Bergerak dari Media Temple ke Flywheel – Plus Perbandingan Kelajuan Pantas!

Tawaran WordPress


Hosting WordPress yang dikendalikan nampaknya menjadi arena yang semakin kompetitif hari ini – yang, dari sudut pandang pelanggan, adalah perkara yang baik. Terdapat WPEngine yang sangat popular dan sangat hebat (penyedia hosting khusus WordPress yang sangat mapan yang menawarkan pelbagai pakej hosting untuk pelbagai spektrum pelanggan yang berbeza), Pagely (syarikat yang mensasarkan pelanggan yang lebih besar, saiz syarikat), Kinsta (sangat banyak anak-anak baru di blok – dan sekali lagi, nampaknya mensasarkan terutamanya pelanggan peringkat perusahaan), SiteGround (penyedia hosting yang sangat baik dengan menu pelbagai rancangan WordPress yang diuruskan dengan sangat berpatutan untuk laman web yang lebih kecil) dan satu lagi I ‘ saya sudah lama melihat: Flywheel.

Seperti yang disebutkan dalam catatan yang diterbitkan sebelumnya, Flywheel memisahkan diri dari orang ramai dengan mensasarkan perkhidmatannya kepada pereka, agensi dan kreatif – menawarkan sejumlah perkhidmatan baru yang menarik yang tidak (menurut pengetahuan saya) dapat dijumpai di tempat lain. Kami bercakap mengenai perkhidmatan seperti laman demo percuma, pemindahan penagihan pelanggan dan sistem sftp yang dibayangkan semula yang dibuat khusus untuk mempermudah aliran kerja pereka web dan pembangun. Selain itu, Flywheel juga menyediakan papan pemuka hosting yang sangat mudah digunakan – dan sangat menakjubkan – inilah tangkapan skrin, migrasi laman percuma dan pelbagai faedah utama lain yang semestinya ditawarkan oleh setiap perkhidmatan hosting WordPress yang diuruskan (pada pendapat kami) – termasuk integrasi CDN terbina dalam!

Dari Kuil Media ke Flywheel

Untuk tahun pertama keberadaannya, WinningWP dihoskan oleh DreamHost. Kami kemudian beralih ke hosting WordPress premium Media Temple yang baru pada bulan Mei 2014 untuk memanfaatkan banyak faedah menggunakan pelayan yang dioptimumkan dengan WordPress dan penyediaan hosting yang dikendalikan sepenuhnya. Walau bagaimanapun, kami baru-baru ini mula bergelut dengan masa tindak balas pelayan yang buruk – dilaporkan disebabkan oleh sebilangan besar ketidakstabilan prestasi di seluruh sistem – dan ketidakupayaan untuk memasukkan alamat IP tertentu yang kami perlukan agar kedua-duanya mengintegrasikan laman web dengan betul dengan MaxCDN dan pantau waktu operasi dengan Pingdom.

Menggabungkan masalah-masalah khusus ini dengan godaan untuk memeriksa hos baru yang sangat menjanjikan dengan siapa kita belum mempunyai pengalaman yang sangat bermakna (dan lebih daripada sedikit yang didorong oleh minat yang kuat untuk mencuba semua perkara baru dan yang berkaitan dengan WordPress) dan kami fikir sekarang adalah masa yang paling baik untuk mencuba Flywheel.

Membandingkan Kelajuan

Sudah tentu, ada lebih banyak lagi untuk memilih syarikat hosting daripada sekadar kelajuan pelayannya dan jika anda ingin memutuskan antara dua perkhidmatan yang disebutkan di atas, saya tidak dapat mendorong anda untuk membaca apa yang benar-benar baik masing-masing ada yang ditawarkan. Terdapat sebilangan besar perbezaan antara keduanya yang dapat dengan mudah mengubah keputusan anda dengan satu cara atau yang lain – namun, kelajuan adalah sesuatu yang tidak hanya sangat penting tetapi juga relatif mudah untuk mengukur dan membandingkan.

Untuk merasakan perkhidmatan yang lebih pantas, mari kita lihat kelajuan WinningWP di Media Temple dan kemudian bandingkan dengan kelajuan laman web yang sama (tanpa perubahan antara kedua-dua kejadian) yang dihoskan di Flywheel *.

Untuk ujian berikut, saya menggunakan GTMetrix untuk mengukur kelajuan muatan halaman utama kami (iaitu https://winningwp.com) dari pelbagai lokasi di seluruh dunia (iaitu: Vancouver, Dallas, Hong Kong, London, Mumbai, Sydney dan São Paulo – meninggalkan semua tetapan lain dalam GTMetrix sepenuhnya sebagai standard). Saya menyelesaikan setiap ujian ini untuk kedua-dua halaman sepuluh kali (keputusan terperinci di bawah) sebelum mengambil keputusan purata – akhir. Lebih-lebih lagi, saya juga berusaha lebih jauh dengan meninggalkan pertama integrasi CDN Flywheel untuk setiap ujian (dengan itu membandingkan seperti, kerana Media Temple tidak menawarkan integrasi CDN dengan mana-mana rancangannya) sebelum mengaktifkan CDN tersebut untuk melihat berapa banyak perbezaan yang berlaku untuk memuatkan kelajuan. (Catatan: Sebagai rujukan, pelayan Media Temple terletak di Phoenix, Arizona, dan pelayan Flywheel terletak di New York).

Keputusan ujian

Cukup jelas dari ujian saya (lihat grafik di bawah), Flywheel keluar di atas. Walaupun tanpa CDN diaktifkan, WinningWP di Flywheel masih melakukan laman web yang sama yang dihoskan oleh Media Temple ketika menguji dari setiap lokasi pengujian GTMetrix.

Hasil Grafik:

Grafik Media Temple vs Flywheel Speed ​​Tests

Yang paling menarik dari semua, sebenarnya adalah betapa sedikit perbezaan yang dibuat oleh CDN – walaupun mempercepat setengah detik atau lebih dari dua atau tiga lokasi (terutamanya dari Hong Kong, London dan Sydney), dari dua lokasi ujian (Mumbai dan Sao Paulo) CDN nampaknya memperlambat beberapa saat! Sesiapa sahaja yang dapat menjelaskannya?!

Data Ujian Penuh:

WinningWP di Media Temple – Keputusan Ujian

WinningWP pada Data Uji Kelajuan Temple Temple

Ringkasan:
 • Masa muatan purata dari Vancouver: 2.4s
 • Masa muatan purata dari Dallas: 2.2s
 • Masa muatan purata dari Hong Kong: 3.8 saat
 • Masa muatan purata dari London: 3.5s
 • Masa muat purata dari Mumbai: 4.9s
 • Masa muat purata dari Sydney: 3.5s
 • Masa muat purata dari São Paulo: 3.7s

WinningWP pada Flywheel (tanpa CDN) – Keputusan Ujian

WinningWP pada Flywheel - tanpa CDN - Data Ujian Kelajuan

Ringkasan:
 • Masa muatan purata dari Vancouver: 1.8s
 • Masa muatan purata dari Dallas: 1.3s
 • Masa muatan purata dari Hong Kong: 3.3s
 • Masa muatan purata dari London: 1.8s
 • Masa muat purata dari Mumbai: 4.7s
 • Masa muat purata dari Sydney: 3.1s
 • Masa muat purata dari São Paulo: 2.6s

WinningWP pada Flywheel (dengan CDN diaktifkan) – Hasil Ujian

WinningWP pada Flywheel - dengan CDN - Data Ujian Kelajuan

Ringkasan:
 • Masa muatan purata dari Vancouver: 1.7s
 • Masa muatan purata dari Dallas: 1.4s
 • Masa muatan purata dari Hong Kong: 2.6s
 • Masa muatan purata dari London: 1.4s
 • Masa muat purata dari Mumbai: 4.7s
 • Masa muat purata dari Sydney: 2.7s
 • Masa muat purata dari São Paulo: 2.7s

Ujian Kesan Beban

Selain menggunakan GTMetrix untuk mengukur kelajuan WinningWP pada kedua-dua hos, saya juga mengambil kesempatan untuk melakukan sedikit ujian impak beban untuk memastikan laman web ini dapat mengatasi jenis puncak lalu lintas yang anda harapkan dapat ditangani. Saya dengan senang hati melaporkan bahawa hosting Flywheel sekali lagi berjaya dilakukan. Sekiranya anda tidak biasa dengan pengujian yang mempengaruhi beban, premisnya adalah untuk mensimulasikan pengaruh lonjakan pengunjung ke laman web dalam jangka waktu yang singkat, meningkatkan beban pada pelayan untuk melihat bagaimana ia mengatasi. Berikut adalah hasil ujian di mana saya menghantar 250 pengguna maya ke laman web di hosting Flywheel dalam jangka masa 10 minit – seperti yang ditunjukkan, pelayan Flywheel mengekalkan masa tindak balas pelayan 150-200ms yang sangat cepat * sepanjang!

Sokongan

Setakat ini begitu baik di kawasan ini. Sebagai tindak balas kepada beberapa pertanyaan cepat yang kami miliki tentang mengubah tetapan DNS, sokongan sangat baik dan semuanya benar-benar menjadi angin yang tidak dijangka. Komunikasi mengenai penghijrahan adalah yang paling terkenal, dashboard adalah kegembiraan untuk dilayari (jauh dari cPanel dan sebilangan penyelesaian lain yang dibuat khas) dan terdapat sejumlah besar dokumentasi yang jelas dan mudah difahami – sekali gus mengurangkan keperluan untuk menghubungi sokongan dari awal.

Mengakhiri

Tanpa keraguan, Flywheel adalah syarikat hosting yang akan datang untuk ditonton – dan jika anda adalah agensi reka bentuk yang mengkhususkan diri dalam WordPress, saya menganjurkan anda untuk melihat perkhidmatan mereka secepat mungkin. Saya sekarang boleh menjamin perkhidmatan penghijrahan percuma mereka (mereka benar-benar tidak menyakitkan dan hebat secara keseluruhan) dan menurut ujian saya setakat ini, masa kerja mereka setakat ini tidak kurang dari 100%.

Sebenarnya, satu-satunya tempat yang boleh saya cuba untuk menyalahkan mereka adalah dengan harga sokongan SSL mereka, yang pada rancangan Tiny ($ 15 / bulan) dan Peribadi mereka ($ 30 / bulan), berharga $ 10 / bulan tambahan untuk setiap laman web – nampaknya agak tinggi (walaupun memang tidak banyak).

Pada masa ini dihoskan oleh Flywheel, WinningWP kini jauh lebih cepat daripada sebelumnya (bukan hanya di hemisfera barat, tetapi juga di seluruh dunia) dan sejauh ini saya sangat menikmati pengalaman melihat yang baru dan baru (bagi saya) ) perkhidmatan hosting!

Flywheel berfungsi dengan baik!

Sekiranya anda berminat untuk melihat apa yang ditawarkan oleh Flywheel untuk diri sendiri, kunjungi laman web rasmi mereka untuk maklumat lebih lanjut.

* Kami menggunakan rancangan Profesional mereka.

** Bezakan ini dengan ujian yang sama di Media Temple (yang keluar sekitar 2000-5000ms.

Sebarang pengalaman dengan hosting WordPress yang dikendalikan oleh Media Temple atau Flywheel?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me