Къде е най-доброто място за закупуване / регистриране на чисто ново име на домейн през 2020 г.?

Сделки с WordPress


Когато търсите да регистрирате име на домейн за нов уебсайт, има много компании, към които можете да се обърнете. Но наистина ли някой от тях е по-добър от останалите? Или по-важното, къде е най-доброто място за закупуване на име на домейн на уебсайт през 2020 г.?

В действителност, към момента на писането е имало над 2900 акредитирани регистратори на домейни – компании, предоставящи услуги за регистрация на домейни. И, естествено, всички те ще ви продадат лъскаво ново име на домейн доста щастливо. И така, кой е най-добрият?

аз имам някои отговори за вас! В това ръководство стъпка по стъпка ще ви покажа три от най-добрите места за закупуване / регистриране на име на домейн на уебсайт, обхващащо къде да отидете и как да завършите процеса на регистрация.

Да започваме…

Представените компании и защо са избрани

Този списък с регистратори на домейни е съставен въз основа на няколко решаващи фактора, включително колко лесно е да се регистрира име на домейн с компанията, ценообразуване, популярност на пазара, проследяване и всички предимства, които идват с името на домейна.

Въз основа на горното, компаниите, включени в това ръководство са:

 • GoDaddy
 • Namecheap
 • SiteGround

В момента GoDaddy са водещи на пазара на домейни с пазарен дял от ~ 16% и регистрирани над 54 милиона имена на домейни. Когато става въпрос за домейни, GoDaddy са основните играчи.

Имената на кеч са много по-малки, като само една част от пазарния дял, но се оказват отличен избор. Това се свежда до достъпни цени извън портата, евтини подновявания на домейни (цената, която плащате, след като приключи първоначалният ви период на регистрация на домейн), добри оферти и приятни уеб хостинг оферти.

SiteGround са една от водещите компании на хостинг пазара на WordPress. Въпреки че те не са първите, които ви дойдат при мисленето на имена на домейни, те всъщност са много ефективно, безпроблемно решение – особено ако искате да вземете новото си име на домейн и да стартирате уебсайт на WordPress отгоре му (повече за това след минута).

(Не сте сигурни какво е име на домейн? Ето всичко, което трябва да знаете.)

Кой да изберем?

След това ще ви помогнем да разберете кое от трите ще бъде най-доброто за вашите нужди, след което ще ви насочим през процеса на регистрация, стъпка по стъпка.

Два възможни пътя:

 • Ако бюджетът е ключов за вас.
 • Ако удобството е ключово за вас.

Ако бюджетът е ключов за вас:

Когато просто тествате концепция за уебсайт, опитът да сведете инвестицията си до минимум е повече от разбираем. За щастие абсолютната минимална цена, за която можете да получите име на домейн, е под $ 1 за първата година.

За да получите цени в този диапазон, ще трябва да изберете едно от тях GoDaddy или Namecheap.

Имаме цял отделен сравнителен пост за двете и можете да го проверите тук. Ако все пак нямате време да преминете през това, помислете за тази версия на TL; DR:

 • Ако се нуждаете от ново име на домейн на уебсайт – евтино – за каквато и да е цел и сте добре да попълвате стандартни формуляри за регистрация на уебсайтове и панели за настройки, отидете на Namecheap. Можете да получите името на вашия домейн от тях за между $ 1 и 10 $.
 • Ако сте начинаещ, който предпочита да не се налага толкова да се занимава с уеб формуляри и предпочитате да имате на разположение някакъв стъпка по стъпка инструмент, отидете за GoDaddy. Това ще бъде малко по-скъпо от Namecheap – имената на домейни са между $ 3 и $ 12.

Ето по-подробни сравнения на цените между GoDaddy и Namecheap, ако наистина искате да стигнете до дъното на нещата.

Ако удобството е ключово за вас:

 • Ако вашата крайна цел е да имате уебсайт, създаден на WordPress с вашето ново име на домейн.
 • Ако просто искате да свършите нещата… „Готово“, в смисъл, че не се интересувате толкова от техническите аспекти на процеса, а просто искате всичко да е настроено (и домейна, и хостинга) в най-малко количество от време, с най-малко караница.

След това отидете за SiteGround.

Сега SiteGround са най-известни с хостинг пакетите си WordPress, а не толкова с услугите за регистрация на домейни.

въпреки това!

Като част от процеса на настройване на SiteGround, когато се регистрирате за акаунт за уеб хостинг, можете да изберете име на домейн, което ще бъде свързано с този хостинг акаунт.

Има две основни предимства да имате както вашето име на домейн, така и хостинг от една и съща компания:

 • Можете да имате всичко, настроено в един замах – няма нужда да си играете с свързването на вашия домейн и хостинг. (Това е нещо, което трябва да направите, ако отидете с име на домейн от една компания и хостинг от друга.)
 • Не е необходимо да се включвате в техническите части на настройката – неща като пренасочване на DNS настройки, работа с ръчни инсталации на WordPress и т.н..

С две думи, SiteGround може да се справи с всичко за вас и в края на процеса на регистрация да получите:

 • чисто ново име на домейн
 • хостинг акаунт
 • работеща инсталация на WordPress
 • всички горепосочени свързани помежду си и напълно работещи.

Този път е просто по-удобен. Макар и да идва на цена. Регистрацията на домейн с SiteGround е $ 14,95 на година. Най-евтиният хостинг план на WordPress е 3,95 долара на месец. Това прави общите разходи за първата година ~ 62 $.

(Ако имате нужда от неща, изяснени малко повече, преди да направите ход, ето нашата публикация за разликата между име на домейн и хостинг.)

Имайки това предвид, нека да преминем към частта как да участваме – като работим с най-добрите места за регистриране на чисто ново име на домейн през 2020 г. Изберете вашето:

Как да регистрирате име на домейн с GoDaddy

Вашето приключение започва от GoDaddy.com.

Въведете името на домейна, което ви интересува, в полето за търсене.

Търсене на домейн GoDaddy

GoDaddy ще ви представи всички версии на името на домейна, които са на разположение.

Налични домейни на GoDaddy

Кликнете върху „Добави в кошницата“ до желания от вас домейн. Веднага ще видите потвърждение.

Домейн GoDaddy

След това кликнете върху „Напред към количката“, за да финализирате покупката.

Екранът на количката е мястото, където трябва да бъдете много внимателни с GoDaddy. Най-просто казано, те ще се опитат да ви въведат в някои допълнителни покупки, които може да не са ви необходими.

Екстри за домейна GoDaddy

Основната пречка тук е, че всички надстройки са активирани по подразбиране. Това означава, че трябва да преминете през тях един по един и да премахнете отметката от това, което не е нужно. Когато приключите с всичко това, можете да пристъпите към крайната страница за проверка. Ето как изглежда:

Количка за домейни GoDaddy

Първото нещо, което трябва да направите тук, е да изберете „Срокът“, за да бъде само „1 година“, освен ако не сте добре с купуването на домейна за две години веднага. (Преминаването към „1 година“ ще намали цената ви.)

Ако всичко е наред, можете да кликнете върху „Продължете към касата“.

Следващата стъпка изисква да влезете в съществуващия си акаунт в GoDaddy или да създадете нов. След като създадете акаунта, ще можете да продължите с процеса на плащане.

GoDaddy

На този етап GoDaddy ще ви представи стандартен формуляр за фактуриране. Тук трябва да предоставите личната си информация за плащането и да изберете метод на плащане. GoDaddy дава възможност за няколко от тях:

Плащания от GoDaddy

Кликнете върху „Продължи“, когато приключите с попълването на полетата за плащане.

Следващата страница, която ще видите, е страницата за окончателно потвърждение на поръчката. Прегледайте всичко, което виждате там, въведете кода за защита и щракнете върху бутона „Поставете поръчката си“.

Потвърждение на домейна GoDaddy

Току-що успешно сте регистрирали собственото си име на домейн с GoDaddy!

Последният екран е мястото, където можете да отпечатате разписката си и да получите някои насоки какво да направите след това с името на вашия домейн.

Резюме на GoDaddy

Сега, въпреки че сте настроили вашето име на домейн, все още трябва да се погрижите за една важна стъпка – проверка на вашия имейл адрес. Това е изискване на Интернет корпорацията за присвоени имена и номера (ICANN) и не можете да правите нищо с името на вашия домейн, докато не се погрижите за това.

GoDaddy ще ви изпрати имейл за потвърждението, така че просто щракнете върху връзката за потвърждение, която е в него.

Проверка по имейл на GoDaddy

След като преминете през всичко това, най-накрая можете да получите достъп до потребителския си профил в GoDaddy и да започнете да работите с вашия домейн.

Панел GoDaddy

Как да регистрирате име на домейн с Namecheap

Вашето приключение започва в Namecheap.com.

Въведете името на домейна, което ви интересува, в полето за търсене.

Търсене на имена в домейна

Прегледайте наличните версии на името на вашия домейн и изберете тази, която искате.

Изберете домейна, който искате

Кликнете върху иконата „Добави в кошницата“ до този домейн.

След това кликнете върху бутона „Преглед на кошницата“, за да започнете плащането.

Прегледайте страницата за проверка и се уверете, че всичко е наред.

Вижте количката

Кликнете върху „Потвърждаване на поръчката“, за да финализирате.

На този етап Namecheap ще ви помоли да влезете във вашия съществуващ потребителски профил или да създадете нов. Това е задължителна стъпка по пътя ви към получаване на вашето име на домейн.

За щастие, това е само стандартен формуляр за регистрация, който вероятно сте запознат.

Създаване на акаунт с Namecheap

Със създадения от вас акаунт в Namecheap можете да финализирате процеса на плащане и да платите за името на вашия домейн.

Първо, трябва да изберете начина си на плащане.

Опции за плащане с Namecheap

Предлагат се няколко опции, като най-популярните са чрез кредитна карта или PayPal. Който и да решите да отидете, кликнете върху „Продължете“, когато сте готови.

Появата на следващия екран ще бъде различна въз основа на избрания от вас начин на плащане. Ето как изглежда след като изберете PayPal:

Резюме на плащането

Просто трябва да прегледате това обобщение на плащанията и да го оторизирате.

На този етап току-що сте регистрирали име на домейн с Namecheap!

Можете да прочетете страницата „Благодаря“, която току-що ви беше представена, да изтеглите разписката и да започнете да пускате новото си име на домейн да работи (коригирайте настройките и т.н.).

Една последна стъпка е проверка на имейл адреса ви. Това е необходима стъпка, наложена от Интернет корпорацията за присвоени имена и числа (ICANN). Ето как обяснява това Namecheap:

От 1 януари 2014 г. Интернет Корпорацията за присвоени имена и номера (ICANN) възложи на всички акредитирани от ICANN регистратори да започнат да проверяват информацията за контакт WHOIS за всички нови регистрации на домейни и модификации за контакт на Регистрант..

Веднага след като приключи регистрацията на вашето име, ще получите имейл за потвърждение. За да потвърдите своя имейл адрес с ICANN, просто трябва да щракнете върху връзката за потвърждение в този имейл.

Как да регистрирате име на домейн (и да получите хостинг) с SiteGround

Вашето приключение започва от SiteGround.com. По-конкретно, в секцията за хостинг на WordPress. Защо хостинг секцията за WordPress? Накратко, WordPress е нашата номер едно препоръчителна платформа за изграждане на вашия уеб сайт. Той е универсален, безплатен и практически няма ограничение по отношение на степента, в която можете да го персонализирате. За да научите повече за печалбите на WordPress, не се колебайте да разгледате нашите ръководства за начинаещи към WordPress.

Както споменах по-рано в тази публикация, получаването на вашето име на домейн и хостинг акаунт от една и съща компания ви спестява много караница и ви позволява да стартирате уебсайт много по-бързо и с по-малко усилия, отколкото когато работите с две отделни компании (едната управлява вашия домейн име и другия хостинг).

Ето защо, докато сте на SiteGround.com, започнете, като изберете желания от вас хостинг план. Ако току-що започвате с малък проект за уебсайт, можете да започнете с най-евтината опция – $ 3,95 на месец.

хостинг за избор на сайт

След това поставете отметка в квадратчето „Регистриране на нов домейн“ и въведете името на домейна, който искате да регистрирате.

домейн за търсене на сайта

Ако домейнът е налице, ще можете да продължите. Ако не, SiteGround ще ви представи някои алтернативи.

Следващата стъпка е да предоставите информация за контакти и плащане. SiteGround имат хубава, единична форма за всичко това, така че не е необходимо да прескачате от екран на екран.

форма за регистрация на siteground

Първите три раздела са доста обясними: информация за акаунта, информация за клиента, информация за плащанията (забележете: SiteGround позволяват само плащания с кредитна карта).

Последното – Информация за покупка – е мястото, където трябва да бъдете малко по-внимателни:

 • Хостинг услуги: Можете да прегледате подробностите за хостинг плана си тук и да зададете два важни параметъра. Първият е местоположението на вашия център за данни. Най-добрата практика е да изберете местоположението, което е най-близо до вашата целева аудитория. Вторият е периодът от време – известен още като продължителността на вашия хостинг абонамент. Поставянето на това на 12 месеца ще ви даде най-добрата сделка (най-ниска цена на месец), но това също означава, че ще трябва да плащате за цялата година напред.
 • Допълнителни услуги: Тук SiteGround се опитва да ви продаде на няколко екстри. Първото – „Регистрация на домейни“ – е това, за което дойдохте, затова оставете това проверено! Другите две – „Поверителност на домейна“ и „Скенер на SG сайт“ – не се изискват и можете да ги деактивирате, ако не искате да плащате допълнително.

Ако сте избрали избраните екстри, общата ви сметка трябва да е около 62 долара. Можете да кликнете върху „Плащане сега“.

Трябва да видите екрана за потвърждение (вашият може да изглежда малко по-различно):

съобщение за успех на сайта

На този етап вашето ново име на домейн е регистрирано! Но дръжте, има още нещо, което трябва да направите …

Последната стъпка, когато става въпрос за 100% активиране на името на вашия домейн, е да потвърдите имейл адреса си. Това е изискване, наложено от Интернет корпорацията за присвоени имена и числа (ICANN) – организацията, която контролира всички регистрации на домейни. Ако не направите това, името на вашия домейн в крайна сметка ще бъде спряно.

SiteGround ще ви изпрати имейл за потвърждение с вашата персонализирана връзка за потвърждение в него. Всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху него.

След като се погрижите за проверката, името на вашия домейн ще бъде напълно активно – и вече сочи към вашия уеб хостинг акаунт. Всичко, което е необходимо сега, е да поставите WordPress над цялата настройка и да се насладите на новия си уебсайт. Отличното тук е отново, че можете да управлявате както вашия хостинг, така и името на вашия домейн от един единствен потребителски панел.

Ето как изглежда основният потребителски панел в SiteGround (подробностите, свързани с домейна са в долната част):

потребителски панел на siteground

Заключителни мисли

Разкрихме три от най-добрите места за регистриране на новото ви име на домейн: GoDaddy, Namecheap и SiteGround.

Всички те имат своите уникални качества и предимства:

 • Namecheap е най-евтиното решение
 • GoDaddy е по-удобен за начинаещи, но малко по-скъп
 • SiteGround е абсолютният крал на удобство, макар и забележимо по-скъп (особено ако добавим хостинг към микса).

Използван / използващ някой от тези три регистратори на имена на домейни? Мисли?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me