Pelan Hosting VPS DreamHost Baru Terurus – Kini dengan Nginx dan SSD

Sama seperti saya mula memikirkan salah satu syarikat hosting kegemaran saya sepanjang masa, DreamHost (yang telah lama saya hoskan sejumlah laman web peribadi selama lebih dari lima tahun sekarang) mula sedikit ketinggalan dengan semua yang baru persaingan yang terus muncul di dunia web hosting, mereka telah melancarkan laman web baru spiffing, rancangan hosting WordPress terkelola baru bernama DreamPress dan sekarang – paling menarik bagi saya sekurang-kurangnya * – baru rancangan hosting VPS terurus dengan SSD.


Lebih-lebih lagi, mereka juga menawarkan rancangan VPS baru ini yang tidak hanya berjalan baik pada Apache tetapi juga, sebagai alternatif, Nginx **!

Mari kita lihat dengan cepat apa yang baru dan kemudian lakukan beberapa ujian dengan beberapa pemasangan WordPress langsung (termasuk yang dijalankan di Nginx)…

Bagaimana rancangan VPS baru ini dibandingkan dengan rakan lama mereka?

Pertama, mari bandingkan yang lama dengan yang baru dari segi perkara yang mungkin paling penting: Kos, Kelajuan dan Kebolehpercayaan…

Kos:

Terdapat perbezaan harga yang mengejutkan: VPS baru lebih murah per MB memori! Walaupun rancangan VPS lama menawarkan 300MB RAM dengan harga $ 15 / bulan, VPS rancangan baru menawarkan RAM 1GB (dan storan SSD 30GB) dengan harga $ 15 / bulan – atau, jika anda memerlukan lebih banyak: beberapa titik harga lain melebihi 8GB RAM (dengan penyimpanan SSD 240GB yang besar) dengan harga $ 120 / bulan.

Kelajuan:

Tidak perlu dikatakan, anda menjangkakan rancangan VPS baru dengan SSD baru mereka yang berkilat akan menjadi lebih cepat! Berikut adalah petikan dari DreamHost: “Pelayan VPS kami menggunakan cakera keras SSD dan sudah 20x lebih pantas daripada pemacu cakera SATA tradisional ”! Plus, seperti yang telah disebutkan di intro, selain Apache, rancangan VPS baru ini juga menawarkan Nginx – sehingga menjadikannya berpotensi sedikit lebih cepat!

Kebolehpercayaan:

DreamHost melaporkan bahawa rancangan baru ini mempunyai waktu operasi 100% (naik dari 99.99% untuk rancangan sebelumnya). Tidak boleh meminta yang lebih baik daripada itu!

Tambahan:

Skalabiliti segera (lihat di atas untuk kos peningkatan), Ubuntu 12.04 LTS, sokongan IPv6, akses root pilihan (akses root penuh melalui sudo), lebar jalur tidak terhad, domain dihoskan tanpa had dan sokongan dalaman 24/7 (boleh diakses melalui siaran langsung sembang, Twitter dan, tentu saja, e-mel fesyen yang baik) – ditambah SSH, SSL, Python, Node.js dan, seperti yang telah disebutkan, sokongan Nginx.

Beberapa ujian sebenar!

Cakap sembang yang cukup – mari beri rancangan baru ini …

Dengan WordPress berjalan di Apache

Sebagai perbandingan, inilah pemasangan WordPress yang benar-benar bog-standard yang dijalankan pada salah satu rancangan VPS lama (menjalankan Apache dengan RAM 522MB): http: // webhostingspeedtests-dh-vps-old-apache. com (kemas kini 15 Disember 2014: laman web kini di luar talian – tidak dapat terus berjalan selamanya!).

Inilah yang dinyatakan oleh laporan GTMetrix khas mengenainya:

Data ujian GTMetrix untuk WordPress pada DreamHost VPS With Apache lama

Ringkasan ringkas: Daripada menguji hanya sekali, kami menjalankan laporan GTMetrix sepuluh kali – yang memberi kami purata waktu muat 2.99 saat.

– bagaimanapun, kerana laporan GTMetrix bergantung pada sejumlah pemboleh ubah yang berbeza, sebenarnya, sentiasa berubah-ubah, jangan ragu untuk melakukan beberapa ujian anda sendiri – di GTMetrix, PageSpeed ​​Insights, WebPagetest atau Pingdom, dll, dan lain-lain (lebih banyak lagi mengenai alat ini di sini.

Dan inilah satu lagi pemasangan WordPress bog standard yang serupa yang berjalan di salah satu PELAN VPS DREAMHOST BARU (menjalankan Apache dengan RAM 1GB dan SSD): http://webhostingspeedtests-dh-vps-new-apache.com (kemas kini 15 Disember 2014: laman web kini di luar talian – tidak dapat terus berjalan selamanya!).

Inilah yang dinyatakan oleh laporan GTMetrix biasa mengenai laman web ini:

Data ujian GTMetrix untuk WordPress di DreamHost VPS With Apache yang baru

Ringkasan ringkas: Daripada menguji hanya sekali, kami menjalankan laporan GTMetrix sepuluh kali – yang memberi kami purata waktu muat 2.48 saat.

– lihat nota di atas mengenai ujian kelajuan berjalan.

Dengan WordPress berjalan di Nginx

Selain itu, sebagai bonus tambahan, inilah pemasangan WordPress standard bog-standard lain yang dijalankan pada salah satu rancangan DreamHost VPS baru – kali ini di Nginx (dengan RAM dan SSD 1GB yang sama seperti di atas): http://webhostingspeedtests-dh-vps-new-nginx.com (kemas kini 15 Disember 2014: laman web kini di luar talian – tidak dapat terus berjalan selamanya!).

… Dan inilah yang dinyatakan oleh laporan GTMetrix biasa mengenai laporan ini:

Data ujian GTMetrix untuk WordPress pada DreamHost VPS With Nginx baru

– lihat nota di atas mengenai ujian kelajuan berjalan.

Ringkasan ringkas: Sekali lagi, daripada menguji hanya sekali, kami menjalankan laporan GTMetrix sepuluh kali – yang memberi kami masa muat rata-rata hanya 1.1 saat – WOW!

(perhatikan bahawa menjalankan – atau sekurang-kurangnya mengkonfigurasi – WordPress di Nginx memerlukan sedikit pengetahuan tambahan kerana anda tidak lagi dapat menggunakan fail htaccess)

Hasil dalam grafik:

Bagi mereka yang suka melihat gambaran visual:

Graf Keputusan Ujian

Kesimpulan:

Nilai yang jauh lebih baik, kebolehpercayaan yang lebih baik, banyak ciri canggih tambahan, masa pemuatan yang lebih pantas – KHUSUS MENGGUNAKAN NGINX – (walaupun jika anda ingin menjalankan WordPress secepat mungkin dengan keributan minimum, anda mungkin akan menjadi lebih baik mempertimbangkan perkhidmatan pakar seperti DreamHost’s DreamPress, Hosting WordPress Premium Media Temple atau WPEngine – yang tentu saja, perlu diingat bahawa ujian di atas adalah pemasangan WordPress lalai – iaitu tanpa plugin caching dan tidak ada CDN dll, yang jelas akan mempercepat agak) dan pilihan untuk menjalankan Nginx untuk sepantas kilat (sebagai alternatif kepada apache yang baik) – apa yang tidak suka *** ?! Kerja baik DreamHost!

Maklumat Lanjut:

Baca gambaran keseluruhan rasmi di laman web DreamHost rasmi di sini.

* oleh kerana saya kini menjalankan semua laman web DreamHost saya dengan rancangan VPS mereka.

** Dengan kata-kata Mark Jaquith: “Perkara terbaik yang berlaku pada WordPress – pernah … … Selamat tinggal Apache, itu nyata!” (10:58).

*** telah ditunjukkan kepada saya sejak menyiarkan artikel ini bahawa, pada masa penulisan, pilihan Nginx di DreamHost menghadkan anda untuk hanya menggunakan PHP v5.2 – yang merupakan masalah yang boleh menyebabkan masalah keserasian dengan beberapa pemalam dan boleh menjadi jauh lebih baik!

(nota: laman web ujian di atas menjalankan tema WordPress Dua Puluh Empat lalai)

Berminat dengan sesuatu yang lebih murah dan belum memerlukan kehebatan VPS sepenuhnya? Lihat DreamHost kami hosting bersama kupon untuk tawaran permulaan yang manis!

Mencuba rancangan VPS baru DreamHost? Pemikiran?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me