WP двигател с ракетен кеш на WP – всъщност прави ли разлика? Струва ли си?

Сделки с WordPress


Ако някога сте се опитвали да инсталирате кешинг плъгин, докато използвате WP Engine, ще знаете, че WP Engine забранява всички кеширащи приставки, защото те пречат на тяхната система на ниво сървър EverCache.

Е, всички кеширащи приставки освен един: WP ракета. Всъщност WP Rocket е част от „Предпочитаната програма за приставки“ на WP Engine и вие сте напълно свободни да използвате WP Rocket с WP Engine.

Това ни накара да се чудим: Използването на WP Rocket с WP Engine всъщност има ли значение? Тоест, ако вече плащате за WP Engine и всички оптимизации за производителност, които прилагат на ниво сървър, все пак си струва да използвате WP Rocket за допълнително ускоряване на вашия сайт?

За да разбера, създадох тестов сайт на WP Engine и го проведох чрез някои тестове, сравнявайки как функционира с WP Rocket и без, и ще споделя тези данни с вас.

Но преди да стигна до това, нека да обсъдим какво всъщност се случва, когато сдвоите тези две …

Какво се случва, когато използвате WP ракета с WP Engine?

Както споменах по-горе, WP Engine включва кеширане на ниво сървър по подразбиране чрез тяхната система EverCache. Ако не сте сигурни какво е кеширане, разгледайте тази публикация и можете да научите повече за WP Engine в нашия преглед на WP Engine.

WP ракета в центъра за решения на двигателя на WP

На своите продуктови страници WP Engine са доста неясни за това, което EverCache всъщност прави (освен „кеширане на статично съдържание на вашия сайт“). И така, за да получа по-подробно обяснение, се обърнах към екипа им за поддръжка, който ми каза, че това е основно комбо от:

 • Кеширане на страницата за лакиране.
 • Запомнено кеширане на обекти.

Тази система се припокрива с много кеширащи приставки – включително функцията за кеширане на страници на WP Rocket – поради което WP Engine забранява кеширането на плъгини от тяхната платформа.

И така, как могат да работят заедно, тогава?

Е, за да избегнете някакви конфликти, WP Rocket автоматично ще деактивира функцията за кеширане на страници, когато я инсталирате на сайт в WP Engine. Така че, WP Rocket не прави кеширане на страници, когато го използвате с WP Engine, което означава, че сте пропуснали една от най-големите търговски точки на WP Rocket.

Въпреки това, дори без своята кешираща функционалност, WP Rocket все още предлага редица други подобрения на производителността, от които можете да се възползвате, включително:

 • Минимизиране и конкатенация – свива и комбинира HTML, CSS и JavaScript файлове, без да променя тяхната функционалност.
 • Мързеливо зареждане на изображения и видеоклипове – изчаква да се зареди изображения или видеоклипове под разгънатата част, докато потребителят започне да превърта страницата надолу.
 • Отложете JavaScript – ускорява вашето възприемано време за зареждане на страницата, като изчаквате да заредите JavaScript, докато страницата е била предоставена.
 • Контрол на сърдечната дейност – ви позволява да ограничите или деактивирате WordPress Heartbeat API, за да намалите натоварването на вашия сървър.
 • Разни ощипвания – като деактивиране на емоджи.

Освен това WP Rocket автоматично пречиства кеша на WP Engine винаги, когато изчистите кеша в WP Rocket, което е приятен бонус, когато става въпрос за удобство.

Тази публикация основно се състои в това да откриете доколко тези допълнителни настройки могат да преместят иглата в ефективността на вашия сайт.

Изпълнение на някои тестове: WP Engine и WP Rocket

За да разбера колко разликата прави WP Rocket на WP Engine, създадох тестов сайт на WP Engine Начален план.

Този тестов сайт използва темата Avada и пълен демонстрационен сайт на Avada, както и някои задкулисни плъгини като Yoast SEO. По принцип се опитвах да приближа до „истински“ WordPress сайт.

След това използвах WebPageTest за тестване на сайта:

 • без WP Rocket (т.е. използвайки само вградената производителност на WP Engine)
 • с напълно конфигуриран WP Rocket (ще споделя моя подход за конфигурация след тестовите данни).

Използвах WebPageTest, защото исках добър начин за определяне на мързеливото зареждане на WP Rocket, което на WebPageTest Индекс на скоростта свърши добра работа по заснемането. „Индексът на скоростта“ е „средното време, през което се показват видимите части на страницата“. По принцип колко бързо се вижда горното съдържание на хората, което трябва да улови ефекта на мързеливо зареждане.

За да се опитам да премахна колкото се може повече променливи, проведох три отделни теста на WebPageTest в три отделни дни.

Нещо повече, настроих всеки един тест WebPageTest, който да се изпълнява пет отделни теста себе си и да вземе средната стойност. Така че, общо взето, имаше 15 отделни теста за всяка конфигурация, които свършиха добра работа по елиминирането на променливостта на един тест.

За справка, моят център за данни на WP Engine беше в Южна Каролина и използвах местоположението на Dallas, TX на WebPageTest и емулирах 5 Mbps кабелна връзка с браузъра за настолни компютри Chrome.

Ето данните:

Ден 1:

Конфигурация

Време за зареждане

Индекс на скоростта

Напълно зареден

Нищо

4.296 секунди

4.400 секунди

4.798 секунди

WP ракета

3.959 секунди

4.312 секунди

4.407 секунди

Ден 2:

Конфигурация

Време за зареждане

Индекс на скоростта

Напълно зареден

Нищо

3.932 секунди

4.172 секунди

4.403 секунди

WP ракета

3.819 секунди

4.062 секунди

4.377 секунди

Ден 3:

Конфигурация

Време за зареждане

Индекс на скоростта

Напълно зареден

Нищо

3.376 секунди

3.699 секунди

3.845 секунди

WP ракета

2.491 секунди

2.919 секунди

5.289 секунди

Изяснена терминология

Ето определенията за трите термина от WebPageTest:

 • Време за зареждане – „времето от началото на първоначалната навигация до началото на събитието за зареждане на прозореца (onload)“.
 • Индекс на скоростта – „средното време, през което се показват видимите части на страницата“.
 • Напълно зареден – „времето от началото на първоначалната навигация, докато след завършване на документа няма две секунди без мрежова активност. Обикновено това включва всяка дейност, която се задейства от JavaScript след зареждане на главната страница. “

Как конфигурирах WP ракета за тези тестове

За справка, доста обърнах всичко в WP Rocket. Разреших …

 • минимизиране и конкатенация за HTML, CSS и JavaScript
 • оптимизирайте предоставените CSS и JavaScript, за да елиминирате блокиращия визуализация код
 • мързеливо зареждане за изображения и видео
 • Контрол на сърдечния ритъм на API (напълно деактивирах API)
 • всички ощипвания на различното изпълнение, като деактивиране на емоджи.

Така че, използването на WP ракета с WP двигател прави разлика?

От данните се вижда, че все още има полза от използването на WP Rocket дори и на WP Engine. С активирана WP Rocket, сайтът се зарежда по-бързо и през трите дни, в които провеждах тестове (и не забравяйте, че всеки тест беше пет отделни работи).

Когато помислите какво прави WP Rocket, това със сигурност има смисъл.

Ощипвания като минимизиране / конкатенация на файлове, мързеливо зареждане, оптимизиране на доставката и така нататък са добри съвети за ускоряване на вашия WordPress сайт.

Имате ли нужда от WP Rocket, за да направите тези оптимизации? Не е задължително. Можете да създадете безплатен стек от приставки с подобна функционалност. Например:

 • Автоматично оптимизиране за минимизиране и оптимизация на скриптове.
 • Мързелив товар за мързеливо зареждане (безплатен плъгин от екипа на WP Rocket).
 • Heartbeat Control за ограничаване или деактивиране на Heartbeat API (друга безплатна приставка от екипа на WP Rocket).
 • WP-оптимизиране за почистване на вашата база данни
 • Изчистване за промяна на производителността.

Въпреки това, мисля, че има полза от удобството и простотата да можеш да правиш всичко това от един плъгин (WP Rocket), което може да оправдае цената от $ 49.

Освен това, две други предимства на WP Rocket над безплатните опции са:

 • Premium поддръжка, в случай че се нуждаете от помощ при конфигурирането на всички тези неща.
 • WP Rocket се интегрира с кеш лак на WP Engine, който ви позволява да пречиствате кеша си чрез WP Rocket (само хубава малка удобна функция).

Ако това ви струва $ 49, можете да научите повече за това как работи WP Rocket в нашия преглед на WP Rocket.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map