Най-добрите начини за прекарване на прехраната с WordPress – обяснено!

Сделки с WordPress


Редовно се срещам с хора, които или започват кариера с WordPress, или мислят да направят скока към един.

Те обикновено попадат под една от две рубрики: хора, които използват WordPress като хоби от известно време и искат да използват уменията си, за да печелят, и хората, идващи в WordPress от друг специализъм, който може да види потенциала на платформата.

Така че, ако сте един от онези хора, които биха искали да изграждат кариера с най-популярната система за управление на съдържанието в света, какви са опциите, които са ви достъпни? В тази статия ще разгледам някои от предлаганите възможности за кариера (включително някои, които вероятно вече не сте обмислили).

Те попадат в пет основни заглавия:

 • разработчиците
 • Дизайнерите
 • Създатели на съдържание
 • Педагози
 • Маркетолози (включително SEO).

Както можете да видите от този списък, не е нужно да имате техническо съзнание, за да прекарвате прехраната си с WordPress. Всъщност има много хора, които правят това, които не са.

Затова нека разгледаме поред всяка категория.

разработчиците

Има много възможности за разработчиците да създадат кариера с WordPress, но те не са ограничени до PHP разработчици. WordPress също може да бъде чудесен избор за разработчици от предния край.

Реклама за старши разработчици на WordPress в Spark

Работите за разработчици включват тази роля на WordPress Developer, която в момента се рекламира.

PHP разработчици

Ако сте PHP разработчик или сте научили PHP умения да работите с WordPress, ще има кариерни опции, които можете да следвате, включително:

 • Писане на теми за агенции или клиенти въз основа на предоставен дизайн
 • Писане на приставки за агенции или клиенти. Специализираните агенции за WordPress често имат разработчици, чийто фокус е върху разширената разработка на приставки.
 • Писане на плъгини и / или теми за продажба през пазар (или дори чрез собствен уебсайт). Ако вашият код е с високо качество и добавките и темите, които създавате, изпълняват потенциално изгодна нужда, тогава можете да направите много здравословен начин на живот от това.

Предни разработчици

Но кариерите в WordPress не се ограничават само до разработчици на бекенд. С нарастващата роля на WP-REST API, ще има повече нужда от разработчиците на JavaScript да работят с WordPress, както и от продължаващото изискване за разработчици на HTML и CSS, които могат да превърнат дизайна в WordPress теми.

Уебсайт на WP-REST API

API на WP-REST ще означава повече възможности за кариера на WordPress за разработчиците на JavaScript

Възможностите включват:

 • Писане на теми за клиенти или агенции. Клиентите с точни и иновативни дизайнерски изисквания ще се нуждаят от квалифицирани разработчици на CSS, които да превърнат тези дизайни в код.
 • Продажба на теми чрез пазар. Ще трябва да увеличите вашите предни умения с PHP умения, за да можете да пишете работни теми, но ако можете да използвате вашите CSS умения за създаване на красиви теми, тогава ще има пазар за тях.
 • Писане на приставки (или принос към тях) с помощта на JavaScript. Като разработчик на JavaScript, вие бихте могли да сте част от екип, който включва и PHP разработчици, или може да работите самостоятелно върху плъгин, основан предимно на JavaScript.
 • Създаване (или принос към) теми с широко използване на JavaScript. Това вече не се ограничава до използването на JavaScript по традиционните начини (например анимации и ефекти), но с WP-REST API ще има възможности разработчиците на JavaScript да напишат код, който извлича и обработва данни от базата данни. Можете да направите това за агенция или да напишете теми за продажба чрез пазар.

Мисля, че е безопасно да се каже, че най-големият ръст тук ще бъде за разработчиците на JavaScript. JavaScript става все по-интегриран в WordPress и повече агенции за WordPress ще се нуждаят от разработчици на JavaScript, докато нещата се развиват.

Дизайнерите

Успешната кариера с WordPress не е ограничена само до разработчици. Всички тези уебсайтове, които ще кодират, ще трябва да бъдат създадени, и това не е само визуалният дизайн, но и дизайна на интерфейси и взаимодействия.

Реклама за работа на дизайнерски интерфейс за потребителски интерфейс за Automattic

Възможностите за работа на дизайнерите включват ролите на UI Designer в Automattic.

Ето някои от опциите:

 • Визуалните дизайнери са необходими, за да проектират сайтове за клиенти и да предоставят дизайн за теми. Някои агенции включват дизайнери на своите служители, които правят това (възможно, както и брандиране и графичен дизайн), докато други работят с външни дизайнери, може би на свободна практика.
 • Дизайнерите, които могат да кодират HTML и CSS, са важни за агенциите, тъй като те могат да предоставят работещи макети на дизайни на уебсайтове. Все повече дизайнери се учат да правят това и е умение, което си струва да добавите към репертоара си.
 • Дизайнерите на потребителското изживяване (UX) и потребителския интерфейс (UI) са все по-търсени да проектират интерфейсите в WordPress сайтове и теми. Например, в момента Automattic наема дизайнери на потребителски интерфейс, както и Wranglers Excellence, които отговарят за тестването на потребителите.
 • Експертите за достъпност често работят на свободна практика или за агенции в WordPress сайтове и имат важна роля за гарантиране на факта, че достъпността е включена. Консултантите за достъпност понякога се наемат от клиенти за преглед и подобряване на техния WordPress сайт.

Джони Албут

Джони Албут

Джони Албут – дизайнер, който обича WordPress

Джони Албут е отличен пример за това, че някой изкарва прехраната си от WordPress като дизайнер. Той започна работа с WordPress поради неговата гъвкавост и лекотата, с която неспециалист може да започне да се захваща с него. „Това, което ме доведе до WordPress (и дизайн на тема), беше колко логична е тематичната система. Дори ако наистина не познавате PHP и просто сте използвали да проектирате, може да се изненадате колко бързо можете да промените някоя от темите по подразбиране, за да я направите своя. “

Създатели на съдържание

WordPress е свързан с публикуването. Неговата причина е да демократизира публикуването и да направи възможно всеки да публикува съдържанието си онлайн.

Писане на работни места на уебсайта на студиото за иновации - хващане на екрана

Възможностите за създателите на съдържание включват писане на качествени описания на продуктите – както е показано в студио за покани

Това означава, че WordPress предлага широк спектър от възможности за кариера на писатели и създатели на съдържание, като например:

 • Управление на вашия собствен блог. Това не е лесно за прекарване на прехраната, но ако работите усилено с това и имате качествено съдържание, за което хората искат да продължават да се връщат, това може да бъде успешна опция за кариера.
 • Писане за други сайтове, работещи с WordPress. Ако сте журналист или писател, който търси кариера в онлайн публикуването, то придобиването на умения за WordPress ще бъде много полезно. Все повече и повече новинарски сайтове и блогове се захранват от WordPress и възможността да работите с платформата ще ви даде допълнително предимство заедно с качеството на вашето писане.
 • Публикуване на видео и фотография. Докато сайтове като YouTube и Flickr са изключително важни места за хората да споделят видео и фотография онлайн, използването на вашия собствен WordPress сайт ви предоставя гъвкавостта да добавяте лесно всеки тип съдържание и контрола да го правите по желания от вас начин. Той също така ви предоставя пълна собственост върху всичко, което публикувате, както и контрол върху аспекти като осигуряване на приходи и реклама.
 • Предоставяне на копие за бизнес сайтове като онлайн магазини и бизнес блогове. Най-голямата платформа за онлайн магазините вече е WooCommerce и има собственици на магазини, които се нуждаят от писатели, за да създадат ангажиращо съдържание, което ще им помогне да продават продукти. Ако можете да работите с WordPress (и плъгини като WooCommerce), ще получите начало.

Педагози

WordPress е чудесна платформа за преподаватели и обучаващи се. Ако сте преподавател, който иска да стартира онлайн образователна услуга или бизнес или да подкрепя студентите си онлайн, вероятно има WordPress услуга или плъгин за вас. Например, edublogs могат да се използват за създаване на блог за себе си и / или за вашите ученици, докато редица качествени приставки за WordPress ви позволяват да публикувате образователно съдържание онлайн.

Уебсайт на Edublogs

Edublogs позволява на преподавателите да използват WordPress с ученици

Има възможности да развиете кариерата си с WordPress за:

 • Учители, които искат да подкрепят обучението на ученици чрез предоставяне на онлайн ресурси.
 • Учители, които искат да създадат свой блог, за да споделят своите умения и да се свързват с други учители, или да позволят на своите ученици да създават блогове.
 • Образователни бизнеси и обучители, които искат да публикуват учебни материали онлайн, достигайки до по-широка аудитория, отколкото чрез по-традиционните методи на обучение.

Маркетолозите

Може да си мислите, че маркетинговата кариера няма връзка с техническите умения, но с доминирането на SEO, това е променено. Има много маркетингови компании, които използват WordPress като платформа за продажба на стоки и услуги и помагат на клиентите си да направят същото.

Уебсайт на WooCommerce

Има много възможности за работа на маркетолозите – особено специалистите на WooCommerce.

Специализмите включват:

 • Е-търговия. Специалистите по електронна търговия са високо ценени от клиентите, тъй като техните умения ще включват повече от просто създаване на онлайн магазин, но също така включват оптимизиране на този магазин за продажби и задържане на клиенти. С WooCommerce, сега по-популярна от услугите за електронна търговия на трети страни, WordPress уменията са много ценни за специалистите по електронна търговия..
 • SEO. Можете или да продавате SEO умения директно на клиенти и да ги прилагате в техните WordPress сайтове или да осигурите обучение и насоки за клиентите да следват себе си. SEO експерти като Анди Кинси предоставят консултантски услуги за клиенти и ръководят SEO блог, използвайки WordPress.
 • Социална медия. Клиентите често ще искат да интегрират социалните медии в своя сайт и ако сте специалист по социални медии, възможността да го интегрирате в WordPress сайт ще ви помогне да привлечете повече клиенти. Много маркетингови компании и марки работят експерти по социални медии и повече от тях използват WordPress.
 • Преобразуване на уебсайт. SEO ще доведе посетителите на вашия сайт, но преобразуването ще ги превърне в клиенти, плащащи. WordPress помага за това, като улеснява създаването на „фуния за продажби“ през вашия сайт и ако можете да помогнете на клиентите си да спечелят повече клиенти, като правят това, тогава те ще се върнат за още.

Дейв Пулиг

Дейв Пулиг

Дейв Пулиг обича да помага на бизнеса да се възползва от WordPress

Дейв Пулиг е друг чудесен пример за това, че някой си изкарва прехраната с WordPress. Дейв е специализиран в разработването на SEO и WordPress и ръководи групи за среща на WordPress в Северна Англия. „Кариерата ми с WordPress започна, когато изпълнявах ръководство за онлайн ресторант, който преминахме от собствения си персонализиран писмен код. Той трансформира сайта и начина, по който публикувахме съдържание. Сега управлявам агенция и обичам да виждам как другите бизнеси могат да се възползват от гъвкавостта и лекотата на използване на WordPress. “

резюме

WordPress е голям и нараства: няма нужда да ви казвам това. Но с нарастването на WordPress, потребителската му база ще става все по-разнообразна и наборът от умения, необходими на специалистите в WordPress, ще се увеличава.

Независимо дали сте разработчик, дизайнер, създател на съдържание, преподавател или маркетинг, има много възможности за желаещите да работят с WordPress. Ако можете да комбинирате повече от едно от гореизброените (например чрез кодиране на качествен плъгин за социални медии или изграждане на достъпни теми), тогава още по-добре.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map