Innholdsleveringsnettverk – En omfattende guide for WordPress-brukere

WordPress-tilbud


Alle bedriftseiere vil at nettstedet deres skal øke rangeringene i søkemotoren og få så mye trafikk som mulig. I dag, for å rangere høyt på resultatsidene for søkemotorer (SERP), må nettsteder være så raske som mulig – noe som forklarer hvorfor lastehastigheter for nettsteder har blitt så store ting.

For nettsteder med globale målgrupper er et slikt skritt i riktig retning i jakten på et stadig raskere nettsted å bruke et innholdsleveringsnettverk (CDN).

I denne artikkelen skal vi gå igjennom det grunnleggende om hva en CDN er før vi går videre til emnet om hvordan man integrerer det med WordPress og avslutter med noen få anbefalinger av de beste CDN-ene som er tilgjengelige. La oss komme i gang.

Noen CDN-grunnleggende

For å forklare nøyaktig hva et CDN er og hvordan det fungerer, må vi først gå tilbake og forklare noen viktige konsepter. En webside består av mange enkeltstykker, løst kalt elementer, som hver kan være ganske forskjellig fra den neste, dvs. noen vil være bilder, noen kan være lyd- eller videofiler, og noen vil være kodebaserte filer, for eksempel som HTML-, CSS- og JavaScript-filer. Når du har en særlig treg internettforbindelse, er det noen ganger mulig å se disse individuelle brikkene lastes på tur på noen nettsteder.

Når en bruker ber om en webside, må hvert av disse elementene være plassert på en server og sett sammen (alt når du er på farten, og i lynhastighet!). Som sådan eksisterer de fleste websider faktisk ikke som forhåndsformede ting – i stedet blir de bare opprettet og servert til en bruker når nettleseren hans ber om en visning av en bestemt webside.

Rollen til et CDN er å lagre så mange av disse nevnte elementer som mulig på forskjellige forskjellige servere lokalisert over hele verden. Dette er for å gjøre dem så geografisk nær folk som ber om dem fra serveren som mulig – tanken er at jo kortere avstand informasjonen må reise, jo raskere vil den komme.

CDN-er er også i stand til å komprimere bestemte sideelementer eller pakke dem sammen i færre pakker, noe som resulterer i mindre frem og tilbake mellom nettlesere og servere, og igjen fører til raskere lastetid.

Hva er et innholdsleveringsnettverk?

Oppsummert er en CDN en tjeneste som lagrer de statiske elementene på nettstedet ditt (dvs. de elementene som aldri endres, for eksempel bilder, CSS og JavaScript-filer) på et nettverk av servere lokalisert over hele kloden.

Når du bruker et CDN, når en besøkende ber om en webside fra nettstedet ditt, blir alle statiske elementer på websiden levert til nettleseren fra serveren som er nærmest deres faktiske beliggenhet.

Slik fungerer et CDN - diagram

Merk: For en ekstra, litt bredere forklaring av hva en CDN er, kan du sjekke denne praktiske infografien fra KeyCDN.

Fordelene ved å bruke et CDN

Å innlemme en CDN er fordelaktig på flere måter enn en:

 • Det hjelper med å laste det statiske innholdet på et nettsted mye raskere. Servere som ligger geografisk nærmere brukeren, vil tjene opp statiske sider, og dermed redusere humle og tur-retur-til-server-tider.
 • Antall tilkoblinger et nettsted kan opprette når som helst er begrenset. Når du har lagret innhold på flere servere, blir belastningen distribuert, noe som gir flere live-tilkoblinger.
 • Denne ordningen kan håndtere plutselige utbrudd eller pigger i trafikken bedre. Flaskehalser på den opprinnelige serveren vil falle ned.
 • De fleste tjenesteleverandører tilbyr et ekstra lag med sikkerhet til serverne, slik at eventuelle malware-angrep stoppes før de kommer til serveren. Sikkerhetstiltakene som blir vedtatt av dem vil omfatte IP-tildekking, hvit- og svartelisting, støtte for SSL og flere HTTP-autentiseringsmetoder. Selv om en server bukker under for et angrep, er andre tilgjengelige for å sikre driften av nettstedet. Et hvilket som helst godt hostingfirma forventes å ha slike sikkerhetsfunksjoner, men det er ganske mye en del av standardtjenesten for en CDN-tjenesteleverandør.
 • Hastighet oversettes til bedre brukeropplevelse. Bounce rate er redusert.
 • De fleste tjenesteleverandører garanterer også 100% tilgjengelighet, selv i tilfelle strøm- eller maskinvarefeil. Så nedetid på grunn av forstyrrelser i nettverket er nesten null.

Hva du skal se etter i en CDN

CDN-er tilbyr generelt et bredt nettverk av servere, enkel integrasjon med WordPress og gratis prøveplaner. Og noen tilbyr til og med gratis tjenester. Når du sjekker ut tjenesteleverandører, må du alltid huske nettstedets behov.

 • båndbredde: Båndbredden og prisene for båndbredden er virkelig viktige aspekter å sjekke. Du bør være klar over dine egne båndbreddekrav og se om tjenesteleverandøren kan matche dem til en fornuftig pris. For å estimere båndbreddebehovet ditt, kan du gå til 5cents.cdn. Sjekk også om sprekker eller plutselige pigger i trafikken er tillatt, samt prisene som belastes for slike sprekker. (Du vil ikke ha noen ubehagelige overraskelser.)
 • Nettverkskvalitet: Kvaliteten på nettverket kan testes ved å sjekke latensen (hvor lang tid det tar å motta svar) og båndbredde (antall mottatte byte). Time-to-first-byte må holdes på et minimum, og båndbredden må være konsistent i hele nettverket, da hastigheten bare vil være like god som den svakeste lenken. Dette er spesielt viktig for et nettsted som streamer multimediainnhold.
 • Tilgjengelighet: Nettverket må alltid være tilgjengelig, og automatisk omdirigering må implementeres hvis en server i nettverket går ned. De fleste CDN-leverandører garanterer 100% tilgjengelighet. Sjekk også nettverksbruk – et overfylt nettverk er bundet til å redusere eller forstyrre trafikken.
 • Dekning: Nettverkstjenesteleverandøren må ha en sterk tilstedeværelse i området der publikum er konsentrert. Mens nærheten til server eller nærværspunkt i det geografiske området er viktig, er trafikkruting det som virkelig er avgjørende for hastigheten. Dette betyr at selv om det er en server nærmere det stedet du trenger, kan det hende det ikke gjør deg så bra hvis rutingen blir gjort på en rundkjøringsmåte. Generelt er nærhet en rimelig indikator på ruten som vil bli tatt for overføring av data.
 • Teknologi: Når en bruker sender en forespørsel til et nettsted, leder DNS automatisk spørringen til nærmeste server, basert på brukerens plassering og andre detaljer. CDN må bruke den nyeste teknologien for å overføre data pålitelig og raskt.
 • Overvåking i sanntid: Tjenesteleverandøren må overvåke nettverket i sanntid, spesielt den siste kilometeren, og du bør ikke lære av en bruker at nettstedet ditt er utilgjengelig. Tilbyderen kan fange data fra brukerens nettleser for å sjekke båndbredde og latenstid.
 • Brukerstøtte: 24/7 support, 365 dager i året er ønskelig, gitt at nettverket kan operere på tvers av forskjellige tidssoner. Integrering av en CDN i WordPress kan bli ganske teknisk, og det kan hende du må falle tilbake på støtte fra tjenesteleverandøren..
 • Koste: Kostnader er en viktig faktor når du velger en tjeneste. Du kan sammenligne en rekke tjenesteleverandører på cdncalc.com og finne den beste CDN. Eller prøv cdnfinder.com, der du kan bruke filtre for å finne en CDN fra blant 35 tjenesteleverandører.

Typer servere

Arkitekturen til CDN-ene vil variere, og forskjellige CDN-er har varierende antall noder og tilstedeværelsespunkter. De bruker et nettverk av transportører, Internett-leverandører og nettverksoperatører for å være vert for serverne sine og levere innhold til et publikum, og serverne og nettverkene kan eies av CDN eller kan være en blanding av eid og leid..

CDN-er kan bruke forskjellige typer servere.

 • Trekk serveren: Denne serveren er ideell for WordPress-brukere, og er ypperlig til å levere små filer. Å jobbe med denne typen serverer krever at alle dataene dine er lagret på den opprinnelige serveren (noe som betyr forbedret serverplass på slutten). Når det sendes en forespørsel i nærheten av en CDN-server, vil den serveren trekke dataene fra den opprinnelige serveren og gi dem til brukeren. Den første brukeren opplever ikke noen av fordelene med redusert belastningstid, men siden blir lagret i CDN, og påfølgende brukere vil få full fordel. Filen fra serveren er hurtigbuffert til den utløper. Trekkmetoden er enkel, billig og enkel.
 • Push Server: I denne typen serverer laster du opp filene dine til tjenesteleverandørens server. Dette er mer egnet for større filer, og vil være dyrere, da du kanskje må kjøpe serverplass på CDN.
 • Peer-to-Peer Server: Disse serverne er avhengige av et stort antall datamaskiner koblet over internett – det er ingen sentral server. Det er ganske billig å bruke disse serverne, men sikkerheten i dette nettverket er det ikke mye å snakke om.

Hvordan integrere en CDN med WordPress

Å integrere et CDN med WordPress forenkles mye ved bruk av plugins: De fleste tjenesteleverandører trenger at du aktiverer plugins og velger alternativene som er spesifikke for nettstedet ditt. Normalt bør du ikke få problemer, men hvis du støter på noe, kan det hende du trenger litt hånd for å fullføre integrasjonen.

Bare følg disse ti enkle trinnene:

 1. Velg en CDN-leverandør: Åpne en konto med en CDN-tjenesteleverandør. Hver CDN er litt forskjellig på måten den integreres med WordPress, men noen trinn i installasjonsprosessen er felles for alle.
 2. Ta sikkerhetskopi: Som alltid, når du prøver store endringer på nettstedet ditt, må du først sikkerhetskopiere alle filene og databasen. Les mer om sikkerhetskopier.

 3. Plugin nedlasting: Du vil sannsynligvis bli pålagt å laste ned, installere og aktivere en plugin (for eksempel W3 Total Cache (gratis), WP Super Cache (gratis) eller WP Rocket (premium)), for å hjelpe til i integrasjonsprosessen.

 4. Innstillinger for plugin: Etter at plugin-modulen er aktivert, kan du gå til innstillingssiden. Denne siden er ganske selvforklarende, og du kan justere innstillingene etter behovet ditt.

 5. W3 Total Cache: Hvis tjenesteleverandøren ikke leverer eller anbefaler en bestemt plugin, er plugin-en som antagelig er mest uavhengig anbefalt W3 Total Cache, som du kan laste ned og aktivere fra WordPress Plugins Repository. Når du er aktivert, kan du gå til dashbordet på WordPress-nettstedet ditt og klikke på innstillinger under Opptreden, og merk av i ruten til Aktiver CDN. Velg CDN-leverandøren du har åpnet en konto med.

CDN

6. CDN-innstillinger: Finn nå CDN under Opptreden og klikk på den. Innstillingene på denne siden har forskjellige seksjoner, og, i Generell , velg hvilke mapper som skal vert på CDN-serverne.

Generelle innstillinger for hurtigbufferen

7. konfigurasjon: Bla ned til konfigurasjon -del, der du blir bedt om å fylle inn legitimasjonene du har gitt av tjenesteleverandøren (hvis du ikke har mottatt disse ennå, kontakt supporten deres). Når du har gjort dette, kan du gjøre det Erstatt navnet på vertssiden med vertsnavnet gitt av CDN-tjenesteleverandøren.

CDN-konfigurasjon

Den ‘CDN URL’ du trenger å fylle ut finner du i Pull Zone du oppretter med tjenesteleverandøren. (Mer om Pull Zone i neste punkt.) Bare kopier derfra og lim det inn i dette feltet.

URL-banene vil se annerledes ut på en side som nås via et CDN-nettverk, fordi tilgangen til disse sidene nå kommer fra en server i CDN-nettverket, i stedet for den originale serveren. Disse filene tar vanligvis på seg CDNs URL automatisk. Enhver side som blir gitt til brukeren fra den opprinnelige serveren, vil ha en URL som nedenfor:

http://www.mywebsite.com/wp-content/uploads/image01.png

Når filen lastes opp til CDN-nettverksserveren og serveres til brukeren derfra, vises URLen som nedenfor:

http://mywebsite.com.cdn.com/wp-content/uploads/image01.png

Vi kan endre denne URLen til

http://cdn.mywebite.com/wp-content/uploads/image01.png

Merk at mywebsite.com.cdn.com er endret til cdn.mywebite.com. Dine DNS-innstillinger må endres for å gjenspeile dette. Dette kan resultere i noen få ekstra DNS-spørsmål, som bremser responsen fra serveren, men vi kan gjøre opp for tapt tid når svaret hentes fra de nærmeste CDN-serverne..

Disse endringene er reversible, og ved å angre dem, kan du hente filene fra den originale serveren igjen.

 1. Trekk sone: I de fleste tilfeller, før du kan få tak i CDN-URL for å fylle inn W3 Total Cache Settings, må en trekkesone settes opp på CDN-serveren. Logg deg på CDN-kontoen din og fra kontrollpanelet, opprett en trekksone og gi den navnet, følg instruksjonene angitt av tjenesteleverandøren. Hvis du skriver inn et tilpasset domene, må du opprette en CNAME-post for den.

Når du er ferdig, kan du teste konfigurasjonen og deretter lagre innstillingene i W3 Total Cache.

 1. Last opp ved hjelp av FTP: Hvis CDN-en du valgte ikke støtter W3 Total Cache eller noen annen plugin, må du velge en selvhost eller FTP-støttet CDN. For å laste opp filer ved hjelp av FTP, må du holde informasjon som FTP-vert, brukerpåloggingsinformasjon, sikkerhetsprotokoll og FTP-innstillinger fra CDN-tjenesteleverandøren lett tilgjengelig.
 2. Manuell opplasting: Hvis FTP ikke støttes, må du laste opp filene manuelt. Dette er en komplisert måte å gjøre ting på og anbefales ikke for en nybegynner, så med mange standard CDN-leverandører rundt, vil jeg ikke anbefale et CDN som trenger deg å laste opp innhold manuelt.

En rask titt på noen av de mest populære CDN-leverandørene

Det er mange kvalitetsleverandører av CDN-tjenester som serverer alle slags nettsteder – små og store – og jeg har fremhevet funksjonene til noen av de mer populære nettstedene som passer for små, mellomstore og ganske store WordPress-nettsteder. Jeg har ikke inkludert CDN-er som Akamai som passer til store nettsteder på bedrifter.

MaxCDN

MaxCDN teller mange kjente navn, for eksempel WP Engine blant de 16 000 nettstedene som bruker tjenestene. Innhold er plassert i 19 globale PoP-er, og MaxCDN opprettholder peering-avtaler med Vodafone, AT&T, Verizon og Rogers for raskere levering av innhold til mobiltelefoner.

MaxCDN

Integrasjon med WordPress er gjennom bruk av W3 Total Cache, og et mellomliggende lagringslag beskytter opprinnelsesserveren mot overbelastning av forespørsler. Forbedret sikkerhet er sikret med tofaktorautentisering og IP-hvitlisting; renselse & klargjøring, SSL-aktivering og analytisk rapportering skjer i sanntid. Du kan også kontrollere hvordan innhold leveres til brukere fra Edge Servers ved å endre reglene for Edge Servers.

Du kan bygge en tilpasset pakke med betaling per gigabyte eller velge standardpakker til $ 9 eller $ 299 per måned. De to standardpakkene har 30 dager pengene tilbake-garanti.

CloudFlare

CloudFlare bruker de siste endringene innen maskinvare, webserverteknologi og nettverksruting for å bygge et teknologisk avansert CDN som kan laste sider dobbelt så raskt og spare opptil 60% i båndbredde. Du kan bekrefte dette kravet fra den analytiske rapporten for nettstedet ditt.

CloudFlare

CloudFlare kombinerer med CloudFlare WordPress Plugin for å gjøre CDN-integrasjon med WordPress enkelt. Det kreves ikke mye konfigurasjon (de fleste nettsteder fungerer bra med standardinnstillingene), og CDN bygger en Always Online-versjon av nettstedet ditt som vil tjene de viktige sidene på nettstedet ditt når den opprinnelige serveren er nede. CloudFlare beskytter også nettstedet ditt mot ondsinnede angrep.

En grunnleggende gratis plan tilbys for hvert nettsted. Det er ingen kostnad for båndbreddebruk – i stedet blir det samlet en fast sats basert på funksjonene som er lagt sammen i planen. Dette betyr at hvis nettstedet ditt plutselig blir populært, slipper du å skylle noe ekstra for plutselige utbrudd i trafikken.

Merk: For en omfattende titt på forskjellene mellom MaxCDN og CloudFlare, sjekk ut vår dybde-sammenligning.

KeyCDN

KeyCDN er designet for hastighet og pålitelighet. Det tilbyr de nyeste krypteringsfunksjonene, tofaktorautentisering og en betal-som-du-gå-funksjon. Det er ingen fast avgift, og du betaler bare for dataene du overfører.

KeyCDN

Det leveres med et kraftig dashbord som kan administrere CDN og gi sanntidsanalyse. Anycast-teknologien som brukes av nettverket, hjelper deg med å rute trafikken optimalt, for å øke hastigheten og redusere ventetiden.

På funksjonslisten sammenligner KeyCDN godt med det mer populære MaxCDN (mens det er litt billigere), og det er en 30-dagers gratis prøveperiode hvis du vil sjekke ut funksjonene uten å begå.

CDN77

CDN77 hevder at den har et av de mest tette nettverkene av servere, og kan akselerere nettstedet ditt opptil 56%. Denne tjenesteleverandøren er så trygg på sine tjenester at hjemmesiden lar deg sammenligne din nåværende CDN med sin egen. Det tilfredsstiller behovene til rundt 12 000 nettsteder, og har et nettbasert kontrollpanel som lar deg overvåke ting hvor enn du er.

CDN77

Rike digitale medier i nesten alle formater kan overføres uten forstyrrelser, og spill av høy kvalitet og muligheten til å håndtere høy trafikktetthet vil være en glede for spillere og spillnettsteder. CDN77 bruker en spesiell algoritme fra Google for komprimering, forbedrer bruken av lagringsplass og hastigheten på lasting. Ingen DNS-endringer eller noen manuell konfigurasjon er nødvendig, fordi alt blir tatt vare på automatisk. Folkene her kan også hjelpe deg med å lage din egen private CDN.

CDN77 tilbyr en 14-dagers gratis prøveperiode – etter det må du gå til betaling per byte-planer. Planene varierer for forskjellige regioner og forskjellige databruksbånd – for bruk av høy båndbredde over 500 TB kan du migrere til deres høye volumplaner.

Softlayer

SoftLayer, et IBM-selskap, samarbeider med Edgecast for å etablere 24 noder på forskjellige geografiske steder, og tilbyr raske og pålitelige CDN-tjenester. (Dette er i tillegg til SoftLayers eget nettverk av datasentre og Points of Presence.)

SoftLayer CDN

Alt i dette nettverket er helt automatisert: Serverlagring, brannmurer, belastningsbalansering – alle styres av styringssystemer med egne API-er. Disse API-ene deles med kundene slik at de kan skreddersy CDN for å passe til deres spesifikke behov.

SoftLayer er ikke bare et CDN – det er så mye mer. If tilbyr en hel kurv med tjenester, inkludert lagring, sikkerhetskopiering, nettverk, sikkerhet, administrasjon og support, og kan fullstendig betjene store data, myndigheter, spill, digital markedsføring, private skyer og nettsteder for forhandlervertjeneste. Den vedtar en betal-som-du-gå-plan med en sats på $ 0,12 / GB.

Photon

Photon fra Jetpack er ikke akkurat et fullverdig CDN. I stedet lagrer den WordPress-bilder og serverer dem gjennom WordPress.com-rutenettet. Selvhostede nettsteder kan benytte seg av denne tjenesten via Jetpack-plugin, og bildene de bruker i innleggene og sidene deres, blir automatisk sendt til WordPress.com-skyen når pluginen er aktivert.

Jetpack Photon

For å begynne å bruke denne tjenesten, bare installer Jetpack og aktiver Photon-modulen på Jetpack-siden på dashbordet. Du kan bruke den på eldre innlegg også, og kan slå funksjonen av og på når du vil. Vendingen i Photon er at den bare lagrer GIF-, PNG- og JPG-filer, men dette burde egentlig ikke sees på som en ulempe, ettersom de fleste bilder uansett bruker disse formatene. Filene hurtigbufres på ubestemt tid, så hvis du vil oppdatere et bilde, må du gi det et nytt navn. Hvis bildet tar lengre tid enn ti år å laste opp til Photon, blir det tidsavbrudd.

jsDelivr

jsDelivr er en gratis og superrask CDN beregnet på webansvarlige og utviklere, og støttes av MaxCDN, KeyCDN og CloudFlare. JavaScript-kodebiter er hostet i disse JavaScript-bibliotekene for nedlasting av utviklere og andre.

jsDeliver

Denne tjenesten bruker et nettverk av CDN-er for å tilby best mulig ytelse og full oppetid. På steder der nettverksdekningen er utilstrekkelig, har tilpassede servere blitt installert, og jsDelivr har 98 PoPer spredt over hele kloden. Den smarte lastbalanseringsprogramvaren kombineres med flere overvåkningskontroller for oppetid for å oppdage driftsstans og omdirigere trafikk.

For infrastruktur samarbeider jsDelivr med flere tjenesteleverandører, og fordi den ikke er avhengig av noen leverandør, kan den forhandle om de beste tilbudene for brukere. Hvis du vil ha et tilpasset nettverk, vil jsDelivr også bygge det for deg.

Hvilken CDN skal du velge?

Det er verdt å påpeke at mange små nettsteder med begrenset trafikk kanskje ikke trenger CDN i det hele tatt – og at mange små til mellomstore nettsteder som fremdeles bruker en grunnleggende delt hostingplan, faktisk ganske sikkert vil gi en langt større innvirkning på generell hastighet på nettstedet deres ved å bare oppgradere til en Managed WordPress Hosting Plan, hvorav mange (som WP Engine og svinghjul – for å nevne to av de aller beste) faktisk vil inneholde et topp CDN gratis uansett!

For nettsteder med passende vertskap som allerede har gjort det grunnleggende om optimalisering av webhastighet (for eksempel å optimalisere bilder, implementere et hurtigbufringssystem, minimere unødvendige serverforespørsler og så videre), vil imidlertid tillegg av en CDN nesten helt sikkert gi en veldig velkomst sidehastighetsøkning!

Hvis nettstedet ditt er lite og / eller festet for kontanter, kan du se på noen av de overnevnte gratis tjenestene, for eksempel Photon, CloudFlare og jsDeliver.

Hvis du er klar til å prøve ut mer avanserte CDN-tjenester (dvs. hvis du har en mellomstor til stor side og de nødvendige midlene), kan du ta en titt på MaxCDN, KeyCDN og CloudFlare’s Premium Services.

Og til slutt, for de som har enorme nivåer av global trafikk og tekniske koteletter å matche, ta en titt på RackSpace og Amazons CloudFront (som begge kan håndtere absolutt enorme mengder trafikk).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map