Berapa banyak perbezaan yang dibuat oleh hosting WordPress terurus dengan pantas?

Tawaran WordPress


Walaupun menggunakan kedua-dua plugin caching dan Rangkaian Penghantaran Kandungan CDN, sejak blog ini dimulakan agak lambat; Tidak sampai akhir-akhir ini, semasa posting di mana saya cuba membandingkan kelajuan perkhidmatan hosting WordPress WP Engine dan Media Temple yang baru (di mana saya juga mengukur kelajuan memuatkan laman web ini kerana alasan perbandingan dan rasa ingin tahu , bahawa saya menyedari betapa lambatnya – sesuatu yang kemudian saya tuliskan dalam catatan selanjutnya yang memperincikan berapa perbezaan penggunaan CDN, anda dapat meneka: kelajuan laman web. Ringkasnya, ternyata WinningWP memuat paling tinggi rata-rata antara kira-kira 3.7s dan paling teruk 5.6s (bergantung dari mana di dunia diukur). Sesuatu mesti dilakukan …

Pilihan pilihan. . .

Nasib baik, seperti yang telah disebutkan, saya sudah melakukan beberapa eksperimen membandingkan kelajuan muatan yang berbeza dari laman web yang baru disiapkan (saya memanggilnya laman web ‘di luar kotak’) yang dihoskan oleh dua penyedia hosting WordPress yang diuruskan di sekitar ( iaitu WP Engine and Media Temple dan DreamHost * yang saya hos sekarang * – hasil yang membawa kepada keputusan tertentu yang sedikit kurang dari 100% (dalam retrospeksi saya rasa semestinya saya telah melakukan lebih banyak ujian – mungkin 25 set ujian bukannya hanya 10 – untuk benar-benar mengatakan dengan pasti) bahawa perkhidmatan Media Temple mempunyai kelebihan. Melihat kedua-dua rancangan tersebut dengan lebih mendalam (kerana kepantasan tentu bukan satu-satunya faktor yang perlu dipertimbangkan ketika memilih hos web), saya harus mengatakan bahawa saya hampir mustahil untuk memilih antara keduanya (lebih lanjut mengenai ini dalam catatan kemudian) dan, setelah kira-kira sebulan musyawarah (berusaha untuk mempertimbangkan semua kebaikan dan keburukan masing-masing), akhirnya pada dasarnya meletakkan keseluruhan keputusan pada pelemparan koin – dan pergi dengan Media Temple.

Begitu juga lebih pantas?

Nah, dengan senang hati, ya: sebenarnya banyak! Walau bagaimanapun, saya tidak pernah hanya mengatakan sesuatu lebih baik (dalam kes ini lebih cepat) daripada yang lain tanpa bukti, yang dalam kes ini, saya rasa, paling baik dilakukan dengan hanya memperluas grafik yang saya kumpulkan di -menyebutkan-beberapa kali catatan sebelumnya untuk menunjukkan masa muat WinningWP dengan a) tanpa caching dan tidak ada CDN, b) caching tetapi tidak ada CDN dan c) menggunakan kedua-dua caching dan CDN. Catatan: keputusan ujian baru ditunjukkan di sebelah kanan grafik yang diperbaharui berikut.

Kumpulan data baru berbanding yang lama:

WinningWP di Media Temple - Hasil Grafik

Keputusan ujian terperinci baru:

WinningWP di Media Temple - Keputusan Ujian Terperinci

Ringkasan

WinningWP yang berjalan di rancangan hosting WordPress Media Temple yang baru diuruskan kurang dari 1 hingga 1.5 saat dari masa muatnya (berbanding berjalan di DreamHost VPS Virtual Private Server dengan W3 Total Cache dan MaxCDN) apabila diukur dari hampir semua lokasi ujian GTMetrix ( Vancouver, Dallas, Hong Kong, London, Mumbai, Sydney dan Sao Paulo).

Yang paling menarik bagi saya, sekurang-kurangnya, ialah set data rata-rata baru (diukur menggunakan metodologi yang sama yang digariskan sebelumnya adalah TANPA CDN ** – yang jelas menimbulkan persoalan: berapa cepat WinningWP dimuat dengan hosting Temple Media barunya DAN CDN? – sesuatu yang akan saya kaji (dan mungkin menulis tentang – memperluas grafik lagi?!) Dalam beberapa minggu akan datang … nantikan!

* Saya telah menginvestasikan banyak sekali laman web dengan DreamHost dan tidak pernah mempunyai masalah atau masalah besar, malah sokongan mereka selalu menjadi yang terbaik yang pernah saya gunakan! Lebih-lebih lagi, DreamHost mungkin akan selalu menjadi tempat kegemaran saya untuk menguji idea-idea baru – sebahagiannya kerana saya merasakan penyediaannya sangat biasa sehingga sukar untuk menyesuaikan diri dengan orang lain, tetapi terutamanya kerana saya secara peribadi berpendapat rancangan hosting bersama mereka mungkin mempunyai nilai terbaik jenis mereka di sekitar!

** Walaupun tidak tanpa cache, kerana, walaupun tidak membenarkan penggunaan plugin caching bebas (seperti W3 Total Cache), rancangan WordPress yang dikendalikan oleh Media Temple baru merangkumi fungsi cache miliknya sendiri.

Kemas kini: Sekiranya anda masih menggunakan hosting bersama dan walaupun setelah membaca semua perkara di atas, belum yakin akan pentingnya hosting terurus, lihat artikel baru kami ini mengenai Hosting Berbanding vs WordPress Terurus.

Orang lain beralih ke rancangan hosting WordPress Media Temple yang baru (atau ke WP Engine dalam hal ini) dan menyedari perbezaan kelajuan / prestasi yang ketara?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me