Sådan installeres WordPress – Den berømte WordPress 5-minutters installation lavet enkel

WordPress-tilbud


WordPress kan godt lide at prale af sin berømte “fem minutters installation” og hævder, at det er så let at installere WordPress, at enhver kan få igang med et selvhostede websted inden for få minutter! For de fleste folk vil det imidlertid tage betydeligt længere tid end kun fem minutter at installere WordPress for første gang – hovedsageligt fordi du bliver nødt til at jage rundt på mere end et sted for at arbejde gennem de forskellige involverede trin.

Hvis du har fundet dig selv krybbe for at komme i gang med en WordPress-installation af netop denne grund, er denne vejledning til dig. Nedenfor vil jeg forenkle hele WordPress-installationsprocessen og arbejde gennem hvert trin efter tur for at vise dig nøjagtigt, hvad der skal gøres.

Bemærk: Mange nye brugere foretrækker at bruge WordPress-installationsprogrammet, der følger med deres hosting-pakke. Dette er bestemt hurtigere, men du kan måske opdage, at dit hostingfirma foretager nogle – muligvis uvelkomne – ændringer, såsom at samle ekstra plugins eller deaktivere automatiske sikkerhedsopdateringer. Hvis du bruger en generisk hostingtjeneste med lavt budget og føler dig selvsikker nok, kan det godt være en bedre ide at gøre det hele manuelt.

Hvad du har brug for

Hvis du vil installere WordPress manuelt, skal du:

 • En webbrowser (som den, du bruger nu!)
 • En FTP-klient. Dette giver dig mulighed for at uploade filer til den server, hvor dit websted er vært. Personligt bruger jeg Coda, et kodedigeringsprogram med FTP-klient inkluderet, men hvis du bare har brug for FTP kan du vælge fra vores liste over de fem bedste FTP-klienter derude.
 • Adgang til din server til at oprette databaser – din hostingudbyder giver dig sandsynligvis et værktøj kaldet phpMyAdmin til at gøre dette. Hvis du er i tvivl, spørg dem!

Jeg vil demonstrere dette på en ekstern server (dvs. på Internettet), hvor jeg antager, at du vil være vært for dit WordPress-sted. Hvis du vil installere WordPress på din lokale maskine, har du også brug for et program kaldet MAMP, som giver dig mulighed for at køre WordPress på din computer. Bemærk, at du ikke har brug for en FTP-klient, hvis du kører WordPress lokalt.

Hvad du laver

Processen består af tre trin:

 1. Opret en database på din server.
 2. Download WordPress og kopier det til din server.
 3. Kør WordPress-installationen.

Med hvert trin tilføjer jeg notater i kursiv for læsere, der installerer WordPress lokalt og påpeger eventuelle forskelle i processen. Jeg vil også medtage masser af skærmbilleder, så du kan følge visuelt med.

1. Oprettelse af en database

Databasen indeholder alt dit websteds indhold, og uden det fungerer WordPress og dit WordPress-sted ikke. Du kan oprette din på en af ​​to måder, afhængigt af din hosting-udbyders opsætning:

 • via dine hosting-skærmbilleder
 • ved hjælp af phpMyAdmin

Hvis du installerer WordPress lokalt, skal du bruge phpMyAdmin.

Med min hosting-udbyder (bemærk: hvis du endnu ikke vælger en vært, her er en praktisk artikel om netop det, bruger jeg deres admin-skærme til at oprette en database, så lad os se på det først.

Brug af din hosting-administrator til at oprette en database

Find en mulighed kaldet “databaser”, “administrer databaser” eller noget lignende på dine hosting-admin-skærme. Det nøjagtige navn vil variere afhængigt af din udbyder.

For eksempel er her den skærm, jeg bruger:

Installation af WordPress - hosting-databaseadministrationsskærm

Hvis du bruger en lignende admin-skærm, skal du følge disse trin:

 1. Giv din database et navn, og skriv den i feltet.
 2. Klik på Opret database og tilføj bruger.
 3. Du bliver derefter bedt om at indtaste en adgangskode til den nye bruger, der er tilknyttet denne database. Vælg en adgangskode, skriv den i, og klik på OK.
 4. Skriv en note om databasens navn, brugernavn og adgangskode. Disse har du brug for senere.

Og det er det – din database er klar!

Brug af phpMyAdmin til at oprette en database

Hvis din hostingudbyder giver dig phpMyAdmin som en del af din pakke, eller du bruger MAMP til at installere WordPress lokalt, kan du bruge dette til at oprette din database.

 1. Klik på linket til på din hostingadministrationsskærmbillede eller MAMP-velkomstskærmen phpMyAdmin, der kan se sådan ud:

Adgang til phpMyAdmin via cPanel

 1. PhpMyAdmin-velkomstskærmen åbnes. Klik på Databaser fanen øverst til venstre for at åbne skærmen databaser:

Oprettelse af en database i phpMyAdmin

 1. I Opret database felt, skriv navnet på din database.
 2. Klik på skab knap.

Og med det oprettes din database. Skriv en note af databasenavnet til senere. Brugernavnet og adgangskoden vil som standard være rod.

Så trin 1 er færdig – og det er den vanskeligste del. Det er almindeligt at sejle herfra og ind!

2. Download og upload WordPress

Nu skal du downloade den nyeste version af WordPress.

 1. Gå til WordPress download-siden, der er vist nedenfor.

WordPress Download

 1. Klik på Download WordPress for at downloade en zip-fil, der indeholder alle WordPress-filer til din computer.
 2. Pak filen ud på din computer på nøjagtig den samme måde som du normalt pakker ud for enhver anden fil. Du har nu en mappe, der hedder wordpress med alle WordPress-filer deri. Skriv en note om, hvor den mappe er.

Derefter skal du uploade WordPress til din server.

 1. Åbn nu din FTP-klient. Log ind på FTP på din server ved hjælp af FTP-loginoplysninger, som din hostingudbyder gav dig, da du oprettede din konto. Hvis du ikke er sikker på, spørg dem. Du har brug for serveradressen, dit brugernavn og adgangskoden.
 2. I din FTP-klient skal du finde wordpress mappe på din lokale maskine og public_html mappe på din server. Du skal kunne se de to side om side. Som et eksempel er her min i Coda:

Kopiering af WordPress til din server ved hjælp af en FTP-klient

Bemærk, at min mappe på fjernserveren er tom, fordi jeg installerer WordPress i en undermappe. Din vil have andre filer derinde – ignorere dem.

 1. Træk nu indholdet af wordpress mappe (ikke selve mappen) til din public_html folder. Din FTP-klient kopierer filerne til din server.
 2. Vent til filerne er færdige med at kopiere. Du kan se, at min bliver kopieret på tværs af nedenfor:

Upload af WordPress til en ekstern server ved hjælp af Coda

Nu, hvor du har kopieret filerne, er du klar til tredje og sidste fase: Kørelse af WordPress-installationen.

3. Kørelse af WordPress-installationen

Din database og filer er på plads, og du er klar til at installere WordPress!

 1. Åbn din browser og gå til din hjemmeside.
 2. Du kan se den første WordPress-installationsskærm:

Installation af WordPress - vælg dit sprog

 1. Vælg det sprog, du vil bruge, og klik på Blive ved.
 2. Derefter ser du en skærm, der fortæller dig, hvilke oplysninger du skal bruge:

Installation af WordPress - kravskærm

 1. Som nævnt tidligere skulle du have alle disse oplysninger noteret fra da du oprettede din database. Klik Lad os gå!
 2. Indtast dit databasens navn, brugernavn og adgangskode på det næste skærmbillede. Hvis du arbejder lokalt, vil brugernavnet og adgangskoden som standard være rod. Ellers er det det, du specificerede, da du oprettede din database.

Installation af WordPress - leverer databaseoplysninger

 1. Forlad Database vært og Tabelpræfiks felter som de er (bemærk: hvis du er i tvivl, skal du bede din vært om, hvad du skal angive som databasehost, da dette kan variere mellem hostingudbydere – hvis du antager, at de ikke allerede har fortalt dig det i en tidligere e-mail, da du oprindeligt tilmeldte dig for deres tjenester) og klik Indsend.
 2. Derefter ser du min yndlingsskærm – den, der fortæller dig, at WordPress er klar til at installere. Godt klaret!

Installation af WordPress - skærm til arbejdsnotifikation af databaser

 1. Klik Kør installationen for at få adgang til webstedets detaljeringsskærm:

Installation af WordPress - skærmbillede til webstedets detaljer

 1. Til sidst skal du indtaste dine webstedsoplysninger: webstittelen, dit brugernavn og din adgangskode og e-mail-adresse. Hvis du vil have Google til at finde dit websted, skal du forlade Privatliv felt markeret. Klik Installer WordPress.
 2. WordPress installeres, og du får vist en successkærm:

Installation af WordPress - installation komplet skærm

 1. Nu kan du logge ind på dit websted ved at klikke på Log på -knappen og indtast de legitimationsoplysninger, du har angivet, da du installerede WordPress.

Installation af WordPress - log ind på dit nye websted

 1. Dette fører dig til WordPress-betjeningspanelet.

WordPress-mandbrættet

Tillykke, du har installeret WordPress og kan nu begynde at administrere dit websted!

Resumé

Installation af WordPress kan ganske vist være en smule skræmmende for de fleste nye brugere – forhåbentlig har denne guide nu fjernet noget af frygt. Følg blot ovennævnte trin efter tur, og du skal have en helt ny WordPress-installation op og køre på kort tid (måske endda fem minutter ?!). Held og lykke!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map