Επεξήγηση φιλοξενίας WordPress: Κοινή χρήση, VPS, αφιερωμένη ή διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress – Ποια να επιλέξετε και γιατί ;!

Προσφορές WordPress


Εάν είστε νέοι στη φιλοξενία, η επεξεργασία του είδους της υπηρεσίας που χρειάζεστε μπορεί να φαίνεται σαν μια αποθαρρυντική εργασία με πολλούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Αλλά δεν πρέπει να είναι συντριπτικό – όπως με οποιαδήποτε απόφαση, θα υπάρχουν πράγματα που πρέπει απολύτως να έχετε και, μόλις βρείτε μερικές επιλογές που ταιριάζουν στο λογαριασμό, μπορείτε να μπείτε στη λεπτομέρεια για να περιορίσετε τη λίστα σας . Ας υποθέσουμε ότι επιλέγετε ένα εστιατόριο, για παράδειγμα: Τα πρώτα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε είναι ο τύπος φαγητού που θέλετε, η τοποθεσία και η τιμή. Μόλις βρείτε μερικά μέρη που ταιριάζουν στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας, μπορείτε να μπείτε στις κριτικές, στην ατμόσφαιρα και στις επιλογές μενού. Η επιλογή ενός οικοδεσπότη δεν διαφέρει από την επιλογή ενός εστιατορίου: Θα υπάρχουν μερικοί παραβάτες που θα περιορίσουν τη λίστα σας και, στη συνέχεια, οι λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να βρείτε την πιο κατάλληλη επιλογή για τις ανάγκες σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις τέσσερις διαφορετικές επιλογές φιλοξενίας – Shared Hosting, VPS (Virtual Private Server), Dedicated Hosting και Managed WordPress Hosting. Θα καλύψουμε τι είναι, γιατί διαφέρουν μεταξύ τους, πόσο κοστίζουν, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, πότε να επιλέξουν το καθένα και – ίσως το πιο σημαντικό – πότε να μην!

Contents

Τύποι φιλοξενίας WordPress (σύνδεσμοι ενότητας):

 • Κοινή φιλοξενία
 • Φιλοξενία VPS
 • Αφιερωμένη φιλοξενία
 • Διαχείριση φιλοξενίας WordPress

Κοινή φιλοξενία

Η αναλογία: Η κοινή φιλοξενία είναι το McDonald’s της φιλοξενίας. Το προϊόν δεν είναι απαίσιο (έχουμε όλοι ένα μπιφτέκι κάθε τόσο), αλλά δεν είναι κατάλληλο για κάθε περίπτωση – μάλλον, μια γρήγορη λύση χαμηλού κόστους χωρίς κουδούνια ή σφυρίχτρες.

Τα παξιμάδια και τα μπουλόνια

Η κοινή φιλοξενία βασίζεται στην προϋπόθεση ότι οι μικροί ιστότοποι απαιτούν λίγους πόρους. Ένας κοινόχρηστος διακομιστής περιέχει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, χρήστες, ο καθένας με έναν αριθμό διαφορετικών ιστότοπων. Το αποτέλεσμα είναι ένα φτηνό προϊόν που δεν είναι πολύ ισχυρό και συχνά εισάγει κάθε είδους ζητήματα που σχετίζονται με τον υπερπληθυσμό.

Το κόστος

Με βάση τέσσερις γνωστές εταιρείες φιλοξενίας που επιλέξαμε να αντιπροσωπεύσουμε καλύτερα αυτόν τον τύπο φιλοξενίας (αναφέρονται παρακάτω), το μέσο κόστος ενός ποιοτικού προγράμματος κοινής φιλοξενίας είναι περίπου μεταξύ $ 5 και $ 12 το μήνα, το οποίο δεν περιλαμβάνει αρχικές ευκαιρίες οι εταιρείες μπορούν να προσφέρουν (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Το DreamHost προσφέρει το φθηνότερο πρόγραμμα περίπου 2,59 $ το μήνα με μακροπρόθεσμη δέσμευση ή 4,95 $ το μήνα εάν πληρώνετε μηνιαίως.

Στο τέλος της ημέρας, ~ 10 $ το μήνα γενικά θα πρέπει να αγοράσετε μια κοινή υπηρεσία φιλοξενίας καλής ποιότητας.

Το καλό

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχει η κοινή φιλοξενία σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο τύπο είναι το γεγονός ότι είναι φτηνός. Δεν έχει πολύ περισσότερα για αυτό, αλλά μόνο η τιμή μπορεί να δικαιολογήσει τη χρήση κοινής φιλοξενίας σε πολλές περιπτώσεις.

Το κακό

Όλα τα ζητήματα σχετικά με την κοινή φιλοξενία προκύπτουν από το γεγονός ότι μοιράζεστε το ίδιο περιβάλλον με εκατοντάδες άλλους χρήστες και χιλιάδες άλλους ιστότοπους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τέσσερα κύρια προβλήματα:

 • Ιστότοποι διαφορετικοί από τους δικούς σας ενδέχεται να χρησιμοποιούν δυσανάλογο ποσό πόρων στο διακομιστή, αφήνοντας λιγότερα για τους ιστότοπούς σας και έτσι τους καθυστερούν ή ακινητοποιούνται..
 • Ζητήματα ασφαλείας σε έναν λογαριασμό ενδέχεται να διαρρεύσουν στο δικό σας. Μπορείτε να προστατέψετε τον ιστότοπό σας με όλη τη φανταχτερή τεχνολογία που έχετε στη διάθεσή σας, αλλά ένα πρόβλημα σε επίπεδο διακομιστή μπορεί να σας επηρεάσει. Οι καλοί κοινόχρηστοι οικοδεσπότες πρέπει να χρησιμοποιούν απομόνωση για να το αποτρέψουν, αλλά δεν το κάνουν όλοι.
 • Ο χρόνος λειτουργίας και η αξιοπιστία μπορεί να είναι ένα σημαντικό ζήτημα σε κοινόχρηστα περιβάλλοντα. Δεδομένου ότι άλλοι ιστότοποι ενδέχεται να προκαλούν πόρους ή να προκαλούν ζητήματα ασφαλείας, όχι μόνο κινδυνεύετε, αλλά απλά δεν μπορείτε να πείτε πότε μπορεί να προκύψει ένα.
 • Η κοινή χρήση περιβάλλοντος σημαίνει ότι κανείς δεν έχει πραγματικό έλεγχο στις ιδιαιτερότητες των διακομιστών του, με αποτέλεσμα τη ρύθμιση ενός μεγέθους για όλους. Αυτό είναι καλό για μικρούς ιστότοπους, αλλά, καθώς μεγαλώνετε, θα χρειαστείτε λίγο επιπλέον oomph.

Υπάρχουν και άλλα ζητήματα, αλλά τα περισσότερα προέρχονται από ένα από αυτά – και όλα έχουν να κάνουν με το κοινό περιβάλλον.

Αρχικές εκπτώσεις

Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τις κοινόχρηστες τιμές φιλοξενίας. Πολλοί οικοδεσπότες προσφέρουν μια αρχική έκπτωση που ισχύει έως την πρώτη σας ανανέωση. Η Bluehost, για παράδειγμα, προσφέρει ένα νέο πακέτο για 2,75 $ αντί της τιμής καταλόγου των 7,99 $.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο μεγάλες προειδοποιήσεις σε αυτήν τη συμφωνία:

 1. Συνήθως πρέπει να δεσμευτείτε για μακροπρόθεσμους όρους (~ δύο έως τρία χρόνια) για να λάβετε τις χαμηλότερες τιμές. Εάν δεσμευτείτε μόνο για ένα έτος, η συμφωνία δεν θα είναι τόσο γλυκιά.
 2. Αυτές οι τιμές ισχύουν μόνο για τον πρώτο κύκλο χρέωσης – μετά από αυτό, θα πρέπει να πληρώσετε την κανονική τιμή.

Οι περισσότεροι οικοδεσπότες σας επιτρέπουν να πληρώνετε για τρία χρόνια εκ των προτέρων, κάτι που σας επιτρέπει να κλειδώσετε την έκπτωση για τουλάχιστον τρία χρόνια. Αυτό σημαίνει υψηλότερο αρχικό κόστος.

Πότε να επιλέξετε Κοινόχρηστη φιλοξενία

Εάν σας προϋπολογισμός απλώς δεν επεκτείνεται στο επίπεδο ενός VPS ή μιας διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress (δείτε παρακάτω), τότε η κοινόχρηστη φιλοξενία είναι πραγματικά η μόνη επιλογή που απομένει. Αυτός ο τύπος φιλοξενίας έχει πολύ περισσότερο χρόνο διακοπής λειτουργίας και αναξιόπιστο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας θα είναι εκτός σύνδεσης για ημέρες στο τέλος κάθε εβδομάδας.

Συνήθιζα να φιλοξενώ τους ιστότοπούς μου στο Bluehost και, ενώ η παράσταση δεν ήταν εξαιρετική, οι ιστότοποί μου έφτασαν το 99% του χρόνου και ήταν αρκετό για να ξεφορτώσω την επιχείρησή μου.

Χρόνος αργίας μπορώ συχνά σας κοστίζει σημαντική επιχείρηση. Εάν έχετε έναν μικρό προϋπολογισμό, μην περιμένετε έως ότου μπορείτε να αποκτήσετε ένα VPS, αποκτήστε έναν κοινόχρηστο λογαριασμό τώρα και αλλάξτε όταν μπορείτε να.

Εάν έχετε ιστότοπους χαμηλής κυκλοφορίας, σχετικά ασήμαντους, η κοινόχρηστη φιλοξενία είναι ένας εξαιρετικός και φθηνός τρόπος για να τους διατηρήσετε στο διαδίκτυο. Προσωπικά ιστολόγια, ιστότοποι δοκιμών πελατών, αρχειοθετημένα έργα και έργα που δοκιμάζονται όλα ταιριάζουν απόλυτα στο κοινόχρηστο περιβάλλον.

Η κοινόχρηστη φιλοξενία είναι επίσης κατάλληλη για ανερχόμενους που δεν χρειάζονται μεγάλη απόδοση. Όταν ξεκινάτε την επιχείρησή σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κανείς να μην δει τον ιστότοπό σας τον πρώτο μήνα και θα αυξήσετε την επισκεψιμότητά σας αργά τους επόμενους μήνες. Μπορείτε να ξεκινήσετε από έναν κοινόχρηστο κεντρικό υπολογιστή για να εξοικονομήσετε χρήματα και να κάνετε εναλλαγή όταν περισσότερα άτομα αρχίζουν να επισκέπτονται τον ιστότοπό σας.

Εάν είστε νέοι στον κόσμο του ιστού και ο ιστότοπός σας δεν έχει κρίσιμη αποστολή, προτείνω να προχωρήσετε στο φθηνότερο σχέδιο που μπορείτε να βρείτε μόνο για το όφελος της εκμάθησης κάτι καινούργιου. Είναι εξαιρετική εμπειρία και έρευνα για περιόδους που μπορεί να χρειαστεί να λάβετε μια απόφαση μεταξύ προγράμματος 50 $ και 100 $ VPS.

Πότε να μείνετε μακριά από την Κοινή φιλοξενία

Η κοινόχρηστη φιλοξενία δεν είναι εξαιρετική όσον αφορά την αξιοπιστία, τους πόρους και την ασφάλεια. Εάν διαθέτετε έναν ιστότοπο με κρίσιμη αποστολή και μπορείτε να αντέξετε οικονομικά υψηλότερο επίπεδο φιλοξενίας, θα πρέπει να αποφύγετε την κοινή φιλοξενία.

Το να γνωρίζετε πότε να μην επιλέξετε κοινή χρήση φιλοξενίας είναι απλό: Εάν κανένα από τα σημεία στην ενότητα «Πότε να επιλέξετε Κοινή φιλοξενία» δεν ισχύει για εσάς, θα πρέπει να μείνετε μακριά.

Εάν χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, θα συνιστούσα να πηγαίνετε με ένα μη κοινόχρηστο περιβάλλον από την αρχή. Εάν κάποιος δεν μπορεί να δει το ιστολόγιό σας, έχετε χάσει έναν επισκέπτη. Εάν κάποιος δεν μπορεί να φτάσει σε ένα από τα προϊόντα σας, ενδέχεται να έχετε χάσει μια πώληση.

Μάθετε τι πληρώνετε

Ως κάποιος που ήταν και στις δύο πλευρές του γηπέδου (ως χρήστης φιλοξενίας και σε θέση διαχείρισης σε έναν οικοδεσπότη), η καλύτερη συμβουλή μου είναι να γνωρίζω τι πληρώνετε.

Εάν ξοδεύετε μόνο $ 5 έως $ 10 το μήνα για τη φιλοξενία, μην περιμένετε θαύματα. Όλοι οι γνωστοί κοινόχρηστοι οικοδεσπότες (τους οποίους θα καλύψουμε παρακάτω) είναι καλές εταιρείες. Δεν θέλουν να σας πάρουν. δεν λαμβάνουν σκόπιμα πόρους από τον ιστότοπό σας.

Είναι ειλικρινείς επιχειρήσεις που πωλούν ένα φτηνό προϊόν. Το προϊόν είναι εγγενώς ελαττωματικό, αλλά προσφέρει σε χιλιάδες πελάτες την ευκαιρία να έχουν αξιοπρεπή παρουσία στο διαδίκτυο.

Κοινόχρηστοι οικοδεσπότες

Σε καμία συγκεκριμένη σειρά, εδώ είναι τέσσερις πάροχοι που μπορούν να είναι αξιόπιστοι για να σας προσφέρουν σταθερή υπηρεσία στο βαθμό που η κοινή φιλοξενία ισχύει:

 • SiteGround
 • Φιλοξενία InMotion
 • DreamHost
 • Μπλε Χοστ

Φιλοξενία VPS

Η αναλογία: Στην αναλογία με θέμα το εστιατόριο, η φιλοξενία VPS είναι το Cheesecake Factory. Σίγουρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για αστέρια Michelin, αλλά είναι ένα εξαιρετικό εστιατόριο και, ανεξάρτητα από το γούστο σας, θα βρείτε κάτι που σας αρέσει στο μενού. Είναι πιθανό να μείνετε ικανοποιημένοι – ακόμα κι αν δεν το χρησιμοποιείτε για να διασκεδάσετε τον πιο διάσημο πελάτη σας.

Τα παξιμάδια και τα μπουλόνια

Το VPS (μερικές φορές αναφέρεται ως cloud hosting) είναι παρόμοιο με το κοινόχρηστο hosting, αλλά χρησιμοποιεί πιο ισχυρή τεχνολογία για να διαχωρίσει τους χρήστες στον ίδιο υπολογιστή. Σε σύγκριση με έναν κοινόχρηστο διακομιστή, όπου μπορεί να έχετε χιλιάδες γείτονες, τα συστήματα VPS διαθέτουν συνήθως πέντε έως 20.

Ο χαμηλότερος αριθμός δείχνει ήδη μικρότερο κίνδυνο από το φαινόμενο του κακού γείτονα, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι πως αυτοί οι χρήστες διαχωρίζονται. Τα συστήματα VPS χρησιμοποιούν έναν επόπτη που επιβλέπει ένα πλήρες εικονικό σύστημα για κάθε χρήστη.

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι ένας χρήστης δεν μπορεί να γλιτώσει τους πόρους ενός άλλου. Ένα μηχάνημα με 16 GB RAM και οκτώ χρήστες, για παράδειγμα, θα διαθέσει 2 GB σε κάθε χρήστη. Έτσι, εάν ένας από αυτούς τους χρήστες υπερβεί την κατανομή των 2 GB, ο ιστότοπός του ενδέχεται να παρουσιάσει σφάλμα – αλλά οι άλλοι ιστότοποι στον ίδιο υπολογιστή δεν θα επηρεαστούν.

Το κόστος

Οι τιμές στην φιλοξενία VPS ποικίλλουν πολύ. Εξετάσαμε τα φθηνότερα πακέτα από έξι εταιρείες (αναφέρονται παρακάτω) και οι τιμές κυμαίνονται από μόλις 5 $ έως 10 $, έως και 80 $.

Ένα αξιοπρεπές VPS χαμηλού επιπέδου θα πρέπει να φτάνει περίπου 20 $ έως 30 $. Το επίπεδο $ 50 έως $ 100 μπορεί άνετα να εκτελέσει τους περισσότερους ιστότοπους, αλλά, αν χρειάζεστε το επιπλέον oomph, υπάρχουν σχέδια VPS που φτάνουν τις χιλιάδες.

Τι πληρώνετε

Με τα συστήματα VPS, πληρώνετε για τρία βασικά πράγματα:

 • Η τεχνολογία VPS που παρέχει διαχωρισμό, επεκτασιμότητα και προστασία.
 • Πόροι όπως μνήμη, χρήση σκληρού δίσκου και εύρος ζώνης.
 • Μια «επιπλέον χρέωση» επειδή οι διακομιστές VPS διαθέτουν μόνο μερικούς χρήστες αντί εκατοντάδες – καθιστώντας πιο δύσκολη τη διατήρηση οικονομικά.

Το δεύτερο στοιχείο είναι το πιο σημαντικό γιατί πρέπει να γνωρίζετε τη χρήση των πόρων του ιστότοπού σας. Εάν διαθέτετε ιστότοπο που δημιουργεί 4 TB εύρους ζώνης, δεν θα μπορείτε να πάτε με το πακέτο Digital $ 5 $, αφού περιλαμβάνει μόνο 1 TB εύρους ζώνης.

Το καλό

Όλες οι θετικές πλευρές της φιλοξενίας VPS έχουν να κάνουν με το «V»: Virtual. Αυτό επιτρέπει καλύτερο διαχωρισμό, κλιμάκωση και ασφάλεια. Ας δούμε μερικές από τις ανεπιθύμητες ενέργειες.

 • Οι εικονικές παρουσίες λαμβάνουν ξεχωριστά όρια πόρων, αφαιρώντας την αβεβαιότητα και επιτρέποντας καλύτερο σχεδιασμό.
 • Ο κακόβουλος κώδικας που μολύνει πολλές εικονικές παρουσίες μέσω του επόπτη δεν είναι άγνωστος, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιος. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι τα ζητήματα ασφαλείας σε άλλο λογαριασμό δεν θα επηρεάσουν το δικό σας.
 • Δεδομένου ότι οι πόροι κατανέμονται αντί να συγκεντρώνονται, τα συστήματα VPS μπορούν να κλιμακωθούν εύκολα, καθιστώντας τα τέλεια για δυναμικά αναπτυσσόμενες ιστοσελίδες.
 • Μια εικονική παρουσία είναι ένα αυτόνομο επίπεδο λογισμικού που περιλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα και όλα τα άλλα κομμάτια που θα χρειαστείτε. Από άποψη ευελιξίας, αυτό είναι περίπου ισοδύναμο με το να έχετε τον δικό σας αποκλειστικό διακομιστή, επιτρέποντας έτσι μεγαλύτερο έλεγχο στο περιβάλλον σας.

Το κακό

Δεν υπάρχουν πραγματικά μειονεκτήματα στα συστήματα VPS. Τυχόν μειονεκτήματα πρέπει να μετρηθούν έναντι του στόχου του ιστότοπού σας. Θα εξετάσουμε μερικά από αυτά τα ζητήματα, αλλά λάβετε υπόψη αυτές τις αλλαγές από έργο σε έργο.

 • Εάν έχετε υψηλά εξειδικευμένος ιστότοπος όπου μπορεί να θέλετε να έχετε έλεγχο σε επίπεδο υλικού, η ειδική φιλοξενία μπορεί να είναι περισσότερο στο δρομάκι σας. Τα συστήματα VPS είναι ευέλικτα, αλλά όχι απεριόριστα.
 • Εάν χρειάζεστε ένα γρήγορο μέρος για να αποθηκεύσετε έναν ιστότοπο, τα συστήματα VPS μπορεί να είναι λίγο ακριβά και περιττά
 • Εάν διαθέτετε ιστότοπο WordPress, θα πρέπει να εξετάσετε εναλλακτικά τη διαχείριση φιλοξενίας WordPress. Το VPS είναι πιο ευέλικτο, αλλά, λόγω της εξαιρετικά συντονισμένης φύσης της διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress, συνήθως κερδίζει το VPS με ταχύτητα και ασφάλεια.

Πότε να επιλέξετε VPS Hosting

Η απόφαση για το αν το VPS είναι για εσάς δεν πρέπει να είναι πολύ δύσκολο, γιατί μπορείτε να το φτάσετε μέσω της εξάλειψης. Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις για να αναρωτηθείτε:

Είναι το έργο μου μικρό, ένα τεστ ή με περιορισμένο προϋπολογισμό; Με άλλα λόγια, έχει κάποια από τις ιδιότητες που θα την πληρούσαν για κοινόχρηστο λογαριασμό; Εάν η απάντηση είναι όχι, το επόμενο που πρέπει να αποκλειστεί είναι η φιλοξενία.

Περισσότερα για VPS έναντι κοινόχρηστης φιλοξενίας

Απαιτεί το έργο μου ένα εξαιρετικά συντονισμένο περιβάλλον όπου εγώ πρέπει λειτουργούν όλα τα sysadmin, όπως να βεβαιωθείτε ότι το λειτουργικό σύστημα είναι ενημερωμένο και να εγκαταστήσετε τυχόν πακέτα που ίσως χρειαστείτε; Επίσης, έχω την απαραίτητη τεχνογνωσία για τη διαχείριση ενός διακομιστή μόνος μου?

Εάν η απάντηση είναι όχι σε κανένα από αυτά, τότε αποκλείσαμε την αποκλειστική φιλοξενία. Σας συμβουλεύω να σκεφτείτε δύο φορές εάν η απάντησή σας είναι ναι. Εάν δεν είστε πολύ ικανοί στη διαχείριση διακομιστή, θα καταλήξετε να δημιουργήσετε ένα κακώς συντονισμένο περιβάλλον – ένα προκαθορισμένο VPS θα ήταν πολύ καλύτερο.

Τώρα έχουμε μείνει με τη διαχείριση φιλοξενίας WordPress. Πρώτα απ ‘όλα: Ο ιστότοπός σας βασίζεται στο WordPress; Εάν δεν είναι, τότε το VPS είναι η επιλογή για εσάς. Εάν είναι, ρίξτε μια ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress παρακάτω και αποφασίστε μόνοι σας.

Η στάση μου είναι: Εάν έχω έναν ιστότοπο WordPress, θα επιλέγω σχεδόν πάντα τη διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress – ειδικά αν σκοπεύω να βγάλω χρήματα από αυτόν. Διαφορετικά, ενδέχεται να βάλω κάποιους ιστότοπους WordPress σε ένα VPS μόνο για να εξοικονομήσω χρήματα.

Πότε να μείνετε μακριά από το VPS Hosting

Δεν υπάρχει σενάριο όπου θα σας συμβούλευα να μείνετε μακριά από τη φιλοξενία VPS – Τα συστήματα VPS κλιμακώνονται πολύ καλά, οπότε, ακόμη και αν ο ιστότοπός σας λαμβάνει εκατομμύρια προβολές, μπορείτε να βρείτε ένα κατάλληλο σχέδιο. Για όλους εκτός από τους ιστότοπους με την υψηλότερη επισκεψιμότητα (σκεφτείτε τους The New York Times κ.λπ.) ή για επιχειρήσεις με πολύ συγκεκριμένες ανάγκες (σκεφτείτε μεγάλες τράπεζες κ.λπ.), τα σχέδια VPS είναι μια αξιοπρεπής επιλογή.

Με το VPS, η ερώτηση δεν είναι: «Πρέπει να μείνω μακριά;» Αλλά μάλλον: «Θα ήταν κάτι άλλο καλύτερο;» Συνολικά, δεν μπορείτε πραγματικά να πάρετε πολύ λάθος με ένα VPS – και, όταν αμφιβολία, είναι συνήθως μια αρκετά καλή εναλλακτική λύση (υπό την προϋπόθεση ότι γνωρίζετε τι κάνετε με αυτό).

Κεντρικοί υπολογιστές VPS

Τα προγράμματα VPS προσφέρονται από όλες σχεδόν τις εταιρείες φιλοξενίας, αλλά υπάρχει μεγαλύτερη διακύμανση στην ποιότητα των υπηρεσιών όταν πρόκειται για διακομιστές VPS. Ακολουθούν έξι εταιρείες που είναι γνωστές στην επιχείρηση και μπορούν να εμπιστευθούν την παροχή αποδεκτών υπηρεσιών:

 • Ναός πολυμέσων
 • Ψηφιακός Ωκεανός
 • SiteGround
 • DreamHost
 • Μπλε Χοστ
 • Linode

Αφιερωμένη φιλοξενία

Η αναλογία: Η ειδική φιλοξενία προτίθεται να επιλέξει ένα εστιατόριο υπέρ του μαγειρέματος στο σπίτι. Αφού χτίσετε την κουζίνα μόνοι σας. Απαιτείται υψηλό επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης για την επίτευξη αυτού, αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε το περιβάλλον και το προϊόν σας στις ανάγκες σας.

Τα παξιμάδια και τα μπουλόνια

Όταν αγοράζετε αποκλειστική φιλοξενία, αγοράζετε ένα κομμάτι υλικού και ένα μέρος για να αποθηκεύσετε αυτό το υλικό, με ελάχιστη συντήρηση. Μόλις το υλικό είναι στη θέση του, θα πρέπει να φροντίσετε τα πάντα, από την εγκατάσταση και τη λειτουργία έως τη ρύθμιση του λογισμικού διακομιστή ιστού (Nginx, Apache και όλα όσα συνεπάγεται).

Η εταιρεία φιλοξενίας θα αντικαταστήσει τα σπασμένα στοιχεία για εσάς (αυτό θα πρέπει να είναι ένα σπάνιο περιστατικό), αλλά θα πρέπει να διατηρήσετε τα πάντα από εσάς από απόσταση.

Η τιμή

Συγκρίναμε τα φθηνότερα σχέδια πέντε γνωστών εταιρειών φιλοξενίας (παρακάτω) και η αρχική τιμή χαμηλού κόστους είναι συνήθως περίπου 100 $. Η φθηνότερη επιλογή είναι το Hetzner στα ~ 50 $ (46,41 € για να είμαστε ακριβείς!), Το οποίο, όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν σας δίνει πολλούς πόρους.

Η χαμηλότερη τιμή που προτείνουμε είναι περίπου 100 $ – με τιμές που φθάνουν στο εύρος των 500 $ για λύσεις μεσαίου επιπέδου και πολύ χιλιάδες για μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Το καλό

Οι αποκλειστικοί διακομιστές έχουν δύο τεράστια πλεονεκτήματα: Είστε ο μοναδικός χρήστης του μηχανήματος που αγοράζετε και συνήθως έχετε πολύ μεγαλύτερο εύρος ζώνης.

Όντας ο μοναδικός λογαριασμός σε έναν διακομιστή, μπορείτε να αναιρέσετε εντελώς τα εφέ κακού γείτονα. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να παραλείψετε ορισμένους σύνθετους προμηθευτές και επόπτες όπως λογισμικό (που επιβλέπουν πολλά συστήματα VPS σε ένα μηχάνημα).

Μπορείτε να ρυθμίσετε όλο το περιβάλλον σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας – από το υλικό έως το διακομιστή – και να έχετε σάρωση κακόβουλου λογισμικού και άλλες προστασίες προσαρμοσμένες στις ακριβείς ανάγκες σας.

Η αποκλειστική φιλοξενία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν χρειάζεστε προσαρμοσμένα εργαλεία παρακολούθησης ή μια πολύ εξειδικευμένη διαδικασία ανάπτυξης – την οποία μπορείτε να ρυθμίσετε ακριβώς όπως απαιτείται.

Το κακό

Σχετικά με το μεγαλύτερο μειονέκτημα των αποκλειστικών διακομιστών είναι ότι πρέπει να κάνετε τα πάντα μόνοι σας. Πρέπει είτε να έχετε σημαντική τεχνογνωσία είτε ένα αξιόπιστο sysadmin (θα έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλα), κάτι που θα προσθέσει στο κόστος σας.

Άλλοι τύποι φιλοξενίας φροντίζουν πολλές εργασίες διαχείρισης για εσάς – όπως να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι ενημερωμένα, εφαρμόζοντας ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα εναλλαγής εκδόσεων PHP από μια διεπαφή χρήστη, τακτική σάρωση και ούτω καθεξής.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα λάβετε ακριβώς κανένας αυτών των υπηρεσιών με τον αποκλειστικό σας διακομιστή. Υπάρχουν μερικές διαχειριζόμενες εξειδικευμένες λύσεις εκεί έξω, αλλά θα πρέπει να ετοιμάσετε κάποια σοβαρά μετρητά.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι εάν προκύψει βλάβη υλικού, πιθανότατα θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την επίλυση του προβλήματος. Τα συστήματα VPS ενδέχεται να μην παρατηρήσουν ούτε μια σπασμένη μνήμη RAM – το σύστημα μπορεί να μεταδώσει το φορτίο. Με αποκλειστικούς διακομιστές, κάποιος πρέπει να εισέλθει και να αντικαταστήσει φυσικά τη μονάδα στον υπολογιστή.

Πότε να επιλέξετε Αφιερωμένη φιλοξενία

Η αποκλειστική φιλοξενία δεν είναι κάτι που χρειάζονται πολλοί άνθρωποι. Τα περισσότερα έργα – ακόμη και μεγάλα – θα λειτουργήσουν χωρίς εμπόδια σε μια καλή λύση VPS.

Εάν, ωστόσο, έχετε έναν τεράστιο ιστότοπο και έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις που χρειάζονται τα ταλέντα ενός sysadmin πλήρους απασχόλησης, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε την ειδική φιλοξενία.

Είναι επίσης χρήσιμο για μεγάλους ιστότοπους που χρησιμοποιούν διαφορετικούς διακομιστές για το μπροστινό και το πίσω μέρος τους, και ίσως ακόμη και τα μέσα τους, καθώς σας επιτρέπει να δημιουργήσετε πλεονάζοντα συστήματα που λειτουργούν ανεξάρτητα.

Πότε να μείνετε μακριά από την Dedicated Hosting

Εάν δεν έχετε τη γνώση να ρυθμίσετε ένα περιβάλλον φιλοξενίας από το μηδέν ή δεν έχετε τα χρήματα για να προσλάβετε έναν καλό διαχειριστή, θα πρέπει να αποφύγετε την ειδική φιλοξενία.

Ένα περιβάλλον που είναι 90% κατάλληλο για τον ιστότοπό σας εξακολουθεί να είναι παρτίδα καλύτερα από ένα μισό ψημένο διάλυμα που συγκρατείται μαζί με κολλητική ταινία.

Πολλοί κάτοχοι ιστότοπων θέλουν φανταχτερά πράγματα, όπως εξισορρόπηση φορτίου ή ειδική φιλοξενία, επειδή είναι η κορυφαία τεχνολογία και αισθάνονται ότι ο ιστότοπός τους αξίζει το καλύτερο από το καλύτερο, αλλά αυτό είναι λανθασμένη σκέψη.

Οι περισσότεροι κάτοχοι ιστότοπων δεν γνωρίζουν τι σημαίνει «μεγάλο» όταν πρόκειται για φιλοξενία. Ένας ιστότοπος που βγάζει ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως, που προβάλλεται από 10 εκατομμύρια άτομα το μήνα, δεν είναι απαραίτητα μεγάλος όσον αφορά τους πόρους που χρειάζεται. Εάν κωδικοποιείται αποτελεσματικά, θα μπορούσε εύκολα να εκτελεστεί αξιόπιστα με VPS 250 $ το μήνα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στην ειδική θέση φιλοξενίας VPS vs.

Αφιερωμένοι οικοδεσπότες

Πολλές εταιρείες προσφέρουν αφιερωμένη φιλοξενία εκτός από κοινόχρηστα και προγράμματα VPS. Εδώ είναι τέσσερα που ίσως είναι πιο γνωστά για την αφοσιωμένη φιλοξενία τους:

 • Υγρός Ιστός
 • Ευγένεια
 • OVH
 • Χέτνερ

Διαχείριση φιλοξενίας WordPress

Η αναλογία: Η διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress θα ήταν η υπηρεσία τροφοδοσίας σε έναν γάμο. Σε αντίθεση με μια υπηρεσία εστιατορίου, προσαρμόζει την εμπειρία σε εσάς, αλλά επιβάλλει ορισμένους περιορισμούς.

Τα παξιμάδια και τα μπουλόνια

Η διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress είναι ένας ειδικός τύπος φιλοξενίας που προσφέρει μια δέσμη υπηρεσιών που σχετίζονται με το WordPress. Ο διακομιστής μπορεί να είναι κοινόχρηστος ή VPS, αλλά δεν πρέπει να έχει σημασία γιατί ο κεντρικός υπολογιστής θα πρέπει να είναι εξαιρετικά ικανός στη διατήρηση της υπηρεσίας.

Δεδομένου ότι ο πάροχος χρειάζεται μόνο να υποστηρίζει μία μόνο εφαρμογή – WordPress – η δουλειά τους είναι πολύ πιο εύκολη. Μπορούν να ρυθμίσουν ολόκληρο το περιβάλλον τους – από υλικό σε λογισμικό – για να αυξήσουν τις ταχύτητες, να εξαλείψουν θέματα ασφαλείας και να σας προσφέρουν ισχυρές και χρήσιμες λειτουργίες.

Η τιμή

Το φθηνότερο σχέδιο των τεσσάρων μεγάλων πραγματικά εξειδικευμένων εταιρειών που προσφέρουν υψηλής ποιότητας διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress (αναφέρεται παρακάτω) είναι με το Flywheel * – στα 15 $ – το οποίο δίνει χωρητικότητα για μόλις 5.000 επισκέψεις το μήνα – που σημαίνει ότι είναι μόνο πραγματικά κατάλληλο για πολύ μικρούς ιστότοπους.

Η χαμηλότερη χρησιμοποιήσιμη βαθμίδα με έναν εξειδικευμένο διαχειριζόμενο κεντρικό υπολογιστή WordPress (που ταιριάζει στους περισσότερους ιστότοπους) φτάνει τα 27 $.

Εάν είστε σοβαροί για τις ανάγκες φιλοξενίας WordPress και διαθέτετε ιστότοπο στην περιοχή περίπου 100.000 επισκεπτών ή περισσότερους το μήνα, θα πρέπει να πληρώνετε πάνω από περίπου 100 $ το μήνα. (Σημείωση: Η διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress μπορεί εύκολα να φτάσει σε χιλιάδες δολάρια το μήνα εάν οι ιστότοποι χρειάζονται πολλούς πόρους διακομιστή – σκεφτείτε ιστότοπους με εκατομμύρια μηνιαίους επισκέπτες.)

(* Οι οικοδεσπότες φιλοξενούσαν αυτόν τον ιστότοπο.)

Το καλό

Υπάρχουν πολλά να σας αρέσουν η διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress. Τα περισσότερα από τα οφέλη προέρχονται από την ανάγκη να υποστηρίξουμε μόνο το WordPress, επιτρέποντας στους εξειδικευμένους κεντρικούς υπολογιστές να βελτιώσουν πραγματικά τα συστήματά τους και να αφιερώσουν χρόνο στην ανάπτυξη εύχρηστων λειτουργιών διαχείρισης. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι ένας ιστότοπος που τρέχει αισθητά πιο γρήγορα και χρησιμοποιεί λιγότερους πόρους.

Οι κεντρικοί υπολογιστές εξουσιοδοτούν συνήθως την πιο πρόσφατη έκδοση του WordPress, πράγμα που σημαίνει ότι θα είστε πάντα ενημερωμένοι και ασφαλείς από κακό. Μπορεί επίσης να απαγορεύουν συγκεκριμένες προσθήκες που είναι γνωστό ότι προκαλούν προβλήματα ή περιέχουν ευπάθειες ασφαλείας.

Ένα καλό παράδειγμα για το πώς η διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress μπορεί να ενισχύσει τον ιστότοπό σας είναι η προσωρινή αποθήκευση. Ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές έχουν το δικό τους σύστημα συντονισμού προσωρινής αποθήκευσης στο επίπεδο του διακομιστή που θα ξεπερνά τις προσθήκες όπως το W3 Total Cache κάθε φορά. Στην πραγματικότητα, συχνά θα σας απαγορεύεται η χρήση τέτοιων κανονικών προσθηκών προσωρινής αποθήκευσης, καθώς συχνά έρχονται σε διένεξη με τα πιο αποτελεσματικά εσωτερικά συστήματα του κεντρικού υπολογιστή.

Το Managed WP Hosting έχει γενικά πολύ καλύτερη υποστήριξη για ζητήματα που σχετίζονται με το WordPress από το γενικό VPS ή τους κοινόχρηστους κεντρικούς υπολογιστές – κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη. Ασχολείται αποκλειστικά με το WordPress – κάτι που είναι άμεσα εμφανές όταν μιλάτε σε έναν από τους τεχνικούς του.

Το κακό

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι η απώλεια ευελιξίας και η υψηλότερη τιμή σε σύγκριση με τους διακομιστές VPS. Οι ίδιες δυνατότητες που κάνουν τον ιστότοπό σας ασφαλέστερο (υποχρεώσεις εκδόσεων WordPress, απαγόρευση προσθηκών κ.λπ.) μπορεί επίσης μερικές φορές να είναι λίγο περιοριστικοί για ορισμένους ιστότοπους.

Επίσης, με την εξειδικευμένη φιλοξενία WordPress, περιορίζεστε πραγματικά στο WordPress. Δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε γρήγορα, ας πούμε, έναν ιστότοπο Joomla ή Drupal για να δείτε πώς λειτουργεί ή να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο μόνο για HTML (αν και ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές μπορούν τεχνικά να το επιτρέψουν).

Πότε να επιλέξετε Διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress

Η διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress είναι σχεδόν πάντα η καλύτερη λύση για ιστότοπους WordPress. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε εάν θα το χρησιμοποιήσετε ή όχι.

Πρώτα απ ‘όλα, είναι ένας σημαντικός ιστότοπος; Εάν δεν είναι, μπορεί να μην υπάρχει λόγος να ξοδέψετε όλα αυτά τα χρήματα στη φιλοξενία. Αν είναι απλώς ένα προσωπικό ιστολόγιο, ας πούμε, τότε δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ φόρτωσης σε 2,8 δευτερόλεπτα σε VPS ή 1,9 στη διαχειριζόμενη φιλοξενία WP.

Ο αριθμός των ιστότοπων που μπορείτε να εγκαταστήσετε σε έναν λογαριασμό είναι συνήθως μια συμφόρηση – συχνά μόνο ένας ιστότοπος στην πραγματικότητα – οπότε προσέξτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τύπο φιλοξενίας μόνο όταν ένας ιστότοπος το δικαιολογεί πραγματικά.

Εκτός από αυτό, εάν έχετε έναν μεγάλο και / ή σημαντικό ιστότοπο και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί όσο πιο ομαλά και αξιόπιστα γίνεται, πηγαίνετε με τη διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress (εφ ‘όσον μπορείτε να ζήσετε με τους μικρούς περιορισμούς που επιβάλλει).

Πότε να μείνετε μακριά από τη Διαχείριση WordPress Hosting

Και πάλι, δεν υπάρχουν πολλά να μείνουμε μακριά. Για ιστότοπους WordPress, η διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress είναι σχεδόν πάντα καλύτερη – παρόλο που, αν δεν έχετε τα χρήματα ή εάν πρέπει να αποθηκεύσετε πολλές τοποθεσίες σε ένα μέρος, η τακτική φιλοξενία VPS μπορεί να σας εξυπηρετήσει καλύτερα.

Διαχειρισμένοι κεντρικοί υπολογιστές WordPress

Δεν υπάρχουν πάρα πολλές πραγματικά καλές διαχειριζόμενες λύσεις φιλοξενίας WordPress στην αγορά αυτή τη στιγμή. Ακολουθούν οι πέντε πιο γνωστοί οικοδεσπότες:

 • Μηχανή WP
 • Τροχός κανονίζων την ταχύτητα
 • Κίνστα
 • Δυστυχώς
 • Πάνθεο*

(* Σε αντίθεση με τις άλλες τέσσερις που αναφέρονται, το Pantheon δεν ειδικεύεται στην φιλοξενία μόνο ιστότοπων που υποστηρίζονται από WordPress – φιλοξενούν επίσης ιστότοπους που υποστηρίζονται από την Drupal.)

συμπέρασμα

Ακριβώς όπως δεν υπάρχει εστιατόριο που θα ευχαριστήσει όλους, δεν υπάρχει ούτε μαγική λύση που να ταιριάζει σε όλους για έναν ιστότοπο – ο τύπος φιλοξενίας που χρειάζεστε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους στόχους σας και τις απαιτήσεις του έργου σας.

Ζυγίστε τη σημασία του έργου, την προβλεπόμενη χρήση πόρων και πόσο στενά είναι τα οικονομικά σας και διαβάστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου φιλοξενίας για να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Αξίζει επίσης να θυμάστε ότι είναι σχετικά εύκολο να αλλάξετε κεντρικούς υπολογιστές – και πολλοί από τους κορυφαίους κεντρικούς υπολογιστές WordPress προσφέρουν δωρεάν μετεγκαταστάσεις – έτσι μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε ένα και να αλλάξετε γνώμη αργότερα, εάν τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως έχει προγραμματιστεί.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map