SiteGround Me Rocket WP – A bën ndryshim? A ia vlen?

Marrëveshjet me WordPress


Nëse jeni duke pritur faqen tuaj të WordPress me SiteGround, ju merrni mënyra të shumta për të optimizuar performancën e saj. Ju merrni caching të integruar përmes SuperCacher të SiteGround, dhe ata gjithashtu ofrojnë një shtojcë SG Optimizer shoqërues për të bërë ndryshime të tjera të performancës.

Pra, nëse tashmë po përdorni këto mjete, a keni nevojë të bëni ndonjë gjë tjetër për të optimizuar faqen tuaj? Më saktësisht, a ka akoma kuptim të përdorim një plugin gjithëpërfshirës të performancës së WordPress siç është WP Rocket?

Në këtë postim, unë do të përpiqem t’i përgjigjem kësaj pyetjeje me të dhëna reale. Së pari, unë do të sqaroj saktësisht se çfarë po ndodh me optimizimin e SiteGround, si dhe se si përshtatet WP Rocket. Pastaj, do të ekzekutoj një seri testesh të performancës për të provuar nëse WP Rocket bën ndryshime.

Cili është ndryshimi midis Rocket WP dhe SuperCacher i SiteGround?

Në planet e tyre GrowBig dhe GoGeek, SiteGround përfshijnë vetë SuperCacher zgjidhje caching, si dhe një shtojcë shoqëruese falas SG Optimizer, e cila është e shënuar në WordPress.org.

Para se të shkoj në testim, le të krahasojmë se çfarë funksionojnë funksionimi SuperCacher dhe SG Optimizer, përkundrejt asaj që bën WP Rocket.

Shpjegohet SiteGround SuperCacher dhe SG Optimizer

SuperCacher i SiteGround shton tre nivele të caching:

Funksionaliteti i SiteGround SuperCacher

 • Cache statike – ruan skedarët tuaj statikë, përfshirë imazhet, CSS, JS dhe kështu me radhë, në RAM-in e serverit tuaj, që do të thotë se ato janë shërbyer nga RAM në vend të hard drive tuaj.
 • Cache dinamike – kjo ofron caching të plotë të faqeve të mundësuar nga Nginx, dhe është e barabartë me atë që bëjnë shumica e programeve të caching të faqeve WordPress (përfshirë WP Rocket, megjithëse mekanizmi i saktë është i ndryshëm). Ai merr produktin përfundimtar të PHP të WordPress dhe e ruan atë si një HTML statik.
 • Memcached – ky është caching i objektit. Kjo ju lejon të ruani pyetjet e bazës së të dhënave në cache, kështu që ju mund të dorëzoni të dhëna nga atje, në vend që të kërkoni pyetjen e të dhënave tuaja çdo herë.

Përveç SuperCacher, SiteGround gjithashtu ka edhe pluginin e tyre falas SG Optimizer, i cili vjen i instaluar si parazgjedhje me të gjitha instalimet e reja të WordPress në SiteGround. Kjo shtojcë integrohet me funksionalitetin SuperCacher për t’ju lejuar të kontrolloni cilësimet e cache-së tuaj nga pulti i WordPress-it, dhe gjithashtu shton një mori të përmirësimeve të tjera të performancës, siç janë:

 • Kompresimi GZIP
 • Caching i shfletuesit
 • Minifikimi dhe bashkimi
 • Optimizimi i figurës
 • Ngarkimi me dembel

Ju mund të mësoni më shumë rreth SiteGround në rishikimin tonë të plotë të SiteGround.

WP Rocket Shpjegohet

Raketë WP

WP Rocket është një plugin popullor i caching dhe performancës WordPress.

Shton caching faqe, si dhe një numër të madh të ndryshimeve të tjera të performancës. Disa nga këto shkulje ofrohen gjithashtu në shtojcën SG Optimizer, por gjithashtu merrni karakteristika unike.

Ajo ofron:

 • Kompresimi GZIP
 • caching i shfletuesit
 • minimit dhe bashkimit
 • ngarkim dembel
 • Integrimi i CDN
 • Kontrolli i rrahjeve të zemrës API
 • optimizimi i bazës së të dhënave
 • optimizim për skriptet e Google Analytics dhe Facebook Pixel
 • një bandë e marrjeve më të vogla, të tilla si pamundësimi i emojis.

Gjithashtu ju jep më shumë kontroll mbi mënyrën se si funksionon cache juaj, me veçori të tilla si:

 • para-ngarkimi i cache, i cili ju lejon të ngarkoni automatikisht përmbajtjen tuaj në cache, kështu që çdo vizitor merr përmbajtje të memorizuar
 • cache të veçanta për përdoruesit e lëvizshëm dhe / ose përdoruesit e regjistruar

Mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë të plotë të WP Rocket.

A mund t’i përdorni të dy në të njëjtën kohë? Si punon?

Po! Kjo është gjëja e bukur dhe lloji i pikës së këtij postimi. Të dy janë plotësisht të pajtueshëm, kështu që ju mund të përdorni të tre nivelet e ruajtjes së SiteGround dhe plugin SG Optimizer, ndërsa gjithashtu përdorni të gjithë funksionalitetin WP Rocket.

Për dallim nga WP Engine tonë me postimin WP Rocket, WP Rocket nuk e çaktivizon ruajtjen e faqes së tij kur e përdorni me SuperCacher të SiteGround.

Në vend të kësaj, faqja juaj do të ketë të dy caching të plotë të faqeve përmes Nginx në nivelin e serverit (SiteGround), si dhe caching të faqeve në nivelin e skedarit / aplikacionit (WP Rocket).

Kur dikush viziton faqen tuaj, serveri juaj së pari do të përpiqet t’i shërbejë faqes nga cache Nginx. Sidoqoftë, nëse faqja nuk është ende në cache të Nginx, atëherë WP Rocket mund ta shërbejë atë në vend të memorjes së faqes WP Rocket (e cila është plotësisht e mundur për shkak se si WP Rocket përfshin para ngarkimit të cache). Pra, në vend që të humbasë cache Nginx duke rezultuar në një vizitor duke parë një faqe të pa fshehur, ata prapë shërbehen një faqe e memorizuar e performancës nga WP Rocket.

Për më tepër, funksionaliteti i spastrimit WP Rocket integrohet me cache të SiteGround. Kjo do të thotë, nëse pastroni cache përmes WP Rocket, WP Rocket do të pastrojë të dy Cache Nginx dhe cache i WP Rocket i SiteGround.

Ndërsa nuk ka çështje të pajtueshmërisë me vetë funksionalitetin e caching-it, ka disa mbivendosje me disa nga veçoritë e tjera të performancës në shtojcën SG Optimizer.

Nëse vendosni të përdorni të dy WP Rocket dhe SG Optimizer, do të doni të çaktivizoni kompresimin GZIP dhe memorjen e shfletuesit në shtojcën SG Optimizer sepse WP Rocket aplikon ato optimizime si parazgjedhje.

Në fakt, SiteGround do të çaktivizojë automatikisht çdo funksionalitet të mbivendosur për ju, siç zbulova kur ngarkova WP Rocket në faqen time të SiteGround:

SiteGround me WP Rocket

Do të jeni akoma në gjendje të përdorni një ton karakteristikash të tjera WP Rocket, duke përfshirë:

 • cache të veçantë për pajisjet e lëvizshme ose përdoruesit e regjistruar
 • zgjedh optimizimin e CSS
 • ngarkim dembel
 • zëvendësoni iframe në YouTube me imazh
 • optimizimi i bazës së të dhënave
 • Kontrolli i rrahjeve të zemrës
 • etj.

Whatfarë po provoj

Për të kuptuar se sa vlerë i shton WP Rocket kundër zgjidhjeve të integruara të memorimit dhe optimizimit të SiteGround, unë do të testoj dy skenarë:

 1. SiteGround me vetëm plugin SuperCacher (të tre nivelet) dhe SG Optimizer. Do t’i aktivizoj të gjitha tiparet e tjera të optimizmit, përfshirë minifikimin, kompresimin GZIP dhe ngarkimin me dembel.
 2. SiteGround me SuperCacher, SG Optimizer, dhe WP Rocket (Unë do të çaktivizoj çdo karakteristikë të mbivendosur për të shmangur problemet e pajtueshmërisë).

Faqja ime e provave përdor një demonstrim të plotë nga tema Avada, e cila duhet të bëjë një punë të mirë për të simuluar një faqe të vërtetë të WordPress. Ju mund të shihni një pamje të plotë të faqes së provës këtu.

Në thelb, unë jam duke u përpjekur t’i përgjigjem pyetjes: A ka ndonjë vlerë të performancës për të përdorur WP Rocket në krye të optimizimeve që tashmë merrni me SiteGround?

Për të mbledhur të dhënat e provës, unë do të përdor WebPageTest me konfigurimin e mëposhtëm:

 • Vendndodhja e provës: Chicikago.
 • Rrëzimi i lidhjes: Fios 20/5 Mbps (që ka të bëjë me shpejtësinë mesatare të internetit në SH.B.A.).

Për secilin skenar, unë do të kandidoj dhjetë prova të ndaratre ditë të ndryshme – 30 teste gjithsej për secilin skenar. Pastaj, do t’i vendos të gjitha të dhënat së bashku në fund dhe do të përpiqem të nxjerr disa përfundime.

Rezultatet e Ditës së Parë:

Vetëm SuperCacher dhe SG Optimizer:

Koha mesatare e ngarkesës: 3.46 sekonda.

Testi 1Testi 2Testi 3Test 4Testi 5
3.404 s4.118 s3.969 s4.394 s3.048 s
Testi 6Test 7Testi 8Testi 9Testi 10
3.391 s3.464 s2.821 s3.204 s3.669 s
 • Testet një deri në pesë
 • Testet gjashtë deri në dhjetë

Pas aktivizimit të Rocket WP:

Koha mesatare e ngarkesës: 4.15 sekonda.

Testi 1Testi 2Testi 3Test 4Testi 5
5.510 s2.954 s4.422 s4.674 s3.058 s
Testi 6Test 7Testi 8Testi 9Testi 10
2.755 s3.312 s4.139 s4.993 s5.657 s
 • Testet një deri në pesë
 • Testet gjashtë deri në dhjetë

Rezultatet e Ditës së Dyte:

Vetëm SuperCacher dhe SG Optimizer:

Koha mesatare e ngarkesës: 3,95 sekonda.

Testi 1Testi 2Testi 3Test 4Testi 5
3.809 s5.081 s4.291 s3.714 s3.415 s
Testi 6Test 7Testi 8Testi 9Testi 10
2.811 s3.259 s2.954 s3.425 s6.749 s
 • Testet një deri në pesë
 • Testet gjashtë deri në dhjetë

Pas aktivizimit të Rocket WP:

Koha mesatare e ngarkesës: 3.33 sekonda.

Testi 1Testi 2Testi 3Test 4Testi 5
4.789 s3.153 s2.979 s3.985 s2.682 s
Testi 6Test 7Testi 8Testi 9Testi 10
3.845 s2.646 s3.700 s2.757 s2.764 s
 • Testet një deri në pesë
 • Testet gjashtë deri në dhjetë

Rezultatet e Ditës së Tretë:

Vetëm SuperCacher dhe SG Optimizer:

Koha mesatare e ngarkesës: 3.63 sekonda.

Testi 1Testi 2Testi 3Test 4Testi 5
3.622 s3.859 s4.284 s3.361 s3.129 s
Testi 6Test 7Testi 8Testi 9Testi 10
3.525 s3.304 s4.372 s3.539 s4.214 s
 • Testet një deri në pesë
 • Testet gjashtë deri në dhjetë

Pas aktivizimit të Rocket WP:

Koha mesatare e ngarkesës: 3.43 sekonda.

Testi 1Testi 2Testi 3Test 4Testi 5
3.811 s2.661 s3.640 s2.836 s3.643 s
Testi 6Test 7Testi 8Testi 9Testi 10
3.291 s5.766 s2.873 s3.318 s2.490 s
 • Testet një deri në pesë
 • Testet gjashtë deri në dhjetë

Duke e vendosur atë së bashku: A është e vlefshme të përdorni raketë WP me SiteGround?

Në rregull, kështu që pasi të keni kryer 30 teste të ndara në tre ditë të veçanta për secilën situatë, ja si i tronditën gjërat:

Mesatare e përgjithshmeMesatarja e ditësMesatarja e Ditës së DytëMesatarja e Ditës së Tretë
Vetëm SG Optimizer3.68 s3.46 s3.95 s3.63 s
Raketë SG Optimizer + WP3.64 s4.15 s3.33 s3.43 s

Këto numra janë goxha të dendur, gjë që më bën të besoj se nuk ka ndonjë ndryshim të madh midis thjesht të shkuarit me SuperCacher të SiteGround dhe plugin SG Optimizer, kundrejt përdorimit të WP Rocket.

WP Rocket sigurisht që nuk ka pasur një ndikim negativ, por nuk jam i sigurt se mund ta quaj këtë përmirësim të dytë 0.04 të rëndësishëm.

Kështu që, nga një këndvështrim thjesht i ngarkesës në faqe, unë do të them që nuk duhet të pranoni për WP Rocket nëse tashmë jeni duke pritur me SiteGround.

Sidoqoftë, unë mendoj se ka disa gjëra që nuk përfaqësohen në të dhënat e provës që ende mund ta bëjnë WP Rocket një mundësi të mirë për t’u çiftuar me SiteGround.

SiteGround Mos Do Preloading i Cache

Para se të ekzekutoja të gjitha këto teste, unë hapa faqen e provës në shfletuesin tim Inkognito për t’i dhënë SiteGround një shans për të ngarkuar faqen në cache e tyre. Sidoqoftë, kjo nuk do të ndodhë gjithmonë në jetën reale, dhe në një sit live do të keni disa persona të godasin faqet e pa fshehura sepse SiteGround nuk do të bëjë preloading të cache.

Sidoqoftë, WP Rocket bën, gjë që eliminon atë situatë. Mos harroni – nëse kombinoni WP Rocket me ruajtjen e SiteGround, në thelb keni dy nivele:

 • Caching i Nginx në SiteGround në nivelin e serverit.
 • Caching i faqes WP Rocket në nivelin e skedarit / aplikacionit.

Pra, për shkak se WP Rocket tashmë e ka ngarkuar përmbajtjen tuaj në cache-në e saj, ai ende mund të shërbejë për një faqe të fshehur të shpejtë të ngarkuar edhe në situatat kur cache Nginx i SiteGround mungon.

Rocket WP akoma më shumë se sa optimist SG

Së dyti, WP Rocket ende thjesht bën më shumë sesa SG Optimizer, edhe nëse ato shkulje nuk do të përktheheshin në dallime të mëdha në testet e ngarkesës në faqe.

Për shembull, WP Rocket shton karakteristika shtesë, të tilla si kontrollin e rrahjeve të zemrës API dhe optimizimin e bazës së të dhënave, të cilat SG Optimizer nuk i ka. WP Rocket gjithashtu mund t’ju ndihmojë të zgjedhni skriptet e ndjekjes së palëve të treta, të tilla si Google Analytics dhe Facebook Pixel.

vendim

Nëse tashmë po përdorni SuperCacher dhe SG Optimizer të SiteGround, WP Rocket definitivisht nuk është një shtesë e domosdoshme për performancën. Sidoqoftë, ajo ende ofron disa përmirësime të vogla, kështu që, nëse i përshtatet buxhetit tuaj, prapë se prapë vlen të bashkoni të dy.

Dhe, përsëri, të dy janë ndërtuar për t’u integruar me njëri-tjetrin, kështu që ju nuk do të godisni asnjë çështje të pajtueshmërisë për ta bërë këtë. SG Optimizer automatikisht do të çaktivizojë karakteristikat e tij dublikatë për të shmangur një konflikt, dhe gjithashtu do të jeni në gjendje të pastroni cache të SiteGround përmes ndërfaqes WP Rocket.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map