Medium vs WordPress – Hvordan vælger man den rigtige platform? (2020)

WordPress-tilbud


Hvis du vil starte en blog eller offentliggøre indhold online, er to af de mest populære indstillinger, du er stødt på, sandsynligvis WordPress og Medium.

Begge gør det let at begynde at offentliggøre indhold online, men de gør det på forholdsvis forskellige måder. Så hvilken tilgang er den rigtige til din situation? Skal du bruge WordPress eller Medium? Det er de spørgsmål, vi vil hjælpe dig med at besvare.

I dette stykke vil vi dele Medium’s unikke tilgang til offentliggørelse af indhold, give dig en hurtig rundvisning i medietjenesten og sammenligne Medium med WordPress-oplevelsen for at hjælpe dig med at vælge den rigtige platform.

Hvad er medium?

Medium er både en blogplatform og et udgiver.

Alle kan tilmelde sig og begynde at skrive. Det er “blogging” -delen.

Men derefter, med din tilladelse, sammenstiller Medium også disse poster og promoverer dem til dets gratis / betalte brugerbase via ‘Emner’, som er udgiverdelen. Tænk på det slags som et magasin / aviswebsted, men hvor enhver forfatter (inklusive dig) er berettiget til at blive kurateret.

Med tiden har Medium i stigende grad introduceret penge og kuratering i mixen. Medium besøgende kan kun læse et vist antal kuraterede artikler om måneden gratis, før de skal betale. På samme måde, hvis Medium vælger at kuratere dine artikler, kan du faktisk tjene penge bare ved at offentliggøre på Medium.

Filosofisk set er denne tilgang ganske anderledes end hvordan WordPress fungerer, hvilket jeg vil prøve at forklare nedenfor.

Sådan fungerer Medium: Kurations- og partnerprogram

Hvis du bare vil oprette en enkel blog og promovere den til dine egne tilhængere, behøver du ikke bekymre dig om Medium’s kuratoriske tilgang. Men hvis du vil benytte Medium’s eksisterende målgruppe, er det vigtigt at forstå, hvordan kuratering fungerer.

Forklaring af kuration på medium

Der er to måder, folk kan gennemse dit indhold på Medium.

For det første vil folk, der følger dig på Medium, altid se dine artikler, uanset hvad. Dette svarer til en WordPress-blog, idet kun personer, der direkte abonnerer på din blog, kan se dit indhold. Her er et eksempel på nogens “blog” på Medium:

Et eksempel på en forfatterblog på Medium

Det er bare en liste over Lukas seneste indlæg. Folk kan derefter abonnere ved hjælp af Følge efter for at blive underrettet, når Luke poster noget nyt.

Hvis du imidlertid ønsker at blive vist til Medium’s indbyggede målgruppe, er Medium nødt til at ‘sammenstille’ dit indhold, som er den anden måde, folk kan finde dit indhold på Medium på, og det er det, der gør Medium til en udgiver.

Når du bliver kurateret, introduceres dit indhold for enhver Medium bruger, der er interesseret i dit emne – selvom de ikke følger dig. Tænk på det slags som at blive offentliggjort i forretningsområdet New York Times.

For eksempel, hvis din artikel bliver kurateret til emnet ‘Mad’, vil enhver, der gennemser mademnet, se dit indhold. Du kan se et eksempel på mademnet herunder:

Et eksempel på et emne på medium

Fra et publikumsperspektiv er det klart, at den store værdi ved at bruge Medium vs WordPress bliver kurateret og får adgang til Medium’s indbyggede målgruppe. Skiftet til kurationsmetoden betyder imidlertid, at du kun får denne fordel, hvis Medium’s kuratorer finder dit indhold værd at blive vist.

Hvis du ikke bliver kurateret, får du meget lidt fordel af Medium’s indbyggede målgruppe. Mennesker, der ikke allerede følger dig, kan stadig finde dine indlæg, hvis de søger efter dem eller gennemser et tag, du har brugt, men du savner det meste af fordelen, når du ikke bliver kurateret.

Jeg kunne ikke finde offentlige data om den gennemsnitlige kurationsrate, men folk ser ud til at sige, at ~ 50 til 60% er en stor sats for en gennemsnitlig forfatter på Medium.

Tjen penge

En anden unik ting ved Medium i sammenligning med WordPress er partnerprogrammet. Med partnerprogrammet kan du få betalt for dit arbejde, når Medium kuraterer dit indhold:

Medium Partner-programmet

Først to store advarsler om partnerprogrammet:

# 1: Du kommer næsten bestemt ikke til at blive rig eller omdanne det til en fuldtidsjob. Kun 8% af de aktive forfattere tjente over $ 100 om måneden i 2019.

Når det er sagt, er det højeste beløb, der er tjent for en enkelt historie, $ 8 855, så du kan tjene betydelige penge, hvis din artikel får en masse trækkraft. Dette indlæg har en stor samling indtjeningsstatistikker, inklusive de to, jeg nævnte.

# 2: Hvis du ser alvorligt på at tjene penge på dit arbejde, har du ofte det bedre med at gå med WordPress, fordi du kan tjene penge på dit indhold på forskellige måder (f.eks. At sælge annoncer eller sponsoreret indhold). Medium giver dig mulighed for at medtage førstepartsfremme (f.eks. Promovering af dit eget arbejde) og tilknyttede links (med afsløring), men du kan ikke deltage i tredjepartsfremme (promovering af en anden). Selvom tilknyttede links er tilladt, er det usandsynligt, at Medium sammenlægger en artikel, der indeholder dem.

Partnerprogrammet er dog stadig interessant, fordi du får betalt bare for at skrive. Du behøver ikke at bekymre dig om at vokse dit eget publikum, arbejde med klienter osv. Du udgiver bare indhold, og hvis folk kan lide det, kan du tjene lidt penge.

For at generere penge til at betale sine forfattere bruger Medium en afmålt paywall – som koster $ 5 om måneden eller $ 50 om året – for at tilskynde Medium-læsere til at opgradere til en betalt plan. Sådan gør de fleste aviser ting.

Denne betalte plan er kun til at forbruge mellemindhold – du behøver ikke at betale for at skrive. Derudover gælder denne paywall kun, hvis du tilmelder dig at lægge dit indhold bag det – du har altid muligheden for at fravælge og gøre dit indhold frit tilgængeligt for alle … Du tjener bare ikke penge på det.

Endelig, hvis du er forfatter til en historie, kan du generere et specielt ‘venner’ -link, der lader folk omgå betalingsmuren.

Så selvom der er forskelle i skriveoplevelse og teknisk fleksibilitet, er udgivelsesaspektet af Medium en af ​​de største filosofiske forskelle mellem det og WordPress.

Sådan fungerer indholdsskabelse på medium

Lad os nu komme ind på den faktiske oplevelse af at oprette indhold på Medium.

For at oprette en historie på Medium skal du tilmelde dig en konto. Derefter kan du begynde at skrive …

Oprettelse af en historie

Oprettelse af en historie er ækvivalent med at skrive et indlæg i WordPress. Når brugergrænseflader går, bliver det ikke meget mere minimalt end dette.

Redaktøren for Medium Writing

Redaktøren er smuk; det giver dig masser af åndedræt til at skrive dit indhold. Du kan ikke finde nogen avancerede layoutindstillinger, f.eks. Dem, du kunne have med WordPress, men det er ikke rigtig nødvendigt. Medium ønsker, at dit indhold skal tale for sig selv.

Det lille plus-ikon (som jeg har udvidet under teksten i skærmbilledet ovenfor) giver dig mulighed for at tilføje større blokelementer (billeder, videoer, indlejringer og separatorlinjer), mens alt andet gøres inline gennem fremhævning af tekst.

Billeder er et historieaspekt, som Medium giver betydelig fleksibilitet. Billeder inde i kropsteksten kan placeres til venstre på to måder og i fuld bredde. Alle tre ser fremragende ud.

Resultatet er ikke kun en simpel redigeringsoplevelse, der får dig til at ønske at skrive, men en en-til-en-forhåndsvisning, der viser dig nøjagtigt, hvordan dit indhold vil se ud.

Tilføjelse af et billede i Medium-editoren

Når du er klar til at offentliggøre, vil du være i stand til:

 • vælg billedet til forhåndsvisning af historien (svarende til et vist billede i WordPress)
 • tilføj tags til din historie for at hjælpe folk med at finde den
 • vælg, om kuratorerne skal anbefale din historie eller ej. Dette garanterer ikke, at dit indhold bliver kurateret – det gør det bare berettiget.

Håndtering af indhold

Du kan ikke finde nogen avanceret indholdsstyring på Medium. Afsnittet ‘Dine historier’ er stedet at gå for at se alt dit indhold; den indeholder en enkel liste over alt, hvad du har skrevet, opdelt i nogle nyttige kategorier:

Listen over dine historier på din Medium-konto

Der er ikke mange muligheder for, hvad du skal gøre med dit arbejde; der er simpelthen redigering og sletning. Der er ingen avancerede indstillinger for SEO, deling eller noget mere involveret.

For mig virker dette ikke som et kæmpe emne; hovedfokus for Medium er skrivning. Medium’s visning er, at indholdet skal være populært, fordi det er godt, ikke fordi det indeholder den rigtige søgeordstæthed.

Når du har fået nogle læsere, kan du også se grundlæggende statistikker over dine individuelle artikler og konto som helhed:

Medium artikelstatistikker

Hvis du klikker på en artikel, kan du se mere detaljerede statistikker over netop den historie, inklusive læsetid for medlemmer.

Publikationer

Da Medium forsøger at etablere sig som en udgivelsesplatform, giver det muligheden for at oprette en publikation. Ligesom resten af ​​Medium er det nøjagtigt, hvordan det lyder som. For at omskrive sine egne ord: ‘Publikationer er smukke, fokuserede destinationer. Det er meningen, at de skal være en samling relaterede indlæg. ‘

For eksempel kunne vi oprette en ‘WinningWP’-publikation:

Oprettelse af en ny Medium-publikation

Ligesom nogen ville købe New Yorker på grund af artiklenes kvalitet, ville en læser følge din publikation, fordi emnerne dækkede interesserer dem.

Du kan skrive alt indholdet i en publikation, eller du kan tillade andre nemt at bidrage ved at indstille dem som redaktører eller bidragydere.

WordPress vs Medium

Først og fremmest er vi nødt til at tackle forskellen mellem WordPress-softwaren og WordPress.com, et hostet WordPress-miljø.

Hvis du bruger WordPress på dit websted (dvs. uden at bruge WordPress.com), kan du gøre næsten alt og alt Medium gør, hvis du finder det rigtige tema og plugins. Bare fordi WordPress teoretisk er i stand til at producere et resultat, der kan sammenlignes med Medium, betyder det ikke, det er bedre. Og det betyder bestemt ikke, at det nødvendigvis er den rigtige løsning for dig.

Når du bruger WordPress.com, får du stort set WordPress-miljøet uden at skulle bekymre dig om installation og vedligeholdelse.

I sammenligningerne nedenfor vil jeg tale om WordPress som software og som den hostede service (som har nogle publiceringsaspekter) som helhed.

Skriveoplevelsen

Tidligere var der en stor forskel i skriveoplevelse mellem WordPress og Medium. I slutningen af ​​2018 lancerede WordPress imidlertid en ny editor, som er … Nå, lad os sige, at det krævede lidt inspiration fra Medium-redaktøren.

Faktisk, hvis du aktiverer fuldskærmtilstand, ligner WordPress-editoren meget som Medium-editoren (bare med ‘mere’ i gang). Du begynder bare at skrive for at skrive, og derefter kan du indsætte andre typer indhold ved at klikke på et “plus” -ikon:

Den nye WordPress-blokeditor

Den største forskel er, at WordPress giver dig mulighed for at gøre meget mere.

For det første får du flere indholdselementer kaldet ‘blokke’. Medium giver dig kun elementer til billeder, videoer, indlejringer og separatorer, mens WordPress tilbyder alle dem plus meget mere inklusive knapper, kolonnelayouter, citater, tabeller og så videre.

Skriveoplevelsen i Medium er stadig lidt mere flydende og minimal, men kløften mellem de to er nu meget mindre – hvis du kan lide Medium’s skriveoplevelse, vil du sandsynligvis også lide WordPress’s.

Brugervenlighed

Når det kommer til, hvor nemt disse platforme er at bruge, kommer Medium ud på toppen for det meste. WordPress er en behemoth – og det viser. Utallige postindstillinger, webstedsindstillinger, plugins, temaer og alle klokker og fløjter giver dig en masse magt, men på bekostning af brugervenligheden.

WordPress er på ingen måde kompleks, til det er umuligt. Når det er sagt, har den en meget stejlere indlæringskurve end Medium. Medium har et mindre funktionssæt, så det kan derfor implementere det med meget mere opmærksomhed på detaljer.

Hvis du bare vil have den nemmeste måde at begynde at skrive, vinder Medium. Hvis du vil have mest mulig fleksibilitet og er villig til at stille op med lidt af en læringskurve, vinder WordPress.

Håndtering af indhold

Hvis du kan lide at finpudse og indstille små ting som brugerdefinerede felter, uddrag og SEO-indstillinger, er du ude af held med Medium. WordPress bringer en række plugins, som giver dig mulighed for at optimere dit indhold til Facebook, Google, SEO generelt og meget mere.

Selvom jeg ikke synes, at de ovennævnte plugins er vigtige for personlige publikationer, er det en god ide at have disse værktøjer til rådighed for forretningswebsteder eller forretningsblogger. Som sådan gør dette Medium perfekt til personlige blogs eller ordentlige publikationer, men sandsynligvis ikke en levedygtig løsning til forretningsrelaterede websteder.

Din skriveportefølje

En ting, der er blevet synlig for mig, er, at Medium er bedre for forfattere, der vil oprette en portefølje af deres skriftlige materiale. Problemet med en sådan portefølje på et WordPress-websted er, at du ikke let kan adskille din skrivning, som du vil – medmindre du har nogle kodningskoteletter, der kan bruges med dine skrivefærdigheder..

Medium giver dig mulighed for at oprette publikationer til dine tematisk lignende stykker og bidrage til andre publikationer – og du kan også oprette regelmæssige historier til alt andet.

Abonnerer på Medium-publikationer

Selvfølgelig kan du oprette kategorier og tags i WordPress, men det er ikke helt det samme. Medium giver dig en følelse af at “høre til” (jeg vil tale om dette senere), hvilket giver dit materiale mere magt.

Bidrag og bidrag

Denne er ved at komme ind på det sociale aspekt af ting, som jeg vil tale mere om, når jeg sammenligner udgivelsessiden, men det fortjener også en omtale her. Hvis du driver et WordPress-websted, skriver du enten indholdet selv eller registrerer en bruger som forfatter til at bidrage.

Forfatterens bidrag er meget integreret på dit websted. Selvom du kan give forfatteren rettigheder til det offentliggjorte materiale, ser det stadig meget ud som webstedsejerens.

Med den måde, Medium er vinklet som en platform, virker det meget mere forfatterfokuseret, som til sidst føles som en stor forskel. Selv når du bidrager med en artikel til en publikation, føles det stadig som ‘din’. Specifikationerne for hvorfor er summen af ​​mange mindre beslutninger om brugeroplevelse og platformdesign, så måske er den bedste måde at beskrive det på denne måde:

At bidrage med en artikel om Medium føles som en publikation, der hentede din artikel og gav den mere eksponering. At bidrage til et WordPress-baseret websted føles som om du er copywriting til nogen.

Prisfastsættelse

WordPress ‘softwaren’ er open source og gratis. Du kan downloade det fra WordPress.org og installere det (med den rigtige hosting på din egen webside. De fleste værter har et enkelt klik på WordPress-installationer, hvilket gør WordPress særlig let at installere og komme i gang med.

WordPress.com giver dig mulighed for at bruge et WordPress-underdomæne (dvs. noget som dit webnavn.wordpress.com) som din blogs webadresse. Dette er gratis at gøre, men med en gratis WordPress.com-konto kan du ikke få adgang til en masse WordPress-funktionalitet. Medmindre du opgraderer din konto, kan du kun bruge grundlæggende tilpasningsmuligheder.

Betalte planer starter ved $ 48 om året. I forretningsplanen og derover får du også lidt mere fleksibilitet til at oprette tilpassede websteder med mulighed for at installere dine egne WordPress-temaer og plugins.

Prisplaner for WordPress.com

Medium er derimod helt gratis for forfattere. Selvom det ikke sporter alle de funktioner, WordPress gør, og du kan ikke få et brugerdefineret domæne, alt hvad der er der er gratis for forfattere.

Fællesskab

Mens WordPress softwaren har et kæmpe online-community, er der ikke et ‘forfatterfællesskab’ i sig selv. WordPress.com positionerer sig ikke som udgiver overhovedet. Der er løse bånd mellem websteder, og når du først har en konto, kan du følge andre blogs, men funktionaliteten er begrænset og ikke for fremtrædende.

Medium føles derimod mere som et band med talentfulde forfattere. Der er så mange WordPress-websteder med en lang række indhold og kvalitet, at du ikke rigtig ved, hvad du kan forvente, når du ankommer til et websted. Når du ankommer til en publikation eller artikel om Medium, føler du dog, at det sandsynligvis vil være godt.

Fokus på at følge, bidrage med og promovere artikler bidrager alle til denne følelse, og det gør Medium desto bedre for det. Disse typer af communityfunktioner er helt fraværende fra WordPress.

Fleksibilitet

WordPress.com og Medium er hovedsageligt til skrivefokuserede websteder. På WordPress.com er der meget mere plads til fleksibilitet, da der ganske enkelt er flere muligheder at vælge imellem.

Hvis du kører din egen installation af WordPress eller betaler for WordPress.com forretningsplan, er det, når ting virkelig begynder at åbne op. Du kan tilføje e-handelsstøtte til dit websted, vise begivenheder, tilbyde onlinekurser, inkludere kontaktformularer plus meget mere.

I denne forbindelse er WordPress et overlegen produkt, fordi det er beregnet til at være en ramme – ikke kun en skriveplatform.

Skal jeg bruge medium?

Når man sammenligner Medium vs WordPress, er det tydeligt, at dette er værktøjer, der bruges til meget forskellige formål. WordPress er i stand til at gøre næsten alt, hvad Medium kan gøre (og derefter nogle), men det betyder, at fokuset på WordPress er andetsteds – eller i det mindste omfanget er meget bredere end bare at skrive.

Hvad dette koger sammen med er, at Medium er langt bedre end WordPress til at skabe et miljø for forfattere, men du sidder fast med de funktioner, der følger med det ud af boksen. Oprettelse af indhold er muligvis ikke så glædeligt med WordPress, men slutresultatet kan se og føles det samme – og du kan altid tilføje flere og flere funktioner, hvis du har brug for.

For at kunne bestemme, hvilken du ønsker, synes jeg, du skal overveje følgende:

 • Medium er kun til skrivning.
 • WordPress giver dig mulighed for at gøre meget mere end bare at skrive.
 • Medium er udgiver ud over en blogplatform.

Ved at tænke over ovenstående kan du stort set nå frem til svaret gennem eliminering og nogle enkle beslutninger.

‘Hvis du virkelig vil oprette et skrivefokuseret websted, skal du finde ud af, om du har brug for avanceret funktionalitet.’

Fremover vil du oprette et websted, der er fokuseret på at skrive? I så fald skal du finde ud af, om du har brug for avanceret funktionalitet. Opretter du for eksempel et websted med filmanmeldelse med henvisningslink, krydshenvisninger og andre funktioner, der kræver specialiseret navigation? Hvis svaret er ja, er Medium sandsynligvis ikke det bedste valg for dig.

Inden vi går videre, vil jeg opfordre alle til at overveje svaret på ovenstående spørgsmål endnu en gang. Selvom du på et tidspunkt muligvis har brug for ekstra funktioner, og du vil holde dine muligheder åbne, skal du sandsynligvis ikke vælge WordPress udelukkende på dette grundlag.

Er du sikker på, at tilføjelse af kompleksitet vil tilføje mere dybde og skabe en bedre oplevelse? Er du sikker på, at du skal have tilbud vist i et baggrundsbillede for at få et godt websted? At tilføje kompleksitet er ikke altid en god sti, og at være opmærksom på dette vil uden tvivl hjælpe dig med at tage en bedre beslutning.

Hvis du opretter et skrivefokuseret websted, og Medium’s funktionssæt virker fint, skal du tage en noget mere subjektiv beslutning. På dette tidspunkt – slutresultat-klogt – kan du opnå det samme med begge platforme, så hvordan vælger du? Lad os bryde denne ned yderligere:

Tilpassede domæner

En faktor er det brugerdefinerede domæne. Mens Medium tilbød tilpassede domæner i en kort periode, stoppede det med at gøre dette i slutningen af ​​2017.

Nu vises alle dine indlæg på din Medium-side (f.eks. Https://medium.com/@yourtwitterhandle/story) eller en Medium-publikation (f.eks. Https://medium.com/publication-name/story). Du kan ikke bruge dit eget brugerdefinerede domænenavn.

Hvis dette er en dealbreaker for dig, så er WordPress det.

Opsætningstid

Hvis du allerede har skrevet en historie, men ikke har nogen steder at sige den, kan du tilmelde dig og offentliggøre den med Medium på cirka to minutter. Det ser godt ud, selvom det visuelle ikke kan tilpasses.

På WordPress.com tager det også kun et par minutter. Redaktøren og selve miljøet giver dig imidlertid flere muligheder, så du kan finde dig selv ved at gå tabt i skoven.

Dette er endnu mere sandt, hvis du selv kører WordPress. Opsætning tager cirka fem eller seks minutter, hvis du ved, hvad du laver, og 15 til 20 minutter, hvis du aldrig har gjort det før. Den enkeltstående version giver dig så mange temaer og plugins, og et komplekst tema kan give dig så mange designelementer at justere, at du let kunne bruge timer på det.

Det professionelle touch

Præsentation betyder noget, og Medium præsenteres fremragende. WordPress kan være lige så stort, men ikke alle temaer gør sit arbejde godt, og potentialet for distraktion er meget større med alle disse sidebjælker, navigation, meta og andre elementer, der kan rod på siden.

Medium ser ud og føles som en ordentlig publikation fra get-go – dette kan tilføje en masse gravitas til dit arbejde. Med byrden ved at få tingene til at se godt ud, taget af dine skuldre, kan du koncentrere dig om skrivningen.

Medium Partner Program

Hvis du vil tjene penge på din skrivning, er Medium Partner-programmet bestemt en unik mulighed.

Lad os sige det på denne måde:

Hvis du vil tjene penge fra et websted, er WordPress sandsynligvis en bedre mulighed med et højere indtjeningspotentiale, fordi du ikke er begrænset til, hvordan du tjener penge.

Men hvis du vil tjene penge på din skrivning uden at bekymre dig om de forretningsmæssige aspekter ved at køre et websted, kan Medium være en god mulighed, fordi alt hvad du skal fokusere på er at skrive indhold af kvalitet.

Bundlinjen

Jeg vil anbefale Medium over WordPress til ni ud af ti professionelle forfattere. Måske skal tommelfingerregeln være, hvis du tjener penge på at skrive artikler, der er værdifulde til publikationer – artikler, som du potentielt kunne se i Time, Newsweek eller The New Yorker – Medium er sandsynligvis stedet for dig.

Når det er sagt, vil jeg udover dit hjem på Medium også anbefale at oprette et personligt websted (i WordPress), der fortæller verden både hvem du er, og hvad du har gjort, med de faktiske artikler, du potentielt har skrevet online over på Medium.

Hvis du har brug for et mere detaljeret websted, eller arten af ​​din skrivning kræver nogen af ​​de ekstra funktioner, som Medium ikke tilbyder, så er WordPress naturligvis den bedre mulighed.

Og selvfølgelig, hvis du ønsker at oprette et fuldt udstyret eCommerce, medlemskab eller katalogwebsite (for eksempel), så er Medium virkelig en ikke-starter, hvorimod et selvhostet WordPress-sted med de rigtige plugins tager enhver eller alle disse ting i dens skridt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map