Hoeveel verschil maakt managed WordPress-hosting op snelheid?

WordPress aanbiedingen


Ondanks het gebruik van zowel een caching-plug-in als een CDN Content Delivery Network, is het sinds het begin van deze blog een beetje traag geweest; het was echter pas onlangs tijdens een bericht waarin ik probeerde de snelheid van WP Engine en Media Temple’s nieuwe beheerde WordPress-hostingservice te vergelijken (waarbij ik ook de laadsnelheid van deze site mat om redenen van vergelijking en nieuwsgierigheid) ), dat ik me realiseerde hoe traag het was – iets waarover ik later schreef in een volgend bericht waarin ik gedetailleerd beschreef hoeveel verschil het gebruik van een CDN maakt, je raadt het al: sitesnelheden. Kortom, het blijkt dat WinningWP op zijn best een gemiddelde tussen ongeveer 3,7 s en in het slechtste geval maar liefst 5,6 s laadde (afhankelijk van waar ter wereld het werd gemeten). Er moest iets gebeuren …

Keuzes keuzes. . .

Gelukkig, zoals ik al zei, had ik al een paar experimenten gedaan om de verschillende laadsnelheden van nieuw opgezette sites te vergelijken (ik noemde ze ‘out of the box’-sites) gehost door twee van de toonaangevende beheerde WordPress-hostingproviders in de buurt ( namelijk WP Engine en Media Temple en mijn-dan-huidige-host DreamHost *) – resultaten die leidden tot het iets minder dan 100% -bepaalde resultaat (achteraf denk ik dat ik meer tests had moeten doen – misschien 25 sets tests in plaats van slechts 10 – om echt te zeggen) dat de service van Media Temple een voorsprong had. Als ik de twee plannen dieper bekijk (aangezien snelheid zeker niet de enige factor is die het overwegen waard is bij het kiezen van een webhost), moet ik zeggen dat ik het bijna onmogelijk vond om tussen de twee te kiezen (meer hierover in een later bericht) en, na ongeveer een maand van beraadslaging (geprobeerd alle voor- en nadelen van elk af te wegen), eindigde het in feite met het hele besluit op een toss te werpen – en ging met Media Temple.

Zo gaat het sneller?

Nou ja, gelukkig: in feite heel veel! Ik ben echter nooit iemand die simpelweg zegt dat iets beter is (in dit geval sneller) dan iets anders zonder enig bewijs, wat in dit geval het beste zou zijn door simpelweg de grafiek uit te breiden die ik in een al -vermeld-meerdere keren vorige post om de laadtijden van WinningWP te tonen met a) geen caching en geen CDN, b) caching maar geen CDN en c) met zowel caching als een CDN. Opmerking: nieuwe testresultaten worden rechts van de volgende bijgewerkte grafiek weergegeven.

De nieuwe set gegevens vergeleken met de oude:

WinningWP op Media Temple - Grafische resultaten

Nieuwe gedetailleerde testresultaten:

WinningWP op Media Temple - Gedetailleerde testresultaten

Overzicht

WinningWP draait op het nieuwe beheerde WordPress-hostingplan van Media Temple scheert tussen ongeveer 1 en 1,5 seconden van de laadtijd (in vergelijking met draaien op een DreamHost VPS Virtual Private Server met zowel W3 Total Cache als MaxCDN) gemeten vanaf bijna alle testlocaties van GTMetrix ( Vancouver, Dallas, Hong Kong, Londen, Mumbai, Sydney en Sao Paulo).

Wat vooral interessant is, voor mij tenminste, is dat de nieuwe set van gemiddelde gegevens (gemeten met dezelfde methodologie die eerder werd uiteengezet ZONDER CDN ** is – wat natuurlijk de vraag oproept: hoeveel sneller zou WinningWP laden met zijn nieuwe Media Temple-hosting EN een CDN? – iets waar ik de komende weken onderzoek naar zal doen (en waarschijnlijk over zal schrijven – het uitbreiden van de grafiek ?!) … blijf op de hoogte!

* Ik heb enorm veel sites gehost met DreamHost en heb nooit grote problemen of problemen gehad, sterker nog, hun ondersteuning is verreweg de beste die ik ooit heb gebruikt! Bovendien zal DreamHost waarschijnlijk altijd mijn favoriete plek zijn om nieuwe ideeën te testen – deels omdat ik hun opstelling zo vertrouwd vind dat het moeilijk is om aan te passen aan die van iemand anders, maar vooral omdat ik persoonlijk denk dat hun gedeelde hostingplannen misschien wel de beste waarde zijn van hun soort rond!

** Hoewel niet zonder caching, want hoewel het het gebruik van onafhankelijke caching-plug-ins (zoals W3 Total Cache) niet toestaat, bevat het nieuwe beheerde WordPress-plan van Media Temple zijn eigen gepatenteerde cachefunctie.

Update: als u nog steeds shared hosting gebruikt en zelfs na het lezen van al het bovenstaande nog niet overtuigd bent van het belang van managed hosting, bekijk dan dit nieuwe artikel van ons over Shared vs Managed WordPress Hosting.

Iemand anders schakelde over naar het nieuwe WordPress-hostingplan van Media Temple (of naar WP Engine trouwens) en merkte een aanzienlijk verschil in snelheid / prestaties op?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map