Πώς να χρησιμοποιήσετε το Pingdom για να μετρήσετε (και να παρακολουθήσετε) την ταχύτητα και την απόδοση ενός ιστότοπου – Αποτελεσματικά!

Προσφορές WordPress


Οι τακτικοί αναγνώστες μπορεί να θυμούνται ότι λίγο πριν εξέτασα ένα από τα αγαπημένα μου εργαλεία δοκιμής ταχύτητας ιστότοπου: το GTMetrix. Ο έλεγχος ταχύτητας είναι απαραίτητη για όλους τους κατόχους ιστότοπων, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για το πόσο γρήγορα φορτώνουν οι ιστότοποί μας υπό διάφορες συνθήκες και σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξω μια ματιά στο Pingdom, ένα από τα πιο γνωστά εργαλεία παρακολούθησης ιστοτόπων και δοκιμών ταχύτητας που διατίθενται σήμερα. Με την πρώτη ματιά, το Pingdom μπορεί να φαίνεται σαν ένα σχετικά απλό εργαλείο δοκιμών – λόγω της φαινομενικά βασικής δοκιμής δωρεάν ταχύτητας – αλλά μόλις εγγραφείτε ένας ολόκληρος κόσμος άλλων δυνατοτήτων καθίσταται διαθέσιμος.

Ξεκινώντας με το προαναφερθέν δωρεάν εργαλείο δοκιμής ταχύτητας και πώς να το χρησιμοποιήσετε, ας ρίξουμε μια ματιά σε όλα όσα έχει να προσφέρει το Pingdom.

Δωρεάν δοκιμές ταχύτητας

Εάν το μόνο που χρειάζεστε είναι μια γρήγορη ανάλυση ιστότοπου, μεταβείτε στα Εργαλεία Pingdom, εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας, κάντε κλικ στην επιλογή “Έναρξη δοκιμής” και περιμένετε να εμφανιστούν τα αποτελέσματα. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα θα δείτε κάτι σαν αυτό:

Ανάλυση ιστότοπου Pingdom

Όπως θα περίμενε κανείς, το WinningWP είναι ένας σχετικά καλά βελτιστοποιημένος ιστότοπος, οπότε δεν υπάρχουν πραγματικά προβλήματα στην λίστα. Ωστόσο, πάρτε έναν άλλο ιστότοπο – το wordpress.org, για παράδειγμα – και θα παρατηρήσετε αμέσως μερικά προβλήματα. Για να εμβαθύνετε σε κάθε ζήτημα, κάντε κλικ στα βέλη επέκτασης (στα δεξιά κάθε ζητήματος επιστρέφει το Pingdom) για περισσότερες λεπτομέρειες για κάθε.

Ζητήματα ταχύτητας Pingdom

Χρησιμοποιώ δοκιμές ταχύτητας όπως αυτό όταν έχω ολοκληρώσει τις εργασίες ανάπτυξης σε ένα έργο. Όταν ξεκινάτε έναν ιστότοπο, υπάρχουν τόσα πολλά μικρά πράγματα που πρέπει να τείνετε να είναι φυσιολογικό να ξεχάσετε μερικά από αυτά. Εργαλεία όπως αυτό μου επιτρέπουν να εξετάσω κάθε θέμα και να επεξεργαστώ τις αντίστοιχες λύσεις.

Κάτι που πολλοί αρχάριοι χρήστες δεν αντιλαμβάνονται, είναι ότι είναι σημαντικό να δοκιμάσετε περισσότερα από την αρχική σελίδα του ιστότοπού σας. Το μεμονωμένο άρθρο, το προϊόν και άλλες σελίδες πιθανότατα θα έχουν πολύ διαφορετικά αποτελέσματα και, όταν προέρχονται από μηχανές αναζήτησης και άλλους συνδέσμους προς τον ιστότοπό σας, οι επισκέπτες πιθανότατα θα φτάνουν μόνο σε αυτούς τους τύπους σελίδων.

Ωστόσο, το Pingdom σας δίνει περισσότερα από τη λίστα ζητημάτων. Μπορείτε επίσης να δείτε το μέγεθος του περιεχομένου κατά τύπο περιεχομένου, το μέγεθος του περιεχομένου κατά τομέα, τα διάφορα αιτήματα που υποβάλλονται από τον τομέα και όλα τα αιτήματα αρχείων σε μια εξαιρετικά χρήσιμη μορφή «καταρράκτη» (δείχνει την ακριβή σειρά με την οποία κάθε στοιχείο φορτώνεται στη σελίδα – περισσότερα σχετικά με αυτό παρακάτω.

Το Pingdom ζητά καταρράκτη

Το ένα εργαλείο που το Pingdom δεν σας δίνει (αλλά το GTmetrix κάνει) είναι μια ξεχωριστή προβολή για τις βαθμολογίες PageSpeed ​​και YSlow, αλλά, γενικά, το Pingdom σας παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για να αναλύσετε τον ιστότοπό σας και να το κάνετε γρηγορότερο. Ο ιστότοπος Pingdom επίσης πρόσφατα ενημερώθηκε για να τον παρουσιάσει όμορφα – ας ρίξουμε μια ματιά:

Πληροφορίες απόδοσης

Αυτή είναι η ενότητα που χρησιμοποιώ περισσότερο κατά τη δοκιμή ιστότοπων – λειτουργεί ως λίστα ελέγχου που μπορείτε να διαβάσετε για να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο γρήγορο. Απλώς κάντε κλικ στα βέλη για να δείτε λεπτομέρειες και ακολουθήστε τις οδηγίες για την επίλυση των προβλημάτων. Σημείωση: Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να μην έχετε τον έλεγχο σε όλα όσα χρειάζεστε για να αυξήσετε τη βαθμολογία στο 100%, αλλά αυτό είναι εντάξει – ο στόχος είναι να σημειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερα. Μην τονίζετε εάν έχετε ακόμα μερικές δύσκολες λύσεις με κίτρινες προειδοποιήσεις στο τέλος των προσπαθειών σας.

Πληροφορίες απόδοσης Pingdom

Κωδικοί απόκρισης

Η ενότητα κωδικών απόκρισης είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν ο ιστότοπός σας έχει τεθεί σε λειτουργία για λίγο και σας ενημερώνει για το τι συμβαίνει με όλους τους πόρους που φορτώνετε στη σελίδα. Οι καταστάσεις διακόσια και 300 κατηγοριών είναι συνήθως Α-ΟΚ, αλλά θα θέλετε να εξαλείψετε όλα τα σφάλματα 400 και 500 κατηγοριών.

Κωδικοί απόκρισης Pingdom

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον καταρράκτη (περισσότερα σε αυτό σε μια στιγμή) για να μάθετε ποιοι πόροι σας δίνουν σφάλματα 404 και 500 και να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να τα αφαιρέσετε ή να τροποποιήσετε τον ιστότοπό σας.

Ανάλυση περιεχομένου και αιτήματος

Υπάρχουν τέσσερις πίνακες που σας παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη διανομή του περιεχομένου σας και τα αιτήματά σας.

Αίτημα Pingdom και ανάλυση περιεχομένου

Μέγεθος περιεχομένου ανά τύπο περιεχομένου παραθέτει όλα τα στοιχεία σας ομαδοποιημένα ανά τύπο – εικόνες, σενάρια, CSS, HTML και ούτω καθεξής – και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να εξαλείψετε τυχόν προφανή ζητήματα. Η φόρτωση 20MB εικόνων σε μια σελίδα συνήθως σημαίνει ότι πρέπει να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες σας, η φόρτωση 2MB JavaScript σημαίνει ότι πρέπει να είστε πιο αποτελεσματικοί στη χρήση των σεναρίων.

ο αιτήματα ανά τύπο περιεχομένου Ο πίνακας δείχνει τον αριθμό των αιτημάτων που υποβάλλει ο ιστότοπός σας – έναν άλλο τρόπο βελτιστοποίησης του ιστότοπού σας. Αν τραβάτε 49 διαφορετικά σενάρια όπως κάνει αυτός ο δοκιμαστικός ιστότοπος, ίσως είναι καιρός να τα συνδυάσετε σε ένα (ή τουλάχιστον σε μερικά).

Μέγεθος περιεχομένου ανά τομέα και αιτήματα ανά τομέα εμφάνιση παρόμοιων πληροφοριών σχετικά με την προέλευση του περιεχομένου σας. Θέλετε να φορτώσετε περιεχόμενο κυρίως από τοπικές πηγές ή από δίκτυα παράδοσης περιεχομένου. Εάν φορτώνετε πολύ περιεχόμενο από πηγές εκτός ιστότοπου, ενδέχεται να κινδυνεύσετε να επιβραδύνετε τον ιστότοπό σας εάν πρέπει να περιμένει τις αργές απαντήσεις άλλων.

Ο καταρράκτης

Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείται από προγραμματιστές παντού για να αποκτήσει μια οπτική κατανόηση του τρόπου φόρτωσης των ιστότοπων και των σημείων συμφόρησης. Δείχνει πληθώρα πληροφοριών, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε τα βέλη επέκτασης για να φτάσετε στις λεπτομέρειες κάθε αιτήματος.

Καταρράκτης Pingdom

Το εικονίδιο στα αριστερά υποδεικνύει τον τύπο του περιεχομένου που ζητείται. Εάν η απάντηση δεν είναι της τάξης των 200, θα δείτε ένα εικονίδιο ειδοποίησης – τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω του για περισσότερες πληροφορίες. Στη συνέχεια έρχεται η διεύθυνση URL του αιτήματος και το μέγεθος του αιτήματος. Τέλος, υπάρχει ένα οριζόντιο γράφημα ράβδων που σας δείχνει πότε και πώς φορτώθηκε ο πόρος.

Όσο πιο δεξιά ξεκινά η γραμμή, τόσο αργότερα φορτώνεται ο πόρος. Το μήκος της γραμμής δείχνει το χρόνο φόρτωσης, κατανεμημένο σε DNS, SSL, σύνδεση, αναμονή, αποστολή και λήψη.

Για τοπικούς πόρους, είναι καλή ιδέα να παρακολουθείτε τα μεγέθη σύνδεσης. Οι μακροχρόνιοι χρόνοι σύνδεσης μπορεί να υποδηλώνουν πρόβλημα με τον κεντρικό υπολογιστή σας – υποθέτοντας ότι ο ιστότοπός σας είναι σε καλή κατάσταση. Αναζητήστε μεγάλες γραμμές που εμποδίζουν τη φόρτωση του ιστότοπού σας ή εξωτερικούς πόρους με μεγάλο χρονοδιάγραμμα DNS ή άλλη μέτρηση – πρέπει να εξαλειφθούν.

Χαρακτηριστικά Pro

Παρόλο που η δωρεάν έκδοση φαίνεται ωραία, δεν προσφέρει πραγματικά τίποτα ουσιαστικό πέρα ​​από το GTmetrix. Ωστόσο, όταν παίρνετε έναν επαγγελματικό λογαριασμό, το Pingdom γίνεται ένα ισχυρό εύχρηστο χαρακτηριστικό. Ας ρίξουμε μια ματιά σε όλα όσα μπορείτε να κάνετε με το Pingdom Pro.

Παρακολούθηση χρόνου λειτουργίας

Παρακολούθηση χρόνου λειτουργίας (ο οικοδεσπότης σας μπορεί να μην είναι τόσο αξιόπιστος όσο νομίζετε ότι είναι ο πιο βασικός τύπος παρακολούθησης που προσφέρει το Pingdom. Αποτελείται από ένα γράφημα που συνδυάζει τον μέσο χρόνο απόκρισης με οποιοδήποτε χρόνο διακοπής λειτουργίας του ιστότοπού σας. Ενημέρωσα πρόσφατα τον ιστότοπό μου, παίρνοντας τον εκτός σύνδεσης για περίπου τρεις ημέρες. Ρίξτε μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε το Pingdom:

Έλεγχος χρόνου λειτουργίας Pingdom

Ως γρήγορη δοκιμή, έβγαλα τον ιστότοπό μου για τέσσερα έως πέντε λεπτά για να δω αν θα το πιάσει το Pingdom. Όπως μπορείτε να δείτε από το μικροσκοπικό κόκκινο pip κάτω, το έκανα – Έλαβα ακόμη και ένα email μέσα σε δύο λεπτά από την κατάργηση του ιστότοπου. Πολύ εντυπωσιακό!

Οι αναφορές χρόνου λειτουργίας δείχνουν αρχεία καταγραφής χρόνου απόκρισης, αρχεία καταγραφής αποτελεσμάτων δοκιμής (από πολλές τοποθεσίες), λήψη αρχείων PDF, αποτελέσματα CSV και άλλα.

Αναφορές ταχύτητας σελίδας

Οι αναφορές ταχύτητας σελίδας είναι οι ίδιες με το δωρεάν εργαλείο στον ιστότοπο σε συνδυασμό με ιστορικά δεδομένα – εξαιρετικό για την αντιμετώπιση δυσάρεστων τάσεων ή βραδύτητας που σχετίζεται με τον κώδικα.

Ιστορικό ταχύτητας σελίδας Pingdom

Αναφορές συναλλαγών

Οι αναφορές συναλλαγών είναι μία από τις πιο ισχυρές δυνατότητες του Pingdom. Σας επιτρέπουν να διασφαλίσετε ότι οι αλληλεπιδράσεις χρηστών που εκτείνονται σε πολλές ενέργειες και σελίδες λειτουργούν ομαλά και είναι πολύτιμες για καταστήματα ιστού, εφαρμογές SaaS και άλλους ιστότοπους που βασίζονται στην αλληλεπίδραση.

Αναφορές συναλλαγών Pingdom

Η ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε έναν απλό επεξεργαστή για να πείτε στο Pingdom πώς να πλοηγηθείτε στον ιστότοπό σας και πώς να ελέγξετε τα αποτελέσματα. Θα μπορούσατε να δώσετε εντολή στο Pingdom να φορτώσει την αρχική σας σελίδα, να βεβαιωθείτε ότι δίνει κωδικό κατάστασης 200, να συμπληρώσετε ένα πεδίο αναζήτησης και, στη συνέχεια, να μεταβείτε σε ένα αποτέλεσμα.

Σημείωση: Το Pingdom διαθέτει ένα εξαιρετικό βίντεο εκμάθησης σχετικά με τις αναφορές συναλλαγών και τον τρόπο ρύθμισής τους. Σας προτείνω να ρίξετε μια ματιά.

Παρακολούθηση πραγματικού χρήστη

Οι δοκιμές ταχύτητας σελίδας τείνουν να είναι τεχνητές. Εσείς φορτώστε τον ιστότοπό σας στο πρόγραμμα περιήγησής σας ή εσείς ξεκινήστε μια δοκιμή χρησιμοποιώντας μια εξωτερική υπηρεσία όπως το Pingdom. Αυτά είναι υπέροχα και ακολουθούν ως επί το πλείστον ό, τι πραγματικά συμβαίνει στην πραγματικότητα – αν και όχι πάντα.

Η παρακολούθηση των πραγματικών χρηστών σας δίνει λίγο κώδικα για προσθήκη στον ιστότοπό σας – όπως και το Google Analytics. Μόλις προστεθεί, θα δείτε πραγματικός δεδομένα κυλούν μέσα. Θα δείτε πόσο καιρό χρειάστηκε η φόρτωση του ιστότοπού σας για πραγματικούς επισκέπτες, σε αντίθεση με εσάς ή κάποιο αυτοματοποιημένο bot.

Τα πραγματικά δεδομένα θα σας δώσουν περισσότερες πληροφορίες πέρα ​​από τις διαθέσιμες θέσεις δοκιμών, καθώς οι επισκέπτες σας θα προέρχονται από όλο τον κόσμο. Μπορείτε να ορίσετε τις συνθήκες χρόνου φόρτωσης για ικανοποιημένους, ανεκτικούς και απογοητευμένους επισκέπτες για να τμηματοποιήσετε καλύτερα την προβολή σας.

Παρακολούθηση πραγματικού χρήστη Pingdom

Ειδοποιήσεις

Το Pingdom σας προσφέρει ένα βασικό σύστημα προειδοποίησης έξω από το κουτί. Μπορείτε να λάβετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βασικές ειδοποιήσεις εφαρμογών και μηνύματα SMS. Όταν κατέβασα τον ιστότοπό μου, έλαβα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντός δύο λεπτών – αυτό ήταν περισσότερο από αρκετό για τους σκοπούς μου.

Εάν εργάζεστε με μια μεγάλη εφαρμογή, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε το Being Manager του Pingdom, το οποίο στοχεύει να στείλει την «σωστή ειδοποίηση στο σωστό άτομο τη σωστή στιγμή». Θα χρειαστείτε τον ακριβό προηγμένο λογαριασμό, αλλά μπορεί να αξίζει την επένδυσή σας.

Μπορείτε να προσθέσετε μέλη της ομάδας, να ορίσετε ποιος θα λαμβάνει ειδοποιήσεις, να προγραμματίζει ώρες συντήρησης και να κάνει πολλά περισσότερα. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ο ίδιος, αλλά, βάσει του βίντεο Beep Manager του Pingdom, σκέφτομαι να το εφαρμόσω για ένα έργο στο οποίο δουλεύω..

Ολοκληρώσεις

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το API του Pingdom για να ρυθμίσετε ορισμένα προηγμένα εργαλεία για εσάς. Επί του παρόντος, το Liberato και τα webhooks είναι διαθέσιμα. Όταν χρησιμοποιείτε webhooks, το Pingdom θα στέλνει δεδομένα POST σε μια διεύθυνση URL της επιλογής σας και μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτά τα δεδομένα και να τα χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε.

Μπορείτε να ενσωματώσετε το Pingdom με τα δικά σας εργαλεία διαχείρισης συμβάντων, να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σχετικά με το χρόνο διακοπής λειτουργίας για ιστότοπους πελατών, να δημιουργήσετε τον δικό σας πίνακα ελέγχου στατιστικών στοιχείων και ούτω καθεξής.

Η εφαρμογή Pingdom για κινητά

Το Pingdom διαθέτει μια εξαιρετικά εύχρηστη εφαρμογή για κινητά (διαθέσιμη τόσο για Android όσο και για iPhone) που λειτουργεί εξαιρετικά και φαίνεται εκπληκτική. Είναι ένας θαυμάσιος σύντροφος για τη λήψη ειδοποιήσεων και την ενημέρωσή σας σχετικά με τους ιστότοπούς σας όπου κι αν βρίσκεστε.

Για λόγους δοκιμής, ενημέρωσα τον κώδικα του ιστότοπού μου και έκανα ένα πρόβλημα που προκάλεσε τον ιστότοπό μου να προκαλέσει σφάλμα 500 διακομιστή. Λίγο αργότερα, το έλαβα στην εφαρμογή για κινητά:

Εφαρμογή Pingdom για κινητά - Στιγμιότυπα οθόνης

Η εφαρμογή για κινητά εμφανίζει επίσης βασικά δεδομένα, όπως ελέγχους χρόνου απόκρισης και χρόνου λειτουργίας. Είναι ένα μεγάλο μπόνους στον επαγγελματικό λογαριασμό σας που είναι πραγματικά μια χαρά στη χρήση – κάτι που είναι σχετικά σπάνιο για υπηρεσίες που δεν προέρχονταν από πλατφόρμες για κινητά.

Τιμολόγηση Pingdom

Από τη μία πλευρά, το Pingdom είναι ακριβό, από την άλλη, δεν είναι ό, τι προσφέρει. Ο βασικός λογαριασμός κοστίζει 14,95 $ το μήνα και περιλαμβάνει δέκα επιταγές σε διαστήματα ενός λεπτού, μία προηγμένη επιταγή (συναλλαγή ή ταχύτητα σελίδας), παρακολούθηση πραγματικών χρηστών έως 100K προβολές σελίδας ανά μήνα, βασικές ειδοποιήσεις, 50 μηνύματα SMS ανά μήνα και υποστήριξη αργύρου (online και συνομιλία).

Όπως θα περιμένατε, οι λογαριασμοί υψηλότερου επιπέδου αυξάνουν τα πράγματα. Ο λογαριασμός για προχωρημένους (89,95 $ το μήνα) παρουσιάζει το Beep Manager. ο επαγγελματικός λογαριασμός 249 $ το μήνα προσθέτει συνδέσεις πολλών χρηστών, πληρωμές τιμολογίων, παρακολούθηση υποτομέων και ετικέτες για παρακολούθηση πραγματικών χρηστών και υποστήριξη χρυσού (συμπεριλαμβανομένης της τηλεφωνικής υποστήριξης).

Κατά τη γνώμη μου, οι τιμές μπορούν να φτάσουν πολύ κοντά στον επαγγελματικό λογαριασμό, αλλά αξίζουν τον κόπο. Εάν έχετε προσωπικό ιστολόγιο, ίσως να μην χρειαστείτε καν λογαριασμό Pingdom – αρκεί μια δωρεάν επιταγή τώρα και ξανά. Εάν είστε σοβαροί για τον προσωπικό σας ιστότοπο, τα 15 $ ανά μήνα θα πρέπει να είναι αποδεκτό κόστος.

Εάν λειτουργείτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε με δωρεάν επιταγές και, καθώς λαμβάνετε περισσότερες παραγγελίες, κάντε την επένδυση 45,95 $ το μήνα για να σας δώσουμε τρεις ελέγχους συναλλαγών. Εάν λάβετε μόνο μία επιπλέον πώληση το μήνα λόγω ενός καλά ελεγχόμενου ιστότοπου, θα έχει πληρώσει για τον εαυτό του.

συμπέρασμα

Έχοντας χρησιμοποιήσει τώρα για μερικές εβδομάδες, είμαι εξαιρετικά εντυπωσιασμένος με το Pingdom. Τόσο πολύ που έχω ήδη ακυρώσει το λογαριασμό μου GTmetrix και άλλαξα τα πάντα στο Pingdom. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα κακό με το GTmetrix, μου αρέσουν ακόμα οι υπηρεσίες τους, αλλά το Pingdom παρέχει ένα πολύ περισσότερα κτυπήστε για τα χρήματα σας.

Η Pingdom δημιούργησε μια υπηρεσία που είναι εξίσου χρήσιμη τόσο για τα άτομα που προσπαθούν να αναπτύξουν τους προσωπικούς τους ιστότοπους όσο και για πολύ μεγαλύτερες εταιρείες που βασίζονται στον ιστό. Ο πίνακας ελέγχου είναι μια χαρά για πλοήγηση, η εφαρμογή για κινητά είναι εξαιρετικά χρήσιμη και η βοήθεια του ιστότοπου είναι εξαιρετικά εύκολη στην κατανόηση και την παρακολούθηση.

Εν ολίγοις, είναι ασφαλές να πω ότι μπορώ να προτείνω ολόψυχα το Pingdom ως το γενικό καλύτερο διαδικτυακό εργαλείο μέτρησης και παρακολούθησης της απόδοσης του ιστότοπου.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map