Anbefalte WordPress-plugins (for 2020)

Når du har et nytt WordPress-miljø i gang, er du klar til å legge til innhold. Før du begynner, kan det være lurt å legge til noen få toppprogramtillegg for å forbedre nettstedet ditt (med tanke på brukervennlighet og / eller design), øke sikkerheten, administrere sikkerhetskopier og legge til tilleggsfunksjonalitet du måtte trenge.


Vi har satt sammen en liste over noen av de aller beste WordPress-pluginsene som er tilgjengelige – både gratis og premium – hvorav mange brukes av titusenvis (i noen tilfeller til og med millioner) nettsteder over hele verden.!

La oss komme i gang.

1. Jetpack

jetpack

Jetpack er et flott utgangspunkt for den splitter nye WordPress-brukeren.

Utviklet av Automattic (personene som er ansvarlig for WordPress.com), og tilbyr en eklektisk blanding av funksjonaliteter – og bringer alt fra et CDN for å servere bilder raskere til en beslektet innlegg-widget, sosiale delingsverktøy, nettstedstatistikk og til og med brute-force angrep beskyttelse. Det er den ultimate alt-i-ett-plugin.

Dette er funksjonaliteter WordPress.com-brukere tar for gitt, fraktet til den selvbaserte plattformen i en super-praktisk pakke. Og fordi Jetpack vedlikeholdes av Automattic, kan du stole på at plugin-en er eksepsjonelt godt kodet, brukervennlig og alltid kompatibel med den nyeste versjonen av WordPress.

Det er ingen overraskelse at dette allsidige kraftverket er et av WordPress ‘mest populære plugins gjennom tidene, med mer enn 30 millioner nedlastinger til dags dato.

(Les mer på Jetpack.)

(Toppalternativer: Ingen!)

Offesiell nettside

2. Akismet

Akismet

I løpet av få minutter etter publisering av en blogg vil de første tilfellene av spam begynne å sive inn. Til å begynne med kan dette virke smigrende – ‘Wow! Folk leser allerede innleggene mine og legger igjen kommentarer. ‘ Imidlertid vil du raskt lære at de aller fleste WordPress-kommentarer er, dessverre, spam – og etter en stund vil dette bli enormt frustrerende. Som sådan trenger du et effektivt forsvarssystem mot spam for å lette belastningen.

Akismet – en annen plugin brakt til deg av Automattic – tilbyr den beste beskyttelsen mot spam. Faktisk var pluginen som ble brukt til å levere med alle ferske WordPress-installasjoner som standard behovet for å bekjempe spam.

Akismet arbeider i bakgrunnen, og oppfanger automatisk alt som ser spammy ut og blokkerer direkte de mest åpenbare tilfellene. Og fordi spammere alltid leter etter nye triks for å slå filtrene, analyserer Akismet data fra hele det millionsterke nettverket av brukere. Dette gjør at den kan lære de nyeste strategiene, og sikre at den alltid ligger et skritt foran.

Offesiell nettside

3. Yoast SEO

Yoast SEO

Søkemotoroptimalisering (SEO) er fortsatt den beste måten å tiltrekke besøkende til nettstedet ditt via søkemotorer. Og når det gjelder å optimalisere innholdet ditt, er det få plugins som kan konkurrere med Yoast SEO når det gjelder funksjonssett og brukervennlighet.

Yoast SEOs mest kjente funksjon er sidenanalysverktøyet. Dette skanner innholdet ditt etter beste fremgangsmåter for SEO, og forteller deg umiddelbart hvor innholdet ditt er sterkt, hvor det er rom for forbedring og all SEO-taktikk du helt glemt har glemt.

Andre nyttige SEO-funksjoner inkluderer en XML-områdekartgenerator (for å bli indeksert) og et forhåndsvisningsverktøy (for bedre CTR).

(Les mer: Alt i ett SEO vs Yoast SEO.)

(Toppalternativer: Alt i én SEO-pakke.)

Offesiell nettside

4. Ninja Forms

Ninja Forms

Hver WordPress-nettside trenger et kontaktskjema-plugin for å la leserne ta kontakt eller komme med spørsmål. På WinningWP anbefaler vi gratis Ninja Forms-plugin.

Hvorfor? Enkelt sagt, det er den enkleste kontaktskjema-plugin å bruke, med et enkelt grensesnitt og intuitiv dra-og-slipp-skjermbygger.

La imidlertid ikke denne oversikten lure deg. Inneholdt i den brukervennlige pakken, finner du flere avanserte funksjoner. Disse inkluderer innsending av AJAX-skjema (slik at besøkende ikke trenger å oppdatere siden), kraftige anti-spam reCAPTCHA og avanserte felt, for eksempel en datavelger.

(Les mer: Gravity Forms vs Ninja Forms.)

(Toppalternativer: Gravity Forms, WPForms, Contact Form 7.)

Offesiell nettside

5. Monark

Monarch

Når du går inn på sosiale medier, for eksempel Facebook, vil du øyeblikkelig merke innholdet som vennene dine deler. Ville det ikke være bra hvis innholdet ditt ble delt via sosiale kanaler også?

Hvis du vil benytte deg av sosial deling, trenger du en plugin for jobben, og Monarch er det beste alternativet.

En del av den velrenommerte familien Elegante temaer, og lar deg legge til sosiale delingsknapper for mer enn 20 nettverk. Det er også nesten uendelige tilpasningsalternativer, som lar deg lage knapper som ser fantastiske ut og oppmuntrer til klikk. Disse knappene kan vises nesten hvor som helst på siden din – også i tidsforsinkede popup-vinduer.

(Les vår grundige gjennomgang.)

(Toppalternativer: Simple Share Buttons Adder, Share Buttons av AddThis, Shareaholic.)

Offesiell nettside

6. Diskusjoner

Disqus

Vil du gjøre kommentardelen til bloggen din til en blomstrende samtalebunn? Da er det vel verdt å oppgradere det opprinnelige WordPress-kommenteringssystemet.

Med gjengede kommentarer, kraftige anti-spam-kontroller og e-postvarsler, er Disqus et flott kommentarsystem. Enda bedre, besøkende kan legge til bilder og videoer, opp / ned kommentere kommentarer og lese svar i sanntid. Resultatet: Antagelig den beste plattformen for å bygge et aktivt samfunn.

Oh, og Disqus vil også svare på designen til nettstedet ditt, så det ser også ut som delen.

(Les mer: De syv beste kommentarer-plugins.)

(Toppalternativer: Jetpack (Kommentarmodul), Postmatic, AnswerBox.)

Offesiell nettside

7. SearchWP

SearchWP

Innfødt WordPress-søkefunksjonalitet er kjent for å være ineffektiv. Hvis du vil oppgradere den, må du ikke se lenger enn SearchWP.

Snarere enn å bruke eksakte term-samsvar, som den innebygde WordPress-søkefunksjonen gjør, bruker SearchWP søkeordstengler. Dette betyr at den besøkende søkeresultatene sannsynligvis vil være mer nøyaktige. Det er også innebygd analyse, slik at du kan spore hva de besøkende søker etter.

SearchWP er også plug-in-and-play, så det er ikke mye å konfigurere – selv om du kan finpusse søkealgoritmen etter ønske om du ønsker det. Tillegget bruker til og med de opprinnelige WordPress-søkemodulene, slik at du ikke trenger å bruke tid på å oppdatere sidefeltene.

(Les vår grundige gjennomgang.)

(Toppalternativer: Relevanssi, Tilpasset Google-søk, Daves WordPress Live-søk.)

Offesiell nettside

8. VaultPress

Vaultpress

Sikkerhetskopiering av nettstedet ditt er en viktig oppgave – og en som altfor mange webansvarlige overser. Hvis nettstedet ditt er viktig for deg, vil en god sikkerhetskopitjeneste på nettstedet gi deg den tryggheten du trenger for å sove lett om natten.

Skulle noe gå galt, er du alene – uten en sikkerhetskopi av nettstedet – og du kan miste måneder på jobben. Men med en riktig sikkerhetskopi, hvis det verste skulle skje, klikker du bare på noen få knapper og gjenoppretter nettstedet til den sist kjente, gode konfigurasjonen. Det er som å slå inn på et viktig dokument.

Når det gjelder anerkjente og pålitelige sikkerhetskopitjenester på nettstedet, er det få som kan konkurrere med VaultPress. Eies og drives av Automattic – yup, teamet bak WordPress.com igjen – VaultPress kan sikkerhetskopiere nettstedene dine i sanntid, eller med jevne mellomrom. Hver side, innlegg, kommentar og mediefil vil være trygg og lyd i skyen.

Skulle katastrofe streike, er å fikse nettstedet ditt like enkelt som å trykke på gjenopprettingsknappen. Dette tar bare minutter – muligens til og med sekunder, det er så bra. Bak kulissene vil VaultPress også utføre vanlige skanninger på nettstedet ditt, på jakt etter ondsinnet kode og andre trusler.

(Les mer: En guide til bruk av VaultPress.)

(Toppalternativer: BackupBuddy, BlogVault.)

Offesiell nettside

9. WP Rocket

WP-rakett

Å ha et lynraskt nettsted er noe alle nettstedseiere streber etter. Hvorfor hører jeg deg spørre? Fordi et raskt nettsted betyr glade besøkende. Og fordi søkemotorene elsker et raskt nettsted, bør det også føre til dobbelt whammy av flere besøkende.

WP Rocket er sannsynligvis den eneste beste plugin du kan investere i for å få fart på et WordPress-nettsted. Den stapper alle hastighetsoptimaliseringsfunksjonalitetene du kan ønske deg i en utrolig nyttig pakke. På bare få sekunder kan du låse opp hurtigbufring, hurtigbufring av nettlesere, lat innlasting, minifisering og GZIP-komprimeringsfunksjoner, pluss mye mer.

Er det den beste plugin-modulen for WordPress? Helt sikkert. Mer enn det, men vi tror det er den beste WordPress-hastighetsoptimaliseringsprogrammet.

(Les vår grundige gjennomgang.)

(Toppalternativer: WP Super Cache.)

Offesiell nettside

10. Sucuri-skanner

Sucuri

Et godt sikkerhetsplugin er det perfekte komplementet til en sikkerhetskopiplugin på nettstedet. Sikkerhetsplugin er den første forsvarslinjen; backup-plugin, siste utvei.

Sucuri er et av de største navnene på WordPress sikkerhetsrom. Deres gratis plugin, Sucuri Scanner, beskytter nettstedet ditt ved hjelp av tre viktige funksjoner:

 • Aktivitetsrevisjoner — disse ser på hvem som gjør hva på nettstedet ditt i sanntid. Tilsynssporet blir deretter lagret i Sucuri-skyen, slik at en angriper ikke kan slette dataene for å dekke sporene deres.
 • Overvåking av filintegritet — Dette tar et øyeblikksbilde av nettstedet ditt i perfekt fungerende stand, og søker deretter etter endringer i kjernefiler.
 • Skanning av skadelig programvare — denne bruker gratis Sucuri-skanneren, SiteCheck, for å sikre at nettstedet ditt er rent for skadelig programvare.

(Les mer: De beste WordPress Security Plugins and Services.)

Offesiell nettside

11. OptinMonster

OptinMonster

Har du noen gang tenkt å tjene penger på nettstedet ditt? Det er et testet råd som du sannsynligvis vil lese om og om igjen: Pengene er i e-postlisten.

Hvis du vil kultivere en e-postliste, må du først oppfordre besøkende til å abonnere. For dette trenger du et programtillegg for plug-in fra appen.

WinningWP mener den beste plugin-en for jobben er OptinMonster. Plugin-en leveres med flere typer optinformer – inkludert oppmerksomhetsopptrekkende popup-vinduer – og hver variant tilbyr mange flotte maler. Disse malene kan tilpasses ved hjelp av dra-og-slipp-byggherren OptinMonster.

Andre nyttige funksjoner inkluderer målretting på sidenivå, A / B-testing, omfattende analyser og exit intent-teknologi. Ved å kombinere alle disse funksjonene, gir du deg selv den beste sjansen til å maksimere optin-konverteringsfrekvensen og utvide den e-postlisten så raskt som mulig.

(Les vår grundige gjennomgang.)

(Toppalternativer: Bloom, SumoMe, WordPress PopUp.)

Offesiell nettside

12. Soliloquy

monolog

Med Soliloquy kan du bygge vakre og responsive bildeskyttere. Du kan faktisk legge til mer enn bare bilder til glidebryterne, inkludert blogginnhold, videoer og attester, for å nevne noen få alternativer. Du kan til og med trekke bilder direkte fra nettsteder på sosiale medier, for eksempel Instagram.

Soliloquy-glidebrytere er veldig enkle å konstruere – takket være plugin-en-dra-og-slipp-byggeren tar det bare noen få klikk. Det er en rekke nydelige maler du også kan bruke, inkludert en bildekarusell.

Det beste av alt er at Soliloquy er den raskeste og sikreste glidebrygg-plugin av alt – koden ble til og med revidert av WordPress hovedutvikler, Mark Jaquith!

(Les vår grundige gjennomgang.)

(Toppalternativer: Slider Revolution, Meta Slider, LayerSlider.)

Offesiell nettside

13. Beaver Builder

Beaver Builder

Sidebygger-plugins har hatt en eksplosjon i popularitet den siste tiden. De lar deg lage fantastiske tilpassede oppsett ved å kombinere et fleksibelt og intuitivt grensesnitt, har mange kraftige moduler (byggesteinene) og dra-og-slipp-funksjonalitet for å sette disse byggesteinene sammen.

Når det gjelder sidebygger-plugins, er det veldig få som kan konkurrere med Beaver Builder når det gjelder allroundopplevelsen. Det leveres med en imponerende 30-pluss moduler som du kan sple sammen i alle kombinasjoner du vil. Moduler inkluderer:

 • opt-in-skjemaer
 • innhold glidebrytere
 • bildegallerier
 • lysbildeserier
 • oppfordringsknapper
 • prisbord
 • kartene
 • videoer.

Beaver Builder inkluderer også 30 forhåndsbygde maler som du kan bruke til å komme i gang. Du kan også se skapelsen din i sanntid, takket være live front-end-redigereren, som lar deg se på designen din bli levende rett foran øynene dine.

Hvis du ikke er solgt helt, kan du prøve en Lite-versjon av Beaver Builder gratis fra den offisielle katalogen. Når du er klar til å låse opp hele spekteret av funksjonaliteter, kan du ta steget og kjøpe hele versjonen.

(Les vår grundige gjennomgang.)

(Toppalternativer: Elementor, Visual Composer, Thrive Content Builder.)

Offesiell nettside

14. Themify kunngjøringslinje

Themify kunngjøringslinje

Har du en viktig kunngjøring for de besøkende? (Kanskje for eksempel detaljer om den siste kampanjen din.)

Den beste måten å maksimere bevisstheten på er med Themify Announcement Bar. Plugin-enheten lar deg vise iøynefallende og svært tilpassbare varslingslinjer øverst på skjermen. Du kan også prikke lignende kunngjøringer på nettstedet ditt ved hjelp av snarveier og widgeter.

Det beste av alt er at du kan planlegge at disse kunngjøringene vises under bestemte tider og i en bestemt varighet, noe som gjør det perfekt for en tidssensitiv kunngjøring, for eksempel et flash-salg.

(Les mer: Fem beste drop-down kunngjøringslinje-plugins.)

(Toppalternativer: Hello Bar, BugMeBar, WP Notification Bar.)

Offesiell nettside

15. WooCommerce

WooCommerce

WooCommerce er å e-handel hva WordPress er for CMS – begge dominerer sine respektive bransjer. Faktisk er WooCommerce den mer dominerende av de to, og driver med en knapt troverdig 39% av alle nettbutikker.

Denne e-handelsjuggernaut lar deg selge både fysiske og digitale produkter fra WordPress-nettstedet ditt, og håndtere hele kjøpsprosessen fra start til slutt.

Bare lag dedikerte sider for produktene dine – komplett med bilder, beskrivelse, spesifikasjoner og selvfølgelig priser – så la de besøkende lese dem på fritiden. Hvis de liker det de ser, kan de bruke WooCommerce-funksjonaliteten til å legge til produkter i handlekurven, se og oppdatere handlekurven, og deretter gå til kassen og betale. WooCommerce kommer også med mange andre funksjoner som er ekstremt relevante for nettbutikker, for eksempel fraktpriser og rabattkuponger.

WooCommerce tilbyr også utrolige 140 betalingsportaler – fra husholdningsnavn, som PayPal og Stripe, til landsspesifikke gateways. Noen av disse betalingsportene er fritt tilgjengelige, mens andre krever kjøp av en premieutvidelse.

På grunn av den utrolige populariteten til WooCommerce, er det hundrevis (kanskje til og med tusenvis) av andre utvidelser tilgjengelig, og disse kommer i både gratis og premium variasjon.

(Les mer: En introduksjon til de beste WordPress-elektroniske plugins.)

(Toppalternativer: iThemes Exchange, MarketPress e-handel.)

Offesiell nettside

16. AdministrerWP

ManageWP

For de av dere som driver med flere nettsteder, vil du raskt innse at å bytte frem og tilbake mellom alle dine WordPress-pålogginger er en viktig tidssenk. ManageWP er en genial løsning på dette, slik at du kan administrere alle nettstedene dine fra ett sentralt instrumentpanel – du trenger bare å huske ett passord også!

Andre funksjoner inkluderer innebygd analyse, sikkerhetskontroller, sky sikkerhetskopiering og ytelsesoptimalisering. Det beste av alt er at du bare betaler for funksjonene du trenger, og på en “per webside” basis.

(Les vår grundige gjennomgang.)

(Toppalternativer: JetPack (Manage Module), MainWP, iThemes Sync.)

Offesiell nettside

17. WP Migrate DB Pro

WP Migrate DB Pro

Ønsker du å migrere WordPress-nettstedet ditt? Da er WP Migrate DB Pro den beste løsningen. Det er perfekt for å flytte nettstedet ditt til et nytt domene eller en ny vert, eller sette opp et iscenesettelsesmiljø.

Bare installer WP Migrate DB Pro i det gamle og nye miljøet, og bruk deretter plugin-en til å overføre hele databasen over – eller så mye av nettstedet ditt som du vil migrere..

(Les vår grundige gjennomgang.)

(Toppalternativer: Duplicator, Alt-i-ett WP Migration, BackupBuddy.)

Offesiell nettside

18. iThemes Security Pro

iThemes Security Pro

Vi har allerede snakket ganske mye om å beskytte nettstedet ditt, så forhåpentligvis har du antydningen at det er et super viktig tema. Hvis du bare vil installere en WordPress-sikkerhetsplugin, la det være iThemes Security Pro. Det er en omfattende, alt-i-ett-sikkerhetspakke, designet for å utrydde mer enn 30 sårbarheter.

Beskyttelse mot brute force angrep, så vel som sterk passordhåndhevelse og skjule WordPress påloggingssiden er bare noen av funksjonene som er inkludert. Det er også skanning av skadelig programvare, gjenkjenning av filendringer og sikkerhetskopiering av databaser.

Og hvis du vet at det ikke er noen sjanse for at du jobber på nettstedet ditt på en gitt dag, kan du til og med bruke iThemes Security Pro for å aktivere ‘bortemodus’. Dette forhindrer eventuelle endringer i WordPress-administratoren i løpet av bortetiden din.

(Les mer: De beste WordPress Security Plugins and Services.)

(Toppalternativer: Alt i ett WP Security and Firewall, VaultPress, SecuPress.)

Offesiell nettside

19. Google Analytics Dashboard for WP

Google Analytics Dashboard for WP

Google Analytics er en nettstedseiers beste venn. På et øyeblikk kan den fortelle deg alt du trenger å vite om de besøkende – publikumstørrelse, hvor lenge de blir, hvor de kommer fra, og så videre.

Google Analytics-instrumentbordet er virkelig godt designet og enkelt å bruke. Imidlertid er det mye mer praktisk å se besøksdataene dine direkte fra WordPress-oversikten, i stedet for å bytte mellom nettleservinduer.

Hvis du vil ha denne bekvemmeligheten for deg selv, er alt du trenger Google Analytics Dashboard for WP-plugin. Du kan til og med vise besøkende atferd i sanntid!

(Toppalternativer: MonsterInsights.)

Offesiell nettside

20. LifterLMS

LifterLMS

Hvis målet med innholdet ditt er å utdanne, hvorfor ikke gå ut og konvertere innleggene dine til et nettkurs? Den enkleste måten å gjøre dette på er ved å installere et læringsstyringssystem, og etter vår mening er LifterLMS det beste.

LifterLMS lar deg lage en dedikert eCourse komplett med moduler, quizer og gradering. Det beste av alt er at kursinnholdet bare er tilgjengelig av påmeldte studenter – innholdet er “låst” for ikke-medlemmer.

Du kan velge å slippe kursinnholdet på en gang, eller du kan dryppe mate det – enten basert på studentens fremgang eller, for eksempel, med en kurs per uke.

Kjernen LifterLMS-plugin er helt gratis – det er imidlertid premiumtilleggene som gir den virkelig spennende funksjonaliteten. For eksempel ved å installere et av betalingsgateway-tilleggene – enten WooCommerce, PayPal eller Stripe – forvandles LifterLMS til en fullverdig e-butikk som kan selge tilgang til kursene dine. Det er til og med et AffiliateWP-tillegg som lar deg lage en tilknyttet ordning for å oppmuntre andre webansvarlige til å markedsføre kursene dine.

(Les mer: Topp fem læringsadministrasjonssystemer (LMS)).

(Toppalternativer: WP Courseware, Sensei, LearnDash.)

Offesiell nettside

21. WooSidebars

WooSidebars

Widgets er de små blokker med innhold som er spesielt opprettet for sidefelt og bunntekstområder. De fleste WordPress-temaer støtter disse widgetiserte områdene, og de er en grunnleggende del av nettstedets design og innholdslevering.

Nå, med WordPress, kan du opprette ett ‘utvalg’ av widgeter per widget-område, men det som fungerer på en side fungerer kanskje ikke på en annen. For eksempel kan sidefeltområdet på en salgsside tjene et veldig annet formål enn sidefeltet på et standard blogginnlegg, ikke sant? Uten en plugin er du derimot fast med de samme widgetene på begge deler, og det er langt fra ideelt.

WooSidebars er den beste løsningen på dette conundrum, og lar deg konfigurere ‘betingede’ widgetområder. Dette betyr at du kan opprette et widget-område som skal vises på en bestemt side, og deretter fylle det med skreddersydde widgeter. Du kan også opprette tilpassede widget-mellomrom for spesifikke innleggstyper eller innleggskategorier.

(Les mer: Topp 25 WordPress-plugins for sidefelt og widgets.)

(Toppalternativer: Innholdsbevisste sidefelt, visnings-widgeter, widgetlogikk.)

Offesiell nettside

22. SyntaxHighlighter Evolution

SyntaxHighlighter Evolution

SyntaxHighlighter Evolution-pluginen hjelper besøkende med å gjøre mer forståelse av kodebitene du legger ut. Dette oppnås ved å fremheve individuelle linjer i nevnte tekstutdrag, og hjelpe leserne med å identifisere de virkelig viktige bitene.

Offesiell nettside

23. Omdirigering

omdirigering

Når en besøkende lander på en URL på nettstedet ditt som ikke eksisterer, blir de møtt av en 404-feil. Dette betyr ikke at nettstedet ditt er ødelagt, men heller at serveren ikke kunne finne den spesifikke siden de lette etter – muligens som et resultat av en skrivefeil eller en dårlig kobling.

Selv om 404-feilen kanskje ikke er din skyld – og de vanligvis ikke er det, er det fremdeles et dårlig førsteinntrykk for besøkende. Som sådan, og der det er mulig, må disse 404-feilene fikses.

Heldigvis er viderekobling-plugin en utmerket løsning på dette problemet. Omdirigering overvåker aktivt for 404 feil når de blir generert, og lar deg deretter peke besøkende til rett sted ved å konfigurere 301 viderekoblinger. Det kan også proaktivt bygge disse viderekoblinger, noe som er nyttig hvis du noen gang bestemmer deg for å endre nettstedets permalinkstrukturer.

(Toppalternativer: Quick Page / Post Redirect Plugin, Safe Redirect Manager, Simple 301 Redirects.)

Offesiell nettside

24. Google XML-nettkart

Google XML-nettkart

Som alle nettstedseiere vet: Besøkende har like penger. Og når det gjelder generering av trafikk, styrer søkemotorene roost (i det minste i overskuelig fremtid). Før du selv kan tenke på en SEO-strategi, må nettstedet ditt indekseres. Og hvis du vil at indekseringen av nettstedet ditt skal du ikke se lenger enn til Google XML Sitemaps-plugin.

Google XML Sitemaps har vært i aksjon i mer enn ni år, lastet ned en øye på 19 millioner ganger og kan skryte av en sterling 4.9 / 5-rating på den offisielle katalogen. Men hva gjør det, nøyaktig?

I et nøtteskall genererer det et XML-områdekart for nettstedet ditt – et slags veikart for alle de individuelle sidene som utgjør nettstedet ditt – som Googlebots bruker for å oppdage og indeksere alle de individuelle URL-ene. Nå kan søkemotorbrukere finne deg!

Tilleggsprogrammet vil til og med varsle søkemotorene når områdekartet endres – dvs. når nye nettadresser legges til. Dette gjør det uten tvil til den enkleste, raskeste og mest effektive måten å få nettstedet ditt til Google.

(Les mer: Google XML Sitemaps vs Yoast SEO.)

(Toppalternativer: Yoast SEO.)

Offesiell nettside

25. WPML

WPML

WPML er den mest kjente og mest populære flerspråklige plugin for WordPress. Det er perfekt for alle som ønsker å gjøre nettstedet sitt mer tilgjengelig ved å oversette innholdet til flere språk.

Plugin-enheten lar deg oversette hvert eneste ord på nettstedet ditt – bare velg språkene du vil tilby, og deretter gi oversettelsene ved hjelp av en versjon av WordPress-visuelle editoren. Du kan til og med tilordne andre WordPress-brukere en ‘oversetter’-rolle hvis du trenger en hjelpende hånd.

Når oversettelsene er klare, bruker besøkende en sidepanelet-widget for å velge ønsket språk fra en rullegardinliste.

(Les mer: De syv beste flerspråklige programtilleggene.)

(Toppalternativer: Polylang, qTranslate, MultilingualPress.)

Offesiell nettside

26. BuddyPress

Buddypress

BuddyPress lar deg bygge et fullverdig samfunn rundt ditt ydmyke nettsted ved å introdusere funksjoner for sosiale nettverk.

Når plugin-en er installert, kan besøkende registrere seg på nettstedet ditt, tilpasse en personlig profilside, delta i brukeropprettede grupper og til og med sende private meldinger. Kjernepluginet leveres med mange nyttige widgeter som hjelper det nye fellesskapet til å fungere.

Offesiell nettside

27. bbPress

bbPress

bbPress er en annen samfunnsbasert WordPress-plugin, men dette alternativet introduserer funksjonalitet for diskusjonsforum.

Programtillegget er superenkelt å integrere med et eksisterende nettsted, og lager automatisk alle de dedikerte forumsidene nettstedet ditt trenger. Besøkende kan deretter registrere seg på nettstedet ditt og delta i diskusjoner som de vil.

Mange mennesker diskuterer BuddyPress og bbPress som en enten-eller-situasjon. Etter min mening er de imidlertid perfekte komplementer – de fokuserer begge på et eget element i samfunnsbygging som, når de kombineres, får besøkende til å komme tilbake igjen og igjen.

Offesiell nettside

28. Temasjekk

Temasjekk

Theme Check-plugin gir deg trygghet om at WordPress-temaet ditt ikke er noe dumt. Det setter ditt tema gjennom en streng testprosess som sikrer at det er i samsvar med de nyeste WordPress-temastandardene og beste praksis.

Faktisk vil hvert WordPress-tema du finner i den offisielle temakatalogen ha bestått denne testen – et av de mange kravene til en korrekturleser er å kjøre en test på potensielle innleggelser ved hjelp av denne veldig plugin. Selv om du vet at et tema har gått en gang, vil det å løpe en annen test fortelle deg om temaet fremdeles passerer i dag.

(Toppalternativer: Theme Review (service – ikke en plugin).)

Offesiell nettside

29. WP-PageNavi

WP-PageNavi

WordPress-paginasjonssystemet bruker eldre og nyere innlegg som standard. WP-PageNavi-plugin lar deg tilpasse paginasjonslinkene, og dermed gjøre det lettere for de besøkende å navigere i bloggen din. Det er en enkel ting, men det gir et personlig preg på nettstedet ditt som besøkende vil sette pris på.

Offesiell nettside

30. MailChimp for WordPress

MailChimp for WordPress

Hvis du vil maksimere hastigheten på e-postlisten din vokser, anbefaler de fleste eksperter en premium plugin-plugin. Det betyr imidlertid ikke at det er en mangel på gratis alternativer.

Hvis du har et budsjett, anbefaler vi MailChimp for WordPress-plugin, som lar deg lage rene og enkle optin-skjemaer som integreres med MailChimp-e-postlisten. MailChimp er uten tvil den beste autoresponder-tjenesten for nybegynnere – den har mange funksjoner, den er enkel å bruke, og den er gratis opptil 2000 abonnenter.)

Og hvis du liker det du ser, kan du vurdere å oppgradere til MailChimp for WordPress Pro.

Offesiell nettside

31. Shortcodes Ultimate

Shortcodes Ultimate

I WordPress-verdenen er snarveier med firkantede snarveier for mye mer kompliserte – og noen ganger veldig kule – funksjoner. For eksempel ved å kopiere og lime inn en kortkode kan du legge til, for eksempel, en interaktiv bildeglider på nettstedet ditt. Alt som trengs er noen få sekunder med innspill, og resultatet er vel verdt det. Og best av alt, kortkoder fungerer med alle WordPress-temaer.

Hvis du vil legge til snarveier på nettstedet ditt – og hvem ville ikke? – da er Shortcodes Ultimate plugin for deg. Innenfor denne ydmyke plugin er en enorm 50-pluss kortkoder, som låser opp funksjoner som:

 • sitater
 • attester
 • prisbord
 • trekkspill
 • legg skyvekontrollene
 • gallerier
 • fremdriftslinjer
 • bildekaruseller
 • lysbord
 • knapper.

I utgangspunktet er alle funksjonalitetene som de fleste webansvarlige tar for gitt. Og hvis du vil ha enda flere kortkoder – så vel som noen flere stylingalternativer – kan du kjøpe ett av tre premium tillegg.

(Les mer: Slik bruker du WordPress-kortkoder i temamaler.)

(Toppalternativer: Elegante kortkoder, WordPress-kortkoder, enkle kortkoder.)

Offesiell nettside

32. WP-Optimaliser

WP-Optimize

Visste du at hver gang du lagrer et utkast for et gitt innlegg, blir det lagret i WordPress-databasen din? Som noen som sannsynligvis redder et innlegg ti til 20 ganger før publisering, kan disse utkastene seriøst legge opp. Men når du har publisert et innlegg, er noen av disse utkastene virkelig nødvendige? Nesten absolutt ikke. Og det betyr at disse utkastene bare sitter der, tetter opp databasen og bremser nettstedet ditt.

WP-Optimize er en supereffektiv databaseoptimaliseringsplugin. Hver uke – eller med tidsintervaller som er angitt av deg – vil plugin tømme unødvendig søppel fra databasen din. Utover utkast til innlegg inkluderer dette spam-kommentarer, trackbacks og pingbacks. Dette vil holde MySQL-databasen i topp toppform, så optimalisert og effektiv som mulig.

Offesiell nettside

33. WP-vedlikeholdsmodus

WP-vedlikeholdsmodus

Ingen besøkende vil ha tilgang til et halvferdig nettsted. Hvis du trenger å gjøre endringer på nettstedet ditt, må du gjøre dem i vedlikeholdsmodus.

Når vedlikeholdsmodus er aktivert, vil besøkende se en midlertidig sprutskjerm i stedet for nettstedet ditt. Bak kulissene vil du likevel kunne se nettstedet ditt som normalt, slik at du kan jobbe med det privat.

WP vedlikeholdsmodus-plugin lar deg slå av og på vedlikeholdsmodus med et enkelt klikk. Skjermene for vedlikeholdsmodus ser utrolig stilige ut, komplette med et tilpasset bakgrunnsbilde, farger og tekst.

Du kan også bruke denne plugin-en til å lage “kommer snart” -sider, komplett med en animert nedtellingstimer.

(Les mer: Seks av de beste plugins for gratis vedlikeholdsmodus.)

(Toppalternativer: Minimal kommer snart & Vedlikeholdsmodus, vedlikehold, kommer snart.)

Offesiell nettside

34. Kartbygger

Kartbygger

Virksomheter med offline tilstedeværelse trenger kunder i kjøttet for å overleve. Men det er fortsatt behov for en online tilstedeværelse, og en av grunnene er å vise folk hvor de kan finne deg.

Den beste måten å gjøre dette på er med Maps Builder-plugin. Kort sagt, det lar deg legge inn dynamiske Google Maps direkte på nettstedet ditt.

Du kan få kartene dine til å se fantastiske ut ved å bruke en rekke stilige filtre – takket være den sømløse integrasjonen med Snazzy Maps – og egendefinerte ikoner. Du kan også forhåndsvise kartene dine i sanntid når du bygger dem, og garanterer et nydelig design.

(Les mer: Seks beste Google Maps-plugins.)

(Toppalternativer: WP Google Maps, Google Maps Bank.)

Offesiell nettside

35. BBQ: Block Bad Queries

BBQ: Blokker dårlige spørsmål

Block Bad Queries er den raskeste WordPress-brannmur-plugin, og også den mest brukervennlige.

Programtillegget har én jobb: For å holde nettstedet ditt trygt til enhver tid ved å blokkere alle ondsinnede innkommende forespørsler.

Block Bad Queries krever ingen konfigurasjon overhodet. Bare installer, aktiver og la det gjøre sine ting i bakgrunnen – ekte plug-in-and-play.

Offesiell nettside

36. UberMenu

UberMenu

UberMenu er sannsynligvis den ultimate WordPress-navigasjonsmeny-plugin. Mega-menyene den bygger er ikke bare nyttige for å hjelpe besøkende med å komme seg rundt på nettstedet ditt, men de er også et av de mer iøynefallende designelementene.

UberMenu lar deg legge til mange kule ting i menyene dine – i tillegg til kule ting som bilder, ikoner, faner og til og med andre widgeter. Dette er gjort for å se enda mer imponerende ut av UberMenus stilige overgangsanimasjoner.

Programtillegget leveres med hele 50 tilpasningsinnstillinger, og du kan se endringene dine som er gjengitt i sanntid ved å bruke UberMenu Customizer.

Offesiell nettside

37. Enkel bild widget

Enkel bilde widget

Ingen premier for å gjette hva Simple Image Widget-plugin gjør – det lar deg legge til bilder til en hvilken som helst widget-plass uten frills og minimalt med oppstyr.

Bare plasser widgeten, og velg deretter bildet du vil ha fra mediebiblioteket. Du kan også plassere tekst under den, tilpasse størrelsen og legge ved en lenke.

(Les mer: Topp 25 WordPress-plugins for sidefelt og widgets.)

(Toppalternativer: Image Widget.)

Offesiell nettside

38. FooGallery

Foo Galleri

Foo Gallery er et fantastisk gratis programtillegg for å legge til bildegallerier på nettstedet ditt. Den lar deg laste opp bilder til et galleri, og deretter bestille dem på nytt ved å dra og slippe. Du kan også lage separate album.

Disse galleriene kan legges til hvilken som helst side på nettstedet ditt bare ved å kopiere og lime inn en enkel kortkode. Miniatyrbilder vises superfriske, takket være netthinnestøtte, og når besøkende klikker på et miniatyrbilde blir bildet vist i full størrelse i en stilig lysboks.

(Les mer: Seks beste Image Gallery-plugins.)

(Toppalternativer: Envira Gallery, NextGen Gallery, Justified Image Grid.)

Offesiell nettside

39. Begrens Content Pro

Begrens Content Pro

Vil du lage eksklusivt innhold for medlemmene dine? Da trenger du Restrict Content Pro, den ubestridte kongen av medlemskaps-plugins. Bruk det for å beskytte noe av innholdet ditt, og opprett dermed et fullverdig nettsted for medlemskap på et øyeblikk.

Dette oppnås ved å tilordne et “tilgangsnivå” til blogginnholdet. Brukere med et høyt nok tilgangsnivå kan se det, mens det forblir låst for andre brukere.

Det beste av alt er at Restrict Content Pro kan oppgraderes via premium-utvidelser. De mest bemerkelsesverdige av disse premiumutvidelsene er betalingsportene, som inkluderer Stripe og PayPal Pro. Disse betalingsportene lar deg ta betalt for tilgang til premiuminnholdet ditt, og til og med tilby medlemmene muligheten til automatisk månedlig fornyelse. Dette gjør det til en flott måte å tjene penger på nettstedet ditt.

(Les vår grundige gjennomgang.)

(Toppalternativer: MemberPress, WooCommerce-medlemskap, iThemes Exchange-medlemskap.)

Offesiell nettside

40. Gode anmeldelser for WordPress

Gode ​​anmeldelser for WordPress

Gode ​​anmeldelser for WordPress er et strømlinjeformet plugin som lar deg legge til stilige anmeldelser og attester på nettstedet ditt – komplett med skjemaoppslaget som gir Googles rike utdrag. Selv om det først og fremst er bygd med restauratører i tankene, kan vurderingene i virkeligheten brukes i alle bransjer.

Anmeldelser kan legges til et hvilket som helst innlegg, side eller widget-område. De inkluderer en femstjerners rangering, et bilde av anmelderen (for forbedret troverdighet) og en lenke til anmelderens nettsted. Og for de som ønsker å vise flere anmeldelser, støtter plugin-en en liste eller glidemodus.

(Toppalternativer: WP Review Pro, Taqyeem, WP Product Review Lite.)

Offesiell nettside

41. PowerPress

PowerPress Podcast-plugin

Det er lett å se hvorfor PowerPress er podcast-løsningen som WordPress-brukere. Plugin-enheten lar deg konfigurere og være vert for den første podcasten din i bare noen få enkle trinn, men hvis du dykker dypere, vil du finne mange tilpasningsalternativer.

PowerPress tilbyr full støtte for Apple Podcasts og Google Podcasts og leveres med integrerte HTML5 lyd- og videospillere for nettstedet ditt. Podcasts kan importeres fra RSS-feeds og fra andre WordPress podcast-plugins, og det tillater deg til og med å være vert for flere podcasts fra ett WordPress-nettsted.

PowerPress er 100% gratis å bruke. Selskapet bak plugin, Blubrry, genererer penger ved å selge podcast-hostingløsninger fra $ 12 per måned; Du er imidlertid ikke forpliktet til å være vertskap hos dem slik at du kan være vertskap for podcast-filene dine hvor du vil.

(Toppalternativ: Seriously Simple Podcasting

Offesiell nettside

42. Arrangør

Arrangør

Event Organizer-pluginen tilbyr all funksjonaliteten du trenger for å administrere de siste hendelsene dine, fra start til slutt. Bare opprett en hendelse i WordPress-dashbordet, velg en dato, slipp en pinne på et Google Map, last opp noen bilder og skriv en salgsfremmende beskrivelse. Potensielle deltakere vil da ha all viktig informasjon.

For de som kjører vanlige arrangementer, er Event Organizer utstyrt med mange tidsbesparende funksjoner for å gi en hjelpende hånd. Du kan for eksempel lage tilbakevendende hendelser – si en gang i måneden. Plugin-en har også mange nyttige widgets – en widget for kalender eller hendelsesliste gir en oversikt over hva som kommer opp, for eksempel.

Med premium-utvidelser – eller Event Organizer Pro-plugin – kan plugin også håndtere billettering, og den vil til og med samle inn betalinger.

Offesiell nettside

43. Relaterte innlegg for WordPress

Relaterte innlegg for WordPress

Hvis en besøkende gleder seg over et innlegg på, for eksempel, hvordan de skal lykkes med tilknyttet markedsføring, er det ganske sannsynlig at de vil være interessert i andre tilknyttede markedsføringsinnlegg, ikke sant? Dette er forutsetningen bak relaterte innlegg-widgeter – de viser besøkende annet relevant innhold, som oppmuntrer dem til å bevege seg rundt bloggen din og være på stedet lenger.

Relaterte innlegg for WordPress er den raskeste og mest effektive plugin i sin kategori. Alt det krever er et super-kort oppsett, der plugin-stykkene sammen hvilke innlegg som er best koblet sammen. Du kan deretter vise relaterte innlegg i enten kortkode- eller widgetformat.

En premiumversjon av plugin-en er også tilgjengelig. Dette tilfører kule funksjoner som vekting av innhold, som lar deg velge hvilke innlegg som oppfordres til å vises, noe som hjelper deg å øke trafikken til innholdet som gir best resultater.

(Les mer: Seks best relaterte innlegg-plugins.)

(Toppalternativer: Jetpack (modul for beslektede innlegg), nok et relaterte innlegg-plugin, kontekstuelle relaterte innlegg.)

Offesiell nettside

44. Deaktiver kommentarer

Deaktiver kommentarer

Selv med en anti-spam-plugin av høy kvalitet, for eksempel Akismet, vil nettstedet sannsynligvis fortsatt motta spam-kommentarer. Hvis dette blir for mye å håndtere, eller nettstedet ditt ikke er en blogg i det hele tatt, og derfor bare ikke krever noen form for kommentarfunksjonalitet overhodet, bør du vurdere å deaktivere kommentarer-plugin.

Plugin-en lukker ganske enkelt kommentardelen på hele nettstedet ditt, eller på spesifikke sider. Det er den eneste måten å 100% utrydde spam.

Offesiell nettside

45. Cue av Audiotheme.com

Cue av Audiotheme

Selv om det ikke ofte er ansatt, kan du legge til bakgrunnsmusikk på et nettsted virkelig forbedre stemningen og fremme ønskelige oppfatninger av merkevaren din. Hvis du liker lyden av det, lar Cue by AudioTheme.com plugin deg administrere spillelister for bakgrunnen på nettstedet ditt.

Ved bruk av en kortkode kan du legge til en spilleliste på hvilken som helst side på nettstedet ditt. Disse spillelistene kan også tilpasses fullt ut – og du kan til og med bruke denne funksjonaliteten til å spille en podcast eller en voiceover hvis du foretrekker det. Du kan laste opp lydfiler fra eksterne kilder eller WordPress Media Library, og deretter bruke plugins-dra-og-slipp-funksjonaliteten til å bestille på nytt sporene og laste opp tilpassede bilder.

Offesiell nettside

46. ​​Schema Pro

Schema Pro

Vår favoritt Schema og Rich Snippets-plugin for WordPress er Schema Pro. Plugin-enheten kan hjelpe til med automatisk å legge til skjemamerking på sidene dine, slik at de skiller seg ut i søkemotorer med stjerneklassifisering, bilder, videominiaturbilder, katalogoppføringer og mer.

Schema Pro støtter 13 skjematyper: Gjennomgang, lokal virksomhet, artikkel, service, produkt, kurs, oppskrift, person, stillingsannonser, programvare, bok, hendelse og videoobjekt. Plugin støtter alle tilpassede innleggstyper og har støtte for tilpassede felt også.

Hvis du leter etter en måte å forbedre oppføringen av søkemotorene og få sidene dine til å skille seg ut, er Schema Pro løsningen for deg. Prisingen starter fra bare $ 79.

(Toppalternativ: Alt i ett skjemaer rikt utdrag – Den gratis versjonen av Schema Pro)

Offesiell nettside

47. CSS Hero

CSS Hero

CSS Hero er en sidebygger-plugin reimagined. I stedet for å bygge et tilpasset oppsett fra bunnen av, fungerer CSS Hero med det du allerede har: WordPress-temaet ditt. (Tross alt, valgte du ditt nåværende tema fordi du likte designet, ikke sant?)

CSS Hero lar deg tilpasse hvilken som helst del av ditt nåværende tema ved hjelp av et intuitivt pek-og-klikk-grensesnitt – klikk på hvilket som helst element på skjermen, og deretter tilpasse det til ditt hjerte innhold. Tilpasningsalternativer inkluderer skrifter (600-pluss å velge mellom), farger, avstand og rammer. Og til tross for at du redigerer CSS direkte, trenger du ikke skrive en eneste kodelinje selv – pluginen automatiserer alt basert på valgene dine.

(Les vår grundige gjennomgang.)

Offesiell nettside

48. Divi Builder

Divi Builder

I årevis har elegante temaer vært et av de dominerende navnene i WordPress-verdenen. Flaggskip-produktet deres, Divi, er et fantastisk flerbruks-tema som er i stand til å bygge nesten hvilken som helst design man kan tenke seg ved å bruke kraftig sidebyggerfunksjonalitet.

I 2015 lanserte Elegant Themes en plugin-versjon av dette temaet – Divi Builder. Når Divi Builder er installert, kan du tilpasse designet til ethvert tema med, som nettstedet uttrykker det, ‘uendelige layoutmuligheter’.

De 46 modulene kan plasseres ved hjelp av dra-og-slipp, for så å trekkes og finpusse til de går sammen akkurat slik. Modulene støtter mange stylingsalternativer og fargetilpasninger, og kan endres størrelse til å passe omtrent hvor som helst plass. Moduler inkluderer:

 • bloggseksjon
 • galleri
 • kartene
 • videospjeld
 • portefølje
 • prisbord
 • e-postoptin
 • Kontakt skjema
 • vurdering
 • sosiale medier følger knapper.

Hvis du har et design for nettstedet ditt i tankene som ingen temaer kan produsere, kan Divi Builder være bare plugin du leter etter.

(Les vår grundige gjennomgang.)

Offesiell nettside

49. Klassisk redaktør

Klassisk redaktør

Med en rangering på 2 av 5 stjerner på WordPress.org, er det trygt å si at ikke alle liker den nye Gutenberg-redaktøren. Heldigvis utviklet WordPress-teamet Classic Editor for de som ønsker å fortsette å bruke den klassiske WordPress-redigereren og har forpliktet seg til å støtte Classic Editor-plugin til minst 2022.

Plugin-enheten lar deg velge standardredigeringsprogram for alle brukere og gi brukerne muligheten til å velge enten Gutenberg eller Classic som deres foretrukne redigeringsprogram. Hvert innlegg eller side du redigerer åpnes ved å bruke den siste redigereren du brukte, men du kan når som helst bytte redaktør.

Hvis du ikke liker den nye måten å redigere innhold med Gutenberg, er Classic Editor WordPress-plugin for deg.

(Toppalternativer: Deaktiver Gutenberg, No Gutenberg

Offesiell nettside

50. Kortlenker av Pretty Links

Shortlinks av Pretty Links

Shortlinks by Pretty Links er et allsidig URL-verktøy som lar deg lage korte salgbare URL-er som sporer gjennomklikk. De av dere som markedsfører tilknyttede lenker på nettstedet ditt, kan bruke Shortlinks for å endre lange stygge tilknyttede URL-er til korte rene URL-er ved å bruke ditt eget domenenavn..

Plugin-en har blitt aktivt utviklet i flere år og ble tidligere markedsført som Pretty Links. I tillegg til URL-kortering, URL-sporing og URL-omdirigering, lar Shortlink deg også plassere lenker i grupper. Koblinger kan merkes som dofollow eller nofollow, og en rapport om koblingsklikk kan også lastes ned i CSV-format.

Pretty Links Pro er tilgjengelig fra $ 59 per år. Det tilfører ekstra funksjonalitet, for eksempel muligheten til å opprette nye koblinger automatisk, lenkeklemme og erstatte søkeord.

Hvis du ønsker å ha mer kontroll over utgående lenker på nettstedet ditt, er Shortlinks vår topp anbefaling.

(Toppalternativ: Tørstige tilknyttede selskaper

Offesiell nettside

51. Redaksjonskalender

Redaksjonell kalender

WordPress er den perfekte plattformen for publisering av en blogg. Dessverre gjør ikke kjerneversjonen av WordPress det enkelt å administrere et travelt innleggsskjema ettersom blogginnlegg er oppført som en liste i WordPress admin-området.

Redaksjonell kalender hjelper deg med å administrere bloggen din mer effektivt ved å vise blogginnleggene i en månedskalender. Fra hovedkalendersiden kan du flytte innlegg til forskjellige dager og tider ved å dra og slippe. En rask redigeringsfunksjon er tilgjengelig for hvert innlegg som lar deg endre tittel, innhold, tid og innlegg. Du kan gjøre alt dette uten å forlate kalenderen.

Uplanlagte utkast er oppført på siden av kalenderen, men de kan når som helst flyttes inn i hovedkalenderen og planlegges for publisering.

Enten du skriver for din egen blogg eller administrerer en stor blogg med flere forfattere, vil redaksjonskalender hjelpe deg med å administrere innleggsplanen din.

Offesiell nettside

Siste tanker

Når du starter et helt nytt nettsted, blir det virkelig fullstendig når du installerer og aktiverer de riktige programtilleggene. Fra sikkerhet til hastighet, fra e-handel til administrasjon av nyhetsbrev, det er så mye som må gjøres for å skape det perfekte nettstedet.

Selv om vi har prøvd veldig hardt på å samle de viktigste – og mest populære – pluginene der ute, vil det uten tvil være noen flere du trenger for ditt eget prosjekt / nisje. Prøv å søke i WordPress-plugin-repository og / eller CodeCanyon for mer. Lykke til!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me