WP Engine met WP Rocket Cache – Maakt het echt een verschil? Is het het waard?

WordPress aanbiedingen


Als je ooit hebt geprobeerd een caching-plug-in te installeren terwijl je WP Engine gebruikt, weet je dat WP Engine alle caching-plug-ins verbiedt omdat ze hun EverCache-systeem op serverniveau verstoren.

Nou, alle caching-plug-ins behalve één: WP Rocket. WP Rocket maakt zelfs deel uit van het ‘Preferred Plugin Program’ van WP Engine en u bent volledig vrij om WP Rocket te gebruiken met WP Engine.

Dat deed ons afvragen: maakt het gebruik van WP Rocket met WP Engine eigenlijk een verschil? Dat wil zeggen, als u al betaalt voor WP Engine en alle prestatie-optimalisaties die ze op serverniveau implementeren, is het nog steeds de moeite waard om WP Rocket te gebruiken om uw site verder te versnellen?

Om erachter te komen, heb ik een testsite op WP Engine opgezet en enkele tests uitgevoerd om te vergelijken hoe het werkt met WP Rocket en zonder, en ik ga die gegevens met je delen.

Maar laten we, voordat ik daar op inga, bespreken wat er werkelijk aan de hand is wanneer je deze twee koppelt …

Wat gebeurt er als je WP Rocket met WP Engine gebruikt?

Zoals ik hierboven al zei, bevat WP Engine standaard caching op serverniveau via hun EverCache-systeem. Als je niet zeker weet wat caching is, bekijk dan dit bericht en je kunt ook meer leren over WP Engine in onze WP Engine review.

WP Rocket in het WP Engine Solution Center

Op hun productpagina’s is WP Engine behoorlijk vaag over wat EverCache eigenlijk doet (afgezien van ‘caching van statische inhoud op uw site’). Dus om een ​​meer gedetailleerde uitleg te krijgen, nam ik contact op met hun ondersteuningsteam, die me vertelde dat het in feite een combinatie was van:

 • Vernis pagina caching.
 • Memcached object caching.

Dit systeem overlapt met veel caching-plug-ins – inclusief de pagina-cachefunctie van WP Rocket – daarom verbood WP Engine caching-plug-ins van hun platform.

Dus, hoe kunnen ze dan samenwerken??

Welnu, om conflicten te voorkomen, zal WP Rocket de functionaliteit voor paginacaching automatisch uitschakelen wanneer u het op een site op WP Engine installeert. Dus WP Rocket doet geen pagina-caching wanneer je het gebruikt met WP Engine, wat betekent dat je een van de grootste verkoopargumenten van WP Rocket mist.

Maar zelfs zonder de cachefunctie biedt WP Rocket nog steeds een aantal andere prestatieverbeteringen waarvan u kunt profiteren, waaronder:

 • Minificatie en aaneenschakeling – verkleint en combineert HTML-, CSS- en JavaScript-bestanden zonder hun functionaliteit te veranderen.
 • Lui laden van afbeeldingen en video’s – wacht met het laden van afbeeldingen of video’s onder de vouw totdat een gebruiker naar beneden begint te scrollen.
 • Stel JavaScript uit – versnelt de laadtijden van uw waargenomen pagina door te wachten met het laden van JavaScript tot nadat de pagina is gerenderd.
 • Heartbeat Control – laat je de WordPress Heartbeat API beperken of uitschakelen om de belasting op je server te verminderen.
 • Diverse aanpassingen – zoals het uitschakelen van emoji’s.

Bovendien reinigt WP Rocket automatisch de WP Engine-cache wanneer u de cache in WP Rocket wist, wat een leuke bonus is als het gaat om gemak.

Dit bericht gaat in feite over het ontdekken van hoeveel die extra prestatieaanpassingen de naald kunnen bewegen op de prestaties van uw site.

Enkele tests uitvoeren: WP Engine en WP Rocket

Om erachter te komen hoeveel verschil WP Rocket maakt op WP Engine, heb ik een testsite opgezet op WP Engine’s Startersplan.

Deze testsite gebruikt het Avada-thema en een volledige Avada-demosite, evenals een aantal plug-ins achter de schermen, zoals Yoast SEO. Kortom, ik probeerde een ‘echte’ WordPress-site te benaderen.

Vervolgens heb ik WebPageTest gebruikt om de site te testen:

 • zonder WP Rocket (d.w.z. alleen gebruikmakend van de ingebouwde prestatieaanpassingen van WP Engine)
 • met WP Rocket volledig geconfigureerd (ik zal mijn configuratiebenadering delen na de testgegevens).

Ik heb WebPageTest gebruikt omdat ik een goede manier wilde om het luie laden van WP Rocket te kwantificeren, wat WebPageTest’s Snelheidsindex heeft goed gefotografeerd. De ‘Snelheidsindex’ is ‘de gemiddelde tijd waarop zichtbare delen van de pagina worden weergegeven’. Kortom, hoe snel de content boven de vouw zichtbaar is voor mensen, wat het effect van lui laden zou moeten opvangen.

Om te proberen zoveel mogelijk variabelen te verwijderen, heb ik drie afzonderlijke WebPageTest-tests uitgevoerd op drie afzonderlijke dagen.

Bovendien heb ik elke afzonderlijke WebPageTest-test ingesteld om uit te voeren vijf afzonderlijke tests zelf en neem de mediaanwaarde. Dus alles bij elkaar waren er 15 afzonderlijke tests voor elke configuratie, die de variabiliteit van één test goed hebben geëlimineerd.

Ter referentie: mijn WP Engine-datacenter bevond zich in South Carolina en ik gebruikte de Dallas, TX-locatie van WebPageTest en emuleerde een 5 Mbps kabelverbinding met behulp van de Chrome-desktopbrowser.

Dit zijn de gegevens:

Dag 1:

Configuratie

Laadtijd

Snelheidsindex

Volledig geladen

Niets

4.296 seconden

4.400 seconden

4.798 seconden

WP Rocket

3.959 seconden

4,312 seconden

4.407 seconden

Dag 2:

Configuratie

Laadtijd

Snelheidsindex

Volledig geladen

Niets

3,932 seconden

4.172 seconden

4.403 seconden

WP Rocket

3.819 seconden

4.062 seconden

4,377 seconden

Dag 3:

Configuratie

Laadtijd

Snelheidsindex

Volledig geladen

Niets

3.376 seconden

3,699 seconden

3.845 seconden

WP Rocket

2,491 seconden

2,919 seconden

5,289 seconden

Terminologie uitgelegd

Hier zijn de definities voor de drie termen uit WebPageTest:

 • Laadtijd – ‘de tijd vanaf het begin van de initiële navigatie tot het begin van de window load-gebeurtenis (onload)’.
 • Snelheidsindex – ‘de gemiddelde tijd waarop zichtbare delen van de pagina worden weergegeven’.
 • Volledig geladen – ‘de tijd vanaf het begin van de eerste navigatie tot er twee seconden geen netwerkactiviteit was na het voltooien van het document. Dit omvat meestal alle activiteiten die door JavaScript worden geactiveerd nadat de hoofdpagina is geladen. ‘

Hoe ik WP Rocket voor deze tests heb geconfigureerd

Ter referentie, ik heb vrijwel alles ingeschakeld in WP Rocket. Ik heb ingeschakeld …

 • verkleining en aaneenschakeling voor HTML, CSS en JavaScript
 • optimaliseer de geleverde CSS en JavaScript om code die de weergave blokkeert te elimineren
 • lui laden voor afbeeldingen en video
 • Heartbeat API-controle (ik heb de API volledig uitgeschakeld)
 • alle verschillende prestatieaanpassingen, zoals het uitschakelen van emoji’s.

Dus, maakt het gebruik van WP Rocket met WP Engine een verschil?

Uit de gegevens blijkt dat er nog steeds een voordeel is aan het gebruik van WP Rocket, zelfs op WP Engine. Met WP Rocket ingeschakeld, laadde de site op alle drie de dagen dat ik tests uitvoerde sneller (en vergeet niet dat elke test zelf vijf afzonderlijke runs was).

Als je bedenkt wat WP Rocket doet, is dat zeker logisch.

Tweaks zoals verkleinen / samenvoegen van bestanden, lui laden, optimaliseren van bezorging enzovoort zijn stuk voor stuk bekwame adviezen om uw WordPress-site te versnellen.

Heeft u WP Rocket nodig om die optimalisaties door te voeren? Niet noodzakelijk. Je zou een gratis stapel plug-ins kunnen bouwen met vergelijkbare functionaliteit. Bijvoorbeeld:

 • Autoptimize voor minificatie en scriptoptimalisatie.
 • Lazy Load voor lui laden (een gratis plug-in van het WP Rocket-team).
 • Heartbeat Control om de Heartbeat API te beperken of uit te schakelen (een andere gratis plug-in van het WP Rocket-team).
 • WP-Optimize om uw database op te schonen
 • Clearfy voor diverse prestatieaanpassingen.

Ik denk echter dat er waarde is in het gemak en de eenvoud om dat allemaal vanuit één plug-in (WP Rocket) te kunnen doen, wat het prijskaartje van $ 49 kan rechtvaardigen.

Daarnaast zijn er nog twee andere voordelen van WP Rocket ten opzichte van de gratis opties:

 • Premium ondersteuning, voor het geval je hulp nodig hebt bij het configureren van al die dingen.
 • WP Rocket kan worden geïntegreerd met de Varnish-cache van WP Engine, waarmee je je cache kunt wissen via WP Rocket (gewoon een leuke kleine handige functie).

Als dat je $ 49 waard is, kun je meer leren over hoe WP Rocket werkt in onze WP Rocket-recensie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map