αρχείων είναι ένας άλλος εύχρηστος τρόπος μείωσης του μεγέθους τους. Ο κώδικας γράφεται για ανάγνωση από τον άνθρωπο, αλλά οι μηχανές δεν χρειάζονται όλα αυτά τα επιπλέον κενά και αναγνώσιμα ονόματα μεταβλητών. Η ελαχιστοποίηση απαλλάσσει όλα όσα χρειάζονται μόνο για αναγνωσιμότητα, όπως κενά, διαλείμματα γραμμής και σχόλια.

Ορισμένες προσθήκες προσωρινής αποθήκευσης / απόδοσης του WordPress περιλαμβάνουν ενσωματωμένα εργαλεία για αυτό. Για παράδειγμα, το WP Rocket σάς επιτρέπει να εκτελείτε τόσο ελαχιστοποίηση όσο και συνένωση.

Εάν έχετε ήδη μια λύση προσωρινής αποθήκευσης (ή ο κεντρικός υπολογιστής σας εφαρμόζει προσωρινή αποθήκευση), μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν πρόσθετο αυτόματης βελτιστοποίησης για να ελαχιστοποιήσετε και να συνενώσετε τα αρχεία σας.

Εργασίες ανάπτυξης

Ως κάτοχος / χρήστης ιστότοπου, υπάρχουν μόνο πολλά που μπορείτε να κάνετε για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας. Πολλές θεμελιώδεις αμαρτίες διαπράττονται στον κώδικα και δεν μπορείτε να κάνετε πολλά – εκτός εάν είστε πρόθυμοι να λερώσετε τα χέρια σας! Χωρίς να μπεις στα χάλια, εδώ είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που θα συναντήσεις – και πώς να τα λύσεις.

Βάλτε σενάρια στο υποσέλιδο

Η φόρτωση σεναρίων καταλαμβάνει πολύτιμα αιτήματα και εύρος ζώνης. Ενώ ορισμένα πρέπει να φορτωθούν στην κεφαλίδα (το τμήμα του ιστότοπου που φορτώνει πρώτα), τα περισσότερα θα λειτουργούν καλά αν φορτωθούν στο υποσέλιδο – το τμήμα του ιστότοπου που φορτώνει τελευταία. Μέχρι τη στιγμή που το πρόγραμμα περιήγησης φορτώσει το υποσέλιδο του ιστότοπού σας, θα έχει φορτώσει το περιεχόμενό σας, έτσι ώστε ο θεατής να μπορεί να αρχίσει να διαβάζει κατά τη φόρτωση των σεναρίων στο υποσέλιδο.

Η λύση είναι να μετακινηθείτε όσο μπορείτε στο υποσέλιδο. Στο WordPress, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας τη συνάρτηση wp_enqueue_script () – ρίξτε μια ματιά στη συνδεδεμένη τεκμηρίωση για περισσότερες λεπτομέρειες.

Εάν δεν θέλετε να μπείτε στον κώδικα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την δωρεάν προσθήκη Async JavaScript για να αναβάλλετε τουλάχιστον τη φόρτωση κάποιου JavaScript στον ιστότοπό σας.

Φορτώστε πρώτα το σημαντικό περιεχόμενο

Το ίδιο είδος λογικής μπορεί να εφαρμοστεί στον τρόπο δομής του περιεχομένου σας. Εάν η πλευρική γραμμή σας φορτωθεί πριν το περιεχόμενό σας και κάτι πάει στραβά, θα κρατήσει ολόκληρο τον ιστότοπο. Εάν φορτωθεί μετά το περιεχόμενό σας, ενδέχεται να παραμείνει ο ιστότοπος σε αναστολή, αλλά, έως τότε, το κύριο περιεχόμενο θα έχει φορτωθεί.

Δομήστε τον κώδικά σας με τρόπο που επιτρέπει στο κύριο περιεχόμενό σας να φορτώνει το συντομότερο δυνατό, οπότε αν κάτι πάει στραβά, οι χρήστες έχουν κάτι να εξετάσουν – και μπορεί να μην παρατηρήσουν καν τα προβλήματα.

Βελτιστοποιήστε τη βάση δεδομένων σας

Με τον καιρό, οποιαδήποτε βάση δεδομένων θα επιδεινωθεί. Όσο χειρότερος είναι ο κωδικός σας, τόσο πιο γρήγορα θα συμβεί. Ευτυχώς, η MySQL διαθέτει μερικά εξαιρετικά εργαλεία ενσωματωμένα για την επιδιόρθωση αυτών των προβλημάτων. Οι μεγάλες βάσεις δεδομένων καταναλώνουν περισσότερη μνήμη RAM και επιβραδύνουν τα ερωτήματα, γεγονός που οδηγεί σε μεγαλύτερους χρόνους επεξεργασίας, οι οποίοι μπορούν να προσθέσουν έως και δέκα δευτερόλεπτα χρόνου φόρτωσης!

Το SiteGround έχει ένα σύντομο σεμινάριο για τη βελτιστοποίηση μιας βάσης δεδομένων MySQL χρησιμοποιώντας ερωτήματα SQL και ένα σχετικά με τη χρήση του phpMyAdmin για τη βελτιστοποίηση μιας βάσης δεδομένων.

Τελικές σκέψεις

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει ένα παρτίδα μπορείτε να κάνετε για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας! Ορισμένες μέθοδοι είναι για προγραμματιστές (ή για τους πιο περιπετειώδεις), αλλά υπάρχουν πολλές εύκολες τροποποιήσεις που μπορείτε να εκτελέσετε ως κανονικός χρήστης για να αυξήσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας, ειδικά με τη βοήθεια ορισμένων δωρεάν ή προσιτών προσθηκών.

Εάν επιλέξετε ποιοτική φιλοξενία, είστε έξυπνοι με τα πρόσθετα που χρησιμοποιείτε και εκτελέσετε ορισμένες βασικές βελτιστοποιήσεις (όπως συμπίεση εικόνων και εφαρμογή προσωρινής αποθήκευσης σελίδας), θα πρέπει να έχετε έναν ιστότοπο WordPress που μπορεί να φορτώσει σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me