Какво представляват приставките за WordPress и къде да получавам нови?

Сделки с WordPress


Нови ли сте в WordPress? Опитвате се да обвиете главата си как всичко работи?

Запитвате ли се да питате неща като „Какво в света е джаджа?“ и, предмет на тази статия: „Какво представляват WordPress плъгините – и къде мога да получа нови?

Лесно е да се объркате с всички движещи се части, които влизат в създаването на уебсайт на WordPress. Всички сме били в даден момент, така че не се чувствайте зле, ако все още сте малко объркани.

Фактът, че тук четете тази статия, означава, че се опитвате да се справите с нещата. Имайки това предвид, добре е да поддържате тази публикация възможно най-проста.

Нека да разгледаме …

WordPress приставки: какви са те?

Ще се радвате да чуете, че разбирането какво точно са WordPress плъгините – и какво правят – не е твърде трудно. Официалният WordPress Codex го обяснява така:

Приставките са начини да разширите и добавите към функционалността, която вече съществува в WordPress.

Нека задълбочим малко по-дълбоко, за да изясним по-подробно въпроса …

WordPress е страхотна платформа, която се предлага с всички основи за изграждане на функционален сайт и като използвате WordPress в неговото състояние по подразбиране, можете лесно да управлявате основите, необходими за създаване и показване на съдържание. Можете например:

  • Пишете и форматирайте съдържание за страници и / или публикации в блога
  • Добавете, редактирайте и като цяло управлявайте медии, като изображения и т.н..
  • Добавете менюта, за да помогнете на посетителите да намерят това, което търсят

Имайки предвид това, има случаи, в които може да искате да добавите или направите нещо със своя сайт, което WordPress не ви позволява да правите направо извън кутията.

Да кажем например, че искате вашия сайт да има форум.

WordPress не може да създаде форум и да го управлява. Можете обаче да използвате плъгин, като bbPress, за да добавите тази функция към вашия сайт и да разширите функцията си в WordPress.

Ето един забавен начин, който често използвам за по-нататъшно обяснение на приставки и как те се свързват с WordPress:

WordPress е като Mario в Super Mario World (моята любима видео игра за всички времена). Той може да направи всички основи, от които се нуждаете, за да получите от началото до края в играта. Въпреки това, има моменти, когато се нуждаете от нещо допълнително, за да свършите работата.

Марио използва PowerUps, за да даде тласък: да направи нещо, което не би могъл да направи преди. Приставките за WordPress много приличат на тези PowerUps.Ще ги включите към вашия сайт, за да добавите или повишите способностите на вашия сайт.

Искате ли публикуваните от вас публикации в блога да се публикуват автоматично в каналите ви в социалните медии? Има приставка за това.

Бихте ли искали да събирате абонаменти за електронна поща от вашия сайт? За това има тонове приставки.

Искате да изградите онлайн магазин? За това има и страхотен плъгин.

Всъщност едно от нещата, което прави WordPress страхотно, е, че обикновено можете да намерите изпробван плъгин, който да ви помогне да направите почти всичко, което трябва да.

Как и къде да получите нови приставки за WordPress

Зареждането на плъгин на вашия сайт е супер просто. Обикновено стъпките са следните:

  1. Изтеглете файла с приставки.
  2. Отворете таблото си за WordPress.
  3. Качете файла с плъгини на вашия сайт.
  4. Активирайте приставката.

“Но изтеглете приставката от къде?”, Чувам, че питате …

Има два типа приставки за WordPress: Безплатно, и Premium.

Официалният указател на WordPress Plugin има близо 40 000 безплатни приставки, които можете да избирате и използвате на вашия хостван сайт WordPress. Имате достъп до тези плъгини или чрез уебсайта на WordPress.org, или директно от таблото за управление на WordPress – последният вариант е най-лесният.

За търсене и добавяне на приставки от директорията на WordPress по този метод, просто следвайте тези стъпки:

  1. Влезте във вашия WordPress сайт.
  2. Задръжте курсора на мишката върху маркирания елемент от менюто “Plugins”.
  3. Изберете ‘Добави нов’.

как-да-за добавяне на плъгини към WordPress

Това ще ви отведе до снимката, показана по-горе. Оттам можете да използвате ключови думи, за да търсите различни видове приставки и след това да изтеглите и активирате тези, които искате да използвате.

Така че освен официалната директория на WordPress, къде другаде можете да получите страхотни плъгини? Нека да продължим ….

Най-добрите онлайн места за намиране на приставки за WordPress

Има няколко места за намиране на премиум WordPress плъгини, ето няколко, за да започнете:

CodeCanyon

търсене-codycanyon-за-WP-плъгини

CodeCanyon е едно от най-популярните места за намиране и купуване на всякакви приставки за WordPress. С над 1000 приставки в тяхната непрекъснато нарастваща база данни ще намерите почти всеки премиум приставка, който може да ви е необходим.

iThemes

Search-ithemes-за-WordPress-плъгини

iThemes предлага както WordPress теми, така и плъгини. Техните добавки BackupBuddy и iThemes Security Pro например са едни от най-добрите в бизнеса.

WPMU DEV

намери-WP-плъгини-он-wpmudev

WPMU DEV има богат избор на едни от най-добрите премиум WordPress приставки. Само с кратък поглед там вероятно ще намерите точно това, от което се нуждаете.

Да назовем, но три от много …

Горните примери са само няколко от местата, за да намерите някои наистина превъзходни премиум приставки, но има още много повече – много водещи магазини за теми, например, предлагат масив от превъзходни качествени приставки в допълнение към обичайния си набор от теми , Други места за започване на вашето търсене включват good ol ’Google (макар че внимавайте да проверите дали всички плъгини, които намерите, са законни, а не само извратен спам софтуер); форуми като Quora, Reddit и StackExchange и, разбира се, категорията на плъгините на този сайт.

Опаковане всичко

WordPress може да има няколко нови концепции, с които да се захванете, преди да сте наистина удобни да работите с него, но с малко упоритост наистина не е твърде трудно да разберете основите. Надяваме се, че след като прочетете тази статия, сега имате по-добро разбиране на ролята на плъгините, като добавите към или разширите функционалността на самия WordPress.

Благодарение на това, че WordPress е толкова невероятно популярен, на пазара има буквално хиляди плъгини, които да ви помогнат да постигнете всякакъв брой неща с вашия сайт. Само с малко проучване и сърфиране, има вероятност да успеете да намерите точно това, което търсите.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me