Brzi vodič za interne veze za SEO

Ponude za WordPress


Unutarnje povezivanje trebalo bi biti važno za sve vlasnike web stranica: Ne samo da čitatelji i posjetitelji mogu kliknuti takve veze da bi otkrili više sadržaja na vašoj web lokaciji, već ih vidi i Google. Ukratko: Unutarnje povezivanje između postova i stranica poboljšati će vaše napore za SEO (optimizaciju pretraživača) i iskustvo vaših korisnika na vašoj web lokaciji..

Pa kako biste se točno trebali nositi s internim vezama na svojoj web stranici? Imate li kakvih posebnih razloga na koje treba imati na umu? Koja je najbolja praksa za interno povezivanje između postova i stranica?

Pogledajmo.

Interne veze za SEO

Što su unutarnje veze?

Započnimo najprije s onim očiglednim: interne veze upućuju na sadržaj na vlastitoj web stranici, a ne drugdje. Primjeri uključuju veze sadržaja među stranicama, veze u navigacijskom izborniku na vašoj web lokaciji i sve povezane prijedloge sadržaja na kraju vaših članaka, kao i veze unutar popularnih widgeta za objavu na bočnoj traci i tako dalje.

Iako su veze u widgetima i bočnim trakama možda najlakše za stvaranje, to je interno povezivanje sadržaja na koje se najviše morate usredotočiti, jer su to veze koje najčešće i Google i vaše web stranice najviše primjećuju posjetitelji.

Važno je ovdje napomenuti da, iako možda mislite da je dodavanje što više unutarnjih veza dobra stvar, to će vjerovatno pobijediti svrhu interne povezanosti. U bilo kojem trenutku korisnik želi pronaći sadržaj koji mu najviše odgovara. Stoga bi interne veze u vašim postovima i sadržaju trebale biti relevantne onome o čemu se u postu govori – mislite na kvalitetu i relevantnost u odnosu na količinu! Na primjer, ako se vaš trenutni članak odnosi na PlayStation III, preporučujemo da dodate interne veze koje vode do članaka o najboljim igrama za PS III. Slično tome, nudeći veze do članaka koji uspoređuju PS III s Microsoft Xboxom također bi bilo dobro, dok dodavanje veza o PlayStation I i II i / ili vrhunskim igrama za korisnike računala vjerojatno neće zanimati čitatelja..

Sada je veliko pitanje kako tretirati svoje interne veze?

Učinite interne veze vidljivima

Nepotrebno je da vaše veze trebaju biti vidljive, bile one unutarnje ili vanjske. Uobičajena praksa da se za vaše veze i podvlačenje drugih boja upotrebljava drugačija boja djeluje dobro u većini slučajeva, tako da se općenito treba pridržavati.

Ovo je više stilski i dizajnerski aspekt, naravno, ali ako vaše veze nisu jasno vidljive i razlikovane od standardnog teksta, postavljate se zbog pogreške u internom povezivanju!

Usredotočite se na tekst sidra

Tekst za sidrenje vaših veza trebao bi na najbolji mogući način opisivati ​​sadržaj ciljne stranice.

Postoje različite vrste usidrenog teksta i za unutarnje veze možete odabrati onaj koji najbolje odgovara vašoj svrsi.

  • Možete razmotriti i „novac ključne riječi“ koji opisuje stvarni sadržaj vaše ciljne stranice. Na primjer, “PlayStation III” može se nazvati novčanom ključnom riječi. Upotreba takvih ključnih riječi za vanjske veze obično se smatra sjenovitom SEO praksom (zahvaljujući nejasnim linijama između zakonitih vanjskih veza i plaćenih ili pridruženih veza), ali za interne internetske veze ključne su ključne riječi dovoljno dobre.
  • Također se mogu koristiti ključne riječi robne marke, poput “Sony” ili “sony.com”. Uglavnom su zaposlene na vijestima ili s manjim dijelovima sadržaja (poput vijesti od 300 do 400 riječi).
  • S druge strane, mogu se koristiti i složene ključne riječi, mada su one rjeđe zbog njihove manje izravne prirode. Na primjer, ‘uvođenje najboljih igara za PlayStation III’ bila bi složena ključna riječ.
  • A ako sve drugo ne uspije, postoji i mogućnost korištenja pojednostavljenog teksta: „Pročitajte o video igrama na ovoj stranici“, a „na ovoj stranici“ ili „ovdje“ koristi se kao sidreni tekst. Iako ovo ne ističe sadržaj ciljne stranice, ako se tekst čita u kontinuitetu, može se pokazati da je dobar za korisničko iskustvo, jer čitatelj zna što može očekivati ​​od dane veze.

Povežite sok

U SEO krugovima i grupama, sok od veze često je pojam. U osnovi, “pojačana” stranica koju dobiva veza usmjerena na nju poznata je kao “sok od veze”. Ovo je više apstraktni entitet, jer nisu sve veze jednake: veza s poznate i poznate web stranice imat će više poticaja od one koja dolazi s manje poznate ili relativno nove web stranice.

U pogledu internih veza, sok od veze je značajan. Vaš bi fokus trebao biti pokušati prenijeti što veći dio pojačanja na vaše glavne stranice, a manje veze soka na sekundarne ili podstranice.

U praktičnom smislu, pominjanje SEO koncepata ovdje je manje vrijednosti, pa čak i Google i Bing više vole da se usredotočite na upotrebljivost. Vaše interne veze trebaju ići na stranice koje ih najviše zaslužuju. Ako govorite o mjestima na kojima možete pronaći besplatne WordPress teme, vaša interna veza prvo bi trebala prijeći na nešto poput objave na temu “besplatne WordPress teme” na vašoj web lokaciji, a ne na “najbolje premium WordPress teme”. Link sok i vrijednost veze ovise o važnosti za korisnika.

Nemojte pretjerivati

Kao što je gore spomenuto, uključivanje previše internih veza vjerojatno će zbuniti ljude. U idealnom slučaju, relativno kratki članci, poput one koju sada čitate, trebali bi sadržavati samo dvije ili tri unutarnje poveznice u tekstu (iako duži članci mogu uključivati ​​i još nekoliko).

Također je vrijedno zapamtiti da na vašoj stranici već postoji prilična količina internih veza – bilo koje sljedeće ili sljedeće prethodne veze ispod posta su i interne veze. Kao takav, budite selektivni u smislu ručnog dodavanja bilo kakvih daljnjih internih veza.

Isto tako, sve usluge prijedloga sadržaja i srodnih widgeta za postove koje koristite na svojoj web lokaciji za predstavljanje drugih postova automatski će uključivati ​​vlastite interne veze. No, vrijedno je imati na umu kako takve usluge i widgeti zapravo umetnu te veze: osigurajte, primjerice, da takve veze ne postoje “bez sljedeće” veze, ili u suprotnom neće biti prenesen sok za vezu. Slično tome, izbjegavajte previše internih preusmjeravanja (ako vaša web lokacija koristi HTTPS, dodajte interne veze s HTTPS-om, a ne HTTP-om), i ispravite te 404 pogreške!

Mnogo WordPress SEO dodataka pomoći će vam u ovim koracima i možda će vam ići korak dalje savjetujući vas o ukupnom zdravlju internih veza unutar vaše web lokacije.

Zaključak

Unutarnje povezivanje prilično je izravna i jednostavna SEO praksa koja može poboljšati performanse vaše web stranice. Dobra unutarnja struktura povezivanja pomoći će posjetiteljima da pronađu ono što traže i potakne ih da ostanu duže na vašoj web lokaciji – nešto što zauzvrat može čak pomoći da ih pretvori u vjerne sljedbenike. I što je najvažnije, budući da će interne veze također uvelike pomoći tražilicama u razumijevanju i indeksiranju vaše web stranice, korištenje internih veza u vašem sadržaju pomoći će vašoj web lokaciji da stekne vidljivost koju zaslužuje.!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me