Squarespace vs WordPress – Valg af den rigtige platform

WordPress-tilbud


Så du leder efter at bygge dit første websted? Måske tvivler du på, at dette er noget, du kan gøre på egen hånd – og du bestemt ikke ønsker at miste din skjorte undervejs ved at ansætte dyre hjælp.

Du har hørt om denne Squarespace-ting og denne anden WordPress-ting – men du er ikke helt sikker på, hvad disse værktøjer er, og hvordan de adskiller sig.

Nå, gode nyheder: du er på det rigtige sted at finde ud af.

I denne vejledning skal vi sammenligne begge platforme, beskrive forskellene mellem dem og fortælle dig, hvilken slags bruger de er beregnet til. Vi vil også præsentere en liste over fordele og ulemper for hver enkelt og undersøge, hvor brugervenlige de er.

Det kan virke som en masse ting, men i slutningen af ​​det ved du forhåbentlig nøjagtigt, hvilken af ​​disse to platforme der er bedst til dine individuelle behov.

Lad os komme igang…

Indholdsfortegnelse

 • Del 1 – Hvad er de?
  • Hvad er Squarespace?
  • Hvad er WordPress?
  • Hvad er den største forskel mellem Squarespace og WordPress?
 • Del 2 – Brug af dem
  • Kom godt i gang med Squarespace
  • Andre Squarespace-funktioner
  • Kom godt i gang med WordPress
  • Andre WordPress-funktioner
 • Del 3 – Design
  • Indstillinger for Squarespace Design
  • WordPress designindstillinger
 • Del 4 – Fordele & Ulemper
  • Fordele & Ulemper ved Squarespace
  • Fordele & Ulemper ved WordPress
 • Del 5 – Brugervenlighed
  • Brugervenlighed i firkantet
  • WordPress brugervenlighed
 • Vinderen
  • Hvem skal bruge Squarespace?
  • Hvem skal bruge WordPress?

Del 1: Hvad er de?

Hvad er Squarespace?

I en nøddeskal: En alt-i-en-platform, der giver dig mulighed for at oprette et websted fra start til slut af dig selv – uden hjælp udenfor – og derefter få det hostet på Squarespace’s servere.

Pris: $ 8- $ 24 / måned afhængigt af den plan, du vælger, plus omkostningerne til et domæne (bør du vælge at købe et). Der er en gratis prøveversion tilgængelig.

Squarespace er et online værktøj. Tænk på det som et sted, hvor du tilmelder dig, logger ind og derefter tages i hånd hele vejen igennem fra et tomt lærred til et pænt, fuldt funktionelt websted.

Squarespace’s vigtigste salgsargument ser ud til at være, at platformen kan bruges af alle, selvom du ikke har nogen tidligere erfaring med opbygning af websteder. Desuden handler det ikke om at opbygge bare et ujævnt websted, men snarere at opbygge en smuk og optimeret oprettelse, der er i overensstemmelse med moderne standarder.

Med Squarespace kan du opbygge alle slags websteder – fra enkle visitkortwebsteder, til blogs, e-handelsbutikker og porteføljesteder – eller en kombination af et af disse.

Hvad er WordPress?

I en nøddeskal: Software, som du installerer på din webserver og derefter bygger dit websted oven på. WordPress hjælper dig også med at oprette og administrere dit indhold på en effektiv måde.

Pris: Hovedsoftwaren er gratis, men du skal betale for webhosten, hvor du installerer den (normalt fra omkring $ 5-10 / måned), plus omkostningerne til et domæne (som du selv skal købe).

For at bruge WordPress skal du først få en hosting-konto (hvilket betyder at købe serverplads) og derefter have WordPress-softwaren installeret på den. Dette lyder muligvis vanskeligt i starten, men i praksis har de fleste webhosts en meget brugervenlig installationsfunktion med et enkelt klik. At få WordPress installeret i sig selv burde være en leg.

Derefter får du konfigureret dit websted (ting som dets standardparametre, funktioner, design, udvide dets standard evner gennem plugins og mere) i et administrationspanel.

Der er ingen begrænsninger for, hvilke typer websteder du kan bygge med WordPress. Med det rigtige sæt af plugins og et godt tema eller design, er WordPress i stand til at køre enhver – og jeg mener enhver – type websted. Men det betyder også, at brug af platformen til sit fulde potentiale kræver lidt ekstra dygtighed og erfaring.

Hvad er den største forskel mellem Squarespace og WordPress?

Bare for at gøre det lettere at forbruge resten af ​​denne ressource, vil jeg først fremhæve den største forskel mellem begge platforme – hvilket er det faktum, at Squarespace er et online værktøj, hvorimod WordPress er et stykke software, der skal køres på egen hånd Webserver.

I praksis betyder det, at alt hvad du skal gøre for at bruge Squarespace, er at tilmelde dig en konto og logge ind – du har derefter adgang til en venlig online interface med det samme.

WordPress, på den anden side, involverer lidt mere teknisk arbejde og kræver, at du føler dig komfortabel med at installere software, lege med ting som plugins, temaer og generelt forstå lidt mere af det tekniske ved, hvordan webstedets arbejde (hvilket er noget, der i på lang sigt vil generelt være til stor fordel for alle, der driver enhver form for online-forretning).

Kom godt i gang med Squarespace

OKAY. Lad os blive mere specifikke om hver platform i vores sammenligning, startende med Squarespace.

Squarespace giver en guidet oplevelse fra start til slut til opbygning af dit websted. Dit eventyr starter med at vælge dit design, derefter dit websteds formål (dvs. “forretning”) og titel, plus nogle yderligere grundlæggende detaljer.

Formål med firkantområdet

Derfra kan du kopiere og redigere demoindholdet i det design, du har valgt – eller oprette dit indhold helt fra bunden.

Squarespace Demo-indhold

Hele dit websted er organiseret omkring individuelle undersider, der er forbundet via menuen. Ved at navigere i sitebuilderens indstillinger kan du justere hver side og indstille, hvordan den relaterer til alle de andre sider.

Undervejs kan du også drage fordel af forskellige ekstra funktioner som integrering af en online butik, en blog eller et reservationsmodul til restauranter, sociale medieblokke og mange andre komponenter.

Squarespace-reservationer

Den største fordel ved dette miljø er måske, at det er baseret på, hvad der kaldes WYSIWYG (What-You-See-Is-What-You-Get) redigering. Det betyder, at du får se, hvordan dit websted ser ud, når du redigerer det.

Endelig kan du vælge, om du vil bruge dit eget brugerdefinerede domæne eller have dit websted hostet på et underdomæne (dvs. YOURSITE.squarespace.com).

Der er dog en fangst: efter at du har bygget det, for at få dit websted til at gå live til verden, skal du opgradere fra en gratis prøveperiode til et betalt abonnement.

Andre Squarespace-funktioner:

 • Bred vifte af webstedsdesign tilgængelige (mere om det om et minut)
 • Tilpas dit indhold og hvordan det ser ud
 • Rediger dit websteds CSS manuelt (for avancerede brugere)
 • Integreret billedredigeringsprogram
 • Integrerede sociale mediefunktioner
 • 24/7 support
 • Hosting inkluderet i det vigtigste tilbud
 • Indbyggede moduler til blogging, e-handel og portfolio gallerier
 • Du får som standard et underdomæne (f.eks. YOURSITE.squarespace.com)
 • Ægte WYSIWYG-redigering
 • Indbygget SEO-venlig struktur
 • Indbygget statistik over webstedstrafik

Kom godt i gang med WordPress

Den særlige ting ved at bruge WordPress er, at dit eventyr med det faktisk ikke starter med det… så mærkeligt, som det måske lyder.

Her er tinget: Hvis du vil bruge WordPress som den software, der kører dit websted, skal du først tilmelde dig en hosting-konto og derefter have WordPress installeret på den konto.

Jeg vil bruge SiteGround som et eksempel her (plus WinningWP-læsere får 60% rabat med dem, da de virkelig er en af ​​de all-round bedste delte WordPress-hosting-udbydere i nærheden (bemærk: for en omfattende guide til hvordan man vælger det bedste hosting til WordPress, tjek denne praktiske guide. Når du er gået til en hostingtjeneste, såsom SiteGround, og tilmelder dig en grundlæggende webhostingplan (ca. $ 7 / måned), kan du derefter gå til din webstedsadministration panel – som normalt vil være et system kaldet ‘cPanel’.

SiteGround cPanel - Screenshot

Hvis WordPress ikke blev installeret automatisk, da du tilmeldte dig din webhostingplan, skal du kigge i cPanel for et ikon kaldet ‘Softacuous’ eller i SiteGround’s tilfælde for eksempel: ‘WordPress Installer’. Dette er minitoolen, der håndterer din WordPress-installation. Det giver dig mulighed for at udfylde en håndfuld inputfelter, indstille dit websteds titel, beskrivelse og dine vigtigste admin-kontooplysninger. Når du har klikket på knappen Installer, vil cPanel derefter automatisk oprette en helt ny WordPress-installation til dig. Alt hvad du skal gøre er at læne sig tilbage og vente et øjeblik.

Bemærk: Den måde ting fungerer sammen med andre hostingudbydere kan være lidt anderledes. Du kan altid kontakte support, og de er mere end glade for at hjælpe dig med eller endda installere WordPress til dig.

Efter alt dette får du endelig en chance for at arbejde med dit faktiske WordPress-sted. Man må indrømme, det er lidt mere kompliceret end med Squarespace.

Gå til http://YOURSITE.com/wp-admin for at få festen i gang.

En af de vigtigste forskelle mellem WordPress’s administratorpanel og Squarespace’s administratorpanel er med WordPress, i stedet for en guidet turlignende oplevelse får du simpelthen et instrumentpanel, der viser alle de forskellige muligheder og indstillinger.

WordPress Dash

Et godt sted at begynde er ved at vælge dit websteds design. Dette kan gøres ved at gå til Udseende > Temaer (fra menuen til venstre) og når der klikkes på Tilføj nyt, hvorefter du fører dig til det officielle WordPress-godkendte temakatalog.

WordPress-temaer

De temaer, du finder her, er alle gratis. Men i all ærlighed har kvaliteten i dette bibliotek en tendens til at variere en smule, så du muligvis bliver nødt til at bruge et stykke tid på at sile gennem dem alle for at finde et tema, der virkelig passer til dit websted.

Efter at du har valgt et tema, er det næste trin at udvide funktionaliteten på dit websted (hvis du ønsker det) ved hjælp af plugins. Plugins er virkelig, hvor WordPress kommer til sin ret: gør det muligt for dig at tilføje alle former for ekstra funktioner – fra e-handelsfortegnelser til popup-meddelelser og advarsler om e-mail-abonnement (osv. Osv.)!

Du kan på dette tidspunkt kalde det en dag med hensyn til at sætte rammer / layout for dit websted sammen og begynde at indsætte indhold (dvs. ord og billeder osv.) For at få ting til at se ud, som du gerne vil have dem.

Da WordPress primært var designet som en blogplatform, er indlæg den vigtigste indholdstype, det tilbyder. I fronten af ​​dit websted vises de i omvendt kronologisk rækkefølge. Sider er mere statiske (så at sige), viser ingen datoer og giver dig mere kontrol over, hvad du gerne vil vise. Generelt er det dit websteds sider, som folk generelt linker til i deres websteds navigationsmenuer.

Hvis alt det lyder lidt komplekst, skyldes det sandsynligvis det. For at bruge WordPress til sit fulde potentiale bliver du nødt til at bruge lidt tid på at finpusse dit websted, eksperimentere med plugins og muligvis endda ændre dit tema manuelt (dvs. redigere dets HTML og CSS.

Andre WordPress-funktioner

 • 1000s gratis og betalte temaer og design (mere om det på et minut)
 • 1000s gratis og betalte plugins for at udvide dit grundlæggende funktionalitet
 • Avanceret brugeradministration; dejligt, hvis du har mere end én person, der bidrager til webstedet
 • Avancerede indholdsstyringsevner med revisioner, medieindlejring med mere
 • Tilpas dit indhold ved hjælp af avancerede stylingindstillinger og manuel HTML-redigering
 • Integreret grundlæggende billedredigering
 • Social medieintegration tilgængelig via plugins
 • SEO-funktioner tilgængelige via plugins
 • Trafikstatistik tilgængelig via plugins eller eksterne værktøjer
 • Uendelige muligheder for at justere den måde, dit websted opfører sig og ser ud på

Lad os nu se, hvem der vinder design …

Indstillinger for Squarespace Design

Squarespace leverer 25 (eller så) smukke designs, som du kan vælge imellem. De er alle optimerede til mobile enheder og tablets, giver god læsbarhed, og det er temmelig tydeligt, at det krævede en stor indsats at bygge dem.

Du kan også bruge flere temaer på et enkelt websted, som udvider dine muligheder yderligere.

Den største styrke i Squarespace’s design er deres kvalitet og moderne udseende. Med Squarespace er der en stor chance for, at du kan finde et design, der er i overensstemmelse med de nuværende tendenser, og som ikke ser forældet ud om en måned eller to uden for meget indsats (bemærk: der er bogstaveligt talt 10.000 i forskellige design tilgængelige til WordPress og finde ud af, at den ideelle kandidat nogle gange kan være svært at gå). Hvad mere er, med Squarespace er designerne opdelt i kategorier for at gøre valget lettere.

Squarespace-kategorier

WordPress designindstillinger

Når det kommer til antallet af tilgængelige designs, er WordPress konge. Der er tusinder af temaer tilgængelige i den officielle katalog alene (på WordPress.org) plus tusinder af andre temaer – både gratis og premium – der frigives af uafhængige udviklere og tilbydes via tredjepartswebsteder hele tiden.

Når det er sagt, er ikke alt af høj kvalitet. Alt om WordPress er open source, hvilket betyder, at enhver kan begynde at udvikle sit eget WordPress-tema, hvis de ønsker det. Som en konsekvens heraf finder du hundredevis af fantastiske, utrolige temaer – men du finder også tusinder, der simpelthen er middelmådige eller værre. Det kan være svært for en uerfaren bruger at adskille hveden fra agten (bemærk: vi har forsøgt at hjælpe lidt ved at udarbejde en liste over pålidelige premium-temaudbydere her.

Husk, at hvis du beslutter dig for at få et betalt tema, bliver du nødt til at oprette forbindelse til din hosting-konto via FTP og uploade det manuelt (selvom dette faktisk ikke er overhovedet vanskeligt, når du ved, hvordan).

I slutningen af ​​dagen vinder WordPress stadig med hensyn til tilgængelige designs. Ja, nogle af dem er crappy, men der er stadig meget mere awesome designs til rådighed for WordPress end der er til Squarespace.

Squarespace Pros & Ulemper

Fordele:

 • Det er en hostet løsning, hvilket betyder, at Squarespace tager sig af at være vært for dit websted. Du behøver ikke at bekymre dig om tekniske spørgsmål og kan bare fokusere på at skabe indhold og catering til dit publikum.
 • Det tilbyder et imponerende sæt design, der er optimeret til mobil og grupperet i en række kategorier i henhold til deres formål (dvs. forretning, personlig osv.). Hvert design ser moderne ud og er i overensstemmelse med de nuværende trends.
 • Det har en god sitebuilder, der fører dig gennem hele processen med at gøre dit nye websted til virkelighed.
 • Det har et pænt sæt indbyggede funktioner, der stort set dækker hele spektret af webstedsopbygning (du får en blog, et e-handelsmodul, en portefølje osv.).

Squarespace-temaer

Ulemper:

 • Du behøver faktisk ikke fuld kontrol over dit websted. Hvis Squarespace af en eller anden grund sætter spørgsmålstegn ved dit websteds indhold og beslutter, at det ikke er i overensstemmelse med deres retningslinjer, kan de fjerne det.
 • De fleste af de tilgængelige designs med Squarespace antager, at du vil bruge attraktive billeder i høj kvalitet som en del af designet – for eksempel er der store billedbaggrundsbilleder og store billedoverskrifter. Dette fungerer kun, hvis du allerede har sådanne billeder til rådighed. Hvis du ikke gør det, har royaltyfrie billeder i høj kvalitet deres prismærker. Du skal også være ret designbevidst for at drage fordel af sådanne billeder og være i stand til at opbygge dit websteds endelige udseende baseret på dem.
 • Mulighederne med hensyn til tilpasning af dit indhold er begrænsede. Du skal nøjes med, hvad platformen giver, og kan ikke foretage mange ændringer af dine egne.

WordPress-fordele & Ulemper

Fordele:

 • Platformen er gratis og open source.
 • Der er tusinder af design / temaer og tusinder af plugins tilgængelige.
 • WordPress er det mest populære indholdsstyringssystem på nettet. Det anslås, at næsten 19% af alle websteder kører på WordPress.
 • Det er en generelt sikker og sikker platform med hyppige opdateringer.
 • Du har fuld kontrol over dit websted og dets indhold. Selv i et ekstremt scenario, hvis din hostingudbyder beslutter at annullere din konto, kan du stadig tage dit websted og blot kopiere det til en anden udbyder. Kort sagt, du er den eneste kontrolperson.
 • WordPress har store indholdsstyringsmuligheder, når det kommer til at tage sig af dine indlæg, sider og andet indhold. Du kan også administrere medier og alt det andet, du vil offentliggøre på dit websted.

WordPress CMS

Ulemper

 • Du skal passe på at være vært for dit websted gennem en tredjepart.
 • Det er sværere at finde kvalitetsdesign / temaer, der er lige store dele optimeret, moderne, funktionel, mobilvenlig og generel godt udseende.
 • Det er en relativ indsats for at få et indblik i, hvad der foregår i admin-dashboardet, og hvor man skal starte med at arbejde på dit websted.
 • Du får ingen støtte i sig selv. Du kan altid gå på de officielle supportfora, men der er ingen garanti for, at nogen vil svare.
 • Der er ingen ægte WYSIWYG-redigering. Du kommer til at redigere dine indlæg og sider i administratorpanelet, men dette viser ikke, hvordan de rent faktisk vil se ud på webstedet.

Så hvilken er lettere at bruge? Firkant eller WordPress?

Brugervenlighed i firkantet

Som jeg allerede har nævnt, er Squarespace en platform, der er virkelig let at bruge og virkelig begyndervenlig. Webstedsbyggeren giver en pænt guidet oplevelse, så du er taget trin for trin gennem hele processen med at oprette dit websted. Der kræves ingen tidligere opbygning af websteder eller kodning for at kunne bruge Squarespace effektivt.

Dertil kommer, at du også får adgang til support 24/7 – så uanset hvilke vanskeligheder du måtte ramme, kan du altid kontakte en, der har svar til dig.

Brugervenlighed Score: 10/10

WordPress brugervenlighed

Lad os opdele dette i to punkter: let at oprette et websted og let at køre et websted.

Lad os begynde med at køre dit websted. Det er mere end let at udføre de daglige opgaver relateret til at køre et websted. WordPress er usædvanligt venligt, når det kommer til at oprette nye indholdsstykker (indlæg eller sider) og styre eller redigere dem, du har bygget før.

Når det kommer til det første punkt, er det ikke så ligetil. At få dit websted til at se ud og udføre nøjagtigt som du ønsker det vil kræve nogen tid, dedikation og dygtighed. Der er mange ting, der går ud på at opbygge et WordPress-websted af høj kvalitet, og nogle af dem kan bare ikke springes over – som at få det rigtige sæt plugins. I det store og hele, hvis du er nybegynder, kan det være en udfordring at konfigurere din WordPress-installation.

Brugervenlighed: 8/10

Så endelig: vinderen?

Så meget som jeg hader at sige dette … det kommer an på.

I nogle situationer er WordPress markant bedre end Squarespace, og for andre er det Squarespace, der kommer ud på toppen.

For at give dig det mest præcise svar, jeg kan, lad os tale om, hvilken type bruger der ville være perfekt til Squarespace vs. hvilket ville være perfekt til WordPress.

Hvem skal bruge Squarespace?

Begyndere, der ønsker at oprette et websted på egen hånd, men ikke har meget teknisk viden om webstedsopbygning.

Squarespace er meget brugervenligt, intuitivt, og det leverer en række smukke design, der er optimeret til deres tilsigtede formål. Platformen kan bruges, uanset om du har brug for en personlig eller en virksomhedswebsted.

Hvem skal bruge WordPress?

Brugere, der vil have mere frihed til at opbygge deres websted, som har en vis teknisk viden og ikke er bange for at lære i det mindste lidt HTML (og muligvis endda CSS).

I sidste ende er det løsningen, der giver dig mere kontrol og flere muligheder, når det kommer til dit websteds udseende og funktionalitet. På samme tid skal du dog være villig til at investere din tid i at lære platformen og den måde, den fungerer på.

Bemærk: I tilfælde af at du er interesseret: For en liste over store navnemærker, der bruger WordPress, vil du sandsynligvis genkende, så kig et hurtigt kig på dette andet indlæg af vores.

Opsummering…

Med hensyn til frihed, potentiale, kontrol og samfund: WordPress er den klare vinder! Og selvfølgelig, når det kommer til blogging, er der virkelig ingen sammenligning: WordPress vinder hænderne ned (dette er trods alt det, WordPress oprindeligt blev oprettet til at gøre)! WordPress kræver dog en vis grad af engagement i at lære at bruge, teknisk know-how til at konfigurere og kan lejlighedsvis være lidt tidskrævende at opdatere og vedligeholde. Squarespace har på den anden side også meget til det, og hvis du virkelig bare ønsker et relativt simpelt websted, der er hurtigt og nemt at oprette, kan det godt være den bedre mulighed – i det mindste oprindeligt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me