Κορυφαία 15 (βασικά) πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά την εγκατάσταση του WordPress – πρέπει να διαβάσετε!

Προσφορές WordPress


Λοιπόν, μόλις εγκαταστήσατε το WordPress… Τώρα τι; Πώς μετατρέπετε την κενή εγκατάσταση του WordPress σε έναν τελικό ιστότοπο που είναι έτοιμος να δεχτεί επισκέπτες?

Ενώ το WordPress είναι αρκετά έτοιμο να βγει από το κουτί, υπάρχουν μερικά βασικά βήματα καθαρισμού που θα θέλατε να κάνετε για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας για επιτυχία.

Αυτές περιλαμβάνουν βασικές ρυθμίσεις για διαμόρφωση, επεκτάσεις για εγκατάσταση και προσαρμογή και περιεχόμενο που πρέπει να έχετε έτοιμο πριν ανοίξετε τις πόρτες σας. Για παράδειγμα, θα θέλατε να ορίσετε τη δομή URL του WordPress και τη ζώνη ώρας – μικρά πράγματα που είναι εύκολο να παραβλεφθούν αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο στον ιστότοπό σας.

Ομοίως, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια ισχυρή πολιτική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας ασφαλές.

Για να σας καθοδηγήσουμε, ακολουθούν 15 βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά την εγκατάσταση του WordPress:

15 πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά την εγκατάσταση του WordPress

1. Εξοικειωθείτε με τον Πίνακα ελέγχου του WordPress

Μόλις εγκαταστήσετε το WordPress, το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να εξοικειωθείτε με τον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Είναι ο πίνακας ελέγχου για τον ιστότοπό σας, οπότε θα ξοδεύετε πολύ χρόνο σε αυτόν καθ ‘όλη τη διάρκεια αυτής της ανάρτησης (και το υπόλοιπο της ζωής του ιστότοπού σας).

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου του WordPress προσαρτώντας / wp-διαχειριστής στο τέλος της διεύθυνσης URL του ιστότοπού σας – για παράδειγμα, yoursite.com/wp-admin. Εάν δεν έχετε ήδη συνδεθεί, το WordPress θα σας ζητήσει να μπορέσετε να δείτε τον πίνακα ελέγχου.

Ο κύριος πίνακας ελέγχου σας παρέχει μια βασική περίληψη του ιστότοπού σας. Για πρόσβαση σε επιπλέον περιοχές, θα χρησιμοποιήσετε το μενού πλευρικής γραμμής στα αριστερά:

Ο πίνακας ελέγχου του WordPress

Κάθε στοιχείο μενού στα αριστερά θα περιλαμβάνει επίσης έναν αριθμό υπο-μενού όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω του.

Για να δημιουργήσετε νέο περιεχόμενο, θα χρησιμοποιήσετε το Δημοσιεύσεις και Σελίδες μενού:

 • Δημοσιεύσεις – αυτές είναι αναρτήσεις ιστολογίου.
 • Σελίδες – στατικές σελίδες, όπως οι σελίδες “Σχετικά” ή “Επικοινωνία”.

Για να διαχειριστείτε τις επεκτάσεις του ιστότοπού σας, θα χρησιμοποιήσετε το Εμφάνιση και Πρόσθετα μενού:

 • Εμφάνιση – εγκαταστήστε και προσαρμόστε το θέμα του WordPress, το οποίο ελέγχει την εμφάνιση του ιστότοπού σας.
 • Πρόσθετα – Εγκαταστήστε και διαχειριστείτε τις προσθήκες WordPress, οι οποίες προσθέτουν νέες λειτουργίες στον ιστότοπό σας.

Τέλος, μόλις ξεκινήσετε τη ρύθμιση, θα αφιερώσετε πολύ χρόνο στο Ρυθμίσεις περιοχή. Ωστόσο, μόλις διαμορφώσετε όλες τις ρυθμίσεις, θα αγνοήσετε ως επί το πλείστον αυτήν την περιοχή στην καθημερινή διαχείριση ιστότοπων.

Μόλις αισθανθείτε άνετα να εργάζεστε στον πίνακα ελέγχου του WordPress, είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε τις υπόλοιπες συμβουλές…

2. Αλλαγή δομής Permalink

Η δομή μόνιμου συνδέσμου του ιστότοπού σας WordPress ελέγχει το τμήμα των διευθύνσεων URL του ιστότοπού σας που ακολουθεί το κύριο όνομα τομέα σας.

Για παράδειγμα, εάν η διεύθυνση URL μιας ανάρτησης είναι «yoursite.com/things-to-do-after-installing-wordpress«, Τότε η δομή μόνιμου συνδέσμου ελέγχει το«πράγματα-να-κάνω-μετά-εγκατάσταση-wordpress«Μέρος.

Είναι ένα σημαντικό ζήτημα τόσο για την εμπειρία χρήστη όσο και για τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO), επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις στους μόνιμους συνδέσμους σας για να παρέχετε σημαντικό πλαίσιο σχετικά με το περιεχόμενο μιας ανάρτησης.

Ωστόσο, πολλές νέες εγκαταστάσεις WordPress χρησιμοποιούν μια μη βελτιστοποιημένη δομή μόνιμου συνδέσμου με βάση αριθμούς, όπως «yoursite.com/?p=123«.

Για να το διορθώσετε και να επιλέξετε μια βελτιστοποιημένη δομή μόνιμου συνδέσμου, μπορείτε να μεταβείτε στη διεύθυνση Ρυθμίσεις → Μόνιμοι σύνδεσμοι.

Για τους περισσότερους ιστότοπους, η καλύτερη επιλογή είναι να επιλέξετε το Όνομα δημοσίευσης δομή. Ωστόσο, εάν ο ιστότοπός σας δημοσιεύει νέα σχετικά με το χρόνο, μπορεί επίσης να έχει νόημα να επιλέξετε μια δομή μόνιμου συνδέσμου που περιλαμβάνει την ημερομηνία.

Ωστόσο, για τα περισσότερα ιστολόγια, δεν πρέπει να συμπεριλάβετε την ημερομηνία στη διεύθυνση URL, επειδή ίσως θέλετε να επιστρέψετε και να ενημερώσετε την ανάρτηση στο μέλλον. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση εάν ενημερώσατε μια ανάρτηση το 2020, αλλά η δομή διευθύνσεων URL εξακολουθεί να δείχνει ότι δημοσιεύθηκε το 2017:

Ρύθμιση της δομής μόνιμου συνδέσμου του WordPress

3. Επιλέξτε τη ζώνη ώρας σας

Η ζώνη ώρας του ιστότοπού σας WordPress παίζει σημαντικό ρόλο στον προγραμματισμό και τον αυτοματισμό. Για παράδειγμα, εάν προγραμματίσετε μια δημοσίευση ιστολογίου για να δημοσιευτεί κάποια στιγμή στο μέλλον, η ακριβής ώρα δημοσίευσης θα βασίζεται στη ζώνη ώρας στις ρυθμίσεις του WordPress.

Η απλούστερη επιλογή είναι κανονικά να το ορίσετε ίσο με τη δική σας ζώνη ώρας. Ωστόσο, εάν το κοινό-στόχος του ιστότοπού σας βρίσκεται σε διαφορετική γεωγραφική περιοχή, μερικές φορές μπορεί να έχει νόημα να ορίσετε τη ζώνη ώρας του ιστότοπού σας ίση με τη ζώνη ώρας του κοινού σας.

Για να ορίσετε τη ζώνη ώρας σας, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις → Γενικά και χρησιμοποιήστε το Ζώνη ώρας αναπτυσσόμενο μενού. Κάτω από αυτό, μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε κάποιες άλλες ρυθμίσεις που σχετίζονται με την ώρα, όπως οι μορφές ημερομηνίας και ώρας:

Ρύθμιση της ζώνης ώρας του WordPress

4. Συμπληρώστε το προφίλ χρήστη σας

Όταν δημοσιεύετε μια ανάρτηση ιστολογίου, τα περισσότερα θέματα του WordPress περιλαμβάνουν ένα μικρό πλαίσιο στο κάτω μέρος της ανάρτησης που έχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον συγγραφέα. Αυτό το πλαίσιο σάς δίνει την ευκαιρία να συνδεθείτε με τους επισκέπτες σας και να προσθέσετε ένα πρόσωπο στο περιεχόμενο.

Για παράδειγμα, εάν κάνετε κύλιση στο κάτω μέρος αυτής της ανάρτησης, θα δείτε κάτι τέτοιο:

Παράδειγμα πλαισίου συγγραφέα WordPress

Για να δημιουργήσει αυτό το πλαίσιο συγγραφέα, το WordPress τραβά αυτόματα πληροφορίες από το προφίλ χρήστη του WordPress, οπότε θα θέλατε να προσθέσετε όλες τις σχετικές πληροφορίες στο προφίλ σας.

Για να το συμπληρώσετε, μεταβείτε στο Χρήστες → Το προφίλ σας. Εκεί, μπορείτε να εισαγάγετε το όνομά σας και τις βιογραφικές πληροφορίες:

Επεξεργασία του προφίλ χρήστη του WordPress

Για να ελέγξετε την εικόνα του προφίλ σας, θα πρέπει να εγγραφείτε στο Gravatar χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζεται με τον λογαριασμό σας στο WordPress.

Εάν προτιμάτε να ανεβάσετε την εικόνα του προφίλ σας απευθείας στο WordPress, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν προσθήκη όπως το WP User Avatar για να προσθέσετε αυτήν τη δυνατότητα. Περισσότερα για τις προσθήκες αργότερα.

5. Διαμόρφωση πολιτικής σχολιασμού

Από προεπιλογή, ο καθένας μπορεί να αφήσει ένα σχόλιο στις αναρτήσεις ιστολογίου σας. Θα πρέπει να εγκρίνετε μη αυτόματα το πρώτο σχόλιο ενός ατόμου, αλλά μετά από αυτό μπορεί να σχολιάσει ελεύθερα.

Ανάλογα με τον τύπο του ιστότοπου που δημιουργείτε, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική πολιτική σχολίων. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε:

 • απαιτούν από τους χρήστες να εγγραφούν για να αφήσουν ένα σχόλιο
 • κλείνει αυτόματα σχόλια μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Για να προσαρμόσετε τους κανόνες σχολίων του ιστότοπού σας ή να απενεργοποιήσετε εντελώς τα σχόλια, πρέπει να μεταβείτε στη διεύθυνση Ρυθμίσεις → Συζήτηση.

Εκτός από τον έλεγχο των ατόμων που μπορούν να σχολιάσουν, μπορείτε επίσης να ορίσετε κανόνες εποπτείας σχολίων για να διευκολύνετε τη ζωή σας:

Ρυθμίσεις σχολίων WordPress

Εάν ανησυχείτε για ανεπιθύμητα σχόλια, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε μια προσθήκη anti-spam όπως το Akismet. Περισσότερα για αυτό αργότερα.

6. Εγκαταστήστε και προσαρμόστε το θέμα σας

Το θέμα του WordPress ελέγχει τον τρόπο εμφάνισης του ιστότοπού σας – σκεφτείτε το σαν το “ρούχο” του ιστότοπού σας.

Κάθε ιστότοπος WordPress χρειάζεται ένα θέμα και θα θέλατε να επιλέξετε ένα που να ταιριάζει στη θέση σας και στην επιθυμητή αισθητική σας.

Μπορείτε να βρείτε χιλιάδες δωρεάν θέματα στο WordPress.org. Ή, εάν θέλετε λίγη περισσότερη ευελιξία, ίσως προτιμάτε να αγοράσετε ένα premium θέμα εδώ είναι τα αγαπημένα μας σημεία.

Για να εγκαταστήσετε το θέμα σας, μεταβείτε στο Εμφάνιση → Θέματα → Προσθήκη νέου και είτε:

 • αναζητήστε το θέμα σας με το όνομα, εάν βρήκατε ένα δωρεάν θέμα στο WordPress.org
 • ανεβάστε το αρχείο .zip του θέματός σας εάν αγοράσατε ένα premium θέμα.

Εγκατάσταση ενός θέματος WordPress

Μόλις εγκαταστήσετε το θέμα σας, μπορείτε να το προσαρμόσετε χρησιμοποιώντας το οπτικό εργαλείο προσαρμογής σε πραγματικό χρόνο μεταβαίνοντας στο Εμφάνιση → Προσαρμογή.

Ορισμένα θέματα περιλαμβάνουν επίσης προκατασκευασμένο περιεχόμενο επίδειξης που μπορείτε να εισαγάγετε. Θα χρειαστεί να συμβουλευτείτε την τεκμηρίωση του επιλεγμένου θέματος για να μάθετε εάν συμβαίνει αυτό.

Για μια πιο λεπτομερή ματιά στην εργασία με θέματα WordPress, ανατρέξτε στον πλήρη οδηγό μας για την εγκατάσταση και τη ρύθμιση θεμάτων WordPress.

7. Δημιουργήστε ένα λογότυπο και Favicon

Το λογότυπό σας παίζει σημαντικό ρόλο στην επωνυμία του ιστότοπού σας.

Τα περισσότερα θέματα του WordPress εμφανίζουν ένα λογότυπο κάπου στην επάνω πλοήγηση, συνήθως στην επάνω αριστερή γωνία (όπου θα δείτε το λογότυπο WinningWP).

Εάν δεν διαθέτετε ήδη ένα λογότυπο, μπορείτε να βρείτε μια σειρά από δωρεάν δημιουργίες λογότυπων εάν το Google ο όρος αυτός. Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε φτηνές υπηρεσίες σχεδιασμού λογότυπου 5 έως 25 $ στο Fiverr.

Φυσικά, παίρνετε αυτό που πληρώνετε και αν θέλετε ένα καταπληκτικό λογότυπο, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να ξοδέψετε εκατοντάδες σε αυτό.

Το favicon σας είναι η μικρή εικόνα που εμφανίζεται στην καρτέλα του προγράμματος περιήγησης. Το Google το εμφανίζει επίσης δίπλα στον ιστότοπό σας στα αποτελέσματα αναζήτησης για κινητά (και προσπαθεί να το φέρει και στα αποτελέσματα αναζήτησης για επιτραπέζιους υπολογιστές):

Παράδειγμα favicon WordPress στο Google

Επειδή παίρνει μια τόσο εξέχουσα θέση, είναι ένα άλλο σημαντικό μέρος της επωνυμίας του ιστότοπού σας στο WordPress.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως το favicon.io για να δημιουργήσετε ένα favicon για τον ιστότοπό σας.

Μόλις έχετε το λογότυπο και το favicon, μπορείτε να τα προσθέσετε στο WordPress ανοίγοντας το WordPress Customizer (Εμφάνιση → Προσαρμογή) και πηγαίνοντας στο Ταυτότητα ιστότοπου Ενότητα. Εκεί, θα δείτε δύο επιλογές Επιλέξτε λογότυπο και Επιλέξτε το εικονίδιο του ιστότοπου (το favicon σας):

Πώς να προσθέσετε το λογότυπο και το favicon του WordPress

8. Καταργήστε το Dummy WordPress Περιεχόμενο

Όταν εγκαθιστάτε το WordPress, περιλαμβάνει κάποιο εικονικό περιεχόμενο στο μπροστινό μέρος του ιστότοπού σας. Αυτό είναι χρήσιμο όταν εξακολουθείτε να επιλέγετε το θέμα σας, αλλά, μόλις ρυθμίσετε το θέμα σας, θα πρέπει να το διαγράψετε για να δημιουργήσετε το δικό σας περιεχόμενο.

Δείτε πώς:

 • Ανοιξε το Δημοσιεύσεις και Σελίδες περιοχή.
 • Τοποθετήστε τον δείκτη του ποντικιού στο υπάρχον περιεχόμενο.
 • Κάντε κλικ στο Σκουπίδια επιλογή διαγραφής ενός κομματιού περιεχομένου.

Πώς να διαγράψετε αναρτήσεις και σελίδες WordPress

9. Δημιουργήστε τις βασικές σας σελίδες και ορίστε την αρχική σελίδα

Μόλις αφαιρέσετε το πλαστό περιεχόμενο, είστε έτοιμοι να το αντικαταστήσετε με το δικό σας περιεχόμενο.

Πρώτον, θα θέλατε να δημιουργήσετε τις βασικές σας σελίδες. Αυτό πιθανότατα θα περιλαμβάνει, τουλάχιστον, τις σελίδες “Σχετικά” και “Επικοινωνία”. Μπορείτε να δείτε τις σελίδες Σχετικά με και Επαφές για έμπνευση – είναι εντάξει να διατηρείτε τα πράγματα απλά για τώρα.

Εάν δημιουργείτε ένα ιστολόγιο, ίσως θελήσετε επίσης να συμπεριλάβετε μια ειδική σελίδα “Έναρξη εδώ” που συνδέεται με το πιο σημαντικό περιεχόμενό σας.

Φυσικά, δεν έχετε ακόμα αναρτήσεις ιστολογίου! Αλλά μπορείτε πάντα να τα προσθέσετε αργότερα.

Για να δημιουργήσετε μια νέα σελίδα, μεταβείτε στο Σελίδες → Προσθήκη νέου. Εκεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας μπλοκ για να προσθέσετε περιεχόμενο και να ελέγξετε τη διάταξη της σελίδας σας:

Ο επεξεργαστής μπλοκ WordPress

Εάν βρεθείτε υπερβολικά περιορισμένοι από το πρόγραμμα επεξεργασίας μπλοκ και θέλετε περισσότερη ελευθερία σχεδιασμού, ίσως προτιμάτε ένα πρόσθετο δημιουργίας σελίδων WordPress όπως το Elementor. Ένα τέτοιο πρόσθετο θα σας δώσει μια οπτική διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης για να σχεδιάσετε το περιεχόμενό σας.

Τέλος, από προεπιλογή, το WordPress εμφανίζει μια λίστα με τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις ιστολογίου σας στην αρχική σας σελίδα.

Αν προτιμάτε να εμφανίσετε μια στατική σελίδα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα σελίδα που θα λειτουργεί ως αρχική σελίδα σας. Τότε, πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις → Ανάγνωση και ορίστε το Εμφανίζεται η αρχική σας σελίδα ρύθμιση ίσο με Μια στατική σελίδα:

Ρύθμιση στατικής αρχικής σελίδας

Εάν το κάνετε αυτό, θα θελήσετε επίσης να δημιουργήσετε μια άλλη σελίδα που θα λειτουργεί ως σελίδα ιστολογίου σας.

10. Ρύθμιση Widgets

Τα περισσότερα θέματα του WordPress περιλαμβάνουν μία ή περισσότερες πλευρικές γραμμές που εμφανίζονται δίπλα στο περιεχόμενό σας. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή και κοιτάτε δεξιά από αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα δείτε την πλευρική γραμμή WinningWP.

Για να ελέγξετε ποιες πληροφορίες εμφανίζονται εδώ, θα χρησιμοποιήσετε γραφικά στοιχεία.

Για να τα ρυθμίσετε, μπορείτε να μεταβείτε στη διεύθυνση Εμφάνιση → Widgets:

Διαμόρφωση widget WordPress

Ορισμένα θέματα σάς επιτρέπουν επίσης να χρησιμοποιείτε widget για τον έλεγχο των πληροφοριών που εμφανίζονται στο υποσέλιδο, όπως συμβαίνει στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης. Η διαδικασία είναι η ίδια είτε εργάζεστε με widget sidebar είτε widget widget υποσέλιδου.

Εάν προτιμάτε μια πιο οπτική διεπαφή, μπορείτε επίσης να ελέγξετε τα widget σας WordPress από το WordPress Customizer (Εμφάνιση → Προσαρμογή). Το καλό με αυτήν την προσέγγιση είναι ότι θα μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση των widget σας σε πραγματικό χρόνο.

11. Ρυθμίστε το μενού πλοήγησης

Ενώ θα χρησιμοποιείτε widget για τον έλεγχο της πλευρικής γραμμής ή / και του υποσέλιδου σας, θα πρέπει επίσης να ρυθμίσετε το κύριο μενού πλοήγησης, το οποίο τα περισσότερα θέματα εμφανίζονται στην κορυφή της σελίδας.

Συνήθως, αυτό το μενού θα περιλαμβάνει συνδέσμους προς τις βασικές σας σελίδες τουλάχιστον. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε στοιχεία υπομενού σε ένα αναπτυσσόμενο μενού για να προσελκύσετε άτομα πιο βαθιά στον ιστότοπό σας.

Για παράδειγμα, εάν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού Κατηγορίες στο WinningWP, μπορείτε να μεταβείτε απευθείας σε συγκεκριμένες κατηγορίες ιστολογίου:

Παράδειγμα μενού WordPress

Για να ρυθμίσετε το μενού σας, μεταβείτε στο Εμφάνιση → Μενού και δημιουργήστε ένα νέο μενού:

Πώς να δημιουργήσετε ένα νέο μενού WordPress

Τότε:

 • Χρησιμοποιήστε τα στοιχεία στα αριστερά για να προσθέσετε συνδέσμους στο μενού σας.
 • Ορίστε το δικό σας Τοποθεσία προβολής. Στα περισσότερα θέματα, θα θέλατε να το ορίσετε ίσο με κάτι όπως «Κύρια» ή «Κύρια πλοήγηση», αν και τα ακριβή ονόματα διαφέρουν ανά θέμα. Το προεπιλεγμένο θέμα Twenty Twenty χρησιμοποιεί το “Desktop Horizontal Menu”.

Προσθήκη στοιχείων μενού

12. Δημιουργήστε μια αυτόματη πολιτική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Για να διατηρήσετε τα δεδομένα του ιστότοπού σας ασφαλή, είναι επιτακτική ανάγκη να ρυθμίσετε κάποιο είδος αυτόματης πολιτικής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Εάν χρησιμοποιείτε υψηλής ποιότητας διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress, η εταιρεία φιλοξενίας σας πιθανώς το κάνει ήδη για εσάς και μπορείτε να παραλείψετε αυτήν την ενότητα. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε τη φιλοξενία κοινής χρήσης προϋπολογισμού, είναι απίθανο η εταιρεία φιλοξενίας σας να έχει οποιοδήποτε είδος σημαντικής πολιτικής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Για να το διορθώσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη αντιγράφων ασφαλείας του WordPress. Δύο καλές επιλογές είναι:

 • VaultPress – πληρωμένο, αλλά εξαιρετικά απλό και πρακτικό. Το σεμινάριό μας.
 • UpdraftPlus – δωρεάν και ακόμα αρκετά hands-off μόλις περάσετε τη διαδικασία εγκατάστασης.

13. Εγκαταστήστε μερικές άλλες απαραίτητες προσθήκες WordPress

Πέρα από μια εφεδρική προσθήκη, υπάρχουν επίσης πολλά άλλα πρόσθετα που χρειάζονται όλοι οι ιστότοποι WordPress.

Πρώτα απ ‘όλα, για να εγκαταστήσετε μια προσθήκη, μπορείτε να μεταβείτε στη διεύθυνση Πρόσθετα → Προσθήκη νέου. Έχουμε επίσης έναν ολόκληρο οδηγό σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης των προσθηκών WordPress εάν θέλετε λίγη επιπλέον βοήθεια.

Λοιπόν, ποια είναι τα απαραίτητα πρόσθετα?

 • Yoast SEO – δωρεάν – σας βοηθά να βελτιώσετε το SEO σας και να κατατάξετε υψηλότερη θέση στο Google.
 • WPForms – δωρεάν – σας επιτρέπει να προσθέσετε μια φόρμα επικοινωνίας στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας μεταφορά και απόθεση. Η κριτική μας WPForms.
 • WP Rocket – 49 $ – βοηθά στην επιτάχυνση του ιστότοπού σας. Το WP Super Cache είναι μια καλή δωρεάν εναλλακτική λύση, αν και δεν είναι τόσο ολοκληρωμένη. Η κριτική WP Rocket.
 • Το Akismet – δωρεάν – προστατεύει τον ιστότοπό σας από ανεπιθύμητο περιεχόμενο, το οποίο αναφέραμε νωρίτερα.
 • ShortPixel – δωρεάν – βελτιστοποιεί αυτόματα τις εικόνες σας για να επιταχύνει τη φόρτωση του ιστότοπού σας.

Και τότε νομίζω ότι αυτά τα πρόσθετα είναι χρήσιμα για τους περισσότερους ιστότοπους του WordPress, αλλά δεν θα τα ταξινομούσα ως must-haves:

 • Jetpack – δωρεάν – μια χρήσιμη συλλογή από πολλές μικρές τροποποιήσεις και δυνατότητες. Τα αγαπημένα μας χαρακτηριστικά Jetpack.
 • Elementor – δωρεάν – προσθέτει οπτική επεξεργασία, μεταφορά και απόθεση για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε πιο μοναδικά σχέδια.
 • Thrive Leads – 67 $ – σας βοηθά να αναπτύξετε τη λίστα email σας.

14. Καταργήστε τυχόν αχρησιμοποίητα πρόσθετα και θέματα

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει το επιλεγμένο θέμα και τις απαραίτητες προσθήκες.

Τώρα, ήρθε η ώρα να επιστρέψετε και να αφαιρέσετε οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείτε! Πολλοί κεντρικοί υπολογιστές εγκαθιστούν μερικές πρόσθετες προσθήκες και θέματα ή μπορεί να έχετε εγκαταστήσει μερικές επιλογές που δοκιμάσατε και δεν σας άρεσαν.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα πρέπει να καταργήσετε τα αχρησιμοποίητα πρόσθετα και τα θέματα επειδή απλώς χάνουν χώρο (και μπορεί ακόμη και να αποτελούν κίνδυνο ασφάλειας σε ορισμένες περιπτώσεις, επειδή αυτά τα αρχεία εξακολουθούν να βρίσκονται στον διακομιστή σας).

Για να το κάνω αυτό:

 • Παω σε Εμφάνιση → Θέματα ή Πρόσθετα, αντίστοιχα
 • Τοποθετήστε τον δείκτη του ποντικιού πάνω σε ένα θέμα ή προσθήκη που δεν χρησιμοποιείτε
 • Κάντε κλικ Διαγράφω

15. Γράψτε την πρώτη σας ανάρτηση ιστολογίου

Και, με αυτή τη ρύθμιση εκτός δρόμου, είστε επίσημα έτοιμοι να γράψετε την πρώτη σας ανάρτηση ιστολογίου! Γνωρίστε τον εαυτό σας στους μελλοντικούς αναγνώστες σας και ενημερώστε τους για το τι είναι διαθέσιμο για αυτούς στον ιστότοπό σας.

Για να δημιουργήσετε την πρώτη σας ανάρτηση ιστολογίου, μεταβείτε στη διεύθυνση Δημοσιεύσεις → Προσθήκη νέου. Εκεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας μπλοκ WordPress για να πληκτρολογήσετε την ανάρτησή σας.

Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο Δημοσιεύω και μοιραστείτε τον ιστότοπό σας με τον κόσμο.

Ξεκινήστε με το WordPress σήμερα

Ακολουθώντας τα βήματα σε αυτήν την ανάρτηση, ο ιστότοπός σας στο WordPress θα πρέπει να είναι έτοιμος για πρώτη φορά.

Πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι ο ιστότοπός σας στο WordPress δεν είναι ποτέ «τελειωμένος» και θα θέλατε να παίζετε με νέες προσθήκες, αλλαγές στο σχεδιασμό ή βελτιώσεις στις βασικές σας σελίδες.

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, είστε έτοιμοι να ανοίξετε τις πόρτες σας και να αρχίσετε να δέχεστε επισκέπτες.

Για να βοηθήσετε στην ανάπτυξη του ιστότοπού σας, μπορείτε να δείτε τους οδηγούς μας για το WordPress SEO και πώς να δημιουργήσετε περιεχόμενο που αυξάνει την επισκεψιμότητα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me