Novi upravljani VPS hosting planovi DreamHosta – sada s Nginxom i SSD-ovima

Baš kad sam počeo misliti da je jedna od mojih najdražih hosting kompanija svih vremena, DreamHost (s kojim sam već nekoliko godina domaćin nekih osobnih web stranica) počeo se pomalo zaostajati zbog svih novih natjecanje koje se stalno pojavljuje u svijetu web hostinga, pokrenuli su sjajnu novu web stranicu, potpuno novi upravljani plan hostinga za WordPress pod nazivom DreamPress i sada – najmanje mi zanimljivo * – potpuno novi upravljao VPS hosting planovima sa SSD-ovima.


Štoviše, oni nude i ove nove VPS planove koji rade ne samo dobar ol Apache, već i kao alternativu Nginx **!

Pogledajmo što je novo, a zatim napravimo nekoliko testova s ​​nekoliko instalacija WordPressa uživo (uključujući jednu koja se izvodi na Nginxu) …

Kako se ovi novi VPS planovi uspoređuju sa njihovim starim kolegama?

Prvo, uporedimo staro s novim u odnosu na ono što je možda najvažnije: cijena, brzina i pouzdanost …

Cijena:

Postoji iznenađujuća razlika u cijenama: novi VPS-ovi jeftiniji su za MB memorije! Dok su stari VPS planovi nudili 300MB RAM-a za 15 USD mjesečno, novi VPS planovi nude 1 GB RAM-a (i 30 GB SSD-a) za 15 USD mjesečno – ili, ako vam treba više: nekoliko drugih cijena koje se preplaćuju na 8 GB RAM-a (sa nevjerojatnih 240 GB SSD-a) za 120 USD mjesečno.

Ubrzati:

Ne treba posebno reći da biste očekivali da novi VPS planovi sa svojim sjajnim novim SSD-ovima budu prilično brži! Evo citata iz DreamHosta: „Naši VPS poslužitelji koriste SSD tvrde diskove i jesu 20x brže nego tradicionalni SATA diskovi “! Osim toga, kao što je već spomenuto u uvodu, pored Apache-a, ovi novi VPS planovi nude i Nginx – čime su još uvijek potencijalno prilično brži!

Pouzdanost:

Iz DreamHosta izvješćuju da se ovi novi planovi produžuju 100% (u odnosu na 99,99% za prethodne planove). Ne mogu se tražiti bolje od toga!

Plus:

Trenutna skalabilnost (pogledajte gore za troškove povećanja), Ubuntu 12,04 LTS, podrška za IPv6, opcijski korijenski pristup (potpuni korijenski pristup putem sudoa), neograničena propusnost, neograničena domena i neograničena 24/7 interna podrška (dostupno putem live chat, Twitter i, naravno, dobar ol ‘modni e-mail) – plus SSH, SSL, Python, Node.js i, kao što je već spomenuto, podrška za Nginx.

Neke stvarne pretrage!

Dosta čavrljanja – neka ovi novi planovi budu grozničavi …

Uz WordPress koji se izvodi na Apacheu

Za usporedbu, evo apsolutno standardne, izvan okvira WordPress instalacije koja radi na jednom od starih VPS planova (trčanje Apache s 522MB RAM-a): http: // webhostingspeedtests-dh-vps-old-apache. com (ažuriranje 15. prosinca 2014.: stranica je sada izvan mreže – ne mogu je zauvijek pokrenuti!).

Evo što tipični GTMetrix izvještaj ima o tome reći:

Podaci GTMetrix testa za WordPress na starom DreamHost VPS-u s Apacheom

Kratki sažetak: Umjesto da testiramo samo jednom, izveli smo GTMetrix izvještaj deset puta – što nam je dalo prosječno vrijeme učitavanja 2.99s sekundi.

– međutim, budući da GTMetrix izvješća zapravo ovise o više različitih varijabli koje su u stvari, neprestano se mijenjaju, slobodno napravite nekoliko vlastitih testova – na GTMetrix-u, PageSpeed ​​Insights, WebPagetest ili Pingdom, itd., itd. (više o tim alatima pogledajte ovdje.

A evo još jedne, identične standardne instalirane verzije WordPress-a, instalirane na jednom od NOVIH DREAMHOST VPS PLANOVA (trčeći Apache s 1 GB RAM-a i SSD-ova): http://webhostingspeedtests-dh-vps-new-apache.com (ažuriranje 15. prosinca 2014.: web lokacija je sada izvan mreže – ne bi se mogla zauvijek pokrenuti!).

Evo što tipično GTMetrix izvješće ima reći o ovoj web stranici:

Podaci GTMetrix testa za WordPress na novom DreamHost VPS-u s Apacheom

Kratki sažetak: Umjesto da testiramo samo jednom, izveli smo GTMetrix izvještaj deset puta – što nam je dalo prosječno vrijeme učitavanja 2,48 sekundi.

– vidi gornju napomenu o ispitivanju brzine pri pokretanju.

Uz WordPress koji se izvodi na Nginxu

Kao dodatni bonus, evo još jedne standardne, izvan okvira WordPress instalacije koja se izvodi na jednom od novih DreamHost VPS planova – ovaj put na Nginxu (s istim 1 GB RAM-a i SSD-ova kao i gore): http://webhostingspeedtests-dh-vps-new-nginx.com (ažuriranje 15. prosinca 2014.: web lokacija je sada offline – ne može se zauvijek pokrenuti!).

… I evo što tipični GTMetrix izvještaj ima reći o ovome:

Podaci GTMetrix testa za WordPress na novom DreamHost VPS s Nginxom

– vidi gornju napomenu o ispitivanju brzine pri pokretanju.

Kratki sažetak: Opet, umjesto da testiramo samo jednom, izveli smo GTMetrix izvještaj deset puta – što nam je omogućilo prosječno vrijeme učitavanja samo 1,1 sekundu – WOW!

(imajte na umu da za pokretanje – ili barem konfiguriranje – WordPress na Nginxu treba malo dodatnih stručnih znanja, jer više nećete moći koristiti htaccess datoteku)

Rezultati u grafikonu:

Za one koji vole vidjeti vizualne prikaze:

Grafikon rezultata ispitivanja

Zaključak:

Znatno bolja vrijednost, poboljšana pouzdanost, mnoštvo dodatnih vrhunskih značajki, primjetno brže vrijeme učitavanja – POSEBNO KORIŠTENJE NGINX – (premda ako želite jednostavno pokrenuti WordPress što je brže moguće uz minimalnu gužvu, možda biste bili bolji imajući u vidu specijaliziranu uslugu poput DreamPress-a DreamHosta, Premium WordPress hostinga Media Templea ili WPEngine – to naravno govori, vrijedno je zapamtiti da su gornji testovi zadani WordPress instalacije – tj. bez dodataka za predmemoriranje i bez CDN-a itd., što bi očito ubrzalo stvari donekle) i mogućnost pokretanja Nginx za munjevitom brzinom (kao alternativa dobrom olu Apacheu) – što se ne voli *** ?! Dobar posao DreamHost!

Više informacija:

Pročitajte službeni pregled na službenom web mjestu DreamHost ovdje.

* budući da trenutno pokreću sve moje DreamHost web stranice na njihovim VPS planovima.

** Po riječima Marka Jaquitha: “Najbolja stvar koja se dogodila WordPressu ikad … … Zbogom Apache, bilo je stvarno!” (10:58).

*** kod mene je istaknuto nakon objavljivanja ovog članka da je u trenutku pisanja opcije Nginx na DreamHostu ograničena samo na upotrebu PHP v5.2 – što je problem koji bi mogao uzrokovati probleme kompatibilnosti s nekim dodacima i mogao bi biti puno bolji!

(napomena: iznad testnih mjesta rade sve zadane teme Dvadeset četrnaest WordPressa)

Zanima vas nešto jeftinije i više vam ne treba snaga VPS-a? Pogledajte naš DreamHost zajedničke hosting kupon za slatku početničku ponudu!

Isprobali DreamHost nove VPS planove još? misli?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map