WP motor s WP raketnim predmemorijom – čini li to zapravo razliku? Da li je vrijedno toga?

Ponude za WordPress


Ako ste ikada pokušali instalirati predmemoriju za predmemoriranje tijekom korištenja WP Engine, znat ćete da WP Engine zabranjuje sve dodatke za predmemoriranje jer ometaju njihov sustav EverCache na razini poslužitelja..

Pa, svi dodaci za predmemoriranje osim jednog: WP Raketa. Zapravo, WP Raketa je dio „Preferred Plugin Program-a“ WP Engine-a, a vi ste potpuno besplatni za korištenje WP Rocket-a sa WP Engine-om.

To nas je upitalo: Znači li korištenje WP Rakete s WP Engine-om zapravo? To jest, ako već plaćate WP Engine i sve optimizacije performansi koje implementiraju na razini poslužitelja, je li još uvijek vrijedno koristiti WP Rocket za dodatno ubrzavanje web lokacije?

Da bih to otkrio, postavio sam testno mjesto na WP Engine-u i vodio ga kroz nekoliko testova uspoređujući kako funkcionira s WP Rocketom i bez, i podijelit ću te podatke s vama.

No, prije nego što dođem do toga, razgovarajmo o tome što se zapravo događa kada uparite ovo dvoje …

Što se događa kada sa WP motorom upotrebljavate WP raketu?

Kao što sam gore spomenuo, WP Engine podrazumijevano uključuje keširanje na razini poslužitelja putem svog EverCache sustava. Ako niste sigurni što je predmemoriranje, pogledajte ovaj post, a više o WP Engineu možete saznati i u našem pregledu WP Engine..

WP Raketa u centru za rješenje WP motora

Na svojim stranicama proizvoda WP Engine prilično je nejasan o tome što EverCache zapravo radi (osim „predmemoriranja statičkog sadržaja na vašoj web lokaciji“). Pa, za detaljnije objašnjenje obratio sam se njihovom timu za podršku, koji mi je rekao da je to u osnovi kombinacija:

 • Lakiranje predmemoriranja stranice.
 • Memorirani predmemoriranje objekata.

Ovaj se sustav preklapa s puno dodataka za predmemoriranje – uključujući funkcionalnost predmemoriranja stranice WP Rocket – zbog čega WP Engine zabranjuje keširanje dodataka sa svoje platforme.

Pa, kako onda mogu raditi zajedno?

Pa, kako bi se izbjegli sukobi, WP Rocket će automatski onemogućiti funkcionalnost predmemoriranja stranica kada je instalirate na web mjesto na WP Engine. Dakle, WP Rocket ne radi keširanje stranica kada ga koristite s WP Engineom, što znači da ste propustili jedno od najvećih prodajnih mjesta WP Rocket-a.

Međutim, čak i bez funkcionalnosti predmemoriranja, WP Rocket i dalje nudi niz drugih poboljšanja performansi od kojih možete imati koristi, uključujući:

 • Minifikacija i spajanje – smanjuje se i kombinira HTML, CSS i JavaScript datoteke bez promjene njihove funkcionalnosti.
 • Lijeno učitavanje slika i videozapisa – čeka da se učitaju slike ispod ili ispod savijanja dok se korisnik ne počne pomicati po stranici.
 • Odgodite JavaScript – ubrzava percipirano vrijeme učitavanja stranice čekajući na učitavanje JavaScripta dok ne postane stranica učinjena.
 • Kontrola otkucaja srca – omogućuje vam ograničavanje ili onemogućivanje WordPress Heartbeat API-ja za smanjenje opterećenja na vašem poslužitelju.
 • Razno podešavanje – kao što je onesposobljavanje emojija.

Uz to, WP Raketa automatski čisti predmemoriju WP Engine kad god očistite predmemoriju u WP Rocketti, što je lijep bonus kada je u pitanju praktičnost.

Ovaj je post u osnovi otkrivanje koliko ta dodatna podešavanja performansi mogu pomicati iglu u izvedbi vaše web lokacije.

Pokretanje nekih testova: WP motor i WP raketa

Da bih otkrio koliko razlike WP Raketa čini na WP Engineu, postavio sam testno mjesto na WP Engine-u Starter plan.

Ovo testno mjesto koristi temu Avada i punu Avada demo stranicu, kao i neke dodatke koji se nalaze u pozadini, kao što je Yoast SEO. U osnovi, pokušavao sam približiti ‘stvarnu’ WordPress web lokaciju.

Zatim sam koristio WebPageTest za testiranje stranice:

 • bez WP rakete (tj. samo pomoću ugrađenih podešavanja performansi WP Engine-a)
 • s potpuno konfiguriranom WP raketom (podijelit ću svoj pristup konfiguraciji nakon testnih podataka).

Koristio sam WebPageTest jer sam želio dobar način da kvantificiram lijeno učitavanje WP Rocket-a, što WebPageTest Indeks brzine odradio dobar posao hvatanja. “Indeks brzine” je “prosječno vrijeme prikazivanja vidljivih dijelova stranice”. U stvari, koliko brzo je vidljiv gornji sadržaj ljudima koji bi trebao zabilježiti učinak lijenog opterećenja.

Kako bih pokušao ukloniti što više varijabli, proveo sam tri odvojena WebPageTest testa u tri odvojena dana.

Nadalje, postavio sam svaki pokrenuti WebPageTest test pet zasebnih testova sebe i uzmi srednju vrijednost. Dakle, sve u svemu, postojalo je 15 zasebnih testova za svaku konfiguraciju, koji su dobro riješili uklanjanje bilo koje varijabilnosti jednog testa.

Za referencu, moj podatkovni centar WP Engine bio je u Južnoj Karolini, a ja sam koristio WebPageTest’s Dallas, TX lokaciju i emulirao 5 Mbps Cable vezu pomoću preglednika Chrome desktop.

Evo podataka:

1. dan:

Konfiguracija

Vrijeme učitavanja

Indeks brzine

Skroz napunjen

Ništa

4.296 sekundi

4.400 sekundi

4.798 sekundi

WP Raketa

3.959 sekundi

4.312 sekundi

4.407 sekundi

2. dan:

Konfiguracija

Vrijeme učitavanja

Indeks brzine

Skroz napunjen

Ništa

3.932 sekundi

4.172 sekundi

4.403 sekundi

WP Raketa

3.819 sekundi

4.062 sekundi

4.377 sekundi

3. dan:

Konfiguracija

Vrijeme učitavanja

Indeks brzine

Skroz napunjen

Ništa

3.376 sekundi

3.699 sekundi

3.845 sekundi

WP Raketa

2.491 sekundi

2.919 sekundi

5.289 sekundi

Objašnjena terminologija

Evo definicija za tri izraza iz WebPageTesta:

 • Vrijeme učitavanja – ‘vrijeme od početka početne navigacije do početka događaja prozora (učitavanje) prozora’.
 • Indeks brzine – “prosječno vrijeme prikazivanja vidljivih dijelova stranice”.
 • Skroz napunjen – ‘vrijeme od početka početne navigacije do dvije sekunde nepostojanja mrežne aktivnosti nakon dovršetka dokumenta. To obično uključuje sve aktivnosti koje pokrene JavaScript nakon učitavanja glavne stranice. “

Kako sam konfigurirao WP raketu za ove testove

Za referencu, poprilično sam uključio sve u WP Rocket-u. Omogućio sam…

 • minimalizacija i pridruživanje za HTML, CSS i JavaScript
 • optimizirati isporučeni CSS i JavaScript da biste uklonili kôd za blokiranje prikazivanja
 • lijeno učitavanje slika i videozapisa
 • Kontrola API-ja srca (potpuno sam onemogućio API)
 • sve promjene performansi, poput onemogućavanja emojisa.

Znači li upotreba WP rakete sa WP motorom razlikuje razliku?

Iz podataka se čini da još uvijek postoji korist od korištenja WP Rakete čak i na WP Engineu. S omogućenom WP Rocketom, web mjesto se učitavalo brže sva tri dana kada sam vodio testove (i zapamtite, svaki test je bio pet zasebnih izvođenja).

Kada razmislite što radi WP Rocket, to sigurno ima smisla.

Podešavanja poput minimiziranja / pridruživanja datoteka, lijenog učitavanja, optimiziranja isporuke i tako dalje su svi dobri savjeti za ubrzavanje vaše WordPress stranice.

Treba li vam WP Raketa da biste izvršili te optimizacije? Nije nužno. Možete izgraditi besplatan snop dodataka sa sličnom funkcionalnošću. Na primjer:

 • Automatski optimizirajte za minifikaciju i optimizaciju skripti.
 • Lazy Load za lijeno učitavanje (besplatan dodatak WP Rocket tima).
 • Heartbeat Control za ograničavanje ili onemogućavanje Heartbeat API-ja (još jedan besplatan dodatak WP Rocket tima).
 • WP-Optimizirajte da biste očistili svoju bazu podataka
 • Očistite za promjene performansi.

Međutim, mislim da postoji vrijednost u praktičnosti i jednostavnosti toga što možete sve to učiniti iz jednog dodatka (WP Rocket), što može opravdati cijenu od 49 USD.

Uz to, još dvije prednosti WP Rocket-a u odnosu na besplatne opcije su:

 • Premium podrška, u slučaju da vam treba pomoć u konfiguriranju svih tih stvari.
 • WP Raketa se integrira sa predmemorijom lana WP Engine koja vam omogućuje čišćenje vašeg predmemorije putem WP Rocket-a (samo lijepa mala pogodnost).

Ako vam to vrijedi 49 USD, možete saznati više o tome kako funkcioniše WP Rocket u našem pregledu WP Rocket.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me