SiteGround s WP raketom – čini li razliku? Da li je vrijedno toga?

Ponude za WordPress


Ako je web mjesto vašeg WordPressa domaćin na SiteGroundu, dobivate više načina za optimizaciju njegovih performansi. Ugrađujete predmemoriranje putem SuperCachera SiteGround, a oni nude i dodatni dodatak SG Optimizer za podešavanje ostalih performansi.

Dakle, ako već upotrebljavate te alate, trebate li učiniti išta drugo za optimizaciju web lokacije? Konkretnije, ima li smisla koristiti sveobuhvatni dodatak za WordPress performanse kao što je WP Rocket?

U ovom postu pokušati ću odgovoriti na to pitanje stvarnim podacima. Prvo ću objasniti što se točno događa s optimizacijom SiteGround-a, kao i kako se uklapa WP Rocket. Zatim ću pokrenuti gomilu testova performansi kako bih pokušao ustanoviti da li WP Rocket ima značaja.

Koja je razlika između WP Rocket-a i SiteGround-ovog SuperCachera?

Na svoje GrowBig i GoGeek planove, SiteGround uključuju svoje SuperCacher rješenje za predmemoriranje, kao i besplatni dodatak SG Optimizer koji je naveden na WordPress.org.

Prije nego što prijeđem na testiranje, usporedimo što rade SuperCacher funkcionalnost i SG Optimizer s onim što radi WP Rocket.

Objašnjeni SiteGround SuperCacher i SG Optimizer

SuperCacher SiteGround dodaje tri razine predmemoriranja:

Funkcija SiteGround SuperCacher

 • Statični predmemorija – pohranjuje statičke datoteke, uključujući slike, CSS, JS i tako dalje, u RAM-u vašeg poslužitelja, što znači da su poslužene iz RAM-a umjesto s vašeg tvrdog diska.
 • Dinamični predmemorija – ovo nudi keširanje na cijeloj stranici koje pokreće Nginx i ekvivalent je onome što rade većine WordPress dodataka za predmemoriranje stranica (uključujući WP Rocket, iako se točan mehanizam razlikuje). Uzima krajnji proizvod WordPress-ovog PHP-a i pohranjuje ga kao statički HTML.
 • Memcached – ovo je predmemoriranje objekata. Omogućuje vam spremanje upita baze podataka u predmemoriju, tako da možete isporučiti podatke od tamo, umjesto da svaki put pretražujete bazu podataka.

Pored SuperCachera, SiteGround ima i vlastiti besplatni dodatak SG Optimizer, koji se standardno instalira uz sve nove WordPress instalacije u SiteGround. Ovaj se dodatak integrira s SuperCacher funkcionalnošću kako bi vam omogućio upravljanje postavkama predmemorije na nadzornoj ploči WordPress-a, a dodaje i hrpu ostalih poboljšanja performansi, poput:

 • GZIP kompresije
 • Keširanje preglednika
 • Minifikacija i spajanje
 • Optimizacija slike
 • Lijeno učitavanje

Možete saznati više o SiteGround u našem cjelovitom pregledu SiteGround.

Objašnjena WP raketa

WP Raketa

WP Rocket je popularan WordPress dodatak za predmemoriranje i performanse.

To dodaje predmemoriranje stranica, kao i ogroman broj drugih podešavanja performansi. Neki od ovih podešavanja nude se i u dodatku SG Optimizer, ali dobivate i jedinstvene značajke.

Nudi:

 • GZIP kompresije
 • keširanje preglednika
 • minimiziranje i spajanje
 • lijeno učitavanje
 • CDN integracija
 • Kontrola API-ja za otkucaje srca
 • optimizacija baze podataka
 • optimizacija za skripte Google Analytics i Facebook Pixel
 • hrpa manjih podešavanja, poput onemogućavanja emojisa.

Također vam daje veću kontrolu nad načinom funkcioniranja vaše predmemorije, sa značajkama kao što su:

 • unaprijed učitavanje predmemorije, što vam omogućuje automatsko učitavanje sadržaja u predmemoriju, tako da svaki posjetitelj dobije posluženi sadržaj iz predmemorije
 • zasebne predmemorije za mobilne korisnike i / ili prijavljene korisnike

Možete saznati više u našem cjelovitom pregledu WP Rocket.

Možete li ih koristiti istovremeno? Kako radi?

Da! To je lijepa stvar i vrsta popisa ovog posta. Njih dvije su u potpunosti kompatibilne, tako da možete koristiti sve tri razine predmemoriranja SiteGround-a i dodatak SG Optimizer, a istovremeno koristite sve funkcije WP Rocket-a.

Za razliku od našeg WP motora s WP Rocket postom, WP Rocket ne onemogućuje predmemoriranje stranice kada ga koristite sa SuperCacherom SiteGround-a.

Umjesto toga, vaša stranica će imati oba keširanje na cijeloj stranici putem Nginxa na razini poslužitelja (SiteGround), kao i predmemoriranje stranica na razini datoteke / aplikacije (WP Rocket).

Kada netko posjeti vašu web lokaciju, vaš poslužitelj će prvo pokušati poslužiti stranicu iz Nginx cache-a. Međutim, ako stranica još nije u predmemoriji Nginx-a, WP Raketa umjesto toga može poslužiti iz predmemorije stranice WP Rocket-a (što je potpuno moguće zbog načina na koji WP Rocket uključuje pred-učitavanje predmemorije). Dakle, umjesto nedostatka predmemorije Nginx, što rezultira time da posjetitelj vidi nečuvanu stranicu, i dalje im se servira predmemorirana stranica s optimiziranom izvedbom iz WP Rocket-a.

Uz to, pročišćavanje WP Rocket integrira se u predmemoriju SiteGrounda. To jest, ako pročistite predmemoriju kroz WP Rocket, WP Rocket će se očistiti oba Nginx predmemorija SiteGround i predmemorija WP Rocket.

Iako nema problema s kompatibilnošću same funkcionalnosti predmemoriranja, postoji nešto preklapanje s nekim drugim značajkama performansi u dodatku SG Optimizer..

Ako odlučite koristiti i WP Rocket i SG Optimizer, morat ćete onemogućiti GZIP kompresiju i predmemoriranje preglednika u dodatku SG Optimizer jer WP Rocket prema zadanim postavkama primjenjuje te optimizacije..

Zapravo će SiteGround automatski onemogućiti svaku funkciju preklapanja za vas, kao što sam otkrio kad sam na svoje web mjesto SiteGround učitao WP Rocket:

SiteGround s WP raketom

I dalje ćete moći upotrebljavati tonu drugih značajki WP Rocket, uključujući:

 • zasebna predmemorija za mobilne uređaje ili prijavljene korisnike
 • optimizirati isporuku CSS-a
 • lijeno učitavanje
 • zamijenite YouTube iframe slikom
 • optimizacija baze podataka
 • Kontrola otkucaja srca
 • itd.

Što testiram

Da bih utvrdio koliko vrijednosti WP Rocket dodaje ugrađenim rješenjima za predmemoriranje i optimizaciju SiteGround, testirat ću dva scenarija:

 1. SiteGround s samo SuperCacher (sve tri razine) i dodatkom SG Optimizer. Aktivirat ću sve ostale značajke za optimizaciju, uključujući minifikaciju, GZIP kompresiju i lijeno učitavanje.
 2. SiteGround s SuperCacherom, SG Optimizer-om, i WP Rocket (onemogućit ću sve značajke koje se preklapaju da bih izbjegao probleme s kompatibilnošću).

Moja probna stranica koristi potpuni demo s Avada teme, koji bi trebao dobro obaviti simulaciju stvarne WordPress stranice. Ovdje možete vidjeti cijelu snimku zaslona.

U osnovi, pokušavam odgovoriti na pitanje: Postoji li vrijednost performansi korištenja WP Rocketta uz optimizacije koje već dobivate sa SiteGround?

Za prikupljanje podataka o testiranju koristit ću WebPageTest sa sljedećom konfiguracijom:

 • Položaj testa: Chicago.
 • Veza leptira: Fios 20/5 Mbps (što je prosječna brzina interneta u SAD-u).

Za svaki scenarij pokrenut ću se deset zasebnih testova na tri različita dana – 30 testova ukupno za svaki scenarij. Zatim ću na kraju sve podatke sastaviti zajedno i pokušati izvući neke zaključke.

Rezultati prvog dana:

Samo SuperCacher i SG Optimizer:

Srednje vrijeme učitavanja: 3,46 sekundi.

Test 1Test 2Test 3Test 4Test 5
3.404 s4.118 s3.969 s4.394 s3.048 s
Test 6Test 7Test 8Test 9Test 10
3.391 s3.464 s2.821 s3.204 s3.669 s
 • Testovi jedan do pet
 • Testovi šest do deset

Nakon aktiviranja WP rakete:

Srednje vrijeme učitavanja: 4,15 sekundi.

Test 1Test 2Test 3Test 4Test 5
5.510 s2.954 s4.422 s4.674 s3.058 s
Test 6Test 7Test 8Test 9Test 10
2.755 s3.312 s4.139 s4.993 s5.657 s
 • Testovi jedan do pet
 • Testovi šest do deset

Rezultati drugog dana:

Samo SuperCacher i SG Optimizer:

Srednje vrijeme učitavanja: 3,95 sekundi.

Test 1Test 2Test 3Test 4Test 5
3.809 s5,081 s4.291 s3.714 s3.415 s
Test 6Test 7Test 8Test 9Test 10
2.811 s3.259 s2.954 s3.425 s6.749 s
 • Testovi jedan do pet
 • Testovi šest do deset

Nakon aktiviranja WP rakete:

Srednje vrijeme učitavanja: 3,33 sekunde.

Test 1Test 2Test 3Test 4Test 5
4.789 s3.153 s2.979 s3.985 s2.682 s
Test 6Test 7Test 8Test 9Test 10
3.845 s2.646 s3.700 s2.757 s2.764 s
 • Testovi jedan do pet
 • Testovi šest do deset

Rezultati trećeg dana:

Samo SuperCacher i SG Optimizer:

Srednje vrijeme učitavanja: 3,63 sekundi.

Test 1Test 2Test 3Test 4Test 5
3.622 s3.859 s4.284 s3.361 s3.129 s
Test 6Test 7Test 8Test 9Test 10
3.525 s3.304 s4.372 s3.539 s4.214 s
 • Testovi jedan do pet
 • Testovi šest do deset

Nakon aktiviranja WP rakete:

Srednje vrijeme učitavanja: 3,43 sekunde.

Test 1Test 2Test 3Test 4Test 5
3.811 s2.661 s3.640 s2.836 s3.643 s
Test 6Test 7Test 8Test 9Test 10
3.291 s5.766 s2.873 s3.318 s2.490 s
 • Testovi jedan do pet
 • Testovi šest do deset

Sastavljanje: Da li je vrijedno koristiti WP raketu sa SiteGroundom?

U redu, pa nakon trčanja 30 zasebnih testova u tri odvojena dana za svaku situaciju, evo kako je izgledalo stvari:

Ukupni prosjekProsjek prvog danaDrugi dan prosjekaTreći dan prosjek
Samo SG Optimizer3,68 s3,46 s3,95 s3,63 s
SG Optimizer + WP raketa3,64 s4,15 s3,33 s3,43 s

Ti su brojevi čak prilično nesigurni, što me navodi da vjerujem da nema velike razlike između ići samo sa SuperCacher SiteGround-a i dodatkom SG Optimizer u odnosu na korištenje WP Rocket-a.

WP Raketa sigurno nije imala negativan utjecaj, ali nisam siguran da to mogu nazvati značajnim poboljšanjem od 0,04 sekunde.

Dakle, iz perspektive vremena učitavanja stranica, rekao bih da vam ne treba proljeće za WP Rocketom ako već gostujete putem SiteGround-a.

Međutim, mislim da postoji nekoliko stvari koje nisu predstavljene u testnim podacima zbog kojih je WP Rocket još uvijek dobra opcija za uparivanje sa SiteGroundom.

SiteGround nemaju prednabavu predmemorije

Prije pokretanja svih ovih testova otvorio sam testnu stranicu u vlastitom pretraživaču Incognito kako bih pružio priliku SiteGroundu da učita stranicu u njihovu predmemoriju. Međutim, to se neće uvijek dogoditi u stvarnom životu, a na web mjestu uživo neki ljudi bi pregledavali stranice bez memorije jer SiteGround ne radi predmemoriranje predmemoriranja.

Međutim, WP Rocket to radi, što eliminira tu situaciju. Zapamtite – ako kombinirate WP Rocket s predmemoriranjem SiteGround-a, u osnovi imate dvije razine:

 • Nginx predmemoriranje SiteGround na razini poslužitelja.
 • Predmemoriranje stranice WP rakete na razini datoteke / aplikacije.

Dakle, s obzirom da je WP Rocket već unaprijed spremio vaš sadržaj u svoju predmemoriju, on još uvijek može poslužiti spremljenu stranicu za brzo učitavanje, čak i u situacijama kada nedostaje Nginx predmemorija SiteGround-a.

WP raketa i dalje radi više nego SG Optimizer

Drugo, WP Raketa i dalje samo čini više nego SG Optimizer, čak i ako se ovi plikovi nisu pretvorili u velike razlike u testovima učitavanja stranica..

Na primjer, WP Rocket dodaje dodatne značajke, poput kontrole Heartbeat API-ja i optimizacije baze podataka, koje SG Optimizer nema. WP Rocket također vam može pomoći da optimizirate skripte za praćenje trećih strana, poput Google Analitike i Facebook Pixela.

Presuda

Ako već upotrebljavate SuperCacher i SG Optimizer SiteGround-a, WP Rocket definitivno nije nužni dodatak za učinkovitost. Međutim, i dalje nudi neka mala poboljšanja, tako da, ako odgovara vašem proračunu, možda će biti korisno upariti ta dva.

I opet, njih dvoje su stvoreni da se integrišu jedni s drugima, tako da pri tome nećete pogoditi nijedan problem kompatibilnosti. SG Optimizer automatski će onemogućiti njegove duplikate kako bi se izbjegao sukob, a moći ćete očistiti i predmemoriju SiteGround preko WP Rocket sučelja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me