Οι καλύτερες δωρεάν και Premium CDN υπηρεσίες (Δίκτυο παράδοσης περιεχομένου) για WordPress

Προσφορές WordPress


Όλοι αγαπούν έναν γρήγορο ιστότοπο – και η Google δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ως επί το πλείστον, οι αλγόριθμοι της Google καλύπτονται από μυστικότητα, αλλά ο γίγαντας της μηχανής αναζήτησης υπογραμμίζει με συνέπεια ότι η ταχύτητα της σελίδας αποτελεί παράγοντα κατάταξης.

Αυτό σημαίνει ότι ένας ιστότοπος γρήγορης φόρτωσης είναι ένα γρήγορο κομμάτι για καλύτερες βαθμολογίες, περισσότερους επισκέπτες και βελτιωμένη εμπειρία χρήστη (UX). Παρόλο που εδώ μιλάμε μόνο για κλάσματα του δευτερολέπτου, η βελτίωση των χρόνων φόρτωσης μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην κατώτατη γραμμή σας.

Αλλά πώς βελτιώνετε την απόδοση του ιστότοπου; Λοιπόν, η εγκατάσταση ενός Δικτύου παράδοσης περιεχομένου (CDN) είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε (όπως διασφαλίζει ότι χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία φιλοξενίας WordPress υψηλής απόδοσης, εάν δεν είστε ήδη).

Ίσως να μην το καταλάβετε, αλλά η γεωγραφική απόσταση ανάμεσα σε εσάς και έναν διακομιστή ιστού μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του χρόνου που απαιτείται για εσάς (και τους επισκέπτες σας) να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση, τόσο μεγαλύτερη είναι η αναμονή (ειδικά για ιστότοπους που είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί πόροι, όπως εκείνοι με πολλά μεγάλα αρχεία πολυμέσων).

Εάν αποθηκεύετε όλα τα αρχεία που αποτελούν τον ιστότοπό σας σε έναν μόνο διακομιστή, οι επισκέπτες που έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας από την άλλη πλευρά του κόσμου θα μπορούσαν ενδεχομένως να καταλήξουν να αφιερώσουν σημαντικό χρόνο περιμένοντας τη φόρτωση αυτών των αρχείων.

Ένα CDN αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα αποθηκεύοντας τον ιστότοπό σας σε διακομιστές σε πολλές τοποθεσίες. Όταν κάποιος προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στον ιστότοπό σας, θα συνδεθεί στον διακομιστή που βρίσκεται γεωγραφικά πιο κοντά σε αυτόν *. Αυτό μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τους χρόνους φόρτωσης, με αποτέλεσμα πιο ευτυχισμένους επισκέπτες και υψηλότερες βαθμολογίες.

Εάν θέλετε να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας εγκαθιστώντας ένα CDN, είστε τυχεροί. Σήμερα, θα ρίξουμε μια ματιά σε οκτώ από τα καλύτερα CDN που είναι διαθέσιμα για χρήστες WordPress, καλύπτοντας τόσο δωρεάν όσο και premium υπηρεσίες, οπότε υπάρχει κάτι για όλους τους προϋπολογισμούς.

Ενσωμάτωση δικτύου παράδοσης περιεχομένου με WordPress

Το WordPress πρέπει να γνωρίζει ποιο δίκτυο διανομής περιεχομένου θα φιλοξενεί το περιεχόμενό σας.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας μια προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης WordPress όπως το W3 Total Cache,
WP Super Cache ή WP Rocket.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις προσθήκες, μπορείτε να ορίσετε τι θέλετε να εκφορτώσει το WordPress στο δίκτυο παράδοσης περιεχομένου σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε εικόνες, CSS, Javascript και άλλα. Μπορείτε επίσης να δηλώσετε ποιοι φάκελοι θέλετε (και δεν θέλετε) να αποθηκεύονται από το CDN σας.

Τα δίκτυα παράδοσης περιεχομένου θα σας παρέχουν διευθύνσεις URL και άλλες σημαντικές πληροφορίες σύνδεσης που πρέπει να εισαγάγετε στην προσθήκη WordPress CDN.

Οι πληροφορίες μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • CDN CNAME: Ένα ψευδώνυμο τομέα για το CDN σας.
  • Τραβήξτε τη ζώνη: Η διεύθυνση URL που χρησιμοποιείται για τη λήψη στατικών αρχείων από τον ιστότοπό σας και την αποθήκευσή τους στο CDN.
  • Ζώνη ώθησης: Συνήθως χρησιμοποιείται για την αποθήκευση μεγαλύτερων αρχείων.

Μην ανησυχείτε εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτούς τους όρους – ο πάροχος δικτύου παράδοσης περιεχομένου σας μπορεί να σας βοηθήσει να ενσωματώσετε απευθείας την υπηρεσία του.

Θα βρείτε επίσης λεπτομερείς οδηγούς ενσωμάτωσης CDN στο διαδίκτυο από δίκτυα παράδοσης περιεχομένου και από προγραμματιστές προσθηκών προσωρινής αποθήκευσης του WordPress.

Ρυθμίσεις CDN Enabler

Πολλά δίκτυα παράδοσης περιεχομένου απελευθερώνουν αποκλειστικά πρόσθετα WordPress για να βοηθήσουν τους πελάτες να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία τους. Το BunnyCDN, για παράδειγμα, διαθέτει μια προσθήκη WordPress που απλοποιεί τη διαδικασία εφαρμογής της υπηρεσίας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εισαγάγετε το όνομα ζώνης έλξης, το όνομα τομέα CDN, τη διεύθυνση URL του ιστότοπου, τα εξαιρούμενα αρχεία και τους καταλόγους που περιλαμβάνονται.

Ενώ το πρόσθετο WordPress του BunnyCDN σχεδιάστηκε ειδικά για την υπηρεσία του, το KeyCDN κυκλοφόρησε ένα πρόσθετο WordPress που ονομάζεται CDN Enabler που λειτουργεί με οποιοδήποτε δίκτυο παράδοσης περιεχομένου.

StackPath CDN Edge

Ξεκίνησε το 2015 από τον ιδρυτή της εταιρείας φιλοξενίας SoftLayer, το StackPath γρήγορα εγκαθίσταται στον χώρο του CDN. Η εξαγορά του MaxCDN το 2016 βοήθησε την εταιρεία να μπει στην αγορά του WordPress.

StackPath

Το παγκόσμιο δίκτυο StackPath χρησιμοποιεί SSD υψηλής χωρητικότητας και υποστηρίζει συνολική απόδοση 65Tbps σε 45 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιώντας το StackPath CDN, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο παράδοσης σε επισκέπτες ιστότοπων από περισσότερα από 200 χιλιοστά του δευτερολέπτου σε μόλις 20.

Δίκτυο StackPath CDN

Το StackPath σάς επιτρέπει να καταργείτε περιεχόμενο από ολόκληρο το δίκτυό του με το πάτημα ενός κουμπιού, το οποίο είναι χρήσιμο όταν έχετε πραγματοποιήσει σημαντικές αλλαγές στον ιστότοπό σας.

Το σύστημα EdgeRules του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσαρμόσετε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε το δίκτυο παράδοσης περιεχομένου και υπάρχουν διαθέσιμοι κανόνες για ανακατευθύνσεις 301, προσθήκη και αφαίρεση κεφαλίδων, διαχείριση προσωρινής μνήμης και υπογραφή διευθύνσεων URL.

Τα πιστοποιητικά SSL παρέχονται από το StackPath δωρεάν και η υπηρεσία προσφέρει επίσης λεπτομερή αναλυτικά στοιχεία κίνησης, τμηματικές λήψεις και συμπίεση GZIP. Το Network Layer DDoS Protection παρέχεται επίσης από το StackPath CDN.

Κανόνες StackPath Edge

Το πακέτο CDN του StackPath ξεκινά με μόλις 10 $ το μήνα και ο πρώτος μήνας είναι δωρεάν, οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία. Αυτό το πρόγραμμα προσφέρει 1 TB εύρους ζώνης ανά μήνα, το οποίο είναι πραγματικό ποσοστό 0,01 $ / GB εάν χρησιμοποιείτε την κατανομή σας. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε απεριόριστο αριθμό ιστότοπων.

Το επιπλέον εύρος ζώνης λιανικής στα 0,04 $ / GB έως 100TB και έπειτα 0,03 $ / GB έως 1PB. Αυτό είναι ένα κατ ‘αποκοπή ποσοστό που δεν εξαρτάται από την τοποθεσία των επισκεπτών του ιστότοπου.

Το StackPath CDN είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους κατόχους ιστότοπων WordPress. Η τιμολόγηση είναι πολύ ανταγωνιστική, σας δίνει μια δοκιμή ενός μήνα προτού χρειαστεί να πληρώσετε και παρέχει μια σειρά επιλογών προσαρμογής, ώστε να μπορείτε να υπαγορεύσετε τον τρόπο χρήσης του CDN.

Cloudflare

Το Cloudflare είναι μια τεράστια εταιρεία Διαδικτύου που προσφέρει πλήθος λειτουργιών απόδοσης και ασφάλειας στους κατόχους ιστότοπων.

σύννεφο

Το επιχειρηματικό μοντέλο freemium της εταιρείας σημαίνει βασικά χαρακτηριστικά, όπως ο μετριασμός επιθέσεων DDoS, τα κοινόχρηστα πιστοποιητικά SSL και το παγκόσμιο δίκτυο παράδοσης περιεχομένου της, είναι δωρεάν. Πολλά από τα premium χαρακτηριστικά και υπηρεσίες του διατίθενται στο εμπόριο σε μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτύου και όχι σε μικρούς ιδιοκτήτες ιστότοπων.

Το παγκόσμιο δίκτυο του Cloudflare διαθέτει 193 κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο και μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση κάθε κέντρου ανά πάσα στιγμή μεταβαίνοντας στο CloudflareStatus.com.

Παγκόσμιο δίκτυο Cloudflare

Ενώ έχω χρησιμοποιήσει πολλά δίκτυα παράδοσης περιεχομένου με την πάροδο των ετών, το Cloudflare είναι αυτό που συνεχίζω να επιστρέφω. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για αυτό:

  • Μακροπρόθεσμος πελάτης: Η υπηρεσία διαχείρισης DNS της προστατεύει τον ιστότοπό μου εδώ και χρόνια.
  • Τεράστιο παγκόσμιο δίκτυο: Έχει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα κέντρων δεδομένων στον κόσμο.
  • Είναι δωρεάν: Το δίκτυο παράδοσης περιεχομένου είναι δωρεάν για χρήση.

Η προσθήκη Cloudflare WordPress μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση των ρυθμίσεων προσωρινής αποθήκευσης του ιστότοπού σας, αλλά προτιμώ να διαχειρίζομαι τα πάντα στον επίσημο ιστότοπο.

Υπάρχει μια επιλογή για εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης για συγκεκριμένες διευθύνσεις URL και ονόματα κεντρικών υπολογιστών ή για εκκαθάριση όλης της προσωρινής μνήμης και εκκαθάριση τα πάντα. Μπορείτε επίσης να προσδιορίσετε το επίπεδο προσωρινής αποθήκευσης, τον χρόνο λήξης της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησης και εάν το JavaScript, το CSS και το HTML ελαχιστοποιούνται.

Το Cloudflare προσφέρει επίσης μια υπηρεσία που ονομάζεται Argo Smart Routing. Η λιανική πώληση με 5 $ το μήνα, συν 0,10 $ ανά GB μετά το πρώτο gigabyte σας, η Argo Smart Routing μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τους χρόνους φόρτωσης σελίδας με τον εκ νέου δρομολόγηση της κυκλοφορίας όταν το δίκτυο είναι συμφορημένο.

Ρυθμίσεις προσωρινής αποθήκευσης Cloudflare

Ένας λόγος που μου αρέσει να χρησιμοποιώ το CDN του Cloudflare είναι, αν χρησιμοποιείτε ήδη τους τομείς σας μέσω της υπηρεσίας DNS τους, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την προσωρινή αποθήκευση με το πάτημα ενός κουμπιού. Ωστόσο, γνωρίζω τους περιορισμούς της χρήσης του δικτύου παράδοσης περιεχομένου του Cloudflare.

Οι εναλλακτικές υπηρεσίες CDN προσφέρουν γενικά περισσότερες επιλογές προσαρμογής και, δεδομένου ότι το Cloudflare CDN είναι δωρεάν για χρήση, οι ιδιοκτήτες ιστότοπων δεν πρέπει να περιμένουν υποστήριξη όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι, σε περίπτωση που ο ιστότοπός σας είναι εκτός σύνδεσης, η λειτουργία “Πάντα στο διαδίκτυο” του Cloudflare αποθηκεύει μόνο έναν μικρό αριθμό σελίδων.

Κυκλοφορία Ιστού Cloudflare

Το Cloudflare δεν προσφέρει τον ίδιο αριθμό επιλογών ή το επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών, με εναλλακτικές λύσεις premium, αλλά, αν ψάχνετε για δωρεάν δίκτυο παράδοσης περιεχομένου, το Cloudflare θα πρέπει να είναι στην κορυφή της λίστας σας, καθώς το παγκόσμιο δίκτυο είναι απίστευτο.

Εάν το Cloudflare δεν πληροί τις απαιτήσεις σας για ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου, θα συνιστούσα να δοκιμάσετε την υπηρεσία, καθώς οι λειτουργίες ασφαλείας είναι εξαιρετικές.

Amazon CloudFront

Το Amazon CloudFront είναι ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παράδοση δεδομένων ιστότοπου, βίντεο, εφαρμογών και άλλων. Η υπηρεσία παρέχει περιεχόμενο βίντεο σε πελάτες Amazon Prime Video και χρησιμοποιείται επίσης από μεγάλες εταιρείες όπως οι Canon, Dow Jones και Bandai Namco.

Amazon CloudFront

Το δίκτυο περιλαμβάνει 188 σημεία παρουσίας σε 31 χώρες σε όλο τον κόσμο και η κυκλοφορία δικτύου προστατεύεται δωρεάν από την υπηρεσία προστασίας DDoS διαχειριζόμενη AWS Shield της Amazon.

Όπως θα περίμενε κανείς, το CloudFront ενσωματώνεται με άλλες Amazon Web Services (AWS), όπως Amazon S3, Amazon EC2, Elastic Load Balancing και Amazon Route 53.

Δίκτυο Amazon CloudFront

Η υποδομή που χρησιμοποιεί το Amazon Web Services είναι απίστευτη. Είναι μια από τις ταχύτερες και πιο ασφαλείς πλατφόρμες που διατίθενται στους κατόχους ιστότοπων και οι προγραμματιστές θα λατρέψουν τον αριθμό των προηγμένων ρυθμίσεων και των επιλογών προσαρμογής που έχουν στη διάθεσή τους.

Δυστυχώς, όπως όλες οι υπηρεσίες AWS, το CloudFront δεν είναι φιλικό προς τον χρήστη. Ακόμη και έμπειροι ιδιοκτήτες ιστότοπων μπορεί να αισθάνονται λίγο συγκλονισμένοι με τον τεράστιο αριθμό επιλογών.

Η συμβουλή μου είναι να ακολουθήσω τον οδηγό Amazon με τίτλο «Πώς να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας στο WordPress με το Amazon CloudFront».

Ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια διανομή για τον ιστότοπό σας, να ορίσετε προεπιλεγμένες ρυθμίσεις συμπεριφοράς προσωρινής αποθήκευσης, να ρυθμίσετε cookie, να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις SSL και άλλα. Θα βρείτε επίσης χρήσιμο τον οδηγό «Ξεκινώντας με το CloudFront».

Ρυθμίσεις προσωρινής μνήμης Amazon CloudFront

Η γενναιόδωρη δωρεάν σειρά Amazon προσφέρει στους νέους πελάτες AWS 50 GB μεταφοράς δεδομένων και 2 εκατομμύρια αιτήσεις HTTP και HTTPS κάθε μήνα δωρεάν. Όσοι από εσάς έχετε μικρούς ιστότοπους ενδέχεται να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CDN δωρεάν εάν παραμείνετε κάτω από αυτά τα όρια.

Εάν υπερβείτε αυτό το όριο, θα χρεωθείτε με την πολιτική τιμολόγησης κατ ‘απαίτηση. Το μέσο κόστος είναι περίπου 0,10 $ / GB για τα πρώτα 10 TB, 0,08 $ / GB για τα επόμενα 40 GB και 0,06 $ / GB για τα επόμενα 100 GB. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με την τοποθεσία – για παράδειγμα, για τα πρώτα 10 TB το κόστος είναι 0,085 $ / GB στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, αλλά 0,40 $ / GB $ στη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και τη Νότια Κορέα.

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι κάτοχοι ιστότοπων WordPress θα έλθουν προς μια πιο φιλική προς το χρήστη λύση που είναι πιο εύκολο να ρυθμιστεί και να διαχειριστεί, αλλά όσοι ξοδεύουν λίγο χρόνο για τη δημιουργία του Amazon CloudFront μπορούν να επωφεληθούν από ένα από τα ταχύτερα και πιο ασφαλή δίκτυα παράδοσης περιεχομένου που είναι διαθέσιμα.

KeyCDN

Το KeyCDN είναι ένα δημοφιλές δίκτυο παράδοσης περιεχομένου που διαθέτει 34 κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο. Κάθε διακομιστής στο δίκτυο έχει ανοδική σύνδεση τουλάχιστον 40 Gbps.

keycdn

Η υπηρεσία διαθέτει προστασία DDoS, υποστήριξη για HTTP / 2, ψευδώνυμα ζώνης, Brotli & Συμπίεση GZip, κανόνες πρόσβασης και άλλα. Όλο το περιεχόμενο μπορεί να εκκαθαριστεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Εάν προτιμάτε, μπορείτε να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη για συγκεκριμένες διευθύνσεις URL.

Δίκτυο KeyCDN

Μια νέα ζώνη μπορεί να αναπτυχθεί εύκολα, απλώς ονομάζοντας τη ζώνη σας, επιλέγοντας αν είναι ζώνη ώθησης ή έλξης και επιβεβαιώνοντας τη διεύθυνση URL προέλευσης (δηλ. Τον ιστότοπό σας στο WordPress).

Η όλη διαδικασία είναι απλή, αλλά μπορείτε να φορτώσετε περίπου δώδεκα περισσότερες επιλογές κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο “Σύνθετες δυνατότητες”. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διαμορφώσετε πρόσθετες ρυθμίσεις, όπως την ημερομηνία λήξης του περιεχομένου, εάν εφαρμόζετε SSL και εάν αποκλείονται τα κακά bots.

Η περιοχή λογαριασμού παρέχει πολλές λεπτομερείς αναφορές που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε την επισκεψιμότητά σας. Υπάρχουν επίσης επιλογές για τη ρύθμιση ενός προσαρμοσμένου τομέα για το CDN σας, την προστασία των εικόνων σας από τη σύνδεση και τη δημιουργία υπο-χρηστών για τη μεταφόρτωση αρχείων στη ζώνη ώθησης.

Επεξεργασία ζώνης στο KeyCDN

Το KeyCDN προσφέρει δωρεάν δοκιμή 14 ημερών για να δοκιμάσει την υπηρεσία. Δεν απαιτείται πιστωτική κάρτα για εγγραφή.

Μετά τη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου, το εύρος ζώνης θα χρεώνεται με βάση την αμοιβή. Για τα πρώτα 10 TB δεδομένων που χρησιμοποιούνται κάθε μήνα, το KeyCDN χρεώνει 0,04 $ / GB για τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, 0,10 $ / GB για την Ασία και την Ωκεανία και 0,14 $ / GB για τη Νότια Αφρική και τη Νότια Αμερική. Ισχύει ελάχιστη χρέωση 4 $ το μήνα και η ελάχιστη πληρωμή που χρεώνεται στον λογαριασμό σας είναι 29 $.

Άλλα πιθανά κόστη περιλαμβάνουν 0,29 $ / GB για τα πρώτα 500 GB αποθήκευσης ώθησης, 3 $ την ημέρα για προώθηση προώθησης και 1 $ ανά 2.000 λειτουργίες επεξεργασίας εικόνας.

Φροντίστε να δείτε τον Υπολογιστή Κόστους KeyCDN για να λάβετε μια εκτίμηση για το συνολικό μηνιαίο κόστος σας.

Κατάσταση προσωρινής μνήμης KeyCDN

Έχω χρησιμοποιήσει το KeyCDN μερικές φορές στο παρελθόν και ήμουν πάντα ικανοποιημένος με την απόδοση και την ποιότητα της υποστήριξης που έλαβα. Η εταιρεία κατόρθωσε να επιτύχει τη σωστή ισορροπία της παραμονής φιλική προς το χρήστη, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει προηγμένες επιλογές για όσους τις χρειάζονται.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό πάροχο CDN, θα συνιστούσα να δοκιμάσετε τις προσθήκες CDN Enabler και Cache Enabler του KeyCDN. Είναι δωρεάν για λήψη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενσωμάτωση οποιουδήποτε CDN.

Επιταχυντής ιστότοπου Jetpack

Εάν κατεβάσετε το δημοφιλές πρόσθετο WordPress Jetpack, μπορείτε να επωφεληθείτε από το δωρεάν δίκτυο παράδοσης περιεχομένου, το οποίο σας επιτρέπει να φορτώσετε περιεχόμενο σε γρήγορα κέντρα διανομής δεδομένων WordPress.com σε όλο τον κόσμο.

jetpack

Το CDN του Jetpack ονομάζεται “Site Accelerator” (πρώην Photon). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει εικόνες και στατικά αρχεία, όπως CSS και Javascript.

Το μέγεθος των εικόνων γίνεται αυτόματα για κινητά για τη βελτίωση των χρόνων φόρτωσης σελίδας και η αργή φόρτωση μπορεί να καθυστερήσει τη φόρτωσή τους σε περαιτέρω χρόνους περικοπής.

Ρυθμίσεις απόδοσης Jetpack

Το Jetpack Site Accelerator είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος μείωσης των χρόνων φόρτωσης σελίδας με εκφόρτωση εικόνων, CSS και Javascript. Είναι δωρεάν για χρήση και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί για να το ενεργοποιήσετε. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Jetpack Site Accelerator σε συνδυασμό με άλλα δίκτυα παράδοσης περιεχομένου.

Αν ψάχνετε για εναλλακτική βελτιστοποίηση εικόνας και δίκτυο παράδοσης περιεχομένου με περισσότερες επιλογές, ρίξτε μια ματιά στο Cloudinary. Το WordPress Plugin μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση πολλών διαφορετικών τροποποιήσεων στις εικόνες και η εταιρεία προσφέρει 25 GB εύρους ζώνης δωρεάν.

CDN77

Το CDN77 είναι ένα premium δίκτυο διανομής περιεχομένου που διαθέτει παγκόσμιο δίκτυο 35 κέντρων δεδομένων σε όλο τον κόσμο. Το δίκτυό του μπορεί να χειριστεί κίνηση 14 Tbps-plus.

cdn77

Η εταιρεία προσφέρει τις πιο πρόσφατες δυνατότητες και βελτιώσεις HTTP / 2, TLS 1.3, συμπίεση Gzip και Brotli, πιστοποιητικά SSL και TLS, προστασία DDoS, προστασία hotlink, λίστα επιτρεπόμενων IP και μαύρη λίστα και πολλά άλλα.

Το CDN77 επικεντρώνεται στην παράδοση στατικών αρχείων, ωστόσο η εταιρεία διαθέτει επίσης δίκτυο παράδοσης περιεχομένου βίντεο που ονομάζεται Streamflow για όσους χρειάζονται φιλοξενία βίντεο.

Δίκτυο CDN77

Το CDN77 διαθέτει έναν ευχάριστο πίνακα ελέγχου πελατών που είναι εύκολο στην πλοήγηση.

Υπάρχουν επιλογές για την προεπισκόπηση όλων των αρχείων σας και την προσωρινή αποθήκευσή τους στο δίκτυο, εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης με ένα κλικ και προσαρμογή των αρχείων που αποθηκεύονται στην κρυφή μνήμη. Τα λεπτομερή αναλυτικά στοιχεία δείχνουν επισκεψιμότητα, αρχεία καταγραφής πρόσβασης, απόδοση και άλλα.

Το CDN77 δεν διαθέτει αποκλειστικό πρόσθετο WordPress, αλλά η εταιρεία έχει δημοσιεύσει σεμινάρια που σας δείχνουν πώς να χρησιμοποιήσετε το CDN χρησιμοποιώντας WP Fastest Cache, W3 Total Cache και WP Super Cache.

Προστασία πρόσβασης CDN77

Το CDN77 έχει μια παρόμοια δομή τιμολόγησης pay-as-you-go με το KeyCDN και προσφέρει επίσης μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών για την υπηρεσία του. Όλοι οι πελάτες επιτρέπεται να χρησιμοποιούν 50 GB αποθηκευτικού χώρου δωρεάν.

Τα ποσοστά εύρους ζώνης ξεκινούν από 0,049 $ / GB για τα πρώτα 20 TB στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, 0,125 $ / GB στην Ασία και τον Ειρηνικό και 0,185 $ / GB στη Λατινική Αμερική. Όπως πάντα, το ποσοστό ανά GB μειώνεται καθώς αυξάνεται η χρήση σας.

Σε αντίθεση με το KeyCDN, το CDN77 δεν έχει ελάχιστη μηνιαία πληρωμή. Η εταιρεία προσφέρει επίσης μηνιαία προγράμματα που επιτρέπουν εύρος ζώνης 6TB, 25TB, 50TB και 100TB. Το πρόγραμμα 6TB σε επίπεδο εισόδου ξεκινά στα 199 $ το μήνα, το οποίο λειτουργεί μόνο με 0,033 $ / GB εάν χρησιμοποιείτε την πλήρη κατανομή σας.

Εύρος ζώνης CDN77

Το CDN77 διαθέτει καθαρή διεπαφή χρήστη και καλή περιοχή υποστήριξης. Το δίκτυο παράδοσης περιεχομένου του έχει επίσης βελτιστοποιηθεί με τις πιο πρόσφατες δυνατότητες ασφάλειας και απόδοσης, γεγονός που το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για τους χρήστες του WordPress.

Οι συγκρίσεις αναπόφευκτα θα πραγματοποιηθούν μεταξύ CDN77 και KeyCDN καθώς έχουν παρόμοια δομή τιμολόγησης, παρόμοιο σύνολο χαρακτηριστικών και τα δίκτυά τους έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος.

CacheFly

Οι επιχειρήσεις με ιστότοπους WordPress υψηλής κυκλοφορίας θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το CacheFly. Ξεκίνησε το 2002, το CacheFly είναι ένα από τα παλαιότερα διαθέσιμα δίκτυα παράδοσης περιεχομένου και έχει πλέον 43 σημεία παρουσίας (κέντρα δεδομένων) σε όλο τον κόσμο.

cachefly

Η εταιρεία προσφέρει μια σειρά από λύσεις δικτύου παράδοσης περιεχομένου. Αυτό περιλαμβάνει ροή βίντεο εξαιρετικά χαμηλού λανθάνοντος χρόνου, multi-CDN, εφαρμογές smart edge, παράδοση podcast, ασφάλεια και επιτάχυνση ιστότοπων στην Κίνα.

Οι υπηρεσίες πολυμέσων είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές διακωδικοποίησης, μπορεί να προσφέρει βίντεο σε περισσότερους από 250.000 ταυτόχρονους χρήστες. Αυτό είναι απίστευτο.

Χάρτης δικτύου CacheFly

Η δυνατότητα πολλαπλών CDN θα ενδιαφέρει όσους από εσάς αντιμετωπίζουν αιχμές κίνησης, επιτρέποντάς σας να στέλνετε επισκέπτες στο CDN με τη συντομότερη διαδρομή, την καλύτερη απόδοση ή τη χαμηλότερη τιμή. Αυτή η ρύθμιση επιτρέπει στον ιστότοπό σας να χειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια επισκέπτες ταυτόχρονα.

Το CacheFly διαθέτει επίσης έλεγχο ταυτότητας με βάση διακριτικά, αναφορές επισκεψιμότητας σε πραγματικό χρόνο και υποστήριξη για πολλές προελεύσεις. Παρέχει επίσης κινητό CDN.

Όλες αυτές οι προηγμένες λειτουργίες κοστίζουν.

Το φθηνότερο πακέτο για το CacheFly κοστίζει ένα πραγματικό επιτόκιο 245 $ το μήνα εάν πληρώνεται ετησίως (295 $ το μήνα αν πληρώνεται μηνιαίως) και μπορεί να παραδώσει έως και 8 TB περιεχομένου από 15 κέντρα δεδομένων. Πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στο πρόγραμμα Pro 16 για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα κέντρα δεδομένων και να ξεκλειδώσετε όλες τις δυνατότητές του.

Εάν η επιχείρησή σας πρέπει να παραδώσει περιεχόμενο γρήγορα σε μεγάλο αριθμό ατόμων, το CacheFly είναι μια εταιρεία στην οποία πρέπει να μιλήσετε.

Άλλα καλά δίκτυα παράδοσης περιεχομένου που πρέπει να λάβουν υπόψη οι ιστότοποι υψηλής επισκεψιμότητας είναι τα Amazon CloudFront (αναφέρθηκαν προηγουμένως), Rackspace, Microsoft Azure CDN και Imperva.

Το Google Cloud CDN αξίζει επίσης να εξεταστεί, καθώς μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα σε έναν ιστότοπο WordPress με την προσθήκη WP-Stateless WordPress.

Λαγουδάκι CDN

Το BunnyCDN είναι ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο παράδοσης περιεχομένου που διαθέτει 36 κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο. Το δίκτυό του μπορεί να χειριστεί 18 Tbps κυκλοφορίας και έχει παγκόσμιο λανθάνοντα χρόνο μόλις 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

bunnycdn

Η BunnyCDN ισχυρίζεται ότι μπορεί να μειώσει τον μέσο χρόνο φόρτωσης του ιστότοπου από 2,5 δευτερόλεπτα σε μόλις 0,7 δευτερόλεπτα και, με τιμές που ξεκινούν από μόλις 0,01 $ / GB, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την υπηρεσία.

Εκτός από τη φιλοξενία στατικών αρχείων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το BunnyCDN για να παραδώσετε περιεχόμενο βίντεο.

Χάρτης δικτύου BunnyCDN

Η προσθήκη WordPress του BunnyCDN διευκολύνει τη διαδικασία ρύθμισης του CDN σας. Απλώς πρέπει να εισαγάγετε μερικές βασικές λεπτομέρειες από την περιοχή του λογαριασμού σας.

Ο κύριος πίνακας ελέγχου για το BunnyCDN είναι πολύχρωμος και εύκολος στην πλοήγηση. Η ρύθμιση της ζώνης έλξης του CDN είναι απλή, αλλά θα βρείτε επίσης προηγμένες λειτουργίες στην περιοχή του λογαριασμού, όπως συνδέσεις HTTP / 2, Brotli & Συμπίεση GZip, προσαρμοσμένοι κανόνες προσωρινής αποθήκευσης, προστασία υπερανάληψης εύρους ζώνης, πιστοποιητικά SSL, προστασία hotlinking και μαύρη λίστα IP.

Το Analytics μπορεί να προβληθεί από τον κύριο πίνακα ελέγχου σας και μπορείτε επίσης να δείτε στατιστικά στοιχεία κρυφής μνήμης εύρους ζώνης, χρήση επισκεψιμότητας, σφάλματα και άλλα.

BunnyCDN Pull Zone

Η δομή χαμηλών τιμών του BunnyCDN το ξεχωρίζει από το πλήθος.

Μόλις λήξει η δωρεάν δοκιμή 14 ημερών, θα χρεωθείτε ανάλογα με το εύρος ζώνης που χρησιμοποιείτε. Η εταιρεία χρεώνει 0,01 $ / GB για τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, 0,03 $ / GB για την Ασία και την Ωκεανία, 0,045 $ / GB για τη Νότια Αμερική και 0,06 $ / GB για τη Νότια Αφρική.

Οι παραπάνω τιμές δεν μειώνονται με τη χρήση, αλλά οι τιμές μειώνονται εάν επιλέξετε την τιμή όγκου. Αυτή η επιλογή μειώνει την πρόσβασή σας σε μόνο οκτώ κέντρα δεδομένων στο δίκτυο, αλλά θα μειώσει τις τιμές σε μόνο 0,005 $ / GB. Το ποσοστό συνεχίζει να μειώνεται καθώς αυξάνεται η χρήση του εύρους ζώνης.

Ένα άλλο μπόνους είναι το BunnyCDN δεν έχει ελάχιστη μηνιαία χρέωση – χρεώνεστε μόνο για ό, τι χρησιμοποιείτε.

Στατιστικά στοιχεία BunnyCDN

Είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί το BunnyCDN είναι μια τόσο ελκυστική επιλογή για χρήστες WordPress. Το δίκτυο παράδοσης περιεχομένου διαθέτει μια εντυπωσιακή λίστα δυνατοτήτων, μια ειδική προσθήκη WordPress που κάνει τη ρύθμιση απλή, έναν φιλικό προς τον χρήστη πίνακα ελέγχου και μια δομή τιμολόγησης που λίγες άλλες premium υπηρεσίες CDN μπορούν να ταιριάζουν.

Έχει επίσης μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε την υπηρεσία χωρίς να εισαγάγετε λεπτομέρειες πληρωμής.

Αξιότιμες αναφορές

Open-source CDN js Το Delivr, από το Prospect One, δημιουργήθηκε για προγραμματιστές και είναι δωρεάν για χρήση χωρίς να ισχύουν όρια εύρους ζώνης.

Η υπηρεσία μπορεί να λειτουργήσει λόγω της υποστήριξης δικτύων παράδοσης περιεχομένου όπως StackPath, Cloudflare, Fastly, NS1 και PerfOps. Έτσι καταφέρνει να προσφέρει ένα επιβλητικό 750 σημεία παρουσίας.

Όπως θα περίμενε κανείς, το jsDelivr είναι δημοφιλές στους προγραμματιστές και προγραμματιστές του WordPress που δημοσιεύουν το λογισμικό τους στο GitHub.

Δίκτυο jsDelivr

Η Sucuri είναι μια διαδικτυακή εταιρεία ασφάλειας που βοηθά τους ιδιοκτήτες ιστότοπων να αποτρέψουν τις επιθέσεις. Το πρόσθετο ασφαλείας του WordPress μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σκληρύνει τον ιστότοπό σας και να σαρώσει για κακόβουλο λογισμικό και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Το βασικό σχέδιο ασφάλειας της εταιρείας ανέρχεται σε 199,99 $ ετησίως, με πραγματικό επιτόκιο 16,67 $ το μήνα. Εκτός από τη σάρωση κακόβουλου λογισμικού και τον προηγμένο μετριασμό του DDoS, τα σχέδια ασφαλείας του περιλαμβάνουν επίσης ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου.

Το Sucuri CDN έχει 11 σημεία παρουσίας σε όλο τον κόσμο και διαθέτει συνδέσεις HTTP / 2 και πολλές επιλογές προσωρινής αποθήκευσης.

Πιστεύω ότι άλλα δίκτυα παράδοσης περιεχομένου που ανέφερα σε αυτό το άρθρο είναι πιο ευέλικτα και σας δίνουν πρόσβαση σε ένα μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο, αλλά το Sucuri είναι μια προσιτή λύση και σας δίνει πρόσβαση σε premium λειτουργίες ασφαλείας WordPress που δεν διαθέτουν άλλα δίκτυα παράδοσης περιεχομένου.

Διαχειρισμένες εταιρείες φιλοξενίας WordPress

Οι διαχειριζόμενες εταιρείες φιλοξενίας WordPress μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον χρόνο που ξοδεύετε διατηρώντας τους ιστότοπους του WordPress συγκεντρώνοντας κοινές εργασίες διαχειριστή ιστότοπων, όπως αντίγραφα ασφαλείας, ασφάλεια, ενημερώσεις, στάση ιστότοπων, διαχείριση αρχείων και άλλα.

Πολλές εταιρίες φιλοξενίας WordPress υψηλής ποιότητας, όπως οι Kinsta, Flywheel και WP Engine προσφέρουν επίσης στους πελάτες πρόσβαση σε δίκτυο παράδοσης περιεχομένου.

Αυτός είναι ένας πρακτικός τρόπος χρήσης ενός δικτύου παράδοσης περιεχομένου, καθώς η διαχειριζόμενη εταιρεία φιλοξενίας ρυθμίζει τα πάντα για εσάς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε το CDN μέσω του λογαριασμού φιλοξενίας σας.

Kinsta CDN

Φροντίστε να ελέγξετε πόσο παρέχεται εύρος ζώνης και ποιο δίκτυο παράδοσης περιεχομένου προσφέρει η διαχειριζόμενη εταιρεία φιλοξενίας WordPress για να διασφαλίσετε ότι πληροί τις απαιτήσεις σας. Εάν δεν το κάνετε, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε άλλο δίκτυο παράδοσης περιεχομένου, εάν το επιθυμείτε.

Για αναφορά, το CDN του Kinsta χρησιμοποιεί KeyCDN, το WP Engine χρησιμοποιεί Cloudflare και το FlyWheel χρησιμοποιεί γρήγορα.

Διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με τις πιο διαχειριζόμενες εταιρείες φιλοξενίας WordPress για καλύτερη κατανόηση των πλεονεκτημάτων της διαχειριζόμενης φιλοξενίας.

Τελικές σκέψεις

Με μεγάλη έμφαση στα όμορφα σχέδια και τη δημιουργία εξαιρετικού περιεχομένου, είναι εύκολο να παραβλέψουμε τη σημασία της ταχύτητας της σελίδας.

Αλλά η ταχύτητα μπορεί να σκοτώσει – τον ιστότοπό σας, δηλαδή.

Θυμάμαι: Η Google δεν ενδιαφέρεται για την κατάταξη αργών, αργών ιστότοπων. Επιπλέον, οι επισκέπτες σας δεν ενδιαφέρονται ούτε για έναν αργό ιστότοπο. Υπήρξαν πολλές μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι τα ποσοστά μετατροπής επηρεάζονται σημαντικά από τους χρόνους φόρτωσης.

Αυτό σημαίνει ότι ένας αργός ιστότοπος απομακρύνει τους πελάτες από την πόρτα, καθώς και τους αναγκάζει να ξοδέψουν τα μετρητά τους. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτός δεν είναι ένας βιώσιμος τρόπος για να κάνετε επιχειρήσεις.

Η χρήση ενός CDN είναι ένα αξιόλογο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την επίλυση αυτού του προβλήματος, τη διαχείριση του ζητήματος της γεωγραφικής απόστασης μεταξύ χρήστη και διακομιστή αποθηκεύοντας τον ιστότοπό σας σε διακομιστές που βρίσκονται σε στρατηγική τοποθεσία σε όλο τον κόσμο. Συνδέοντας τους χρήστες σας με τον πλησιέστερο διακομιστή, τα πολύτιμα δευτερόλεπτα αποκόπτονται από τους χρόνους φόρτωσης.

Αν σας ενδιαφέρει να εγκαταστήσετε ένα CDN για τον ιστότοπό σας, η σημερινή λίστα προσφέρει μερικά από τα καλύτερα CDN συμβατά με WordPress για όλους τους προϋπολογισμούς. Εάν εξακολουθείτε να είστε στο περιβόλι, εξετάστε το ενδεχόμενο να δοκιμάσετε μία από τις δωρεάν υπηρεσίες που έχουμε αναφέρει και δείτε πόσο ένα CDN μπορεί να ενισχύσει την απόδοση του ιστότοπού σας.

* Για μια πιο εμπεριστατωμένη εισαγωγή στα CDN, ρίξτε μια ματιά σε μια προηγούμενη ανάρτησή μας: Τι είναι το CDN?.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me