Седемте най-добри безплатни и премиум текстови редактори – както за Macs, така и за Windows

Сделки с WordPress


Една от най-често срещаните грешки, които WordPress-новаците правят, е използването на текстов процесор (като Microsoft Word, Pages и WordPerfect) за редактиране на файлове на изходния код от страна на сървъра (като .html, .css и .php файлове и т.н.). Проблемът тук е, че текстовите процесори трябва да вграждат много допълнителни данни във файла (зад кулисите), за да определят различни неща като стилове на шрифтове и др. – данни, които почти винаги са специфични за текстовия процесор, който се използва И напълно неразбираем за вида на сървърните системи, необходими за стартиране на уебсайтове (било то захранвано от WordPress или по друг начин). Решението обаче е изключително лесно: когато създавате и / или редактирате файлове от страна на сървъра (като тези, използвани с WordPress), не забравяйте да използвате само някога вграден Text Editor. Нека разгледаме няколко от най-добрите опции, създадени специално за задачата: безплатни и премиум – както за Macs, така и за Windows:

Премиални текстови редактори:

Търсите нещо повече от основен текстов редактор и имате ли пари за резерви? След това преминете към едно от тях (забележете: превъртете надолу за няколко отлични безплатни алтернативи …

Възвишен текст (за Windows, Macs и Linux)

Публикуван публично през 2008 г., Sublime Text вече е един от най-популярните и високо ценени текстови редактори на разположение! Едно от най-забележителните неща, което отличава този конкретен софтуер е, че той работи в трите основни платформи (Windows, OSX и Linux) – на всичкото отгоре поддържа и огромен набор от езици, има широка възможност за персонализиране чрез файлове с настройки на JSON (включително специфични за проекта и специфични за платформата настройки) и предлага огромен набор от функции, включително подбор на колони и редактиране на много селекти, автоматично завършване, фрагменти, изграждане на код в редактора и особено удобна навигационна система, която позволява на потребителите да отварят файлове само с няколко натискания на клавиши и незабавно преминете към конкретни символи, линии или думи.

възвишен текст-снимки

Цена – 70 долара (забележка: налична е безплатна пробна версия).

Официален уебсайт

BBEdit (за Макове)

Създаден специално за софтуерни разработчици и уеб дизайнери (и с над 20-годишна история), BBEdit съдържа мощни възможности за търсене на многофайлов текст, включително силна поддръжка за съвместими с Perl регулярни изрази и GREP. Тя включва FTP и SFTP инструменти, интегрира се с различни системи за управление на кодове, поддържа контрол на версиите, показва разликите между файловите версии и позволява обединяването на промените. Забележителен е и фактът, че същата компания, която прави BBEdit, също предлага изцяло безплатна версия, наречена „TextWrangler“ вижте по-долу – което може да е напълно достатъчно, ако всичко, което търсите, е първокласен текстов редактор, който да редактирате (или дори създайте) няколко изходни файла от време на време!

Снимка на BBEdit

Цена – $ 49,99 (забележка: налична е безплатна пробна версия).

Официален уебсайт

TextMate (за Mac)

TextMate е обявен за „липсващия редактор“ и отличен с наградата за дизайн на Apple за най-добър инструмент за разработчици на конференцията за разработчици на света през 2006 г., TextMate е много обичан текстов редактор с редица забележителни функции, включително декларативни персонализации, раздели за отворени документи, възможност за записване макроси, сгъваеми секции, фрагменти, интеграция на черупките и разтегателна система от групи. Накратко: това е едновременно удоволствие да се използва и е много способно – нещо повече, освен това е особено добре документирано – по дяволите, дори има своя собствена книга! Ако сте хардкор кодер, който се развива на Mac, не забравяйте да го проверите!

Екранна снимка на TextMate

Цена – $ 54 (забележка: налична е безплатна пробна версия).

Официален уебсайт

Безплатни текстови редактори:

Въпреки че горните редактори за текстови текстове са много много приятни, ако сте само основен / начинаещ разработчик, тогава можете да намерите една от тези безплатни опции ще е повече от достатъчна …

Atom (за Windows, Macs и Linux)

Издаден на 25 юни 2015 г., Atom е най-новият текстов редактор в този списък – и избор, който професионалните кодери навсякъде вероятно ще искат сериозно да разгледат! Написано в CoffeeScript и по-малко, Atom е напълно безплатен и с отворен код текстов редактор с поддръжка на плъгини, написани в Node.js – посочен от създателите му като „Текст за редактиране на хакер за 21-ви век“.

Atom е текстов редактор, който е модерен и изключително лесен за използване – инструмент, с който можете да персонализирате да правите почти всичко. Той включва кросплатформено редактиране, вграден мениджър на пакети, интелигентно автоматично завършване, браузър на файловата система, четири UI и осем вградени теми за синтаксис, множество екрани и – разбира се: удобно намиране и подмяна на функции.

Atom Text Editor - екранна снимка

Официален уебсайт

TextWrangler (за Mac)

Безплатната алтернатива на BBEdit (вижте по-горе), TextWrangler се различава от своя премиум колега по много начини – всички те са подробно описани в хубава таблица на официалния уебсайт Bare Bones тук (по-специално липсват различни инструменти за маркиране на HTML, попълване на текст и файл функции на организацията). Всеки път, когато се наложи да препоръчам напълно безплатен текстов редактор за Mac (или когато трябва да използвам такъв на нечий друг компютър и т.н.), аз почти неизменно отивам направо за този – главно защото е просто толкова прост за използване!

Екранна снимка на TextWrangler

Официален уебсайт

Komodo Edit (за Windows, Macs и Linux)

Безплатният и отворен код на Komodo IDE, Komodo Edit позволява персонализиране на потребителя чрез плъгини и макроси и може да се похвали с редица различни функции, включително автоматично завършване, множество селекции, интелигентни фрагменти, за да видите пълен списък. Недостатъкът на цялата тази безплатна мощност обаче се дължи на корените й на IDE, може би не е толкова лесен за използване като някои от по-простите си конкуренти. Във всеки случай го подканете (особено ако сте по-напреднал потребител), но ако всичко, което искате да направите, е да редактирате няколко отделни изходни файла, тогава този може би е малко обезсърчителен, за да започнете с!

Komodo редактиране на екрана

Официален уебсайт

Бележник ++ (за Windows)

Считан от мнозина за най-добрият безплатен текстов редактор, наличен за Windows (и с над 28 милиона изтегляния до момента), Notepad ++ е здрав, мощен и изключително способен текстов редактор, който върши работата! Той поддържа над 50 езика за програмиране, отваря големи файлове значително по-бързо от стандартния бележник на Windows (споменат по-долу) и се гордее с редица впечатляващи функции, включително редактиране на табулатори (по този начин ви позволява да работите с множество отворени файлове в един прозорец), разделен екран , автоматично завършване, макроси, подчертаване на синтаксис, сгъване на синтаксис и още куп други удобни функции!

Официален уебсайт

Плюс още две (по подразбиране Mac & Текстови редактори на Windows):

Въпреки че понякога са напълно пренебрегвани, и операционните системи Mac и Window идват със собствени вградени текстови редактори по подразбиране – и макар че със сигурност не са най-добрите (без нито едно уточнение на техните по-пълнофункционални колеги), със сигурност ще го направят работата, ако искате да направите няколко прости редакции …

Бележник (за Windows)

Предлагайки само най-основните функции за манипулиране на текст, като намиране и подмяна на текст, Notepad (да не се бърка с WordPad – който НЕ е текстов редактор) е далеч най-основният текстов редактор, изброен в тази статия – с почти никой от удобни функции (оцветяване на синтаксис, сгъване на код, редовни изрази, макроси, избор на блок и др. и т.н.), открити почти във всички негови партньори на трети страни!

Официална документация

TextEdit (за Mac)

Текстовият редактор по подразбиране на Mac, TextEdit, комбинира функции на текстов редактор с тези на текстовия процесор, като владетели, полета и множество селекции на шрифтове – което позволява да се използва като текстов редактор И като основен текстов процесор – в зависимост от настройки / предпочитания. Подобно на Notepad (споменат по-горе), той няма почти нито една от многобройните функции, открити в неговите съперници на трети страни. Въпреки че може да свърши работа за основна редакция или две, ако възнамерявате да редактирате редовно файлове на сървъра, ще се справите много по-добре с една от споменатите по-горе безплатни или премиум опции.

TextEdit Снимка

Официална документация

Прекратяване: Как да избера? Кое е най-доброто?

Е, първо: всичките седем от тези текстови редактори са създадени за кодери и всичките седем са доста страхотни! Нещо повече – всеки от тях е достъпен като безплатна пробна версия – което означава, че можете да дадете на всеки безгрижен вихър, преди да вземете решение. Ако сте хардкор кодер, работещ на няколко езика, вероятно ще оцените някои от специфичните инструменти за разработка на софтуер и функционалност от висок клас (като многобройни селекции, разделно редактиране и функции за организация на проекти), намиращи се само в някои от премиум опциите (ако това звучи като след това не забравяйте да проверите за най-популярния наличен софтуер за редактиране на текст: Sublime Text – актуализация: сериозните кодери също трябва да сте сигурни, за да разгледате най-новия в този списък: Atom – обаче, ако сте само случаен кодер, който търси текстов редактор от най-висок клас с основни функции като подчертаване на синтаксис, макроси и проверка на правописа и т.н., тогава може би да започнете с кажи TextWrangler (мой личен фаворит), ако сте на Mac или Notepad ++, ако искате ‘ отново сте потребител на Windows и вижте как да продължите – в края на краищата наистина няма нужда да плащате най-висок долар за функции, които може би никога няма да използвате / имате нужда!

Забележка: За изчерпателен списък с почти всички различни текстови редактори, налични в момента, вижте тази статия в Уикипедия.

Най-горният съвет: преди да редактирате файлове, ВИНАГИ направете бързо резервно копие първо от тях: защото обикновено няма връщане назад, след като нещата са презаписани без едно!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me