Бързо ръководство за вътрешни връзки за SEO

Сделки с WordPress


Вътрешното свързване трябва да бъде важно съображение за всички собственици на уебсайтове: Не само читателите и посетителите могат да кликнат върху такива връзки, за да открият повече съдържание на вашия уебсайт, но и Google ги вижда. Накратко: Вътрешното свързване между публикации и страници ще подобри както вашите усилия за SEO (оптимизация за търсачки), така и опитът на потребителите ви за вашия уебсайт.

И така как точно трябва да се справите с вътрешните връзки на вашия сайт? Има ли някакви специални съображения, които трябва да имате предвид? Каква е най-добрата практика за вътрешно свързване между публикации и страници?

Нека да разгледаме.

Вътрешни връзки за SEO

Какво представляват вътрешните връзки?

Нека първо започнем с очевидното: Вътрешните връзки насочват към съдържанието на вашия собствен уебсайт, а не на друго място. Примерите включват връзки в съдържанието между страници, връзки в менюто за навигация на вашия сайт и всякакви свързани предложения за съдържание в края на вашите статии, както и връзки в популярните публикации на джаджи в страничната лента и т.н..

Въпреки че връзките в такива неща като джаджи и странични ленти са може би най-лесните за създаване, това е вътрешната връзка в съдържанието, върху която трябва да се съсредоточите най-много, тъй като това са връзките, които обикновено са най-забелязани от Google И на вашия сайт посетителите.

Важен момент, който трябва да отбележите, е, че въпреки че може да мислите, че добавянето на колкото се може повече вътрешни връзки е добро нещо, това ще доведе до поражение на целта на вътрешното свързване. Във всеки даден момент потребителят желае да намери съдържанието, което е най-подходящо за него или нея. Следователно, вътрешните връзки във вашите публикации и съдържание трябва да са от значение за това, което публикацията говори – помислете за качество и уместност спрямо количество! Например, ако текущата ви статия е за PlayStation III, можете да добавите вътрешни връзки, водещи до статии за най-добрите игри за PS III. По подобен начин предлагането на връзки към статии, които сравняват PS III с Microsoft Xbox, също би било добре, докато добавянето на връзки за PlayStation I и II и / или топ игри за PC потребители няма да представлява голям интерес за читателя.

Сега, големият въпрос е как трябва да се отнасяте към вътрешните си връзки?

Направете видими вътрешни връзки

Разбира се, връзките ви трябва да са видими, независимо дали са вътрешни или външни. Стандартната практика за използване на различен цвят за вашите връзки и подчертаването им работи добре в повечето случаи, така че обикновено трябва да се спазва.

Това е по-скоро стилистично и дизайнерско съображение, разбира се, но ако връзките ви не са ясно видими и се разграничават от стандартния текст, вие се настройвате за неуспех във вътрешната връзка!

Съсредоточете се върху текста на котвата

Текстът на котва на връзките ви трябва да описва съдържанието на целевата страница по най-добрия начин.

Съществуват различни видове текст за котва и можете да изберете този, който най-добре отговаря на целта ви за вътрешни връзки.

 • Можете да помислите за „парични ключови думи“, които описват действителното съдържание на вашата целева страница. Например „PlayStation III“ може да се нарече парична ключова дума. Използването на такива ключови думи за външни връзки обикновено се счита за сенчеста SEO практика (благодарение на размитите линии между законните външни връзки и платените или партньорските връзки), но за вътрешните връзки ключовите думи са достатъчно добри.
 • Също така могат да се използват ключови думи на марката, като „Sony“ или „sony.com“. Те са най-често заети от уебсайтове за новини или такива с по-малки части от съдържанието (като например новинарски съобщения от 300 до 400 думи).
 • От друга страна могат да се използват и сложни ключови думи, въпреки че те са по-рядко срещани поради малко по-правия им характер. Например „представянето на най-добрите игри за PlayStation III“ би било сложна ключова дума.
 • И ако всичко друго не успее, има и опция за използване на опростен текст: „Прочетете за видеоигрите на тази страница“, като „на тази страница“ или „тук“ се използва като текст на котва. Въпреки че това не подчертава съдържанието на целевата страница, ако текстът се чете непрекъснато, той може да се окаже добър за потребителското изживяване, тъй като читателят знае какво да очаква от дадената връзка.

Линк сок

В SEO кръгове и групи връзката сок е често срещана концепция. По принцип „усилването“ на страницата, получена от връзка, насочена към нея, е известно като „сок за връзка“. Това е по-скоро абстрактно образувание, тъй като не всички връзки са създадени равни: Връзка от реномиран и известен сайт ще има повече тласък от тази, идваща от по-малко известен или сравнително нов уебсайт.

По отношение на вътрешните връзки сокът за връзка е значителен. Вашият фокус трябва да е да се опитате да прехвърлите възможно най-голяма част от основните си страници и по-малко сок от връзки към вторични или подстраници.

На практика позоваването на SEO концепции е от по-малка стойност тук и дори Google и Bing предпочитат да се съсредоточите върху използваемостта. Вътрешните ви връзки трябва да отиват на страниците, които ги заслужават най-много. Ако говорите за места, където можете да намерите безплатни теми за WordPress, вътрешната ви връзка трябва първо да премине към нещо като публикация на „най-добрите безплатни теми за WordPress“ на вашия сайт, а не до „най-добрите премиум теми на WordPress“. Линк сок и стойност на връзката зависят от релевантността за потребителя.

Не прекалявайте

Както беше споменато по-горе, включително твърде много вътрешни връзки вероятно само ще объркат фолклора. В идеалния случай сравнително кратките статии, като тази, която четете сега, трябва да включват само около две или три вътрешни връзки в текста (въпреки че по-дългите статии потенциално могат да включват още няколко).

Също така си струва да запомните, че на вашата страница може да има доста вътрешни връзки – всички „следващи“ или „предишни“ връзки под публикациите също са вътрешни връзки. Като такъв, бъдете избирателни по отношение на ръчно добавяне на всякакви други вътрешни връзки.

По същия начин, всички услуги за предлагане на съдържание и свързани с тях джунджурии за публикации, които използвате на вашия сайт за показване на други публикации, автоматично ще включват техните собствени вътрешни връзки. Струва си да се има предвид обаче как тези услуги и джунджурии всъщност вмъкват тези връзки: Уверете се, че такива връзки не са например „nofollow“, или в противен случай сокът ви няма да бъде прехвърлен. По същия начин избягвайте твърде много вътрешни пренасочвания (ако вашият уебсайт използва HTTPS, добавете вътрешни връзки с HTTPS, а не HTTP) и не забравяйте да поправите тези 404 грешки!

Много приставки за WordPress SEO ще ви помогнат с тези стъпки и дори може да стигнете крачка напред, като ви съветваме за цялостното здравословно състояние на вътрешните връзки във вашия сайт.

заключение

Вътрешното свързване е доста директна и лесна за изпълнение SEO практика, която може да подобри работата на вашия уебсайт. Добрата структура за вътрешна връзка ще помогне на посетителите да намерят това, което търсят, и ще ги насърчи да останат по-дълго на вашия сайт – нещо, което от своя страна може дори да помогне да ги превърнете в лоялни последователи. Но най-важното, тъй като вътрешните връзки също значително ще помогнат на търсачките да разберат и индексират вашия сайт, използването на вътрешни връзки във вашето съдържание ще помогне на уебсайта ви да получи видимостта, която заслужава!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map