Pregled Sumo (fomerly SumoMe): Vrhunski višenamjenski set alata za online marketing za vlasnike web stranica?

Ponude za WordPress


Ciljevi WordPress webmastera relativno su jednostavni: povećati promet, sastaviti popis e-pošte, generirati buzz na društvenim mrežama i pretvoriti se poput luda. Naravno, takve su stvari sve lakše reći nego učiniti!

Što ako vam kažem da postoji jedinstven alat “sve u jednom” s potencijalom da dramatično povećate vaše napore u gotovo svim tim kritičnim područjima?

Predstavljamo Sumo (ranije SumoMe) – cjelovit paket marketinških alata koji pomažu webmasterima da povećaju promet i konverzije..

Pogledajmo detaljno sav ovaj nevjerojatan set alata koji se nude – sa umom da vidimo pruža li on vrijednost novca i ispunjava li očekivanja ili ne …

Predstavljamo Sumo

Sumo nije vaš uobičajeni dodatak za WordPress. Zapravo to uopće nije dodatak. To je skup alata koji su kompatibilni s platformom, što znači da se može koristiti na bilo kojoj web stranici (WordPress ili na neki drugi način).

Sumo

Ako to nije samo za WordPress i nije dodatak, što je to?

Jednostavno rečeno: Sumo je moćan sveobuhvatni paket aplikacija – zbirka samostalnih alata za povećanje performansi vaše web stranice na sve cool načine.

S novim dodavanjem aplikacija, mogućnosti tvrtke Sumo samo će se poboljšati. Međutim, do danas, Sumove aplikacije spadaju u šest kategorija: izrada popisa, analitika na licu mjesta, dijeljenje društvenih mreža, povećanje prometa, komunikacija i e-trgovina.

Najbolji način da se pokaže što Sumo može učiniti je uvesti kompletan dodatak Sumo aplikacija. Danas, postoji 13 aplikacija na raspolaganju:

Izgradnja popisa

 • Graditelj popisa – pop-up obrasci za prijavu.
 • Kutija za pomicanje – obrasci za prijavu u kut koji se aktiviraju kada posjetitelj dođe do određene točke pomicanja.
 • Smart Bar – alatna traka obavijesti.
 • Dobrodošli, Mat – poziv na akciju preko cijelog zaslona.

Analitika na licu mjesta

 • Google Analytics – Google Analytics na nadzornoj ploči WordPress-a.
 • Content Analytics – obojene karte pomicanja koje prikazuju koliko su posjetitelji pročitali.
 • Karte topline – pokazuje gdje posjetitelji kliknu na vašu web lokaciju.

Zajedničko dijeljenje

 • Udio – gumbi za dijeljenje na društvenim mrežama.
 • Dijeljenje slika – tipke za dijeljenje na društvenim mrežama za slike.
 • Alat za isticanje – posjetitelji mogu istaknuti vaš sadržaj za dijeljenje ili tweet.

Promet

 • Otkriti – recipročno dijeljenje sadržaja između Sumo korisnika.

Komunikacija

 • Kontakt obrazac – posjetitelji vam mogu poslati e-poštu izravno sa vaše web stranice.

E-trgovina

 • Kupi gumb – pojednostavljena funkcija e-trgovine.

Kao što vidite, Sumo rješava puno važnih zadataka – zadataka za koje bi obično bilo potrebno sedam, osam ili čak devet zasebnih dodataka. Uz tako raznolike, korisne i snažne funkcionalnosti, Sumo paket nije samo za razvoj web stranice, već i za cijelo poslovanje.

U ovom ću članku opisati puni raspon značajki Sumoa kako bih vam pokazao kako vam ovaj alat može koristiti i pregledati svaku aplikaciju zauzvrat kako bih pokazao što svaka može učiniti.

Cijena

Ali prvo, tu je sitnica računa. Ili, u slučaju Sumo, uopće ne postoji račun.

Kada pogledate složenu i poboljšanu funkcionalnost tvrtke Sumo, odmah gurnete i pitate se koliko će to koštati – vjerojatno dosta, zar ne? Nevjerojatno, međutim, postoji verzija za koju je dostupan ništa.

Nula. Nada. Zip. zilch.

Zauvijek.

Tako je. Svaka od Sumovih aplikacija dostupna je besplatno – s malim ograničenjima. Mnogi programeri dodataka nude besplatnu ili čitljivu verziju svog dodatka kako bi djelovao kao ulaz na plaćeni proizvod. Sumo ono što izdvaja je da je besplatna verzija zaista koristan alat. Jedini pravi kompromis je nedostatak VIP podrške, plus što ćete morati istrajati s brendom Sumo.

Sumo je također dostupan u premium verziji. Cijene kreću od 20 USD mjesečno do 5000 posjetitelja, a kreću se do 119 USD mjesečno za hladnih milijun posjetitelja mjesečno.

Sumo cijene

Premium licence uključuju A / B testiranje, Pro Insights, Napredna pravila prikaza, Integracije i kolekciju pro predložaka.

Brzo otkrivanje: Iako se mnoge značajke i funkcionalnosti preklapaju, u današnjem smo pregledu testirali plaćenu verziju Suma.

Početak rada sa Sumom

Sumo je kompatibilan s nizom alata za izgradnju web mjesta, uključujući Shopify, Tumblr, Weebly, Squarespace i Blogspot. Mi WordPress korisnici, međutim, to imamo najlakše, jer možemo instalirati namjenski Sumo dodatak za dodavanje punog kompleta funkcionalnosti na našu web stranicu..

Da biste instalirali Sumo, prijavite se na svoju nadzornu ploču za WordPress i otvorite dodatke > Dodaj novi > traži “Sumo” > kliknite Instaliraj odmah > Aktivirajte dodatak.

Instalirajte Sumo

Sljedeći korak je povezivanje vašeg Sumo računa sa svojom web stranicom WordPress. Kliknite ikonu plave krune koja se trebala pojaviti u gornjem desnom kutu zaslona, ​​a zatim se prijavite pomoću Sumo vjerodajnica – možete stvoriti i račun ako ga već nemate..

Kliknite ponovo plavu krunu da biste otvorili namjensko Sumo sučelje. Na prvom se zaslonu prikazuje cijeli paket Sumo aplikacija.

Sumo Apps

Aplikacije se deaktiviraju kao standardne, pa jednostavno odaberite one koje želite tako da tipkom za uključivanje / isključivanje pokraj svake aplikacije prebacite gumb. Čak i besplatni korisnici mogu istovremeno koristiti svih 13 aplikacija.

Sumo Aktivirajte aplikacije

Nakon što aktivirate aplikacije, možete ih konfigurirati klikom na ikonu aplikacije. Ispitajmo neke od njih.

Popis zgrada sa Sumom

Prvo je Sumo-ova funkcija za izgradnju popisa koja je podijeljena u četiri aplikacije: Builder lista, Scroll Box, Smart Bar i Welcome Mat.

Sumo je u potpunosti kompatibilan sa svim velikim imenima u marketingu putem e-pošte. U samo jednom kliku možete ga povezati s MailChimp-om, Aweberom, Konstantnim kontaktom ili nekom od 25 drugih usluga koje možda koristite..

Sve što trebate učiniti je prijeći na bilo koju aplikaciju za izgradnju popisa, kliknite karticu Services, pronađite svoju uslugu, a zatim unesite skočni API API u skočni prozor. To je brzo, jednostavno i bezbolno, a Sumo čini dostupnim svim trgovcima e-pošte.

Marketing marketing e-pošte Sumo

App Builder liste

Započnimo s testiranjem aplikacije List Builder koja se koristi za izradu skočnih obrazaca za prijavu. Kada kliknete na ikonu alata za izradu popisa, dočekat će vas pregled ključnih statistika – svakodnevna raščlamba prikazanih skočnih prozora, pretplatnika i najvažnija stopa pretvorbe.

Da biste stvorili skočni obrazac za prijavu, prvo morate dodati novu kampanju. Zatim prođite do skočnih prozora & A / B testovi, prije nego što kliknete Add New Popup.

Kliknite skočni prozor koji ste upravo stvorili da biste otvorili uređivač zbirke. Možete prilagoditi sve, a uz minimalnu gužvu također. Sučelje je vrlo intuitivno za korištenje, omogućujući vam odabir između 37 predložaka prije prilagodbe teksta, boja i veličina. Također možete odabrati cilj svog skočnog prozora – prikupljanje e-poruka, gumb poziva na radnju ili povećanje društvenog praćenja.

Šabloni Sumo Popup

Možete pregledati svoje promjene u stvarnom vremenu, a možete i prijeći između poruke “pretplati se” i “uspjeh”.

Sumo uspjeh

Prije nego što završite, obavezno prođite kroz sve kartice. Možete odabrati polja koja želite prikazati na kartici Polja, a zatim skočne okidače pomoću kartice Ponašanje – Sumo vam omogućuje odabir između kašnjenja vremena i namjere izlaska.

Sumo Popup polja

Ostale kartice omogućuju vam da dodate prilagođeni HTML i piksele za praćenje u svoj obrazac. Kada završite, pritisnite gumb Spremi.

Sada, nakon testiranja nekoliko dodataka za dodavanje, vrijedno je naglasiti kako to radi programer Sumo ne imaju složenost ili moć recimo Thrive Leads. Međutim, mislim da to nije loše. Iako se lako izgubiti s mnogim dodacima, sa Sumom sam se uvijek osjećao kao kod kuće. I dalje možete prilagoditi svaki aspekt skočnih prozora, ali osjećao se daleko opsežniji proces – prilagođavanje bez glavobolje.

A / B funkcije ispitivanja i ciljanja

Naravno, izrada popisa nije aktivnost postavljanja i zaborave. Morate kontinuirano poboljšavati i usavršavati svoje obrasce za prijavu da biste maksimizirali pretvorbu. Srećom, Sumo isporučuje ugrađenu A / B funkcionalnost testiranja.

Čim ste stvorili više skočnih prozora, započinje funkcionalnost podijeljenog testiranja. Sada možete odrediti koliko često se svaki skočni prozor prikazuje pomoću jednostavnog klizača.

Sumo AB test

Nakon što je test malo pokrenut, moći ćete vidjeti izvedbu svakog skočnog prozora, jedan pored drugog. Kad ste sretni što ste odredili pobjednika, možete odbaciti neželjeni skočni prozor i započeti s radom stvarajući novi. To je prilično praktičan pristup, ali znači da zadržavate potpunu kontrolu nad postupkom.

Druga bitna funkcionalnost je ciljanje oblika. To vam omogućuje sužavanje mjesta na kojem se prikazuje skočni prozor. Svoje forme možete ciljati na temelju velikog raspona parametara – URL-ova, korisničkih uređaja, lokacije korisnika, preporuke, broja pregleda stranice itd..

Ciljanje sumo

Konačno, ali ne najmanje bitno, imate i mogućnost izrade “okidača klika”. Okidači klikova omogućuju vam dodavanje veza na vaš sadržaj koji će, kada se klikne, pokrenuti skočni prozor. Ako želite da se skočni prozori osjećaju manje impozantnim posjetiteljima, ovo je sjajna značajka.

Ostale aplikacije za izgradnju popisa

Ostale aplikacije za izgradnju popisa koriste isto sučelje, ali stvaraju različite vrste obrazaca za prijavu.

Na primjer, možete stvoriti dijapozitive …

Klizanje Sumo

Alatne trake …

Smart Bar

Ili dobrodošlice prostirke.

Mato za dobrodošlicu Sumo

Sve je lako konfigurirati, pa se poigrajte s različitim oblicima za prijavu da biste vidjeli koji najbolje funkcionira na vašoj web lokaciji.

Rast prometa sa Sumom

Sumo je ipak više od dodatka za izradu popisa. Možete ga koristiti i za rast prometa. U ovom ćemo dijelu pregledati tri aplikacije za analitiku na licu mjesta – Google Analytics, Toplinske karte i Content Analytics – kao i potencijalno otkrivanje prometa koji povećava promet.

Google Analytics

Ovih dana velika većina webmastera koristi Google Analytics kako bi pratili svoje posjetitelje i precizirali izvedbu web lokacije analizom ključnih mjernih podataka na web mjestu..

Google Analytics zaista je sjajan alat, ali može biti smetnja da biste se pomicali naprijed-nazad između Analitike i WordPress nadzorne ploče. Pa, aktiviranjem Sumove aplikacije Google Analytics, više ne morate – metričke podatke web lokacije možete pregledavati izravno iz suo suma Sumo na nadzornoj ploči WordPress-a..

Nakon klika na ikonu Google Analytics, prvi korak je sinkronizirati Google Analytics sa vašom web stranicom pritiskom na gumb Connect. Ovo će otvoriti skočni prozor koji će vam omogućiti prijavu na Google, a zatim dati Sumo potrebno odobrenje.

Odaberite web lokaciju iz svog portfelja, a zatim kliknite Dalje. I to je sve.

Kada kliknete ikonu Google Analytics, moći ćete vidjeti pregled usluge Google Analytics – uključujući podatke o prometu, stopu napuštanja početne stranice i trajanje sesije.

Aplikacija Sumo Google Analytics

Content Analytics

Vlasnici web stranica smo uzaludna gomila. Pretpostavljamo da će, budući da naš sadržaj mora biti vrhunski, posjetitelji čitati od vrha do dna.

Ali jesu li? Stvarno?

Aplikacija Sumo’s Content Analytics još je jedan sjajan alat koji vam omogućuje da na ovo pitanje konačno odgovorite. Prati koliko se posjetitelji pomiču prije nego što napuste stranicu.

Sumo Content Analytics

Zašto je ovo korisno? Pa, mnogi webmasteri postavljaju poziv na radnju na dnu svog sadržaja. To cilja na najzaposlenije čitatelje, sigurno, ali ako samo 10% posjetitelja dođe do dna posta na blogu, ne bi imalo smisla postavljati CTA više na stranicu na kojoj dosegne više očnih jabučica.?

Da biste koristili ovaj neprocjenjivi alat, aktivirajte aplikaciju Content Analytics, a zatim kliknite gumb Snimi novu kampanju za ovu stranicu.

Zatim idite na karticu Automatsko snimanje koja će vam omogućiti da odaberete koje ćete stranice ciljati – ili, ako želite, jednostavno odaberite za praćenje svih stranica.

Pravila automatskog snimanja Sumo-a

Sada kad odete na zaslon pregleda, vidjet ćete koji postotak vašeg sadržaja prosječno čitaju vaši posjetitelji.

Karte topline

Uz instalirane i aktivirane Google Analytics i Content Analytics, vjerojatno ćete prilično dobro razumjeti kako vaši posjetitelji komuniciraju s vašom web stranicom. Ako želite shvatiti ovo razumijevanje na novu razinu, aplikacija Sumovih toplotnih karata bit će pravo na vašoj ulici.

Karte Sumo Heat

Aplikacija Heat Maps konfigurirana je na isti način kao i Content Analytics – kliknite za pokretanje snimanja, a zatim na kartici Automatsko snimanje konfigurirajte koje se stranice prate.

No, umjesto da prati koliko se posjetitelji pomiču, to stvara toplinsku kartu mjesta na kojem vaši posjetitelji klikaju.

Zašto su ove informacije korisne? Budući da vam omogućuje postavljanje poziva na radnje u “vrućim” područjima vaše web stranice da biste generirali još više klikova.

Otkrijte aplikaciju

Ovo je mala razlika od analitičkih aplikacija za prikupljanje podataka koje smo upravo ispitali. Otkrivanje omogućava vam upotrebu korisničke mreže Sumo za generiranje besplatnog prometa za vaše web mjesto.

Najbolji način da se ova aplikacija opiše kao odjeljak sponzoriranog sadržaja. Ako na svojoj web stranici prikazujem drugi Sumo sadržaj, zarađujem bonuse koje mogu koristiti da bi se moj sadržaj prikazao na web mjestu drugog korisnika – grebete mi po leđima, grešim po vašem.

Sadržaj sponzora

Sadržaj tuđih možete prikazati u obliku mreže ili kao klizač – ovo je idealno za područja widgeta. Imate potpunu kontrolu koliko unosa želite prikazati i kako biste osigurali da je sadržaj relevantan za vašu publiku, morate odabrati jezik i kategoriju sadržaja. Ako se želite udružiti s određenim vlasnicima web lokacija, možete stvoriti i privatnu mrežu za dijeljenje sadržaja.

Aplikacija Sumo Discover

Možete kliknuti na nadzornoj ploči Otkrivanje u bilo kojem trenutku da biste vidjeli koliko ste kredita zaradili / potrošili.

Društvena razmjena sa Sumom

Sada svi znamo što su društveni mediji. Još važnije, svi znamo koje su prednosti redovitog dijeljenja našeg sadržaja na društvenim mrežama. Kao takav, potrebno je imati sjajne, suludo klikljive društvene gumbe za dijeljenje.

Srećom, Sumo je opremljen funkcionalnošću za dijeljenje na društvenim mrežama, u paketu kao tri odvojene aplikacije – Share, Image Sharer i Highlighter. Ovaj kombinirani program s tri aplikacije nudi gotovo sve što bi vam moglo zatrebati iz dodatka za društveno dijeljenje. Kao takav, on se mora smatrati jednim od najboljih karakteristika tvrtke Sumo.

Dijelite aplikaciju

Prvo, aplikacija Dijeljenje, za dodavanje gumba za dijeljenje na društvenim mrežama.

Opcije su svakako sveobuhvatne. Postoje podržane ogromne usluge od 70. Možete odabrati one koje želite pomoću povlačenja i ispuštanja, a možete ograničiti i najveći broj prikazanih gumba.

Postavljanje dijeljenja Sumo-a

Također možete konfigurirati dizajn gumba za dijeljenje, s izborom od tri veličine, tri stila i neograničene boje pozadine.

Ipak, razvrstavanje gumba vjerojatno je moja omiljena značajka. Izbor je između pametnog sortiranja, koje optimizira redoslijed vaših gumba za maksimalne klikove, i ručnog sortiranja. Također možete odabrati prikaz brojača dijeljenja i postaviti minimalni prag za prikaz.

Aplikacija Sumo za dijeljenje ima još jednu urednu značajku, dostupnu na kartici Izgled. Vidjet ćete interaktivnu sliku prijenosnog računala i mobilnog uređaja na kojoj možete vidjeti gdje možete prikazati svoje gumbe. Jednostavno kliknite na bijele kvadrate kako biste odabrali položaj gumba na zaslonu (možete odabrati više njih).

Izgled dijeljenja Sumo

Snimak zaslona prikazuje vam kako izgledaju gumbi za dijeljenje – čisti i elegantni i, po mom mišljenju, jednaki bilo kojem posvećenom dodatku vani.

Gumbi za dijeljenje Sumo

Dijeljenje i označavanje slika

Aplikacija Image Sharer vašim slikama dodaje gumbe za dijeljenje na društvenim mrežama, a podržane su četiri mreže. Klikom posjetitelj može sliku podijeliti izravno na društvenim mrežama.

Konačna aplikacija društvenih medija je Highlighter. Kada se aktivira, posjetitelji mogu istaknuti male isječke vašeg posta koji mogu izravno objaviti na Twitteru ili Facebooku.

Sumo Marker

Ostale značajke Sumo-a

Prije nego što završimo, postoje još dvije aplikacije za raspravu.

Obratite se obrascima

Počnimo s kontaktnim obrascima. Sada većina dodataka za obrazac za WordPress koristi kratke kodove za postavljanje obrazaca. Sa Sumom obrasce postavljate na isti način kao i na gumbima društvenih medija – odabir mjesta na interaktivnom zaslonu prijenosnog računala, a zatim Sumo da se brine za ostalo.

Svoje kontaktne obrasce možete izgraditi pomoću istog sučelja za izradu alata koje smo koristili za izradu naših obrazaca za prijavu, s pet predložaka i mnoštvom opcija prilagodbe za igru.

Obrazac za kontakt Sumo

Osim standardne funkcionalnosti obrasca za kontakt, Sumo ima dvije stvarno korisne značajke. Prvo, nakon slanja poruke, obrazac za kontakt odmah će se pretvoriti u obrazac za prijavu za rast vašeg popisa e-pošte.

Drugo, sve primljene poruke mogu se pregledati unutar Sumo sučelja. To znači da nikada ne morate napustiti svoju web stranicu kako biste provjerili e-poštu, a to služi kao čuvar u stvarnom vremenu.

Kupi gumb

Posljednja aplikacija Sumo-a je gumb Kupi. To vam omogućuje pretvorbu vaše web stranice u pojednostavljenu trgovinu e-trgovine sinkroniziranjem s pristupom plaćanja Stripe. Ovo nije tako moćno kao što je recimo WooCommerce, ali postavljanje je nevjerojatno brzo i lako.

Da biste koristili ovu funkciju, napravite kampanju, a zatim izradite novi gumb. Pomoću poznatog uređivača možete stvoriti nacrte za svaki korak postupka – od gumba za kupnju do košarice i blagajne, preko stranice uspjeha.

Postavljanje gumba Sumo Buy

Zatim trebate konfigurirati proizvod. Možete mu dati ime, opis, uploadati sliku, kontrolirati razine zaliha i, naravno, odrediti cijenu.

Postavljanje proizvoda Sumo

Kada završite, možete se vratiti u odjeljak Kampanje i otvoriti karticu Isječak koda. To vam daje HTML kôd koji možete zalijepiti u uređivač teksta WordPressa.

Kada vaš sadržaj bude objavljen, posjetitelji će moći vidjeti gumb Kupi.

Gumb za kupnju sumoa

Klikom na nju gurnete košaricu u pregled. Posjetitelji ovdje mogu prilagoditi svoje količine.

Košarica Sumo

Klikom na gumb za naplatu otvara se blagajna u skočnom prozoru. Posjetitelji mogu pomoću ovog prozora unijeti podatke svoje kartice i završiti kupnju.

Sumo blagajna

Iza kulisa možete pratiti i upravljati svim narudžbama na nadzornoj ploči aplikacije Gumb.

Osobno sam smatrao da je to stvarno lijepa osobina. Funkcionalnost je racionalizirana, a ne moćna, tako da vjerojatno ne bi odgovarala potpuno razvijenoj trgovini e-trgovine. Ako, pak, imate blog i želite prodati, recimo, e-tečaj, Sumo bi se savršeno uklopio u račun. Za nekoliko minuta uspostavio sam proizvod i web stranicu koja je mogla baviti plaćanjem karticama iz Stripea.

Presuda

Wow. Čista dubina funkcionalnosti nagurana u 13 Sumovih aplikacija jednostavno je nevjerojatna.

Od svih WordPress dodataka koje sam testirao i pregledao, ne mogu se sjetiti niti jednog koji se može natjecati sa Sumovom sposobnošću tako cjelovitog transformiranja i poboljšanja web mjesta po ovoj cjenovnoj cijeni. Da, Sumo kao višenamjenski alat ima izrazitu prednost u odnosu na jednonamjenske dodatke, ali izvršavanje je fantastično – programeri su obavili zvjezdani posao.

Iako pojedinim aplikacijama možda nedostaje krajnja snaga samostalnih dodataka, bio sam zaista impresioniran onim što Sumo može učiniti. Sumo podržava ogromnu većinu značajki koje se nalaze u vodećim dodacima, a ako ništa drugo, našao sam da je sučelje tvrtke Sumo pojednostavljeno i jednostavnije za korištenje.

Iz tog razloga, rekao bih da je Sumo idealan za male i srednje velike web stranice kojima je potrebna pristupačna usluga koja je brza i jednostavna za postavljanje i upotrebu. Skup značajki je impresivan i omogućuje snažne funkcionalnosti kao što je praćenje toplotnih mapa dostupnim svakodnevnim WordPress korisnicima bez narušavanja banke.

Kad bih bio prisiljen navesti kritiku, bio bi to da se Sumo ne osjeća tako integrirano u WordPress koliko bi mogao. Sučelje je čisto i prilagođeno korisniku, no osjeća se odvojeno od uobičajenog postava WordPress dodataka – korisničko sučelje se pojavljuje u skočnom prozoru, umjesto da bude dio same nadzorne ploče WordPressa.

No, kako Sumo nije izgrađen samo za WordPress korisnike, takav je pristup potpuno razumljiv. I, mora se reći, Sumoovi programeri zapravo su napredovali kako bi stvorili namjensku, WordPress-ovu, jednostavnu verziju svog softvera za korištenje..

Uz besplatnu i pristupačnu plaćenu verziju paketa, toplo preporučujem Sumo svima koji žele povećati svoju listu e-pošte, povećati promet, povećati svoju društvenu prisutnost i steći bolje razumijevanje ponašanja svoje publike..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map