Com configurar un butlletí de correu electrònic gratuït amb MailChimp: per a WordPress

Ofertes de WordPress


Un butlletí de notícies és una de les eines més potents de l’arsenal d’un comercialitzador, i aquí és el perquè:

 • Una base de dades de correu electrònic és una font de trànsit a demanda: ja sigui un article nou, un anunci de producte o una publicació patrocinada, sempre tindreu accés a una comunitat de persones que estiguin realment interessades en el vostre contingut. Amb només uns quants clics, podeu arribar a milers de usuaris (o més) de forma instantània.
 • Els butlletins de correu electrònic envien fàcilment les xarxes socials: si bé una pàgina de Facebook o un Twitter és excel·lent, la majoria de les persones simplement no estan avisades sobre publicacions en xarxes socials. Una llista de correu electrònic, en canvi, és personalitzada i té molt, molt millor abast i compromís.
 • Com més gran i més orientada sigui la vostra llista de correu electrònic, millor podreu exigir al vostre lloc. Simplement, és un recurs que ningú no pot emportar (ni tan sols Google!).

Innombrables venedors han destacat la importància de crear una llista de correu electrònic i tots tenen una cosa en comú: només es penedeixen de no construir-ne la primera!

Avui aprendrem a configurar un butlletí de notícies gratuït a WordPress mitjançant MailChimp (sens dubte un dels millors sistemes de màrqueting de correu electrònic disponibles avui en dia). Al final d’aquest tutorial, podreu:

 • crear un butlletí a MailChimp i integrar-lo a WordPress
 • crear dissenys de butlletins altament personalitzats amb l’editor de MailChimp
 • comenceu a construir la vostra llista de correu electrònic a cost absolutament zero.

Aquí us presentem:

 • inscriviu-vos a MailChimp
 • crear un butlletí informatiu amb l’eina de disseny de MailChimp
 • integrar el butlletí a WordPress amb i sense utilitzar cap plugin.

Comencem!

Inscripció al servei gratuït de butlletins de correu de MailChimp

Pàgina d'inici de MailChimp

La inscripció és un procés força senzill, simplement dirigiu-vos a MailChimp, feu clic a Registra’t gratuïtament i seguiu les instruccions que apareixen a la pantalla. Podeu obtenir una captura de imatge simple com a mesura anti-spam.

captura de pantalla que mostra el procés de verificació captcha durant la inscripció MailChimp

En primer lloc, heu d’introduir el vostre correu electrònic, nom d’usuari i una contrasenya segura.

captura de pantalla que mostra com configurar un nou compte MailChimp - pas 2: introduir detalls de correu electrònic

Introdueixi el seu nom. Aquest s’utilitzarà com a nom remitent predeterminat de les vostres campanyes de màrqueting per correu electrònic.

captura de pantalla que mostra el pas 1 de 5 en la configuració d'un nou compte MailChimp - pas 1 - afegint el vostre nom

A la pàgina següent, introduïu el nom i el lloc web de la vostra empresa. No us preocupeu si no disposeu d’un lloc web: podeu utilitzar una pàgina de Facebook o Twitter.

Captura de pantalla que mostra el pas 2 de 5 en la configuració d'un nou compte MailChimp - pas 2 - Afegir els detalls de l'empresa

En aquest pas, heu d’afegir la vostra adreça d’empresa per complir algunes lleis anti-spam. Si ets un autònom que treballa des de casa o un espai de treball o fins i tot Starbucks, només necessites una adreça física on MailChimp pugui enviar-te cartes.Captura de pantalla que mostra el pas 3 de 5 en la configuració d'un nou compte MailChimp - pas 3 - Afegir la vostra adreça de correu físic

El següent pas enllaça MailChimp a la vostra plataforma de comerç electrònic existent. Per tal de facilitar aquest tutorial, l’hem mantingut senzilla. Si teniu WooCommerce instal·lat al lloc de WordPress, sempre podeu provar-ho. Tot i això, us recomano fer-ho després que hàgiu familiaritzat amb MailChimp.

Captura de pantalla que mostra el pas 4 de 5 en la configuració d'un nou compte MailChimp - pas 4: declaració si ven productes o serveis en línia

Al darrer pas, podeu enllaçar el vostre Facebook / Twitter al vostre compte MailChimp per compartir les vostres subscripcions a butlletins.

Captura de pantalla que mostra el pas 5 de 5 opcional en la configuració d'un nou compte MailChimp - pas 5: connexió de les vostres pàgines de Facebook i Twitter

També apareixerà una pantalla de subscripció a butlletins en què es pot optar per subscriure’s als butlletins altament recomanats de MailChimp..

Captura de pantalla que mostra el pas opcional de subscripció a consells de MailChimp

Com crear una llista de correu lliure amb MailChimp

Ara que ens hem registrat i hem configurat el nostre compte bàsic a MailChimp, ens ha arribat el moment de començar a crear un butlletí de notícies..

 • En primer lloc, hem de crear una llista. Les llistes són on emmagatzemen els vostres contactes (els anomenem subscriptors). També podeu dividir una llista en sublistes o grups superposats i configurar campanyes diferents per a cada una.
 • Les campanyes són els propis correus electrònics. Dissenyeu correus electrònics per enviar-los a la vostra llista.

Com crear una llista de correu electrònic a MailChimp

Captura de pantalla que mostra com crear una nova llista a MailChimp. Pas 1: cerca l’opció

Després de configurar el nou compte, sereu redirigits al tauler de control de MailChimp. Fer clic a Crea una llista procedir.

Captura de pantalla que mostra com crear una nova llista a MailChimp. Pas 2: seleccioneu

Això és el teu Llistes pàgina: seleccioneu Crea llista per començar. La captura de pantalla de sota és bastant llarga i conté una vista prèvia de gairebé totes les opcions disponibles en crear una llista nova. Són força explicables, però hi ha un parell de punts que val la pena compartir:

 • El nom de l’emissor i el to de la còpia del recordatori de subscripció de correu electrònic tenen un paper important en la imatge de la vostra marca. Planifiqueu la còpia en conseqüència. Sempre és millor tenir un to divertit / casual (com el de la marca pròpia de MailChimp), ja que això ajuda als usuaris a relacionar-se amb la vostra marca.
 • Els dies inicials de creació d’una campanya, sempre és preferible rebre totes les notificacions de subscripció.

Captura de pantalla que mostra com crear una nova llista a MailChimp. Pas 3: configuració dels detalls de la llista

Pega Desa per crear la llista de correu. Això sí, enhorabona per configurar la vostra nova llista de correu!

captura de pantalla que representa el missatge d’èxit un cop creada correctament

Preneu una nota d’aquesta captura de pantalla (2), la revisarem quan configurem MailChimp a WordPress.

Com crear una campanya de butlletins a MailChimp

Ara que heu creat una llista, és el moment de crear la vostra primera campanya. Per començar, feu clic a la secció Campanyes pestanya del menú superior. Com veieu, encara no s’ha creat cap campanya. Fer clic a Crea una campanya.

captura de pantalla que mostra com crear una nova campanya de butlletins a MailChimp. pas 1. Localització de l’opció.

Per al tipus de campanya, utilitzem una Campanya regular per al nostre tutorial.

captura de pantalla que mostra com crear una nova campanya de butlletins a MailChimp. pas 2. selecció del tipus de campanya.

A la següent part, MailChimp us demana que seleccioneu el públic de la campanya. Al principi, només voldrà enviar el correu electrònic a un grup de prova, de manera que seleccioneu l’última opció: Enganxeu correus electrònics per crear un segment – i escriviu unes quantes adreces de correu electrònic de prova (en funcionament). Feu clic a Pròxim per continuar al següent pas.

captura de pantalla que mostra com crear una nova campanya de butlletins a MailChimp. Pas 3. Selecció de la llista de correu electrònic completa o part

Sota Informació de la campanya planifiqueu atentament l’assumpte del correu electrònic i el nom de l’emissor. El tema té un paper fonamental en la identitat de marca i afecta la tarifa oberta del vostre butlletí. També podeu utilitzar etiquetes de combinació per personalitzar el vostre correu electrònic.

captura de pantalla que mostra com crear una nova campanya de butlletins a MailChimp. pas 4. Configuració de la informació de la campanya.

Per exemple, el | FNAME | merge tag és un marcador de lloc que es substitueix pel nom real del receptor. Si no es defineix, es tornarà a un nom predeterminat.

 • Suposem que la línia de l’assumpte és: Ei * | FNAME | *, consulta aquests articles de venda de fi de temporada!
 • El correu electrònic real es llegirà Ei Sourav! Consulteu aquests articles de venda de fi de temporada!
 • Si el primer nom no està disponible per a un correu electrònic determinat, es dirà: Ei Amic! Consulteu aquests articles de venda de fi de temporada!

La personalització de butlletins té un impacte significatiu en la tarifa oberta.

Els passos següents són força senzills: només heu de seleccionar una plantilla entre diverses col·leccions classificades.

captura de pantalla que mostra com crear una nova campanya de butlletins a MailChimp. pas 5. escollir el tipus de campanya.

A continuació, podeu personalitzar el correu electrònic amb la fantàstica eina de disseny de butlletins de drag-and-drop de MailChimp. Tots els dissenys tenen un 100% resposta, de manera que no us haureu de preocupar de com es veurà el vostre correu electrònic en un dispositiu mòbil i també podeu obtenir una vista prèvia en directe dels vostres dissenys si seleccioneu l’opció Vista prèvia i prova opció al menú superior.

captura de pantalla que mostra com crear una nova campanya de butlletins a MailChimp. pas 6. dissenyar el correu electrònic.

Un cop acabat, seleccioneu Següent per passar a la pantalla de confirmació. En aquesta etapa, assegureu-vos que tots els articles estiguin configurats en una marca de color verd. Pareu atenció als avisos grocs i resolgueu-los abans d’enviar el butlletí.

captura de pantalla que mostra com crear una nova campanya de butlletins a MailChimp. pas 7. revisar la configuració de la campanya abans d’enviar-la.

Un cop estàs doblement segur, toca Envia ara per iniciar la campanya.

captura de pantalla que mostra com crear una nova campanya de butlletins a MailChimp. pas 8. enviament de la campanya.

Voila! La vostra campanya s’ha enviat correctament.

captura de pantalla que mostra com crear una nova campanya de butlletins a MailChimp. pas 9. campanya enviada notificació.

Com configurar MailChimp a WordPress

Fins ara, hem tractat com:

 • crear i configurar un nou compte MailChimp des de zero
 • crear una nova llista de correu electrònic
 • Dissenyar i enviar una campanya de butlletins informatius.

Ara, anem a veure com afegir una subscripció o un quadre de registre a WordPress. Hi ha dues maneres principals de fer-ho.

 • Mètode 1: El primer camí és molt senzill: només heu de copiar un tros de codi de MailChimp i enganxar-lo en un giny HTML / text de WordPress. Podeu col·locar aquest widget a qualsevol lloc, però la majoria de la gent el col·loca a la barra lateral, que és on obteniu el clàssic “quadre de subscripció de butlletins a la barra lateral”..
 • Mètode 2: El segon mètode consisteix en utilitzar un fantàstic complement anomenat MailChimp per a WordPress que té un gran nombre de funcions com ara la integració de codi curt, la integració de comentaris i formularis de registre i molt més..

Mètode 1: configurar MailChimp amb el widget de la barra lateral de WordPress

Inicieu la sessió al vostre compte de MailChimp, aneu a la secció Llistes pestanya i seleccioneu Formes incrustades.

captura de pantalla que mostra com crear un formulari de registre per a una llista de correu electrònic a MailChimp - pas 1: selecció de l’opció correcta

La captura de pantalla següent mostra totes les opcions del formulari incrustable i podeu dissenyar-la segons els colors de la vostra marca. Un cop estigueu satisfets amb la previsualització, copieu el codi de la caixa de text següent.

captura de pantalla que mostra com crear un formulari de registre per a una llista de correu electrònic a MailChimp - pas 2: dissenyar un formulari senzill mitjançant el constructor de formularis clàssic.

Inicieu el vostre Tauler de control de WordPress i navegueu a Aparició > Ginys.

captura de pantalla que mostra la pantalla dels ginys de WordPress

Arrossegueu i deixeu anar el botó Giny de text a l’àrea widgetized (la més habitual és la barra lateral) i enganxeu el codi allà dins. Pega Desa i obriu el vostre lloc de WordPress.

captura de pantalla que mostra la configuració del widget per afegir un formulari de registre MailChimp

Haureu de veure el quadre de subscripció MailChimp al menú de la barra lateral tal com es mostra a la captura de pantalla següent:

captura de pantalla que mostra el formulari d’inscripció en directe creat a partir del giny de WordPress

Mètode 2: configuració de MailChimp per al complement de WordPress

pancarta del complement MailChimp per a WordPress

Si bé MailChimp té moltes integracions específiques de WordPress disponibles, aquest complement és de molt un dels millors del mercat; farem un breu tutorial per provar les seves funcions més interessants. Instal·lar el connector és una brisa: vés a Panell de comandes WP > Connectors > Afegir nou i ja teniu establert.

captura de pantalla que mostra com instal·lar MailChimp per al complement de WordPress - pas 1. cercant el connector a wordpress

Fer clic a Activa el complement per fer que la pilota es rodoli.

captura de pantalla que mostra l’activació del complement.

Tan aviat com activeu el complement, apareixerà un missatge que us demanarà que afegiu la vostra clau d’API MailChimp. Aquest pas permet que el complement tingui accés al vostre compte MailChimp: totes les vostres llistes, campanyes i altres configuracions s’importaran sense cap configuració.

la captura de pantalla que mostra el connector s'ha activat correctament

Seguiu l’enllaç per obtenir la vostra clau d’API. (Obriu una pestanya nova i assegureu-vos que heu accedit al vostre compte de MailChimp abans de continuar.)

captura de pantalla que mostra la configuració del complement

Se us dirigirà al vostre compte MailChimp. Selecciona Crea una clau.

captura de pantalla de la pàgina de generació de l'API MailChimp

Copieu i enganxeu la clau d’API a la pàgina de configuració del complement i feu clic a Guardar canvis.

captura de pantalla de l’enganxament de la clau d’API al complement MailChimp per a WordPress

Haureu d’obtenir un senyal verd com es mostra a continuació. Observeu com s’importen totes les vostres llistes existents al connector.

captura de pantalla que mostra la connexió exitosa del connector amb mailchimp

Com crear un nou formulari de registre

El complement MailChimp per a WordPress us permet crear un nou formulari de registre per col·locar-se a qualsevol lloc del vostre lloc. Per crear un nou formulari d’inscripció, aneu a Tauler de control de WordPress > MailChimp per a WordPress > Formulari d’inscripció.

captura de pantalla que mostra com crear un formulari d’inscripció al butlletí mitjançant el complement MailChimp per a WordPress. Pas 1. Introduïu el nom del formulari.

Introduïu el nom del formulari i seleccioneu la llista de la qual formaria part. Al nostre tutorial, hem seleccionat Butlletí diari de telèfons sense caixa a la llista, el que significa que qualsevol persona que se subscrigui mitjançant aquest formulari s’afegeix a aquesta llista.

captura de pantalla que mostra com crear un formulari d’inscripció al butlletí mitjançant el complement MailChimp per a WordPress. pas 2. configureu el formulari d’inscripció i copieu el codi curt.

A la pàgina següent, podeu dissenyar el formulari segons les vostres necessitats. A codi curt exclusiu d’aquest formulari d’inscripció específic també està disponible. Quan utilitzem aquest codi curt en una publicació de WordPress o en una pàgina, el butlletí es mostra al seu lloc: consulteu l’exemple següent:

captura de pantalla que mostra com crear un formulari d’inscripció al butlletí mitjançant el complement MailChimp per a WordPress. Pas 3. Utilitzeu el codi curt en una publicació.

La mateixa publicació quan es visualitza en directe:

captura de pantalla del formulari d’inscripció del butlletí creat per un codi curt mitjançant el complement MailChimp per a WordPress.

Afegir una opció de subscripció al formulari de comentaris i registres a MailChimp per a WordPress

MailChimp per a WordPress també us permet afegir l’opció de subscripció de butlletins a la vostra comentar i formulari d’inscripció via Integracions.

captura de pantalla que mostra la integració presentada al connector MailChimp per a WordPress

Per habilitar el Integració del formulari personalitzat, cap a Panell de comandes WP > MailChimp per a WP > Integracions > Integració de formularis personalitzats. Simplement activeu la integració i us convé anar amb les opcions predeterminades.

captura de pantalla que mostra com afegir una opció de registre de butlletí a la secció de comentaris a WordPress mitjançant el complement MailChimp

Aquest seria el resultat:

captura de pantalla que mostra l’opció de registre del butlletí en forma de comentari de WordPress

De la mateixa manera, podem habilitar la configuració de Formulari d’inscripció:

captura de pantalla que mostra com afegir una opció de registre de butlletí en formulari de registre a WordPress mitjançant el complement MailChimp

I el resultat seria:

captura de pantalla que mostra l’opció de registre del butlletí en el formulari de registre de WordPress

Preu

captura de pantalla de la política de preus MailChimp

El nivell gratuït de MailChimp permet enviar 12.000 correus electrònics al mes a un màxim de 2.000 subscriptors, cosa que és una quota força generosa si em pregunteu. Tanmateix, no teniu permès utilitzar correus electrònics afiliats, com ara productes o serveis que no vengueu directament.

captura de pantalla que mostra les integracions de MailChimp per a wordpress

Pensaments finals

Quan es tracta de màrqueting per correu electrònic, MailChimp és un dels principals jugadors. Amb una infraestructura sòlida, una gran quantitat de productes addicionals i una interfície intuïtiva, MailChimp facilita que qualsevol usuari comenci amb campanyes de butlletins en pocs minuts. Unint la potència i la simplicitat de WordPress, MailChimp és un joc de canvi.

Si encara no heu començat a enviar el vostre butlletí de correu electrònic, visiteu-lo avui!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map