Sumo (voorheen SumoMe) Review: de ultieme alles-in-één set online marketingtools voor website-eigenaren?

WordPress aanbiedingen


De doelen van een WordPress-webmaster zijn relatief eenvoudig: meer verkeer genereren, een e-maillijst samenstellen, buzz genereren op sociale media en als een gek converteren. Dergelijke dingen zijn natuurlijk allemaal makkelijker gezegd dan gedaan!

Wat als ik je zou vertellen dat er één alles-in-één tool was met het potentieel om je inspanningen op bijna al deze kritieke gebieden drastisch te vergroten??

Introductie van Sumo (voorheen SumoMe) – een complete reeks marketingtools die zijn bedoeld om webmasters te helpen zowel verkeer als conversies te laten groeien.

Laten we dieper ingaan op al deze ongelooflijke tools die te bieden hebben – met een geest om te zien of het waar voor uw geld biedt en of het al dan niet aan de verwachtingen voldoet …

Introductie van Sumo

Sumo is niet jouw typische WordPress-plug-in. Het is eigenlijk helemaal geen plug-in. Het is een set platformonafhankelijke tools, wat betekent dat het op vrijwel elke website kan worden gebruikt (al dan niet door WordPress aangedreven).

Sumo

Dus als het niet alleen voor WordPress is en het is geen plug-in, wat is het dan?

Simpel gezegd: Sumo is een krachtige, alles-in-één suite met apps – een verzameling stand-alone tools om de prestaties van uw site op allerlei coole manieren te verbeteren.

Met regelmatig nieuwe apps toegevoegd, zullen de mogelijkheden van Sumo alleen maar verbeteren. Tot op heden vallen de apps van Sumo echter in zes categorieën: lijstopbouw, on-site analyse, social sharing, traffic boosting, communicatie en e-commerce.

De beste manier om te laten zien wat Sumo kan doen, is door de volledige aanvulling van Sumo-apps te introduceren. Vandaag zijn er 13 apps beschikbaar:

Lijst bouwen

 • Lijstbouwer – pop-up aanmeldingsformulieren.
 • Bladervak – in de hoek geplaatste aanmeldingsformulieren die worden geactiveerd wanneer een bezoeker een bepaald scrollpunt bereikt.
 • Slimme balk – meldingswerkbalk.
 • Welkom Mat – oproep tot actie op volledig scherm.

On-site analyse

 • Google Analytics – Google Analytics in het WordPress-dashboard.
 • Inhoudsanalyse – gekleurde schuifkaarten die laten zien hoeveel van uw inhoud bezoekers lezen.
 • Heat Kaarten – laat zien waar bezoekers op uw site klikken.

Sociaal delen

 • Delen – knoppen voor sociaal delen.
 • Afbeelding delen – knoppen voor sociaal delen voor afbeeldingen.
 • Markeerstift – bezoekers kunnen uw inhoud markeren om te delen of te tweeten.

Verkeer

 • Ontdek – wederzijds delen van inhoud tussen Sumo-gebruikers.

Communicatie

 • Contact Formulier – bezoekers kunnen u rechtstreeks vanaf uw website e-mailen.

E-commerce

 • Koop knop – gestroomlijnde e-commerce functionaliteit.

Zoals u kunt zien, verwerkt Sumo veel belangrijke taken – taken waarvoor normaal gesproken zeven, acht of zelfs negen afzonderlijke plug-ins nodig zijn. Met zulke gevarieerde, nuttige en krachtige functionaliteiten is de Sumo-suite niet alleen bedoeld om een ​​website te laten groeien, maar om een ​​heel bedrijf te laten groeien.

In dit artikel ga ik de volledige reeks functies van Sumo bespreken om u te laten zien hoe deze tool u kan helpen, en om de beurt elke app te bekijken om te laten zien wat elk kan.

Prijs

Maar eerst is er de kleine zaak van de rekening. Of, in het geval van Sumo, hoeft er helemaal geen rekening te zijn.

Als je naar de complexe en prestatieverhogende functionaliteit van Sumo kijkt, neem je meteen door en vraag je je af hoeveel het gaat kosten – waarschijnlijk best veel, toch? Ongelooflijk genoeg is er een versie beschikbaar voor niets.

Nul. Nada. Zip. Zilch.

Voor altijd.

Dat is juist. Alle apps van Sumo zijn gratis beschikbaar – met slechts kleine beperkingen. Veel ontwikkelaars van plug-ins bieden een gratis of lite-versie van hun plug-in aan om als toegangspoort tot het betaalde product te fungeren. Wat Sumo onderscheidt, is dat de gratis versie op zichzelf een echt nuttig hulpmiddel is. Het enige echte compromis is een gebrek aan VIP-ondersteuning, en je zult moeten volharden met de Sumo-branding.

Sumo is echter ook beschikbaar in een premium-versie. Prijzen beginnen bij $ 20 per maand voor maximaal 5.000 bezoekers en schalen tot $ 119 per maand voor een coole miljoen bezoekers per maand.

Sumo-prijzen

Premium-licenties omvatten A / B-tests, Pro Insights, Advanced Display Rules, Integrations en een verzameling professionele sjablonen.

Snelle openbaarmaking: hoewel veel functies en functionaliteiten elkaar overlappen, heb ik in de recensie van vandaag de betaalde versie van Sumo getest.

Aan de slag met Sumo

Sumo is compatibel met een reeks tools voor het bouwen van websites, waaronder Shopify, Tumblr, Weebly, Squarespace en Blogspot. Wij WordPress-gebruikers hebben het echter het gemakkelijkst, omdat we de speciale Sumo-plug-in kunnen installeren om de volledige functionaliteit aan onze website toe te voegen.

Om Sumo te installeren, log je in op je WordPress-dashboard en ga je naar Plugins > Nieuw toevoegen > zoek naar ‘Sumo’ > klik op Nu installeren > Activeer plug-in.

Installeer Sumo

De volgende stap is om uw Sumo-account te verbinden met uw WordPress-site. Klik op het blauwe kroonpictogram dat rechtsboven in het scherm had moeten verschijnen en log vervolgens in met je Sumo-inloggegevens – je kunt ook een account aanmaken als je er nog geen hebt..

Klik nogmaals op de blauwe kroon om de speciale Sumo-interface te openen. Dit eerste scherm toont u de volledige reeks Sumo-apps.

Sumo-apps

De apps zijn standaard gedeactiveerd, dus kies gewoon degene die je wilt door de aan / uit-knop naast elke app in te schakelen. Zelfs gratis gebruikers kunnen alle 13 apps tegelijkertijd gebruiken.

Sumo Activeer apps

Nadat u de apps heeft geactiveerd, kunt u ze allemaal configureren door op het app-pictogram te klikken. Laten we er een paar testen.

Lijst bouwen met Sumo

De eerste is de lijstopbouwfunctie van Sumo, die is onderverdeeld in vier apps: List Builder, Scroll Box, Smart Bar en Welcome Mat.

Sumo is volledig compatibel met alle grote namen in e-mailmarketing. Met slechts één klik kunt u het verbinden met MailChimp, Aweber, Constant Contact of een van de 25 andere services die u mogelijk gebruikt.

Het enige dat u hoeft te doen, is naar een van de apps voor het maken van lijsten navigeren, op het tabblad Services klikken, uw service zoeken en vervolgens uw API-code invoeren in het pop-upvenster. Het is snel, gemakkelijk en pijnloos en maakt Sumo toegankelijk voor elke e-mailmarketeer.

Sumo e-mailmarketing

List Builder-app

Laten we beginnen met het testen van de List Builder-app, die wordt gebruikt om pop-up aanmeldingsformulieren te maken. Wanneer u op het List Builder-pictogram klikt, wordt u begroet met een overzicht van uw belangrijkste statistieken – een dagelijks overzicht van weergegeven pop-ups, abonnees en het allerbelangrijkste conversiepercentage.

Om uw pop-up aanmeldingsformulier te maken, moet u eerst een nieuwe campagne toevoegen. Ga vervolgens naar Popups & A / B-tests, voordat u op Nieuwe pop-up toevoegen klikt.

Klik op de pop-up die je zojuist hebt gemaakt om de Sumo-editor te openen. Je kunt alles aanpassen, en met een minimum aan gedoe. De interface is zeer intuïtief in gebruik, zodat u kunt kiezen uit 37 sjablonen voordat u de tekst, kleuren en formaten aanpast. U kunt ook een doel kiezen voor uw pop-up – verzamel e-mails, call-to-action-knop of vergroot uw sociale aanhang.

Sumo pop-up sjablonen

U kunt uw wijzigingen in realtime bekijken en u kunt bladeren tussen het bericht ‘abonneren’ en ‘succes’.

Sumo Succes

Voordat u klaar bent, moet u zich een weg banen door alle tabbladen. U kunt de velden kiezen die u wilt weergeven via het tabblad Velden en vervolgens de pop-up triggers met behulp van het tabblad Gedrag – Sumo laat u kiezen tussen een tijdsvertraging en een exit-intentie.

Sumo-pop-upvelden

Op de andere tabbladen kunt u aangepaste HTML- en trackingpixels aan uw formulier toevoegen. Als je klaar bent, klik je op de knop Opslaan.

Nu we verschillende opt-in-plug-ins hebben getest, is het de moeite waard erop te wijzen dat de Sumo-builder dat doet niet de complexiteit of kracht hebben van bijvoorbeeld een Thrive Leads. Ik denk echter niet dat dit een slechte zaak is. Hoewel het gemakkelijk is om te verdwalen met veel plug-ins, voelde ik me altijd thuis bij Sumo. Je kunt nog steeds elk aspect van je pop-ups aanpassen, maar het voelde een veel gestroomlijnder proces – maatwerk zonder hoofdpijn.

A / B-test- en targetingfunctionaliteiten

Natuurlijk is het maken van lijsten geen activiteit die u niet mag vergeten. U moet uw aanmeldingsformulieren continu verbeteren en verfijnen om de conversie te maximaliseren. Gelukkig wordt Sumo geleverd met ingebouwde A / B-testfunctionaliteit.

Zodra u meer dan één pop-up hebt gemaakt, wordt de functie voor gesplitste tests geactiveerd. Nu kunt u specificeren hoe vaak elke pop-up wordt weergegeven met behulp van de eenvoudige schuifregelaar.

Sumo AB-test

Nadat de test een tijdje heeft gedraaid, kunt u de prestaties van elke pop-up naast elkaar bekijken. Als je tevreden bent dat je een winnaar hebt bepaald, kun je de ongewenste pop-up weggooien en aan de slag gaan om een ​​nieuwe te maken. Het is een vrij praktische benadering, maar het betekent dat u de volledige controle over het proces behoudt.

De andere essentiële functionaliteit is vormgerichtheid. Hiermee kunt u zich beperken tot waar een pop-up wordt weergegeven. U kunt uw formulieren targeten op basis van een groot aantal parameters: URL’s, gebruikersapparaten, gebruikerslocatie, verwijzingsdomein, aantal paginaweergaven, enzovoort.

Sumo-targeting

Last but not least, je hebt ook de mogelijkheid om een ​​‘click trigger’ te creëren. Met kliktriggers kunt u links toevoegen aan uw inhoud die, wanneer erop wordt geklikt, de pop-up zal activeren. Als u wilt dat uw pop-ups voor bezoekers minder indrukwekkend aanvoelen, is dit een geweldige functie.

Andere apps voor het maken van lijsten

De andere apps voor het maken van lijsten gebruiken dezelfde interface, maar maken verschillende soorten aanmeldingsformulieren.

U kunt bijvoorbeeld dia-ins maken …

Sumo Slide In

Werkbalken …

Sumo Smart Bar

Of welkomstmatten.

Sumo Welkom Mat

Ze zijn allemaal eenvoudig te configureren, dus speel met verschillende aanmeldingsformulieren om te zien welke het beste werkt op uw website.

Groeiend verkeer met Sumo

Sumo is echter meer dan alleen een plug-in voor het maken van lijsten. Je kunt het ook gebruiken om je verkeer te laten groeien. In dit gedeelte van de recensie bekijken we de drie on-site analyse-apps – Google Analytics, Heat Maps en Content Analytics – evenals de potentieel verkeerverhogende Discover-app.

Google Analytics

Tegenwoordig gebruikt de overgrote meerderheid van webmasters Google Analytics om hun bezoekers bij te houden en de prestaties van hun site te verfijnen door belangrijke on-site statistieken te analyseren.

Google Analytics is echt een geweldige tool, maar het kan vervelend zijn om heen en weer te schakelen tussen Analytics en je WordPress-dashboard. Welnu, door de Google Analytics-app van Sumo te activeren, hoeft u dat niet meer te doen – u kunt de statistieken van uw site rechtstreeks bekijken vanuit de Sumo-gebruikersinterface in het WordPress-dashboard.

Nadat u op het Google Analytics-pictogram heeft geklikt, is de eerste stap om Google Analytics met uw website te synchroniseren door op de knop Verbinden te drukken. Er wordt een pop-up geopend waarmee u zich bij Google kunt aanmelden en Sumo de vereiste toestemming kunt geven.

Selecteer de website uit uw portfolio en klik vervolgens op Volgende. En dat is alles.

Wanneer u nu op het Analytics-pictogram klikt, ziet u het Google Analytics-overzicht – inclusief verkeerscijfers, bouncepercentage en sessieduur.

Sumo Google Analytics-app

Inhoudsanalyse

Wij website-eigenaren zijn een ijdel stel. We gaan ervan uit dat, omdat onze inhoud eersteklas moet zijn, onze bezoekers het van boven naar beneden zullen lezen.

Maar zijn ze dat? Werkelijk?

Sumo’s Content Analytics-app is een andere echt coole tool waarmee je deze vraag definitief kunt beantwoorden. Het houdt bij hoe ver bezoekers scrollen voordat ze de pagina verlaten.

Sumo Content Analytics

Waarom is dit nuttig? Welnu, veel webmasters plaatsen een call-to-action onderaan hun inhoud. Dit is zeker gericht op de meest betrokken lezers, maar als slechts 10% van de bezoekers de onderkant van een blogbericht bereikt, zou het niet logischer zijn om de CTA hoger op de pagina te plaatsen waar deze meer oogballen bereikt?

Om deze tool van onschatbare waarde te gebruiken, activeert u de Content Analytics-app en klikt u vervolgens op de knop Nieuwe campagne opnemen voor deze pagina.

Navigeer vervolgens naar het tabblad Auto Record, waarmee u kunt kiezen welke pagina’s u wilt targeten – of, als u dat wilt, kunt u eenvoudig selecteren om alle pagina’s bij te houden.

Sumo Auto Record-regels

Wanneer u nu naar het overzichtsscherm gaat, ziet u welk percentage van uw inhoud uw bezoekers gemiddeld lezen.

Heat Kaarten

Als Google Analytics en Content Analytics zijn geïnstalleerd en geactiveerd, heeft u waarschijnlijk een redelijk goed beeld van hoe uw bezoekers omgaan met uw website. Als je dit begrip echter naar een hoger niveau wilt tillen, is de Heat Maps-app van Sumo iets voor jou.

Sumo Heat-kaarten

De Heat Maps-app is op dezelfde manier geconfigureerd als Content Analytics – klik om de opname te starten en configureer vervolgens welke pagina’s worden bijgehouden vanaf het tabblad Auto Record.

In plaats van bij te houden hoe ver uw bezoekers scrollen, wordt er een hittekaart gemaakt van waar uw bezoekers klikken.

Waarom is deze informatie nuttig? Omdat u hiermee uw call-to-actions in de ‘hot’-gebieden van uw website kunt plaatsen om nog meer klikken te genereren.

Ontdek App

Deze is een klein verschil met de analyse-apps voor gegevensverzameling die we zojuist hebben onderzocht. Met Discover kunt u het Sumo-gebruikersnetwerk gebruiken om gratis verkeer voor uw website te genereren.

De beste manier om deze app te omschrijven is als een gesponsorde content sectie. Als ik andere Sumo-inhoud op mijn website weergeef, verdien ik credits die ik kan gebruiken om mijn inhoud op de site van een andere gebruiker weer te geven – jij krabt op mijn rug, ik krab op die van jou.

Door Sumo gesponsorde inhoud

U kunt de inhoud van anderen weergeven in een rasterindeling of als een scrollbox – de laatste is ideaal voor widgetgebieden. U heeft volledige controle over hoeveel vermeldingen u wilt weergeven en om ervoor te zorgen dat de inhoud relevant is voor uw publiek, kunt u de taal en inhoudscategorie kiezen. Als u wilt samenwerken met specifieke site-eigenaren, kunt u ook een privénetwerk voor het delen van inhoud creëren.

Sumo Discover-app

Je kunt op elk moment op het Discover-dashboard klikken om te zien hoeveel credits je hebt verdiend / uitgegeven.

Sociaal delen met Sumo

Nu weten we allemaal wat sociale media zijn. Wat nog belangrijker is, we kennen allemaal de voordelen van het regelmatig delen van onze inhoud op sociale media. Als zodanig is het hebben van fantastisch uitziende, waanzinnig klikbare knoppen voor sociaal delen een must.

Gelukkig is Sumo uitgerust met functionaliteit voor sociaal delen, verpakt in drie afzonderlijke apps: Share, Image Sharer en Highlighter. Deze combinatie van drie apps biedt zo ongeveer alles wat je nodig zou kunnen hebben van een plug-in voor sociaal delen. Als zodanig moet het worden beschouwd als een van de beste functies van Sumo.

Deel app

Ten eerste de app Delen, voor het toevoegen van knoppen voor sociaal delen.

De mogelijkheden zijn zeker uitgebreid. Er worden maar liefst meer dan 70 services ondersteund. U kunt degene kiezen die u wilt met slepen en neerzetten, en u kunt het maximale aantal weergegeven knoppen beperken.

Sumo Share Setup

U kunt ook het ontwerp van uw deelknoppen configureren, met een keuze uit drie formaten, drie stijlen en onbeperkte achtergrondkleuren.

Het sorteren van knoppen is echter waarschijnlijk mijn favoriete functie. De keuze is tussen slim sorteren, wat de volgorde van uw knoppen optimaliseert voor maximale klikken, en handmatig sorteren. U kunt er ook voor kiezen om deeltellers weer te geven en een minimumdrempel voor weergave in te stellen.

Sumo’s Share-app heeft nog een handige functie, beschikbaar op het tabblad Indeling. Je ziet een interactieve afbeelding van een laptop en mobiel apparaat die je laat zien waar je je knoppen kunt weergeven. Klik eenvoudig op de witte vierkanten om de positie van uw knoppen op het scherm te selecteren (u kunt er meer dan één selecteren).

Sumo Share-indeling

De onderstaande schermafbeelding laat zien hoe de deelknoppen eruit zien – schoon en stijlvol, en, naar mijn mening tenminste, het equivalent van elke speciale plug-in die er is.

Sumo Share-knoppen

Afbeelding delen en markeren

De Image Sharer-app voegt knoppen voor sociaal delen toe aan uw afbeeldingen, met vier ondersteunde netwerken. Door te klikken kan een bezoeker de afbeelding direct delen op social media.

De laatste app voor sociale media is Markeerstift. Indien geactiveerd, kunnen bezoekers kleine fragmenten van uw bericht markeren, die ze rechtstreeks op Twitter of Facebook kunnen plaatsen.

Sumo markeerstift

Andere Sumo-functies

Voordat we klaar zijn, zijn er nog twee apps te bespreken.

Contact Formulieren

Laten we beginnen met contactformulieren. Nu gebruiken de meeste plug-ins voor WordPress-contactformulieren shortcodes om de formulieren te plaatsen. Met Sumo plaatst u uw formulieren op dezelfde manier als de knoppen voor sociale media – kies een plek op het interactieve laptopscherm en laat Sumo de rest doen.

U kunt uw contactformulieren bouwen met dezelfde builder-interface die we gebruikten om onze aanmeldingsformulieren te maken, met vijf sjablonen en tal van aanpassingsopties om mee te spelen.

Sumo Contactformulier

Naast de standaardfunctionaliteit voor contactformulieren, heeft Sumo twee echt handige functies. Na het verzenden van een bericht verandert het contactformulier eerst onmiddellijk in een aanmeldingsformulier voor het uitbreiden van uw e-maillijst.

Ten tweede kunnen alle ontvangen berichten worden bekeken vanuit de Sumo-interface. Dit betekent dat u uw website nooit hoeft te verlaten om e-mails te controleren, wat een realtime besparing is.

Koop knop

De laatste app van Sumo is de koopknop. Hiermee kunt u uw website veranderen in een gestroomlijnde e-commerce winkel door te synchroniseren met de Stripe-betalingsgateway. Dit is niet zo krachtig als bijvoorbeeld WooCommerce, maar het is ongelooflijk snel en eenvoudig in te stellen.

Om deze functionaliteit te gebruiken, maakt u een campagne en maakt u vervolgens een nieuwe knop. Met behulp van de bekende editor kunt u ontwerpen maken voor elke stap van het proces – van de koopknop tot de winkelwagen en de kassa tot aan de succespagina.

Sumo Koopknop instellen

Vervolgens moet u een product configureren. U kunt het een naam, een beschrijving geven, een afbeelding uploaden, voorraadniveaus controleren en natuurlijk een prijs instellen.

Sumo-productinstellingen

Wanneer u klaar bent, kunt u teruggaan naar het campagnegedeelte en het tabblad Codefragment openen. Dit geeft je een HTML-code die je in de WordPress-teksteditor kunt plakken.

Wanneer uw inhoud is gepubliceerd, kunnen bezoekers een koopknop erin zien.

Sumo Koopknop

Als u erop klikt, wordt een winkelwagentje in beeld gebracht. Bezoekers kunnen hier hun hoeveelheden aanpassen.

Sumo Winkelwagen

Als u op de knop Afrekenen klikt, wordt de afhandeling in een pop-up geopend. Bezoekers kunnen dit venster gebruiken om hun kaartgegevens in te voeren en hun aankoop af te ronden.

Sumo Checkout

Achter de schermen kunt u alle bestellingen volgen en beheren via het dashboard van de Koopknop-app.

Persoonlijk vond ik dit een erg leuke functie. De functionaliteit is eerder gestroomlijnd dan krachtig, dus het zou waarschijnlijk niet passen in een volwaardige e-commerce winkel. Als je echter een blog hebt en je wilt bijvoorbeeld een eCourse verkopen, dan past Sumo perfect bij je. Binnen enkele minuten had ik een product opgezet en een website die kaartbetalingen kon verwerken met dank aan Stripe.

Het vonnis

Wauw. De enorme hoeveelheid functionaliteit die in de 13 apps van Sumo is gepropt, is gewoonweg verbluffend.

Van alle WordPress-plug-ins die ik heb getest en beoordeeld, kan ik er geen een bedenken die kan concurreren met het vermogen van Sumo om een ​​website zo uitgebreid te transformeren en te verbeteren voor deze prijs. Ja, als een multifunctionele tool heeft Sumo een duidelijk voordeel ten opzichte van plug-ins voor één doel, maar de uitvoering is fantastisch – de ontwikkelaars hebben fantastisch werk geleverd.

Hoewel de individuele apps mogelijk niet de ultieme kracht hebben van stand-alone plug-ins, was ik erg onder de indruk van wat Sumo kon doen. Sumo ondersteunt de overgrote meerderheid van de functies in toonaangevende plug-ins en ik vond de interface van Sumo in ieder geval gestroomlijnder en gebruiksvriendelijker.

Om deze reden zou ik zeggen dat Sumo ideaal is voor kleine tot middelgrote websites die een betaalbare service nodig hebben die snel en eenvoudig is in te stellen en te gebruiken. De functieset is indrukwekkend en maakt krachtige functionaliteit zoals heatmap-tracking toegankelijk voor alledaagse WordPress-gebruikers zonder de bank te verslaan.

Als ik gedwongen zou worden om een ​​kritiek op te geven, zou Sumo zich niet zo geïntegreerd voelen met WordPress als het zou kunnen zijn. De interface is schoon en gebruiksvriendelijk, maar voelt afgezonderd van de gebruikelijke WordPress plug-in setup – de gebruikersinterface verschijnt in een pop-up in plaats van deel uit te maken van het WordPress-dashboard zelf.

Omdat Sumo echter niet alleen voor WordPress-gebruikers is gebouwd, is deze aanpak volkomen begrijpelijk. En het moet gezegd, de Sumo-ontwikkelaars hebben zich tot het uiterste ingespannen om een ​​speciale, gebruiksvriendelijke, WordPress-vriendelijke versie van hun software te maken.

Met zowel een gratis als een betaalbare betaalde versie van de suite beschikbaar, zou ik Sumo ten zeerste aanbevelen aan iedereen die zijn e-maillijst wil uitbreiden, het verkeer wil vergroten, zijn sociale aanwezigheid wil vergroten en meer inzicht wil krijgen in het gedrag van zijn publiek.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me