Τι είναι ένας υποτομέας; Και πώς να δημιουργήσετε ένα; (2020)

Προσφορές WordPress


«Τι είναι ένας υποτομέας;» μπορείτε να ρωτήσετε. Λοιπόν, ο πιο δημοφιλής ορισμός είναι «ένα υποσύνολο ενός μεγαλύτερου ονόματος τομέα». Αλλά αυτό δεν ακούγεται πολύ σαν τα Αγγλικά, το κάνει?

Ας διευκολύνουμε την κατανόηση με ένα παράδειγμα. Πρώτον, ένα τυπικό όνομα τομέα:

Τυπικό όνομα τομέα

Όπως μπορείτε να δείτε, ένα κανονικό όνομα τομέα έχει μερικά στοιχεία σε αυτό. Οι δύο πιο σημαντικές είναι:

 • TLD – Τομέας ανώτατου επιπέδου – ο οποίος αναφέρεται επίσης συνήθως ως επέκταση τομέα. Αυτό το μέρος είναι τα γνωστά σας .com, .net, .org ή οτιδήποτε άλλο είναι η επέκταση τομέα σας.
 • SLD – Δεύτερος τομέας επιπέδου – ποιο είναι το μέρος που μπορείτε να επιλέξετε κατά την εγγραφή του νέου σας ονόματος τομέα και είναι το μοναδικό αναγνωριστικό ονόματος τομέα σας.

Τώρα, εδώ είναι η απάντηση στην ερώτησή σας, “Τι είναι ένας υποτομέας;”

Τι είναι ένας υποτομέας

Στην ονομαστική αξία, είναι πολύ παρόμοιο. Η βασική διαφορά με αυτό είναι η μία επιπλέον λέξη στα αριστερά του SLD του τομέα (στο παράδειγμά μας, ιστολόγιο). Αυτό το επιπλέον μέρος είναι ο υποτομέας σας αναγνωριστικό.

Ετσι, ένα Ο υποτομέας είναι ένα είδος ονόματος τομέα που αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου ονόματος τομέα. Ή, όπως κάποιοι θέλουν να το αποκαλούν, Ο υποτομέας είναι ένας θυγατρικός τομέας ενός μεγαλύτερου γονικού τομέα.

Δύο ερωτήσεις με αυτό: Γιατί και πώς?

Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο:

Γιατί μπορεί να χρειαστείτε έναν υποτομέα

«Τι είναι ένας υποτομέας;» είναι ένα πράγμα, αλλά γιατί θα χρειαστείτε έναν?

Το πιο κοινό σενάριο στο οποίο χρησιμοποιείται ένας υποτομέας είναι η οργάνωση ή ο διαχωρισμός του περιεχομένου ιστού σε ενότητες. Αυτό σημαίνει ότι οι υποτομείς είναι εξαιρετικοί όταν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ξεχωριστό κατάλογο περιεχομένου για να εξυπηρετήσετε διαφορετικό σκοπό από αυτό που υπάρχει στον κύριο τομέα σας.

Στην πράξη, η δημιουργία ενός νέου υποτομέα συνήθως περιλαμβάνει την έναρξη ενός νέου ιστότοπου σε αυτόν τον υποτομέα – έναν ιστότοπο που είναι λίγο πολύ ξεχωριστός από τον κύριο ιστότοπό σας (αυτός στον κύριο τομέα σας).

Ακολουθούν μερικά δημοφιλή παραδείγματα για το ποιοι υποτομείς χρησιμοποιούνται για:

 • Εκκίνηση ενός ξεχωριστού καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου που δεν βρίσκεται στον κύριο ιστότοπό σας. Για παράδειγμα, το “Joe’s Winery” μπορεί να θέλει να κάνει το κατάστημά τους διαθέσιμο στο store.joeswinery.com, ενώ ο κύριος ιστότοπός του παραμένει στο joeswinery.com.
 • Έναρξη ιστολογίου στο blog.YOURDOMAIN.com.
 • Έναρξη φόρουμ για τους πελάτες ή το κοινό σας να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους στο forum.YOURDOMAIN.com.
 • Δημιουργία μιας πρόσθετης γλωσσικής έκδοσης του ιστότοπού σας στο es.YOURDOMAIN.com.
 • Δημιουργία υποτμημάτων του ιστότοπού σας για διαφορετικά τμήματα επισκεπτών με βάση την τοποθεσία τους. Για παράδειγμα, εάν δοκιμάσετε να επισκεφτείτε το Craigslist ενώ βρίσκεστε στη Φιλαδέλφεια, θα ανακατευθυνθείτε αυτόματα στο philadelphia.craigslist.org.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις δυνατότητες και αυτή η ξεχωριστή φύση των υποτομέων τους καθιστά ιδανικούς για τη δημιουργία νέων ιστότοπων που εμφανίζονται σαν οι διευθύνσεις τους να είναι πρωτότυπες.

Η ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε υποτομείς μόνο όταν έχετε αρκετό περιεχόμενο για να συμπληρώσετε καθένα από αυτά. Ή, εναλλακτικά, όταν έχετε περιεχόμενο ή τμήματα της επιχείρησής σας που αξίζουν ένα δικό τους χώρο – για παράδειγμα, η Nike έχει ένα ολόκληρο ξεχωριστό τμήμα αφιερωμένο στην καριέρα στο jobs.nike.com.

Συνολικά, η χρήση υποτομέων σε καταστάσεις όπως τα παραπάνω καθιστά τα πράγματα πιο ξεκάθαρα για τον επισκέπτη. Για παράδειγμα, θα γνωρίζουν ότι το store.YOURDOMAIN.com είναι το σημείο όπου μπορούν να αγοράσουν τα προϊόντα σας.

Τέλος, όταν δεν χρειάζεστε πλέον τον υποτομέα, μπορείτε απλώς να τον τερματίσετε με μερικά κλικ και να ανακατευθύνετε όλη την επισκεψιμότητα στον κύριο τομέα σας.

Πώς να δημιουργήσετε έναν υποτομέα

Μόλις καταχωρήσετε ένα τυπικό όνομα τομέα, υπάρχουν δύο μέρη στη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου υποτομέα:

 1. Έρχεται με έναν υποτομέα που θέλετε να δημιουργήσετε.
 2. Ενεργοποίηση και, στη συνέχεια, ανακατεύθυνση σε νέο ιστότοπό σας (ή σε τρίτο μέρος).

Νο. 1 είναι το απλούστερο στάδιο. Βασικά, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε έναν σύντομο υποτομέα που ταιριάζει στον σκοπό σας.

Γενικά, ο υποτομέας μπορεί να αποτελείται από οποιονδήποτε αριθμό αλφαριθμητικών χαρακτήρων (a-z, A-Z, 0-9) και παύλες (επιτρέπονται εάν περιβάλλεται από άλλους χαρακτήρες ή ψηφία), χωρίς κενά. Αλλά αυτό ποικίλλει με διαφορετικούς καταχωρητές τομέα, οπότε είναι καλύτερο να ελέγξετε ξανά με τους δικούς σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αναζητήσετε έναν από τους δημοφιλείς υποτομείς, όπως αυτούς που αναφέρονται παραπάνω: Κατάστημα, ιστολόγιο, γλώσσες (όπως es), τοποθεσίες (όπως η Φιλαδέλφεια), φόρουμ, εκδηλώσεις, κοινότητα, βοήθεια, ειδήσεις και θέσεις εργασίας.

Νο. 2 μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο. Αυτό συμβαίνει επειδή για να συνεχίσετε τη διαδικασία, όχι μόνο πρέπει να ενεργοποιήσετε τον ίδιο τον υποτομέα, αλλά και να τον δείξετε κάπου στον ιστό. Κάπου μπορεί να είναι:

 • μια ενότητα του υπάρχοντος ιστότοπού σας
 • έναν εντελώς νέο ιστότοπό σας
 • ιστότοπο ή διεύθυνση URL τρίτου μέρους.

Τα ακριβή βήματα τείνουν να διαφέρουν ανάλογα με τον καταχωρητή τομέα σας και / ή τον κεντρικό υπολογιστή ιστού. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ωστόσο: Τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα εάν βρίσκεστε με την ίδια εταιρεία τόσο για το όνομα τομέα όσο και για τη φιλοξενία, το συζητάμε εδώ. Αυτό συμβαίνει επειδή συνήθως μπορείτε να κάνετε όλη τη ρύθμιση σε έναν πίνακα χρηστών, ενώ όταν ο τομέας σας και η φιλοξενία διαχειρίζονται από ξεχωριστές εταιρείες, πρέπει να περάσετε τις απαιτούμενες κινήσεις με κάθε μία.

Ακολουθούν ορισμένοι σύνδεσμοι που οδηγούν σε συγκεκριμένους τρόπους με βάση το πού έχετε καταχωρίσει το όνομα τομέα σας:

 • Namecheap → κάντε κλικ εδώ
 • GoDaddy → κάντε κλικ εδώ
 • Enom → κάντε κλικ εδώ
 • OVH → κάντε κλικ εδώ
 • 1και1 → κάντε κλικ εδώ
 • SiteGround → κάντε κλικ εδώ
 • HostGator → κάντε κλικ εδώ

Τέλος, ακολουθούν ορισμένες συχνές ερωτήσεις σχετικά με το θέμα των υποτομέων:

Συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με το “Τι είναι ένας υποτομέας;”

“Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός υποτομέα και ενός ονόματος τομέα;”

 • Το όνομα τομέα είναι η κύρια διεύθυνση του ιστότοπού σας στο Διαδίκτυο (π.χ. YOURDOMAIN.com).
 • Ένας υποτομέας είναι ένα όνομα «θυγατρικού τομέα» που βρίσκεται κάτω από το όνομα «γονικός τομέας» (π.χ. blog.YOURDOMAIN.com). Δεν μπορείτε να έχετε έναν υποτομέα χωρίς ένα κύριο όνομα τομέα πάνω από αυτόν.

“Πρέπει να αγοράσω ένα όνομα τομέα για να μπορέσω να ορίσω έναν υποτομέα;”

 • Ναί. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν υποτομέα μόνο με ένα τυπικό όνομα τομέα που ήδη διαθέτετε.

«Πόσους υποτομείς μπορώ να δημιουργήσω για το κύριο όνομα τομέα μου;»

 • Αυτό εξαρτάται από τον καταχωρητή τομέα σας. Με το GoDaddy, για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε έως και 100 υποτομείς ανά όνομα τομέα.

“Πρέπει να πληρώσω για νέους υποτομείς;”

 • Συνήθως, όχι, αλλά αυτό εξαρτάται από τον καταχωρητή τομέα σας.

«Μπορώ να δημιουργήσω έναν ξεχωριστό, νέο ιστότοπο σε έναν υποτομέα;»

 • Ναί. Αυτό είναι στην πραγματικότητα το πιο κοινό σενάριο.

«Μπορώ να δείξω έναν υποτομέα σε ένα μεμονωμένο κομμάτι περιεχομένου στον τρέχοντα ιστότοπό μου;»

 • Ναί. Αυτός είναι πιθανώς ένας πολύ καλός τρόπος για να προβάλλετε τα πιο σημαντικά κομμάτια του περιεχομένου σας.

Είναι «www» ένας υποτομέας?

 • Τεχνικά, ναι. Αλλά είναι ένας ειδικός τύπος υποτομέα που συνήθως οδηγεί στον ίδιο ακριβώς ιστότοπο με το κύριο όνομα τομέα. Για παράδειγμα, το www.winningwp.com είναι το ίδιο με το winwp.com.

Λοιπόν, το έχετε! Αυτή είναι η απάντησή μας σε τι είναι ένας υποτομέας και πώς να δημιουργήσετε έναν. Εάν χρειάζεστε κάτι διευκρινισμένο, μην διστάσετε να μας απαντήσετε στα σχόλια. Επίσης, εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα ονόματα τομέα, ρίξτε μια ματιά στις άλλες αναρτήσεις μας σε αυτήν τη σειρά.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map