Squarespace εναντίον WordPress – Επιλέγοντας τη σωστή πλατφόρμα

Προσφορές WordPress


Θέλετε λοιπόν να δημιουργήσετε τον πρώτο σας ιστότοπο; Ίσως αμφιβάλλετε ότι αυτό είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας – και σίγουρα δεν θέλετε να χάσετε το πουκάμισό σας κατά τη διάρκεια της πρόσληψης ακριβής βοήθειας.

Έχετε ακούσει για αυτό το Squarespace και για αυτό το άλλο WordPress – αλλά δεν είστε σίγουροι τι είναι αυτά τα εργαλεία και πώς διαφέρουν.

Λοιπόν, καλά νέα: βρίσκεστε στο σωστό μέρος για να το μάθετε.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα συγκρίνουμε και τις δύο πλατφόρμες, θα περιγράψουμε τις διαφορές μεταξύ τους και θα σας πούμε για ποιο είδος χρήστη προορίζονται. Θα παρουσιάσουμε επίσης μια λίστα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για καθένα και θα εξετάσουμε πόσο εύκολο στη χρήση είναι.

Μπορεί να μοιάζει με πολλά πράγματα, αλλά στο τέλος αυτού, ελπίζουμε να γνωρίζετε ακριβώς ποια από αυτές τις δύο πλατφόρμες είναι καλύτερη για τις ατομικές σας ανάγκες.

Ας αρχίσουμε…

Πίνακας περιεχομένων

 • Μέρος 1 – Τι είναι?
  • Τι είναι το Squarespace?
  • Τι είναι το WordPress?
  • Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του Squarespace και του WordPress?
 • Μέρος 2 – Χρήση τους
  • Ξεκινώντας με το Squarespace
  • Άλλα χαρακτηριστικά του Squarespace
  • Ξεκινώντας με το WordPress
  • Άλλες δυνατότητες του WordPress
 • Μέρος 3 – Σχέδια
  • Επιλογές σχεδίασης Squarespace
  • Επιλογές σχεδίασης WordPress
 • Μέρος 4 – Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα
  • Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα του Squarespace
  • Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα του WordPress
 • Μέρος 5 – Ευκολία χρήσης
  • Ευχρηστία Squarespace
  • Ευκολία χρήσης του WordPress
 • Ο νικητής
  • Ποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει το Squarespace?
  • Ποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει το WordPress?

Μέρος 1: Τι είναι?

Τι είναι το Squarespace?

Με λίγα λόγια: Μια πλατφόρμα all-in-one που σας επιτρέπει να δημιουργείτε έναν ιστότοπο από την αρχή έως το τέλος μόνοι σας – χωρίς εξωτερική βοήθεια – και στη συνέχεια να τον φιλοξενεί στους διακομιστές του Squarespace.

Τιμή: 8 $ – 24 $ / μήνα ανάλογα με το πρόγραμμα που επιλέγετε, συν το κόστος ενός τομέα (εάν επιλέξετε να αγοράσετε έναν). Υπάρχει μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση.

Το Squarespace είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο. Σκεφτείτε το ως ένα μέρος όπου εγγραφείτε, συνδεθείτε και, στη συνέχεια, πάρτε το χέρι σας από έναν κενό καμβά σε έναν όμορφο, πλήρως λειτουργικό ιστότοπο.

Το κύριο σημείο πώλησης της Squarespace φαίνεται να είναι ότι η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους, ακόμη και αν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία κατασκευής ιστοσελίδων. Επιπλέον, δεν πρόκειται για τη δημιουργία ενός απλού ιστότοπου, αλλά για τη δημιουργία μιας όμορφης και βελτιστοποιημένης δημιουργίας που είναι συμβατή με τα σύγχρονα πρότυπα.

Με το Squarespace, μπορείτε να δημιουργήσετε όλους τους τύπους ιστότοπων – από απλούς ιστότοπους επαγγελματικών καρτών, σε ιστολόγια, καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστότοπους χαρτοφυλακίου – ή συνδυασμό οποιωνδήποτε από αυτά.

Τι είναι το WordPress?

Με λίγα λόγια: Λογισμικό που εγκαθιστάτε στον διακομιστή ιστού σας και στη συνέχεια δημιουργείτε τον ιστότοπό σας. Το WordPress σας βοηθά επίσης να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε το περιεχόμενό σας με αποτελεσματικό τρόπο.

Τιμή: Το κύριο λογισμικό είναι δωρεάν, αλλά πρέπει να πληρώσετε για τον οικοδεσπότη ιστού όπου θα το εγκαταστήσετε (συνήθως από περίπου 5-10 $ / μήνα), συν το κόστος ενός τομέα (το οποίο θα πρέπει να αγοράσετε μόνοι σας).

Για να χρησιμοποιήσετε το WordPress, πρώτα πρέπει να αποκτήσετε έναν λογαριασμό φιλοξενίας (που σημαίνει αγορά χώρου διακομιστή) και στη συνέχεια να έχετε εγκαταστήσει το λογισμικό WordPress. Αυτό μπορεί να ακούγεται δύσκολο στην αρχή, αλλά στην πράξη, οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού διαθέτουν μια πολύ εύκολη στη χρήση λειτουργία με ένα κλικ. Η εγκατάσταση του ίδιου του WordPress θα πρέπει να είναι ένα αεράκι.

Μετά από αυτό, μπορείτε να διαμορφώσετε τον ιστότοπό σας (πράγματα όπως οι τυπικές παράμετροι, τα χαρακτηριστικά, τα σχέδια, η επέκταση των προεπιλεγμένων δυνατοτήτων του μέσω προσθηκών και πολλά άλλα) μέσα σε έναν πίνακα διαχείρισης.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί για τους τύπους ιστότοπων που μπορείτε να δημιουργήσετε με το WordPress. Με το σωστό σύνολο προσθηκών και ένα καλό θέμα ή σχεδιασμό, το WordPress είναι σε θέση να εκτελεί οποιονδήποτε – και εννοώ οποιονδήποτε – τύπο ιστότοπου. Όμως, αυτό σημαίνει επίσης ότι η χρήση της πλατφόρμας στο μέγιστο των δυνατοτήτων της απαιτεί λίγη επιπλέον ικανότητα και εμπειρία.

Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του Squarespace και του WordPress?

Για να κάνω λίγο πιο εύκολη την κατανάλωση του υπόλοιπου αυτού πόρου, θέλω πρώτα να επισημάνω τη βασική διαφορά μεταξύ των δύο πλατφορμών – το οποίο είναι το γεγονός ότι το Squarespace είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο, ενώ το WordPress είναι ένα κομμάτι λογισμικού που πρέπει να τρέχει μόνο του διακομιστής ιστού.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι για να χρησιμοποιήσετε το Squarespace, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε για λογαριασμό και να συνδεθείτε – στη συνέχεια θα έχετε πρόσβαση σε μια φιλική διαδικτυακή διεπαφή αμέσως.

Το WordPress, από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνει λίγο περισσότερη τεχνική δουλειά και απαιτεί από εσάς να αισθάνεστε άνετα να εγκαταστήσετε λογισμικό, παίζοντας με πράγματα όπως προσθήκες, θέματα και γενικά καταλάβετε λίγο περισσότερο τις τεχνικές του τρόπου λειτουργίας του ιστότοπου (κάτι που, μακροπρόθεσμα, γενικά θα είναι τεράστιο όφελος για οποιονδήποτε διευθύνει οποιοδήποτε είδος διαδικτυακής επιχείρησης).

Ξεκινώντας με το Squarespace

ΕΝΤΑΞΕΙ. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι για κάθε πλατφόρμα στη σύγκριση μας, ξεκινώντας από το Squarespace.

Το Squarespace παρέχει μια καθοδηγούμενη εμπειρία από την αρχή έως το τέλος για τη δημιουργία του ιστότοπού σας. Η περιπέτειά σας ξεκινά επιλέγοντας το σχέδιό σας, μετά τον σκοπό του ιστότοπού σας (δηλαδή, “επιχείρηση”) και τον τίτλο, καθώς και μερικές βασικές λεπτομέρειες.

Σκοπός ιστότοπου Squarespace

Από εκεί, μπορείτε να αντιγράψετε και να επεξεργαστείτε το περιεχόμενο επίδειξης του σχεδίου που έχετε επιλέξει – ή να δημιουργήσετε το περιεχόμενό σας εξ ολοκλήρου από το μηδέν.

Περιεχόμενο επίδειξης Squarespace

Ολόκληρος ο ιστότοπός σας είναι οργανωμένος γύρω από μεμονωμένες υποσελίδες που συνδέονται μεταξύ τους μέσω του μενού. Περιηγηθείτε στις επιλογές του sitebuilder, μπορείτε να προσαρμόσετε κάθε σελίδα και να ορίσετε τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεται με όλες τις άλλες σελίδες.

Στην πορεία, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από διάφορες πρόσθετες λειτουργίες, όπως η ενσωμάτωση ενός διαδικτυακού καταστήματος, ενός ιστολογίου ή μιας μονάδας κράτησης για εστιατόρια, μπλοκ κοινωνικών μέσων και πολλά άλλα στοιχεία.

Κρατήσεις Squarespace

Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτού του περιβάλλοντος είναι ότι βασίζεται σε αυτό που ονομάζεται επεξεργασία WYSIWYG (What-You-See-Is-What-You-Get). Αυτό σημαίνει ότι θα δείτε πώς θα εμφανίζεται ο ιστότοπός σας καθώς τον επεξεργάζεστε.

Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας προσαρμοσμένο τομέα ή εάν ο ιστότοπός σας φιλοξενείται σε έναν υποτομέα (δηλ. ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ.squarespace.com).

Υπάρχει μια παγίδα, ωστόσο: αφού το δημιουργήσετε, για να γίνει ο ιστότοπός σας ζωντανός στον κόσμο, πρέπει να κάνετε αναβάθμιση από μια δωρεάν δοκιμή σε συνδρομή επί πληρωμή.

Άλλα χαρακτηριστικά του Squarespace:

 • Μεγάλο εύρος διαθέσιμων σχεδίων ιστότοπου (περισσότερα σε αυτό σε ένα λεπτό)
 • Προσαρμόστε το περιεχόμενό σας και τον τρόπο εμφάνισής του
 • Επεξεργαστείτε το CSS του ιστότοπού σας με το χέρι (για προχωρημένους χρήστες)
 • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων
 • Ενσωματωμένες δυνατότητες κοινωνικών μέσων
 • 24/7 υποστήριξη
 • Η φιλοξενία περιλαμβάνεται στην κύρια προσφορά
 • Ενσωματωμένες ενότητες για blogging, ηλεκτρονικό εμπόριο και γκαλερί χαρτοφυλακίου
 • Λαμβάνετε έναν υποτομέα από προεπιλογή (π.χ. YOURSITE.squarespace.com)
 • Αληθινή επεξεργασία WYSIWYG
 • Ενσωματωμένη δομή φιλική προς το SEO
 • Ενσωματωμένα στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας ιστότοπων

Ξεκινώντας με το WordPress

Το περίεργο πράγμα σχετικά με τη χρήση του WordPress είναι ότι η περιπέτειά σας με αυτό δεν ξεκινά πραγματικά με αυτό… τόσο περίεργο όσο μπορεί να ακούγεται.

Αυτό είναι το εξής: εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το WordPress ως λογισμικό που εκτελεί τον ιστότοπό σας, πρέπει πρώτα να εγγραφείτε για λογαριασμό φιλοξενίας και, στη συνέχεια, να εγκαταστήσετε το WordPress σε αυτόν τον λογαριασμό.

Θα χρησιμοποιήσω το SiteGround ως παράδειγμα εδώ (καθώς και οι αναγνώστες του WinningWP κερδίζουν έκπτωση 60% μαζί τους, δεδομένου ότι είναι πραγματικά ένας από τους καλύτερους κοινόχρηστους παρόχους φιλοξενίας WordPress γύρω (σημείωση: για έναν ολοκληρωμένο οδηγό για το πώς να επιλέξετε το καλύτερο φιλοξενία για WordPress, δείτε αυτόν τον πρακτικό οδηγό. Αφού μεταβείτε σε μια υπηρεσία φιλοξενίας, όπως το SiteGround και εγγραφείτε για ένα βασικό πρόγραμμα φιλοξενίας ιστού (περίπου 7 $ / μήνα), τότε θα μπορείτε να μεταβείτε στη διαχείριση του ιστότοπού σας πάνελ – που συνήθως θα είναι ένα σύστημα που ονομάζεται “cPanel”.

SiteGround cPanel - Στιγμιότυπο οθόνης

Εάν το WordPress δεν εγκαταστάθηκε αυτόματα όταν εγγραφήκατε στο πρόγραμμα φιλοξενίας ιστού, ρίξτε μια ματιά στο cPanel για ένα εικονίδιο που ονομάζεται είτε «Softacuous» είτε, στην περίπτωση του SiteGround για παράδειγμα: «WordPress Installer». Αυτό είναι το minitool που χειρίζεται την εγκατάσταση του WordPress. Σας επιτρέπει να συμπληρώσετε μια χούφτα πεδίων εισαγωγής, να ορίσετε τον τίτλο, την περιγραφή και τα στοιχεία του κύριου λογαριασμού διαχειριστή του ιστότοπού σας. Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση, το cPanel θα δημιουργήσει αυτόματα μια ολοκαίνουργια εγκατάσταση WordPress για εσάς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθίσετε και να περιμένετε ένα λεπτό.

Σημείωση: ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα πράγματα με άλλους παρόχους φιλοξενίας μπορεί να είναι λίγο διαφορετικός. Μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη και θα χαρούν να σας βοηθήσουν ή ακόμη και να εγκαταστήσετε το WordPress για εσάς.

Τώρα, μετά από όλα αυτά, έχετε τελικά την ευκαιρία να συνεργαστείτε με τον πραγματικό ιστότοπό σας στο WordPress. Κάποιος πρέπει να παραδεχτεί, είναι λίγο πιο περίπλοκο από ό, τι με το Squarespace.

Για να ξεκινήσετε το πάρτι, μεταβείτε στη διεύθυνση http://YOURSITE.com/wp-admin.

Μία από τις κύριες διαφορές μεταξύ του πίνακα διαχείρισης του WordPress και του πλαισίου διαχειριστή του Squarespace είναι με το WordPress, αντί για μια εμπειρία ξενάγησης, απλώς λαμβάνετε έναν πίνακα ελέγχου που εμφανίζει όλες τις διαφορετικές επιλογές και ρυθμίσεις.

WordPress Dash

Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να επιλέξετε το σχέδιο του ιστότοπού σας. Αυτό μπορεί να γίνει μεταβαίνοντας στην εμφάνιση > Θέματα (από το μενού στα αριστερά) και, μόλις φτάσετε εκεί, κάνοντας κλικ στο Προσθήκη νέου, το οποίο στη συνέχεια θα σας μεταφέρει στον επίσημο κατάλογο θεμάτων που έχει εγκριθεί από το WordPress.

Θέματα WordPress

Τα θέματα που θα βρείτε εδώ είναι όλα δωρεάν. Ωστόσο, με κάθε ειλικρίνεια, η ποιότητα σε αυτόν τον κατάλογο τείνει να διαφέρει λίγο, οπότε ίσως χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο κοσκινίζοντας όλα αυτά για να βρείτε ένα θέμα που ταιριάζει πραγματικά στον ιστότοπό σας.

Αφού επιλέξετε ένα θέμα, το επόμενο βήμα είναι να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα του ιστότοπού σας (εάν θέλετε) χρησιμοποιώντας πρόσθετα. Οι προσθήκες είναι πραγματικά όπου το WordPress μπαίνει από μόνο του: επιτρέποντάς σας να προσθέσετε όλα τα είδη πρόσθετων δυνατοτήτων – από καταχωρίσεις ηλεκτρονικού εμπορίου έως αναδυόμενες ειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις συνδρομής μέσω email (κ.λπ. κ.λπ.)!

Θα μπορούσατε σε αυτό το σημείο, να το ονομάσετε μια μέρα όσον αφορά τη συνένωση του πλαισίου / διάταξης για τον ιστότοπό σας και να αρχίσετε να εισάγετε περιεχόμενο (δηλαδή λέξεις και εικόνες κ.λπ.) για να κάνετε τα πράγματα να φαίνονται όπως θέλετε.

Δεδομένου ότι το WordPress σχεδιάστηκε κυρίως ως πλατφόρμα blogging, οι δημοσιεύσεις είναι ο κύριος τύπος περιεχομένου που προσφέρει. Στο μπροστινό μέρος του ιστότοπού σας, εμφανίζονται με αντίστροφη χρονολογική σειρά. Οι σελίδες είναι πιο στατικές (για παράδειγμα), δεν εμφανίζουν ημερομηνίες και σας δίνουν περισσότερο έλεγχο σε ό, τι θέλετε να προβάλλετε. Σε γενικές γραμμές, είναι οι σελίδες του ιστότοπού σας στις οποίες συνδέονται οι χρήστες στα μενού πλοήγησης του ιστότοπού τους.

Αν όλα αυτά ακούγονται λίγο περίπλοκα, αυτό πιθανώς επειδή είναι. Για να χρησιμοποιήσετε το WordPress στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να τροποποιήσετε τον ιστότοπό σας, να πειραματιστείτε με προσθήκες και ενδεχομένως ακόμη και να τροποποιήσετε το θέμα σας χειροκίνητα (δηλαδή να επεξεργαστείτε το HTML και το CSS του.

Άλλες δυνατότητες του WordPress

 • 1000s δωρεάν και επί πληρωμή θέματα και σχέδια (περισσότερα σε αυτό σε ένα λεπτό)
 • 1000s δωρεάν και επί πληρωμή πρόσθετα για την επέκταση της βασικής λειτουργικότητας του ιστότοπού σας
 • Προηγμένη διαχείριση χρηστών; υπέροχο αν έχετε περισσότερα από ένα άτομα να συνεισφέρουν στον ιστότοπο
 • Προηγμένες δυνατότητες διαχείρισης περιεχομένου, με αναθεωρήσεις, ενσωμάτωση μέσων και πολλά άλλα
 • Προσαρμόστε το περιεχόμενό σας χρησιμοποιώντας προηγμένες επιλογές στυλ και μη αυτόματη επεξεργασία HTML
 • Ολοκληρωμένη επεξεργασία βασικών εικόνων
 • Η ενσωμάτωση κοινωνικών μέσων διατίθεται μέσω προσθηκών
 • Διαθέσιμα χαρακτηριστικά SEO μέσω προσθηκών
 • Διατίθενται στατιστικά στοιχεία κυκλοφορίας μέσω προσθηκών ή εξωτερικών εργαλείων
 • Ατελείωτες δυνατότητες προσαρμογής της συμπεριφοράς και της εμφάνισης του ιστότοπού σας

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στο ποιος κερδίζει στο σχεδιασμό…

Επιλογές σχεδίασης Squarespace

Το Squarespace προσφέρει 25 (περίπου) όμορφα σχέδια για να διαλέξετε. Είναι όλα βελτιστοποιημένα για κινητές συσκευές και tablet, παρέχουν καλή αναγνωσιμότητα και είναι αρκετά προφανές ότι η κατασκευή τους χρειάστηκε πολλή προσπάθεια.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πολλά θέματα σε έναν ιστότοπο, ο οποίος επεκτείνει τις επιλογές σας ακόμη περισσότερο.

Η κύρια δύναμη των σχεδίων της Squarespace είναι η ποιότητα και η μοντέρνα εμφάνισή τους. Με το Squarespace, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπορείτε να βρείτε ένα σχέδιο που να είναι συμβατό με τις τρέχουσες τάσεις και που δεν θα φαίνεται ξεπερασμένο σε ένα ή δύο μήνες χωρίς υπερβολική προσπάθεια (σημείωση: υπάρχουν κυριολεκτικά 10.000 διαφορετικά σχέδια που είναι διαθέσιμα για το WordPress και η διαπίστωση ότι ο ιδανικός υποψήφιος μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολος. Επιπλέον, με το Squarespace, τα σχέδια χωρίζονται σε κατηγορίες για να κάνουν την επιλογή ευκολότερη.

Κατηγορίες Squarespace

Επιλογές σχεδίασης WordPress

Όσον αφορά την ποσότητα των διαθέσιμων σχεδίων, το WordPress είναι βασικό. Υπάρχουν χιλιάδες θέματα διαθέσιμα στον επίσημο κατάλογο μόνο (στο WordPress.org), καθώς και χιλιάδες άλλα θέματα – δωρεάν και premium – που κυκλοφορούν από ανεξάρτητους προγραμματιστές και προσφέρονται συνεχώς μέσω ιστότοπων τρίτων μερών..

Τούτου λεχθέντος, δεν είναι όλα υψηλής ποιότητας. Όλα σχετικά με το WordPress είναι ανοιχτού κώδικα, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσει το δικό του θέμα WordPress, εάν το επιθυμεί. Κατά συνέπεια, θα βρείτε εκατοντάδες εκπληκτικά, απίστευτα θέματα – αλλά θα βρείτε επίσης χιλιάδες που είναι απλά μέτρια ή χειρότερα. Ο διαχωρισμός του σιταριού από το φλοιό μπορεί να είναι δύσκολος για έναν άπειρο χρήστη (σημείωση: προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε λίγο, καταρτίζοντας μια λίστα αξιόπιστων παρόχων premium θέματος εδώ.

Λάβετε υπόψη ότι εάν αποφασίσετε να λάβετε ένα θέμα επί πληρωμή, θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό φιλοξενίας σας μέσω FTP και να τον ανεβάσετε με μη αυτόματο τρόπο (αν και αυτό δεν είναι καθόλου δύσκολο μόλις ξέρετε πώς).

Στο τέλος της ημέρας, το WordPress εξακολουθεί να κερδίζει όσον αφορά τα διαθέσιμα σχέδια. Ναι, μερικά από αυτά είναι δυσάρεστα, αλλά υπάρχουν ακόμα πολύ πιο υπέροχα σχέδια διαθέσιμα για το WordPress από ό, τι για το Squarespace.

Πλεονεκτήματα Squarespace & Μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα:

 • Είναι μια φιλοξενούμενη λύση, που σημαίνει ότι το Squarespace φροντίζει να φιλοξενεί τον ιστότοπό σας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τεχνικά θέματα και μπορείτε να εστιάσετε στη δημιουργία περιεχομένου και στην τροφοδοσία του κοινού σας.
 • Προσφέρει ένα εντυπωσιακό σύνολο σχεδίων που είναι βελτιστοποιημένα για κινητά και ομαδοποιούνται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με το σκοπό τους (δηλ. Επιχείρηση, προσωπικό κ.λπ.). Κάθε σχέδιο φαίνεται μοντέρνο και εναρμονίζεται με τις τρέχουσες τάσεις.
 • Έχει ένα καλό sitebuilder που σας καθοδηγεί σε όλη τη διαδικασία για να κάνετε τον νέο σας ιστότοπο πραγματικότητα.
 • Διαθέτει ένα ωραίο σύνολο ενσωματωμένων λειτουργιών που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της δημιουργίας ιστότοπων (λαμβάνετε ένα blog, μια ενότητα ηλεκτρονικού εμπορίου, ένα χαρτοφυλάκιο κ.λπ.).

Θέματα Squarespace

Μειονεκτήματα:

 • Στην πραγματικότητα δεν διατηρείτε τον πλήρη έλεγχο του ιστότοπού σας. Εάν για οποιονδήποτε λόγο το Squarespace αμφισβητεί το περιεχόμενο του ιστότοπού σας και αποφασίσει ότι δεν είναι συμβατό με τις οδηγίες του, μπορούν να το καταργήσουν.
 • Τα περισσότερα από τα διαθέσιμα σχέδια με το Squarespace υποθέτουν ότι θα χρησιμοποιήσετε ελκυστικές εικόνες υψηλής ποιότητας ως μέρος του σχεδιασμού – για παράδειγμα, υπάρχουν μεγάλα φόντα εικόνων και τεράστιες κεφαλίδες εικόνων. Αυτό λειτουργεί μόνο αν έχετε ήδη στη διάθεσή σας τέτοιες εικόνες. Εάν όχι, οι υψηλής ποιότητας εικόνες χωρίς δικαιώματα έχουν τις τιμές τους. Πρέπει επίσης να είστε αρκετά προσεκτικοί στο σχεδιασμό για να επωφεληθείτε από τέτοιες εικόνες και να είστε σε θέση να δημιουργήσετε την τελική εμφάνιση του ιστότοπού σας βάσει αυτών.
 • Οι δυνατότητες προσαρμογής του περιεχομένου σας είναι περιορισμένες. Πρέπει να κάνετε ό, τι παρέχει η πλατφόρμα και δεν μπορείτε να κάνετε πολλές δικές σας τροποποιήσεις.

Πλεονεκτήματα WordPress & Μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα:

 • Η πλατφόρμα είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα.
 • Υπάρχουν χιλιάδες σχέδια / θέματα και χιλιάδες πρόσθετα διαθέσιμα.
 • Το WordPress είναι το πιο δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου στον Ιστό. Εκτιμάται ότι σχεδόν το 19% όλων των ιστότοπων λειτουργούν στο WordPress.
 • Είναι μια γενικά ασφαλής πλατφόρμα με συχνές ενημερώσεις.
 • Έχετε τον πλήρη έλεγχο του ιστότοπού σας και του περιεχομένου του. Ακόμα και σε ένα ακραίο σενάριο, εάν ο πάροχος φιλοξενίας σας αποφασίσει να ακυρώσει το λογαριασμό σας, μπορείτε να συνεχίσετε να παίρνετε τον ιστότοπό σας και να τον αντιγράψετε σε άλλο πάροχο. Εν ολίγοις, είστε το μόνο άτομο που έχει τον έλεγχο.
 • Το WordPress έχει εξαιρετικές δυνατότητες διαχείρισης περιεχομένου όταν πρόκειται για τη φροντίδα των αναρτήσεων, των σελίδων και του άλλου περιεχομένου σας. Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε πολυμέσα και οτιδήποτε άλλο θέλετε να δημοσιεύσετε στον ιστότοπό σας.

WordPress CMS

Μειονεκτήματα

 • Πρέπει να φροντίσετε να φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας μέσω τρίτου μέρους.
 • Είναι πιο δύσκολο να βρείτε ποιοτικά σχέδια / θέματα που είναι ισότιμα ​​βελτιστοποιημένα μέρη, μοντέρνα, λειτουργικά, φιλικά προς κινητά και γενικά όμορφα.
 • Είναι μια σχετική προσπάθεια να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή και από πού να ξεκινήσετε με την εργασία στον ιστότοπό σας.
 • Δεν λαμβάνετε καμία υποστήριξη. Μπορείτε πάντα να πάτε στα επίσημα φόρουμ υποστήριξης, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι κανένας δεν θα ανταποκριθεί.
 • Δεν υπάρχει πραγματική επεξεργασία WYSIWYG. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις και τις σελίδες σας στον πίνακα διαχείρισης, αλλά αυτό δεν σας δείχνει πώς θα μοιάζουν πραγματικά στον ιστότοπο.

Λοιπόν, ποιο είναι πιο εύκολο στη χρήση; Squarespace ή WordPress?

Ευχρηστία Squarespace

Όπως έχω ήδη αναφέρει, το Squarespace είναι μια πλατφόρμα που είναι πολύ εύκολη στη χρήση και πραγματικά φιλική προς τους αρχάριους. Το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων παρέχει μια ωραία καθοδηγημένη εμπειρία, επομένως προχωράτε βήμα-βήμα σε όλη τη διαδικασία δημιουργίας του ιστότοπού σας. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία δημιουργίας ιστότοπων ή κωδικοποίησης για την αποτελεσματική χρήση του Squarespace.

Επιπλέον, έχετε επίσης πρόσβαση σε υποστήριξη 24/7 – οπότε ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με κάποιον που θα έχει απαντήσεις για εσάς.

Βαθμολογία ευχρηστίας: 10/10

Ευκολία χρήσης του WordPress

Ας το χωρίσουμε σε δύο σημεία: την ευκολία δημιουργίας ενός ιστότοπου και την ευκολία λειτουργίας ενός ιστότοπου.

Ας ξεκινήσουμε με την εκτέλεση του ιστότοπού σας. Η εκτέλεση των καθημερινών εργασιών που σχετίζονται με τη λειτουργία ενός ιστότοπου είναι κάτι παραπάνω από εύκολο. Το WordPress είναι εξαιρετικά φιλικό όταν δημιουργεί νέα κομμάτια περιεχομένου (δημοσιεύσεις ή σελίδες) και διαχειρίζεται ή επεξεργάζεται αυτά που δημιουργήσατε στο παρελθόν.

Όσον αφορά το πρώτο σημείο, ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό. Η εμφάνιση και η απόδοση του ιστότοπού σας όπως ακριβώς θέλετε, θα απαιτήσει λίγο χρόνο, αφοσίωση και δεξιότητα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πηγαίνουν στη δημιουργία ενός ποιοτικού ιστότοπου WordPress και μερικά από αυτά δεν μπορούν να παραλειφθούν – όπως η λήψη του σωστού συνόλου προσθηκών. Συνολικά, εάν είστε αρχάριος, η διαμόρφωση της εγκατάστασης του WordPress μπορεί να είναι δύσκολη.

Βαθμολογία ευχρηστίας: 8/10

Τελικά: ο νικητής?

Όσο μισώ να το λέω αυτό… εξαρτάται.

Για ορισμένες περιπτώσεις, το WordPress είναι πολύ καλύτερο από το Squarespace και για άλλους είναι το Squarespace που βγαίνει στην κορυφή.

Για να σας δώσω την πιο ακριβή απάντηση που μπορώ, ας μιλήσουμε για το είδος του χρήστη που θα ήταν τέλειος για το Squarespace έναντι ποιος θα ήταν τέλειος για το WordPress.

Ποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει το Squarespace?

Αρχάριοι που θέλουν να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο μόνοι τους, αλλά δεν έχουν πολλές τεχνικές γνώσεις για τη δημιουργία ιστότοπων.

Το Squarespace είναι πολύ φιλικό προς το χρήστη, διαισθητικό και προσφέρει μια σειρά από όμορφα σχέδια που έχουν βελτιστοποιηθεί για τους σκοπούς τους. Η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα από το αν χρειάζεστε έναν προσωπικό ή επιχειρηματικό ιστότοπο.

Ποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει το WordPress?

Χρήστες που θέλουν να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία στη δημιουργία του ιστότοπού τους, οι οποίοι έχουν κάποιες τεχνικές γνώσεις και δεν φοβούνται να μάθουν τουλάχιστον λίγο HTML (και πιθανό ακόμη και CSS).

Στο τέλος, είναι η λύση που σας δίνει περισσότερο έλεγχο και περισσότερες δυνατότητες όσον αφορά την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του ιστότοπού σας. Ταυτόχρονα, ωστόσο, πρέπει να είστε πρόθυμοι να επενδύσετε το χρόνο σας στην εκμάθηση της πλατφόρμας και του τρόπου λειτουργίας της.

Σημείωση: Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει: για μια λίστα με επωνυμίες μεγάλων ονομάτων που χρησιμοποιούν WordPress, πιθανότατα θα αναγνωρίσετε, ρίξτε μια γρήγορη ματιά σε αυτήν την άλλη ανάρτηση της δικής μας.

Ανακεφαλαίωση…

Όσον αφορά την ελευθερία, τις δυνατότητες, τον έλεγχο και την κοινότητα: το WordPress είναι ο ξεκάθαρος νικητής! Και φυσικά, όταν πρόκειται για blogging, δεν υπάρχει πραγματικά σύγκριση: το WordPress κερδίζει τα χέρια (αυτό είναι, τελικά, το ίδιο πράγμα που δημιουργήθηκε αρχικά το WordPress)! Το WordPress, ωστόσο, απαιτεί έναν ορισμένο βαθμό δέσμευσης για να μάθει να χρησιμοποιεί, τεχνική τεχνογνωσία για τη ρύθμιση και μπορεί περιστασιακά να είναι λίγο χρονοβόρα για ενημέρωση και συντήρηση. Το Squarespace, από την άλλη πλευρά, έχει επίσης πολλά για αυτό, και αν θέλετε απλώς έναν σχετικά απλό ιστότοπο που να είναι γρήγορος και εύκολος στη ρύθμιση, θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή – τουλάχιστον αρχικά.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me