22 Βασικές συμβουλές για την επιλογή του καλύτερου δυνατού ονόματος τομέα για έναν ιστότοπο (2020)

Προσφορές WordPress


Η επιλογή του καλύτερου δυνατού ονόματος τομέα για τον ιστότοπό σας είναι απολύτως κρίσιμη. Το όνομα τομέα σας είναι κάτι που αξίζει ώρες σκέψης, αν όχι ημέρες, και δεν είναι υπερβολή να πείτε ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, η λάθος επιλογή μπορεί να καταστρέψει μια επιχείρηση. Εν ολίγοις: Η επιλογή ενός ονόματος τομέα είναι κάτι που κάθε κάτοχος ιστότοπου πρέπει να διασφαλίσει ότι έχει σωστό – ιδανικά προτού κάνει οτιδήποτε άλλο και ΕΙΔΙΚΑ εάν ο ιστότοπος θα εξυπηρετεί έναν εμπορικό σκοπό.

Δεν είμαστε ξένοι στα ονόματα τομέα εδώ στο WinningWP. Στην πραγματικότητα, μιλούσαμε για τομείς αυτούς τους τελευταίους μήνες, κάτι που δείχνει πόσο πιεστικό είναι ένα ζήτημα για τους επίδοξους κατόχους ιστότοπων.

Μέχρι στιγμής, έχουμε μιλήσει για το τι είναι ένα όνομα τομέα και ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός ονόματος τομέα και φιλοξενίας ιστού και ενός ιστότοπου. Επίσης, έχουμε καταχωρίσει τους εννέα καλύτερους καταχωρητές ονομάτων τομέα ιστότοπου το 2020 – δηλαδή πού πρέπει να πάτε για να εγγραφείτε και να αγοράσετε ένα όνομα τομέα.

Ωστόσο, δεν έχουμε ακόμη φτάσει σε βάθος πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή του ιδανικού ονόματος τομέα σας – με άλλα λόγια, πώς να επιλέξετε πραγματικά! Ας το αλλάξουμε σήμερα. Εδώ είναι 20-βασικές συμβουλές για την επιλογή και την καταχώριση ενός ονόματος domain (χωρίς συγκεκριμένη σειρά).

Contents

1. Πάντα πηγαίνετε για το .com

Επιτρέψτε μου να το πω ξανά: Όπου είναι δυνατόν, πάντοτε αναζητήστε έναν τομέα .com. Έκθεμα Α: Αυτός ο ιστότοπος.

winwp

Από τεχνικής απόψεως, το .com είναι μόνο μία από τις πολλές επεκτάσεις ονομάτων τομέα (TLDs) που είναι διαθέσιμες περισσότερο σε TLD και άλλα στοιχεία ενός ονόματος τομέα εδώ. Μερικές από τις άλλες δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν, .net, .org, .co, .edu, .biz ή ακόμα και πράγματα όπως .shop ή .blog.

Και ενώ όλα αυτά τα φανταχτερά TLD είναι δελεαστικά, η λήψη του κλασικού .com είναι σχεδόν πάντα το σωστό. Δύο λόγοι:

 1. Οι άνθρωποι είναι πιο εξοικειωμένοι με τους τομείς .com παρά με οτιδήποτε άλλο. από προεπιλογή θα πληκτρολογούν «.com» στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης και είναι απίθανο να θυμούνται την επέκτασή σας εάν είναι πολύ περίεργο. Όλοι θα θεωρούν πάντα ότι ένας ιστότοπος είναι .com.
 2. Το .com TLD χρησιμοποιείται από περίπου το 47% όλων των ιστότοπων, αναφέρουν τα δεδομένα. Μπορούν όλοι να κάνουν λάθος?

Αυτό σημαίνει ότι αν ληφθεί το τέλειο .com, ίσως θα πρέπει είτε να ξεχάσετε εντελώς αυτό το όνομα είτε να προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε με τον τρέχοντα κάτοχο για να δείτε εάν είναι πρόθυμοι να πουλήσουν τον τομέα σε εσάς. Προειδοποίηση! Αυτό θα μπορούσε να είναι ακριβό. (Θα μιλήσουμε για αυτό στο νούμερο 13.)

2. Μερικές φορές μην πηγαίνετε για το .com

Συγνώμη. Ξέρω ότι κάνω τα πράγματα να μπερδεύουν, αλλά παρακαλώ αντέξτε με.

Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στον κανόνα .com:

Κυρίως, εάν ο ιστότοπός σας προορίζεται να εξυπηρετήσει ένα τοπικό κοινό, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να πάρετε μια τοπική TLD. Για παράδειγμα, δημιουργείτε ένα blog για τη γερμανική αγορά; Τι θα λέγατε για τη λήψη διεύθυνσης .de?

Κάτι τέτοιο θα δώσει στους χρήστες σας λίγη επιπλέον ευαισθητοποίηση και θα ενισχύσουν την αξιοπιστία σας, καθιστώντας σαφές ότι βρίσκεστε στη χώρα τους (μέσω του τοπικού TLD).

Αλλά ακόμη και με αυτό, δεν πρέπει να περιορίζεστε μόνο σε αυτό το τοπικό όνομα τομέα. Ίσως εξακολουθείτε να θέλετε να επεκτείνετε την επωνυμία σας στο μέλλον και, εάν συμβεί αυτό, δεν θέλετε να μάθετε ότι κάποιος έχει ήδη λάβει το .com σας.

Έτσι, στο τέλος της ημέρας, ακόμη και αν θέλετε να εξυπηρετήσετε μια τοπική αγορά, μπορείτε ακόμα να επωφεληθείτε μακροπρόθεσμα με την έκδοση της .com. Και, εν τω μεταξύ, μπορείτε να συνδέσετε το .com με τον τοπικό σας τομέα, οπότε, ανεξάρτητα από τη διεύθυνση που επισκέπτεται κάποιος, εξακολουθούν να καταλήγουν στον ίδιο ιστότοπο.

3. Σκεφτείτε να πειραματιστείτε με μη παραδοσιακά TLD

Όπως αναφέρθηκε στο Νο. 1, αυτές τις μέρες μπορείτε να αποκτήσετε μια πληθώρα διαφορετικών TLD που δεν ήταν διαθέσιμα πριν από μερικά χρόνια.

Για παράδειγμα, μπορείτε να λάβετε επεκτάσεις τομέα όπως: .shop, .club, .store, .blog, .design, .xyz και ούτω καθεξής. Επίσης, μπορείτε να πειραματιστείτε με ορισμένα από τα TLD που αρχικά προορίζονταν να είναι τοπικά TLD, αλλά, λόγω της μοναδικής εμφάνισής τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για διάφορους άλλους σκοπούς. Αυτές είναι επεκτάσεις τομέα όπως .is, .io, .fm, .it, .ly, .cc και άλλες.

Ακριβώς για να σας δώσω ένα παράδειγμα του τελευταίου, εάν έχει νόημα για την επωνυμία σας και το όνομα που θέλετε, μπορείτε να δοκιμάσετε να φαίνεται ότι ολόκληρος ο τομέας, συμπεριλαμβανομένου του TLD, είναι μια πλήρης έκφραση. Μπορείτε να το επιτύχετε επιλέγοντας το TLD σας δημιουργικά. Για παράδειγμα, ο Microsoft Translator είναι διαθέσιμος στο translate.it – ​​αυτό είναι ολόκληρο το όνομα τομέα και είναι αρκετά δημιουργική χρήση του Ιταλικού TLD, .it.

Ωστόσο, το θέμα με αυτά τα TLD είναι ότι δεν τους προσφέρει κάθε καταχωρητής τομέα. Προς το παρόν, το GoDaddy σάς παρέχει πρόσβαση στον μεγαλύτερο κατάλογο.

Δημοπρασίες τομέα GoDaddy

Ωστόσο, εάν ακολουθείτε κάποιο συγκεκριμένο TLD, είναι ακόμα έξυπνο να κάνετε αγορές με άλλους καταχωρητές. Εδώ είναι ο άλλος πόρος μας, όπου μιλάμε για τους κορυφαίους καταχωρητές στην αγορά, καθώς και για ορισμένα από τα TLD που προσφέρουν.

4. Σκεφτείτε επίσης να αγοράσετε τα άλλα κύρια TLD

Η εξασφάλιση της κύριας επέκτασης ονόματος τομέα σας – είτε πρόκειται για .com είτε για τοπικό TLD – είναι μόνο το πρώτο βήμα. Το δεύτερο βήμα είναι να αποκτήσετε όλα τα άλλα δημοφιλή TLD και στη συνέχεια να τα ρυθμίσετε να ανακατευθύνουν στο κύριο TLD.

Για παράδειγμα, εάν η διεύθυνση που θέλετε είναι SeeMeBloggin.com, σκεφτείτε επίσης να λάβετε τα εξής:

 • ΔείτεMeBlogg.in
 • ΔείτεMeBloggin.co
 • Δείτε τοMeBloggin.net
 • SeeMeBloggin.org
 • ΔείτεMeBloggin.co.uk, κ.λπ..

Παρόλο που αυτό θα συμβάλει στο συνολικό λογαριασμό ονομάτων τομέα σας στο τέλος του έτους, αποτρέπετε επίσης πιθανό πρόβλημα περαιτέρω. Κυρίως, δεν θα θέλατε να καταλήξετε να ανταγωνίζεστε έναν άλλο ιστότοπο με το ίδιο όνομα τομέα αλλά να καταλήγετε σε διαφορετικό TLD.

Μερικά άλλα πράγματα που δεν θέλετε:

 • Άτομα που δημιουργούν πλαστογραφημένους ιστότοπους – ιστότοπους που μοιάζουν με τους δικούς σας αλλά δεν είναι (προορίζονται για εξαπάτηση ατόμων).
 • Άτομα που καταγράφουν μερικά από αυτά τα TLD που λείπουν και στη συνέχεια προσπαθούν να τα πουλήσουν πίσω σε εσάς με πολύ υψηλότερο ποσοστό.
 • Γνήσιοι επισκέπτες που συνδυάζουν το TLD σας και δεν έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας.

5. Επιλέξτε ένα επώνυμο όνομα

Όλοι γνωρίζουμε ότι η καθιέρωση επωνυμίας είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία, αλλά τι ακριβώς κάνει το όνομα τομέα να είναι εμπορικό; Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν εδώ, αλλά οι πιο σημαντικοί είναι οι εξής:

 • Ένα εμπορικό όνομα δεν έχει συγκεκριμένη σημασία (π.χ. “Google” δεν είναι λέξη, “το YouTube δεν είναι ούτε ένα”).
 • Του μοναδικός – ο ανταγωνισμός σας δεν χρησιμοποιεί κάτι παρόμοιο.
 • Του εύκολο να απομνημονεύσει – όχι πάρα πολύ λόγια, χωρίς περίπλοκους συνδυασμούς φωνηέντων.
 • Του εύκολο στην προφορά και υπαγορεύστε από το τηλέφωνο.
 • Το ακούγεται αξιόπιστο – ορισμένα ονόματα μπορεί να είναι λίγο σκιερά εξ ορισμού, για παράδειγμα, το WinTheLotteryToday.com μπορεί να είναι πολύ τολμηρό, αλλά το Lotterio.com ακούγεται πολύ καλύτερο.

Για να διευκολύνετε τη διαδικασία ανταλλαγής ιδεών, μπορείτε να πειραματιστείτε με ορισμένους συνδυασμούς πραγματικών λέξεων και τυχαίων επιθημάτων, όπως έκανα με το παραπάνω παράδειγμα του Lotterio.com. Ο κύριος στόχος εδώ είναι να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό για το όνομα τομέα για τη δημιουργία αξίας επωνυμίας στο περασμα του χρονου.

Με άλλα λόγια, όσο το δυνατόν περισσότερο, προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι το όνομα έχει ένα καλό δαχτυλίδι σε αυτό. Θα πρέπει να είναι διασκεδαστικό να το λέτε δυνατά και να μην απομνημονεύετε αμέσως. Σκεφτείτε για τους λάτρεις του Uber: Είναι σύντομο και γρήγορο και δεν υπάρχει σύγχυση ως προς το πώς να το γράψετε – ακόμα και όταν αναφέρεται σε μια συνομιλία.

6. Διατηρήστε το σύντομο, απλό και προβλέψιμο

Λοιπόν, έχουμε ήδη μιλήσει για την επωνυμία (αν είναι μια λέξη), αλλά υπάρχουν επίσης κάποια άλλα, πιο γενικά, χαρακτηριστικά ενός ποιοτικού ονόματος τομέα. Τα μεγάλα τέσσερα είναι:

 • μικρός – κατά προτίμηση με λιγότερους από 15 (-ish) χαρακτήρες, εξαιρουμένου του TLD
 • απλός – χωρίς παύλες, κάτω παύλες, χωρίς περίπλοκες λέξεις ως μέρος του τομέα ή άλλα σημεία στίξης
 • μονο λογια – αποφύγετε τη χρήση αριθμών, εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο (για παράδειγμα, εάν αποτελεί μέρος της επωνυμίας σας, όπως το 9gag.com)
 • αναμενόμενος – χωρίς περίεργες ορθογραφίες (για παράδειγμα, αν το όνομά σας είναι Myke και θέλετε να το ορίσετε ως μέρος του τομέα σας – όπως το MykeBlogs.com – κάθε φορά που τα άτομα θα το πληκτρολογήσουν ως MikeBlogs.com.

Επίσης, μπορείτε:

7. Αγοράστε τα κοινά ορθογραφικά λάθη του τομέα σας

Αυτό, ωστόσο, μπορεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο τον ετήσιο λογαριασμό σας στον τομέα, έτσι είναι η κλήση σας.

Σε γενικές γραμμές, θα είστε αρκετά ασφαλείς εάν εστιάζετε σε μερικά από τα πιο πιθανά λάθη του τομέα.

Κοιτάζοντας το προηγούμενο παράδειγμά μου, το Lotterio.com θα μπορούσε να είναι ορθογραφικά ως Loterio.com – single “T”.

Μόλις τα έχετε, ανακατευθύνετέ τα πίσω στο κύριο όνομα τομέα σας.

8. Χρησιμοποιήστε έναν θησαυρό για ιδέες ονόματος τομέα

Εντάξει, οπότε ανεξάρτητα από το τι λέω για την επιλογή ενός ονόματος domain που είναι brandable, απλό, έχει καλό δακτύλιο, είναι εύκολο να απομνημονεύσει και ούτω καθεξής, το γεγονός είναι ότι έρχεται με ένα πραγματικά καλό το όνομα είναι δύσκολο.

Μερικές φορές, θα περάσετε εύκολα από δεκάδες διαφορετικούς όρους προτού καταλήξετε σε αυτό το τέλειο, ενώ άλλες φορές τίποτα δεν θα φαίνεται αρκετά καλό. Σε αυτήν την περίπτωση, το Thesaurus.com μπορεί να είναι το μυστικό όπλο στο οπλοστάσιό σας.

Ο ιστότοπος θα σας βοηθήσει να βρείτε συνώνυμα και επίσης να παράσχετε γρήγορους ορισμούς που θα σας βοηθήσουν να μην κάνετε ένα ανόητο λάθος δημιουργώντας το όνομα τομέα σας γύρω από μια λέξη με μια έννοια που έχετε παρεξηγηθεί.

Σημείωση: Όπως ανέφερα παραπάνω, δεν συνιστάται η απλή χρήση μιας τυπικής λέξης λεξικού ως όνομα τομέα σας, ακόμη και αν προέρχεται από θησαυρό. Προσθέστε πάντα ορισμένους τροποποιητές σε αυτό ή μετατρέψτε τον σε κάτι πρωτότυπο αλλάζοντας μερικά γράμματα εδώ και εκεί.

9. Βοηθήστε τον εαυτό σας σε ορισμένες γεννήτριες ονομάτων τομέα

Αυτό είναι ένα άλλο είδος βοηθού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν δυσκολεύεστε να βρείτε ένα δροσερό όνομα τομέα και, κατ ‘επέκταση, το όνομα της επιχείρησής σας επίσης.

Αυτά τα εργαλεία είναι πολύ απλά στη χρήση, αλλά και εκπληκτικά χρήσιμα. Το μόνο που χρειάζονται είναι μία λέξη-κλειδί από εσάς – μια λέξη-κλειδί σπόρου (ή μια φράση κλειδιού σπόρου) – και, σε αντάλλαγμα, σας δίνουν δεκάδες ή και εκατοντάδες προτάσεις, γεμάτες έγκυρα και διαθέσιμα ονόματα τομέα που μπορείτε να εγγραφείτε αμέσως.

Τα καλύτερα τέτοια εργαλεία περιλαμβάνουν:

 • LeanDomainSearch, που δημιουργήθηκε από παιδιά στο Automattic (επίσης γνωστό για το WordPress.com). Για παράδειγμα, αυτό είναι που παίρνετε όταν αναζητάτε «καφέ»:

LeanDomainSearch

 • Η δημιουργία ονόματος επιχείρησης από το Shopify λειτουργεί παρόμοια με τα παραπάνω και σας βοηθά επίσης να δημιουργήσετε ένα κατάστημα Shopify με το όνομα τομέα της επιλογής σας.
 • Το Nameboy είναι λίγο πιο παλιό – ειδικά στο σχεδιασμό του – αλλά εξακολουθεί να είναι χρήσιμο. Αυτό χρειάζεται πιο συγκεκριμένη είσοδο και κάνει καλύτερη δουλειά όταν έχετε μια γενική κατεύθυνση που θέλετε να ακολουθήσετε με το όνομά σας.

10. Επιλέξτε ένα όνομα τομέα που μπορείτε πραγματικά να κατέχετε νομικά

Η παραβίαση ενός εμπορικού σήματος μπορεί να σημαίνει μια πολύ κακή μέρα. Και, ενώ συνειδητοποιώ ότι κανείς δεν καταγράφει ένα όνομα τομέα με την πρόθεση να παραβιάσει οτιδήποτε, αυτά τα πράγματα συμβαίνουν κάθε φορά.

Ως εκ τούτου, κατά κανόνα, όποτε έχετε μια ωραία ιδέα ονόματος τομέα και πρόκειται να το καταχωρίσετε, απλώς κάντε κλικ στο όνομα του Google και δείτε όλα τα αποτελέσματα της πρώτης και της δεύτερης σελίδας. Αυτό που ψάχνετε είναι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ήδη αυτό το όνομα και (φαινομενικά) λειτουργούν σε μια παρόμοια αγορά ή θέση.

Εάν βρείτε κάτι, πιθανότατα πρέπει να επιλέξετε άλλο όνομα τομέα.

11. Μην το ιδρώνετε πάρα πολύ εάν ληφθεί το τέλειο όνομα τομέα σας

Εάν το όνομα τομέα που πραγματικά επιθυμείτε έχει ήδη ληφθεί, αυτό δεν είναι το τέλος του κόσμου. Μερικές φορές, μπορείτε πραγματικά να πάρετε τα χέρια σας σε αυτό.

Εδώ μπορείτε να κάνετε:

 • Εάν το όνομα τομέα δεν χρησιμοποιείται (δεν υπάρχει ιστότοπος ή ο τομέας είναι “σταθμευμένος” – διαθέτει μόνο διαφημίσεις), τότε υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα ο ιδιοκτήτης να το αγοράσει μόνο για να το πουλήσει αργότερα. Πιθανότατα θα βρείτε ορισμένα στοιχεία επικοινωνίας σε αυτόν τον ιστότοπο στάθμευσης. Εάν δεν υπάρχουν πληροφορίες, χρησιμοποιήστε το who.is και λάβετε το email του κατόχου.
 • Εάν υπάρχει ιστότοπος στον τομέα, μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας και να επικοινωνήσετε με τον κάτοχο, ρωτώντας εάν είναι πρόθυμος να πουλήσει τον τομέα. Χαμηλές πιθανότητες επιτυχίας εδώ, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε.
 • Εάν ο τομέας είναι εντελώς άδειος και δεν υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας, δοκιμάστε να αναζητήσετε γνωστές αγορές που αλλάζουν τομέα, όπως η αγορά του GoDaddy (βάσει δημοπρασίας), Sedo, SnapNames ή Flippa.

Η αγορά ενός υπάρχοντος ονόματος τομέα είναι μια διαφορετική διαδικασία από την αγορά ενός νέου, επομένως απαιτεί επιπλέον προσοχή. Μιλάμε για αυτό στο Νο. 13.

Μια ακόμη σημείωση, οι τομείς που αγοράζετε από τα χέρια κάποιου κοστίζουν ΧΡΗΜΑΤΑ (δική μου έμφαση). Μερικές φορές καλά χρήματα! Μια ασφαλής εκτίμηση εδώ θα ήταν τουλάχιστον 250 $, αλλά περισσότερο σαν 1.000 $ ή περισσότερα.

Εάν δεν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, μην ανησυχείτε πάρα πολύ … Αυτό με φέρνει:

12. Μην ιδρώνετε πάρα πολύ εάν το τέλειο όνομα τομέα σας ληφθεί και δεν μπορεί να ληφθεί

Εντάξει, όσο έχουν σημασία τα ονόματα τομέα και το να έχεις το σωστό μπορεί να σημαίνει τον κόσμο για σένα, αν δεν μπορείς να πάρεις τα χέρια σου σε αυτό που θέλεις (δεν είναι διαθέσιμο ή η τιμή είναι πολύ υψηλή), μην ιδρώνεις είναι πάρα πολύ.

Πρώτα απ ‘όλα, κάτι που είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο – ακόμα και από το ίδιο το όνομα τομέα – είναι στην πραγματικότητα η ιδέα πίσω από τον ιστότοπο ή την επιχείρησή σας σωστά. Εάν αφιερώσετε τον εαυτό σας στην εκτέλεση αυτής της ιδέας και την κάνετε σκόπιμα, η έλλειψη αυτού του «τέλειου ονόματος τομέα» δεν θα σας εμποδίσει.

Δεύτερον, τα ονόματα τομέα μπορούν να αλλάξουν αργότερα. Ακόμα κι αν δεν έχετε τον σωστό τομέα σήμερα, μπορείτε πάντα να τον αποκτήσετε αργότερα και, στη συνέχεια, απλώς ανακατευθύνετε τον ιστότοπό σας σε αυτόν.

Για παράδειγμα, αυτό δεν έκανε το Sumo – μια σειρά εργαλείων διαδικτυακού μάρκετινγκ. Το όνομα τομέα με το οποίο ξεκίνησαν ήταν το sumome.com, αλλά στη συνέχεια, μετά από λίγο, όταν έλαβαν αρκετή χρηματοδότηση, αγόρασαν τον τομέα που πραγματικά ήθελαν – sumo.com. Στην περίπτωσή τους, αυτός ο διακόπτης τομέα ήταν κάπως ακριβός. Ο νέος τομέας sumo.com κόστισε πραγματικά 1,5 εκατομμύρια δολάρια. Αλλά μην ανησυχείτε, το δικό σας δεν χρειάζεται να είναι τόσο ακριβό. Η Sumo έχει αποδειχθεί ότι είναι το 83ο ακριβότερο όνομα τομέα ποτέ.

13. Να είστε προσεκτικοί όταν αγοράζετε υπάρχοντα ονόματα τομέα

Όπως ανέφερα μερικά παραπάνω σημεία, η αγορά ενός υπάρχοντος ονόματος τομέα είναι λίγο διαφορετική από την αγορά ενός νέου. Πρώτα απ ‘όλα, επειδή δεν είναι καινούργιο, αυτό σημαίνει ότι έχει ήδη ιστορία. Και δεν μπορείτε ποτέ να είστε απολύτως σίγουροι τι είναι αυτή η ιστορία.

 • Από τη φωτεινή πλευρά, το ιστορικό του τομέα μπορεί να σας δώσει ώθηση στο Google, καθώς δεν ξεκινάτε από το μηδέν – η Google γνωρίζει ήδη τον τομέα.
 • Όμως, από την άλλη πλευρά, εάν ο τομέας διαθέτει οποιοδήποτε είδος «μη-kosher» υλικού (πορνό, τζόγος, περιεχόμενο ανεπιθύμητου περιεχομένου, διανομή ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), τότε ενδέχεται να αποκλειστεί εξ ολοκλήρου από την Google.

Η αγορά του τομέα σας από μια αγορά όπως το Flippa σας παρέχει κάποια ασφάλεια, καθώς κάθε τομέας επικυρώνεται τουλάχιστον με τον πιο βασικό τρόπο. Ωστόσο, για να κάνετε τα πράγματα λίγο πιο ασφαλή, θα πρέπει επίσης να κάνετε δικούς σας ελέγχους.

Αρχικά, κάντε έναν μη αυτόματο έλεγχο μεταβαίνοντας στο Google και αναζητώντας:

ιστότοπος: YOURDOMAIN.com

Αυτό θα σας πει εάν η Google έχει ευρετηριασμένες σελίδες από αυτόν τον τομέα. Η εύρεση οτιδήποτε είναι καλό σημάδι. Αυτό σημαίνει ότι ο τομέας δεν απαγορεύεται. Ωστόσο, το να μην βρεις τίποτα δεν πρέπει να είναι διαλυτής.

 • Εάν ο τομέας είναι κενός – χωρίς ιστότοπο – τότε δεν υπάρχει τίποτα για το Google να βρει αρχικά.
 • Ωστόσο, εάν υπάρχει ιστότοπος, αλλά η Google δεν μπορεί να τη δει (μέσω του ιστότοπου: φράση YOURDOMAIN.com), αυτή είναι μια κόκκινη σημαία.

Μπορείτε επίσης να κάνετε ελέγχους μέσω εργαλείων όπως το پابندیcheck.com και το ismywebsitepenalized.com. Αλλά επίσης να έχετε κατά νου ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι αλάνθαστα. Σκεφτείτε τους βοηθούς.

Αλλά μπορούμε ακόμα να κάνουμε περισσότερα:

14. Ελέγξτε το Ιστορικό τομέα μέσω Wayback Machine

Σημείωση: Αυτό αξίζει τον έλεγχο ακόμα κι αν λαμβάνετε (αυτό που νομίζετε ότι είναι) ένα νέο όνομα τομέα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το όνομα τομέα που προσπαθείτε να εγγραφείτε ενδέχεται να έχει καταχωριστεί στο παρελθόν, αλλά στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε από τον κάτοχο. Είναι ακόμα καλό να ρίχνουμε μια ματιά σε αυτό που ήταν πάνω του.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αναζητήσετε το ιστορικό ενός ονόματος τομέα. Ένα από τα πιο δημοφιλή και ένα που είναι επίσης προσιτό σε όλους (διαβάστε: Όχι πολύ τεχνικό), περιλαμβάνει το Wayback Machine.

Αυτό είναι ένα από τα πρώτα εργαλεία του είδους του. Με απλά λόγια, σας επιτρέπει να εισάγετε μια μηχανή χρόνου, για να μιλήσετε και να ρίξετε μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο κάποτε ένας ιστότοπος έμοιαζε στο παρελθόν.

Όταν λέω «οποιοσδήποτε ιστότοπος», δεν είναι στην πραγματικότητα κανένας ιστότοπος. Αλλά μπορείτε να περιμένετε να βρείτε τους περισσότερους ιστότοπους που είχαν αξιοσημείωτη επισκεψιμότητα ανά πάσα στιγμή. Στην περίπτωσή μας, το να κάνουμε έναν έλεγχο μέσω της Wayback Machine μας επιτρέπει να δούμε αν ο τομέας που μας ενδιαφέρει έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ για κάτι σημαντικό και, αν ναι, αν ήταν όλα «kosher» ή όχι.

Για παράδειγμα, αν αναζητήσετε αυτόν τον ιστότοπο, θα λάβετε αρχεία που χρονολογούνται από το 2013:

Ιστορικό WinningWP

Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι αυτός ο ιστότοπος δεν υπήρχε πριν από αυτό (πράγμα που ισχύει). Όταν κάνετε κλικ σε οποιαδήποτε από τις εγγραφές, λαμβάνετε ένα στιγμιότυπο του ιστότοπου τότε. Πολύ βολικό, έτσι δεν είναι?

WinningWP 2013

Εάν αγοράζετε ένα υπάρχον όνομα τομέα, θα ήταν καλή ιδέα να μεταβείτε στο Wayback Machine και να περιηγηθείτε σε κάθε μήνα του ιστορικού του τομέα, απλώς για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπήρχε κάτι σκιερό σε κανένα σημείο.

15. Ελέγξτε το Ιστορικό τομέα μέσω του Who.is

Αμέσως μετά το Wayback Machine, το οποίο είναι το άλλο εργαλείο μετάβασης για να γνωρίσετε το ιστορικό ενός δεδομένου ονόματος τομέα. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για τουλάχιστον δύο λόγους:

 • Αρχικά, μπορείτε να δείτε τις τρέχουσες πληροφορίες τομέα – πράγματα όπως ποιος είναι ο κάτοχος (υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν προστασία ταυτότητας – περισσότερα σε αυτό αργότερα) – ποιος είναι ο καταχωρητής και ούτω καθεξής. Δεν έχει νόημα να αναφέρω τα πάντα εδώ – απλώς μεταβείτε στο Who.is, εισαγάγετε τον αγαπημένο σας ιστότοπο και δείτε τι συμβαίνει.
 • Δεύτερον, το Who.is σας δίνει πρόσβαση σε μια «αναφορά ιστορικού Whois». Αυτή είναι μια υπηρεσία επί πληρωμή – 10 $ – αλλά η τιμή είναι μάλλον μικρή σε σχέση με αυτό που λαμβάνετε σε αντάλλαγμα, το οποίο είναι όλα τα δεδομένα whois που σχετίζονται με ένα δεδομένο όνομα τομέα από την αρχή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε ποιο είναι το ιστορικό του τομέα, πότε καταχωρήθηκε και πόσες φορές άλλαξε δυνητικά χέρια.

Στο τέλος, εάν σκέφτεστε να αποκτήσετε έναν υπάρχοντα τομέα, ο οποίος μπορεί να είναι αρκετά ακριβός, η δαπάνη επιπλέον 10 $ δεν φαίνεται τόσο βάναυση. Επιπλέον, μπορεί να σας σώσει πονοκεφάλους αργότερα.

16. Καταχωρίστε τις αντίστοιχες λαβές κοινωνικών μέσων

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το κλειδί αυτές τις μέρες – είτε μας αρέσει είτε όχι.

Ο μέσος άνθρωπος που συνδέεται με τον ιστό περνά μια ώρα στο Facebook κάθε μέρα και, συνολικά, το Facebook πραγματοποιεί 2 δισεκατομμύρια επισκέψεις το μήνα. Αυτό είναι το δισεκατομμύριο.

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι: Οι άνθρωποι είναι πολύ πιο πιθανό να ελέγξουν τι συμβαίνει με την επωνυμία σας στο Facebook από ό, τι πραγματικά επισκέπτονται τον ιστότοπό σας. Αυτός είναι μόνο ένας από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ρυθμίσετε τα επαγγελματικά σας προφίλ στις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες κοινωνικών μέσων.

Όποτε είναι δυνατόν, λάβετε τις ίδιες λαβές με το όνομα τομέα σας. Εάν ληφθούν, γίνετε δημιουργικοί και χρησιμοποιήστε κάποια επίθημα ή προθέματα. Μερικές επιλογές: τώρα, καθημερινά, hq, get, app. Για παράδειγμα, η φανταστική μου επωνυμία Lotterio.com θα μπορούσε να περάσει από το LotterioHQ στο Twitter.

17. Επιλέξτε έναν αξιόπιστο καταχωρητή τομέα

Ο καταχωρητής τομέα είναι μια εταιρεία που καταχωρεί ένα όνομα τομέα για λογαριασμό σας και, στη συνέχεια, σας παρέχει πλήρη πρόσβαση σε αυτό το όνομα τομέα.

Το κλειδί στους καταχωρητές είναι να χρησιμοποιούνται μόνο αξιόπιστες και αξιόπιστες εταιρείες. Πραγματικά δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε περαιτέρω προβλήματα τομέα – όταν η επωνυμία του ιστότοπού σας έχει ήδη δημιουργηθεί και η απώλεια του τομέα θα σήμαινε προβλήματα.

Οι καταχωρητές που προτείνουμε πάντα είναι:

 • Ο Namecheap και ο GoDaddy συγκρίθηκαν εδώ
 • SiteGround – η κορυφαία προτεινόμενη εταιρεία φιλοξενίας που πωλεί επίσης ονόματα τομέα.

18. Ψωνίστε για να βρείτε την καλύτερη τιμή

Παρόλο που όλοι οι καταχωρητές τομέα προσφέρουν το ίδιο προϊόν – καταγράφουν ένα όνομα τομέα για λογαριασμό σας – η τιμολόγηση μπορεί μερικές φορές να είναι πολύ διαφορετική. Για αυτόν τον λόγο, είναι πάντα καλή ιδέα να κάνετε αγορές με διαφορετικούς καταχωρητές και να συγκρίνετε τις τιμές του ονόματος τομέα που θέλετε να λάβετε.

Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, εάν ακολουθείτε μια επέκταση τομέα .co – μια αρκετά δημοφιλής επιλογή αυτές τις μέρες – θα ανακαλύψετε ότι ο ίδιος τομέας θα σας κοστίσει:

 • 11,99 $ στο GoDaddy
 • 6,88 $ στο Namecheap
 • 32,50 $ στο ENOM και ούτω καθεξής.

Τώρα, δεν λέω ότι το Namecheap είναι πάντα το φθηνότερο, γιατί δεν είναι. Η τιμή εξαρτάται πάντα από το συγκεκριμένο TLD που θέλετε να πάρετε, επομένως πάντοτε πηγαίνετε σε πολλούς καταχωρητές και δείτε τι συμβαίνει.

Επίσης, μόνο μια γενική σημείωση: Διατηρείτε πάντα τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας στον πίνακα χρηστών του καταχωρητή πολύ ασφαλή. Εάν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό το πλαίσιο, θα μπορεί να μεταφέρει τον τομέα σας στον λογαριασμό του (διαβάστε: Κλέψτε τον).

Αυτό με φέρνει:

19. Κλειδώστε τον τομέα έτσι ώστε να μην μπορεί να κλαπεί

Ακόμα κι αν φαίνεται περίεργο στην αρχή, η παραβίαση τομέα συμβαίνει πιο συχνά από ό, τι θα φανταζόσασταν.

Χωρίς να μπείτε στις βαρετές τεχνικές λεπτομέρειες, ο τομέας σας μπορεί να κλαπεί με διάφορα μέσα. Συνήθως, αυτό περιλαμβάνει είτε την παραβίαση του κωδικού πρόσβασής σας ή την πείθει να δώσετε τον κωδικό πρόσβασής σας μέσω μιας επίθεσης ηλεκτρονικού ψαρέματος, καθώς και μερικά άλλα διασκεδαστικά πράγματα.

Βασικά, εάν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό χρήστη του καταχωρητή σας, μπορεί να κάνει ό, τι θέλει στους τομείς σας.

Ορισμένοι καταχωρητές τομέα προσφέρουν μια δυνατότητα στην οποία διατηρούν τον τομέα σας σε κατάσταση κλειδώματος μητρώου, η οποία αποτρέπει μη εξουσιοδοτημένες προσπάθειες μεταφοράς domain. Σε αυτήν την κατάσταση, οι πληροφορίες εγγραφής και η διαμόρφωση DNS δεν μπορούν να αλλάξουν έως ότου ξεκλειδώσετε το όνομα τομέα σας.

Ευτυχώς, η ενεργοποίηση αυτής της επιλογής είναι συχνά πολύ εύκολη και απαιτεί μόνο να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο στον πίνακα χρηστών του καταχωρητή σας. Δείτε πώς φαίνεται στο SiteGround:

Κλείδωμα καταχωρητή SiteGround

20. Καταχωρίστε πάντα το όνομα τομέα σας μόνοι σας

Είναι καλή ιδέα να μην επιτρέψετε σε κανέναν άλλο (όπως μια εταιρεία) να καταχωρίσει ένα όνομα τομέα για εσάς. Ακόμα κι αν είναι λίγο λιγότερο ενοχλητικό με αυτόν τον τρόπο (αφού κάποιος άλλος κάνει όλη τη δουλειά), μπορεί αργότερα να οδηγήσει σε προβλήματα.

Εάν κάποιος άλλος εγγράψει τον τομέα, σας παρακρατεί τον εαυτό σας και τον ιστότοπό σας. Εάν θέλετε ποτέ να απομακρυνθείτε από τις υπηρεσίες τους, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με το ότι δεν είστε πολύ πρόθυμοι να μεταφέρετε τον τομέα σε εσάς και να σας δώσετε τον πλήρη έλεγχο αυτού.

Ακριβώς για να αναφέρουμε μερικά κακά πράγματα που μπορεί να συμβούν: Μπορεί να χρειαστούν πάρα πολύς χρόνος για να ολοκληρωθεί η μεταφορά, μπορεί να προσπαθήσουν να αποσπάσουν κάποια έξοδα από εσάς για να το κάνουν αυτό ή μπορεί να απορριφθούν εντελώς (με βάση κάποια εκτύπωση στην αρχική σας συμφωνία).

Επιπλέον, ίσως το πιο σημαντικό, εάν η εταιρεία / άτομο χρεοκοπήσει ή χάσει την πρόσβαση στον καταχωρητή τομέα για οποιονδήποτε λόγο, θα μπορούσατε να χάσετε εντελώς το όνομα τομέα σας.

Σύντομη ιστορία, καταχωρήστε πάντα τους τομείς σας μόνοι σας. Ωστόσο, δεν είναι τόσο δύσκολο. Αυτός είναι ο αναλυτικός οδηγός μας.

21. Εξετάστε το ενδεχόμενο ενεργοποίησης της προστασίας ταυτότητας τομέα

Με απλούς όρους, η προστασία αναγνωριστικού τομέα καλύπτει τα προσωπικά σας στοιχεία επικοινωνίας από οποιονδήποτε πραγματοποιεί αναζήτηση στο όνομα τομέα σας.

Από προεπιλογή, και σύμφωνα με τους κανόνες του ICANN (ο οργανισμός που ρυθμίζει τα ονόματα τομέα), όλα τα ονόματα τομέα πρέπει να έχουν εκχωρηθεί στο κοινό πληροφορίες επαφής που τους έχουν εκχωρηθεί – τις ίδιες πληροφορίες που έπρεπε να δώσετε κατά την εγγραφή. Αυτό περιλαμβάνει το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση email σας.

Επιτρέψτε μου να το πω ξανά, από προεπιλογή, όλα αυτά είναι ορατά σε οποιονδήποτε τοποθετεί το όνομα τομέα σας μέσω ενός εργαλείου όπως το παραπάνω..

Αυτό δεν είναι τέλειο. Πρώτον, όλοι μπορούν να δουν αυτές τις πληροφορίες, πράγμα που σημαίνει ότι τα προσωπικά σας στοιχεία είναι εκτεθειμένα. Βασικά θυσιάζετε μέρος του απορρήτου σας για τίποτα σε αντάλλαγμα.

Έτσι, ο τρόπος επίλυσης αυτού είναι να ορίσετε προστασία αναγνωριστικού τομέα στον καταχωρητή τομέα σας (όλοι οι καταχωρητές τομέα το προσφέρουν αυτό). Αυτό είναι συνήθως ένα επί πληρωμή χαρακτηριστικό. Η τιμή μπορεί να είναι περίπου 1 $ το μήνα. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό με το Namecheap:

Προστασία ταυτότητας Namecheap

Μόλις υπό την προστασία του αναγνωριστικού τομέα, οι λεπτομέρειες του τομέα σας αντικαθίστανται με τις πληροφορίες του καταχωρητή σας.

22. Ορίστε τον τομέα σας σε αυτόματη ανανέωση

Γενικά, κατά την εγγραφή του νέου σας ονόματος τομέα, μπορείτε να επιλέξετε την περίοδο εγγραφής – το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο καταχωρητής διατηρεί τον τομέα ενεργό για λογαριασμό σας. Συνήθως, όλοι καταγράφουν τα ονόματά τους για 12 ή 24 μήνες.

Μετά από αυτήν την αρχική περίοδο, το όνομα τομέα σας πρέπει να ανανεωθεί (για άλλους X μήνες). Διαφορετικά, γίνεται ανενεργό. Και μετά, μετά από λίγο, εάν χάσετε το παράθυρό σας, ο τομέας επιστρέφει στο σύνολο των διαθέσιμων τομέων, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε θα μπορεί να τον καταχωρίσει.

Αυτό που συμβαίνει συνήθως – σε περίπτωση που κάποιος δεν το κάνει έγκαιρα με την ανανέωση του τομέα του – είναι ότι ο τομέας αρπάζεται από έναν μεσίτη τομέα ή κάποιον παρόμοιο. Βασικά, οι ηλικιωμένοι τομείς είναι πολύτιμοι στην αγορά τομέα, καθώς υπάρχει επίσης μεγαλύτερη πιθανότητα ότι το άτομο που αρχικά απέτυχε να ανανεώσει τον τομέα θα ήθελε να το αγοράσει ξανά σε κάποιο σημείο.

Στο τέλος, μείνετε ασφαλείς επιλέγοντας να ανανεώνετε αυτόματα το όνομα τομέα σας όποτε έρθει η ώρα. Σχεδόν όλοι οι καταχωρητές τομέα σας δίνουν αυτήν την επιλογή. Δείτε πώς φαίνεται με το Namecheap:

Αυτόματη ανανέωση Namecheap

Πηγαίνετε μπροστά και λάβετε το όνομα τομέα σας!

Ω, εντάξει, ήταν πολύ ανάγνωση! Ωστόσο, δεν θέλω αυτή η λίστα να είναι εκφοβιστική. Ακόμη και διαβάζοντας το μόνο μία φορά και έπειτα σημειώνοντας τα πιο σημαντικά takeaways θα σας δώσει περισσότερες από αρκετές πληροφορίες για να αποκτήσετε το τέλειο όνομα τομέα σας και να το κάνετε με ασφάλεια.

Ακριβώς για να σας βοηθήσουμε, εδώ είναι μια ολοκληρωμένη έκδοση όλων όσων ειπώθηκαν παραπάνω:

 1. Πάντα πηγαίνετε για το .com
 2. Πειραματιστείτε με τοπικά TLD εάν είναι λογικό
 3. Εξετάστε το ενδεχόμενο πειραματισμού με μη παραδοσιακά TLD (.design, .club, .ly, .it και άλλα)
 4. Σκεφτείτε να αγοράσετε τα άλλα κύρια TLD
 5. Επιλέξτε ένα επώνυμο όνομα (μοναδικό, εύκολο να απομνημονεύσετε, εύκολο στην προφορά, ακούγεται αξιόπιστο)
 6. Κρατήστε το σύντομο, απλό και προβλέψιμο
 7. Αγοράστε τα συνηθισμένα ορθογραφικά λάθη του ονόματος τομέα σας
 8. Χρησιμοποιήστε έναν θησαυρό για ιδέες ονόματος τομέα
 9. Βοηθήστε τον εαυτό σας σε κάποιους δημιουργούς ονομάτων τομέα
 10. Επιλέξτε ένα όνομα τομέα που μπορείτε να κατέχετε νόμιμα
 11. Μην το ιδρώνετε αν ληφθεί το τέλειο όνομα τομέα σας – επικοινωνήστε με τον κάτοχο για να το αποκτήσετε
 12. Μην το ιδρώνετε εάν το τέλειο όνομα τομέα σας έχει ληφθεί και δεν μπορείτε να το αποκτήσετε
 13. Να είστε προσεκτικοί όταν αγοράζετε υπάρχοντα ονόματα τομέα
 14. Ελέγξτε το ιστορικό τομέα μέσω Wayback Machine
 15. Ελέγξτε το ιστορικό τομέα μέσω του Who.is
 16. Καταχωρήστε τις αντίστοιχες λαβές κοινωνικών μέσων
 17. Επιλέξτε έναν αξιόπιστο καταχωρητή τομέα
 18. Κάντε αγορές για να βρείτε την καλύτερη τιμή
 19. Κλειδώστε τον τομέα έτσι ώστε να μην μπορεί να κλαπεί
 20. Καταχωρήστε πάντα το όνομα τομέα σας μόνοι σας
 21. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσετε την προστασία αναγνωριστικού τομέα
 22. Ορίστε τον τομέα σας για αυτόματη ανανέωση

Σημείωση: Δεν είστε σίγουροι πού να αγοράσετε τον τομέα σας; Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας σχετικά με τους καλύτερους καταχωρητές τομέα: Κορυφαίοι 9 καλύτεροι καταχωρητές ονομάτων τομέα – Ποιο να επιλέξετε και γιατί?

 • Αναρωτιέστε εάν θα αγοράσετε έναν τομέα από την εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων σας ή όχι; Δείτε: Πρέπει να αγοράσω ένα όνομα τομέα από την εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων μου?
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map