Преглед на платформата Rainmaker: Най-добрият всичко в едно създател на уебсайтове?

Сделки с WordPress


Ако искате бързо да създадете уебсайт онлайн – или дори просто да намерите алтернатива за управление на собствения си уебсайт на WordPress, – Rainmaker може да бъде точно това, което търсите. По-долу ще проучим какво точно може да предложи Rainmaker, платформа за уебсайтове, базирана на всичко в WordPress, и ще ви помогнем да решите дали това е най-добрият вариант за вашия проект или не.

Rainmaker се рекламира като цялостно решение за дигитален маркетинг и продажби, но какво всъщност означава това? За кого е Rainmaker? Какво предлага тази платформа? И в крайна сметка има ли някаква полза? Това са само част от въпросите, на които ще отговаряме.

Нека влезем.

Какво представлява платформата Rainmaker?

В основата си Rainmaker е модифицирана версия на софтуера на WordPress, който има за цел да опрости процеса на получаване на уебсайт онлайн и публикуване на съдържание в широк спектър от формати.

Платформа на Rainmaker

Rainmaker е цялостно решение за уебсайтове, изградено върху WordPress, предлагащ прост процес за настройка на сайта, малък, но висококачествен подбор на теми за уебсайтове и внимателно подбран набор от функции.

Не става въпрос само за това да ви помогнем да създадете начална страница за вашия бизнес – тя е много повече от това и включва инструменти за създаване на всички изброени по-долу:

 • Целеви страници
 • A / B тестове за оптимизация на съдържанието
 • Защитено съдържание на членството
 • Онлайн курсове
 • Подкастове
 • Дискусионни форуми
 • портфейли
 • Имейл маркетингови кампании
 • Магазини за електронна търговия, продаващи цифрови продукти и услуги
 • Интеграции на платежния процесор

Чрез добавяне на допълнителни услуги в микса, като уеб хостинг, начини за ускоряване на вашия уебсайт, автоматизирани архивиране и функции за сигурност, Rainmaker отнема почти цялата работа от ръцете ви, когато става въпрос за създаване и управление на уебсайт.

Защо да изберете Rainmaker?

WordPress може да захранва 25% от мрежата, но това не е без своите грешки. Една от причините WordPress да не е най-добрият избор за всички е лекотата на използване (или липсата му). Въпреки че публикуването на нова публикация в блога с WordPress е сравнително лесно, има много неща, които трябва да направите, преди да започнете да публикувате съдържанието си.

Демо демонстрация на таблото за преглед на Rainmaker

Rainmaker има за цел да опрости процеса на създаване на уебсайт и публикуване на съдържание, като ви предоставя всичко необходимо в един пакет. Харесва ви да пазарувате за уеб хостинг, да оценявате безброй теми на WordPress и да търсите най-добрите плъгини – да не говорим за грижите за всички технически подробности – се обработват за вас.

Предоставяйки всичко за вас, Rainmaker ви позволява да се съсредоточите върху създаването на съдържание, генерирането на потенциални клиенти и продажбата на вашите услуги и продукти – а не върху изследването, закупуването и конфигурирането на екстри, от които се нуждае уебсайтът на WordPress, който е домакин.

Когато търсите платформа за вашия уебсайт, ще искате да сте сигурни, че тя се управлява от реномирана организация. Rainmaker със сигурност отговаря на тези критерии, като е създаден от екипа зад популярните марки Copyblogger и StudioPress – две от най-големите имена в маркетинга на съдържанието и темите на WordPress.

Накратко, целта на Rainmaker е да ви позволи да се съсредоточите върху публикуването на съдържание, докато всички технически детайли и подбор на продукти се грижат за вас.

Защо не трябва да избирате Rainmaker

Въпреки предимствата си, Rainmaker не е за всички. Ако искате пълен контрол над уебсайта си, а след това сами да инсталирате WordPress, да изберете собствен уеб хостинг, да добавите предпочитаните си приставки и да изберете или създадете своя собствена тема е по-добра опция.

Тъй като ще ви покажем в секцията с функции на този преглед на Rainmaker, вие получавате добър творчески контрол върху дизайна на вашия сайт. Когато обаче става въпрос за избиране и избор на теми и плъгини, вашата свобода е ограничена с Rainmaker в сравнение със собствения уебсайт на WordPress.

Ако имате разширени изисквания за уебсайта си, като например да персонализирате основния код на WordPress или да създадете свои собствени приставки, за да добавите конкретна функционалност, Rainmaker отново няма да е подходящ.

Въпреки това, ако искате достъп до платформа, която прави публикуването на съдържание лесно, включва добър избор на функции и теми и се грижи за всички технически подробности, Rainmaker си струва да проучите..

Най-добрите характеристики на Rainmaker

На хартия Rainmaker много работи. Той е създаден от уважаван екип с дългогодишен опит в областта на маркетинга и дизайна за мрежата. Той опростява процеса на получаване на уебсайт онлайн и публикуване на съдържание, като същевременно се грижи за важни задачи, като непрекъснато осигуряване и архивиране на вашия сайт..

Затова нека разгледаме тези функции по-подробно.

Бързо и лесно създаване и управление на уебсайтове

WordPress може да се похвали с петминутна инсталация, но след инсталирането на софтуера ще са необходими още много работа, за да изглежда уебсайтът ви уважаван. Така че, ако вашият нов уебсайт трябва да е онлайн ASAP или дори не сте сигурни откъде да започнете, когато става въпрос за най-добрите теми и плъгини, Rainmaker може да бъде най-добрият вариант.

Преглед на платформата Rainmaker - Първи стъпки

Както обещахме, присъединяването към Rainmaker и създаването на уебсайт наистина отнема само няколко минути.

След като създадете акаунта си, като въведете вашето име и имейл адрес, можете да влезете в таблото си за управление и да започнете да изграждате новия си уебсайт.

Табло за преглед на Rainmaker

Един полезен обиколен преглед на Rainmaker отнема няколко минути и върши добра работа, като ви покаже основите на това, което Rainmaker може да предложи. След като сте били запознати с таблото за дъжд Rainmaker, можете да продължите да изберете дизайн за уебсайта си, преди да добавите собствено съдържание.

Целият процес е много лесен и много система “всичко в едно” – никога няма нужда да оставяте таблото за дъжд Rainker и да отидете другаде в търсене на теми и плъгини.

Благодарение на 14-дневната си безплатна пробна версия, все още няма нужда да въвеждате данни за плащане. Всъщност дори не се нуждаете от собствено име на домейн, за да започнете. След като създадете нещо, с което сте доволни, можете да регистрирате име на домейн и да стартирате сайта на по-късна дата.

Ще разгледаме процеса на създаване на нов уебсайт на WordPress с Rainmaker по-подробно по-нататък в този преглед, но за сега нека разгледаме някои от най-добрите му функции.

Теми и шаблони на уеб сайта Rainmaker

Тъй като Rainmaker ви донесе от същата компания като StudioPress, създатели на някои от най-добрите теми за WordPress наоколо, вие получавате библиотека с професионални теми, от която да избирате, когато настройвате новия си уебсайт.

Теми за преглед на Rainmaker

Всъщност има повече от 30 висококачествени теми, от които да избирате да обхващате широк спектър от стилове, включително дизайни за агенции, автори, блогове, образователни институции, лайфстайл марки, сайтове за новини и списания, портфейли и ресторанти, както и цял куп други шаблони, ориентирани към бизнеса.

След като активирате избраната от вас тема, имате възможност да импортирате демонстрационното й съдържание, за да настроите напълно уебсайта си и готов за вашето собствено съдържание.

Преглед на Rainmaker Импортиране на демо

Открих импортирането на демонстративно съдържание и настройването на темата с Rainmaker толкова по-бързо и по-лесно, отколкото да се опитвам да постигна същия резултат чрез инсталиране на тема StudioPress на самостоятелно хостван уебсайт на WordPress.

Демонстрация на Rainmaker Review

Тъй като темите на Rainmaker StudioPress са висококачествени продукти, всяка от тях включва селекция от полезни шаблони на страници, включително целеви страници, за да ви помогне да популяризирате по-ефективно вашите услуги и продукти..

Тъй като Rainmaker използва рамката Genesis като основа за своите теми, ако вече имате такава, можете да поискате вашата собствена тема за деца Genesis да бъде приложена към вашия уебсайт Rainmaker. След като кодът бъде проверен и вашата тема е одобрена от екипа за контрол на качеството на Rainmaker, новият ви уебсайт ще има собствен персонализиран дизайн.

Опции за персонализиране

Rainmaker Review Design

Въпреки че темите на Rainmaker са висококачествени и готови за работа, все пак получавате достъп до подбор от възможности за персонализиране на уебсайтове. Достъпът до основния набор от опции за персонализиране е от таблото ви за Rainmaker, като контролите се показват чрез интерфейса на WordPress Customizer.

Rainmaker Преглед на персонализатора

Контролите за персонализиране на темата Rainmaker са малко на ограничена страна, особено в сравнение с някои от изключително гъвкавите теми, достъпни за самостоятелно хоствани уебсайтове на WordPress. Тази липса на свобода и избор обаче значително ускорява и опростява процеса на изграждане на уебсайтове, като помага на Rainmaker да се обръща към целевата аудитория – тези, които искат да създадат професионален уебсайт възможно най-бързо и лесно.

Цветове за персонализиране на Rainmaker Review

Rainmaker прави много лесно изпълнението на основните задачи за персонализиране, като например промяна на цвета на акцента за вашия сайт или качване на ново изображение на началната страница. В същото време Rainmaker също така помага да се предотврати умората при вземане на решения, като премахва по-подробните опции, като например възможността да избирате от широк набор от настройки за типография или да въведете персонализирани височини и ширини за вашите оформления.

Rainmaker Review Custom CSS

Ако наистина се нуждаете от повече контрол върху външния вид на уебсайта си, можете да добавите свой собствен потребителски CSS към избраната от вас тема. Тази функция ви позволява да прецизирате външния вид на вашия сайт, включително дизайн, оформление и форматиране. Също така си струва да се отбележи, че се изпълняват планове за добавяне на допълнителни разширени настройки към контролите за персонализиране на тема Rainmaker.

Лесно публикуване на съдържание

Целта на Rainmaker е да премахне всички разсейвания от работата на уебсайт, така че можете да се съсредоточите върху публикуването на съдържание, което ще разрасне бизнеса ви. За да постигне тази цел, Rainmaker разполага с голяма поддръжка за публикуване на широк спектър от типове съдържание, включително публикации в блогове, елементи от портфолио, епизоди на подкаст, модули за онлайн курсове, съдържание за членство, елементи на медийната библиотека и, ако сте автор, вашия каталог на книги.

Добавяне на целева страница на Rainmaker Преглед

За да ви помогнем да популяризирате по-ефективно вашите продукти и услуги, има и 15 персонализирани шаблона на целевите страници. Чрез създателя на целевата страница можете да изберете цел за страницата си с продажби и след това да добавите свой собствен избор на елементи и персонализирано съдържание към страницата.

Rainmaker Преглед на целевата страница Редактиране

Елементите, които можете да добавите към целевите си страници, включват списъци с функции, видеоплейъри, формуляри за включване, бутони за призив към действие, препоръки и връзки към персонализирано съдържание и към вашите профили в социалните медии.

Елементи на целевата страница на Rainmaker Преглед

Благодарение на опростения потребителски интерфейс на Rainmaker, добавянето на собствено персонализирано съдържание към елементите на страницата и други области на вашия уеб сайт е много лесно. Отговор на това обаче е, че можете да пропуснете някои от мощните опционални функции и повишената гъвкавост, достъпна за потребителите на стандартния самостоятелно хостван WordPress софтуер, като например по-голям брой елементи на страницата и по-подробни контроли за персонализиране, които се предлагат с най-добрите WordPress теми и плъгини.

Рецензии на Rainmaker

За целевата аудитория на Rainmaker обаче част от обжалването няма да бъде забавено от безкрайното вземане на решения.

Преглед на Rainmaker Преглед на целевата страница

След като поставите своя избор на елементи на страницата и добавите съдържанието си, страницата, която сте създали чрез интерфейса за програмист, ще придобие стила на избраната от вас тема Rainmaker StudioPress.

Подробна документация и поддръжка

Тъй като Rainmaker е свързан с възможно най-лесното функциониране на уебсайта Ви, чудесно е да видите такъв полезен набор от съдържание за поддръжка. Освен подробните често задавани въпроси, които трябва да отговарят на всички ваши въпроси преди продажбите, в таблото за управление на вашия сайт има лесно достъпен формуляр за поддръжка, ако имате нужда от повече помощ.

Помощ за преглед на Rainmaker

Ще получите достъп и до сериите за обучение на Rainmaker, набор от уебинари, подробна база знания и форумите на общността Rainmaker. Това съдържание не се фокусира само върху това да ви помогне да използвате платформата Rainmaker, но също така обхваща как да създавате страхотно съдържание, да популяризирате своите продукти и услуги онлайн и като цяло да направите своя бизнес успешен – още един начин, по който Rainmaker повишава своите пълномощия като цялостно решение.

Други функции на Rainmaker

На пръв поглед Rainmaker е просто прост начин да получите професионален уебсайт онлайн. Въпреки това, колкото повече проучвате какво може да предложи, толкова повече става ясно, че това е мощна платформа, която може да ви помогне да развиете бизнеса си.

Преобразуване на преглед на Rainmaker

Една интересна особеност на Rainmaker е инструментът за преобразуване. Rainmaker иска да ви помогне да превърнете трафика във водещи клиенти, продажби, клиенти и клиенти, а инструментът за преобразуване е ключова част от това, което улеснява това. Чрез секцията „Преобразуване“ на таблото за управление можете да създавате продукти и други оферти и след това да наблюдавате и управлявате как те изпълняват.

Това може да включва създаване на дигитален продукт, създаване на курс за членство или стартиране на имейл списък. След това можете да използвате инструмента за преобразуване, за да разберете как посетителите отговарят на тези оферти. Използвайки функцията за тестване Rainmaker A / B, можете да стартирате експерименти, за да оптимизирате промоционалното съдържание за увеличени оферти, продажби и печалби.

Rainmaker Преглед на трафика

Чрез секцията „Трафик“ на таблото за дъгата на Rainmaker ще намерите инструменти, които да ви помогнат да популяризирате уебсайта си и да получите повече експозиция. Инструментите за работа в този раздел например ще ви помогнат да намерите други уебсайтове с подобна аудитория, към които можете да се обърнете, за да започнете изграждането на взаимоотношения.

Чрез инструмента за социално разписание на секцията „Трафик“ можете да публикувате и планирате актуализации и да добавяте връзки, снимки и друго съдържание към социалните си мрежи от таблото си за Rainmaker. Междувременно инструментът Партньори ви дава лесен начин да стартирате собствена партньорска програма и да управлявате своите филиали.

Резултати от преглед на Rainmaker

Rainmaker предоставя и набор от инструменти за отчитане. Ако искате да наблюдавате и разбирате вашия трафик, да преглеждате данните, събрани чрез формуляри, да оценявате ефективността на вашите филиали, да преглеждате резултатите от експериментите за тестване на A / B и да научите колко популярни са вашите подкасти, разделът с резултатите на таблото за управление на Rainmaker обхваща всички от това и още.

Rainmaker Review Analytics

Тъй като Rainmaker се интегрира лесно с Google Analytics, можете да видите пълния набор от статистически данни за вашия уебсайт в таблото за управление на Google Analytics. Тъй като огромното количество данни, предоставени от Google Analytics, могат да бъдат огромни, можете да видите опростена версия на анализа на уебсайта си чрез таблото си за Rainmaker.

Някои от другите функции, до които получавате достъп, когато се регистрирате в Rainmaker, включват:

 • Услуги за маркетинг на имейл RainMail (безплатни до 999 абонати)
 • бутони за социално споделяне
 • подбор на оформление на съдържанието и страничната лента
 • динамични странични ленти
 • отзивчиви плъзгачи
 • режим на поддръжка
 • функционалност на партньорска програма
 • Интеграция с Google Analytics.

Така че сега знаем какво може да предложи Rainmaker, нека разберем колко лесно е да се създаде уебсайт с тази онлайн издателска платформа.

Как да създадете уебсайт с Rainmaker

В тази част от рецензията на Rainmaker бързо ще преминем през създаването и настройката на нов уебсайт. Благодарение на 14-дневния безплатен пробен период, можете сами да изпробвате опита на Rainmaker и да видите какъв тип уебсайт можете да създадете – без да въвеждате нищо повече от вашето име и имейл адрес.

Настройка на сайта за преглед на Rainmaker

След като попълните проста форма за регистрация, можете да изтеглите ръководството за бърз старт или просто да скочите направо, за да настроите новия си уебсайт. След като дадете име и описание на сайта си, можете да направите кратка обиколка на таблото, преди да прегледате различните теми, за да намерите дизайна, който искате.

Преглед на темата за преглед на Rainmaker

След като изберете тема от наличните опции с 30 плюс, можете да изберете да персонализирате външния й вид чрез персонализатора.

Демонстратор на Rainmaker Преглед на персонализатора

Промяната на цветовете, превключването на фоновите изображения и редактирането на демонстрационното съдържание на началната страница на вашия уебсайт се извършват чрез удобния за потребителя интерфейс за персонализиране. Навигационните менюта, зоните на страничната лента и джунджурии на вашия уебсайт също се конфигурират чрез интерфейса за персонализиране.

Rainmaker Review Персонализирана начална страница

След като персонализирате демонстрационното съдържание на темата, можете да използвате инструментите за дизайн, за да персонализирате допълнително уебсайта си. Ако обаче сте доволни от външния вид на вашия сайт, можете да започнете да създавате нови страници или да добавяте собствено съдържание към съществуващите шаблони.

Преглед на Rainmaker Преглед на страници

Тъй като Rainmaker е по същество модифицирана версия на WordPress, създаването на съдържание се извършва в областта на таблото ви, а не чрез редактор от предния край.

Rainmaker Преглед на страницата за редактиране

Когато възможността за редактиране на публикации и страници чрез редактор в предния край е налична за Rainmaker, това ще направи това много по-удобна за публикуване платформа за издаване, което ще му даде реално предимство пред избора на уеб хостинг уебсайт на WordPress. Въпреки това, както стоят нещата, новите потребители не трябва да имат много проблеми с разбирането на връзката между това, което виждат в редактора на Rainmaker, и как ще изглежда тяхното съдържание, когато бъде публикувано.

Страница за преглед на Rainmaker

Вашето друго съдържание в уебсайта, включително публикации в блогове, целеви страници и елементи от портфолио, може да се управлява по същия начин.

Съдържание за преглед на Rainmaker

След като изберете тема, извършите някаква работа по персонализиране и добавите основните страници, вашият уебсайт трябва да е готов да стартира на живо. Освен това имате възможност да използвате разширените функции на Rainmaker за продажба на продукти и услуги от вашия уебсайт, създаване на зона за членство, добавяне на дискусионни форуми и всички други полезни функции, които разгледахме по-рано.

Ако не сте сигурни в нещо или искате да критикувате вашия сайт, можете да се присъедините към форумите на общността Rainmaker и да публикувате въпроси там.

Публикуването на уебсайта Ви и предоставянето му достъпно за целия свят изисква да регистрирате име на домейн, да изберете план за цените и да въведете данните си за плащане.

Rainmaker предлага ли цена / качество?

На пръв поглед Rainmaker не е евтин. При 125 щатски долара на месец, които се таксуват годишно, или 145 долара на месец, които се таксуват месечно, това се получава като доста мощни 1500 или 1740 долара годишно. Когато смятате, че WordPress е свободен за използване и че има много безплатни, нетърговски теми и плъгини, от които да избирате, това изглежда доста скъпо.

Когато обаче вземете предвид какво всъщност получавате за парите, цените започват да имат смисъл. С Rainmaker можете да избирате от селекция от премиум теми с достъп до различни мощни функции на уебсайта, които иначе биха изисквали закупуването на редица комерсиални плъгини. След това трябва да се вземат предвид разходите за уеб хостинг, услуги за поддръжка и достъп до поддръжния персонал.

Реалната стойност на Rainmaker обаче е скоростта, с която можете да изградите професионално изглеждащ уебсайт. С по-малко решения за вземане и значително по-удобен за потребителя интерфейс от стандартната инсталирана WordPress инсталация, Rainmaker всъщност предлага доста добра алтернатива за онези, които нямат време (или необходимите умения) да съберат своите собствени самостоятелно хостван уебсайт или просто не искате да инвестирате в създаването на персонализиран проект за уеб дизайн, създаден от нулата.

Заключителни мисли

С Rainmaker има малко по-малка свобода, отколкото ще получите със собствения си уебсайт на WordPress, който е домакин, който на теория на практика няма никакви ограничения. Въпреки че този тип компромиси обикновено не се справят добре в дългосрочен план (зависи изцяло от това, което всъщност се нуждаете от уебсайт, разбира се), като Rainmaker жертва известен избор и гъвкавост в един от тях най-бързите начини да получите изключително способен, лесен за управление, професионално изглеждащ уебсайт онлайн веднага.

Изключително висококачествената библиотека от теми и възможността да използвате собствения си персонализиран дизайн на темата (при условие че е тема за деца от Genesis) са огромни плюсове за Rainmaker. И макар да не можете да качвате собствен избор на приставки, екипът на Rainmaker открито заяви, че е готов да обмисли нови заявки за функции.

Поради цената Rainmaker може да не е подходящ избор за онези, които са с малък бюджет. Но ако искате да създадете свой собствен уебсайт за бизнес и нямате време или умения сами да изграждате и управлявате всичко, препоръчвам ви да дадете безплатна пробна версия на Rainmaker за 14 дни!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me